Opinie o Uczelni Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie (GWSP, Goduli)

Komentarze (97)

  • Stanisław

    Nie takie złe te baki z dziekanatu. Na poprzedniej uczelni miałem gorzej... :)
    22.05.2017
  • kogora

    Ten dziekanat to jakiś fenomen, nie ważne jaka szkoła z dziekanatem zawsze są problemy xd
    19.05.2017
  • Ptaczy

    Babki z dziekanatu to dramat. Pozostałe rzeczy na tej uczelni są spoko :)
    17.05.2017
  • Magdaleusz

    Uczelnia bardzo spoko. Na tle innych wyróżnia się zdecydowanie niskim czesnym. Ja studiuję Modern Business w specjalności Psychologia menedżerska. Bardzo fajny kierunek i super wykładowcy. Mogę polecić z czystym sumieniem xD. Jedyna zauważalna wada tej uczelni to brak punktu ksero w okolicy i paskudnie niemiłe panie w dziekanacie (ale to podobno wszędzie^^).
    14.05.2017
  • Marian Bąk

    Polecam bardzo. W szczególności mój kierunek tj. Gry i grafika interaktynwa :D
    08.05.2017
  • Ola

    Jestem studentką kierunku Modern Business – Zarządzanie i rachunkowość i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Kierunek bardzo ciekawy, przyjazna atmosfera, dobre kontakty z wykładowcami, którzy mają bardzo dobre podejście do studentów. Ogólnie wielki +! Długo się zastanawiałam nad wyborem studiów, ostatecznie poszłam tam niezdecydowana w 100%, ale nie żałuję!!
    28.04.2017
  • iksdecki

    Gorąco polecam. Na prawdę fajna kadra. Ja studiuję na kierunku związanym z projektowaniem gier komputewrowych. Kadra z ASP i sami spece z branży B-). Irytują tylko babki z dziekanatu... Straszne chamidła...
    18.04.2017
  • Karolina

    Studiuję na kierunku Gry i grafika interaktywna. Bardzo fajny kierunek i fajni wykładowcy. Polecam każdemu, kto chce nauczyć się tworzyć gierki i nie jest programistą :D
    03.04.2017
  • Kamil

    Polecam.
    01.04.2017
  • Mareg

    To bardzo mała uczelnia (mają dwa budynki) ale... Jest to ogromny plus. Budynki są świetnie wyposażone, wykładowcy mili i chętni do pomocy. Mają też super kierunki (ja studiuję.Psychologię menedżerska). Polecam 10/10.
    01.04.2017
  • MB

    Również polecam modern business, rewelacyjny i nowoczesny kierunek, jestem bardzo zadowolona, dużo praktycznych zajęć z miłymi wykładowcami. Nie chciałam iść na zwykłe zarządzanie czy marketing, całe szczęście trafiłam tutaj, polecam każdemu.
    21.02.2017
  • kacha

    hahahaha oby ten portal nie zmienił się w serwis randkowy :D
    21.01.2017
  • Koza

    Polecam Modern Business i zajęcia z p. Czempasem. Mega typ!
    19.01.2017
  • GiGi

    Polecam zajęcia na GiGi z p. Natalią Romaniuk. Śliczna dziewczyna i aż miło jej się słucha. Natalio kocham Cię ale nie wiem jak Ci to powiedzieć! Zakochany student!
    02.12.2016
  • Kermit

    Haha... Hejterzy z innych uczelni mnie rozbrajają :P "Kowalek" widzę ilu uczelniom wrzuciłeś ten komentarz :) Oszukiwać trzeba umieć... :)
    01.12.2016
  • do kowalka

    a ile uczelni znasz? oczywiście mam na myśli na ilu faktycznie studiowałaś?
    16.11.2016
  • Lity_89

    Można się jeszcze dopisać? :)
    03.11.2016
  • Mateusz

    Polecam GWSP szczególnie za atmosferę i podejście do studenta. Wykładowcy bardzo ok. za wyjątkiem profesora Klasika. Bardzo wymagający belfer :D
    02.11.2016
  • Magdalena

    Poszukuję drugiej osoby, która skorzysta wraz ze mną z promocji "Poleć studia znajomemu". Mamy wtedy 10% zniżki :) Ktoś?
    19.10.2016
  • Kazia

