Food technology and human nutrition (studia w języku angielskim)

Posiadacz dyplomu na kierunki food technology and human nutrition posiada wiedzę z zakresu inżynierii, technologii, ekonomii i żywieniu człowieka.

Jest specjalistą w zakresie przetwarzania, stabilizacji, magazynowania i dystrybucji spożywczego i kontroli jakości. Ma kwalifikacje do pracy w charakterze inżyniera lub kierownika w zakładach przetwórstwa żywności, w przedsiębiorstwach zajmujących się nabywaniem, przechowywania i dystrybucji żywności i żywienia człowieka.

Jest w stanie zorganizować proces produkcji, w tym dobór maszyn i urządzeń, a także przygotować kalkulację kosztów. Ma wiedzę na temat reguł marketingowych, przepisów dotyczących żywności i prawidłowego żywienia człowieka. Jest w stanie zastosować technologie komputerowe do sterowania procesami technologicznymi i zarządzania przedsiębiorstwem.

Uczelnie, na których możesz studiować wybrany kierunek

Komentarze (0)

Brak komentarzy