Opinie o Uczelni Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej (PSW Biała Podlaska)

Komentarze (97)

  • Zdrowie publiczne

    Wydaje mi się, że na studia zaoczne jest nawet więcej chętnych niż na dzienne dlatego nie ma się o co martwić, że kierunek nie zostanie otworzony.
    22.05.2017
  • Natali

    Czy kierunek zdrowie publiczne jest prowadzony w trybie niestacjonarnym? Wiem , że rekrutacja jest prowadzona , ale zawsze może zabraknąć studentów. Jak to jest ?
    26.04.2017
  • filologia rosyjska

    Nie wszystkie przedmioty są w języku rosyjskim, z tego co wiem sporo osób idzie na ten kierunek z nauką prawie że od zera także takie osoby nie dałyby sobie rady
    23.04.2017
  • Klaudia

    Czy na filologii rosyjskiej w PSW w Białej Podlaskiej wykłady odbywają się również w języku polskim? I Czy w trybie niestacjonarnym jest tak samo?
    15.04.2017
  • Mania

    Czy na filologii rosyjskiej odbywają się zajęcia w tym języku czy są po polsku? Konieczne jest zdawanie rosyjskiego na maturze? Chciałabym zacząć naukę tego języka od podstaw.
    23.02.2017
  • Suzii

    przede wszystkim angielski o ukierunkowaniu na turystykę i hotelarstwo, słyszałam też, że można sobie wybrać drugi inny ale nie wiem czy to prawda
    29.11.2016
  • krono

    jakie są języki obce na turystyce pozdrawiam
    24.10.2016
  • taki ktos

    hahahahahhahahahahahha uczelnia dba o kierunki medyczne? gdyby nie to, że ktoś się nimi interesuje władza uczelni najchętniej by je zlikwidowała. Widać to po salach medycznych, niestety. Wiecznie czegoś brakuje wiecznie to i tamto a o fantomach to juz nawet szkoda wspominać. Polecam turystyke i rekreacje ew. fizjoterapie najwiecej kasy idzie wlasnie w te kierunki i tylko te w sumie. Panie z dziekanatu są super babeczki! Pani Mariola perełka załatwi wszystko na tip top! a poza tym w Białej ludzie gniją, nie powtórzyłbym tego drugi raz, niestety.
    27.08.2016
  • student PSW

    Do Reni, Zdrowie Publiczne do najłatwiejszych nie należy ale z pracą łatwiej. Łączenie kierunków jest możliwe i to nawet od pierwszego roku za zgodą władz uczelni, wykładowcy idą na rękę ambitnym studentom a przedmiotów sporo się powtarza i oceny po prostu się przepisuje. Jeżeli chodzi o kierunki "para medyczne" to są dosyć popularne i uczelnia bardzo dba o nie, od tego roku ruszają nawet studia doktoranckie na kierunku związanym z medycyną. Także do zobaczenia na uczelni-więcej informacji na meila gp-info@wp.pl
    17.06.2016
  • markk

    Cześć, chciałbym nawiązać kontakt z osobą studiującą na PSW anglistykę.
    11.06.2016
  • renia

    na ile trudny jest kierunek Zdrowie Publiczne? czy jest opcja, aby od 3-go roku zacząć inny, drugi? nie za ciężko będzie? ktoś może juz tak łączył studia? a może lepiej najpierw Pielęgniarstwo i pozniej zdrowie publiczne? jak myślicie?
    10.06.2016
  • student PSW

    Według rankingu "Perspektyw" w 2016 roku PSW Biała Podlaska najlepszą uczelnią wśród uczelni zawodowych, zasługą tego jest aktywność kadry dydaktycznej, studentów i władz uczelni - brawo oby tak dalej.
    09.06.2016
  • student innej uczeli

