Opinie o Uczelni Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna w Radomiu (EUST Radom)

26-600 Radom , ul. Wodna 13/21
+48 (48) 363 86 80,

Komentarze (34)

  • luka

    Uczelnia jak każda prywatna uczelnia, nawet ok. Nie ma co narzekać. Kadra sympatyczna, szczególnie Pani Madzia z dziekanatu bardzo pozytywna osoba.
    18.02.2016
  • AM

    Uczelnia ok , nie zgodzę się z poprzednikiem że tak łatwo zaliczysz, jak wykładowca ambitny to trzeba się przyłozyć, ale sporo się wynosi, życiowo podchodzą na wykładach , a Dziekan Pałgan fajna babka. Polecam.
    26.09.2015
  • tofik300

    Studiuje ktoś budownictwo energooszczędne???
    25.05.2015
  • Student budownicta

    Ta uczelnia to porażka. Chodzisz, czy nie, uczyszc się czy nie na ostatnim zjeździe prawie wszystko zaliczasz. Z semestru na semestr jesteś niepewny, czy kierunek na uczelni przetrwa, bo studentów coraz mniej a wykładowcy rezygnują z powodu braku otrzymania wynagrodzenia. Słaba kadra a jeszcze słabsze zaplecze dydaktyczne.
    18.05.2015
  • Absolwent

    Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
    30.11.2014
  • Mery

    Uczelnia jak każda inna prywatna, nie ma co narzekać.Kadra wykładowców sympatyczna i w większości z dużym dorobkiem naukowym. Po tegorocznej inauguracji odniosłam wrażenie, że wiele się zmieniło,miejmy nadzieje ,że na lepsze;) Jedno co wydaje mi się żenujące to konto pewnej Pani Dziekan, której nie wypada ze względu na zajmowaną pozycje umieszczać infantylnych wpisów na Facebooku, a robi to notorycznie,hehehheh....')
    24.10.2014
  • ???

    chodzi Wam ta strona uczelni? bo mi nie chce przejść i pokazuje, że niedostępna - białe pole. Potrzebuje info na temat Budownictwa, więc kto może, niech podrzuci, czego się spodziewać???
    19.09.2014
  • Małgosia

    Ja obroniłam się w czerwcu i jest spoko, studiowałam zdrowie publiczne, kadra oky, mgr prawa jedyny w swoim rodzaju, naszej dziekan nie da się nie zauważyć, poziom zajęć na dobry oceniam, mnie zachwyciły zajęcia z patologii, nie widziałam by ktoś z takim zaangażowaniem wykładał, zrobię sobie chyba z tego zakresu podyplomowkę Gośka
    15.09.2014
  • Anka

    EUST jest OK, Ukończyłam: )Polecam.
    18.06.2014
  • Ziuta

    jestem studentką i polecam EUST z czystym sumieniem:) od 1 semestru otrzymałam stypendium za które opłacam czesne i jeszcze mi zostaje na tam takie tam:)
    09.06.2014
  • Ziuta

    jestem studentką i polecam EUST z czystym sumieniem:) od 1 semestru otrzymałam stypendium za które opłacam czesne i jeszcze mi zostaje na tam takie tam:)
    09.06.2014
  • Kika

    Jestem studentką 2 roku na Adm. moja opinia : 1.Wykładowcy Lublin/ Wa-wa, uczyć się trzeba na tzw. Konia nie zadasz ! ogółem ok 2.Dziekanat - babeczki są dwie obsługa miła 3.Dziekan dostępna na każdym zjeździe 4. Plany no tu Kicha powinny być wcześniej
    26.02.2014
  • Karol

    Jeżeli chodzi o tą szkołę to największe oszustwo jakie widziałem wyzysk na każdym kroku tylko kasa i kasa oszukują kradną nie płacą wykładowca nawet rok zaległości nigdy więcej w tej szkole pozdrawiam wszystkich
    14.02.2014
  • Karol

    Jeżeli chodzi o tą szkołę to największe oszustwo jakie widziałem wyzysk na każdym kroku tylko kasa i kasa oszukują kradną nie płacą wykładowca nawet rok zaległości nigdy więcej w tej szkole pozdrawiam wszystkich
    14.02.2014
  • Ziomek

