Opinie o Uczelni Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Płocku (PWSZ Płock)

Komentarze (56)

  • Weronika

    Czy ktoś idzie na kosmetologię?
    16.08.2017
  • Marzena

    Czy któraś dziewczyna wybiera się do PWSZ po dłuższej przerwie od szkoły?
    10.05.2017
  • amator

    Witam. Wybieram sie na ekonomie zaocznieY tylko ogólnie mam mało czasu na naukę i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z nauką na tym kierunku i i językiem angielskim bo u mnie angielski to klapa. Odpowie ktoś na pytania ??
    08.03.2017
  • M.

    Witam, wybieram się właśnie do Płocka ale obawiam się o kwestie pracy po PWSZ. Czy ktoś może się jakoś wypowiedzieć na temat? Interesuje mnie szczególnie praca po kierunku anglistyki bądź administracji
    13.02.2017
  • ania18

    Waszym zdaniem lepiej iść na pedagogikę w PWSZ czy w Włodkowic ?
    11.07.2016
  • AmbitnyMaciej

    Cześć, Możecie mi powiedzieć jak studia zaoczne z informatyki? Interesuje mnie specjalizacja sieci komputerowych i nie wiem gdzie powinienem się udać, aby mieć dobrą pracę w IT. Włodkowic podobno dobry, ale jednak krążące złe opinie o tej szkole mnie odstraszają.
    04.06.2016
  • Kaśka

    A widzieliście, że będą mieli w nowym roku akademickim magisterkę z ekonomii
    26.04.2016
  • nowaa

    Witam, wybiera się ktoś na pwsz do płocka na ekonomie ?
    02.09.2015
  • Kandydat

    Witam. Za rok wybieram się na studia i mam takie pytanie gdzie znajde informacje do tego jakie przedmioty muszę wybrać na maturze by dostać się na jakiś kierunek np. ekonomiczny.
    01.09.2015
  • Absolewentka

    Jestem absolwentką PWSZ w Płocku z 2014 r. (kierunek ekonomia) i obecnie zaoczną studentką Uniwersytetu Warszawskiego. Na licencjacie przykładałam się do nauki, nie ściągałam, chodziłam na szkolenia organizowane przez Biuro Karier. Na Uniwerku Warszawskim daję radę, pracuję w zawodzie. PWSZ w Płocku to dobry start.
    06.07.2015
  • Absolwent

    Dostać się łatwo, osoby z 30% na maturze dostają się bez problemów, przyjmują każdego, nawet największych głąbów. Poziom niski, brak przygotowania praktycznego do przyszłej pracy. Ogólnie rzecz ujmując - szkoda czasu. Śmieszny jest też napis na bramie przy instytucie na ul. Gałczyńskiego, cyt. ":) mamy magisterkę :)", po którym widać jak poważna to szkoła. PWSZty to DNO
    23.06.2015
  • Pszczolka16

    A czy te studia są bezplatne? Czytalam,że tak się obawiam się,że może jednak jąkies koszty należy pokryć
    16.06.2015
  • Aldona

    Nie jest trudno się dostać, może trochę trudno być na studiach (zwłaszcza chemia na I roku)
    09.06.2015
  • pszczolka28

    HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
    15.05.2015
  • pszczolka28

    HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
    15.05.2015
  • kosmetologia

    a kto studiuje / ował Kosmetologię na PWSZ? jak wam się podobało? pytam o zaplecze gabinetowe, kosmetyki, sprzęty, no i wykładowców?
    20.01.2015
  • do Gosi

    Gosia, czy Ty przypadkiem nie promujesz Włodkowica??? trochę dzine, że odradzasz PWSZ w Płocku, która jakby nie było, uchodzi za jedna z lepszych państwowych szkół w mieście, ja wiem, że jeszcze jest PW, ale nie każdy chce iść na studia techniczne, ja nie znam takich zlych opinii o pwsz, słowo
    25.06.2014
  • Gosia

