Opinie o Uczelni Politechnika Koszalińska (PK Koszalin)

Komentarze (293)

  • Żzzzzz

    Macie już konta na USOS ?
    23.08.2017
  • Link

    Podeśle ktoś link z datami rejestracji na usosie ?nie mogę nic znaleźć , z góry dziękuję :)
    22.08.2017
  • Pytanie

    Kiedy założą nam konto na USOS (Wydział Technologii i Edukacji) ?
    22.08.2017
  • Nick

    Miałam na myśli zeszyty itd
    21.08.2017
  • Nick

    na studia potrzebne są chęci
    20.08.2017
  • ?

    co jest potrzebne na studia ?
    18.08.2017
  • pytanie

    czy jeśli na IRK jest napisane ,że kandydat został przyjęty na studia to trzeba coś potwierdzić ?
    18.08.2017
  • INDEKS

    czy trzeba umieścić opłatę za indeks ?
    18.08.2017
  • Usos

    CZY każdemu w innym czasie zostaje założone konto ?
    18.08.2017
  • Usos

    Jak się zalogować ?
    18.08.2017
  • usos

    ja już mam założone
    18.08.2017
  • Julita

    Kiedy założą nam konto na USOsie?
    17.08.2017
  • studia

    Bez komputera na studiach nie ruszysz, zwlaszcza na inżynierskich, ale nie musi być super. Potrzebny będzie do programu Office, AutoCada itd. A o pedagogice możesz poczytać na stronie wydziału, siatka godzin tam jest. Czy trudno? Trochę osób rezygnuje, ale do inżynierskich kierunkow z poziomem trudnosci daleko pedagogice
    16.08.2017
  • Pedagogika

    Co potrzebne na pedagogikę ? Jakie przedmioty ? Ciężki kierunek ?
    15.08.2017
  • TRANSPORT

    Czy na transporcie potrzebny jest dobry komputer ?
    14.08.2017
  • opłaty

    Na tym kierunku było 1800 zł, tylko inżynierskie 1950 zł
    12.08.2017
  • piter

    Witam, jaki był/jest koszt czesnego na studiach niestacjonarnych II stopnia kierunek zarządzanie?
    10.08.2017
  • akademik

    Rok temu można było mailem wysyłać
    09.08.2017
  • Akademik

    Mógłby mi ktoś powiedzieć na jaki adres trzeba wysłać wniosek o przyznanie miejsca ?
    07.08.2017
  • pokoje

    Lepiej chyba stancja, w akademiku fajnie jak chcesz zabalować czasami, a na stancji masz spokój. W akademikach jest dostęp do neta, ale musisz mieć chyba swój kabel
    05.08.2017
  • Net

    Czy w akademiku jest dostęp do internetu ?
    02.08.2017
  • Akademik czy stancja ?

    Koszt w akademiku za pokój jednoosobowy wynosi w granicach 480-560 stancje są nawet za 500 zł ze wszystkim więc uważacie że lepiej akademik czy stancja ?
    02.08.2017
  • @akademik

    Ceny są takie same jak na stronce. Chyba, że zmienią jeszcze przed październikiem, ale wątpię. Akademiki są naprawdę super (oprócz DS3). Znam osoby z I roku co dostały bez problemu jednoosobowe pokoje. Aaa i w ds3 nie ma lodówek
    01.08.2017
  • akademik

    Jak warunki w akademiku ? Jak z pokojami jednoosobowymi ? Czy ceny sa takie jak widać na stronie ?
    01.08.2017
  • @konto

    Dziękuję za informację.
    31.07.2017
  • konto

    Ale jakie konto chcecie zakładać? Na USOSie uczelnia Wam założy chyba we wrześniu. Login i hasło będą takie same jak w IRK. Wszystko zależy od pań z dziekanatu i tego kiedy wprowadzą dane do systemu
    31.07.2017
  • Psss

    Jak założyć konto będąc już studentka ?
    31.07.2017
  • Pytanie

    Cześć , czy jeśli rejestrowałem się do rekrutacji na stronie politechniki,a teraz jestem oficjalnie studentem to muszę zakładać jakieś nowe konto studenta czy mam korzystać z tego samego konta ?
    31.07.2017
  • Nick

    Książki? Tylko na język obcy. Na resztę tylko jak chcesz, ale po co? Wszystko jest w bibliotece
    29.07.2017
  • Łucja

    Cześć wszystkim ,na studia zakupuje się jakieś książki tak jak w liceum itd?
    28.07.2017
  • Pokój

    Jest tu może ktoś ,kto skończył studia i mógłby polecić jakiś pokój ? Z góry dziękuję !
    28.07.2017
  • @PK

    Zgadza się ,że jest dużo ogłoszeń pokoi na Olx ,ale praktycznie żadne nie przyciąga mojej uwagi. Większość pokoi nie jest warte swojej ceny .
    28.07.2017
  • Pokój

    @PK Ciężko znaleźć jakiś fajny pokój ,większość pokoi wygląda masakrycznie ..staroświeckie meble itd.
    28.07.2017
  • @Pytanie

    W takim razie witaj w gronie studentów ;)
    28.07.2017
  • Pytanie

    @PK Dostarczyłam już dokumenty i co dalej? Już nic nie muszę potwierdzać,że na pewno tam pójdę .
    28.07.2017
  • PK

    @Pytanie tak jesteś na pewno przyjęta, musisz dostarczyć tylko dokumenty. @Pokój na jakim wydziale studiujesz? Uczelnia jest w 3 różnych kampusach. Ale zapewne na północy. Dużo ogłoszeń jest, najlepiej szukaj przez olx. @Miasto Koszalin łatwo się zaklimatyzować, wiadomo, na początku wszystko nowe, ale z czasem będziesz mieć dość, bo poznasz Koszalin b.dobrze. @Pedagogika uczyć się trzeba, ale są zdecydowanie trudniejsze kierunki. Nie jest to jednak kierunek, który skończysz jeśli nie dasz od siebie choć trochę zaangażowania.
    28.07.2017
  • Pytanie

    Czy jeśli wyskoczył mi komunikat ,że jestem przyjęta to oznacza ,że na 100% jestem ? Bo nie widzę żadnych list przyjętych :/
    28.07.2017
  • Pokój

    Cześć ,szukam pokoju niedaleko uczelni .
    27.07.2017
  • Miasto Koszalin

    Trudno się zaklimatyzować ? Życie drogie ?
    27.07.2017
  • Pedagogika

    Trudno utrzymać się na tym kierunku ? Dużo nauki ?
    27.07.2017
  • inżynieria materiałowa

    Wie ktoś czy w tym roku planują uruchomić inżynierię materiałową? Znajdą się chętni? W Gdańsku nie udało.mi się dostać
    27.07.2017
  • Pedagogika

    To chyba 1 z najbardziej obleganych kierunków (zaraz po informatyce i budownictwie), więc na pewno nie zabraknie osób ;)
    27.07.2017
  • Kasia

    Zarządzanie
    27.07.2017
  • @Kasia

    Na transport, a Ty? ;)
    27.07.2017
  • Kasia

    Już zdążyłam przejrzeć ,ale dziękuję :) Na jaki kierunek się wybierasz ?
    27.07.2017
  • @K.

    https://www.akademiki.tu.koszalin.pl tu masz wszystkie informacje, bo koszt zależy od domu studenta :)
    27.07.2017
  • K.

    Są jednoosobowe ? To super ! A ile wynosi miesięczny koszt ?
    27.07.2017
  • @Kasia

    Są jednoosobowe, bo ja też taki chciałam, a list nie ma chyba nigdzie :/
    27.07.2017
  • Kasia

    Są gdzieś zamieszczone listy przyjętych?
    27.07.2017
  • K.

    Na jaki kierunek się wybierasz ?
    27.07.2017
  • Kasia

    Ile wynosi miesięczny koszt zamieszkania w akademiku ? Tylko minusem jest to ,że w akademikach nie ma osobnych pokoi .:/
    27.07.2017
  • @Kasia

    Ja dzisiaj złożyłam wniosek o akademik, wychodzi sporo taniej niż kawalerka, a jak ogladałam pokój to warunki są bardzo dobre i osiedle też fajne :D
    27.07.2017
  • Kasia

    Lepiej stancja czy akademik ? Jak życie w Koszalinie ? Szybko idzie się zaklimatyzować ? Drogie jest życie w tym mieście ?
    27.07.2017
  • Xxxx

    Hej ,wybiera się ktoś na pedagogikę ?
    27.07.2017
  • @lista przyjetych

    A ja liczylam ze nie za wiele dziewczyn bedzie szczerze mowiac, bo zrezygnowalam z FIR na UMK gdzie 2/3 studentów to kobiety :D no ale już trudno. Ja raczej nie jestem z okolic bo przywialo mnie aż z Mazowieckiego :D
    26.07.2017
  • Lista przyjętych

    Podobno na transporcie studiuje nawet sporo dziewczyn, więc chyba nie ma się czym martwić 😀 Ale jestem ciekawa swojej grupy, czy jest ktoś znajomy, albo ktoś z okolicy, na innych uczelniach wiem, że już są listy 😀
    26.07.2017
  • @lista przyjetych

    Ciebie tez martwi to czy będzie dużo dziewczyn? :D grupa to się utworzy dopiero jak rok akademicki się zacznie podejrzewam.
    26.07.2017
  • Lista przyjętych

    Czy ktoś się orientuje czy są gdzieś dostępne listy? Dostałam się na transport, a nie ma ani listy reszty studentów, ani żadnych grup.
    26.07.2017
  • @Rozczarowany

