Opinie o Uczelni Politechnika Lubelska (PL Lublin)

20-618 Lublin , ul. Nadbystrzycka 38d
+48 (81) 536 66 22,

Komentarze (74)

  • Bartek

    Jaki jest prób punktowy na transport na PL?
    02.07.2017
  • czlowiek_student

    Hej! Jestem studentem na innej politechnice i chcę przenieść się na politechnikę lubelską. Kierunki MBM lub TRANS ewentualnie Mechatronika. Macie jakieś opinie o tych kierunkach, byłyby bardzo pomocne :) PS Michał jeśli porozmawiasz z dziekanem to raczej przepisze oceny ale dopiero po porównaniu przedmiotów (czy mają podobnie realizowany materiał). Wiem bo pytałem się, będzie ci potrzebny wydruk z JSOS z ocenami i przebiegiem studiów ;) Mam nadzijeję że choć trochę pomogłem :D
    17.06.2017
  • patryk555591

    ile punktów trzeba miec aby dostać się na mechanike i budowe maszyn?
    08.06.2017
  • uzytkownik

    Na infie jest C cały pierwszy rok. Próg to około 150
    08.06.2017
  • michał

    Siema wszystkim. Chcę przenieść się na PL z "NAJLEPSZEJ TECHNICZNEJ UCZELNI W POLSCE", jak ktoś nie wie to to jest Politechnika Wrocławska. Jestem na 3 roku, jak wygląda sytuacja z przepisem ocen ? Może ktoś powiedzieć jak się studiuje ?
    15.05.2017
  • pollub

    Mam pytanie. Jakim językiem programowania zaczyna się na informatyce.
    15.05.2017
  • Maturzysta

    jaki jest mniej więcej próg punktowy na informatykę na PL. Czy jest ciężko na 1 roku?
    13.05.2017
  • Wojtek

    czy warto studiować mechatronikę na politechnice lubelskiej i jakie są mniej więcej progi punktowe?
    11.05.2017
  • Magda

    Ile trzeba bylo miec w tamtym roku punktów zeby dostac sie na Edukacje Techniczno Informatyczna ?
    09.05.2017
  • budownictwo

    Laski na budownictwie radzą sobie czasami lepiej niż faceci, one są po prostu bardziej sumienne i systematyczne ;)
    20.03.2017
  • Izka

    Jest trochę dziewczyn na budownictwie, ale dominacja facetów. Zależy od Ciebie, jakie masz podejście do ścisłych, i czy dasz sobie radę, gdy się juz dostaniesz. Bo łatwiej jest się załapać, trudniej utrzymać choćby na pierwszym semestrze. Odsiew - rzecz naturalna. Jesli masz do tego dystans - próbuj. Najwyżej potem coś zmienisz, jak Ci się noga na czymś powinie. A może okazać się, że super dajesz radę , a strach miał wielkie oczy.
    16.01.2017
  • budownictwoo

    Co powiecie o studiowaniu budownictwa ? cięzko, wymagający, ciekawy, dużo fizyki (jestem raczej trojkowa z fizyki), duzo dziewczyn na roku, czy w ogole nadaje sie dziewczyna na ten kierunek, jakie perspektywy po ukończeniu ?
    27.11.2016
  • dwakierunki

    Aktualnie studiuje FiR , i powiem szczerze ze niesamowicie nudne te studia dla mnie, wgl mnie nie zachwycają, idę na zajęcia, na kolosy, egzaminy, niby nic nie robię i 4 jest, a ludzi z roku chodzą sie poprawiać po kilka razy. Nwm moze to studia nie dla mnie skoro sie na nich nudze. Ale trochę szkoda mi rzucać, może dociągnę do licencjatu, stąd moje pytanie - udałoby się połączyć studiowanie Firu z budownictwem czy jest to raczej niemożliwe z uwagi na zbyt dużą ilość zajęć i pracy na budownictwie? Czy ktoś z was studiował na politechnice dwa kierunki równolegle i wie jak ogarnąć organizację zajęć, aby bez problemu chodzić na ćwiczenia i laborki ?
    27.11.2016
  • Nowa2016