    Przyjmują. Sama zapisałam się na MB :D
    17.10.2016
  • Kasia

    Ktoś wie czy jeszcze przyjmują na studia? interesuje mnie ten Modern Business. Wiele dobrego słyszałam o wykładowcach i uczelni. Nie mogę się niestety dodzwonić bo cały czas linia jest zajęta. Wie ktoś może czy można się dopisać jeszcze i ew. słyszał coś o tym kierunku :D ?1
    14.10.2016
  • Matheo101

    Polecam zajęcia dr. Stojko! Najlepsza uczenia ever!
    14.10.2016
  • Hania

    Polecam kierunek gry i grafika interaktywna. Zajęcia z Panią Romaniuk to czysta przyjemność i ogromne poszerzenie horyzontów!
    13.10.2016
  • Karina85

    Rozpoczęłam właśnie naukę na kierunku Terapia artystyczna - Naturoterapia. Pierwsze zajęcia to szok. Mała, można by powiedzieć kameralna uczelnia a nauczyciela są świetni. Polecam bardzo. Mam nadzieję, że kolejne zajęcia będą równie dobre i ciekawe :)
    11.10.2016
  • Tadeusz

    Polecam naukę na kierunku Modern Business w specjalności Psychologia Menedżerska. Kierunek bardzo ciekawy, studia luźne i przyjemne. Wykładowcy bardzo mili i nie ma żadnego problemu by się z nimi dogadać :) Oczywiście są to studia zaoczne więc mamy sporo pracy w domu, ale... Jak ktoś to lubi to jest to czystą przyjemnością. Co do samej uczelni to jest to mała szkoła ale bardzo przyjazna studentowi. Nawet Pani Ania z dziekanatu nie wpisuje się w ogólną koncepcję pani z dziekanatu :)
    10.10.2016
  • Kamila

    Jeśli o mnie chodzi to GWSP ma swoje plusy i minusy. Wielki plus to to, że ma ciekawe kierunki, świetnych wykładowców i nowoczesny budynek. Generalnie wszystko tu można załatwić i nawet panie z dziekanatu są tutaj miłe. Problemem jest tylko to, że nie ma tutaj studiów 2 stopnia i po skończonej nauce na licencjacie trzeba iśc gdzieś indziej. Ja tak zrobiłam i poszłam do UE. Tam wykładowcy bardzo cenią sobie poziom GWSP i od razu kilka przedmiotów zaliczają z automatu. Polecam :)
    07.10.2016
  • agusilla

    Witam. Kończyłam Gwsp w Chorzowie w roku 2010r. Pamiętam, jak nas wszyscy wykładowcy nakłaniali, żeby iść wówczas jeszcze na Akademię Ekonomiczną w Katowicach na magostra. Dziś powiem, że była to ogromna strata czasu. Mało tego wielu pracodawców obecnie z dyplomen Gwsp nie chce mnie zatrudnić. Jest to tylko dodatkowy problem przy zatrudnianiu. Także, żeśli nie chcecie być bezrobotni i dodatkowo pozbawić się kasy to odradzam z całego serca.
    02.08.2016
  • diabolica

    Witam :) Czy ktoś studiował lub studiuje na kierunku arteterapia? Chciałam się dowiedzieć jaka jest Wasza opinia.
    23.07.2016
  • Bbm_t

    Czy studiuje/studiował ktoś zarządzanie kultura i rozrywka? Bardzo zależy mi na opini.
    17.07.2016
  • student MBiR PM

    nowoczesny marketing, reklama itp to specjalności na zarządzaniu i rachunkowości. pierwszy rok to ogólna teoria-wszystkiego po trochę. na wybranej specjalności jest już lepiej :) ogólnie jest ok.
    16.07.2016
  • student gigi

    jestem w trakcie studiow GiGi, moja ocena jest taka, że zawsze mozna nauczyc sie wiecej, ale taki urok zaoczynych ze czeka nas dużo pracy w domu, jak ktoś ma czas to to wykorzysta. Polecam kierunek dla pasjonatow, tych ktorzy liczą się z duzą pracą własna i szlifowaniem wiedzy. Kadra jak na kazdej uczelni rożna, jedni lepsi, drudzy gorsi, zajęcia praktyczne są spoko, teoria-wiadomo... Atmosfera bardzo fajna, mala uczelnia, każdy pomaga, nie ma problemu z kontaktem z dziekanatem czy rektoratem. Generalnie oceniam uczelnie pozytywnie :)
    06.07.2016
  • studentka

    Generalnie grafiki nie polecam - strata czasu i kasy. A na innych kierunkach nie wiem jak jest.
    27.06.2016
  • pytanie

