Opinie o Uczelni Politechnika Białostocka (PB Politechnika Białystok)

15-351 Białystok , ul. Wiejska 45 A
+48 (85) 746 90 00,

Komentarze (70)

  • AA

    Siema planuje isc na zarzadzanie i inzyniere pordukcji dostane sie ? moje wyniki mniej wiecej Matma p. 62%, gegra roz. - 40%, angol- 30% polak 60% roz. matma - 10 % ?????????
    12.06.2017
  • Michał

    Witajcie, za mną prawie wszystkie egzaminy maturalne. Planuję wybrać się na matematykę stosowaną na Politechnice Białostockiej. Bardzo lubię wspomaganie oprogramowania oraz algorytmów komputerowych - wiedza na temat matematycznego działania danych rzeczy jak i również sam programuję. Czy ten kiernuek bardzo dobrze mnie przygotuje do takiej pracy w przyszłości? Jakie są szanse na znalezienie pracy w klastrze IT jako programista/matematyk podczas studiów? Jak oceniacie poziom tego kierunku i wykładowców? Teraz moje pytanie, czy trudno będzie się dostać przez ten "pomysł" 13 studnetów na jednego wykładowcę? Moje wyniki z tegorocznej matury: - Matematyka podstawowa 100%, rozszerzona 60% - Angielski podstawowy 92%, rozszerzony 82% - Fizyka (tu nie wiem, ponieważ jeszcze przede mną, ale minialnie 40% będę miał - oczywiście celuję wyżej)
    10.05.2017
  • kurs z rysunku na PB

    Czy ktos korzystał z kursu rysunku oferowanego na PB? czy udział daje jakieś przywileje, większe szanse uczestnikom? domyslam się, że każdy gdzieś wcześniej chodził na rysunek, więc pytanie czy warto te 8 stówek wydać tutaj? czy te całe zajęcia prowadzi jedna osoba czy się zmieniają wykłądowcy? jakieś nazwiska?
    02.05.2017
  • Elektronika i telekomunikacja

    Kto studiuje na kierunku Elektronika i telekomunikacja? Interesują mnie te studia i chętnie bym się dowiedział czegoś od samych studentów, jak oceniaja ten kierunek? Z jaką matura się dostaliście? Jak oceniacie poziom trudności? Ile osób odpadło po pierwszym roku? semestrze?
    02.05.2017
  • Inżynieria mediów cyfrowych

    Czy kierunek studiów na PB - Inżynieria mediów cyfrowych - to jest naowość od tego roku, czy juz był realizowany? jeśli tak, to czy mogą się wypowiedzieć studenci, ile jest klimatów muzycznych od strony technicznej na tym kierunku? gdzie znajde iecej informacji o programie i wykłądowcach? bo na stronie za dużo nie widzę. Czy jesteście zadowoleni z tych studiów?
    29.04.2017
  • Izka

    Również polecam Politechnikę Białostocką. Uważam, że poziomem może śmiało konkurować w uczelniami warszawskimi i nie tylko. Uczelnia ma bardzo dobrych wykładowców, oczywiście zdarzają się wyjątki (słynny żelbet) ale ogólnie kadra w porządku. Nauki jest sporo, naprawdę sporo ale to pokazuje, że to nie jest uczelnia dla papierka.
    18.03.2017
  • PB

    Osobiście jestem przeciwniczką porywania się na warszawskie uczelnie, fajnie, że stolica i prestiżowe szkoły ale to również koszty. Ja studiuję na PB i jestem bardzo zadowolona, mają dobrych wykładowców, spoko wyposażenie, spokojnie mogą konkurować z warszawskimi uczelniami.
    22.02.2017
  • Maturzysta

    Cześć! Planuje iść na automatykę i robotykę na pb. Rozważam również studiowanie w Warszawie na PW i WAT. Jakie są wasze opinie o tym kierunku na pb? Warto?
    14.02.2017
  • Studentka Architektury

