Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, poziomu kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych. To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • Peterson
    Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie

    A wiecie ile miejsc było na zarządzanie ? Zakwalifikowałem się, jestem na 20 pozycji w rank
    23.07.2017
  • K
    Akademia Ignatianum w Krakowie

    Mam pytanie..jestem na liście rezerwowej na stacjonarnej pedagogice na miejscu 54 mam jakiekolwiek szanse się dostać??
    23.07.2017
  • Jarosz
    Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie

    Studiował ktoś Budownictwo i eksploatację dróg?
    23.07.2017
  • Aiko
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    Ja dopiero się dowiedziałam, szok, też będę chciała się tam wybrać i odszukać dokumenty, ciekawa jestem czy ta Pani nadal pomaga w odzyskaniu dokumentów.
    23.07.2017
  • NN
    Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie

    Witam! Wybieram się w tym roku na Wyższą szkołę ekologii i Zarządzania. Zdrowie publiczne (zaocznie). Studiował ktoś z Was? Jakie opinie? Co sądzicie o kierunku/uczelni? Coś ktoś?... Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Piszcie plisssssss
    23.07.2017
  • student
    Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie

    Tak jak mi mowili na bw 50 miejsc a kryminologie 25 stacjonarne
    23.07.2017
  • M.
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    a czy do GIODO zgłgosił już ktoś tę sprawę?
    23.07.2017
  • Wolę pozostać anonimowy...
    Uniwersytet Medyczny w Łodzi

    Witam Wszystkich, Piszę głownie dla tych którzy rozważają studiowanie na kierunku fizjoterapii. Długo się nosiłem z zamiarem napisania tego jak tam jest, przekładałem z roku na rok, myśląc że może na kolejnym roku będzie lepiej. Nie będzie. Piszę by Was ostrzec przed zmarnowaniem sobie kilku lat życia na tej "uczelni". To może na start coś o mnie. Studiuje fizjoterapię już od ładnych kilku lat, więc nie jest to opinia sfochanego pierwszoroczniaka. Nie jestem studentem-menelem. Mam frekwencję bliską 100% i dość wysoką średnią. Wszystko zdaję w pierwszym terminie. Porobiłem też kilka kursów zawodowych. A teraz do rzeczy. Widzieliście te wszystkie piękne budynki i sale wykładowe w materiałach propagandowych od UMEDu? Przyjrzyjcie się dobrze. Właśnie tam NIE będziecie mieli zajęć. No dobra, może czasem... Ale nie przekroczy to 10% wszystkich zajęć. Na sporej części zajęć będziecie niechcianymi gośćmi, których będą upychać np. w ciasnych pokojach lekarskich, czy remontowanych pomieszczeniach niewiele większych od schowków na szczotki. Ogólnie jest spoko gdy wszyscy mają miejsca siedzące. O ławkach nie macie co marzyć. Kręgosłup jest narzędziem pracy fizjoterapeuty. Tutaj Ci to narzędzie zniszczą. Inną kwestią są obowiązkowe zajęcia na "pływalni". Każdorazowo kończą się kilkudniowym pieczeniem skóry i podrażnieniami. Nawet nie marz o wchodzeniu do tego syfu bez okularów pływackich. Kumpel który tak zrobił na zamknięte oczy szedł do apteki zaraz po zajęciach. Jeżeli jesteś kobietą to przygotuj się na grzybicę pochwy i inne atrakcje. Wezwanie Sanepidu poprawiło sytuację na 2 tygodnie, ale potem było to samo, więc nie ma sensu się szarpać. Odnośnie lokalizacji zajęć - wszystko rozsypane po całej Łodzi. Od szpitala do szpitala. Ogólnie tragedia z dojazdami. Jeśli nie masz własnego auta to się umęczysz. Jeżeli masz - też się umęczysz :p tylko mniej. No dobra, to warunki "logistyczne" już Wam z grubsza opisałem. Czas na walory edukacyjne. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto by powiedział coś w stylu "po licencjacie na UMEDzie jestem gotów/gotowa do pracy". (Tak nawiasem mówiąc po licencjacie wcale nie będzie lepiej...) Na tej uczelni dostaniesz górę teorii i niemal nic więcej. Trzy praktyczne przedmioty które serio doceniam to: Terapia Manualna, Kinezyterapia i Anatomia. Ale to naprawdę kropla w morzu potrzeb. Czas na te zajęcia jest bardzo okrojony. I nawet gdyby prowadzili to najlepsi nauczyciele to i tak nie zdołali by nam przekazać żadnych użytecznych umiejętności w tak krótkim czasie. Niemniej i tak doceniam to co zdołali zrobić mimo że czasu starczyło tylko na podstawy podstaw, ale dobre i to. Jest sporo przedmiotów - śmieci jak terapia zajęciowa, czy kształcenie ruchowe które co najwyżej zmiażdżą twoje poczucie godności. Stypendia? Wśród trzecioroczniaków dostało je ~ 12 osób na cały ponad 100 osobowy rok. Raczej nie opłaca się dbać o średnią. Ja już nawet nie próbuje walczyć o stypendium - szkoda nerwów. Już lepiej zapisz się do chóru, czy do jakiejś sekcji sportowej. Poziom nauczycieli? Ogólnie niski. Często są nieprzygotowani do zajęć, a same zajęcia są prowadzone w koszmarnych warunkach. Treść zajęć rzadko kiedy można w praktyczny sposób odnieść do kierunku studiów. Oczywiście zdarzają się chlubne wyjątki które swoją wiedzą, doświadczeniem i kulturą osobistą tworzą wzór godny naśladowania. Jednak niestety pozostają wyjątkami pośród morza miernot lub nawet zarozumiałych chamów. Do nauczycieli z których UMED mógłby być dumny zaliczyłbym między innymi Pana Adamczewskiego i Pana Winczewskiego. Na ten moment w głowie mam akurat te dwa nazwiska, lecz dobrych nauczycieli jest jeszcze kilkoro :) To może coś o klimacie na uczelni? Relacjach z innymi studentami? Szału nie ma. Ludzie usuwają sobie materiały ze wspólnych dysków, kablują na siebie, nie przekazują ważnych informacji między grupami. Ehhh, aż nie chce mi się wymieniać dalej. Mógłbym napisać więcej, ale szkoda mi niedzielnego wieczoru na to. Piszę to tylko z moralnego poczucia obowiązku. Jeżeli stać Cię by studiować w lepszym miejscu to to zrób! Ja nie miałem takiej szansy i żałuję. Myślę że najlepszym potwierdzeniem moich słów będzie to, że zlikwidowali zaoczna fizjoterapię - widocznie nikt nie chciał płacić za coś takiego. Potrzebujesz więcej "świadectw"? Nic prostszego. Właśnie trwają obrony. Pojedź na plac Hallera i popytaj studenciaków co myślą o tych studiach. Jak by to porównali do wiedzy która wynoszą z kursów? Czy są gotowi do pracy z pacjentem sam na sam? Podsumowując: Serdecznie odradzam.
    23.07.2017
  • anka
    Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy

    Podobno na czynsz nie mają więc muszą kase z nas,biedaków zetrzeć.
    23.07.2017
  • ffk
    Akademia Ignatianum w Krakowie

    Nie wiem ile dokładnie przyjęli osób na psychologię, ale mając na uwadze jak to było w poprzednich latach ( w granicach 100-150 osób max) raczej trudno wyobrazić sobie, żeby wszyscy czy tam 3/4 osób z I tury rekrutacji zrezygnowało. Także wybacz, że niszczę Twoją nadzieję - ale szanse marne, żeby nie powiedzieć zerowe :>
    23.07.2017
  • Sylwia
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    dziś dziewczyna była zajęło jej 5 godzin ale znalazła i też się zastanawiam
    23.07.2017
  • magsze
    Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach

    Czesc. Zamierzam isc na studia zaoczne z fizjoterapii na UJK czy jest ktos tutaj kto juz sie zarejestrował??
    23.07.2017
  • zenek
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    czy ktoś sie wybiera jutro 24,07,2017 bo ja jestem chętny
    23.07.2017
  • Alpine
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    Hey. A czy jutro ktos sie wybiera na uczelnie w sparwie doksow. ? Pytanie ile czasu zajmuje przedostanie sie do nowego budynku
    23.07.2017
  • Sylwia
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    czy ktoś ma kontakt do Pani z dziekanatu która pomaga odnaleźć akta?
    23.07.2017
  • H.
    Uniwersytet Rzeszowski

    Ile osób zostało przyjętych na pedagogikę?
    23.07.2017
  • Alicja
    ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie

    Byłam i bardzo dziękuję za pomoc, sama bym tam chyba nie trafiła. Mimo to dokumentów nie znalazlam, ale w sumie chyba jestem już spokojniejsza, wiem że w takim bałaganie są mniejsze szanse że moja teczka trafi w niepowołane ręce, choć troszkę mi szkoda że sie nie udało...
    23.07.2017
  • H.
    Akademia Ignatianum w Krakowie

    Mam 124 miejsce na liście rezerwowej na stacjonarną psychologię - jest jakaś szansa?
    23.07.2017
  • 1234
    Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie

    Student, czytałem sporo na temat kierunku : Stosunki międzynarodowe . Ludzie na forum wypowiadali się bardzo negatywnie ,że kończy się po nim dając korepetycje z języka angielskiego . Oczywiście nie sugeruj się tylko tym co piszę , ale ludzie żałowali wyboru SM.
    23.07.2017
  • P
    Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie

    Co do porównywania WAT'u do WSOWL to ujmę to alegorycznie : WAT= 2 zeszyty i para trampków, WSOWL= 1 zeszyt i 2 pary trampków. Myślę, że pomogłem :)
    23.07.2017