    Czy: Nowoczesny marketing - reklama, sprzedaż, PR - to jest kierunek studiów? czy to jest specjalność? czy to dobry pomysł na studia? czy lepszy jest taki ogólny marketing, czy raczej wybrać oś bardziej specjalistyczejgo? NIe ukrywam, że projektowanie graficzne też mnei interesuje, nie wiem, co ,epsze pod kątem pracy na przyszłośc?
    03.06.2016
  • Absolwentka 2016

    W tym roku kończą GWSP. W końcu! Uważam, że uczelnia na której spędziłam trzy lata, nie nauczyła nas praktycznie niczego. Większość przedmiotów nie miała kompletnie nic wspólnego z KIERUNKIEM GRY I GRAFIKA INTERAKTYWNA. Zero jakiejkolwiek wiedzy. Jedyne o co tam chodzi to o wyzysk kasy. Przez te trzy lata wydałam niemiłosierną kwotę pieniężną. Za dopuszczenie do obrony najpierw trzeba było zapłacić 250 zł a potem nagle 350 zł. Nie wspominając o tym, że żeby dopuścili Cie do obrony musisz zapłacić TRZY RATY z rzędu czesne. Czyli nagle 1050zł. Gdybym cofnęła czas to w życiu bym tam nie poszła. Uważam, że gdy płacisz kupę kasy za naukę, to chociaż COŚ dostajesz w zamian. Jednak oczekujesz czegoś więcej. Niestety po trzech zmarnowanych latach czasu nie cofnę. Ostrzegam wszystkich którzy myślą o kierunku GRY I GRAFIKA. Jest on totalnie nieprzygotowany nie mówiąc o kadrze nauczycielskiej, która przychodzi na praktycznie każde zajęcia nieprzygotowana. Wielkie rozczarowanie...
    03.06.2016
  • damnnn

    mój znajomy studiował tam rachunkowość, teraz nie mam już z nim kontaktu ale wiem, ze był bardzo zadowolony po pierwszym roku
    03.05.2016
  • Ad4

    Jestem zainteresowany na GWSP rachunkowoscia dlatego prosiłbym o jakieś opinie czy warto iść tam na ten kierunek, czy inni po skończeniu studiów na GWSP (rachunkowość) są zadowoleni?
    01.04.2016
  • ja

    Studiuję na 4-tym semestrze naturoterapii w tej szkole i polecam wszystkim zainteresowanym
    01.03.2016
  • markus

    Rozpocząłem w tym roku studia na kierunku gry i grafika. Uważam, że jest to wymarzony kierunek dla mnie, po którym bez problemu znajdę pracę. Z tego co mi wiadomo, niewiele szkół może się pochwalić takim kierunkiem przez co perspektywy pracy są satysfakcjonujące, tak samo jak i zarobki. Polecam każdemu maniakowi gier aby mógł pracować i bawić się jednocześnie :P
    18.02.2016
  • M

    Kierunki to Modern Business - Zarządzanie i Rachunkowość, Gry i Grafika oraz Naturoterapia. Szkoła jest ok. Jeżeli nie chce ci się uczyć to nawet w SPZ-cie będziesz narzekał :) Fajna kadra wykładowców - fachowców a nie teoretyków. ja kończyłem PM i jestem bardzo zadowolony.
    16.09.2015
  • logistyka

    chce spytać o: Logistyka, dystrybucja i sprzedaż na tej Uczelni, co jest wpisane na dyplomie w sensie kierunku i specjalności? jakim bede specjalistą po ukończeniu i gdzie praca?
    23.06.2015
  • specjalności to są

    odp.: ja też się zastanawiałam nad sposoben pokazyania informacji, tzn. kierunków i mam wrażenie że oni podają na stronie specjalności, dlatego jest tak dużo informacji, specjalizacji, te długie nazwy, ja szukam info o Modern Biznes
    15.06.2015
  • grafika

    tu jest podany kierunek Grafika? ale na stronie jest to zupełnie inaczej !!! nie ma takiego kierunku jak Grafika !!! Jest GRY i GRAFIKA interaktywna !!! możecie napisać czego się spodziewać??? projektowanie do druku? grafike komputerowa? są jakieś specjalizacje? jak jest?
    13.05.2015
  • fff

