Opinie o Uczelni Akademia Morska w Gdyni (AM Gdynia)

Komentarze (137)

  • Eso

    Wydzial mechaniczny przygotowuje do zawodu, poziom wysoki , studenci pomocni , nie to co te zarozumiale buraki z pg gdanskiej zadnej wiedzy i w dodatku zero dystansu do siebie ( nie mowoie o kazdym )
    21.05.2017
  • Janusz

    Tak, prawie kazdego, ale utrzymanie to inna bajka
    12.05.2017
  • Nick

    Czy aby się dostać na nawigację wystarczy 63 pkt? Jak to jest z tymi miejscami? Słyszałem, że brakuje osób i każdego przyjmują??
    12.05.2017
  • Elektronik

    Wypowie się ktos na temat elektroniki? Czy trudno sie tam dostać, jakie perspektywy pracy po tym itp. Jest tu taka osoba? Z góry wielkie dzięki! ;)
    10.05.2017
  • Ares

    Podobno poszukiwania moga trwac nawet do pol roku ale idzie dostac kontrakt , najgorzej to podobno z z praktykami potem z gorki
    08.05.2017
  • ELEmelek

    Czy na Wydziale Elektrycznym ciężko znaleźć praktykę morską u zagranicznego armatora?
    08.05.2017
  • Luc

    Byłem rok temu na dniu otwartym. Na prezentacji podali, że ostatnia osoba na liście, która dostała się na nawigację, miała 69 punktów. Aby mieć taką ilość punktów, musisz napisać maturę z matematyki podstawą na 95%, angielski podstawowy na 95%, angielski rozszerzorzy na 80%, inny przedmiot (matematyka/fizyka/geografia/biologia/chemia) na 50%. Jak ktoś pracował trzy lata w liceum to się dostanie. Pisałem już próbne matury i miałem nieco wyższe wyniki niż wyżej wymienione. Jednak nie idę na nawigację, tylko na elektrotechnikę, gdzie przyjmują wszystkich z maturą. Zastanawiałem się, o czym to świadczy. Czy niepopularność kierunku wynika z tego, że jest on nieperspektywiczny czy może dlatego, że mało osób zainteresowanych jest tym działem nauki. Z moim obserwacji wynika, że absolwenci elektrotechniki nie mają problemu ze znalezieniem pracy, natomiast absolwenci nawigacji mają. Nawigacja jest badziej prestiżowa, nie ma wątpliwości. Ale czy tym należy się kierować? Sam do końca jeszcze nie wiem. Wiem, że idąc na elektrotechnikę będę musiał jakoś przetrwać te studia, a łatwo nie będzie. Jak czytałem, odsetek kończących ten kierunek jest niewielki.
    30.04.2017
  • Montes

    Przeczytałem już chyba cały internet i dalej nie znalazłem ile jest mniej więcej osób na miejsce na kierunku 'Nawigacja' i ile mniej więcej trzeba uzyskać punktów? Czy 60 wystarczy?
    30.04.2017
  • Ares

    Ela co do ilosci godzin polecam zapoznac sie z programem studiow , wszystko jest bardzo dobrze opisane tylko ciekawe jak to wyglada w praktyce
    29.04.2017
  • Ela

    Czy kierunek Mechanika i budowa maszyn jest bardzo ciężkim kierunkiem? Dużo jest tam matematyki i fizyki i czy są na ogół problemy z zaliczeniem tych przedmiotów? Jak dziewczyny sobie radzą na tym kierunku i jaki jest ich stosunek liczebny do mężczyzn? Pozdrawiam
    29.04.2017
  • Patka

    To prawda z tymi kantynami dla mulzumancow gdzie Polacy nie maja wstepu???
    26.04.2017
  • Ares

    A czy ktos wypowie sie o mechanicznym ? Dobrze ucza ? Czy to samo co na elektrycznym ?
    23.04.2017
  • Marek

    [OPINIA] Uczelnię ukończyłem 3 lata temu, Wydział Elektryczny specjalizacja Elektroautomatyka Okrętowa. Od 2 lat pływam jako ETO na statkach. Uczelnia daje świetny papier, ze znalezieniem dobrze płatnej pracy na morzu nie ma problemu. Ląd mnie nie interesuje bo tu stawki są śmieszne. Natomiast co do samej uczelni - to studia dla wytrwałych. 90% przekazywanej tu wiedzy z punktu widzenia pracy na statku w zawodzie elektryka to niepotrzebne bzdury. Uczelnia uczy z punktu widzenia teoretycznego, ale nie pokazuje jak wygląda ta praca w praktyce. Praktyki na szkolnym statku to śmiech na sali - płyniesz jako tania siła robocza z niekompetentną załogą, która nie ma pojęcia o swojej robocie. Studia jak studia, dużo kombinowania, nauka tam gdzie są wymagający wykładowcy. Wiedza typu wykuć i zapomnieć. Często nie jest oceniana wiedza tylko jak kto kombinuje i co od kogo ściągnie. Jest kilku wykładowców mających problemy na tle psychicznym z którymi trzeba się przemęczyć, jak na chyba każdej uczelni. Generalnie poziom i aktualność przekazywanej wiedzy względem tego co teraz jest na statkach to dramat. 3/4 wykładowców statek widziała co najwyżej w Gdyni na skwerze. Zajęć bardzo dużo (pomijając pierwszy rok), na wydziale mocna dezorganizacja - to już standard na AM. Uczelnia w ogóle nie pomaga w szukaniu praktyk, trzeba wszystko załatwiać na własną rękę, a jest z tym dość ciężko, ale jak się zepnie tyłek, to się znajdzie. Natomiast jak chcesz pływać jako elektryk, nie boisz się kombinowania i poprawiania niektórych kolosów po nawet kilkanaście razy, a także jesteś przygotowany na to, że to będą w sumie 3-4 lata wycięte z życiorysu na tych studiach (serio), to mimo wszystko polecam bo to wbrew pozorom najłatwiejsza droga. Obecnie zarabiam kilka tys. euro i uważam, że chociażby z tego względu warto się było przemęczyć.
    18.04.2017
  • Jacek

    Czy to prawda, że aby studiować na AM to trzeba być musułmaninem?
    18.04.2017
  • MokryStasiek

    Co sądzicie o kierunku nawigacja ? Ciezko sie dostac ?
    17.04.2017
  • Wajtek

    Co sadzicie na temat wydziału mechaniki na AM ? warto nie warto ? prosze o szczerą opinie . rozmyslam nad AM , a AMW , do AMW ciagnie mnie darmowe mieszkanie i żołd , a zniechęca brak swobody, co do AM nie mam zdania. prosze o pomoc !!
    22.03.2017
  • Inga

