Opinie o Uczelni Koszalińska Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych (KWSNH Koszalin)

75-333 Koszalin , ul. Batalionów Chłopskich 79
+48 (94) 341 45 27,

Komentarze (33)

  • mencia

    Stanowczo odradzam tą uczelnię. Studiowałam w oddziale zamiejscowym tej uczelni w Kamieniu Pomorskim. Panował tam totalny bałagan organizacyjny, brak profesjonalizmu, jednym słowem totalne dno. Jeżeli ktoś chce mieć sam papierek to bardzo proszę (nawet nie musisz pojawiać się na zajęciach, żadnych egzaminów itd.). Natomiast jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć to wybierzcie inną uczelnię.
    13.02.2016
  • antymuniek

    Ale numer!!!!!!!!!!! Pozytywne opinie o tej uczelni wystawiają wyłącznie jej pracownicy i wykładowcy którzy nieudolnie ale jednak starają się moderować komentarze na tej stronie!!!! Beznadziejna uczelnia, niski poziom, wysokie ceny... totalne dno...
    07.01.2016
  • aster

    Zgadzam się z munkiem, uczelnia jest ok.Każdy jak bardzo chce to znajdzie jakieś mankamenty w każdej wyższej szkole.Studiujemy aby posiąść wiedzę a nie biadolić.
    10.10.2015
  • muniek

    Nie słuchajcie tych wszystkich pseudo doradców!Na tej uczelni każdy jest traktowany indywidualnie, wykładowcy są spoko a jesli chodzi o wykłady i egzaminy to oni jadą wg. wytycznych Min. Szkol.Wyższego i od tych ram nie ma przebacz.Polecam, niskie czesne i fajna atmosfera.
    25.09.2015
  • Student Pedagogiki

    Stanowczo odradzam!!!! Kadra nieprofesjonalna, nieprzygotowana poza niektórymi wyjątkami, dziekanat to jakaś parodia - nikt nic nie wie i tratuje studenta wyłącznie jako maszynkę do zarabiania pieniędzy. Gdy masz znajomości na uczelni to stypendium masz jak w banku, nie musisz się uczyć bo oceny i tak będziesz miał dobre. Na zajęciach wykładowcy zajmują się polityką - wydaje mi się że prawe wszyscy należą do PO ponieważ agitują ciągle na rzecz tylko tej partii. CZY UCZELNIA TO WŁAŚCIWE MIEJSCE NA AGITACJE POLITYCZNĄ??????????!!!!!!!!!! Na tej uczelni musisz myśleć i mówić tak jak tego sobie życzą wykładowcy - totalna dyktatura i paranoja... Nie idźcie na tą uczelnie...
    12.09.2015
  • rozsądnie

    wystarczy sprawdzić http://www.wybierzstudia.nauka.gov.pl/pages/search/wizard. odkąd pojawiła się ta strona, wszyscy z KWSNH przy ul. Batalionów Chłopskich w Koszalinie uciekają, gdzie się da. nikt nie chce mieć dyplomu tej uczelni. porównaj ją sobie z zacną GWSH z Gdańska lub polibudą. i zapisz się na jedną z nich, aby mieć wartościowy papier na przyszłość. proste.
    01.10.2014
  • Jaga

    A jest coś takiego, co bardzo ułatwia ludziom życie, a przede wszystkim można dzięki temu szybko wyszukać przeróżne informacje. To coś to nic innego jak Internet, droga Ago. W tej wirtualnej przestrzeni bez trudu znajdziesz namiar na wszystko, co Cię interesuje :)
    29.09.2014
  • aga

    mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
    22.09.2014
  • aga

    mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
    22.09.2014
  • aga

    mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
    22.09.2014
  • Wykładowca Warszawa

    Przecież to jedna z najgorszych uczelni w kraju. Opinia PKA o kierunku Administracja jest miażdżąca: http://bip.pka.edu.pl/wp-content/uploads/2.3.2014.pdf. Natomiast na Pedagogice uzyskali ocenę warunkową. Totalna tandeta edukacyjna.
    12.09.2014
  • odradzam!