    ja skończyłam studia podyplomowe na kierunku neturoterapia, tylko na innej uczelni, polecam, ukończenie tego kierunku to nie strata pieniędzy i czasu tylko konkretna wiedza, która bardzo pomogła mi w zdobyciu pracy
    10.03.2015
  • dario

    naturoterapia to kierunek studiów podyplomowych, podobno nowość w tej uczelni, więc pewnie nie mają jeszcze absolwentów aby mogli się wypowiedzieć czy warto...
    11.01.2015
  • komi

    co to jest ta naturoterapia? to jest kierunek studiów czy specjalność? kto na to chodzi?
    18.10.2014
  • partick

    studiowałem zarzadzanie firma i zasobami ludzkimi-studia ok, na pochwale zasluguje kadra i pracownicy, o niebo milsi od tych na UE, gdzie studenta traktuja jak zlo konieczne, szkoda ze gwsp nie zainwestowalo w magistra....na pewno kazdy by zostal
    08.08.2014
  • marta

    lolo: mój kolega studiuje ten kierunek i jest z niego zadowolony, ma dużo zajęć praktycznych i nauczył się już wielu ciekawych i przydatnych rzeczy
    21.07.2014
  • diana

    Studiowałam w GWSP już dawno temu, gorąco polecam! Świetna kadra, miła atmosfera, zajęcia w 1 miejscu. Pamiętam, że studiowało się bardzo przyjemnie!
    14.05.2014
  • lolo

    interesuje mnie kierunek Gry i Grafika Interaktywna, czy ktoś się wybiera, albo zna osobę która tam studiuje?
    10.05.2014
  • niki

    MC jaki kierunek studiujesz?
    01.04.2014
  • MC

    Szkoła jest OK. Stałe czesne jest dobrym rozwiązaniem płace 259 do końca nauki, zatem jeżeli ktoś nie patrzy to potem rośnie. Wykładowcy w 99% z UE w Katowicach, pozom wysoki, ale jeżeli ktoś chce to da rade. Zjazdy co 2 tygodnie. Polecam !!!
    13.02.2014
  • arteterapia

    czy ktoś chodzi do gwsp na arteterapię? bylabym chętna, ale chce zasiegnąć opinii aktualnych studentów. napiszcie prosze jakie sa zajecia, czy jest duzo praktyki, jacy wykladowcy?
    09.01.2014
  • fan

    Studiowałem 3 lata na GWSP potem na AE, traktowanie studenta w GWSP, podejście i atmosfera o niebo lepsza. Szkoda że nie mieli magisterki bo na pewno bym został.
    16.12.2013
  • tomek

    a co studiowałeś? może to nie wina szkoły lecz złego wyboru kierunku ??
    02.12.2013
  • kasjopea

    Zakończyłam naukę 4 lata temu -żadnej pracy i perspektyw. Szkoda czasu.
    04.11.2013
  • Arteterapia

    Rozważam studia z arteterapii, czy ktoś ma jakieś informacje w tym temacie?
    26.10.2013
  • arteterapia

    skonczylam studia z pedagogiki i ost. ogladalam w necie propozycje jakis ciekawych podyplomowek m.in z arteterapii, czy ktos cos wie o tym kierunku? czy ktos konczyl arteterapie podyplomowa?
    20.08.2013
  • grafik

    GiGi brzmi fajnie, przedmioty fajne, dzwonilem pytac o kade i faktycznie ludzie z ASP, ale tez pracujacy na codzien w grafice. Propozycja rozsadna za stosunkowo nieduze pieniadze, w centralnej polsce taka propozycja za ok 800/1000 zl mc wiec oznica jest mega!
    15.07.2013
  • grafik

    znajomy studiuje GiGi, jest zadowolony, kadra fajna, przedmioty fajne, szkola nie ma jeszcze wszystkich programow do projektowania, ale ponoc korzystaja z ASP, wiec nie sa stratni. Sam zastanawialem sie czy nie zapisac sie na studia, moze to jeszcze kiedys nastapi....
    14.06.2013
  • Longoria

    Podobno na ASP jest się ciężko dostać jeśli ktoś cię wcześniej nie przygotował :\..a na GiGi wykładają ludzie z ASP ..hm może jest to jakaś alternatywa..sama nie wiem. Nazwa jest git ciekawe czy reszta też?
    11.06.2013
  • GiGi

    a mnie interesuje GiGi, moze ktos cos napisac?
    08.06.2013
  • ZochA

    A JA MAM KOLEŻANKĘ, KTÓRA CHODZI TAM NA KURS Z GRAFIKI I PO NIM POSTANOWIŁA ZAPISAĆ SIĘ NA STUDIA Z GRAFIKI.
    28.05.2013
  • Terapie Żywieniowe