    Na jakim kierunku jesteś ?
    26.07.2017
  • Rozczarowany poziomem

    Bardzo żałuję wyboru PK. Politechnika jest to tylko z nazwy. Przepuszczają wszystkich jak leci, ktoś nie chodzi cały semestr i przychodząc na ostatni tydzień wszystko zalicza, bo ma farta. Na laborki nie przyjdzie i na każdej liczącej się uczelni nie miałby szans na zaliczenie, a tu bez problemu. Nie dziwię się potem, że taką opinię ma ta "uczelnia". Nawet jak są osoby, które się starają to i tak wszyscy uważają, że otrzymali te oceny i dyplom za nic. Róbcie tak dalej, przyjdą tu tylko osoby, które zdały maturę za 15. podejściem
    26.07.2017
  • PRAKTYKI KRONOSPAN

    Witam. Chcę podzielić się uwagami na temat praktyk w Kronospan. Praktyki miały pogłębić moje zdobyte wiadomości na uczelni i wcześniej w technikum. A tu rozczarowanie. Dostałem strój roboczy i tak zwaną łopatę i robię za przynieś wynieś pozamiataj. A gdzie ta realizacja mojego kierunku. Automatyka to chyba tylko przejawia się w automatycznym bezwiednym machaniu miotłą. :( Szkoda bo myślałem że coś się zmieniło ale praktyki to jednak ciągle nieć nie wnoszą. To kiedy niby mamy nabrać tej praktyki w zawodzie?
    24.07.2017
  • do Dokumenty

    Ma adres wydziału
    20.07.2017
  • Dokumenty

    Na jaki adres wysłać dokumenty ? Na adres wydziału czy całej szkoły ?
    20.07.2017
  • @Akademik

    Najgorszy jest DS3, a cała reszta jest bardzo dobra. DS2 został w zeszłym roku oddany do remontu. Na stronie akademików są zdjęcia, więc w sumie możesz popatrzeć i stwierdzić osobiście :) W pokojach są jeszcze szafy
    19.07.2017
  • Akademik

    Chciałabym uzyskać informacje na temat pokoi w akademiku. Jakie są najlepsze pokoje i jak wygląda sytuacja z lazienkami i kuchnią. Czy są jakieś udogodnienia w pokojach oprócz łóżka i biurka. Mógłby ktoś pomoc ? Byłabym wdzięczna za informacje :)
    19.07.2017
  • Akademik

    Chciałabym uzyskać informacje na temat pokoi w akademiku. Jakie są najlepsze pokoje i jak wygląda sytuacja z lazienkami i kuchnią. Czy są jakieś udogodnienia w pokojach oprócz łóżka i biurka. Mógłby ktoś pomoc ? Byłabym wdzięczna za informacje :)
    19.07.2017
  • Informatyka - niestacjonarne

    Jak z poziomem na informatyce niestacjonarne? Jestem dobry z matematyki i fizyki, ale programowania jako takiego nie miałem. Jestem gotów dużo w domu z tym siedzieć, ale czy czegoś tutaj mnie nauczą? Nakierują? Nie chcę tylko dyplomu, ale coś potrafić, by znaleźć pracę
    19.07.2017
  • @Lena

    Co do opinii o najgorszej politechncie to chyba już nieaktualne. Z uczelni technicznych wyprzedzamy takie uczelnie jak Akademia Morska w Gdyni, Politechnika Świętokrzyska i kilka innych. Wiadomo, że PK nigdy nie dogoni Wrocławia, Gdańska czy Poznania, bo Koszalin nie jest tak dużym miastem i nie wzbudza takiego zainteresowania (także tego zagranicznego), a na rankingi wpływają m.in. liczba studentów nie z Polski itd.
    19.07.2017
  • Hej

    @fil.ang. na mechatronice było 10 osób na niestacjonarnych i kierunek się trzyma ;) w dodatku, że jeszcze kilka osób może dołączyć, bo rekrutacja trwa:) @Lena zależy o jakim kierunku myślisz, bo ogólnie inżynierowie po PK nie mają problemu ze znalezieniem pracy (czasami jednak trzeba wyjechać do innego województwa), ale są też kierunki jak Europeistyka, więc nie ma się co dziwić, że generuje bezrobotnych w zawodzie, bo pracę bez problemu by znaleźli. @Kinga ja też jestem z zupełnie innej części Polski, a nie było w moim przypadku problemu z zaklimatyzowaniem się ;) a nie jestem jakąś osobą otwartą na nowe znajomości:) @TRANSPORT do zobaczenia, kierunek daje duże możliwości, a jak wiesz, że chcesz to robić to tym lepiej, bo sporo osób idzie, bo fajna nazwa, bo rodzice kazali etc.
    19.07.2017
  • fil.ang.

    Witam. Dostałam się na filologię ang, w trybie niestacjonarnym. Jednakże, na chwilę obecną tylko 12 osób jest zainteresowanych tym trybem studiów (informacja z dziekanatu). W związku z tym mam spory dylemat - czy powinnam kandydować na tryb stacjonarny? A może jeszcze poczekać, aż ktoś dojdzie do grupy niestacjonarnej? Serdecznie dziękuję za wszelkie informacje :)
    19.07.2017
  • Lena

    Czytam opinie o uczelni sprzed kilku lat i przeraża mnie to co widzę. Mówi się ze to najgorsza politechnika w Polsce. Generuje głównie bezrobotnych, ponieważ absolwenci nie mają pojęcia o tym czego się uczyli na studiach. Nie wiem co myśleć. Ile w tym prawdy, czy mógłby ktoś się wypowiedzieć w tej kwestii ?
    18.07.2017
  • TRANSPORT

    Przekonałam się do tego transportu. Spróbuje swoich sił, jak nie wyjdzie to trudno. Dzięki za udzielone informacje i pomoc. I... Do zobaczenia w pazdzierniku, tak @TRANSPORT ? :D
    18.07.2017
  • Kinga

    Cześć wszystkim, Jestem z Kalisza i zastanawiam się nad studiami pedagogicznymi. Czy jest ktoś, kto studiował ten kierunek, a najlepiej z poza miasta, podobno kiepsko z zaklimatyzowaniem się bo wszyscy się od dawna znają.
    18.07.2017
  • Inżynieria Materiałowa

    Wybiera się ktoś na kierunek Inżynieria Materiałowa?? Komu przysługuje stypendium 1000 zł fundowane przez przemysł? Już na I roku można dostać?
    18.07.2017
  • @TRANSPORT

    Dasz radę bez problemu, jak widzę jakie osoby zdały fizykę to na serio bez problemu ogarniesz ;) trzymam kciuki, że wybierzesz kierunek, który da Ci dużo większe możliwości, czyli transport
    17.07.2017
  • TRANSPORT

    Powiem szczerze ze się obawiam, ponieważ nie miałam fizyki praktycznie w szkole sredniej, tylko w I klasie. Poza tym skończyłam technikum ekonomiczne i nie miałam nic wspólnego z mechaniką. Dostałam się tez na UMK na FiR i rozwazam pójście na latwizne, czyli na ta uczelnie. Z drugiej strony marzyl mi się transport i rekrutację zakonczylam na 7 miejscu to chyba dobrze. Nie wiem co robic. Boje się ze popełnię błąd i nie dam sobie rady.
    16.07.2017
  • ZiIP

    Na ZiIPie jest dużo łatwiej, tak mówią.
    15.07.2017
  • @TRANSPORT

    Na studiach są studenci nie uczniowie. Ogólnie na mechanicznym jest to najbardziej oblegany kierunek. Fizyki semestr ćwiczenia i wykład, a na drugim laborki. Matmy trochę więcej, chociaż tak naprawdę mechanika, wytrzymałość materiałów itp. to fizyka i matma pod inną nazwą ;) Ale spokojnie dasz sobie radę. Wykładowcy w większości spoko, ale są też tacy, gdzie przedmiot niby banalny, mało godzin, całkowicie nieprzydatny, a musisz robić więcej niż na całą resztę razem.
    15.07.2017
  • TRANSPORT

    Dostałam sie na transport na tą polibude i chcialam zapytać jak sytuacja z tym tranaportem wyglada. Jacy są wykladowcy ,jak jest z mata i fizyką, czy jest duzo uczniów na tym kierunku.
    13.07.2017
  • @Pensja

    Zależy co rozumiesz przez pojęcie "dobra pensja". To oczywiste że najbardziej poszukiwane a tym samym najlepiej opłacane są kierunki informatyczno-techniczne. Zarządzanie i ekonomia to trochę nowe pokolenie europeistyk, nie wiem czy to dobry wybór, choć z drugiej strony zawsze trzeba będzie czymś/kimś zarządzać. Z podanych przez Ciebie kierunków, szedłbym w ten ostatni.
    12.07.2017
  • Pensja

    Czytałam o zarobkach absolwentów po różnych kierunkach i wychodzi, że kończąc PK najlepiej zarabia się po Mechatronice, Informatyce, Budownictwie i Inżynierii Środowiska. A jak po kierunkach takich jak Zarządzanie, Ekonomia czy Zarządzanie i Inżynieria Produkcji? Dobra kasa? Podobno łatwo znaleźć pracę
    10.07.2017
  • @Dziubek

    Ja na wydziale mechanicznym, po praktykach też już mam pracę i z tego co wiem to mój cały rok (w sensie ci co chcą) też już sobie załatwił robotę. Na początku myślałem, że PK to zły wybór, ale teraz widzę, że jak najbardziej wybrałem trafnie
    10.07.2017
  • Dziubek

    ja na 3 roku informatyki jednocześnie mam już praktykę i to w Koszalinie, a potem od razu pracę, też w Koszalinie też dostanę, to na co narzekać? Informatycy wszędzie są potrzebni
    10.07.2017
  • mechatronika

    Studenci mechatroniki na PK wygrali w tym roku konkurs na budowę pojazdu jakiegoś tam. A wg danych na stronie ministerstwa absolwenci Mechatroniki z PK z 2015 roku zarabiali średnio ok. 3500 zł miesięcznie
    09.07.2017
  • mechatronika

    Matma do przejścia jeśli się uczysz, fizyka trudniejsza, ale jak ktoś przysiadzie to naprawdę sobie poradzi
    09.07.2017
  • Ole3

    Czesc. Jak wygladaja studia na kierunku Mechatronika ? Jak trudna jest matematyka na tym kierunku ?
    07.07.2017
  • @PK - f.