    Chcę nawiązać z kontakt z kimś kto studiuje magisterkę z ekonomii, program studiów i plany zajęć wyglądają dosyć ciekawie ale może ktoś jest w stanie udzielić mi więcej informacji na temat studiowania. Uczelnia oferuje dosyć dużo kierunków studiów zarówno I i II stopnia a opinii na temat studiowania jest bardzo dużo i to pozytywnych, raczej się zdecyduję ale chciałbym jeszcze zasięgnąć opinii jakiegoś studenta.
    10.05.2016
  • wysoki

    Dużo się dzieje na PSW ostatnio byłem na dniach otwartych uczelni i muszę przyznać że uczelnia dosyć dobrze się promuje, dużo prac studentów, wykładów otwartych, pokazów a oferta edukacyjna dosyć bogata.
    29.03.2016
  • mieszkaniec Białej Podlaskiej

    Słyszałem że na uczelni ruszają studia doktoranckie na początku na wydziale zdrowia a następnie na ekonomii, brawo dla władz uczelni pamiętam początki które nie były łatwe a tak dużo udało się zrobić-oby więcej takich przykładów że chcieć to móc. Oprócz studiów doktoranckich bardzo ciekawa propozycja edukacyjna studiów I i II stopnia i to zarówno kierunków technicznych jak i humanistycznych.
    25.03.2016
  • student innej uczeli

    Same pozytywne komentarze to dobrze świadczy o uczelni, zastanawiam się nad studiami magisterskimi na tej uczelni myślę o ekonomii lub coś związane z zarządzaniem, może jest ktoś studiujący te kierunki chętnie dowiem się czegoś wiecej o studiowaniu na tej uczelni.
    13.03.2016
  • student

    gp-info@wp.pl dla zainteresowanych studiowaniem na PSW, postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwośći
    05.02.2016
  • student

    do Blanki. Jeżeli chodzi o zarządzanie to raczej z pracą nie jest łatwo ale mogę zaproponować studia inżynierskie na których obecnie studiuję a kierunek to gospodarka przestrzenna. Naprawdę fajny kierunek związany z urbanistyką, architekturą, budownictwem uczyć się trzeba ale z pracą dużo łatwej, po tym kierunku można być np. pośrednikiem w obrocie nieruchomościami, zarządzać nieruchomościami, pracować jako urbanista i innych biurach związanych z planowaniem i projektowaniem jak chcesz więcej informacji to z chęcią udzielę na temat studiowania w tej uczelni i na różnych kierunkach.
    05.02.2016
  • Blanka

    Studiuje lub studiował ktoś zarządzanie i mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku? Co myślicie o znalezieniu pracy po PSW?
    22.12.2015
  • azalia

    Uczelnia jak uczelnia ale z byłym komuchem to poziom spadnie migusiem.
    10.11.2015
  • kama333

    moja siostra skończyła taki kierunek, zapytana o trudność studiów odpowiedziała: wszystko zależy od Twojej systematyczności i ambicji, jeśli nie zostawisz wszystkiego na ostatnia chwilę i wiesz po co tu jesteś to żadne trudność nie będzie dla Ciebie przeszkodą...
    25.10.2015
  • qojulx

    hej, chciałabym nawiązać kontakt z kimś studiującym na PSW zdrowie publiczne o specjalności zarządzanie w ochronie zdrowia. potrzebuję informacji odnośnie trudności studiów
    20.09.2015
  • ANNA81

    ZACHĘCAM DO STUDIOWANIA zDROWIA PUBLICZNEGO WŁAŚNIE DZIŚ SIĘ OBRONIŁAM. eXTRA SPECJALNOŚCI NA STUDIACH LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH. sAMA BYM STUDIOWALA JESZCZE RAZ LICENCJAT BO OD PAŹDZIERNIKA BĘDZIE KODER MEDYCZNY - ZACHĘCAM WSZYSTKICH
    28.07.2015
  • klaudia

    Osoby,które dostały się na fizjoterapię! Co myślicie o zrobieniu jakiegoś spotkania organizacyjnego w połowie września?piwko?
    08.07.2015
  • kinga