    Ja tez się zainteresowałam tym kierunkiem z Terapiami Żywieniowych, dzwoniłam tam i kierunek się nazywa Terapeutyka Artystyczna i Naturalna a tam są 2 spec: Arteterapia i Nowoczesne Terapie Żywieniowe. Kierunek planują otworzyć w październiku, ale może to tez być później, bo czekają na opinię z ministerstwa. Brzmi bardzo fajnie, jest to coś innego niż dietetyka, będę to monitorować.
    27.05.2013
  • ???

    te nowoczesne i tradycyjne terapie żywieniowe to jest kierunek studiów???? jak wam sie otwiera zakladka studia licencjackie, to po lewej sa nazwy kierunków?
    20.05.2013
  • michałek

    Grafika Interaktywna nowym kierunkiem GWSP?? ciekawe co to jest, ale brzmi bardzo kusząco, studiował ktoś taki kierunek na innej uczelni??
    07.03.2013
  • Dipsy

    jak na Chorzów to jest świetna szkoła. poziom jest wysoki, nauki sporo ale ma się poczucie, że uczy się rzeczy przydatnych i ciekawych, przynajmniej dla mnie. dlatego wszystkim, których interesuje przedsiębiorczość, zarządzanie itp, serdecznie polecam!
    06.02.2013
  • sceptyk

    mam nadzieję, że Twoje marzenie się spełni i za kilka lat potwierdzisz słowa które niedawno napisałaś;) bo z doświadczenia i opowieści wiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
    20.11.2012
  • przedsiębiorczo

    Przedsiębiorczość to jest siła! Jak nam się rozpoczął ten przedmiot w liceum, od razu go polubiłam, bo dotyczy interesujących mnie dziedzin życia, poza tym w charakterystyce osoby przedsiębiorczej dostrzegłam kogoś kim chcę być. dlatego gdy zobaczyłam że w Chorzowie jest górnośląska wyższa szkoła PRZEDSIĘBIORCZOŚCI nie mogłam sobie odpuścić i złożyłam tu papiery, a przez następne lata mam nadzieję być zadowoloną studentką na tej uczelni ;)
    30.08.2012
  • turnau

    Bardzo pozytywny obraz GWSP rysujecie. TO dobrze, bo nie byłem pewien czy naprawdę powinienem rozpocząć studia. Wątpliwości i tak nie wyzbędę się póki na własnej skórze nie przekonam się jak wyglądają studia w GWSP i dowiem się czy nie wyrzucam pieniędzy w błoto, póki co wasze opinie muszą mi wystarczyć.
    23.08.2012
  • czasowstrzymywacz

    Bardzo pomocne są te opinie poniżej, chyba wszystko czego potrzebowałem znalazłem. Parking jest, zajęcia odbywają się co dwa tygodnie, w jednym budynku, nie jest za drogo, a poziom dobry. Z tego wszystkiego chyba wybiorę się na studia do GWSP.
    11.08.2012
  • joy

    Jak na szkołę wyższą to nie jest taka droga, ale na szczęście w miarę niska cena nie idzie w parze z niskim poziomem, czego obawiałem się trochę zaczynając studia. Ogólnie zaskoczyło mnie to jak bardzo lubię zajęcia. Wiadomo że muszę na nie chodzić, bo jak się już płaci za edukację, to nie wypada jej olewać, ale co ciekawe - ja CHCĘ na nie chodzić, a w liceum to wiele razy zdarzało mi się uciekać z zajęć. Cóż, albo dorastam, albo po prostu zajęcia są ciekawe!
    08.08.2012
  • adammmis

    No niestety jeśli chce się uczyć to trzeba płacić, ale i tak jest tanio ja czesne place 220 zlotych wiec nie jest zle:)
    03.08.2012
  • better

    dobrze że mamy taką dobrą szkołę wyższą w samym chorzowie, bo nie za bardzo mogłem pozwolić sobie na studia poza miastem. trenuję piłkę nożną, ale uczyć też się chciałem, bo kariera piłkarza wieczna nie jest. wybrałem gwsp i sądzę że w tych warunkach lepiej nie mogłem trafić!
    31.07.2012
  • słowik