    Filologia na PK stoi naprawdę na wysokim poziomie. Na pewno zdajesz sobie sprawę, że że czeka Cię dużo czytania o różnych kulturach itp. Minus jest taki, że magisterkę musisz robić poza Koszalinem
    04.07.2017
  • PK - f.

    Witam. Jakie opinie o filologii angielskiej? Jaki poziom? Czy warto?
    03.07.2017
  • Renoma

    PK ma bardzo dobrą renomę, ale niestety tylko w Koszalinie i okolicach. Reszta Polski się śmieje
    12.06.2017
  • żal

    A ja nie polecam! Pełno tu ukraińskich prowadzących, którzy czasami potrafią być na tyle bezczelni, że na polskiej ziemi, na polskiej uczelni mówią nie po naszemu i używają cyrylicy
    08.06.2017
  • Rynek Pracy

    Ja polecam przyszłościowe kierunki: Informatyka, Inżynieria materiałowa, Mechanika i budowa maszyn, Mechatronika, Zarządzanie i Inżynieria produkcji, Transport, Budownictwo. Oczywiście nie mam na myśli tylko rynku koszalińskiego, ale w różnych częściach naszego kraju.
    02.06.2017
  • Nikita

    NANOBIOINŻYNIERIA w Bydgoszczy też jest bardzo fajna, no i praca jest po tym kierunku zarówno w IT jak i koncernach farmaceutycznhychy, labo etc. więc kasa niezła
    27.05.2017
  • przyszłość

    Jak chcesz mieć dobrą pracę to najlepiej iść na informatykę
    18.05.2017
  • ech

    Jak komuś zależy tylko na papierze to spoko, ale renoma żadna, bo nie zasługuje. Teraz tylko czekać aż będzie to mała uczelnia z samymi obcokrajowcami ze wschodu
    07.05.2017
  • prawda o pk

    Dobra uczelnia dla słabych. Możesz wyjść inżynierem a nawet magistrem, ale jeśli sam we własnym zakresie nie będziesz się dowiadywał to nic nie będziesz umiał, a i tak zaliczysz. Puszczają wszystkich, mnóstwo terminów, a na poprawkach potrafią machnąć ręką i dać zaliczenie dla świętego spokoju. Dno totalne. Bardzo żałuję tego wyboru. Na pewno nie zrobię tu magisterki
    29.04.2017
  • informatyka - niestacjonarne

    Chcę rozpocząć niestacjonarne na kierunku informatyka. Nigdy nie programowałem etc. ale lubię matematykę, więc chyba pierwsze koty za płoty. Czy poradzę sobie, jeśli nie mam nawet podstaw programowania? Czego wymagają na początku? C++?
    26.04.2017
  • Matematyka

    Ja prdl, są tu takie kierunki ja europeistyka, czy turystyka i rekreacja, a na uczelni technicznej jaką rzekomo jest PK, nie można studiować matematyki. Żal
    01.04.2017
  • Budownictwo - niestacjonarne

    A ja nie zgadzam się, że na zaocznych na budownictwie traktują nas jak leni. Jest fajnie, a matematykę mamy z cudowną panią JJ, która ma niesamowite poczucie humoru, ale także genialnie tłumaczy matematykę, tak iż każdy deb!l to zrozumie. No i widać, że lubi to co robi, oby jak najwięcej takich wykładowców. Szacun
    29.03.2017
  • PK

    Ja polecam tę uczelnię. W naszym regionie brakuje dobrych inżynierów i specjalistów. Z tego co się oreientuję to coraz mniej osób idzie na magisterskie studia dzienne, bo już wcześniej znajdują sobie dobrą pracę i zastać studentów na ostatnich semestrach jest ciężko. Sam wybrałem zaoczne studia magisterskie, by móc awansować i moi znajomi też wszyscy pracują albo mają swoje firmy, ale pracować trzeba chcieć
    23.03.2017
  • New

    Jaki kierunek wybrać, transport czy zip? Nie jestem orłem z matmy ani z fizyki i zastanawiam się czy sobie poradzę? I który kierunek łatwiejszy?
    02.03.2017
  • @studentka

    A podobno studentów zaocznych traktują jak świętość. Kolejne kłamstwo jak widać. Najgorsze jest to, że na budownictwie nawet na zaocznych są i będą chętni, więc nie nastraszy ich, że kilka osób odejdzie. O mechanicznym mogę Ci powiedzieć, że każdy może znaleźć coś dla siebie
    27.02.2017
  • studentka

    okurcze : nie jest to narzekanie dla samego narzekania :) dodam, że pokój obok Pani z dziekanatu geodezji jest przemiła i bardzo pomocna. Jest kilku wykładowców naprawdę świetnych, którzy wiedzą po co przychodzą do pracy. Nie wszystko jest złe, jednak w ostatecznym rozrachunku ten kierunek zaocznie wypada bardzo słabo.
    26.02.2017
  • MiBM

    Potrzebuje opinii o tym kierunku, a nie moge uzyskac nic konkretnego. Jaki poziom w Koszalinie? Czy duzo praktycznych zajec?
    25.02.2017
  • okurcze

    To na mechanicznym panie w dziekanacie są przemiłe, mówię serio. Zawsze jak idę to są uśmiechnięte i nie wiem czy te panie wyłamały się ze schematu i dlatego są takie fajne, czy też ludzie o wszystki mają problem.
    24.02.2017
  • Studentka

    Nie polecam studiowania Budownictwa zaocznie. Brak odpowiedzi od wykładowców przez kilka tygodni, nakaz przyjazdu w tygodniu (pracujący zrozumieją jaki to problem) po czym okazuję się, że całujecie klamkę i nie dostaliście wpisu. Brak dostępności materiałów, wykładów, skryptów na stronach. Ciągłe prześmiewcze komentarze w stosunku do kobiet (bawią się w inżyniera a obiad nieugotowany itp). Wsadzanie wszystkich studentów do jednego worka - zaoczniak leń. O pani z dziekanatu nawet się nie będę wypowiadać. Jednym słowem nie polecam jeśli chcecie się czegoś nauczyć nie jest to miejsce dla was.
    23.02.2017
  • Żak

    Co lepsze, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji czy Finanse i Rachunkowość?
    23.02.2017
  • Hi

    1200 zł na Energetyce ? To kierunek zamawiany ? Czy na I roku można już dostać to zamawiane stypendium ? Jak to wygląda ?
    22.02.2017
  • xxc

    Warto przyjść tutaj, dużo zajęć na komputerach, dużo laborków, a jeśli nie będziesz chciał się uczyć i dowiadywać we własnym zakresie nowych rzeczy to na inncyh uczelniach też ich się nie dowiesz.
    21.02.2017
  • matura17

    Czyli nie warto tu przychodzić? Myślałem o kierunku MECHANIKA I BUDOWA MASZYN, bo to kierunek, po którym zawsze będzie praca, ale teraz już nie wiem. Nawet w Koszalinie dużo ofert dla konstruktorów itp. Może ktoś z tego elitarnego kierunku się wypowie?
    19.02.2017
  • Prawda Obiektywna

    Informatyka, Budownictwo, Geodezja i kartografia, może Elektronika - tylko te kierunki coś znaczą. Reszta to dno, przynoszą wstyd uczelni, wszyscy się śmieją przez nich, wydział gier i zabaw, nawet mechaniczny ponoc na psy schodzi, a kilkanascie lat temu świetni absolwenci
    18.02.2017
  • Zaintrygowana

    600 zł stypendium naukowe i 1000 zł za zamawiany kierunek na inżynierii materiałowej? Brzmi kusząco, ale czy mógłby ktoś się wypowiedzieć co trzeba zrobić, aby dostać to? Tylko dobre oceny? AAA i jeszcze energetyka 1200 zł, jeszcze np. 600 zł naukowe i socjal i lepiej jak w pracy
    15.02.2017
  • smutny

    Nigdy więcej bym nie wybrał tej uczelni. Nie dość, że kierunek MiBM trwa 8 semestrów (na 2 ostatnich po 1 dzień zajęć) i kończy się po semestrze letnim studia i nie można podjąć magisterki na innej uczelni, bo trzeba czekać 0.5 roku to jeszcze tutaj nie otworzą, bo za mało chętnych
    06.02.2017
  • student

    Wystarczy pójść i obejrzeć pracę z jakimś znajomym, dziwne, że 1 osoba ma maksa za to identyczne rozwiązanie, ktoś inny 0, a jeszcze inny tylko część.
    26.01.2017
  • do studenta

    Masz jakieś dowody, że prace nie są sprawdzane? Jeśli umiałbyś na egzamin i dostał ocenę negatywną to przecież masz prawo do sprawdzenia swojej pracy. Jeśli egzamin lub jego weryfikacja nie była przeprowadzona w prawidłowy sposób masz możliwość zdawania komisa, oczywiście jeśli masz wiedzę.
    20.01.2017
  • student