    Co sądzicie o transporcie i logistyce na wydziale nawigacyjnym? Warto tam iść? Jest po tym praca? Wie ktoś jakie są progi punktowe? Co najlepiej zdawać na maturze i z jakimi wynikami można się dostać?
    19.03.2017
  • Nick123

    Polecacie nawigację? Bo słyszałam same super opinie, ale wolałabym dowiedzieć się jak to wygląda na prawdę :) Jak to jest z pracą na lądzie po tym kierunku? Ile jest mniej więcej dziewczyn na nawigacji? Czy jeśli nie miałam styczności z fizyką przez ostatnie dwa lata poradzę sobie oraz czy poradzę sobie po podstawowej matmie? :)
    18.03.2017
  • Nick

    JEST PRACA PO UKOŃCZENIU KIERUNKU ELEKTROTECHNIKA?
    12.03.2017
  • Absolwent

    Tam chyba na jakikolwiek kierunek wystarczy matura do dostania się. Utrzymanie się, to zupełnie inna bajka.
    10.03.2017
  • Nick

    JEST TO PRAWDA ŻE ABY SIĘ DOSTAĆ NA KIERUNEK Z WYDZIAŁU ELEKTRYCZNEGO WYSTARCZY ZDANA MATURA?
    07.03.2017
  • elektroautoMAT

    Uczelnia nie ma sensu istnienia- kryzys gospodarczy dotknął handel morski (w Niemczech nie ma już ani jednej szkoły morksiej, kazdego dnia zamykana jest uczelnia szkoląca przyszłych marynarzy, a AM chwali się ze jest trzecia na świecie), Wydział elektryczny? studenci traktowani jako najmniej ważny czynnik całej organizacji. Kłamstwa i obłuda odnośnie poziomu edukacji, organizacji- generalnie wszystko co usłyszycie, przeczytacie na temat tej uczelni (co wydaje się być zachęcające do rozpoczęcia nauki w tym miejscu) nie jest zgodne z prawda. Pracownicy dziekanatu zajmują się jedynie parzeniem kawy oraz odmawianiem studentom prostych odpowiedzi (brak znajomosci i świadomości o czymkolwiek co się dzieje na uczeni). Praktyki dla najlepszych studentów ? absolutne kłamstwo, uczelnia w niczym nie pomaga młodym ludziom. Dowiadujesz się o zmianach, kursach (zajmujących każdy weekend w miesiącu) dzien przed. Dramat. Brak pracy na morzu!!!! Nie polecam. Zmarnowany czas. Szkoda stresu i czasu poświęconemu na tę uczelnie...
    05.03.2017
  • Electro

    Stanowczo odradzam studiowanie na wydziale elektrycznym. Studia są żartem. Jak ktoś chce pływać to polecam iść na kursy. Jeśli słyszeliście dobre opinie to na pewno nie o obecnym stanie tej uczelni. Pomijając kompletną dezorganizację i brak jakiegokolwiek szacunku dla studenta i jego czasu to raczej mało wartościowe treści przekazują. Pierwszy rok łatwo zaliczyć, ale są też wykładowcy o wysokim mniemaniu o sobie i urażonym ego, którym aż schlebia jak ponad połowa roku nie zalicza przedmiotu. Plan zajęć? Warto się przygotować, że dostanie się go dzień przed rozpoczęciem semestru i zajęcia od rana do wieczora. Dziekanat nic nie wie i nie pomaga, a nawet przeszkadza. Zajęcia, jeśli mają się nie odbyć, dowiesz się 10 minut przed. Jeśli masz szacunek do siebie, jesteś zorganizowany i zmotywowany to stanowczo odradzam. Jak jesteś nijaki i nie masz co zrobić z czasem to uczelnia jak najbardziej dla Ciebie. Z dnia na dzień zaplanują Ci kurs na cały weekend, o którym dowiesz się dzień przed. Ludzie nie rzucają tych studiów tylko dlatego, że szkoda im czasu i nerwów, które poświęcili na tą uczelnię. Dlatego uważam, że warto powiedzieć jak to w rzeczywistości wygląda, żeby już następni nie popełniali tego błędu i nie wybierali się tutaj.
    04.03.2017
  • M

    Ale czy warto na AM ten kierunek (usługi żywieniowe i detetyka 2 stopnia)? Czy uczelnie doscy fajnie przygotuje ? Teraz na stronie pojawiły sie jakies nowsci, czy ktos moze wie jakie przedmioty sie pojawia ?
    01.02.2017
  • agnes

    potwierdzam, dietetyka nadal jest mega popularna, coraz więcej osób ma świadomość potrzeby zdrowego żywienia, mój brat po 2 roku już pomagał znajomym w doborze diet i właściwych składników żywieniowych, mega wypas jak ktoś też jest trenerem jakiegoś sportu, wtedy już komplet usług i hajsik leci
    21.01.2017
  • do m o dietetyce

    Dietetyka jest swietnym pomyslem, jesli tylko interesujesz sie zdrowym zywieniem. Wiedze mozesz wykorzystac zawodowo oraz prywatnie. Praca wszedzie tam, gdzie stołowki, szpitale, zbiobowe żywienie... może nie są to kokosy, ale zawsze oprócz pracy na etacie można dorabiać opracowaniem diet dla klientów. MOja znajoma nawet przygotowuje żarcie w pudełkach na zamówienie. NIezła kasa z tego akurat jest.
    09.01.2017
  • m

    Czy ktoś mi powie na temat kierunku :usługi żywieniowe i dietetyka II stopnia ? warto ?
    25.11.2016
  • Karol

    Jestem studentem IV roku nawigacji i szczerze odradzam tę szkołę, chyba że ktoś ma olbrzymie zasoby cierpliwości do świrów i worek pieniędzy, bo studenci tego wydziału stali się w ostatnim czasie kurami znoszącymi złote jaja, a niedowiarkom przed podjęciem decyzji o rozpoczęciu tej szkoły, proponuję rozmowę z ludźmi z ostatniego roku na tej uczelni którzy doświadczyli już na swojej skórze wielu dziwnych zachowań ze strony władz uczelni i wykładowców starej daty (niedoszłych emerytów).
    24.11.2016
  • Marcin

    Rozumiem. Łatwo nie jest się utrzymać. Jestem tego świadomy. Trudno się dostać na ten kierunek (elektrotechnika)?
    23.11.2016
  • do Marcina

    słuchaj, powiem Ci tak - jak ogarniasz fizyke i matme to sobie poradzisz. Jak jeździsz na trójach to lepiej znajdź sobie inną drogę, ale jeżeli lubisz przedmioty ścisłe to sobie poradzisz.
    18.11.2016
  • Marcin