    Odradzam wszystkim PWSZty, najgorsze dno jakie w życiu widziałam (studiując na trzech już różnych uczelniach, w tym Włodkowic o wiele lepszy i z czystym sumieniem to stwierdzam). Brak jakiejkolwiek organizacji, dosłownie niekompetentni ludzie w sekretariatach, jacyś "niewydarzeni" poziom nie niski, ale ŻENUJĄCY!!! lokalizacja dziwna, zwłaszcza Trzepowo, opierniczanie się całym rokiem a oceny dobre... zdarzało mi się zaliczać 3 kolokwia na jednym ostatnim zaliczeniu i czwórka na koniec... zajęć mało, dwa wykłady i do domu, nie odczułam tej szkoły, wykładowcy wywyższają się, zwłaszcza ci, którzy posiadają niski zasób wiedzy. Byłam wręcz zaskoczona faktem, że można upaść tak nisko. Dlatego proponuję PW jeżeli znajdą kierunek dla siebie, Włodka także, a najlepiej wyjechać do innego miasta aby nie musieć wybierać bo gdyby nie BŁĘDNA opinia o włodku wystarczyłby mi w zupełności.
    27.11.2013
  • ania

    porządna uczelnia, program normalnie realizowany, raczej bez wiekszego bałaganu, poziom umiarkowanie wysoki, bez przegięć i napinki, swoej musisz odstac jak masz coś załatwić w administracji, ale to wszedzie, ludzie fajni, studiuje mi sie tu bardzo dobrze, no i niedaleko, co w moim przypadku wazne, ze moge codziennie dojechac bez kosztow wynajmu mieszkania
    13.11.2013
  • kaśka

    co mamy w Płocku? Wydział PW, Włodkowica i PWSZ. Jak dla mnie kolejnosc tych trzech szkol jest taka: 1. PWSZ 2. PW 3. Włodkowic
    24.09.2013
  • halinka

    Moze byc, nauki malo, dobre stypednia tylko roboty żadnej po tej szkole :D
    20.09.2013
  • rogallll

    w tym roku zrobiłem licencjat z ekonomii integracji rolnej i regionalnej, uczelnie samą w sobie oceniam bardzo pozytywnie, nie mam większych zastrzeżeń co do prowadzenia zajęć :) jedynym minusem tej uczelni jest jej położenie trochę na uboczu miasta a co za tym idzie brak monopolu w pobliżu :P
    29.03.2013
  • szalona anka

    rok temu zrobiłam w tym PWSZcie licencjat z turystyki i nie wiem skąd opinia, że wykładowcy wyzywają ludzi od debili, nigdy z czymś takim się nie spotkałam, no chyba, że nie miałam z tymi ewenementami zajęć..., co do poziomu to najwyższy nie jest ale jeśli czyjeś wymagania nie sa za wysokie to moim zdaniem ta uczelnia jest ok ;)
    08.03.2013
  • Studentka

    Każda uczelnia tylko nie PWSZ... poziom żenujący, wykładowcy potrafią wyzwać (dorosłych ludzi!) od debili i to dosłownie. Przedmioty uogólnione i większość z nich nie jest przydatna. Sypiące się staare budynki itd itp.
    25.11.2012
  • magda

    polecam kierunek turystyka i rekreacja na pwsz dla osób które nie chcą sie prawie nic uczyc a miec licencjat na koncie to "polecam" mam porównanie z Uł i tutaj poziom jest strasznie niski...
    03.10.2012
  • daga

    wykładowcy różni, od przemiłych i uroczych pracujących z zamiłowania do ludzi chamskich i problemowych , nauki sporo, atmosfera w grupie ok, poza grupą lekkie spięcia, sekretariat nie udziela informacji na żaden temat nawet jeśli chodzi o zajęcia
    06.08.2012
  • asia55

    Jestem studentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Płocku. Studiuje na kierunku Pedagogika Resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Serdecznie polecam tą szkolę, ponieważ jest bardzo dobra kadra pedagogiczna. Mamy również zajęcia z profesorami i doktorami z Uniwersytetu Łódzkiego. Zajęcia prowadzone są bardzo ciekawie, wykładowcy często stawiają bardziej na praktykę co przydaje się studentom. Mamy również praktyki obserwacyjne w różnego rodzaju placówkach. Polecam!
    27.07.2012
  • martin666

    finanse publiczne i administracja, zaoczne: wbrew panującej opinii nie jest tak źle, ja sie prawie wcale nie uczyłem, a jeśli już to tylko przed egzaminami i mam wszystko zaliczone, wykładowcy są spoko, idą na rękę dając możliwość wielu popraw, materiał mamy prawie ten sam co na dziennych wiec można sie dowiedzieć co będzie na egzaminach, jedyne co sprawia naszej grupie problem to makroekonomia, ale podstawa to chodzenie na wykłady ;)
    21.07.2012
  • majka

    ja studiuje ekonomię integracji rolnej i regionalnej w UE, szkola w porządku tylko trochę za miastem, z nauką nie przesadzają ale czasem trzeba sie postarać żeby zdać tylko na matmie i infie nie mogę wytrzymać :P jak ktoś sie nie dostał na uw lub polibudę to spoko alternatywa w płocku
    19.07.2012
  • antek19