    Słaba uczelnia, trzeba się postarać żeby czegoś nie zdać. Najgorsze jest to, że jest mnóstwo prowadzących, którzy nie sprawdzają prac, więc nie warto się uczyć, bo zależy od tego gdzie praca spadnie
    14.01.2017
  • matura

    Bardzo lubię chemię, zastanawiam się czy iść na kierunek inżynieria materiałowa. Nie stać mnie, by wyjechać do Gdańska albo Szczecina studiować chemię, więc chcę wybrać coś na czym będę miała chemię. Martwi mnie jednak fakt, że nie otworzyli tego kierunku w tym roku. Może wybiera się ktoś też na Inż. Materiałową? PS. a jak wygląda to stypendium fundowane przez przemysł? Od którego roku można je uzyskać na inż.mater.?
    21.12.2016
  • qwerty

    no z innymi politechnikami ta wygląda słabo, chociaż z opowieści i opinii innych wcale nie jest tu najgorzej.
    17.12.2016
  • student 2 roku

    Miałem dobrą opinię dopóki nie miałem porównania. Poziom jest taki sobie i jeżeli jesteś kozak to będziesz się tu nudzić. Do tego brak wykładów i materiałów na necie gdzie na innych polibudach to standard. Jak pominiesz coś w notatkach i nie masz dojść do prac z lat poprzednich to masz pecha. Wadą jest też strasznie powolne wdrażanie w świat informatyki i zamiast tego skupienie na elektronice. Przez pierwsze 3 semestry jedyne programowanie to C i C++. Czwarty semestr Java i Assembler. HTML dopiero na 3 roku przy okazji .NET framework i C#. Trochę późno.
    16.12.2016
  • Średnia

    jaką średnią trzeba mniej więcej mieć by dostać stypendium rektora?
    13.12.2016
  • xx

    ja też uczelnię wspominam bardzo dobrze, ale miasto trochę małe, po dłuższym pobycie nudzi się no i często trzeba je opuścić po studiach dla dobrej pracy
    06.12.2016
  • do Opinia

    to zależy, bo najgorzej z tymi, którzy mają za wysokie mniemanie o sobie albo z zakopmlekśionymi magistrami (nie wszyscy). Ale ogólnie jest całkiem fajnie, chociaż nie mam porównania z innymi
    06.12.2016
  • Opinia

    Moim skromnym zdaniem uczelnia jest całkiem spoko, fajni wykładowcy, małe grupy laboratoryjne i ćwiczeniowe. Można by się przyczepić do niektórych prowadzących, że wymagają od nas jak od jakichś naukowców, ale jest ich zasadniczo mało, także polecam
    05.12.2016
  • @Patryk

    Zależy w jakiej dziedzinie najlepiej się czujesz, ale z takich najlepszych to polecam: Informatykę, Inżynierię materiałową, Mechanikę i budowę maszyn, Transport albo ewentualnie Zarządzanie i Inżynierię Produkcji. Mechatronika też jest b.dobrym kierunkiem, ale lepiej iść na MiBM, bo są to nieco mniej trudne studia, a lepiej przygotowują do pracy w motoryzacji (która ciągle się rozwija i będzie rozwijać).
    30.11.2016
  • Patryk

    W tym roku zdaje maturę. Doradźcie mi prosze jakie studia z zakresu nauk ścisłych wybrać???
    30.11.2016
  • ...

    Dobrze, że piszesz, własnie byłam w szoku jak to możliwe, że dobre uczelnie mają takie niskie oceny... szkoda, że nie można takich trolli zablokować
    29.11.2016
  • @Tosia

    Budownictwo to ciężki kierunek, ale nie ma sensu nikogo skreślać na początku. Tak naprawdę wszystko zależy od tego jak będziesz podchodzić do studiowania. Nie ma wątpliwości, że najlepiej radzą sobie osoby po technikum budowlanym, ale oni mają już solidne przetarcie. Czy po humanie sobie poradzisz? Zależy jak bardzo będziesz się starać, żadna uczelnia nie wymaga znajomości całek, macierzy itp. Ale z czasem zauważysz, że matematyka czy fizyka to na budownictwie jedne z przyjemniejszych przedmiotów. Humaniści mają różne poglądy i wszystko zależy od ich interpretacji. na studiach technicznych wszystko musi być JEDNOZNACZNE.
    26.11.2016
  • Tosia

    Mam pytanie odnośnie budownictwa (studia niestacjonarne). Jaki jest zakres materiału w przypadku matematyki, fizyki i chemii? Czy ktoś po liceum o profilu humanistycznym (i to skończonym parę lat temu) będzie w stanie ogarnąć te przedmioty? Jak wykładane są te przedmioty? Wymagana jest od początku znajomość macierzy, całek i pochodnych czy dopiero w trakcie się tego uczy? Podobnie z fizyką i chemią - czy jest wymagany jakiś poziom, a jeśli tak to jaki?
    25.11.2016
  • INFO

    przecież poziom uczelni wyznaczają studenci, więc jeśli narzekacie, że niski poziom, to oznacza, że sami jesteście słabi, jakby widzieli, że więcej od was można wymagać to by wymagali. a powodem jest niż...
    24.11.2016
  • neveragain

    jestem na pierwszym roku, kontynuować tu studiowanie, czy przenieść się na lepszą uczelnie?
    22.11.2016
  • REALIA

    Słabych studentów ta uczelnia wyciągnie i coś z nich będzie, da im szansę na rozwój i pozwoli uwierzyć w siebie. Natomiast ci lepsi nie będą mogli pokazać swoich umiejętności tak, jakby miało to miejsce np. w Warszawie, Poznaniu czy Krakowie. TAK dla osób ze słabszymi wynikami, NIE dla tych lepszych
    20.11.2016
  • szok

    Pewnie żadnego zaskoczenia w tym nie będzie, ale na wszystkich uczelniach studenci na laboratoriach (niby to praktyczne zajęcia) oglądają sprzęt i tyle... A wielka szkoda, bo potem idą do pracy i nie umieją nawet włączyć takiej maszyny. Ech... dobrze, że na praktyce można się czegoś nauczyć.
    19.11.2016
  • rozczarowany

    trzeba było nie patrzeć na pieniądze, że tu wyjdzie taniej i iść do większego miasta
    17.11.2016
  • Info

    @Marcin ludzie tak piszą, bo PK w porównaniu do innych politechnik w Polsce prowadzi dużo nietechnicznych kierunków. Na pewno jest lżej niż w Poznaniu, Warszawie czy Krakowie, ale czy to oznacza gorzej? Jest tu mniej studentów niż w stołecznych miastach, a to się przekłada na liczbę badań naukowych, bo jest mniej profesorów itd. Ogólnie to zawsze możesz zrobić inżyniera w Koszalinie, a magistra w większym mieście. A uczelnia niby taka słaba, bo Koszalin nie jest dużym miastem i nie daje takich możliwości jak wspomniana wcześniej Warszawa.
    05.11.2016
  • Marcin

    @info dzieki serdecznie za informacje! Mam jeszcze małe pytanko jesli jestes w stanie odpowiedziec. Warto isc tam na studia te techniczne? Ludzie pisza ze slaba uczelnia.
    04.11.2016
  • Info

    @Marcin - w tym i w ostatnich kilku latach nie było problemu z dostaniem się na mechatronikę tudzież inż. biomedyczną, a inny kierunek z TiE, czyli inżynieria materiałowa z powodu małej liczby chętnych nie został otwarty. Jak będzie w przyszłym roku, raczej niewiele się zmieni i przyjmą ponownie każdego kto złoży papiery na Mechatronikę albo Inż.Biom. Tylko dostać się to jedno, a utrzymać drugie.
    04.11.2016
  • Marcin

    @Info Wydział technologii i edukacji a w szczególności mechatronika lub inżynieria biomedyczna. Trudno sie dostac? Prosze o szczera opowiedz.
    04.11.2016
  • Info

    Wydział telekomunikacji? Chodzi Ci pewnie o wydział EiI, ze wszystkich wydziałów najtrudniej (bo w sumie to jedyny wydział z dużym zainteresowaniem). Na TiE przyjmują każdego
    02.11.2016
  • Marcin

    Ciezko sie dostac na wydział technologii i edukacji albo wydział telekomunikacji?
    30.10.2016
  • ech

    są kierunki jak np. budownictwo, które są na najwyższym poziomie, ale są też jakieś europeistyki i inne dziennikarstwa, które zostawię bez komentarza...
    24.10.2016
  • magister

    czy ktoś wie coś na temat I semestru II stopnia stacjonarnych MiBM? otworzą?
    18.10.2016
  • Energetyka

    Czy ciężko na energetyce????? Chemia do przejścia? Proszę o jakieś sprawdzone info
    17.10.2016
  • real

    tylko jak już piszesz o inżynierii materiałowej, to nie zapomnij dodać, że jest to dość wymagający kierunek
    16.10.2016
  • Inżynieria Materiałowa

    Warto iść na INŻYNIERIĘ MATERIAŁOWĄ, bo to dobry przyszłościowy kierunek, a dodatkowo można ładne pieniądze już na studiach wyciągnąć. Np. stypendium socjalne, stypendium rektora i stypendium dla studentów IM, bo to kierunek zamawiany przez przemysł. A potem praktycznie pewna praca w Koszalinie
    15.10.2016
  • Sad

    nie rozumiem, na innych uczelniach jest mnóstwo chętnych na Inżynierię Materiałową, a tu??? nie dość, że chcą płacić dla najlepszych stypendia po 1000 zł, to nie ma nawet tych kilkunastu osób,ech... szkoda, że trzeba było opuścić Koszalin
    15.10.2016
  • rekrutacja

    dziękuję bardzo za informację :) mam nadzieję, że i tak będą trochę z przymrużeniem oka patrzeć, by uzupełnić te braki z 4 tygodni...
    12.10.2016
  • kebihno

    zazwyczaj tak, ale to zależy od wykładowcy, często na pierwszym roku pierwsze zajęcia to przypomnienie wiedzy z liceum bądź rzeczy bardzo ogólne także bez obaw ;)
    11.10.2016
  • REKRUTACJA