    Ciężko dostac sie na elektrotechnike?
    29.10.2016
  • Marta

    Czy ktoś mi powie na temat kierunku :usługi żywieniowe i dietetyka II stopnia ? warto ?
    10.10.2016
  • studia podyplomowe z logistyki

    szukam oferty podyplomówek z zakresu logistyki. Znalzłam na Akademii Morskiej w Gdyni, z tym że to chyba pierwsza edycja (tak wynika ze strony www). Czy ktoś ma doświadczenie z tą szkołą, może innym programem pokrewnym i doradzi, czy warto się związać z tą placówką? Pytanie drugie: gdzie ewentualnie polecacie w Trójmieście podyplomową Logistykę?
    21.09.2016
  • były student

    Jeśli dana osoba chcę iść na kierunek ścisły, a w dodatku morski nie mając nic wspólnego wcześniej z daną tematyką i by tylko pójść bo kasa na morzu jest ładna to odradzam. Może się nieźle rozczarować. Praca jest dla tych, którzy się systematycznie uczą oraz robią po za uczelnią własne rzeczy np. kursy, polepszają swoje kwalifikacje zgodnie z wymaganiami na rynku jeśli chodzi o technologie, ambitnie szukają praktyk i stażów w firmach gdzie mogą się czegoś nauczyć. Nikt nikomu nic za darmo nie da. Uczelnia sama w sobie może Cie nie nauczyć wielu praktycznych rzeczy, ale sama w sobie się przydaję na później ponieważ jest Ci łatwiej zrozumieć stosowane rzeczy w praktyce na rynku w pracy. Mam kolegów, którzy poszli za te 500 dolarów na statek, ale wrócili z DOŚWIADCZENIEM to udawało im się znaleźć pracę za około 3-5 k euro miesięcznie. Jak mówię, nikt Wam od razu za darmo nic nie da. Trzeba się systematycznie uczyć, rozwijać umiejętności miękkie, z pokorą podchodzić do tematu. Po lądowych studiach też jest praca tylko trzeba się rozwijać w tym co Cie najlepiej kręci. Warto się zapisać do kółka naukowego, robić własne projekty, pisząc pracę inż. czy mgr pisać o technologiach przyszłościowych, które mają. Pamiętajcie, że pracodawca nie chce usłyszeć od Was na rozmowie rzeczy typu: "nie umiem, nie wiem, bo na uczelni tego nie było itp." więc najlepiej jak najwięcej umieć :) aby wygrać rekrutację na dane stanowisko. Kto wytrwale dąży do celu ten w końcu wygra. "Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.", pamiętajcie, że porażka to klucz do sukcesu :). ja bardzo miło wspominam AM ;)
    09.09.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    06.09.2016
  • kcper

    Hej, czy AM w Gdyni pomaga w znalezieniu stażu? (nawigacja)
    19.07.2016
  • domanemika

    Może ktoś wyrazić swoje zdanie na temat TRANSPORTU?
    06.06.2016
  • Dominika

    Witam. Czy są tu może osoby, które ukończyły lub są w trakcie studiowania na kierunku INŻYNIERIA BEZPIECZEŃSTWA ? Dziękuję :)
    06.06.2016
  • olala97

    Hej , chciałabym dowiedzieć się czy są tu jakieś osoby z towaroznastwa lub inowacyjnej gospodarki ? bo te wydziały rozważam i chętnie dowiem sie o opiniach ; )
    17.05.2016
  • Kari

    siema, może mi ktoś powiedzieć coś o stypendium socjalne wraz z dodatkiem mieszkaniowym? jakie maksymalne można dostać?
    16.05.2016
  • Wizaz

    ponoć po tej uczelni mamy gwarantowane zatrudnienie bo brakuje oficerów na statkach ... ktoś może coś więcej powiedzieć o perspektywach pracy dla absolwentów i wynagrodzeinu?
    20.04.2016
  • mateo

    Witam. bardzo mi zalezy na podjeciu nauki w tej akademi,glownie zalezy ma na kierunku nawigator.nie maialem rewelacyjnych wynikow z matury ,najgorzej z angola.czy ciezko dostac sie dostac na ta uczelnie? czy z duza determinacja i pewnymi zaleglosciami jest szansa na zaliczenie sesji?
    28.02.2016
  • Kasia

    Hej! Jestem z lubelszczyzny i chciałabym studiować kierunek, po którym będę pływała. :) Nie znam sie zupełnie na elektryce, budownictwie, elektronice, nie jestem nawet na bieżąco z nowinkami technologicznymi. Po prostu mnie to nie kręci! :P Planuję zdawać na maturze matematykę - podstawa, angielski i geografia rozszerzenie. Jaki kierunek byłby dla mnie odpowiedni? Czy wogóle radzilibyście mi porywać się tak wysoko z takimi realiami? Pozdrawiam!
    01.02.2016
  • luk

    Hej, podobnie jak Agaaa zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na AM, Transport drugiego stopnia. Ktoś mógłby powiedzieć czy studiowanie tego kierunku jest sensowne jeżeli mam już inżyniera z Transportu? W grę wchodzi też Towaroznawstwo na AM, żeby mieć większe pole manewru przy wyborze dalszej ścieżki "kariery". Pzdr :)
    06.01.2016
  • trol

    zdziwisz się, bo dostanie.... Angielski nie jest takie straszny, wiadomo to nie liceum, ale jeśli miałaś na licencjacie styczność z językiem to spokojnie dasz radę, na 2 stopniu angielski najczęściej jest na B2
    31.12.2015
  • ??

    Agaa nie dostaniesz odpowiedzi, jak 75% osób tutaj.
    13.12.2015
  • Agaaa

    Hej ! a studiuje tu ktoś na drugim stopniu transport ?? jestem strasznie ciekawa jak to wygląda, czy warto wybrać tą uczelnie i jak wygląda angielski bo słyszałam że jest bardzo wysoki poziom a zastanawiam sie nad rozpoczęciem tam studiów od lutego. Pozdrawiam i dziękuje za jakąkolwiek odpowiedz :)
    08.12.2015
  • Agaaa

    Hej ! a studiuje tu ktoś na drugim stopniu transport ?? jestem strasznie ciekawa jak to wygląda, czy warto wybrać tą uczelnie i jak wygląda angielski bo słyszałam że jest bardzo wysoki poziom a zastanawiam sie nad rozpoczęciem tam studiów od lutego. Pozdrawiam i dziękuje za jakąkolwiek odpowiedz :)
    08.12.2015
  • ??