    Studiowałam )))NAzwa SW(((( ale zrezygnowałam, bo nie było mnie stać. Trochę żałuję, że musiałam tak postąpić, no ale nie było nic co moglam zrobić żeby temu zapobiec. teraz trochę popracowałam, odłożyłam pieniądze na naukę i ponownie zamierzam podjąć studia. jednak lepiej jest mieć papierek ukonczenia studiów niż go nie mieć!
    29.07.2012
  • $

    szkoda ze to szkola wyzsza, czyli platna. tyle dobrych opinii, ale mojego portfela to ni wypelni. podoba mi sie bardzo nowy kierunek - gry i grafika internetowa. no nie wiem, moze poszukam pracy i spróbuje tu studiować?
    28.07.2012
  • Basia

    Damian,ale wybrałeś rozbieżność zarządzanie albo rachunkowość. Zapytaj o pomoc w Biurze Rekrutacji Ja wybierałam ostatecznie kierunek dopiero po pierwszym roku więc myśle ze nadal tak jest.. Jest to dobra rzecz rok masz na przemyślenie decyji. A po maturze żadko się wie co chciałoby się studiować.
    11.07.2012
  • do damian

    to duża różnica czy zarządzanie czy finanse? kieruj się tym jaka specjalność Cię interesuje...
    11.07.2012
  • damian

    proszę o pomoc, chciałbym sie dowiedzieć czegoś od studentów zarządzania oraz finansów i rachunkowości w tej szkole, zarejestrowałem sie tutaj podczas rekrutacji i mam coraz większe wątpliwości.. jeśli sie dostanę na obydwa kierunki, który wybrać??
    10.07.2012
  • Magda

    W ostatnim czasie posprawdzałam Uczelnię, odwiedzajac je również. Muszę Wam powiedzieć, że wiekszosć Uczelni ma wszystko podobne jedyna zasadnicza różnica to cena czesnego. Długo myslałam która uczelnia bedzie odpowiednia i zdecydowałam sie zarejstrować elektronicznie do GÓrnosląskiej Wyzszej Szkoły Przedsiebiorczości w Chorzowie.Dzis byłam w Uczelni aby złożyć dokumenty i to beż swiadectwa dojrzałosci. A swiadectwo mam donieść do połowy lipca. Mam nadzieję, że bedzie fajnie studiowac w tej Uczelni chodz wacham się jeszcze. Jednak zdecydowanie skusiła mnie cena czesnego i to jak Pani określiła w Biurze Rekrutacji stała do końca studiów po 220 złotych.
    25.06.2012
  • Stanisław

    Byłem studentem tej Uczelni kiedy ona dopiero zaczynała działać czyli dobre 10 lat temu . Wtedy wyglądało to zupełnie innaczej jeśli chodzi o czesne, budynek, bufet. Dziś z perspektywy czasu widzę jak uczelnia sie rozwija. Mój syn tam obecnie studiuje i wiem że uczelnia od pewnego czasu wprowadziła stałe czesne. Bufet też zostal zmieniony, a wygląd w środku Uczelni jest zdecydowanie lepszy niż za czasów mojego studiowania. Uczelnai widze, też że wychodzi na pzreciw trendom i dodaje ciagle nowe kierunki. Jeśli chodzi o parking i miejsca parkingowe to jest to zdecydowanie ważny atrybut przy wyborze uczelni jeśli ktoś jest zmotoryzowany. JNatomiast jeśli ktoś do uczelni dociera komunikacja miejską to parking i miejsca dla niego się nie liczą. Jednak uczelnia ma dogodną komunikację.Syn obecnie dociera bezpośrednio pod uczelnie autobusem 870 prosto z centrum Gliwic który staje koło Uczelni. Szkoda , jednak że nie mają tam mgr. Ja studiowałem potem na AE maja podpisane porozumienie, a na tamtej Uczelni jest zupełnie innaczej.
    21.06.2012
  • co do gwsp