    Co powiecie o studiowaniu elektrotechniki albo budownictwa. Jest ciężko się utrzymać, wgl ciężkie studia (dla dziewczyny), czy wgl warto - jakie perspektywy po skończeniu budownictwa, czy wgl jest sens iśc dziewczynie na takie studia ?
    27.11.2016
  • Rodoo9.9

    Matma, ekonomia, zarządzanie, angielski tego możesz się spodziewać na początku. Strasznie trudno nie jest, ja miałam największe problemy z matmą na pierwszym roku bo liceum a studia to dwie różne bajki. Wystarczy się przyłożyć i chodzić regularnie na zajęcia.
    30.10.2016
  • Nowa

    Czy studiowal tu ktos lub zna opinie o studiowaniu FIR? Dostalam sie na studia, ale martwie sie ze nie dam rady. Jest strasznie ciezko? Mam juz jakies pojecie o rachunkowosci ale mimo tego sie obawiam.
    23.09.2016
  • inżynieria środowiska MAGISTERKA stacjonarne

    Chciałam się zapytać jak jest na studiach magisterskich na kierunku inżynieria środowiska, czy warto i czy są jakieś progi czy egzamin wstępny żeby się dostać. i Czy prowadzący robią jakieś problemy czy raczej nie ....
    13.09.2016
  • gal anonim

    Studiuję informatykę. Poziom jest raczej kiepski. Większość studentów ma po kilka poprawek na sesję. Wykłady nudne, chociaż zdarzają się wyjątki. Przepuszczają wszystkich, czasem naciągają na warunki. Nie da się wylecieć, wystarczy płacić. Od groma Ukraińców. Plus taki, że z większością wykładowców da się dogadać. Akademik do niczego i drogi.
    26.08.2016
  • daria

    Jak oceniacie poziom infrormatyki na PL? Czy lepiej na UMCS?
    13.07.2016
  • budownictwo

    jak jest na budownictwie? a może ktoś zna progi punktowe z 2015 roku?
    07.07.2016
  • poli

    mania- właśnie nie mogę znaleźć informacji na temat II naboru :/
    06.07.2016
  • mania

    nie do końca wiem czy jest II nabór ale wejdz na strone szkoły jest tam wszystko dokładnie napisane
    05.07.2016
  • poli

    Cześć. Niestety przegapiłem rekrutację internetową na PL, która była do 3 lipca.. Chciałem iść tam na matematykę. Czy jest jakaś możliwość jeszcze o staranie się o miejsce na tej uczelni? Jakiś II nabór?
    05.07.2016
  • Aaa

    Może mi ktoś powiedzieć kiedy mam zarejestrować się na studia skoro jest napisane że rekrutacja trwa do 3 lipca a wyniki z matury odbieram 5 lipca.Ktoś ma w tym orientację?? Z góry dziękuje:)
    25.06.2016
  • student

    jeśli chodzi o zaoczną informatykę II stopnia nie polecam, ogólnie tok studiów w porządku choć znaczna część wiedzy którą próbują przy okazji wcisnąć tylko po to żeby się godziny zgadzały jest zupełnie zbędna. problem zaczyna się gdy trzeba się obronić okazuję się wtedy że personel nie zna nawet regulaminu szkoły, w moim przypadku było tak 3 sem poszły gładko dobra średnia itd ale co z tego kiedy uczelnia przyjmuje 1500 studentów a PAKA wydała decyzje ze może wypuścić tylko 500 finał był taki że promotor zerwał kontakt na 4 miesiące bo miał wakacje przy czym wcześniej nie był wcale pomocny gadając bez sensu nie wskazując drogi, myślałem że jak podejdę jeszcze raz do obrony w przyszłym roku będzie ok. nic bardziej mylnego promotor zastrzegał się jak bardzo mu zależy itd po czym jak zrobilem to co chciał stwierdził ze coś się zmieniło w prawie obrony i całą praca jest do zmiany i zasugerował żebym sobie może lepiej wynajął człowieka który zrobi to za mnie. ta uczelnia to najgorsza decyzja jaką mogłem podjąć przynajmniej na tym kierunku wyciąganie pieniędzy i nic więcej jesli chodzi o zaoczne. W całej tej selekcji wyraźnie widać ze studenci pochądzy z lublina lub ci co studjowali I stopien mają pierszeństwo do obrony a reszta "zobaczymy ile wytrzyma" pozatym przestarzały personel niektórzy ledwo oddychają, co za tym idzie zauważalna przestarzała wiedza jaka wciskają ze sprzetem laboratoryjnym tez tak ledwo srednio. osobiście preferowałbym uczelnie prywatną.
    30.05.2016
  • aska