    Czy wiadomo jakie były progi punktowe na nawigację w tym roku? Jaki jest przelicznik? Pozdrawiam.
    30.11.2015
  • do do masakra

    po 4 latach
    03.11.2015
  • do masakra

    Biorąc pod uwagę, że napisałeś ten komentarz 5.10, mam nadzieję ze nie jesteś pierwszorocznym studentem i takie winsoki wyciągnąłeś po 4 dniach studiów???
    25.10.2015
  • Masakra

    To był najgorszy wybór w życiu. Wydział Elektryczny to istny kabaret. Oczywiście niektórzy (mniejszość) wykładowcy są naprawdę spoko, ale inni nie powinni wykładać na tej uczelni ponieważ mają za nic studentów. Dziekanat na tym wydziale to prawdziwy Czeski film. Jedynie cieszę się że poznałem tam naprawdę kilku znajomych. Gorąco nie polecam tego wydziału. Bez poważania
    05.10.2015
  • rozpoczęcie roku

    czy obecnosc na rozpoczeciu roku akademickiego jest obowiązkowa dla studentów I roku?
    22.09.2015
  • innowacyjna gospodarka - co to jest???

    hej, kto zna ten kierunek na AM - Innowacyjna Gospodarka??? czy to są studia ekonomiczne??? czego się na nich spodziewać? matmę wytrzymam, fizy - nieeee, warto to wybrać, widze że jeszcze jest rekrutacja niezamnkięta, chetnie się czegoś dowiem od studentów z tego kierunku, Adam
    18.08.2015
  • Zuza

    Hej, interesuje mnie nawigacja na AM. Mam jednak bardzo małe doświadczenie z podróżami morskimi. Dodatkowo nie mam wymaganego rozszerzonego przedmiotu. Myślicie, że uda mi się dostać? Czy raczej mogę marzyć dalej?
    29.06.2015
  • basia

    witam. zastanawiam sie nad zaoczna magisterska ekonomia, lub zarzadzaniem...warto?
    24.02.2015
  • ...

    Witajcie, interesuje mnie nawigacja na AM. Wie ktoś jakie był progi w ostatnich latach ? Dodam że zdaje rozszerzoną matematykę, geografię, angielski i polski. (nie ma zbyt wielu informacji na stronie tej uczelni). Będę wdzięczna za szybką odpowiedź
    22.02.2015
  • ...

    Witajcie, interesuje mnie nawigacja na AM. Wie ktoś jakie był progi w ostatnich latach ? Dodam że zdaje rozszerzoną matematykę, geografię, angielski i polski. (nie ma zbyt wielu informacji na stronie tej uczelni). Będę wdzięczna za szybką odpowiedź
    22.02.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • Absolwentka

    Wykladowcy na W-PiT nieuczciwi, każdy robi co chce. Każdy chce studentowi zrobić pod górkę, z wszystkiego egzaminy, nawet jeśli ma być zaliczenie to i ta będzie egzamin. Zapomnijcie o wakacjach i feriach, multum poprawek. Nieraz będąc pewna 5 dostawałam 2, bo tak i koniec. Przyjeżdżasz na konsultacje, albo egzamin i okazuje się ze go nie ma. Nigdy nie miałam tyle stresów i nerwów co w tej uczelni. Szkoda zdrowia, darujcie sobie naprawdę. Kilka przykładów: *do zaliczenia laborek zabrakło mi 1 punkt, wykładowca kazał przyjść całej grupie z taka sama sytuacja w poniedziałek o 7:45, przychodzimy, a na to wykladowca zaczal sie smiac i powiedzial ze nie ma czasu, zeby przyjsc o 15. I tak w kółko. * przyjezdzam na egzamin na godzine 8, wykladowca spoznia sie 45 minut, po czym stwierdza ze za dużo ludzi, a sala jest za mała, że egzamin bedzie w innym terminie
    09.02.2015
  • Matt (absolwent)

    Nerwy, stres, wydatki. NERWY STRES I WYDATKI. Ale i tak uważam, że chyba jednak się opłacało :)
    27.01.2015
  • Absolwent

    Wszystkie informacje o rekrutacji znajdziesz na stronie: http://www.am.gdynia.pl/node/22/#1 Możesz również napisać e-mail na adres: bz@am.gdynia.pl
    08.01.2015
  • karol

    Ta uczelnia faktycznie ma prestiż, wszędzie słyszę pozytywne komentarze i wszyscy polecają tą uczelnię... Więc coś w tym jest, ale jak się tam dostać? Ile jest osób na jedno miejsce?
    30.12.2014
  • lucky

    Akademia Morska to chluba Gdyni, to najważniejsza szkoła wyższa w tym mieście, to prestiż, który cos znaczy, to moja szkoła!!
    06.10.2014
  • monia

    to zależy kiedy przerwiesz, jak juz zapłacisz i przerwiesz naukę to nikt Ci pieniędzy nie odda...
    04.09.2014
  • ddd

    mam pytanie czy po przerwaniu studiów trzeba płacić?
    15.08.2014
  • Artur

    Witam, mam takie pytanie związane z nawigacją na am w Szczecinie. Chodzi mi o to jakie trzeba zdawać przedmioty na maturze i mniej więcej jakie trzeba mieć średnie wyniki by się dostać? I czy łatwo potem znaleź pracę po takim kierunku?
    10.08.2014
  • Paula_xdx95

    Chcę się dostać na wydział nawigacji na Akademii Morskiej w Gdyni lub w Szczecinie. Łatwo się tam dostać na ile min trzeba napisać maturę rozszerzoną?
    27.06.2014
  • Myśli

    Mam wielki dylemat , a mianowicie, która akademię lepiej wybrać w Gdyni, czy w Szczecinie? Nie interesuję mnie, która jest dalej,a która bliżej, bo dla mnie obie są daleko, ponieważ mieszkam w Łodzi. Chodzi mi o prestiż, poziom, wyksztalcenie i na której szybciej znajdę pracę, pozdrawiam.
    15.04.2014
  • Mario

    Witam, czy mając 61,5 pkta będę miał problemy z dostaniem się na wydział nawigacyjny, kierunek - transport morski? Czy ktoś może powiedzieć jaki był próg punktowy, bo Akademia nie podaje. Pozdrawiam
    27.03.2014
  • mariuszek70

    Witajcie. Mam pytanie czy ciężko jest się dostać na specjalność morską na wydział mechaniczny AM Gdynia. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych progów itp. I jak wygląda proces rekrutacji jakieś badania lekarskie? Pozdrawiam
    24.02.2014
  • tranzystor