    Widzę, że do końca października trwa rekrutacja. Może ktoś ze starszych powiedzieć, czy jak się dojdzie to trzeba uzupełniac braki z października?
    06.10.2016
  • Inż. Materiałowa

    Jaki jest potrzebna minimalna liczba osób by otworzyli kierunek? Składałam na inż. materiałową, a nie otworzyli...
    30.09.2016
  • bob

    sam jestem studentem i nie narzekam, mam też paru kumpli, co wyszli na ludzi po PK, mają robotę, nie narzekają, jakieś zlecenia na boku, gites
    24.09.2016
  • Informatyka

    Informatyka stoi na bardzo wysokim poziomie. Można się tu wiele nauczyć praktycznych rzeczy (resztę załapie się na praktykach i stażach). Warto wybrać Koszalin, zwłaszcza osobom, które nie lubią tłocznych miast i różnorodności kulturowych.
    23.09.2016
  • anna

    Czy otrzymaliście jakiś list z uczelni dla studentów I roku o rozpoczęciu zajęć?
    19.09.2016
  • koffe

    mi się Koszalin podoba i odpowiada jako miasto do studiowania, przede wszystkim blisko, bez mega kosztów, klimat na uczelni w porządku
    18.09.2016
  • wawa

    to niepochlebne opinie pisze na pewno ktoś z Warszawy. ja jestem z okolic i zawsze nam nauczyciele mówili, że Warszawa najlepsza, a wszystkie inne miejscowości to wiochy i nie warto tam iść, no chyba, że sie nie dostaniesz do Wawy. Ja chciałam iść do jakiejś spokojnej małej miejscowości bo tą Warszawą idzie rzygać. Rozważałam Gdańsk i Gdynię, bo nad morzem, ale nie mieli tak takiego kierunku, więc wybrałam Koszalin i nie żałuję
    18.09.2016
  • Ola

    dobrze było by, gdybyście pisali na temat swoich kierunków i wydziałów, bo to nas najbardziej interesuje. A nie jakieś głupoty bez znaczenia.
    16.09.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    16.09.2016
  • to Natasha

    Hi, people in Poland treat Russian very well :) It's not true that we hate Russian people :) the worst are treated Poles...
    14.09.2016
  • Наташа

    Cтудентов из России обращаются хорошо?
    13.09.2016
  • Nick

    u nas na geodezji i kartografii były osoby co miałby na rozszerzonej maturze z matmy i fizy po 80%, a nie zdały roku, a były osoby z podstawą 60-70% i zdały. wszystko zależy od tego ile się uczycie i jak szukacie informacji. to studia, więc sami musicie się wszystkiego dowiadywać. chociaż ponoć na humanie mają inaczej
    08.09.2016
  • hahaha

    Z matematyki na pewno mamy wyższy poziom (zresztą jak wszystkie polskie uczelnie w porównaniu np. do amerykańskich). A jak widać dla Ciebie nawet ta "prowincjonalna ściem(a)" prezentuje za wysoki poziom
    08.09.2016
  • Halinka

    Ooooo, ta szkółka jest pewnie lepsza od Massachusetts Institute of Technology, prowincjonalna ściem.
    07.09.2016
  • Marek v.2

    A jak piszesz takie opinie, to chociaż uzasadnij swoje zdanie. Z całym szacunkiem do studentów kierunków humanistycznych, ale poziom trzymają inżynierowie na tej uczelni.
    07.09.2016
  • Marek

    O widzę, że komuś się noga powinęła albo nie dostał się na PK. Oczywiste jest, że Koszalin nie ma co rywalizować z Warszawą, Krakowem, czy Poznaniem, bo jest to o wiele mniejsze miasto i nie ma tu tak wielkich przedsiębiorstw etc. A np. informatykę mamy na świetnym poziomie (wypowiadam się jako student informatyki), co potwierdzają absolwenci, których wielu pracuje w Intelu razem z absolwentami PG.
    07.09.2016
  • dunley

    dla mnie Pol_Kosz jest jak najbardziej spox, polecam
    06.09.2016
  • sifgho

    chodzą słuchy, że chcą się połączyć z Akademią Pomorską. mam nadzieję, że zdążę skończyć tę uczelnię jako Politechnikę, bo uniwersytet nie widzi mi się w papierach
    06.09.2016
  • Ola

    No dokładnie, jesteśmy najlepszą uczelnią w Zachodniopomorskiem, nawet w tak wielkim Szczecinie są słabsi od nas, dlatego jeśli ktoś się waha czy tu przyjść, to powinien złożyć papiery jak najszybciej, by później nie żałować. Ja mam porównanie, więc mogę się wypowiedzieć. W Szczecinie zrobiłam 1 kierunek, ale nie chciałam robić tam magisterki
    05.09.2016
  • ZŁA

    jak widzę komentarze, że każdy zdaje itp. to krew mnie zalewa!!! zazwyczaj piszą to osoby, które nie mają nic wspólnego z tą uczelnią albo nie zdały i teraz się mszczą. Wypowiadam się o kierunkach technicznych, bo ekonomia, jakieś dziennikarstwo ect. nie są typowe dla Politechniki. Poziom inżynierskich kierunków jest naprawdę wysoki, trzeba się sporo uczyć, samemu zdobywać wiedzę, sporo ludzi odpada, bo przyszli tu chyba z nudów i potem zdziwienie. Po dobrych kierunkach nie ma większych problemów ze znalezieniem pracy w zawodzie
    05.09.2016
  • wiii

    Koszalin jest chyba najmniejszy miastem, w którym jest Politechnika. To dobrze, bo ja nie znoszę dużych miast
    30.08.2016
  • FILOLOGIA

    Po filologii germańskiej mamy naprawdę dużo możliwości, dokształcimy się w czymś i praca z kontrahentami z Zachodu. Także filologia to nie jest taki zły kierunek. Warto dobrać jako drugi
    29.08.2016
  • POLECAM

    Ja polecam kierunek TRANSPORT. Świetne przygotowanie do pracy w spedycji, czy nawet jako konstruktor pojazdów (być może lepszy nawet od MiBM). Niestety wadą jest to, że nie ma tu magisterki z transportu i należy opuścić Koszalin...
    26.08.2016
  • DOBRA NOWINA!!!

    POLECAM studiowanie Informatyki albo Inżynierii Materiałowej na Politechnice Koszalińskiej. Absolwenci a już nawet studenci są świetnie przygotowani do pracy w trakcie studiowania, dużo laboratoriów, świetny sprzęt i ogólnie wspaniała atmosfera. Nie wiem jak inne kierunku, ale także chodzą słuchy, że Mechatronika, Energetyka czy też Geodezja i Kartografia są na najwyższym poziome.
    25.08.2016
  • do Piotra

    Myślę, że tu się nie doczekasz odpowiedzi. Zapytaj lepiej na grupie na facebook'u "Studenci i absolwenci Politechniki Koszalińskiej", w grupie jest kilka tys. osób, które zaglądają tam zdecydowanie częściej niż tutaj. pozdrawiam
    25.08.2016
  • Paweł

    Czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą, na temat specjalizacji: technologie internetowe i mobilne? Czego można sie spodziewać, C#, android, ios? Byłbym wdzieczny, za krótki opis, opinie i konkrety, których nie znajdę na stronie wydziału.
    24.08.2016
  • qwe

    to proste czemu PK ma taką opinię; małe miasto, mało chętnych... ale poziom jest naprawdę wysoki, o czym świadczą absolwenci m.in. informatyki
    14.08.2016
  • ktoś

    nie rozumiem obrażania PK. na pewno robią to osoby, które nigdy nie miały styczności z tą uczelnią albo nawet nie mają tam nikogo znajomego. jak tak łatwo to zapraszam!
    30.07.2016
  • rots

    U mnie to samo, bardzo duży przesiew, ale ja uważam, że to dobrze, bo połowa z tych "studentów" nie powinna nawet rekrutować z ich stanem wiedzy i podejściem do nauki
    20.07.2016
  • PK

    To że łatwiej się dostać nie oznacza, że łatwo się utrzymać. U mnie z 3 grup na 2. roku została 1.
    19.07.2016
  • Prawda

    Powiem tak, gdyby wziąć pod uwagę tylko wydziały: elektroniki i informatyki, technologii i edukacji oraz mechaniczny to bylibyśmy naprawdę potężną uczelnią o naprawdę świetnym poziomie i renomie. Niestety wydziały i instytuty, w których przeważają kierunki humanistyczne niszczą renomę Politechnice. Śmieją się, że dostają się tam ci, którzy gdzie indziej nie zostali przyjęci - bzdura! To, że ktoś się dostał nie oznacza, że się tam utrzyma, już nie jeden się przekonał.
    17.07.2016
  • Transport

    Hurra dostałam się na Transport :) Mógłby ktoś coś więcej powiedzieć o tym kierunku na P.Koszalińskiej? ps. ile osób przyjmują na ten kierunek?
    13.07.2016
  • Mija

    ale to zależy na jakim wydziale to jest sprawdź program studiów, bo tu jest różnica. na AM pewnie jest większe nastawienie w kierunku morskim
    09.07.2016
  • Mija

    Hej. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć co wybrać? Politechnika Koszalińska czy AM Szczecin, kierunek geodezja i kartografia I stopnia inż., niestacjonarne? Bardzo proszę o pomoc :)
    08.07.2016
  • ange

    Mam pytanie chce iść na studia zaoczne na kierunek zarządzanie. Jest to ciężki kierunek? Jak kto wygląda
    04.07.2016
  • fsdfs

    Akademik dostaniecie bez problemu, ale na pewno nie dostaniecie pokoju 1-osobowego, bo DS nr 2 cały czas w remoncie. Są tylko 2-osobowe :/ Od roku wyremontować nie mogą :/ Lepiej szukajcie stancji
    29.06.2016
  • justyna

    akademiki są ok, nie bójcie się, dostaniecie miejsce. ja z filologii germańskiej, bardzo polecam :)
    28.06.2016
  • PKosz

    dobra uczelnia, której renomę psują kierunki humanistyczne. niestety jest tak ponieważ Politechnika ta dąży do uzyskania nazwy Uniwersytetu...
    28.06.2016
  • inż.biomed.