    Politechnika Białostocka... dumnie brzmi i zachęca ludzi którzy chcą coś w życiu osiągnąć. To fakt. Uczelnia na bardzo wysokim poziomie... poziomie trudności oczywiście. Poszłam na PB, na Architekturę i Urbanistykę. Wszystkie przedmioty zdałam "śpiewająco" - matematyka, rysunek, projekty, historia, zajęcia komputerowe... wszystkie w różnej postaci. Miałam problem z konstrukcjami żelbetowymi. Zaliczyłam 3 warunki nim udało mi się przez to przebrnąć. W czym był problem? Oblewałam przez "profesora" który wykładał SWOJE teorie, nigdzie nie spisane, nie opublikowane, nie zaakceptowane. Brak książek i pomocy naukowych, a jedyne źródło do nauki to notatki z wykładów. Oblewałam za brak kropki czy innego przecinka. Zaliczyłam, ponieważ zmienił się profesor i mogłam zaliczyć przedmiot korzystając z różnych źródeł. Podsumowując uczelnię i kierunek- jest ok choć ciężko, ale trzeba mieć twarde pośladki, dużo siły i jeszcze więcej cierpliwości. Jeśli ktoś liczy na "studenckie życie", imprezki i świetną zabawę, to niech poszuka czegoś innego. PB to wiele nieprzespanych nocy przez naukę. Na uczelni normalne jest, że o jakimś zaliczeniu dowiadujesz się chwile przed nim (nie jednokrotnie dzień wcześniej), ponieważ profesorowi tak pasuje i sobie to zmienił. Wielu wykładowców aż wybucha z dumy, że są profesorami na PB, poniżając Cię, szydząc i śmiejąc się w twarz (pewnego razu zostałam nazwana debi**ą, ponieważ czegoś nie wiedziałam). Oczywiście nie wszyscy, nie bójcie się. Są też profesorowie którym naprawdę zależy na tym byśmy coś z tej uczelni wynieśli, niestety są oni zazwyczaj pod tymi, którzy tym wydziałem kierują.
    12.02.2017
  • FITkarolina19

    Hej. Planuje isc na PB na logistykę ale nie ma m fizyki w programie nauczania . a z rozszerzeń nie zdaje zdanego co jest brany pod uwagę oprócz języka nowożytnego . Jeżeli zdam maturę średnio to jak myślicie, dostane sie ? Jestem po technikum logistycznym.
    07.12.2016
  • 23.

    Miałam jakiś problem z wrzuceniem komentarza ale to chyba przeciążenie neta...
    29.11.2016
  • coś nie poszło

    23. Moim zdaniem grafika na Wydziale Architektury to mega ciekawy kierunek. Jest sporo zajęć z fotografii, rysunku, projektowania i malarstwa. Z nieco zaskakujących przedmiotów lecz bardzo przyjemnych mieliśmy np liternictwo oraz estetykę. Wykładowcy, na których trafiłam byli bardzo mili, nie mogłam na to narzekać, osobiście polecam
    29.11.2016
  • sephene

    Czy ktoś mi może pomoc by opowiedzieć trochę o kierunku grafiki na wydziale architektury? Będę wdzieczna bo bardzo mocno się nad tym zastanawiam :) Chce wiedzieć jaki jest prog i jak wygladaja wykłady? Chcicialabym żeby wypowiedziała się jakas dobra duszyczka na ten temat :) Dziekuje ! :)
    17.08.2016
  • Delorean

    Od zawsze lubiłem informatykę. Naturalną drogą wydawało mi się pójście do technikum informatycznego a potem na polibudę. Nie miałem problemu z informatyką w technikum, same 4 i 5 z infy. Matematykę w technikum miałem na poziomie podstawowym, co później miało się okazać fatalny skutkiem w przyszłości. Politechnika Białostocka w żaden sposób, ale to kompletnie w żaden nie jest przygotowana na studentów z maturą podstawową z matematyki. Prowadzący olewają, że ktoś miał matmę podstawową. Początek nauki opiera się na Wiadomościach z matematyki rozszerzonej. Podczas pewnych zajęć z prof. Agnieszką Malinowską(Analiza Matematyczna) poprosiłem o wytłumaczenie o zagadnień, w odpowiedzi odpowiedzi dostałem głupkowaty uśmiech, coś w stylu, że jestem niepoważny i że to wszyscy mieli. Sprawdziłem wiec dokładnie program mojej szkoły i nie miałem tego, ale co tam wykładowca ma zawsze racje. Powiedziałem na następnych zajęciach, ale dostałem, że odpowiedź, że jo to nie obchodzi i że nie będzie tego tłumaczyć. Wyleciałem przez matmę, a raczej brak podstaw. A podstawa na pb jest wiedza z matury rozszerzonej z matematyki.
    27.06.2016
  • Magda