    Gorąco odradzam wydział elektryczny z psychopatycznym dziekanem na czele. Studencie - będziesz kolejnym gnojkiem, z którym sam dziekan obchodził sie będzie jak z in truzem. Niby kadra naukowa ... ale chyba nie... Poziom wiedzy zerowy, laboratoria z okresu komuny, a wymagania ... Odradzam bo szkoda nerwów. Czasem łatwiej jest zaliczyc przedmiot niż otrzymac wpis w indeksie, a o seminarium nie pomnę...
    13.02.2014
  • mati

    Jak jest na wydziale mechanicznym i czy trudno się tam dostać i utrzymać?
    05.01.2014
  • absolwentka

    Wydział elektryczny - trzeba wykazać się na prawdę dużą inteligencją żeby skończyć studia na tym wydziale, ale nie bez przyczyny. Niestety uczelnia posiada jeszcze stary sprzęt, który nie działa, a na którym studenci muszą pracować. To ogromny minus. Profesorowie mają duże wymagania, przynajmniej większość. Niektóre przedmioty zalicza się po kilkanaście razy, aż człowiek opada z sił. Ten wydział jest dla ludzi wytrzymałych i ogarniętych.
    29.12.2013
  • monikaaa

    Witam. Mam pytanie. ; ). Czy zajęcia na kierunku transport odbywają sie także w weekendy.? Czy trudno jest się na ten kierunek dostać i utrzymać na nim.?? Wielkie dzięki za odpowiedź; DD
    05.11.2013
  • kanoe

    Mam głupie pytanie, czy trzeba umieć pływać, żeby studiować nawigację?
    26.10.2013
  • dziewczyny na towaroznawstwie

    czy na kierunku towaroznawstwo studiuja dziewczyny? jesli tak, to ile mniej wiecej jest ich w grupie? czy wybierajac sie na ten kierunek na Morskiej w Gdyni i jako kobieta, powinnam sie liczyc z jakimis niefajnymi klimatami? z moze przeciwnie - taryfa ulgowa? interesuje mnie wszystko, na ten teat, wiec piszcie prosze, jolka
    22.10.2013
  • o progach i rekrutacji

    nie zapominajcie, ze jest nas sporo mniej niz kilka lat temu, dzieki temu uczelnie obnizaja swoje kryteria (jest latwiej), no i przyjmuja takze tych troch mniej zdolnych maturzystow, oczywicie nie bedzie tak na tych najtrudniejszych kierunkach scisłych technicznych, to sie niema co ludzić nawet, zmierzam jednak d tego, że warto probowac, nawet jelsi powątpiewacie w swoje sily, moge poradzic (dla niepewnych), zebu skladali dokumenty na 2 uczelnie panstwowe , nawet trzy (wiem, oplaty, ale to jednorazowo), no i jak beda wyniki, to bedziecie mieli sami dla siebie porownanie, jak wypadliscie i gdzie was chcą, adam
    20.10.2013
  • kuba

    Witam. Probuje sie doszukac progow punktowych na wydzial elektryczny albo chociaz przelicznikow. Jesli ktos ma takie informacje to bylbym bardzo wdzieczny ;)
    17.10.2013
  • maturzystka

    Dzięki za odpowiedz, tak szczerze martwilam sie tylko o to:) coraz poważniej myślę o nawigacji na AM, ale nie wiadomo czy się dostanę
    07.10.2013
  • student AM

    Droga maturzystko, to czy pływałaś po morzu czy po jeziorach mazurskich chyba ma tu najmniejsze znaczenie. Jeśli masz ścisły umysł i nie przerażają Cię kierunki takie jak elektrotechnika, nawigacja, transport, zarządzanie czy towaroznawstwo to jak najbardziej polecam tą uczelnię. Poziom jest w niej bardzo przyzwoity, wykładowcy o dziwno bardzo sympatyczni i tolerancyjni a zarazem surowi jeśli chodzi o kwestie programowe i egzaminy.
    30.09.2013
  • maturzystka

    witam, mam pytanie, czy jeśli nigdy nie pływalam na morzu to studia na nawigacji na AM powinnam automatycznie odrzucic? uwielbia mazury i zegluje na nich co roku, ale to chyba za mało?
    21.09.2013
  • Ona

    Spotkałam się na jakimś portalu z opinią, że pracodawca woli już niewykwalifikowanego mężczyznę po nawigacji niż kobietę, czy to prawda? I czy dużo uczy się tutaj Pań?
    09.08.2013
  • Ona

    Spotkałam się na jakimś portalu z opinią, że pracodawca woli już niewykwalifikowanego mężczyznę po nawigacji niż kobietę, czy to prawda? I czy dużo uczy się tutaj Pań?
    09.08.2013
  • edek

    @down raczej nie , pisali do mnie ze prog 62 pkt
    03.08.2013
  • ala

    czy mając 56 pkt dostane się na nawigację do Gd?
    29.07.2013
  • Kaamiloo

    Czy może ktoś podzielić się informacją jakie były w tym roku progi punktowe na nawigację na AM w Gdyni? Czy mając 77% z rozszerzonej chemii, 78 z podstawy z matmy, 69 podstawa polski i 61% angielski mam szanse się dostać? i czy biorą pod uwagę certyfikaty z angielskiego? tzn czy sa za to jakies dodatkowe punkty? Wgl to ile osób przyjmują co roku??
    29.07.2013
  • tomek

    Mógłby ktoś mi powiedzieć czy warto jest studiować transport na AM? Jak tam jest w ogole, czy jest ciężko (przedmioty ścisłe) i jak z utrzymaniem się? bo mało jest opinii o tym kierunku. Z góry dziękuję za informacje.
    16.07.2013
  • carina

    Jestem z lubelskiego a dokładnie spod Chełma i wybieram się na AM w Gdyni, czy ktoś z mojej okolicy lub województwa wybiera się w tym roku na AM? Szukam kontaktu z tymi osobami
    16.07.2013
  • CHCE NA STUDIA.