    Inżynieria biomedyczna jest na WTiE, a jest to bardzo trudny wydział. Dużo chemii, matematyka z kosmosu, programowanie i te sprawy. Głównie radzą tam sobie osoby, które nie dostały się na medycynę. Ale nie chcę nikogo skreślać. Miałem znajomego na tym kierunku i nie dał rady,a na mechanicznym może nie szaleje z 4 i 5, ale nie ma z niczego poprawek.
    23.06.2016
  • camilla246840

    Witam,czy inżynieria biomedyczna na tej uczelni jest trudna?
    23.06.2016
  • Stypendium Rektora

    Hej, jak to wygląda ze stypendium rektora. Tam jest napisane, że 10% każdego kierunku otrzymuje, a jak jest w rzeczywistości? Wybierają 10% z całego wydziału i wtedy dzielą, czy naprawdę z kierunku?
    20.06.2016
  • BiEM

    Witam wszystkich zorientowanych w studiach III stopnia - Budowa i Eksploatacja Maszyn. Rozważam podjęcie studiów doktoranckich na PK, jeśli nie dostanę się na stacjonarne, to spróbuję na zaoczne. Czy warto robić doktorat, bo to 4 lata, a to trochę czasu i zastanawiam się czy iść do pracy jak mgr inż. czy może jednak próbować uzyskać tytuł doktora.
    17.06.2016
  • Gocha

    Naprawdę transport jest łatwiejszy od inżynierii produkcji? jak sprawdzałam na planie studiów i planie zajęć to transport miał więcej fizyki, grafiki i w ogóle wydawało mi się, że więcej zajęć. Czy mogłabyś w takim razie coś więcej powiedzieć o tzw. ZiIP-ie?
    16.06.2016
  • Elizabeth78

    @AiR Automatyka i Robotyka (bynajmniej ja miałam taki cykl przedmiotów) jest i to na typowym kierunku. Nie odpowiem na którym, bo jak widać sam kierunek nie przypadł ci do gustu :). Ogólnie w Polsce "czysty" kierunek z robotyki jest bez sensu, chyba że zamierzasz opuścić nasz kraj. Podobnie tutaj z Inżynierią Biomedyczną. Dość wymagający kierunek na PK, ale za pracą trzeba wyjechać na południe lub najlepiej z kraju. @Gocha Transport jest o wiele mniej wymagający od Zarządzania i Produkcji.
    16.06.2016
  • Gocha

    ja wybieram się na transport, a jak się nie dostanę to na zarządzanie i inzynieria produkcji :) ale słyszałam, że sporo osób chce iść na GiK w Koszalinie
    13.06.2016
  • Gik

    Czy ktoś może wybiera się w tym roku na geodezje i kartografie? Chodzi o studia stacjonarne, I stopnia :)
    13.06.2016
  • AKADEMIKI

    Jak będę starać się o miejsce w akademiku to czego mogę się tam spodziewać? Można się uczyć, czy cały czas imprezy tam są? Na jaki pokój mam szanse liczyć? No i jakie warunki tam są?
    08.06.2016
  • AiR

    Wg mnie brakuje tu kierunku typu Automatyka i robotyka czy Logistyka
    05.06.2016
  • sgpaub

    nie wiem jak na mechanicznym, ale ogolnie jest ciezko. w koncu to uczelnia techniczna. duzo osob w sposob negatywny wypowiada sie o PK, mimo ze nigdy tu nie studiowali. Koszalin nie jest jakims super miastem, ktory przyciaga studentow, wiec ma konkurencje, ludzie wola Szczecin albo Gdansk. jest tu wysoki poziom, a rankingi nakrecaja jakies bzdury typu il. przyzjetych studentow itp.
    05.06.2016
  • pieter

    chodzi mi o mechaniczny wydzial
    24.05.2016
  • pieter

    czy warto przepisywac takie oceny jak 3,5 z innej uczelni czy nie jest az tak trudno uzyskac np 4?
    24.05.2016
  • Karol

    Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o mechanicznym wydziale? Ciężko na grafice i wydymale?
    17.05.2016
  • Iza

    Jak wysoką średnią trzeba osiągnąć by uzyskać stypendium rektora?
    01.05.2016
  • lukasz

    to prawda, że na tej politechnice nie ma progu punktowego, bo nigdzie nie mogę znaleźć, a jak coś znajduję na jakiś forach to piszą, że wszystkich przyjmują, tylko wystarczy mieć zdaną maturę. Interesuje mnie mechatronika oraz elektronika i telekomunikacja, a jak wyglądają akademiki, jest problem z wynajęciem?
    27.04.2016
  • Mania

    do Humanistki: Matematyka na Zarządzaniu (w sumie na każdym kierunku na PK) jest preferowanym przedmiotem maturalnym, jednakże jeżeli nie będziesz zdawała matematyki na poziomie rozszerzonym, ale podstawowy poziom pójdzie Ci dość dobrze, to masz szansę na to żeby się dostać. Dobrze by było gdybyś zdawała na poziomie rozszerzonym któryś z tych przedmiotów: j. polski, j. obcy, geografia, historia lub WOS ponieważ one również są brane pod uwagę przy rekrutacji.
    25.02.2016
  • Humanistka

    Czy osoba po klasie humanistycznej jest w stanie dostać się i poradzić sobie na zarządzaniu? ;) Nie jestem jakaś mega zła z matmy, ale do orła mi trochę brakuje... Z góry dzięki za wszelkie informacje odnośnie tego kierunki na PK :D
    31.01.2016
  • Karol

    Z akademikiem na pewno nie będzie problemu, ale z własnego doświadczenia powiem Ci, ze ceny akademików i pokoi do wynajęcia są porównywalne, ja bym wybrał mieszkanie.
    02.01.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    25.11.2015
  • Haroldo

    Jestem po mechanice. Pracę w zawodzie można dostać i nawet dobrze sobie radzić... Tylko trzeba wyjechać z Koszalina. Niestety.
    21.09.2015
  • maturzysta

    jestem w klasie maturalnej i ostatnio rozmawialiśmy o deklaracjach, dlatego poszukałem troche w necie, konkretnie myślę o politechnice w Koszalinie, ale mieszkam ok. 60 km od Koszlaina. Czy dostanę miejsce w akademiku? Jak to wygląda ze strony uczelni? Bo jeśli bez szans, to jak mam wynajmować to wolę dojezdać do Gdańska albo Poznania.
    17.09.2015
  • koszalinianin

    Jestem na II roku filologii angielskiej, polecam kierunek, co do całej uczelni ciężko będzie mi coś powiedzieć, w związku z faktem, iż są 3 lokalizację. W dziekanacie na moim wydziale panie są zawsze przyjazne i uśmiechnięte. Wykładowcy znają się na rzeczy, zajęcia prowadzone po angielsku - takze naprawdę zachęcam :) Nie trzeba jezdzic do Szczecina czy Warszawy zeby zdac filologię angielską i mieć wiedzę i poziom C1 (licencjat), czy C2 (mgr), jedynie minusem brak magisterki z filologii angielskiej.
    08.09.2015
  • ewa

    Jeśli chodzi o informatykę, to jest to najbardziej oblegany kierunek na PK. Uczelnia jest bardzo nowoczesna i ma bardzo dobrze wyposażone laboratoria. Atmosfera fajna, nie jest się tylko numerem w indeksie. Na energetyce, wiem, że uczelnia ma podpisaną umowę z Energa i można liczyć na prace w tej firmie po studiach i nawet w trakcie.
    28.07.2015
  • Ania

    Hej. ;) Wychodzi na to, że będę studiowała inżynierię biomedyczną na PK. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi coś o tym kierunku? :)
    23.07.2015
  • Joke

    Cześć, prawdopodobnie będę studiował informatyke na PK tylko nie potrafie znalezc opinii od studentow tego kierunku :) moze ktos ma jakies rozeznanie odnosnie kadry, zaplecza, mozliwosci pracy po ukonczeniu? :)
    15.07.2015
  • KAmil

    Polecacie kierunek energetyka ? Pracownie są dobrze wyposażone ? jak perspektywy po ? wykladowcy do przeżycia ? wypowie sie ktos ?
    10.07.2015
  • Gość123

    Czy ciężko się dostać na studia na Politechnice Koszalińskiej? Jak wyglądają studia na budownictwie, inżynierii biomedycznej i finansach? Na co warto pójść i jaki jest poziom na tej uczelni? ;)
    01.07.2015
  • ola