    co powiecie o inżynierii biomedycznej? warto? nie jest to najprostszy kierunek a nie chciałabym spędzić kilku lat na ciężkich studiach i nie dostać po nich pracy lub obsługiwać kasę w biedronce
    03.05.2016
  • BG

    Dokładnie w 2010 roku wybrałam studia na Politechnice Lubelskiej. Na jednym z najczęściej wybieranych kierunków, mianowicie - Zarządzaniu. Po tych 5 latach mogę powiedzieć, że jeśli ktoś wybrał ten kierunek świadomie i sam rozwinął się w jednej z dziedzin na nim poruszanych, to znalazł całkiem dobrą pracę. Kierunek ten porusza wiele zagadnień z różnych dziedzin. Są to głównie zarządzanie, marketing i finanse. Jednak spotykamy się tu również z przedmiotami matematycznymi (np. analiza, statystyka, metody ilościowe), informatycznymi (również nauka programowania), produkcyjnymi, czy ekonomicznymi. Po tych studiach w zależności od wybranego kierunku naszego samorozwoju możemy pracować w różnych branżach, takich jak Marketing, Public Relations, Human Relations, Zarządzanie Zasobami Ludzkimi, Finanse, Rachunkowość, Bankowość, Logistyka, jak i IT, czy produkcja. Jest to dość wszechstronny kierunek, co jednocześnie pozwala na zapoznanie się z wieloma zagadnieniami, ale z drugiej strony nie jest nastawiony konkretnie na daną dziedzinę. Ktoś kto wie czego chce powinien od razu wybrać konkretny kierunek, np. FiR, czy Logistykę. Jak ktoś chce przejść przez studia na luzie, to też nie tutaj. Ogólnie jak to na Politechnice łatwo nie jest, nawet na Zarządzaniu. Dość trudna matematyka oraz wiele projektów do zrobienia, które wymagają sporo czasu poświęconego w domu na ich realizację. Poza tym w odróżnieniu od innych kierunków tutaj trzeba zdać wszystkie przedmioty w I semestrze (nie można kupić ECTSów). Wykładowcy w większości są mili. Jednak już nie tak kompetentni, albo po prostu nie potrafią przekazywać wiedzy. Na pewno wielkim atutem jest tutaj Katedra Marketingu, której pracownicy są "dla studentów". Wyraźnie widać, że posiadają wiedzę, którą chętnie się dzielą i rozwijają się naukowo. Typowi pasjonaci. Podobnie Katedra Zarządzania. Jednakże inne Katedry wypadają pod tym względem słabo. Prędzej dowiecie się czegoś zupełnie niezwiązanego z tematem zajęć niż związanego. Jeśli chodzi o sam wydział, to mieści się on w dość małym i starym budynku. Sprzęt komputerowy w niektórych salach w tragicznym stanie. Tak jak i strony internetowe poszczególnych katedr. Życie studenckie skupia się w Klubie Kazik, który mieści się przy uczelni. Poza tym co roku organizowane są koncerty studenckie - Juwenalia. Chętne osoby mogą uczęszczać do różnych kół. Na tym wydziale jest to głównie Koło Menedżerów oraz nowopowstałe Koło Finansów. Atmosfera na uczelni jest przyjemna, panie w dziekanacie - to zależy w którym :D W jednym załatwicie wszystko co chcecie szybko i miło, nawet poza godzinami, w drugim już tak miło nie jest. Na wydziale jak można się domyślić przeważają studentki. Jednak można spotkać tutaj również studentów z kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna, który również mieści się w tym budynku. Ogólnie kierunek nie jest zły, jest całkiem przyszłościowy, ale trzeba wybrać jedną z oferowanych przez niego ścieżek i samemu się dokształcać. Jednak moim zdaniem niektóre przedmioty są kompletnie tutaj niepotrzebne i nieprzydatne w przyszłości.
    06.03.2016
  • rekrutacja kiedy?