    Jakie były progi punktowe w poprzednich latach na AM na kierunki Elektrotechnika, Elektronika i Telekomunikacja? Czy z maturą podstawową Polski 61%, Angielski 71%, Matematyka 76% mam szansę?
    15.07.2013
  • abc

    Pierwszy rok po godzince na sali i na basenie, drugi godzinka na basenie :)
    05.07.2013
  • Magda

    Błagam, może mi ktoś powiedzieć czy kierunek Transport to kierunek "lądowy" czy "morski"? Jest na wydziale nawigacji.... Chodzi mi o to, czy zajęcia wfu odbywają się na basenie czy na sali? Bardzo proszę o odpowiedź~!
    04.07.2013
  • kasix

    Witam, czy mógłby wypowiedzieć się ktoś na temat transportu na AM? Czy warto tam studiować i jak jest (atmosfera, egzaminy, praca)?
    29.06.2013
  • student 3 rok

    witam niestety jestem, jestem studentem AM W Gdyni 3 i ostatni rok, co moge powiedziec dostac było sie ciezko... , warunki sa kiepskie , słabo tłumacza, zwłaszcza na nawigacji maja stary sprzet,duzy bład ze wybrałem, ta uczelnie stanowczo odradzam , bardziej bym polecał pojsc na miechanika okretowego bo kazdego przyjma, maja lepszych speców w tej dziedzienie czesciej wypływaja w wakacje niz my na nawigacji , no i podobno lepsza kaska jest po zdaniu szkoły.pozdrawiam
    29.06.2013
  • AM

    Uczelnia dla ludzi ambitnych, chcących coś w życiu osiągnąć. Szczególnie dla młodych ludzi, którzy pochodzą z małych miejscowości o wysokim bezrobociu, ze wsi . Po skończeniu studiów nie musisz mieć żadnego wsparcia finansowego, nie musisz wynajmować mieszkania. Możesz mieszkać gdzie chcesz. Nie musisz brać żadnego kredytu. Pracujesz na morzu. Pracujesz na stanowiskach oficerskich a zatem masz płacę godną. Po kilku latach kupujesz za gotówkę mieszkanie gdzie chcesz lub budujesz dom. Praca jest ciężka i stanowi wyzwanie dla ludzi ambitnych i chcących coś w życiu osiągnąć. Warunek podstawowy to średnie zdolności i pragnienie zdobywania wiedzy. Język angielski obowiązkowy. Podejmując pracę na morzu nie oznacza to pływania do końca życia. Po kilku latach można spokojnie znaleźć pracę na lądzie jako młody, doświadczony i znający języki i do tego będąc usamodzielniony finansowo bez kredytu. Nie podaję płac jakie osiągają absolwenci po np. pięciu latach pływania, ponieważ większość ludzi nie uwierzy, ale pierwsza pensja po uzyskaniu pierwszego oficerskiego dyplomu, jeżeli jest poniżej 3000$ jest płacą frajerską.
    27.06.2013
  • przem

    Carina ja też jestem z lubelskiego i się wybieram. Jak się pojawisz onbobek(at)interia.pl
    20.06.2013
  • nikita

    Hej. Ja także w tym roku wybieram się na AM w Gdyni, więc ponawiam pytanie na temat progów punktowych, w szczególność na kierunek nawigacja. Z góry dziękuję.
    01.06.2013
  • carina

    Witam! Wybieram się do Akademii Morskiej do Gdyni.Może ktoś wie jakie są tam kryteria przyznawania stypendium socjalnego, chciałabym się ubiegać ponieważ jestem z lubelskiego więc mam kawałek do Gdyni. Dzięki za odpowiedź
    29.05.2013
  • karola

    Witam. Czy mógłby ktoś powiedzieć czy ciężko dostać się na AM? czy Ci którzy wybierają się tam to muszą być naprawdę uzdolnieni? :) czy da sie ogarnąć w miarę tą nauke?
    12.05.2013
  • kasias

    Witam mam pytanie. Chcialabym sie dostać na AM w Gdyni na towaroznawstwo - zarządzanie jakością na dzienne studia (stacjonarne) . Mógłby ktoś mi powiedzieć jakie progi tam są ? Czy zdając tylko podstawową Biologię albo bez niej sie dostanę ? Jak tam jest o w ogole, czy opłaca się isc , czy warto . Z góry dziękuje ;))
    11.05.2013
  • Transport

    Czy warto studiować transport na AM w Gdyni?
    01.05.2013
  • Marcin

    Polecałbym Ci Akademię Morską w Szczecinie. Wcześniej studiowałem Nawigację na innej uczelni, nie podobało mi się, przeniosłem się na AMS i uwierz mi, jest kolosalna różnica, na duży plus! Nawet stwierdziłem, że te praktyki na morzu nie są wcale aż takie złe.
    27.04.2013
  • Marta

    Cześć, czy ktoś może mi powiedzieć jakie są progi na nawigację, bo jestem zainteresowana tym kierunkiem, a nie mogę znaleźć nowych danych na ten temat :) z góry dzięki za odpowiedzi! :)
    19.04.2013
  • Łukasz

    którą Akademię Morską byście mi polecili? Tą w Gdyni czy w Szczecinie? jaka jest różnica między nimi? bo różnicy to dla mnie nie robi czy zamieszkać w Gdyni czy Szczecinie, a wolałbym wybrać tę lepszą uczelnię :P także bardzo proszę o waszą opinię :)
    20.03.2013
  • Kinga

    Cześć, mam pytanie czy jest ktoś kto studiuje bądź studiowała, nawigację i może powiedzieć coś więcej, trudno się dostać, jak potem z nauką, bo dochodziły mnie opinie że bardzo dużo osób odpada, a jak wygląda sprawa z wychowaniem fizycznym i basenem ?
    16.03.2013
  • SadamoS

    Osobiście studiuję na IV roku niestacjonarnie na elektronice morskiej. Krótko: plusy to: jak skończysz inżyniera w 4 lata (osobiście na moim roku z którym zaczynałem nikomu się to nie udało - studiuję 5 rok:) możesz być dumny/mieć satysfakcję, zaliczasz się do niewielkiego procentu społeczeństwa któremu się ta sztuka udaje - zaczynało nas ok. 70, na 2 rok przeszło 30, na 3 rok 15 no a na 4 roku jestem z 6 kolegami i tylko 2 ma wszystko "na bierząco":); możesz mieć stopień naukowy inż. z zakresu nauk technicznych - więc w trójmieście robotę znajdziesz - przynajmniej zaproszą cię na spotkanie rekrutacyjne:) Teraz minusy: są przedmioty które CIĘŻKO zaliczyć,np. na elektronice wszystko z Bojarkiem:) na elektrycznym Pani Noga:) Dzięki tym ludziom możesz się do AM najbardziej zniechęcić - bardzo wymagają wiedzy, ale także bardzo dużą wiedzę posiadają; mam wrażenie że po tych 5 latach nic oprócz "papierka" mi ta szkoła nie dała (no może poza nauką cwaniactwa i kombinacji sporo uczy wytrwałości - jak jej nie masz to naprawdę szkoda kasy - jedz do UK albo Norwegia:); Myślę też że szkoła nie potrafi przygotować przyszłego inżyniera do wykonywanego zawodu - praca na laboratoriach na sprzęcie sprzed 20-30 lat już dawno wycofanym, nie uczy cię nic o projektowaniu , czytaniu schematów elektrycznych - NIE MASZ ŻADNEGO PRZEDMIOTU Z TEJ DZIEDZINY !!! (ok, jest w przedmiocie nauczania 1 przedmiot na którym wytrawiamy płytkę i lutojemy na nią jakieś elementy - ale jest to całkiem bez sęsu bo nie uczą cię jak to działa) - a np. na 4 roku dostajesz tekst: Pan powinien to umieć... Jest tak że po AM będąc inż elektronikiem nie wiesz jak działa układ np. wzmacniacza antenowego, bo nikt cię tutaj nie nauczy praktycznie jak np cewka wpływa parametry układu pracy np. kondensatora - dostajesz to w formie bardzo niedostępnego do przyjęcia wykładu który zresztą zapomnisz po zaliczeniu (jeżeli zaliczysz :) Mam tylko nadzieję że ten papierek otworzy mi drogę do świetlanej przyszłości :)
    15.03.2013
  • qwerty