    Sieci komputerowe i sieciowe systemy operacyjne: uczelnia sama w sobie jest całkiem spoko, komputery czasem płatają figle ale to idzie wytrzymać, wykładowcy w większości ok, z nauką tez nie ma tragedi, ja mam trochę problemów z matmą ale to da sie przejść jak zna ktoś podstawy programowania.
    19.07.2012
  • adam

    jestem po pierwszym roku informatyki na PWSZ w Płocku i niestety żałuje swojego wyboru, wykładowcy sa strasznie wymagający, szczególnie Ci z polibudy (mamy tylko wykładowców z uniwerku łódzkiego i politechniki, nikogo z płocka), mój kierunek zaczęły 103 osoby a teraz jest 38 wiec o czymś to świadczy...
    05.07.2012
  • Justyna

    studiuję tutaj filologię angielską i jestem bardzo zadowolona. wybór padł na PWSZ bo Płock to moje rodzinne miasto, ale nie żałuję, że to właśnie tą szkole wybrałam. Polecam wszystkim!
    03.07.2012
  • mariusz

    jak nie pójdę do włodkowica, to pewnie wybior państwową wyższą szkołę zawodową w płocku. i wlaśnie zastanawiam się jakie jest wasze zdanie, która szkoła lepsza? macie jakieś porównanie - gdzie jest wyższy poziom, lepsza kadra?
    31.05.2012
  • jurek

    własnie przegladam oferty różnych uczelni i co uderza od razu to fakt że pwsz płock ma świetną szatę graficzną strony internetowej. przejrzysta na tyle, że łatwo znaleźć wszelkie pożądane informacje, zarówno dla kandydata jak i studenta. to od razu poprawia opinię o uczelni, bo czasem nawet najlepsze uniwersytety mają słabe witryny internetowe. jako - mam nadzieję - przyszły student jestem pozytywnie zaskoczony :)
    19.05.2012
  • wewer

    Płockiej PWSZ to nawet nie trzeba reklamować. Po prostu jest dobra, taka jest moja opinia i nic jej nie zmieni. Często zaginam wiedzą tutaj zdobytą kolegów z Uniwerka w Bydzi czy Wawce..
    17.05.2012
  • głowa

    W Płocku jest jeszcze ośrodek zamiejscowy z polibudy warszawskiej i tak się zastanawiam, gdzie się udać na uczelnię.. może ktoś doradzi? Coś mądrego powie ?
    02.04.2012
  • przyzwoity

    Zawsze myślałem, że te PWSZ to młodszy, głupszy i lekko niedorozwinięty brat Uniwersytetów, jednak wcale tak nie jest. Funkcjonuje na takich samych zasadach, tylko nie jest tak rozbudowana jak uniwerki, ale to może i lepiej, bo organizacja konkretniejsza. poza tym poziom całkiem przyzwoity
    31.03.2012
  • gitesss

    Bardzo dobrze, ze jest tego typu placówka oświatowa w Płocku ! nie trzeba się ruszać poza miasto, a można kontynuować naukę i zdobyć wyższe wykształcenie ! odsiew niewielki, wszystko w porządku !
    20.03.2012
  • hearter

    PWSZ to nigdy to samo, co Polibuda. Wszystko zależy od Twoich ambicji i celów. Jeśli warunki są takie, a nie inne, i możesz studiować tylko w Płocku, to jak najbardziej polecam. Warsztatu Ci tu nie zabraknie na pewno, przygotowanie solidne jest, ale w innym wypadku, polecam polibudę jakąkolwiek .
    10.03.2012
  • Tomalao

    Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
    24.02.2012
  • Tomalao

    Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
    24.02.2012
  • Buzz

    Ja na bazach danych. Jest ok choć nauki sporo ale dla mnie to dobrze, rozwijam swoje zainteresowania. Dość mocna selekcja na I roku wynikająca z niezrozumienia tematu wśród kandydatów. Generalnie polecam
    15.02.2012
  • HZAga

    Jestem na handlu zagranicznym. Fajne, choć kobyła do nauki. Polecam tym, którzy interesują się tematem.
    02.02.2012
  • qi

    Studiuje anglistykę. Jest ok. Poziom niezły, czytania i pracy dużo. Wg mnie uczelnia daje rade. na germańskiej będzie podobnie.
    23.01.2012
  • Aala

    Przeglądając ofertę uczelni na www przykuł moją uwagę jeden z kierunków - Filologia germańska z wiedzą o społeczeństwie i edukacją europejską. Czy ktoś to studiuje? jak jest?
    18.01.2012
  • gazior