    Na administrację na uczelnię przy ul. Batalionów w Koszalinie nikt już nie idzie, bo jest gruba afera i będzie kontrola z MNiSW. Artykuł prasowy ku przestrodze: http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140709/KOSZALIN/140709689
    11.07.2014
  • Pierwszak ;-)

    Ja idę na administrację. Idzie ktoś jeszcze? Pierwsze zajęcia 04-10-2013r
    30.09.2013
  • jadzia

    ta uczelnia jest nastawiona jedynie na zysk!!! odradzam składanie tam podań!!! no chyba że liczysz na stypendium i zero w głowie!!! w tej uczelni nic nie odbywa się planowo , zajęcia raz są a raz ich nie ma . a jak są to odbywają się o 30 minut krócej !! studenci są traktowani jak idioci , .. naprawdę odradzam tę uczelnię
    16.06.2013
  • Monika

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
    29.04.2013
  • anka

    czy tu sa tylko dwa kierunki??? administracja i pedagogika??? mnie interesuje bardziej pedagogika albo jakis w miare luzny kierunek, raczej humanistyczny, nie scisly? jaki jest poziom? raczej srednia mam przecietna 3.6
    01.04.2013
  • lala

    cóż, koszalińska wyższa szkoła nauk humanistycznych wydaje się być przyjazna swoim studentom ;) kierunki też fajne + ta nowa specjalność :) fajnie, podoba mi się wizja studiowania tu :)
    29.01.2013
  • mikejla

    Ależ ja się absolutnie zgadzam z tym, że studiowanie polega na samodzielnej, indywidualnej pracy - to cała istota studiów, przynajmniej dla kogoś, kto wie, po co na studia idzie. Natomiast wykładowca nie jest zwykłym nauczycielem - jego wiedza powinna imponować i tym samym zachęcać studenta do dalszych dociekań. Na tym polega wg mnie ukierunkowywanie. Bardzo możliwe, że studia licencjackie i magisterskie mają się na tej uczelni nijak do podyplomowych, tego nie wiem. Po prostu w mojej poprzedniej uczelni byłam przyzwyczajona do intelektualnego wysiłku, do tego, że wykładowcy dużo ode mnie wymagali, z czym średnio sobie radziłam, ale koniec końców wyszło mi to na dobre, i wiele nauczyło. Zasmucił mnie fakt, że tutaj tego nie doświadczę, i tyle, jeden weekend wystarczył, żeby się o tym przekonać.
    07.01.2013
  • monika

    ukończyłam na tej uczelni licencjat i magisterkę, poza małymi zawirowaniami w organizacji planu i załatwianiem spraw w dziekanacie, nic złego nie mogę powiedzieć. Niskie czesne jest plusem i kadra naukowa też jest uważam na wysokim poziomie. Większość wykładowców jest z Akademii ze Słupska lub z Uniwersytetu z Bydgoszczy, Torunia, zdarzają się też z Politechniki Koszalińskiej. Więc jeśli ktoś pisze tu negatywne o uczelni z powodu kadry, to neguje również inne uczelnie. Poza tym uczelnia, to nie tylko kadra ale i sami studenci i to my sami tworzymy jej wizerunek na rynku. Droga Mikejlo, studiowanie polega na dokształcaniu się także samodzielnie w większym stopniu, wykładowcy jedynie ukierunkowują nas. Ponadto z całym szacunkiem co można powiedzieć o tej uczelni, będąc na podyplomówce i nie dotrwać nawet do 3 semestru.
    03.01.2013
  • mikejla