    Ktoś się wybiera na fizjoterapie w tym roku? ;d
    08.07.2015
  • maturzysta

    mam zamiar studiować gospodarkę przestrzenną słyszałem że dosyć ciekawy kierunek i fajnie studia na tym kierunku, może jest ktoś kto jest na tym kierunku i może coś o studiowaniu na gospodarce napisać
    06.07.2015
  • student zaocznych

    na zaocznych też jest fajnie ale pewnie trudniej więcej pracy samodzielnej także jak może to studia tylko dzienne
    28.06.2015
  • bialczanin

    Cieszę się że jest u nas taka uczelnia słyszę same dobre opinie o niej i ciągle się rozwija.
    26.06.2015
  • PSW Biała Podlaska-II miejsce w rankingu Perspektyw

    fajna uczelnia, dużo kierunków, każdy znajdzie coś dla siebie
    25.06.2015
  • jest ok

    jeżeli chcecie fajnie spędzić czas podczas zdobywania nauki to dobre miejsce, ja jestem na gospodarce przestrzennej i jest super-ciekawy kierunek, fajni wykładowcy, miła atmosfera
    13.06.2015
  • wysoki

    warto tutaj na studia, teraz sporo nauki. Zapraszamy serdecznie i na turystyce i na kierunkach medycznych jest ok. Turystyka dosyć przyjemna a pielegniarstwo ponoć sporo nauki ale z pracą pózniej nie ma problemu a jeszcze fajny kierunek para medyczny to fizjoterapia. Do zobaczenia na uczelni
    13.06.2015
  • klara

    jestem zaskoczona ale pozytywnie, bo są bardzo pozytywne komentarze, co jest zupełnie niespotykane przy innych szkołach, gzdie prawie połowa to złe opinie, negatywy na maksa, aż się wierzyć nie che , czy tu naprawdę jest jakiś szczególny klimat?? ja myślę o turystyce i rekreacji, czyli kierunku z kategorii takich przyjemniejszych ... ma m nadzieję. Jak wy go oceniacie?
    13.05.2015
  • Nick

    Hej, czy ktoś studiujący, absolwent, znajomy znajomego studiującego itp. mógłby wypowiedzieć się na temat studiowania na PSW BP pielęgniarstwa?
    02.05.2015
  • chudy

    jest ok, uczyć się trzeba ale da się wytrzymać
    18.04.2015
  • polecam PSW

    super uczelnia serdecznie polecam.
    15.04.2015
  • student zaocznych

    Studjuję zaocznie nie wiem jak jest na dziennych tyle co mogę napisać to że jest super. Łatwo nie jest ale podejście wykładowców jest dosyć przyjazne zawsze można się dogadać.
    12.04.2015
  • PSW Biała Podlaska

    Uczelnia na europejskim poziomie, wspaniali wykładowcy, super warunki, miła atmosfera. Dużo fajnych kierunków licencjackich, inżynierskich, magisterskich a od tego roku nawet studia doktoranckie.
    28.03.2015
  • polecam PSW

    Fajna uczelnia, dużo się dzieje. Stypendia dla najlepszych, dodatki mieszkaniowe, ciekawe kierunki każdy znajdzie coś dla siebie.
    21.03.2015
  • absolwent PSW

    Skończyłem tą uczelnię i już pracuję, nie żałuję że tu studiowałem, dużo atrakcyjnych kierunków każdy znajdzie coś dla siebie i chyba najważniejsze to uczelnia państwowa świetnie zorganizowana, w dobrej kondycji finansowej i ciągle rozwijająca się.
    13.03.2015
  • student PSW