    Są ciekawe specjalności: profil biznesowy i profil z językiem szwedzkim i hiszpańskim.
    30.06.2015
  • Mangolia

    Jak z filologią angielską na tej uczelni? :)
    22.06.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • andrzej

    po pierwszym półroczu oceniam Politechnikę Koszalińską jako świetną uczelnię z dużymi możliwościami rozwoju studentów, jestem bardzo zadowolony, polecam
    14.01.2015
  • Taki Ktoś

    POLITECHNIKA KOSZALIŃSKA- najlepsza uczelnia, najlepsi wykładowcy, najnowocześniejsze zaplecze ( najnowszy sprzęt w laboratoriach), Najlepszy wydział BUDOWNICTWO na Śniadeckich POLECAM !!!!!!
    14.10.2014
  • przygotowanie do matury z PKosz

    25 września bedzie na Politechnie Koszalinskiej zebranie dot, kursów przygotowawczych do matury, matma, fizyka, biologia, chemia, geografia, wos.
    22.09.2014
  • ola

    zaplecze jest świetne, warunki super. Widać, że chyba jako jedna z nielicznych uczelni, ta nastawiona jest na studenta jak na klienta. Mi też podoba się położenie - dużo zieleni, blisko na plaże, jeziorka i klub studencki Kreślarnia tez super
    04.09.2014
  • kuba

    to fakt, Politechnika ma bardzo dobre sprzęty i zaplecze naukowe
    03.09.2014
  • basia

    Słyszałam od siostry, że wyposażenie PK jest bardzo dobre, wszystkie sprzęty w miarę nowe, sale bardzo ładne, co do prowadzenia zajęć info nie posiadam.
    02.04.2014
  • mm

    jak jest na mibm w koszaline jak wygloda fizyka ,jaki sprzet w laboratoriach jest
    22.01.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu
    12.01.2014
  • hh

    Na wzornictwo jak najbardziej warto:)
    20.11.2013
  • nowa stronka i logo

    Politechnika Koszalińska zmieniła stronę www, jest też nowe logo, dobrze, bo tamta strona byla juz mocno przestarzała i taka niemodna, teraz jest to, co najważniejsze, czyli wyraźny podzał na Kandydatów i Studentów, no i widać od razu szystkie Wydzały, brawo :-)
    10.10.2013
  • Ola

    Chciałabym iść na wzornictwo . Warto ?
    29.09.2013
  • Paula

    Ja kończyłam FA na zaocznych. Z tych osób które nadal wykładają, naprawdę dobrze prowadzą zajęcia np. mgr Ziętek , dr Fabiszak - poziom UAM :) , Iain Twitchett, dr Ekiert. Atmosfera całkiem sympatyczna ale to przecież zależy na jakich trafisz ludzi w grupie. W dziekanacie panie zawsze są przyjazne studentom.
    24.09.2013
  • adam k

    witam studentow filologii angielskiej.od pazdiernika rozpoczxnam studia na pierwszxm roku.chcialbxm sie ogolnie dowiedziec jaki jest poziom?jaka kadra?
    23.09.2013
  • adam k

    witam.czx jest ktos tutaj kto bedzie studiowal na filologii angielskiej?
    23.09.2013
  • Anonimowy8520

    Nie polecam. Chamska obsługa studenta.
    24.08.2013
  • Anonimowy

    Dawid przestań spamić jednym tym samym komentarzem...
    24.08.2013
  • rzecz gustu

    kazdy ocenia sam, od siebie, subiektywnie, znam wiele zadowolonych osob, a z praca to nikt Ci nie zgwarantuje, po zadnej uczelni, że ją znajdziesz i jeszcze za dobra kse
    15.08.2013
  • Kasia . Była studentka

    Nie polecam kierunku EUROPEISTYKA jedno wielkie dno !! Osoby , które nie chodzą na zajęcia w ogóle zdają bez problemu . Osoby działające w samorządzie i kołach naukowych mają wszędzie chody!. Mało kompetentni ludzie ! (nie wszyscy) i ciężką po tym dostać pracę jaką kol wiek .
    15.08.2013
  • gosia

    jak jest na filologii angielskiej? wie ktoś coś na ten temat? dobry poziom ?
    03.08.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • marta

    Ja tez sie wybieram na geodezje :-)
    24.07.2013
  • Krzychu

    Może ktoś napisać jaki poziom jest na studiach magisterskich na kierunku Geodezja i kartografia ?! jak jest z obroną i wg ?
    12.07.2013
  • Krzychu

    Ja wybieram sie na magisterke na Geodezje !
    12.07.2013
  • CP

    jakies opinie o kierunku ZARZĄDZANIE ?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Dawid

    Ja dostałem się na transport i Geodezje z Kartografią. Kto wybiera się na geodezje?
    11.07.2013
  • Mea

    Wybiera się ktoś w tym roku na transport?
    06.07.2013
  • migdal

    Wybieram się ja ;)
    04.07.2013
  • Isss

    kto w tym roku się wybiera na wzornictwo?
    05.06.2013
  • kkk

    wow!!!! maja nowa stronke internetowa!!! teraz jest wypas, bomba!!!
    23.05.2013
  • Natalia

    Bardzo bym chciała studiować od tego roku na PK. Zastanawiam się między ochroną środowiska a inżynierią środowiska... Mieszkam 130 km od Koszalina i też musze pomyśleć nad jakimś mieszkaniem.
    13.05.2013
  • Michał

    Chciałbym studiować informatykę na tejże politechnice. Mógłby ktoś powiedzieć mi czy warto i ew. czy udało mu się znaleźć po tym pracę w zawodzie?
    09.04.2013
  • rafał

    czyli warto? A jak wyglądają akademiki i możliwości mieszkalne tego miasta? Bo ja mieszkam dość daleko od tej uczelni i zastanawiam się nad przeprowadzeniem, ale nie wiem, czy będzie warto...
    29.03.2013
  • Marek

    Dodam jeszcze że studiowałem kierunek budownictwo.
    20.03.2013
  • Marek

    Studiowałem na polibudzie w Gdańsku, przeniosłem się po na polibudę do Koszalina po 3 roku (studia dzienne magisterskie) i powiem wam, że na politechnika Gdańska marnie wypada przy Koszalińskiej. Uważam, że poziom nauczania jest lepszy na politechnice Koszalińskiej, jest trudniej ale też dużo lepiej wykładają. Nie wiem skąd PG ma taką renomę. Ja studiując na tych dwóch uczelniach wyżej stawiam PK i ciesze się, iż właśnie tę uczelnie skończyłem. Pracuję w zawodzie.
    20.03.2013
  • Paweł

    ja tam do miasta Koszalina nie mam nic.. bardziej mnie interesuje czym się różni politechnika w tym mieście od innych np. tej w Warszawie czy Łodzi. Czy jest duża różnica w nauce, w wymaganiach? bo chciałbym dobrze przygotować się do zawodu. czy w Koszalinie będę usatysfakcjonowany?
    03.02.2013
  • irek

    ja mieszkam w Koszalinie od urodzenia i powiem szczerze, że mam już dość tego miasta. Jak rodzice mi zaproponowali, żebym został i studiował na tutejszej politechnice to się nie zgodziłem. Wolę poznać trochę świata, wyjechać. poza tym politechnika warszawska jest dużo lepsza i tam też chciałbym studiować
    19.12.2012
  • Łukasz

    Chcę powiedzieć, że polskie szkolnictwo jest na WYSOKIM poziomie. Wystarczy popatrzeć jak wyglądają studia, szczególnie na politechnice. Matematyka jest taka, że nawet w Stanach takiej nie uczą. Czasem mam wrażenie, że nawet za dużo jest materiału. Dlatego niech nikt mi tu nie mówi, że Politechnika Koszalińska to dno. To nieprawda.
    12.12.2012
  • fiu, fiu

    widze, ze przedmówca to drugi Einstein nam wyrasta !!!! jelsi Koszalińska ci nie wystarcza brachu, to chyba zostają Stany, bo pewnie zadna polska polibuda nie spelni Twoich oczekiwan, a tak na powaznie i bez ironii - jaki kierunek studiujesz i na ktorym roku jestes? korci mnie, zeby zapytac - na czym ci sie nożka powinela, ale sobie daruje...
    14.11.2012
  • dosia

    mnie się podoba, poziom może niezbyt wygórowany, ale klimat sympatyczny, fajni wykładowcy (w większości) i ekipa do rany przyłóż, jakby jeszcze więcej się działo w mieście kulturalnie - rzekłabym "miod - malina"
    12.11.2012
  • darek

    ja generalnie jestem zadowolony. studiuję ochronę środowiska. mam sporo nauki ale przeciez na studia nie idzie sie po to, żeby sobie wszystko olac ;;p ponad to teraz na czasie są kierunki ścisłe więc Politechnikę Koszalińską mogę z czystym sumieniem polecić ;)
    26.10.2012
  • tomala

    takie są niestety uroki studiów zaocznych, wykładowcy mają świadomość ze studenci pracują dlatego przywiązują do nich mniej uwagi i mniej wymagają...
    19.09.2012
  • matejko

    Zacząłem tutaj studia w trybie dziennym, ale nie dawałem rady z utrzymaniem, przez wakacje znalazłem pracę i przeniosłem się na zaoczne. Ogromna różnica i musza zauważyć że niestety negatywnie nastawiło mnie do politechniki koszalińskiej to przeniesienie. Mniej się dba o studentów, materiału mniej i wymagań niewiele. Szkoda!
    30.08.2012
  • chojrak

    co wy gadacie o kolach, najnudniejsza aktywność po zajeciach na swiecie! my idziemy do pubu, to dopiero fajne spotkania! obejrzeć mecz z kumplami, potanczyc z dziewczynami, a nie chodzic na spotkania kół naukowych - o to chodzi w studiach, a politechnika koszalińska nie jest na tyle trudna do przejścia żeby nie mieć czasu wolnego!
    23.08.2012
  • ukaszz