    W sumie to mogę polecić tę szkołę. Do szkoły dobry dojazd, obok jest biedra, zajęcia w większości ciekawe.
    15.10.2013
  • Libbi

    wystarczy wejść na stronę ministerstwa i sprawdzić czy szkoła ma zgodę , a ja uważam , ze WSNSIT jest cool, studjuje tak już drugi kierunek i planuje jeszcze podyplomókę pedagogika to gittt!!!!!!!!!!
    22.09.2013
  • pytanie

    jakie macie informacje z uczelni, na których składacie papiery w Radomiu? czy macie potwierdzenia, że wasz kierunek jest uruchomiony? która z prywatnych radomskich szkoł jest najsensowniejsza?
    17.09.2013
  • Adamek

    Studiuję na ostatnim roku i w sumie nie żałuję, że wybrałem tą uczelnię. Dojazd autobusem jest dobry, a wykładowcy nie są najgorsi. Egzaminy zawsze mieliśmy rozkładane tak, że spokojnie dało się na wszystkie bardziej lub mniej nauczyć. Moja dziewczyna studiuje tu Zdrowie Publiczne i też jest zadowolona, ja jestem na Budownictwie.
    17.09.2013
  • Babe

    Ja studiuję magisterkę w tej szkole , jest oky wymagająca kadra i dwie egzotyczne dziekanki, panie z dziekanatu są super zwłaszcza kierowniczka polecam
    14.09.2013
  • Studenciak

    Nie, no nie przesadzajcie. Uczelnia ma dobrą kadrę. Naprawdę niezła Uczelnia. Coś się można dowiedzieć, ciekawi ludzie wykładają. A wiedza z WSNSiT przydaje się naprawdę w pracy zawodowej. A co najważniejsze dość dogodne czesne.
    12.09.2013
  • Nika

    czy ktoś kończył lub jest w trakcie studiowania magisterki niestacjonarnej na zdrowiu publicznym. co o tym sądzicie? bardzo proszę o opinię. dzieki pozdrawiam :)
    10.09.2013
  • znam_temat

    ODRADZAM!!!! "dziekanat" to PORAŻKA, brak kultury aż razi!!! Jak dla mnie nie ma ani jednego POZYTYWU tego miejsca!!!! ŻAŁUJĘ, że się tam znalazłam:( :( :( jeśli studia w Radomiu to tylko Uniwersytet czyli dawna PR!
    20.08.2013
  • gość

    Gdzie na prywatnej uczelni się czegoś nauczysz opinie wyżej wymienione to sama szkoła wypisuje aby zachęcić do złożenia papierów i płacenia. Ta uczelnia jest tylko dla papierka nic poza tym egzaminy są w praktyce przepisz z zeszytu. Aby uczelnia miała podkład że egzamin się odbył. A co do tej uczelni na innych forach piszą że kradną.
    03.07.2013
  • była|_studentka

    ta "uczelnia" to porażka, dziekanat pracuje fatalnie, w zimę trzeba chodzić w kurtkach bo tak zimno!!! cała administracja tej uczelni to ludzie bez kultury nastawieni tylko na kasę żałuje pieniędzy i lat tam spędzonych mimo że studiowałam zaocznie:( nic się tam nie nauczyłam, mają nawet problem z rzutnikami, a raczej z ich brakiem.... to jest żenada a nie uczelnia. Osoby, które chcą się czegoś nauczyć NIE POLECAM!!!
    24.04.2013
  • maja podyplomówki za free albo platne 80%

    zagladajcie na stronke uczelni, bo WSNSIT ma sporo ciekawych propozycji, np oferty studiow podyplomowych bezplatnych, bo finansowanych ze srodkow UE, albo z duzym dofinansowaniem na poziomie 80%,
    18.02.2013
  • czarny

    @mała, na którym roku jesteś? Powiedz jeszcze czy zajęcia prowadzone są tylko w Radomiu czy trzeba gdzieś jezdzić np. Kraków?
    14.01.2013
  • mała