    Bogata oferta edukacyjna, świetne warunki, miła atmosfera którą tworzą sami studenci, wspaniali wykładowcy. Nie żałuję że wybrałem tą uczelnię, uczyć się trzeba a mity że egzaminy się zdaje za samo chodzenie to rozpowszechniają Ci którym się nie udało bądz o studiach nie mają pojęcia. Dla wszystkich niezdecydowanych, uczelnia posiada bogatą ofertę kierunków technicznych m.in. budownictwo, gospodarkę przestrzenną, inżynierie geologiczną, rolnictwo, mechanikę i budowę maszyn-co prawda dużo więcej nauki ale za to łatwiej z pracą. Do zobaczenia na uczelni.
    13.03.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • ada

    hejka, kończę licencjat ze zdrowia publicznego, zachęcam idę dalej na magisterkę, będzie nowa specjalność - edukator zdrowia. szkoda, że dopiero teraz będzie coś na zdrowiu publicznym związane z żywieniem. PSw ofweruje na licencjacie ze zdrowia publicznego żywienie i higiena żywności. Zapraszam wszytskich.
    03.02.2015
  • bazyl

    super, że polecasz :) study4u, ale jesteś studentem? Chętnie usłyszałbym subiektywny komentarz na temat tej uczelni....
    27.01.2015
  • study

    Zdecydowanie mogę polecić PSW w Białej Podlaskiej! Studiuje tam Pedagogikę i śmiało mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobra uczelnia! Świetna uczelnia, polecam każdemu!
    26.01.2015
  • Sabinaaa

    Witam, jestem studentką pedagogiki, oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie, jestem zadowolona z poziomu nauczania i większości wykładowców; zmieniłabym tylko lekko godziny zajęć, po za tym jest super ;) muszę również wspomnieć o dobrej atmosferze na uczelni oraz sympatycznych kolegach ;)
    25.01.2015
  • duzy pozytyw

    potwiedzam, swietna uczelnia, polecam bo po prostu warto
    16.11.2014
  • kasia

    hej do wszystkich jestem na zdrowiu publicznym licencjat i jestem zadowolona. wybieram się na magisterkę. Wszyscy są tu za studentem, a uczyć się trzeba tak jak wszędzie, jak komuś zależy ma szansę na pracę też
    14.10.2014
  • mariusz

    Nie wiem, wszystko zależy od pracy, ale zawsze można ukończyć kurs, zacząć pracę, praktykę i naukę... bo prawda jest taka, że wykształcenie wyższe jest najważniejsze :)
    25.08.2014
  • mariusz777

    a co powiecie o ratownictwie medycznym? wydaje mi się, że bardziej opłaca się iść na kurs ratownika medycznego niż kończyć takie kierunek.. co myślicie na ten temat?
    12.08.2014
  • natiii

    polecam każdemu, ciekawe kierunki, dobrze wykwalifikowana kadra, super ludzie ;)
    23.07.2014
  • pozytyw

    uczelnia POZYTYWNA w każdym tego słowa znaczeniu, bezproblemowa administracja, porządek w planie zajęć, spoko wykładowcy, dla chętnych sporo zajęć dodatkowych, polecam
    30.06.2014
  • jest super

    same pozytywy, świetna, klimatyczna uczelnia nastawiona na studenta, w tym dobrym znaczeniu, na pomoc, na rozwój, na dodatkowe inicjatywy, na to, zeby sie coś działo, jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam
    29.05.2014
  • misia odp

    Misia, Ty zacznij szukać informacji sama, jak nie tutaj na tym portalu, to w sieci na innych, bedziesz wiedziala co mozesz robic
    07.04.2014
  • kinga333

    Po zdrowiu publicznym możesz pracować np w zakładzie opieki medycznej, Państwowej In­spek­cji Sa­nitar­nej albo firmach farmaceutycznych ;)
    02.04.2014
  • Studentka Kinga \"misia\" ;) ;)

    Ja tylko jedno: macie sprawny dział promocji ;) Wysilcie się lepiej. Chociaż odstęp czasowy w wychwalaniu siebie zróbcie ;) A i proszę o informację co można robić po Zdrowiu Publicznym. Niestety jedyną odpowiedzią Waszych studentów po tym kierunku jest: "No wszystko". Piękne ;)
    19.01.2014
  • misia