    Jak oceniacie trudność dostania się na Politechnike Białostocką? Konkretnie interesuje mnie kierunek Gospodarka Przestrzenna
    18.06.2016
  • pytanie o kurs z rysunku

    czy ktoś uczestniczył rok temu w kursie rysunku dla kandydatów na architekturę? Czy w ogóle był taki kurs wcześniej na PB? Zastanawiam się, ile to jest warte? osiem stówek to niemało, a nie chcałbym wyrzucić pieniędzy w błoto na zajęia zbiorowe. No i pytanie ile jest osób w takiej grupie?
    28.04.2016
  • sonia12

    Jestem studentką informatyki na PB i mimo, że zawsze chciałam studiować na politechnice to początkowo miałam obawy, że będzie za ciężko, że nie dam sobie rady itp. Ostatecznie jestem zadowolona z podjętej decyzji. Faktem jest, że studia nie są proste, ale przy odrobinie chęci można przejść przez wszystkie przedmioty, a w przyszłości, mam nadzieję, będę mogła podjąć satysfakcjonującą mnie pracę. Na PB podejście wykładowców do studentów również oceniam jak najbardziej na plus. Ogólnie polecam wszystkim zainteresowanym! :)
    25.02.2016
  • :-)

    bardzo fajnie zrobiony w pdf Informator dla Maturzystów :-)
    31.01.2016
  • karolina

    W tym roku rozpoczęłam studia na kierunku logistyka i uważam, ze wybór tej uczelni był słuszny. Dla mnie największym plusem jest podejście wykładowców, ich miłe podejście do studentów oraz serdeczność, a nie na każdej uczelni takie zachowanie jest normą.
    02.01.2016
  • tomasz.tomasz

    Dostać się nie jest trudno, ale jeśli chcesz dotrwać do końca to musisz się przyłożyć, sesja nie jest taka prosta jak by sie mogło wydawać... Osobiście miałem problem z zaliczeniem niektórych przedmiotów, ale nie oszukujmy się, żeby odpowiedzialnie pracować w tej branży trzeba mieć odpowiednie wykształcenie ... a na Politechnice Białostockiej masz możliwość je zdobyć.
    03.08.2015
  • Ania

    Czy jest trudno dostać się na budownictwo? Polecacie ten kierunek na Politechnice Białostockiej?
    07.05.2015
  • festiwal

    Podlaski Festiwal Nauki i Sztuki 2015 od 19 do 30 maja będzie!
    03.05.2015
  • logistyka na PB

    planuję studia logistyczne w Białymstoku, oczywiście najchętniej na państwowej uczelni, politechnice. Nie moge za bardzo nzaleźć informacji na ich stronce o tym kierunku, chętnie się dowiem więcej od tych, co studiują logistykę na PB. Najbardziej mnie interesuje, ile osób przyjmuja na pierwszym roku, a aile zostaje po sesji na drugim i jaki jest ogólnie poziom nauczania. czego można się mniej więcej spodziewać i czy w proramie zajęć na pierwszym roku jest fizyka?
    24.04.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • głąb

    jak zdać fizykę u Czecha to jakiś horror 1 kolokwium nikt nie zaliczył pomocy!
    13.12.2014
  • upss - sorry

    nie ta zakładka ... o Polibudę Gdańską mi chodziło, żle wpisałem
    26.10.2014
  • zdolni z Pomorza

    kto brał udział w projekcie Zdolni z POMORZA i odniósł jakiś sukces? możecie opisać swoje odczucia?
    26.10.2014
  • natalka

    Politechnika to inżynier, będziesz słuchać zawsze kolegów? sam sobie odpowiedz czego oczekujesz od uczelni i co chcesz osiągnąć, ja wybrałem Politechnikę :)
    25.08.2014
  • darek

    Dzięki za komentarze, myślałem o politechnice, ale połowa moich znajomych, która tam nie studiowała miała złe zdanie, dla mnie ważniejsze są opinie studentów
    12.08.2014
  • aa91

    polecam wszystkim kierunek architektura krajobrazu, bardzo ciekawe zajęcia, dużo przydatnej wiedzy i praktyki, rzetelne podejście wykładowców do zajęć, oby tak dalej! ;)
    23.07.2014
  • purek

