Opinie o Uczelni Niepaństwowa Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Białymstoku (NWSP Białystok)

15-703 Białystok , ul. Jana Pawła II 91
+48 (85) 742 01 99,

Komentarze (28)

  • Roksana

    Obecnie jestem na IV roku Psychologii niestacjonarnej na NWSP. Przypadkowo dopiero teraz trafiłam na tą strone i czytając opinie poprzedników, postanowiłam się wypowiedzieć. Co do zmian planu- w ciągu czterech lat takie sytuacje zdarzały się baaaardzo rzadko.. może ze 3 razy. Ale były tak nie wielkie, że nie były dla mnie jakimś tam armagedonem. Jeśli chodzi o warunki w zimę, to prawda, że w salach jest chłodno. Zwłaszcza po tej nieocieplonej części budynku. Ale to również- bez przesady. Warto mieć ciepły sweter i tyle. Parking- no cóz... po zimie często są jakieś większe doły i niskim autem trzeba ostrożnie wjeżdżać. Choć ostatnio wysypano dodatkowy żwir na wgłębienia. Kadra jest naprawdę dobra. Oczywiście zdarzają się wyjątki, jak wszędzie, ludzie. Ale w tym jest stanowczo na plus. Jest wielu doświadczonych psychologów praktyków, którzy chętnie dzielą się wiedzą i swoimi spostrzeżeniami. Z praktykami studenckimi nie było żadnych problemów. Panie z dziekanatu- zawsze spoko. Zero problemów z dogadaniem się. W bibliotece tak samo. Drodzy przyszli studenci tej uczelni- ja osobiście Wam ją polecam. Można się wiele nauczyć. Oczywiście jak na każdych studiach- trzeba chcieć, samemu się dokształcać również w domu. Studia tylko mogą Was nakierować, a Wy sami możecie wgłębiać się w to co Was szczególnie zainteresuje. I rada na przyszłość: skupiajmy się częściej na plusach. Albo pomyślmy czy te "minusy" o których wcześniej były mowa, są faktycznie aż takie straszne i przeważają na całej sprawie?
    28.04.2017
  • ...

    i tyle sie płaci a na parking nie stac i jeszcze zbiór sedesów za szkoła stoi. wstyd. sekretariat? tragedia.
    20.10.2016
  • studentka

    zapomnialam dodać.... im trzeba na wczoraj wszystko a sami maja czas. i co do praktyk, np.zwolnienia. proście na pismie odpowiedz bo pozniej w ciagu 2 dni trzeba bedzie wszystko ogarnac i jeszcze zadzwonia i straszyc beda, ze wykresla. porażka.
    20.10.2016
  • studentka

    szkoła? nie da sie tego szkola nazwac. odradzam. panie w sekretariacie nie sa doinformowane, niemile. kiedyś było po 6 grup a teraz ledwo 1 powstaje, to chyba coś oznacza. uważajcie na odbywanie praktyk, bo robią co chca. Nie polecam i odradzam.
    20.10.2016
  • student NWSP

    Jestem na pedagogice 3 rok niest. i powiem wszystkim że da się przeżyć. Poniżej padła opinia że wykładowcy docenią tych którzy chodzą na ćw i wykłady ( powiedzmy ze to prawda) . nie u każdego wykładowcy jest łatwo zaliczyć przedmiot bo na prawdę kadra o znanych nazwiska np. dr Nawrocka, dr Hamer dr Izdebska także kadra uważam ze bardzo dobra, niektórzy wymagający. jeżeli chodzi o mgr która uczy kilka przedmiotów ( taka tez padła opinia ) chyba wiem o kim mowa bo mój rocznik jak do tej pory miał 3 przedmioty z ta panią mgr i jesteśmy zadowoleni zajęcia prowadziła w formie dyskusji i warsztatów a nie jakaś prezentacja multimedialna i tyle. Panie w dziekanacie w miarę ok co chcesz to załatwisz . Z poniższych opinii potwierdzam że jest lipa z wypłacaniem stypendium i ze jest zimno w budynkach . Reszta do przeżycia . Serio . aha przez dwa lata studiowania plan najpóźniej pojawił się 2 tyg. przed zjazdem a zmiany w planie może 3 razy jak na 2 lata uważam że to nie jest tak strasznie :) :)
    25.09.2016
  • Marion

    Niby wszystko jest ok. ale...... od marca nie są wypłacone stypendia.!!!a dlaczego??? jak opłatę czesnego to trzeba robić na wczoraj inaczej straszą wykreśleniem ze studiów!!! To w końcu jak to jest??
    20.08.2016
  • Magdalena