    Uczelnia istnieje tylko 13 lat, a ma juz 18 kierunków w tym 4 magisterskie. Mimo, iż szkoła musi wypracować jeszcze renomę przez długie lata, jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Niedługo zyska status Akademii Bialskiej. Ciekawi, fajni ludzie, także wykładowcy - polecam.
    19.01.2014
  • Kinga

    Nowoczesna uczelnia, super wyposażona, darmowe bilety dla studentów studiów stacjonarnych, ciągle rozbudowywany kampus, 4 kierunki magisterskie, 18 licencjackich/ inzynierskich, podyplomowe, kursy, wyjazdy zagraniczne, od przyszłego roku także doktoranckie. Polecam ta szkołę mimo wielu nieprzychylnych, fałszywych rekomendacji. Tu też są ludzie, którzy nie zdają, olbrzymi poziom ma szczególnie filologia angielska - po 5 kolosów tygodniowo. Wiele rozrywek dla studentów. Bardzo cieszę się z podjęcia studiów w tej szkole.
    19.01.2014
  • Studentka

    Obecnie studiuję na 4 roku Zdrowia Publicznego w PSW. Poziom może nie jest olbrzymi, ale też trzeba się uczyć. Co do miasta to jest spoko - co wtorek i czwartek imprezy studenckie w kilku bialskich klubach; sądzę, że jest lepiej niż w syfiastym Lublinie. Nie brakuje rozrywek - super juwenalia i inne imprezy. Można wiele się nauczyć, ale także zażyć życia studenckiego. Dużo obcokrajowców - nie tylko z Białorusi i Ukrainy, ale i z Litwy, czy Bułgarii. Ciekawi ludzie z pasją. Oczerniana jest ta uczelnia na olbrzymią skalę, ale studiujący tam ludzie wiedzą, że to czarna promocja konkurencji, głównie AWF-u, oferującego 4 kierunki i wcale nie wspaniałego, bo i tam miałam okazję studiować.
    19.01.2014
  • bartosz

    bardzo dobry i przyszłościowy, szkoda, że nie zalicza się do kierunków zamawianych :( gdybym lepiej napisał maturę, sam bym go wybrał :(
    02.12.2013
  • artur

    Powiem szczerze wydaje mi się kierunek wart zachodu, Ja studiuję budownictwo i chciałem zacząć ten kierunek jako swój drugi... Jak sądzicie, warto?
    02.12.2013
  • sss

    co myslicie o inzynierii geologicznej??
    29.11.2013
  • Ewa

    Ja idę na turystykę słyszałam że jest super
    30.08.2013
  • miko

    co sadzicie o tym nowym kierunku z mechaniką i budową maszyn i specjalnością inżynieria lotnicza???? ktos sie wybiera? macie porównanie, dowiadywaliscie sie czegos wiecej na ten temat?
    20.05.2013
  • mandoliniak

    Akurat kończe tu studia, dokłądnie zdrowie publiczne. Poziom powinien byc wyższy, chyba w podstawówce się więcej uczyłam. mam porównanie, bo skończyłam licencjat na innym kierunku i innej uczelni (tu tez duży minus za to ,że bez problemu można przyjść na magisterkę po czym się chce). Ponadto wykładowcy też olewają sprawę ,bo więcej zajęć nie ma niż jest.. a praktyki to po prostu żal...
    20.05.2013
  • Monika

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
    29.04.2013
  • Marek

    Uważam, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, np. do Warszawy. Poziom zdecydowanie wyższy, wybór znacznie większy, w dużym mieście łatwiej jest zdobyć pracę - nawet dorywczą, a z czasem stałą. Po prostu jest jakaś nadzieja i można myśleć o przyszłości.
    08.04.2013
  • Loczek