    świetna uczelnia, polecam
    15.05.2014
  • tomasz89

    To wtedy progi są obniżane, albo jest dodatkowa rekrutacja, żeby kierunek ruszył musi być odpowiednia liczba chętnych więc w przypadku za wysokiego progu można go obniżyć ;)
    02.04.2014
  • marek

    A progi punktowe nie są ustalane w każdym roku indywidualnie? Prawda jest taka, że nie można przewidzieć wyników z matury i umiejętności danego rocznika :P
    02.12.2013
  • olka

    bardzo proszę o podanie progów pkt na budownictwo, z góry dziękuję;p
    29.08.2013
  • Magma

    PB nie udostępnia danych dotyczący wartości punktowej, od której kandydaci byli przyjmowani. Czy może ktoś zna dane dotyczące progu punktowego na budownictwie? Albo może coś z własnego doświadczenia powiedzieć jak było w tym roku? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
    07.08.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • Sciopa

    Do seed!. to znaczy ze w Bialymstoku przybedzie kolejny Zyd.
    15.07.2013
  • zdzisiek

    duży jest próg na budownictwo ?
    18.05.2013
  • mania

    no racja, papierek to nie wszystko, spróbuję, może przyjmą.
    04.05.2013
  • student

    wykładowcy na pb to jakaś kpina, prof. to jeszcze posiadają jakiś poziom kultury ale pozostała kadra myśli że student to dzieciak i traktuje się ich bez jakiegokolwiek szacunku a czasem studenci tylko się dokształcają i mają już wysokie stanowiska. Nic nie uczyć a wymagać Bóg wie czego, najlepiej żeby student zaoczny poświęcił się tylko nauce i siedział i pisał ich projekty a żeby się spotkać to tylko w tygodniu kiedy normalny student pracuje ale ich to nie interesuje wielkie państwo. Ze strony kultury osobistej wykładowców szkoła pozostawia wiele do życzenia.
    26.04.2013
  • gzyms

    licencjat do dobry start, mozesz zlapac robote i robic dalej magisterke, a przeciez nie musisz, bo i tak najwazniejsze jest to, co masz w glowie, akurat wsrod grafikow to czeste, ze studia maja bo maja, a najwiecej sie ucza w pracy, w agencjach, realizujac projekty dla klientow, podpatrujac kolegow bardziej doswiadczonych
    23.04.2013
  • mania

    Wyczytałam dopiero, że grafika na PB to jedynie 3-letnie studia. (?) Chciałam składać tam papiery, ale to tylko licencjat. Być może na portfolio zwracają później większą uwagę, no ale jednak na magisterkę się chyba bardziej opłaca, co o tym myślicie?
    26.03.2013
  • Tomek

    Czy poziom tej politechniki jest równie dobry jak np. na Politechnice Warszawskiej lub Łódzkiej? Czy politechnika politechnice nierówna? ;p
    19.03.2013
  • bartek

    Politechnika w Białymstoku jest bardzo dobra, moim zdaniem. Mam kilku kolegów, którzy tam studiują, a nawet jedną koleżankę ;D wszyscy są zadowoleni, niektórzy już pracują w zawodach, dobrze im się wiedzie. Dlatego ja sam chcę złożyć tu papiery i jeśli się tylko dostanę chcę tu studiować :)
    12.03.2013
  • do maturzystow

    prawda jest taka, ze w bialymstoku licza sie 3 uczelnie: - uniwerek bialostocki - polibuda bialostocka - uniwerek medyczny oczywiscie one wszystkie sa panstwowe, ale wierzcie mi, ze nie jest wcale tak trudno sie dostac, zwlaszcza na Uniwersytet, moi znajomi nie sa orlami, a sie na uniwerek dostali, z polibuda jest oczywiscie tak, ze musisz miec przekonanie do studiow technicznych, jelsi to nie twoja bajka, lepiej dac sobie spokoj, bo sie bedziecie meczyc, nie o to chodzi, ja osobiscie bede celowacc PB, bo interesuje sie grafika, biore tez pod uwage architelture, ale w mniejszym stopniu, bo rysunek techniczny nie jest moja mocna strona, jelsi ktos jest na grafice i podzielilby sie swoimi dosiwdczeniami - bede zobowiacany, krzysztof
    06.02.2013
  • tomek