    Ja z koleżanką zapisałam się w zeszłym roku do GWSP i mam stałe czesne, nic mi nie "rośnie" (może to zależy od tego kiedy się zapiszesz i na co). Teraz widzę na stronie, że promowane jest stałe czesne, wiec pewnie taki wariant teraz obowiązuje. Co do bufetu to faktycznie jest kiepski...mogliby coś z tym zrobić, ale niedaleko jest pizzeria więc w trakcie okienka można wyskoczyć. Nikt nie umrze z głodu:) Z innych uwag to uczelnia jest kameralna, nie ma zatem nieskończonych kolejek do dziekanatu czy do biblioteki, łatwiejszy jest kontakt z kadrą. Co jeszcze wydaje mi się ważne zawsze jest gdzie zaparkować (co oszczędza czas) i jest bardzo czysto. Szkoda tylko że nie mają mgr...ale może do 2 lat otworzą:)
    20.06.2012
  • ania

    każdy kto wybiera się na GWSP powinien sie nad tym poważnie zastanowić. opinia Majki troszkę za "słodka". Zajęcia są cześciej niż raz na 2 tygodnie (nieraz się zdarzyło 5 zjazdów pod rząd przed Świętami Bożego Narodzenia), czesne wzrasta o 10% co semestr, więc nie trudno się domyślić, że na 5 i 6 semestrze cena sięga kwoty 550zł za miesiąc!!! wykładowcy raczej wporządku, problem jest w tym, że szkoła nie przestrzega nowej ustawy dot. zniesienia opłaty za obronę pracy - 350 zł , uczelniany bufet pożal się Boże - woda mineralna i kanapki z kiełkami kończą się o godzinie 12 w sobotę, żadnego ciepłego posiłku a kawa wyłącznie z automatu. Wybierając szkołę nie warto kierować się wielkością parkingu!!!
    20.06.2012
  • gwsp

    Bardzo zachęca mnie opinia Majki 27, szczególnie w kwestii braku konieczności przemieszczania się między budynkami, dużego parkingu i niskiego czesnego. Nie mogę się już doczekać wyników matur!!! Mieszkam niedaleko Chorzowa i mam nadzieję że nie będzie problemu z dostaniem się do GWSP!
    20.06.2012
  • Majka 27

    Ja zapisałam się do tej Uczelni w ubiegłym roku, bo większosć znajomych mi ją polecało.Dziś wiem , że to dobry wybór. Oczywiscie jak w każdej Uczelni są plusy i minusy. Nie dogodzi sie każdemu, bo każdy ma inne oczekiwania. Jedni chcą by zajecia były tylko 8 godzin i co tydzień, inni by były dłużej ale co 2 tygodnie, by było dużo imprez , mało nauki, itp, ale pamietajmy to szkoła a nie klub:) Zdecydowanie mogę polecić Uczelnię. Zajecia są co 2 tygodnie i co najważniejsze nie trzeba przemieszczać się po innych budynkach na zajecia , tak jak mają to w innych Uczelniach. To zdecydowanie działa na plus GWSP . Wszystko w jednym miejscu. Zgodze się z opinią poniżej , że jest fajny i duży parking gdzie zawsze można znaleść miejsce do parkowania. Kontakt z wykładowcami też nie jest utrudniony wystarczy tylko chcieć. Czesne tak kiedyś znajomi placili dużo wiecej, a teraz jest tanio i co najważniejsze miesiecznie się płaci. Nie każdy ma od razu kase by wyłożyć za całe studia. No i czesne jest stałe do końca studiów to jest super sprawa bo wiem ile zapłace za wszystkie semestry. Poprawki też się nie płaci. Przyjdzcie do uczelni i zobaczcie jak wyglada w środku .............
    20.06.2012
  • ja

    Znajomy kiedyś studiował w GWSP i bardzo sobie to chwalił. Zarówno kadrę, poziom nauczania, warunki studiowania itp. Oczywiście w takcie studiów zawsze można było na cos też narzekać: że czesne wzrastało, że trzeba się było czasem uczyć ;-), że mogłoby być więcej imprez, że internet bezprzewodowy nie wszędzie jest bardzo mocny itp. Spotkałem go po jakimś czasie jak poszedł na magisterske na Akademię Ekonomiczną do Katowic. Okazało się że dopiero wtedy po skonczeniu GWSP jeszcze bardziej ją na prawdę docenił min za warunki studiowania, za kameralną atmosferę, a także za opłaty!!!. Na AE czuł sie jak trybik w machinie do dojenia pieniędzy, a o zaparkowaniu w weekend przy uczelni nie ma nawet co pomarzyć. Teraz jeszcze czytam że czesne jest już stałe i do tego ciekawe kierunki. Nic, tylko studiować w GWSP.
    19.06.2012
  • GWSP

    Uczelnia wprowadzila stałe czesne na 10 lub 12 rat do końca studiów i jest to zagwarantowane w regulaminie oraz w umowie.
    19.06.2012
  • bassssia