    Uczelnia, jak uczelnia, posiada w ofercie różnorodne kierunki kształcenia. Każdy znalazł by coś dla siebie. Ja już w niej studiuję 4 rok ponieważ zaczęłam studia magisterskie, i na tym nie poprzestanę. Uczelnia ta posiada również ofertę kursów oraz studiów podyplomowych. Jak i również z każdym rokiem bardziej się rozwija, i powstają nowe dobra. Ostatnio powstał akademik- Dom Studenta. Uczelnia jest otwarta na nowych studentów i stara się im pomagać. Polecam studiowanie na tej uczelni, ale minusem może być to, że dział spraw studenta oraz dziekanaty są czynne od wtorku do piątku..przez 4-5 godzin dziennie. Plan dla kierunków medycznych zazwyczaj nie jest bardzo rewelacyjny ze względu na godziny zajęć :)
    11.03.2013
  • anka

    Mnóstwo PZSWetów jest krytykowanych i niedocenianych a moim zdaniem te placówki kształcą na takim samym poziomie jak inne uczelnie, oczywiście to zależy od wykładowców ale w przypadku tej szkoły nie ma z tym problemu, bo pracują tu ludzie wyrozumiali i potrafiący przekazywać wiedzę
    07.03.2013
  • klaudia

    A ja tam nie lubię dużych miast. Może i możliwości są większe, może i ogólna opinia jest lepsza. Ale ja nie zamierzam wiązać swojej przyszłości z dużym miastem. W Białej Podlaskiej dobrze mi się mieszka i studiuje, nie muszę szukać niczego więcej :)
    19.12.2012
  • adam

    nie tylko poziom wyższy, ale również i budżet uczelni. W małej miejscowości nie możemy liczyć na takie pomoce naukowe jak w większych miastach. Nawet jakieś gorsze uczelnie publiczne zachęcają nie tak często ofertą co udogodnieniami jakie mamy zapewnione podczas zajęć.
    20.11.2012
  • mateuszzzz

    Ja zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, jak Warszawa. Bo poziom jest zdecydowanie wyższy, w tak dużym mieście zawsze łatwiej jest załapać się do jakiejś pracy, najpierw dorywczo, później już znaleźć coś poważniejszego. Jedyne co może zniechęcać to fakt, że Warszawa jest strasznie droga, koszty utrzymania są strasznie wygórowane. Ale jeśli nie masz problemu z kasą to radzę wybrać Warszawę :)
    15.11.2012
  • daro

    Czeka mnie teraz przeprowadzka z rodzicami do Białej Podlaskiej i jednocześnie wielkimi krokami matura, a później wybór uczelni. Czy warto studiować na tej uczelni? Czy nie lepiej właśnie wyjechać do warszawy w poszukiwaniu czegoś lepszego? A może inne miasto?
    07.11.2012
  • boniacz

    Bezpieczeństwo jak niebezpieczeństwo kierunek nie za ciężki ale swoje trzeba się nauczyć potem na mg.r na AON i będzie w porządku :)
    05.11.2012
  • Ola

    No i jak Ci idzie ? Możesz już powiedzieć coś po tym niecałym miesiącu nauki? Jak wrażenia? Z góry dziękuję za informacje !
    28.10.2012
  • STUDENTKA I r.

    a ja wybieram się na studia od pazdziernika i mam nadzieje ze nie bede zalowala :) moze akurat nie bedzie az tak zle :) poza tym co ma wielkosc miasta do uczelni?? nie rozumiem, przeciez zawsze mozna studiowac w malej miescinie a pozniej poszerzyc horyzonty w innym , wiekszym miescie! pozdrawiam, ;p P.S wybiera sie ktos do PSW ?? ;)
    24.09.2012
  • gocinias

    Właściwie największą zaletą panstwowej wyższej szkoły im JPII jest to że leży w Białej Podlaskiej, bo chociaż to miasto wcale nie jest malutkie, to na pewno łatwiej sie tu poruszać niż po warszawie. ALe na tym zalety się kończą, bo poziom jest średni! Nie najgorszy, trochę się tu nauczyłam, ale mam jednak większe wymagania.
    30.08.2012
  • sunny