    Chcę zacząć studia na Politechnice Białostockiej na kierunku informatyka od przyszłego roku. Myślę, że to dobry pomysł bo politechniki wszystkie są raczej dobrymi szkołami, a szczególnie ta Białostocka :) słyszałem same pozytywy :P Więc wiem, że warto tam studiować :)
    03.12.2012
  • seed

    Mi strona tamta nie dzialala ale przyszedl list i jestem studentka i mam akademik tez wiec do zobaczenia w nowy rok studencki i ciesze sie bardzo bo do Polska chce zawsze jechac. Zaraz wakacje maja koniec i to jest najlepsze bo jestem juz studentka!
    22.08.2012
  • lola

    DO SEED.tak,już wiadomo czy kandydat jest przyjety na uczelnie czy nie.wyniki kwalifikacji wiadome był ju żok.20lipca.
    20.08.2012
  • seed

    Pisze z Ukraina. Czy wszyscy juz znaja czy sie dostali czy nie? Bo ja skladala tam papier ale odpowiedzi brak i nie znam czemu. To prawda ze jak sie dostane to mam od razu mieszkanie w akademiku? Jak tak to super, mam nadzieje ze sie dostane!
    02.08.2012
  • toxic

    Jeśli np chciałbym pracoować w salonie samochodowym, przykładowo jako rzeczoznawca, co w tym stylu, to najlepiej skończyć w tym celu studia techniczne, prawda? Czy ta politechnika oferuje jakieś studia, które wykształcą mnie w tym kierunku?
    29.07.2012
  • pepe

    No ja jestem studentem na tej uczelni jużod trzech lat i nie narzekam. Kadra na wydziale architektury jest całkiem zróżnicowania, trochę wymagających wykładowców, kilku małowymagających. Z jednymi można się dogadać, z innymi nie. W dziekanacie da się załatwić to czego trzeba. Jak w życiu - raz z górki, raz pod górkę :D
    22.07.2012
  • marysia

    wybieram sie na politechnike na zarzadzanie.ale mam do wyboru tez uniwersytet. czy ktos moglby mi powiedziec jak mniej wiecej rozłożone są zajecia na wydziale w Kleosinie.(np czy sa duze przerwy miedzy zajeciami),bo pliki z planami zajec mi nie odtwarzaja i nie moge spr. a do Kleosina mam daleko(godzina jazdy) i wiem że bedzie ciezko mi zorganizować czas, jesli zajęcia bedą np rozłożone na cały dzień.
    21.07.2012
  • bea

    do Marysi: Kleosin to praktycznie przedmieścia B-stoku, jezdzą tam Mpki
    11.07.2012
  • do lodowa

    lodowa, to ile Ty byś chciała zarabiać? W rodzinie dwie osoby pracują, to jeśli mają taki dochód to życ nie umierać. a idź gdzieś na humanistyczny kierunek i potem zobacz sobie ile po takim będziesz zarabiać bez znajomości. nie ma co narzekać, narpawdę. w dzisiejszych czasach politechnika to jedyna najlepsza decyzja dotycząca studiów.
    06.07.2012
  • lodowa

    mówi się że po politechnikach najlepsze perspektywy pracy, ale co z z tego skoro nawet jak 4tys się dostaje na papierze to nie są to specjalnie dobre pieniądze, bo w dużym mieście z rodziną na głowie nie tworzy to superciekawych warunków.
    05.07.2012
  • jacek

    ktoś mógłby mi opisać zajęcia na grafice? Zastanawiam się nad Białymstokiem bo mam niedaleko, ale nie wiem czy to czasem nie będą wyrzucone pieniądze rekrutacyjne w błoto. pzdr
    04.07.2012
  • marysia

    chce studiować zarządzanie, ale wydział znajduje się w Kleosinie. na czym to polega, jak to sie łączy?bo nie jestem z Białegostoku i nie bardzo ogarniam...
    18.06.2012
  • Asy