    Wykładowcy na bardzo wysokim poziomie. A reszta...daje dużo do życzenia. Ja studiuję na pedagogice. Kierunek ciekawy. Zimą warunki fatalne, tak jak wspominali już poprzednicy. Duży minus za ociąganie się z wypłatą za stypendia naukowe. Trzeba upominać się. Jedyny plus jaki jest to kadra pedagogiczna (większość), pomocna, potrafi przekazać wiedzę. Jeżeli chodzi się na ćwiczenia i wykłady to zaliczenia i egzaminy nie są straszne. Wykładowcy mają dobrą pamięć i umieją docenić naszą obecność. Gdybym miała wybór jeszcze raz jaka uczelnia- zdecydowanie ta sama. Mimo minusów, nie żałuję:)
    28.06.2016
  • agusia

    Mam jeszcze takie pytanie ogólnie wszystko jest spoko ale gdy spojrzeć na opłaty za studia i wgl uczelnia na pierwszy rzut oka wygląda po prostu na złodziejską i mam takie pytanie , bo po wejściu w menu opłaty zaniepokoiła mnie jedna informacja wyświetlona na dole strony cyt : dyplom ukończenia studiów wraz z dwoma odpisami: 60 zł , czy to znaczy że oni każą mi jeszcze płacić za łaskawe wydanie mi mojego dyplomu ukończenia studiów , czy coś po prostu źle rozumiem ! :) :(
    29.02.2016
  • agusia

    Jestem świeżo po licencjacie co prawda mają świetne kierunki i zastanawiam się czy nie rozpocząć zaocznie nauki na właśnie NWSP w Białymstoku interesuje mnie kierunek , specjalność Pedagogika Bezpieczeństwa i właśnie na to chciałabym się wybrać czy znalazłby się tu ktoś kto studiował bądź studiuje na tym właśnie kierunku i chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat tego kierunku wykładowców , wykładów , przedmiotów itp. czy np jeśli chodzi o zaliczenia to jak jest czy z regóły jest tak że w zasadzie kto się stara i chce ten zalicza , czy zdarzają się np tacy profesorowie że odwalają takie pożal się Boże testy i pytania egzaminacyjne że prawie połowa studentów nie zalicza egzaminów w pierwszym terminie i często trzeba przyjeżdżać w terminach dodatkowych wyznaczonych przez wykładowcę lub uczelnię , czy jeśli chodzi o ten kierunek to czy polecacie szukać innej uczelni na której można byłoby go studiować czy też ogólnie wszystko jest do zniesienia :) Będę wdzięczna jeśli ktoś zechce podzielić się ze mną swoją opinią na temat właśnie tego kierunku
    07.02.2016
  • studentka

    Studiuje w tej szkole. Jezeli ktos chce czegos sie nauczyc to da rade. Na wsparcie kadry w rozwoju bym nie liczyla. Jedni sa kompetentni, chetnie pomagaja i potrafia uczyc, inni do bani, z tytulem magistra i uczy kilku przedmiotow o ktorych nie ma zielonego pojecia. Masakra! Kilka wpisow w indeksie od tej samej mizernej magister bo niby jest ekspertem w tylu dziedzinach! Do tego zima to trzeba zaopatrzyc sie w cieply sfeter. Jak wladzom uczelni zglasza sie skarge to pokiwaja glowa i natym koniec dalej ten sam syf. Strach sie odezwac bo bedzie ciagnelo sie to za toba cala szkole. Trzeba dobrze sie zastanowic zanim zdecyduje sie na ta szkole. Powaznie zastanawiam sie nad zmiana!
    01.02.2016
  • goszka

    Jestem na 1 roku i powiem, że...żałuje. Studiuję psychologię zaocznie, pierwsze jakiekolwiek zaliczenie szykuje się na koniec stycznia(śmiech), na salach jest z reguły zimno, kadra jest spoko, ale gdy słyszę kilka razy na zajęciach "to pominiemy, to omówię w skrócie BO NIE MA NA TO CZASU to co tu mówić...gdyby było mnie stać studiowałabym na SWPS, ale niestety. Podsumowując - raczej nie polecam.
    17.01.2016
  • czerwona landrynka

    J a uwazam,ze szkola jest w porzadku,jezeli chodzi o profesorow.sama jestem na drugim roku psychologii nstac. i jestem zadowolona.fakt faktem musze sie zgodzic z tym,ze czasem jest zmiania zajec pare dni przed i to tylko jest zalosne,a tak to nie mozna narzekac,jesli chodzi o moj kierunek to mam fajnych wymagajacych nauczycieli,a przede wszystkim wszystko zalezy od nas samych.Jezeli komus podoba sie ta dziedzina nauka to nie bedzie patrzyl,czy jest zimno,czy czasami plan na zjazd jest za pozno podany tylko bedzie sie staral i uczyl.ja tak uwazam.pozdrawiam
    12.03.2015
  • Bromba

    Potwierdzam jako (niestety) student tej uczelni - jedna wielka porażka. Nie róbcie tego błędu co ja :(
    05.03.2015
  • Joasia