    Witam, studiuje na kierunku Budownictwo w WSNSiT w Radomiu. Szkoła w miarę ok, niestety na każdej uczelni trzeba się uczyć bo za darmo nie przepuszczają na kolejne semstry.To prawda wykładowców mamy z Warszawy, Krakowa, Opola,Częstochowy i niektórzy z nich są naprawdę wymagający,więc nie ma co liczyć na ślizganie się.
    14.01.2013
  • justy

    ktoś wie, czy idąc na Pomoc psychologiczno-pedagogiczna z logopedią będą jeszcze jakieś wewnętrzne kursy sprawdzające naszą dykcję? bo wiem, że na wielu uczelniach są i to bardzo restrykcyjne. Proszę o szybką odpowiedź, bo tylko ta specjalność by mnie interesowała.
    06.07.2012
  • od kiedy oni maja budownictwo

    pytanie ode mnie; od kiedy WSNSiT ma kierunek BUDOWNICTWO??? No i ile sa warte studia inżynierskie na budownictwie w Radomiu??? Prosze o szczere i krytyczne odpowiedzi. Zakladam, ze sa starsze roczniki, ktore sa tych studiach i moga od siebie cos wiecej napisac? Skad macie wykladowców? Czy to prawda ze przyjezdzaja z Warszawy? Jaki poziom jest w Radomiu? Czego sie spodziewac po budownictwie? W koncu na polibudzie jest to kierunek dosc mocno oblegany i wiele osob nie dostaje sie, jelsi nie ma silnej matury. Skrobnijcie prosze, czy warto o tym myslec?
    06.05.2012
  • dziunia

    calkiem przyswoita uczelnia, a jak na warunki Radomia to super wypas, najwazniejsze, ze licza sie ze studentami i rzeczywiscie staraja, same studia jak studia, ja akurat na pedagogice sie nie przemeczam, ucze w miare systematycznie, z wykladowcami mam dobre relacje i ide sobie spoko do przodu, matomiast widac, ze szkola, zyje, cos sie w niej dzieje, sa wyklady, przyjezdzaja goscie, nie wiem, jak do konca jest z ta wymiana zagraniczna, bo tego sama nie przetarlam, ale znajoma z administracji sie interesowala, i mowila, ze spoko mozna wszystko zalatwic, jak sie chce
    14.04.2012
  • kosmetologia - plusy i minusy

    od pewnego czasu jest moda na kierunke kosmetologia, jest sporo uczelni zarowno panstwowych jak i prywatnych, ktore wprowadzily ten kierunke studiow do oferty, i coż? no wlasnie, kierunek sam w sobie jest fajny, dosc nieklopotliwy w studiowaniu, choc nie myslcie, ze uczyc sie nie trzeba, bo musicie przyswoic spora partie materialu z zakresu biologi i nawet poganicza medycyny, ale jest tez duzo ciekawych, przydatnych w zyciu informacji, wszystko pieknie i ladnie na studiach, problem zaczyna sie PO. Bo wedlug mnie juz teraz rynek nie wchlania absolwentow kosmetologii. Sa to glownie dziewczyny, panowie nie wybieraja takich studiow. Te mlode dziewczyny zwyczajnie maja problem z praca w zawodzie, no... chyba ze zamozni rodzice zechca od razu po studiach wyposażyc córce gabinet i przez jakisczas do niego dokladac. powostaje ewentualnie opcja najczesciej stosowana - czyli 2 lub 3 w jednym. Czyli gabinet kosmetyczno-fryzjerski, przy czym z reguly na poczatku to fryzjerstwo ciagnie klientow, dopoki ludzie nie przekonaja sie do kosmetyczki - kosmetologa. Nasze spoleczenstwo chyba nadal nie doroslo do profesjonalnych uslug, jest tez za biedne. MOze duze miasta moga liczyc na duze obrony, mniejsze z pewnoscia musza sie mocno nagimnastykowac, by wyjsc na swoje.
    14.03.2012
  • fiti

    a mozecie cos wiecej napisac o kosmetologii? bo jak patzre na te wszustkie kierunki, to zastanawiam sie czy to dobrze, ze szkola ma ich tak wiele, bo moze nie jest dobra i nie specjalizuje sie w okreslonej dziedzinie, a zdrugie jednak strony dzsiiaj nazwy uczelni nijak sie maja do kierunkow prowadzonych. Bede wdzieczna za info o kosmetologii? kadra, warunki, zaplecze specjalistyczne, poziom zajec, no wiecei.
    11.02.2012
  • agatka

    ja tez nie narzekam, jestem na 2 roku i całkiem mi tu dobrze ;)
    02.06.2011
  • pawel

    administracja prowadzona przyzwoicie, kadra z roznych uczelni, w tym Warszawka, ludzie sa zadowoleni po pierwszym roku, ja w sumie tez
    30.05.2011