    Tylko nie Turystykę i Rekreację, bo to tak oklepany, schematyczny kierunek, że żal nie powiem co ściska. Owszem, jeśli nie kumasz fizy i matmy, to nie wróże Ci przyszłosci na polibudzie, aczkolwiek znam perełki po klasie prawniczej, co prześcigęnli wszysttkich z fizyką w rok. to Ci asy.
    29.05.2012
  • do Marty

    jesli sie uparlas na Politechnike, to wybierz sobie kierunek bardziej lajtowy, ktory nie wymaga totalnie scislego umyslu, czy wykorzystywania wiedzy z zakresu matematyki, chemii czy fizyki, mozesz spokojnie isc na Turystyke i Rekreacje, z pewnoscia studia ktore naleza do lzejszego kalibru, mozesz rozwazyc kierunke Politologia - to juz calkiem tak pod humanistow, trzeba oczywiscie lubic te klimaty, moze jeszcze lesnictwo, albo ochrona srodowiska ... no sam nie wiem, co Ci radzic, bo sama musisz sobie powiedziec, co najbardziej trafia w twoje oczekiwania i potrezby
    17.03.2012
  • Marta

    Cześć, piszę w tym roku maturę. Czy jako humanistka, której zupełnie nie wchodzi do głowy mata, bądź fiza mam szansę na studia na tutejszej polibudzie? Jakie są wasze opinie? Czy tam chodzą tylko same ścisłe mózgi?
    17.03.2012
  • architektura i urbanistyka

    kochani, czy moglibyscie cos wiecej napisac o interesujacym mnie kierunku Architektura i Urbanistyka na PB, chcialbym wiedziec tez, czy uczelnia prowadzi kursy z rysunku, albo czy znacie kogos, kto by sie podjal lekcji,
    28.02.2012
  • Gnoemk

    No matma i fiza to jakis hardcore! Zastanów się dobrze, czy odpowiada Ci wysoki poziom tych przedmiotów, bo ja sie juz zacznie to trudno jest potem skonczyc bo żal;p
    09.12.2011
  • Łuki

    Sebek godne polecenia są wydziały mechaniczny i elektryczny. Masz tam fajne kierunki, które z pewnością w przyszłości zaprocentują. Wiesz przecież, że specjaliści tego typu są poszukiwani? Owszem może być trudno bo zaznaczam, że są to wydziały, które są trudne i jest dużo matmy, fizy... Ale moim zdaniem warto
    07.12.2011
  • Sebek

    Jakie kierunki polecacie?Che iść na tą polibude, wiem , że spoko wiara tam jest , lajcik wszystko. Jestem z białego więc dodatkowy plus. Jakie kierunki polecacie ??? Takie żeby była jakas dobra robota po nich.
    30.05.2011
  • Krasnallll

    Skrzat, hehe dobre pytanie. Nie wybieraj w takim razie prawa,tam jest nieraz zakuwanie do samej nocy. Chociaż kierunek niczego sobie, bardzo ambitny
    29.05.2011
  • Skrzat

    Jakie kierunki polecacie aby nie trzeba było dużo zarywać nocek? Aby zaliczyć wszystko za pierwszym razem. Wiem , ze to pytanie może wydać się dość absurdalne. Chce iśc na polibude, lecz nie ukrywam , ze nie chce mi sie za bardzo uczyc.
    28.05.2011
  • Emilia

    Co do akademików to ja zaszyłam się w \" gamma\" i faktycznie spokój miałam . Jeśli chodzi o uczelnie to polecam . Dużo przedmiotow ścisłych , ale wiaodmo jak to polibuda nie ma jednak co narzekać. Uczelnia godna polecenia , dużo facetów :)
    23.05.2011
  • Edyta

    A ja napiszę o akademikach jeśli byłby ktoś zainteresowany. Ja mieszkałam w alfa i tam było bardzo imprezowo! Istne życie studenckie. Następnie jest beta - dużo obcokrajowców i wiary spoza PB gamma - spokojny, cisza. Jest jeszcze delta, ale tego akurat nie potrafie opisać;p Jak widać każdy znajdzie coś dla siebie.
    22.05.2011
  • Amelia

    Mój facet się tam wybiera. Tez myśle o tej uczelni, plusem już byłoby to, że razem byśmy studiowali. Nie mówie o tym samym kierunku, bo on chce iść na budownictwo a to mnie raczej nie kręci. Słyszałam od kumpla mojego chłopaka że musimy się przygotować na dużą ilość przedmiotów ścisłych:( wiem , że polibuda to przede wszystkim nauki ścisłe, ale czy aż tak ciężko jest?Ktoś się może orientuje?
    21.05.2011
  • MIRA

    Moja nota - mocne 4,0. Polibuda jak wiaodomo do łatwych nie należy, ale warto chodzić na kierunki techniczne, podobno więcej roboty po nich będzie, oby okazalo się to prawdą.
    16.05.2011