    czy na PL jest zimowy nabór? można zacząć studia od lutego albo marca 2016? uczelnie publiczne robią teraz rekrutację czy to jest tylko na uczelniach prywatnych za kaskę?
    04.01.2016
  • Agatt

    ja posłuchałam rodziców i teraz żałuję... jestem rok w plecy bo nei zaliczyłam pierwszej sesji, przeniosłam się na inną uczelnię, wybrałam kierunek, który mnie interesuje i teraz jestem zadowoloną studentką 2 roku :D
    02.01.2016
  • kama77

    oczywiście, że warto! nie słuchaj rodziców, bo to Ty będziesz się męczyć w pracy jako technik, prawnik czy lekarz... rób to co Cię interesuje, jeśli weźmiesz się porządnie do pracy, skończysz studia z dobrym wynikiem, zainwestujesz w szkolenia i znajomość języków obcych to sukces murowany w każdej dziedzinie!
    12.11.2015
  • arnold

    a co powiecie o ochronie środowiska na PL? Moi rodzice wciąż mi odradzają ten kierunek a ja chyba nie widzę się na żadnym innym. Jak ta uczelnia wypada jeśli chodzi właśnie o ten profil? Warto się tu wybrać na studia?
    03.08.2015
  • logistyka / transport

    nie zapominajcie, że rynek już dość mocno zapełnił się specjalistami z zakresu logistyki i transportu, trezba byc naprawedę dobrym, angielski na tiptop, staże w trakcie nauki, wtedy jest szansa na pracę za w miarę dobre pieiądze
    15.03.2015
  • bartosz

    mój kolega studiował tu transport, po ukończeniu studiów został spedytorem, a jest to nieźle płatna fucha... także wydaje mi się, że warto skończyć taki kierunek, szczegółów dotyczących programu studiów i wykładowców nie znam
    14.01.2015
  • transport na PL

    duzo dobrego piszecie o architekturze, ale nie widze opinii o kierunku Transport, który mnie osobiście interesuje (w aspekcie Logistyki), czy podrzucicie coś więcej na ten temat? czego się spodziewać na pierwszym roku? jak ze spacjalnościami i pracą po skończeniu studiów? z góry dzięki za info, Adam
    08.12.2014
  • amberr

    marzy mi się studiowanie na pollub, konkretniej - architektury. polecacie tę uczelnię i kierunek? poziom jest wysoki/niski czy raczej unormalizowany? (boję się, że nie dam sobie rady :
    06.11.2014
  • olaaa

    ja jestem zdecydowanie za Politechniką Lubelską i Lublinem jako miastem studenckim! Nie cierpię Łodzi, wszędzie korki, dziury, szare miasto, pół budynków to ruiny, niee to nie dla mnie.
    03.09.2014
  • którą wybrać politechnikę?

    Łodź i Lublin to miasta, gdzie mogę się zakotwiczyć z mieszkaniem, więc pytanie mam: wybrać Politechnikę Łódzką czy Lubeslską? tylko nie piszcie, ze Warszawska czy Poznnańska - te lokalizacje odpadaja z przyczyn innych
    28.05.2014
  • kanzasss

    takie zjawisko jest niestety spotykane na większości uczelni w Polsce, uczysz się księgowania ręcznego a w pracy wymagają od Ciebie znajomości obsługi wszystkich programów komputerowych....
    02.04.2014
  • inżynier