    Szkoła do niczego mówiąc krótko.... Brak konkretnego ksero.... W szkole zimno w obu budynkach ( Hetmański i Al. JP II) Wykładowcy uważają się na święte kr*** Nie idzie się z nimi dogadać. Plan zajęć często dostajesz 2 czy 3 dni przed zjazdem (studia niestacjonarne). Nikomu NIE POLECAM tej uczelni. Szkoda czasu i przede wszystkim pieniędzy....
    19.01.2015
  • studenkaaa

    Uczę się tam i stanowczo nikomu nie polecam tej szkoły. Plan lekcji jest ruchomy, dostaje się go na 3-4 tyg. Więcej jest dni wolnych niż dni kiedy sie chodzi do szkoły (studia dzienne). Budynek szkoły pozostawia wiele do życzenia - zimą uczniowie siedzą na zajęciach w kurtkach. Nie ważne czy chodzisz na zajęcia czy nie i tak zaliczysz każdy przedmiot. Mam wrażenie że szkoła bardziej nastawiona na czesne niż na to by uczeń był zadowolony. Jeden duży plus za profesorów - kadra jest świetna. Ale mimo tej kardy, myślę o przeniesieniu sie na inną uczelnię.
    01.06.2014
  • Dora

    Warunki fatalne. Ceny tez nie najlepsze. Np. Psychologia i lepsza, renomowana i tansza na wsap!
    19.05.2014
  • umiarkowany

    Radzę powrót do szkoły podstawowej. zapoznaj się z pisownią "rz" oraz "ż"
    11.01.2014
  • sudia podyplomowe

    Najgorsza uczelnia z jaką miałam styczność, brak organizacji, beznadziejne warunki w zime radzę nastawic sie na klimaty arktyczne, rzadnych zmian nie konsultują ze studentami np, dodatkowe 3 zjazdy na koniec studjów nie polecam, odradzam !!!!!
    09.01.2014
  • studentka

    ehhh... lepiej iść na uniwersytet
    01.12.2013
  • ola

    atutem tej uczelni są fajne specjalności i kierunki, wykładowcy są na poziomie. z studiów dziennych osoba która chce się uczyć może zdobyć przydatną wiedzę ponieważ grupy są małe i jest lepszy dostęp do wykładowcy itp. jeśli chodzi o studia zaoczne - płacisz i masz, mało wymagań, obecności itp. odradzam
    03.08.2013
  • pedagogika mnie interesuje

    ale kierunki maja ciekawe, bo i psychologia i pedagogika i praca socjalna (bo bezpieczenstwo mnie nie interesuje), tylko boje sie, ze jakosc moze byc srednia, jak widze reklame smieszna szkoly podstawowej, to nie wiem, czy mam to traktowac za atut - bo bedzie gdzie praktyke zrobic, czy za zart - ze sie reklamuja na witrynie uczelni wsrod maturzystow, dlatego chetnie poznalabym wiecej opinii od innych
    10.06.2013
  • Filip

    ja chciałem wybrać kierunek 'praca socjalna'. interesuje mnie to , chciałbym związać moją przyszłość z tym tematem. tylko właśnie nie wiem czy niepaństwowa wyższa szkoła pedagogiczna w Białymstoku jest odpowiednim wyborem. bo słyszałem różne opinie.. ale nie przekonam się póki nie spróbuje, może warto zaryzykować
    04.02.2013
  • justa

    Ta szkoła to smiech. Pic na wode. jezeli chodzisz to zaliczasz. Zadnej nauki no czasem się zdarza.
    22.01.2013
  • brundza

    gdzie sa studenci z tej uczelni? dlatego tak malo tutaj wpisow? halo? o co kaman? wszystko tutaj jest ok?
    09.10.2012
  • olga

    A ja się chyba wybiorę na psychologię kliniczną. Podoba mi się perspektywa pracy w poradniach czy nawet szpitalu. Kierunek wydaję si ebyć bardzo ciekawy. Studiował go moze ktos tutaj? badz nawet gdzie indziej. Proszę o jakieś opinie.
    08.05.2012
  • Maxs

    pedagogika jest spoko :) To fajna dziedzina nauki . Prace mozna miec dobra tez po niej . Przeciez sa rozne kierunki pedagogiki i jest w czym wybierac :)
    02.06.2011
  • Marcin

    Oprocz pedagogiki ma być jeszcze praca socjalna podobno, lub nawet może już jest. Więc szkoła poszerza swoje horyzonty - na plus.
    30.05.2011
  • Jolka

    wydaje mi sie, ze maja ciekawe specjalności. Zastanawiam się nad pedagogiką - diagnoza i terapia pedagogiczna. Kto studiuje u nich i moze cos wiecej napisac o szkole, wykladowcach, poziomie zajec?
    23.05.2011