    @union: a na jakie koła chodzisz? bo może się znamy :D ja też uczęszczam :) też mi się podobają te spotkania. w ogóle politechnika koszalińska na propsie, podoba mi się tutaj. fajne studia.
    14.08.2012
  • union

    Najlepsze w tej uczelni są nie zajęcia, ale to co po zajęciach - czyli spotkania kół naukowych. Człowiek wiele z tego może wynieść, aż nie do wiary jak ciekawe dyskusje się prowadzi podczas spotkań. Student który dopiero co stał się samodzielny może poczuć się naprawdę dorośle dyskutując o istotnych tematach, a zamiast wychodzić ze znajomymi na piwo, porozmawiać z nimi o tym, co jest w dzisiejszm świecie ważne dla gospodarki, polityki. Mnie bardzo się to podoba.
    12.08.2012
  • libero

    Koszalin to bardzo fajne miasto, niegdyś wojewódzkie, dziś tylko poiwiatowe, ale nadal bardzo istotne na mapie Polski, bo bliskie morzu :) Ogólnie to nie mogłabym studiować w większym mieście, bo nie ogarnęłabym go, a Koszalin jest przystępny i dobrze się tu mieszka i studiuje. A Politechnika Koszalińska to fajna uczelnia, mogę czystym sumieniem ją polecić. Może nie jest usytuowana w nowoczesnych budynkach, ale za to tematyka zajęć obejmuje bardzo innowecyjne rozwiązania :)
    08.08.2012
  • norbert

    Politechnika Koszalińska jeśli chodzi o stricte techniczne kierunki typu Mechanika, Mechatronika, Budownictwo, Geodezja, a także Wzornictwo jest rok rocznie wysoko w rankingach. Wzornictwo chyba w pierwszej 4-ce, reszta na bank w 10-tce. Bardzo dobra szkoła!
    06.08.2012
  • środek

    iść na politechnikę to w sumie lepiej niż na uniwersytet, ale politechnika koszalińska taka średnia jest. w sumie jeszcze zależy od kierunku studiów jaki się wybierze - niektóre lepsze, inne są gorsze, więc ogólnie wychodzi średnio!
    04.08.2012
  • knock

    No nic, dostałem się. Paru kolegów też się tu wybiera, także mieszkanie ogarnięte, ciekaw jestem jakie czekają na imprezy ;d są w Koszalinie jakieś spoko kluby, festiwale studenckie? O Mielno nie pytan bo to osobny rozdział ;D
    31.07.2012
  • lato

    Jak się ogląda wiadomości i słyszy o polskich naukowcach, którzy dokonują kolejnych odkryć, studentach wygrywających międzynarodowe konkursy itd, to aż duma rozpiera. Zawsze chciałem być częścią takiego przedsięwzięcia, więc udałem się na studia na politechnice koszalińskiej na kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna i nie jestem rozczarowany. Super atmosfera, kreatywność wiedzie tu prym!
    29.07.2012
  • samsung

    Ponoć geodezja to bardzo oblegany kierunek, czy w tym roku też to tak wyglądało? Chcę się dostać na politechnikę koszalińską, nie mierzę wyżej bo wiem że nie będę miał wystarczających wyników z matury. No i chciałbym się dostać na geodezję, ale słyszałem że ten kierunek wzbudza duże zainteresowanie wśród kandytatów na studia. Ile osób na miejsce było w tym roku, jaki próg?
    20.07.2012
  • przemek

    na studia drugiego stopnia nie ma egzaminów wstępnych? ;o dziwne, myslalem ze od tego roku na wszystkim obowiązują...
    15.07.2012
  • marek

    no to musiał sie ziomek postarać, żeby go wywalili, u mnie po pierwszym roku były tylko 3 osoby mnie bo same zrezygnowały, a uczelnia bardzo mi sie podoba!
    10.07.2012
  • jurek

    @trolololo to ja znam człowieka-legendę, który po jednym semestrze został wywalony :D ale z jego wynikami i nastawieniem to była kwestia czasu właściwie od pierwszych zajęć :D ja na politechnikę koszalińską nie narzekam, poziom średni, ale za to studenci i wykładowcy spoko :)
    20.06.2012
  • trolololo

    Na tej uczelni jak się już dostaniesz to sam musisz zrezygnować, nie maję tendencji do wyrzucania studentów, raczej starają sie ich zatrzymać, dając szansę na poprawki. Trochę ludzi poprawia rok, niewielu odpada, raczej rezygnuje. Lekko żalosny poziom
    14.06.2012
  • gosia

    @geololo - jak na region to politechnika koszalińska jest naprawdę ok, ale niestety w porównaniu do sytuacji w całym kraju wypada bardzo średnio i nawet ta geodezja jej nie ratuje. a ogólnie to koszalin dość pozytywnie mnie zaskoczył na studiach, nie sądziłam że to miasto kryje tyle pozytywów, bo zanim zaczęłam tam studiować kojarzyłam głównie forum i uliczki mijane podczas kursu na prawo jazdy, ale na serio dobrze się tu studiuje :D
    06.06.2012
  • geololo

    To prawda akurat, że Politechnika Koszalińska jest hermetycznym środowiskiem z KOszalina i okolic, ale mam też znajomych z Gdańska i Szczecina właśnie na naszej uczelni. Kwestia kierunku może. Wydaje mi się, że PK Jest naprawdę dobrą uczelnią, a jak na region, to świetną i doskonałą do rozwoju, zwłaszcza na geodezji
    29.05.2012
  • olena

    myślałam że mam szanse na politechnikę gdańską, a tu zonkdwa lata temu nie udało mi się tam dostać, na szczęście złożyłam także papiery na politechnikę koszalinska i po rekkrutacji byłam na maksa zadowolona ze statusu studenta przyjętego na studia. niestety moje zadowolenie nie trwało długo. i nie chodzi tu o poziom kadry czy też zaplecze edukacyjne, choć pozostawia trochę do życzenia, ale o fakt że na tej uczelni jest jak w liceum, tzn wszyscy się znają. może to kwiestia tego że poszłam na studia do miasta z którego pochodzę, nie wiem. ale jestem pewna że skończe tu licencjat, a studia magisterskie kontynuować będę w innym mieście.
    28.05.2012
  • hehe

    Haha znajomy dwukrotnie siedział na tym samym semestrze geodezji, widać jaka super uczelnia że go jeszcze nie wyrzucili. Bez sensu jest tutaj studiować, dostają się chyba wszyscy, a skoro nie ma przesiewu, to najwyraźniej NIE JEST DOBRZE. W mojej szkole wszyscy którzy prezentowali mierne wyniki z matury dostali się do Koszalina. Trochę to śmieszne, że politechnika koszalińskia ma tak wysoką średnią.
    22.05.2012
  • poli

    Czy to prawda ze politechnika koszalińska oferuje nauke jezykow za darmo? Bo owszem, jest info na stronie, ale wiadomo że czasem to tylko ściema żeby przyciągnąć naiwnych studentów. I właśnie, gdzie jest oferta kierunków studiów, stronę przeszukałam i nie widzę. Jakie są wasze opinie o tej uczelni, z wybranego przez was kierunku?
    18.05.2012
  • jakie kierunki oni maja???

    podajcie mi prosze linka do zakladki politechniki z oferta kierunkow studiow, ja szukam na ich stronie www i cholera nie widze, a jak odpalam cos, co powinno byc kierunkami to mi sie odpala jakis pdf i wywwala mi sie program Acrobat, masakra jakas
    28.02.2012
  • busol

    sluchajcie, a jak wyglada kwestia akademikow i generalnie mieszkania w Koszalinie, mozecie cos podrzucic, bo nie chcialbym dojezdzac 60 km dziennie, jakie sa ceny, czy mozna spokojnie znalezc lokum
    18.01.2012
  • Greesiek

    U nas pierwszacy czują się bardzo dobrze. Zauważyłem, że łatwo jest im nawiązac znajomości, także od razu mogą się zaklimatyzować. Jest przyjazne środkowisko i atmosfera sprzyja zawieraniu zanjomości
    13.12.2011
  • Krzysiek11

    Dobra uczelnia. Maturzyści, macie tez kursy przygotowujące do matur:) także szkoła idzie wam na rękę. Klimat fajny, studencki na sto procent. Sa imprezy, lecz też na naukę można czasem ponarzekać.
    12.12.2011
  • jasiek

    Szkoła fajna, ale ciezko czasem i nie ma czasu na rozrywki godne studentów. Czasem nawet nie mam czasu do domku wleciec na jakis weekend tylko musze zakuwac
    09.12.2011
  • Krzychu

    robie podyplomowke z ZARZĄDZANIE POTENCJAŁEM LUDZKIM I UBEZPIECZENIA SPOŁECZNE. Wiele pieknych chwil tam spedziłem i bede miał co wspominac. Najlepsze czasy.... Fajny kierunek a szkoła jeszcze lepsza!!
    07.12.2011
  • Judym

    Moja polibuda :)Zawsze byłem dobry z matmy i fizy. Moim zdaniem na polibudach mają bardzo ciekawe kierunki i jest w czym wybierać. W naszej szkole jest sporo kierunków, które mogą też być łączone z zainteresowaniami. Uczelnia nieraz wypuszcza pasjonatów:) ja aktualnie jestem na technika rolnicza i lesna i jest serio ciekawie! :)
    06.12.2011