    Uczelnia dobra, tylko program nauczania średnio przystający do realiów rynku pracy, jestem po elektrotechnice i naprawdę wiele czasu przeznaczyłem na naukę różnych średnio potrzebnych całek, różniczek, podczas gdy w pracy (a pracuję w zawodzie) aparat matematyczny ogranicza się do poziomu liceum. Ale tak jest w całym kraju z tego, co słyszę od ludzi.
    08.02.2014
  • ram

    moim zdaniem uczelnia spoko :)
    02.12.2013
  • maciej

    Ja na Politechnice Lubelskiej polecam architekturę i urbanistykę, kierunek ten wybrałem dość przypadkowo ale teraz nie żałuję. Mamy naprawdę ciekawe zajęcia, oparte na praktyce a nie tylko suchej teorii. Dużym plusem tej uczelni jest też dobra kadra wykładowców.
    02.12.2013
  • ocena zarządzania

    pierwszy rok, na razie ok, nie mam zastrzeżeń, obserwuję, jestem czujny, wykładowcy są normalni, a nawet niektórzy fajni, poziom mnie nie wytraszył, a bałem się nieco, zobaczymy, jak będzie po sesji, zajrzę w nowym roku i się odwzwę
    18.11.2013
  • wer

    Jakie są wasze opinie na temat Architektury na Politechnice Lubelskiej? Ciężko się dostać? Trudne są egzaminy? I co się liczy z matury ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedz:)
    07.11.2013
  • ET-I ile dziewczyn?

    czy na kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna jest dużo dziewczyn? ktore kierunku najchetniej wybierają maturzystki - dziewczyny?
    22.10.2013
  • architektura

    czy ktoś sie pokusi o porównanie Politechniki Lubelskiej, Krakowskiej i Lódzkiej pod kątem studiów na kierunku Architektura? na co zrócić uwagę, gdy szuka sie osoby (wykładowcy) od rysunku? jakie są stawki za godzinę indywidulnie?
    08.10.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • Pola

    świetnie wspominam tą uczelnie, poziom nauczania jest w miarę wysoki, życzliwe podejście do studentów, indywidualne traktowanie, dobrze zorganizowana, świetny kontakt z prowadzącymi, taki "ludzki". :D Polecam jak najbardziej
    30.05.2013
  • Alicja

    Hej Izka ;) Ja rozważam. Teraz na pierwszym roku jest trochę dziewczyn i mówią, że nie jest źle :)
    14.05.2013
  • Izka

    Rozważam studia na kierunku Edukacja techniczno - informatyczna na PLubelskiej. Chcialam sie dowiedziec, jak duzo jest dziewczyn na tym wlasnie kierunku, czy jest bardzo trudno, ile dziewczyn mniej wiecej odpada po pierwszej sesji albo pierwszym roku? I czy jestescie zadowoleni z wybory takich studiów?
    27.04.2013
  • Ferdek

    Politechnika Lubelska to świetna szkoła, naprawdę godna polecenia. Dużo pozytywów słyszałem na temat tej politechniki. Szczególnie od mojego brata więc mam informacje z pierwszej ręki.:) mój brat właśnie tu studiował mechatronikę, teraz ma świetną pracę i jest zadowolony :)
    03.12.2012
  • bort

    przeczytajcie sobie dzisiejszy dodatek w wyborczej o uczelniach w Lublinie, ciekawy material pokazujacy ze 1/4 ludzi w miescie to studenci, duzo pozytywow, sporo ciekawostek, jakies wywiady z rektorami
    28.09.2012
  • dreamer

    czy nadal można złożyć podanie o miejsce w akademiku politechniki lubelskiej i liczyć na pozytywne rozpatrzenie? zagapiłam się trochę, ale głównie przez to że nie wiedziałam jakie dokładnie mamy dochody i nie sądziłam że mogę w ogóle o akademik się ubiegać, a teraz pewnie jest za późno?
    01.09.2012
  • dot

    zlożyłaś papiery tylko na jeden kierunek? no to wow, gratuluje... musiałas mieć spoko wyniki skoro aplikowałaś na poltechnike lubelska, ale trzeba bylo sie jakos zabezpieczyc... no ale mądry Polak po szkodzie. szkoda że się nie dostałaś, bo uczelnia jest bardzo dobra, zajęcia są super i perspektywy na przyszłość całkiem dobre.
    27.08.2012
  • politechnikalubelska