    A ja przerwałam studia podyplomowe na tej "uczelni". Oczywiście wiedziałam już co nieco wcześniej, że ta szkoła to nic innego jak pic na wodę, fotomontaż, zarówno od strony oburzająco niskiego poziomu nauczania, jak i niekompetentnej, samozwańczej kadry, ale pierwsze i ostatnie zarazem zajęcia były dla mnie absolutnym szokiem. Nie wyobrażam sobie, żeby dokształcać się tylko dla papierka, a ta placówka promuje najwyraźniej taki sposób zdobywania wykształcenia. Zrezygnowałam zatem z wielką ulgą, tym bardziej, że okazało się, że wiedza tych "wykładowców" jest albo równa mojej, albo nawet niższa. Jak mogę uczyć się od kogoś, kogo wiedza i zajęcia kompletnie tę osobę kompromitują? Zawsze lubiłam się uczyć, decyzja o porzuceniu tych studiów była trudna, ale konieczna. Nie polecam.
    22.12.2012
  • kajka

    moja znajoma studiowała tu pedagogikę, nie wiem ile płaciła czesnego ale nie narzekała na tą uczelnię, wiem, że miała spoko wykładowców, z którymi dało sie normalnie porozmawiać ;)
    02.12.2012
  • wake me up

    hejka, dowiem się tu jak wygląda nauka w Koszalińskiej Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych? czy łatwo się dostać? Interesuje mnie też kwestia finansowa, czy dużo się płaci i czy za takie pieniądze warto się tutaj uczyc?
    28.10.2012
  • ritanka

    jak wygladaja zajecia z administracji? co myslicie o tym kierunku tutaj? warto placic? dajecie rade na zaocznych? duzo trzeba samemu zakuwac?
    09.10.2012
  • lin

    Witam! Czy specjalność na studiach na tej uczelni wybiera się od razu czy np dopiero po pierwszym roku? Chciałabym iść na administrację, ale nie wiem jeszcze czy ochrony środowiska czy europejską i nie mam pojęcia kiedy musiałabym podjąć tę decyzję. Ma ktoś więcej inf na temat tego kierunku?
    05.07.2012
  • @danka

    hmm, dobrze że przeczytałam twoją opinię o tej uczelni, bo szczerze mówiąc chciałam wybrac się na studia do koszalinskiej szkoły nauk humanistycznych, właśnie na pedagogikę, ale skoro piszesz że poziom nieszczególnie wysoki, a kadra z tego co rozumiem - średnia, to chyba nie ma sensu stawiać wszystkiego na jedną kartę i myślę że złożę papiery jeszcze na inne uczelnie.
    19.05.2012
  • danka

    moja kumpela akurat jest na pedagogice u nich, bo to pasja, konik, hobby i ma fiola na tym punkcie, przypadek niereformowalny, wiec dla niej poziom jest zbyt niski, bo czuje niedosyt, a kadra ma za malo profesorow, ktorzy mogliby byc dla niej autorytetami, zna sie z ludzmi a administracji, fajni goscie, chyba nie narzekaja za bardzo, a na pewno nie w taki sposob jak ona,
    25.01.2012
  • Kasiex

    Co powiedzie o administracji ?:-)
    12.12.2011
  • pawcioo

    Jakie kierunki sa godne polecenia? Nie wiem co mam wybrac, chodzi mi o kierunek przyszłosciowy i abym mogl po nim zdobyc dobra parace. Kazda wskazówka się przyda
    11.12.2011
  • pierwszakk

    polececie administracje europejska? Jesli tak to dlaczego? Mam nadzieje, ze dam rade!
    10.12.2011
  • Kis

    A kto lubi sie uczyć:D Nie wiem, nie zrozumiem tego nigdy hehe. Ale niestety tak już jest, że musisz mieć jakiś zawód na tym świecie i tego nie przeskoczysz, jedynie mozesz miec lenia i milion poprawek
    09.12.2011
  • Bix

    a ja tam nie lubie sie uczyc i nie chce mi sie, ale musze i to jest ten problem
    08.12.2011
  • podyplomówka

    Robie tutaj podyplomowke z administracji skarbowej. Wybrałam tą uczelnie, ponieważ mieli dość szeroką oferte w nauczaniu. Nie żałuje wyboru. Zajęcia są prowadzone w miłej atmosferze, czasami zapominam, ze jestem w szkole;p
    07.12.2011
  • Izka

    Mnie zainteresowała pedagogika- doradztwo zawodowe. Szkoda, ze nie ma też personalnego od razu, bo w niektórych szkołach od razu jest to połączone i ludzie, którzy na to idą mają szersze horyzonty. Ktoś ma jakieś opinie?
    06.12.2011