    A co właściwie można robić po takiej szkole? :) jaka praca czeka na absolwentów Akademii Morskiej w Gdyni? Bo , że dobra szkoła i że jest moda na coś takiego, to wiem ale ja pytam o konkrety,...
    13.03.2013
  • magda

    mój kolega zaczął w tym roku edukację w Akademii Morskiej w Gdyni i bardzo chwali sobie tą uczelnię, poziom podobno jest wysoki ale warto się spiąć i ukończyć te studia
    07.03.2013
  • Krzychu

    Jestem absolwentem Elektroniki i telekomunikacji wydziału elektrycznego kierunku lądowego. Łatwo nie było to wie każdy ale udało się po całym odsiewie. Tuż przed końcem studiów dostałem się do firmy w której pracuję obecnie. Pieniądze są satysfakcjonujące. Duża część kadry kierowniczej w raz dyrektorem jest po AM. Polecam ambitnym przyszłym inżynierom.
    02.03.2013
  • student

    zgadzam się z kamilem, na czasie są takie kierunki i później stosunkowo łatwo można znaleźć pracę. ja po ukończeniu Akademii Morskiej w Gdyni miałem kilka ofert i mogłem wybrać najlepszą dla mnie... :) szczególnie gdy mieszka się w trójmieście ;)
    03.02.2013
  • Kamil

    Jestem absolwentem Wydziału Mechanicznego tej szkoły. Z czystym sumieniem mogę ją polecić każdemu kto ma zamiar pracować na morzu i nie tylko. Studia bardzo ciekawe jeśli ktoś oczywiście interesuje się branżą. W ofertach pracy po ukończeniu można przebierać, sam osobiście od 2 roku studiów miałem podpisaną umowę gwarantujacą zatrudnienie. "Odsiew" w trakcie studiów jest duży - na ostatnim semestrze studiów inżynierskich ok 40 osób ze 150 na semestrze pierwszym. Moim zdaniem wynika to jednak z faktu iż przyjmowany był każdy kto tylko złożył dokumenty na czas. Pozdrawiam
    26.12.2012
  • kryspin

    Świetna szkoła, naprawdę. Zawsze marzyłem by się tu dostać. Został mi jeszcze rok w technikum ale jak będę składał papiery do uczelni to ta znajdzie się na pierwszym miejscu. Nie wiem co zrobię jak się tu nie dostanę
    19.12.2012
  • Marek

    Jestem studentem Elektrotechniki na Wydziale Elektrycznym Akademii Morskiej. Jest to kierunek, po którym łatwo jest znaleźć dobrze płatną pracę. Ponadto na Wydziale Elektrycznym mamy największe stypendia rektora dla najlepszych studentów !!! Zdecydowanie polecam Uczelnię !!! :)
    19.12.2012
  • każdy ma szanse

    Próbuj Stary, nie masz nic do stracenia. Moj ojciej mowi, ze latwiej sie dostac, a trudniej utrzymac. Ale od czego sa korki i pomoc studencka. Jakos chyba damy rade, nie? Ja przynajmniej nie nie zrażam i poki co Morska w Gdyni dla mnie jest number 1, a pozniej sie zobaczy
    17.12.2012
  • matiss

    O ile jeszcze ktoś tutaj zagląda, mam małe pytanka. W liceum z matmy miałem przeważnie 4-czkę. Fizyke niestety ukonczylem w 2 klasie gdyz bylem na humanie w 1 i 2 klasie miałem z niej 4 (o ile oceny maja jakies znaczenie). Mature chce zdawac z podstawy matmy + polski, angielski i wos (wiadomo te ostatnie w zupelnosci niepotrzebne na AM ale nie widze siebie np. z fizyka na maturze, z takim poziomem jaki byl u nas w szkole ) czy mam szansę na dostanie się z podstawą matmy, na tę uczelnię pod kierunkiem nawigacji, jesli nie to jaki kierunek polecacie na tej uczelni dla mnie? Na ile musialbym zdac podstawe z matmy +/-? Dam sobie rade na tych studiach z matematyka zdajac tylko podstawe na maturze? (rozszerzenie to dla mnie magia) Dzieki za wszelkie odpowiedzi
    04.10.2012
  • ilona

    Nie potrafię znaleźć minusów tej uczelni, dziwi mnie jej niska średnia. Mnie studia tutaj się podobają, odliczam dni do rozpoczęcia roku studenckiego. Nawet zostałam w Gdyni na wakacje, tak jest tutaj fajnie, a poza tym łatwo o pracę sezonową!
    15.08.2012
  • kazik

    uczelnia jest świetna, jeśli ktoś się zastanawia to bardzo ją polecam - wykładowcy znają się na rzeczy i przeważnie mówią na temat. Nawet jak nie rozumiesz tego, o czym się mówi (a to dosyć częsty schemat) to się chociaż fajnie słucha ;P To też jakiś plus xD Także śmiało, uczelnia jest dobra, wykładowcy fajni, a praca po niej pewna.
    03.08.2012
  • bartman

    Wody w morzu podobno coraz więcej, bo lodowce się roztapiają, więc wiadomo że studia w akademii morskiej nie pójdą na marne ;D moim zdaniem dobra uczelnia, wychodzą z niej absolwenci, którzy mają duże szanse na rynku pracy, właśnie dzięi temu morzu. Kadra bardzo dobrze wykwalifikowana, narzekać można tylko na to, że dużo nauki!
    29.07.2012
  • piotrek

    a ktoś może mi powiedzieć co lepiej wybrać? AM czy WAT w Warszawie? zastanawiam się między tymi dwoma uczelniami i naprawdę już sam nie wiem...
    15.07.2012
  • krzysiek