    Żałosne? Moim zdaniem bardzo pozytywne, widać że darren ma optymistyczne podejście, a to się zdarza coraz rzadziej ostatnio! Ja wolę do studiowania mniejszą miejscowość, gdzie aby dojechać z jednego końca na drugi nie trzeba spędzić 2h w korkach, dlatego także nie narzekam na PSW JPII w Białej Podlaskiej!
    23.08.2012
  • krys

    mówisz, że najlepsza uczelnia w Białej Podlaskiej... hmm trochę to żałosne - szkoda, że zaledwie w Białej Podl. Ja studiuję w Lublinie i nie chciałbym spędzić czasu studiów w małej mieścinie :)
    15.08.2012
  • darren

    Tak naprawdę cudze opinie, średnie, wstępne oględziny miejsca studiowania, rankingi mogą dopomóc w wyborze uczelni, ale koniec końców i tak rozpoczęcie studiów każdy przyjmie inaczej. Niektórzy moi znajomi krytykują PSW JPII, żałują że tu wybrali się na studia.Ja natomiast podchodzę pozytywnie do tej uczelni, najlepszej w Białej Podlaskiej, jak ją nazywam :)
    14.08.2012
  • bronx

    @hortex: Jeśli to twoje jedyne kryteria, to widzę masz ciekawy sposób na wybór uczelni w której spędzisz kilka kolejnych lat. Osobiście podjąłem decyzję o studiowaniu tutaj po usłyszeniu kilku rekomendacji i odwiedzeniu placówki, ale każdy ma swoje sposoby.
    08.08.2012
  • hortex

    logo z JPII i ciekawa oferta studiów tworzą całkiem pozytywne pierwsze wrazenie, niestety srednia uczelni i jej lokalny charakter dzialaja na niekorzysc. wyglada na to ze wady przewazaja nad zelatami, chyba jednak nie wybiore sie tu na studia.
    06.08.2012
  • cliv

    to raczej nie jest szkoła dla ludzi z poza miasta, ew. województwa. nie prezentuje poziomu na tyle dobrego żeby przyjmować rekrutów z całej polski, ksztalci ludzi 'z jednego podwórka' dla jednych to fajna opcja, ale mnie nie odpowiadało.
    31.07.2012
  • kazek

    Ta wyższa skoła to ściema, przepłaca się tu za całą edukację, bo tak naprawdę płaci się tylko za dyplom. Wiele się od studentów nie wymaga, tyle żeby czasem byli na zajęciach i pozdawali egzaminy. Bez sensu. Słaba uczelnia, nie polecam. Lepiej zapłacić za studia w innym miejscu.
    29.07.2012
  • pswbp

    mieszkam w Białej Podlaskiej, mama mi mówi żebym tu studiowała i została w domu, ale nie po to składałam papiery na uniwersytet, żeby teraz zrezygnować. z resztą skoro nie jest to specjalnie dobra uczelnia, to nie ma po co na nią aplikować.
    28.07.2012
  • roman

    ja także uważam, że studiowanie w Białej Podl. to szkoda czasu i energii, lepiej w dużym mieście studiować i mieć szansę na jakąkolwiek pracę !
    14.07.2012
  • do lola

    Lol, Polska "B" to Polska "B" i emocjami nie zmienisz tego faktu, tu nie ma pracy i perspektyw, radzę Ci wyjedź ...
    14.07.2012
  • baśka

    osobiście uważam ze muszą być uczelnie lepsze i gorsze, "Nom" jeśli jesteś bardzo ambitny to idź na uniwerek albo polibudę a mi sie tutaj podoba, jestem juz po pierwszym roku języka angielskiego i nie narzekam, wykładowcy sa mili, ludzie spoko, dla mnie +
    10.07.2012
  • lol