    Widzialam ze jest stale czesne..reklamuja to na stronie ze sie nie zmienia przez wszystkie lata, dzwonilam tam tez i pani potwierdzila ze jest stale na 10 lub 12 rat.
    17.06.2012
  • tus

    a ja niestety szkoly nie polece. studiuje na GWSP i polecam wybranie innej uczelni. Czesne jest takie niskie tylko na pierwszym semestrze, pod koniec studiów placi sie juz ponad raz wiecej. Faktem jest, ze w dziekanacie nie ma problemow, zeby sobie zalatwic swoje sprawy, ale kontakt z wykladajacymi jest bardzo ograniczony, zwlaszcza dla studentow zaocznych. Szkoda urlopu n jezdzenie i zalatwianie spraw w ciagu tygodnia!
    15.06.2012
  • studentka

    Polecam, szkoła b.fajna, przyjazna, nie ma problemu z załatwieniem spraw itp. Znajomi, którzy studiowali w molochach typu WSB narzekali na dziekanat, organizację i plan, tu nie ma tego problemu. Wiadomo uczyć się trzeba, ale to chyba tylko dobrze, że nie dostaje się wpisu za nic. Polecam:)
    14.06.2012
  • Sebek

    Hmm kierunek interesujący:) Czesne na tym kierunku również. warte zastanowienia się.Znalazłem jeszcze jednej fajny Event Menagement- Animacja Kultury,Rekreacji i Turystyki Lotniczej........ Nic tylko się logować i skladać dokumenty, można już bez swiadectwa dojrzałości. :)Czy ktoś się wybiera na tą Uczelnię????
    06.06.2012
  • Absolwentka

    Dziś już jestem absolwentką tej Uczelni. Spoko uczelnia i fajne specjalności na kierunkach.Fajnie bo ostatecznie kierunek i specjalność wybiera się po pierwszym roku wiec jest czas by się zastanowić.Czesne też tanie i płaci się miesięcznie .
    06.06.2012
  • gry i grafika interaktywna

    co o tym myslicie??? bo jelsi to jest nowy kierunek, napisali ze w przygotowaniu, to troche sie boje, ze w sierpniu sie okaze, ze nie otworza, sam kierunke jak dla mnie bomba, jedynie na politechnice koszalinskiej znalazlem tak specjalmosc, ktos we cos wiecej???
    04.06.2012
  • karina

    No coż kierunek finanse i rachunkowość do jakiś super ciekawych nie należy ale to jak wszystkie tego typu kierunku czyli ekonomia, politologia, miedzynarodowe stosunki. Jednak nie wiem czy w tych czasach warto iść na studia na ciekawy kierunek na 5 lat a potem resztę życia pracować w nudnej pracy czy zrobić na odwrót. Poza tym ciężko jest też stwierdzić czy po tym kierunku czy w sumie kazdnym innym znajdzie się pracę. Jeśli rozwarzasz otwarcie biura rachunkowego sądzę że po jakiejkolwiek specjalności mozesz to zrobić, ale jeśli już mam coś doradzać to raczej rachunkowość w małej firmie.
    17.04.2012
  • finanse i rachunkowość

    matka wysyla mnie na finanse i rachunkowosc, argumentuje, ze skoro jestem dobra z matmy, to warto to wykorzystac i wybrac kierunke, co da mi chleb, ja mam opory, bo takie studia wydaja mi sie nudne, jak flaki z olejem, wiec napiscie mi, jak ktos studiuje w Goduli ten kierunek, czego moge sie spodziewac? jak wygladaja studia? jakie wybieracie specjalnosci, i jaka najlepiej wziac, zeby wlasne biuro rozrachunkowe poprowadzic, dzieki
    05.04.2012
  • Racik

    Idzzz nie ma co myśleć za dlugo bo potem tylko ma się coraz wiecej watpliwosci;p Najtrafniejsza podobno jest pierwsza decyzja :D
    14.12.2011
  • luzik

    Finanse i rachunkowosc? Polecacie? Jakieś infromacje poproszę na temat tego kierunku no i oczywiście tej szkoły. Nie wiem czy tam iśc czy dać sobie spokój
    10.12.2011
  • grzegorz

    czy ma sens studiowanie zarzadzania w Goduli? sam kierunek uwazam za lekko przejedzony, jedyne co mnie sklania to specjalnosc zwiazana z logistyka, moze skrobnac slowko ktoś, kto sie u nich uczy?
    05.12.2011