    Studiuję tutaj nawigację. Akademia Morska to był strzał w 10. Poszedłem tu, bo tata zawsze zachwalał marynarkę po wojsku. I nie żałuję, studia są strasznie ciekawe, praktyczne zajęcia mijają bardzo szybko, aż szkoda ze to ostatni moj rok. jakby ktoś się wahał to niech wali smialo!
    04.07.2012
  • mietek

    Zawsze chciałem mieszkać nad morzem, studiować tu i pracować a szczególnie na morzu. Dla mnie akademia morska to marzenie. Mam nadzięję , że z moimi wynikami maturalnymi mi się uda. A jeszcze chciałbym zapytać jaki wydział polecacie? Pewnie po każym bez problemu mozna znaleść pracę. Mnie najbardziej zaiteresował ten nawigacyjny. I ciekaw jestem jak wyglądają tam zajęcia praktyczne? ;)
    29.06.2012
  • karny

    co sądzicie, doba jest ta akademia morska w dyni czy lepiej wybrać jakąś inną uczelnię tego typu na pomorzu, np w szczecinie albo w gdansku? macie może jakieś porównanie np kadry?
    27.06.2012
  • rlp

    No to dobrze trafiłeś nawigatorze, jak ukończysz, to będziesz moim kolegą po fachu i gwarantuję, że nie będziesz narzekał na pieniądze.. przynajmniej ja nie narzekam, chociaż nie przykładam do nich tak dużej wagi, ale wiadomo, lepiej mieć, nić nie mieć. Generalnie przygody związane z pracą po takich studiach są niezastąpione.. spełnienie dziecięcych marzeń
    29.05.2012
  • nawigator

    Ja jestem właśnie na nawigacji ze specjalnością transport morski. Ucieszyła mnie wypowiedź kolegi poniżej,aczkolwiek sam jakoś nigdy nie martwiłem się o pracę po tym kierunku :) W końcu mało osób kończy ten kierunek a jest bardzo przyszłościowy. I ile można dzięki niemu zyskać .
    03.04.2012
  • edej

    13,04 dzień otwarty na AM, można samemu przyjść i się wszystkiego dowiedzieć z pierwszej ręki - niekoniecznie od wykładowców-ćwiczeniowców . Do tego przegląd ofert i sprzętu, możliwości rozwoju karier i takie tam podstawowe rzeczy, których na co dzień nie znajdziemy.
    01.04.2012
  • gwóźdź

    Nie no, fajnie jest, naprawdę nie ma na co narzekać, nie wiem jeszcze jak z pracą po ukończeniu, ale ładują nam do głów, że nie będzie z tym problemów i przygotują nas na konkurencyjność rynku, także nie pozostaje mi nic innego, jak im wierzyć, innego wyboru nie mam. Dobry fachowiec zawsze znajdzie pracę, to proste jak budowa gwoździa.
    31.03.2012
  • sodówa

    Kolega jest po nawigacji i śmiga po całym świecie. W sumie to mu nie zazdroszczę, bo mało czasu spędza w domu, jednak pieniądze jakie za tym idą są przeogromne, naprawdę. Jakbym ja tyle zarabiał w wieku 25 lat to sodówka pewnie by mi uderzyła do głowy
    21.03.2012
  • enofin

    Ja mogę tylko powiedzieć, że po elektronice i komunikacji można wyrwać całkiem fajną, dobrze płatną i ciekawą posadkę, czego jestem doskonałym przykładem, jako absolwent AM w Gdyni. Polecam ten kierunek, wykładowcy są w porządku, studia też do przejścia
    19.03.2012
  • elektronika i telekomunikacja

    kto studiuje na Morskiej kierunek elektronika i telekomunikacja???? moglibyscie cos skrobnac kochani na ten temat? ja wybieram sie na dzienne, zakldam, ze matura pojdzie gites i sie dostane
    12.03.2012
  • ktora uczelnia lepsza?

    ktora uczelnia jest lepsza: Akademia Marynarki Wojennej czy Akademia Morska? zakladam, ze osoby ktore tu pisza wybraly Akademie Morska, ale pewnie kiedys sami zadawaliscie sobie to pytanie? wiec, co zawazylo na waszym wyborze i jak to oceniacie z perspektywy czasu? ja mysle o studiach na Wydziale Mechanicznym, ale jeszcze nie jestem do kona zdecydowany
    11.03.2012
  • prossty

    To może trochę dziwne, ale jestem z gór, a uwielbiam morze. Dlatego przyjechałem tutaj studiować i nie żałuję. Jestem ciekaw, czy da mi to solidne wykształcenie i dobrą przyszłość zawodową, bo póki co jeszcze niewiele mogę powiedzieć. Ogólnie na plus, dobrze się tutaj czuję, chociaż czasami brakuje gór
    03.03.2012
  • leń

    AMG to naprawdę uczelnia wyższa pełną gębą. Często słyszy się, że te morskie to takie byle odbębnić, a i tak nic nie uczą. To nieprawda. Zdecydowanie lepiej wprowadzają w późniejszą pracę zawodową. Jestem zadowolony z poziomu nauczania, z ilości nauki trochę mniej, bo jednak wolałbym więcej się poobijać
    25.02.2012
  • nawii

    Ja ze swojej strony serdecznie polecam głównie wydział nawigacyjny - bardzo dużo ofert pracy zza granicy później można znaleźć. Kształcenie ok, nie mam większych problemów, chociaż zdarzają się różne wpadki, jak to na studiach. Bardzo mi się podoba uczelnia
    19.02.2012
  • Nick

    Jedna z lepszych uczelni w kraju. Jest wyraźnie profilowana. Dla pasjonatów. Ile odpada? To zależy jak im idzie nauka... Wykładowcy nie mają w nawyku kosić ludzi dla czystej przyjemności.
    15.02.2012
  • mariusz

    rozwazam Elektrotechnike na stacjonarnych, ile trzeba miec punktow, zeby sie dostac, wiecie moze? i od razu pytanie o sama uczelnie, a jelsi ktos studiuje ten kierunek, to czy moglby cos skrobnac, jaki jest stopien trudnosci, ile osob odpada po pierwszym roku, itd. dzieki
    11.02.2012
  • bystrzak

    bo ludzie sie boja, ze rzad nam psuje tak bardzo gospodarke morska, ze ludzie po Akademii Morskiej nie beda mieli zwyczajnie roboty, a tak na powaznie, to uczelnia o bardzo wysokim poziomie, od lat cieszy sie dobra opinia
    11.02.2012
  • jawa

    dlaczego nikt nie pisze o tej uczelni, co jest z nia nie tak, poprosze o informacje studentow tej szkoly
    23.01.2012