    Co za głupoty o Polsce B, aż nie mogę o tym słuchać!!! Nawet jeśli kiedyś było u nas gorzej niż na zachodzie, to teraz to wszstko się zmienia, powstają miejsca pracy, a jak nie chcesz u kogoś pracować to jest tu dobre miejsce na założenie własnego przedsiębiorstwa. Jeśli ktoś nie chce tu przyjść na studia tylko dlatego, że to Polska "B", to lepiej niech nie idzie nigdzie jak jest taki ciemny
    05.07.2012
  • nom

    Taka tam podrzędna, wręcz lokalna uczelnia drugiej klasy. Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej jest chyba dla osób bez większych ambicji, które po prostu chcą mieć papierek ukończenia studiów, po tym jak matura poszła im nie za dobrze. Jak dla mnie - bez sensu. Jak nie masz gdzie iść na w miarę dobre studia, to bez sensu jest strata czasu i pieniędzy
    20.06.2012
  • grunt to wiedza i umiejetnosci

    skonczyly sie czasy, kiedy ludzie w jednym miejscu, w jednej firmie pracowali do emeryturki, to se ne wrati, dzis podstawa to jest to, co masz w glowie, czyli wyksztalcenie, wiedza, umiejetnosci, doswiadczenie, jak jestes dobry - to sie przebijesz, jak nie u siebie na podworku, to na obcym podworku 200 km od domu, mamy, taty i psa, takie sa realia, nie bez powodu ludzie potrafia wyjechac z Lodzi czy Torunia do Warszawki, albo z Bydgoszczy do Gdanska, ale zdtrugiej strony sa firmy, ktore sciagaja do siebie swietnych specjalistow, a maja swoje siedziby poza duzymi aglomeracjami, oferuje stanowiska, kase, opeike medyczna, zakwaterowanie, auto sluzbowe i bonusy, bo kusza chocby dlatego ze sa z dala od wielkich miast
    11.06.2012
  • Donek

    Jednak, to jest Polska "B", tutaj szkoda czasu na naukę - co potem, brak miejsc pracy ...
    06.06.2012
  • informatyka

    a jak wygląda kierunke informatyka w BP? jaki poziom, skad sa wykladowcy? nie znalazlem na stronce uczelni specjalizacji, sa problemy z dostaniem sie na wybrana? gdzie odbywaja sie praktyki i na ktorym roku?
    07.05.2012
  • z13

    uczelnia na dorobku, ma swoje mankamenty, słaba i niewystarczająca kadra, zależy jaki kierunek się wybierze, ogólnie tak sobie ...
    02.05.2012
  • zet

    Wciąż słyszę Polska B, Polska B, a to nieprawda. Bardzo fajnie się rozwijamy, zwłaszcza PWSZ tutaj w białej. Nie ma co narzekać, naprawdę warto tutaj się uczyć, wspaniała kadra i ludzie studiujący
    01.05.2012
  • bezpieczeństwo narodowe

    interesuje mnie bezpieczeństwo narodowe, kto tutaj studiuje ten kierunek? jakie macie zdanie na temat uczelni i czy jesteście zadowoleni z wyboru studiów? jesli nie bezpieczeństwo narodowe - to co innego polecacie?
    21.03.2012
  • Olka

    kurs pilotów wycieczek u nas jest, mozna zapisywac sie do konca stycznia chyba. Fana sprawa sama sie nad nim zastanawiam, kto idzie?
    24.01.2012
  • Grysik

    całkiem przyzwoita uczelnia, ktora w ciagu ostatnich lat dosc mocno sie rozwinela, miedzy innymi strworzono dla studentow wirtualny dziekanat, co poprawilo jakosc obslugi i coraz czesciej ludzie wyjezdzaja na staże zagraniczne, glownie ci z filologi, turystyki, ale z zarzadzania tez, moja kolezanka studiuje zdrowie publiczne i przekonuje mnie, bym też wybrala PSW w BP, powoli sie przekonuje, ale chetnie poslucham jeszcze opinii innych, jelsi można
    03.06.2011