    Studiuje Informatykę na pierwszym roku. Wykładowcy nacodzień wykładają na Uniwersytecie Łódzkim i Politechnice Łódzkiej i na (nie)szczęście wymagają bardzo dużo. Ogólnie atmosfera przyjazna i można poznać wielu wspaniałych ludzi.
    15.12.2011
  • piotras

    mi ta szkoła średnio się podoba, wybrałem ją ze względu na lokalizację, dla mnie plusem są wykładowcy
    08.12.2011
  • łasica

    Uważam, że PWSZ stwarza swoim studentom bardzo dobre warunki do studiowania. Ma bardzo dobrze wyposażone sale wykładowe. Ponadto na uczelni panuje sympatyczna, przyjazna atmosfera. Szkoła ta z pewnością daje możliwość dobrego wykształcenia oraz znalezienia pracy na rynku.
    08.12.2011
  • olka

    pedagogika opiekuńczo - wychowawcza z praca socjalną. Uważam, że moja uczelnia była fantastyczna, wykładowcy wiele mnie nauczyli i mieli świetne podejście do uczniów. Wiadomo, że niektórzy mnie wkurzali, ale dawałam radę. a poza tym ludzie z którymi byłam na roku dawali mi tyle radości i śmiechu, że chciałabym tam wrócić.
    08.12.2011
  • informatyk

    Studiowałem matematykę z informatyką, obecnie pracuje w wyuczonym zawodzie. O szkole mogę powiedzieć tyle: wielu wykładowców było świetnie przygotowanych do prowadzenia zajęć. PWSZ były dla mnie ogromnym przeżyciem. Zrealizowałam moje plany studenckie. Rozwinęłam zainteresowania. Uczelnia dała mi ogrom możliwości i perspektyw na przyszłość
    06.12.2011
  • zorro

    W 2008 roku skończyłem edukację w PWSZ na kierunku filologia angielska. Wspominam tą szkole bardzo pozytywnie. Uważam, że nauka na PWSZ-ach a przede wszystkim wiedza zdobyta na tej uczelni dała mi możliwość rozwoju i zdobycia dobrej pracy.
    06.12.2011
  • ziomus12

    Szkoła PWSZ jest szkoła, o dużej renomie. Posiada spory kompleks sportowy, ale także i edukacyjny dzięki temu studenci chętnie wybierają tą uczelnię, a jednoczenie mogą kształcić się na wielu kierunkach zupełnie za mały hajs :) Szkoła ta daje możliwość studentowi rozwijania swoich zainteresowań w zakresie rożnych dziedzin naukowych, a także sportowych. Trenowanie pływania, sztuk walki, gier zespołowych itd. Uważam ze ta uczelnia to dobry prognostyk na przyszłość, w znalezieniu odpowiedniej pracy.
    06.12.2011
  • maja

    mówią ze to tylko PWSZ ale poziom jest naprawdę wysoki, wykładowcy wymagający..
    06.12.2011
  • RoGal

    Uczelnia PWSZ w Płocku, do której uczęszczam to przede wszystkim dobry poziom nauczania. Jak w każdej uczelni bądź szkole są lepsi i gorsi pedagodzy jednak z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na całej placówce zdecydowana większość to solidna i bardzo kompromisowa grupa wykładowców, mających odpowiednią wiedzę i podejście. Jak w każdej renomowanej szkole wyższej są również kółka naukowe, oraz dodatkowe zajęcia lub zawody sportowe.
    06.12.2011
  • kamila

    Anna20: a jaki jest z nauką na tym kierunku? jak sobie dajesz radę? angielski na dobrym poziomie?
    02.06.2011
  • Anna20

    W naszych okolicach PWSZ w Plocku jest postrzegana bardzo dobrze, przez niektorych lepiej niz Wlodkowic. Z perspektywy drugiego roku anglistyki moge mowic o niej jak najlepiej. Szkola nie jest duza, ale dzieki temu panuje tu fajny kimat, ludzie sie znaja z akademika i z zajec. Wykladowcy sa pozytywnie nastawieni, zyczliwi. Ja osobiscie nie udzielam sie spiewajaco ani w zadnych sekcjach sportowych, ale koledzy z matematyki sa w swoim zywiole. Wiec moja opinia o PWSZ Plock jest bardzo dobra. Aha, jeszcze dodam, ze mam stypendium (wystarczylo zaswiadczenie o zarobkach i odleglosc miejsca zamieszkania brali pod uwage). Polecam.
    01.06.2011