    Cholera nie dostałam się. Mogłam się tego spodziewać, ale miałam nadzieję że mimo wszystko może mnie przyjmą... Najgorsze jest to że składałam papiery tylko na jedną uczelnię i teraz pozostało mi jedynie udać się na studia zaoczne. Ech, powinnam była przewidzieć, że do tego dojdzie! Rada na przyszłość: złóżcie papiery na więcej niż jeden kierunek, chyba że macie stuprocentową pewność, że się dostaniecie .
    12.08.2012
  • edukacja techniczno-informatyczna - czy warto?

    szybkie pytanko: bo widze ze Polibuda Lubelska ma jeszcze rekrutacje na kilku kierunkach, min na edukacji techniczno-informatycznej, co to jest za kierunke? co ludzie po nim robia? jaki jest trudny? na pewno informatyka, ale co jeszcze? qaerto sie w to ladowac? podpowiedzcie pliiz, adam
    09.08.2012
  • sister

    Najgłupszym pomysłem było wybrać się nna studia tam gdzie siostra, studiować to co ona i jeszcze z nią mieszkać. Jest starsza więc wydaje jej się że ma nade mną władzę. Donosi rodzicom, ciągle sie kłócimy. Jeśli nie wiecie gdzie studiować, to polecam: jak najdalej od waszego rodzeństwa. Trochę rozłąki to dobry pomysł! Jak się cieszę że jest MOST :)
    06.08.2012
  • do egn

    \"lubliński\" to Ty masz chyba mózg, bo uczelnia to Politechnika Lubelska !!! nie mam porownania z innymi politechnikami, wiec nie komentuje
    02.08.2012
  • eng

    Studiuję na politechnice lublińskiej. Ciekawa sprawa! No i najlepsze są jak dla mnie zajęcia w laboratoriach, bardzo pouczające, odkrywcze. Nie ma co, fajnie się tu studiuje ;)
    01.08.2012
  • dawid

    Moim zdaniem najlepsza polibuda w promieniu stu kilometrów. Naprawdę wiele się tutaj nauczylem, studiuje ochrone srodowiska i mega mi się podoba, zajęcia w plenerze, laborki, super! Dziewczyny są na moim kierunku, mniej niz polowa ale zawsze są i to całkiem całkiem :)
    04.07.2012
  • euro

    no nic, zarejestrowałem się na rekrutacje 2012, jeszcze dwa dni do wyników matury i zobaczymy jak to będzie ciężko się dostać na budownictwo, dużo chętnych jest? i jaki mniej więcej próg był w tamtym roku? choć teraz matura pewnie poszła na trochę innym poziomie, no ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.
    27.06.2012
  • geldless

    Dobra uczelnia, naprawdę polecam. Nie można mieć o niej innej opinii. Kadra, ludzie, możliwości - wszystko tak, jak trzeba. Serio, jestem pozytywnie zaskoczony.. nie miałem hajsu, żeby pójść do Wawki i byłem sceptycznie nastawiony, a tutaj proszę bardzo.
    01.05.2012
  • ochrona środowiska

    czy na ochronie środowiska jest dużo dziewczyn? chetnie bym sie dowiedziala, jak wyglada pierwszy rok na kierunku ochrona srodowiska na Politechnice Lubelskiej? nie znalazlam tez informcji o specjalnościach, co wybieracie na tym tych konkretnie studiach na ochronie śr.?
    21.03.2012
  • co to znaczy \"tuta\"?

    wm, dziwne piszesz czy "tuta" znaczy 'tutaj"
    21.03.2012
  • wm

    Wydział mechaniczny i tuta mam pytanko - fajnie? Mysle nad tym czy nie zawitać tuta do was
    24.01.2012
  • Ania

    naprawdę dobra uczelnia, wymagający wykładowcy, ale naprawdę polecam
    20.01.2012
  • marc

    Ja z kolei studiuję edukację techniczno-informatyczną. Uczę się jak nauczać, mi.in.
    08.12.2011
  • anet

    Studiuję ochronę środowiska. Ekologia od zawsze jest moją pasją. Studia na tym kierunku jeszcze bardziej pokazują mi jak można dbać o naszą naturę. Udzielam się w stowarzyszeniach, wolontariatach. jest ciekawie i na pewno nie jest nudno :)
    08.12.2011
  • arch

    jeśli lubisz tworzyć, masz zdolności i zainteresowania architekturą to startuj. Bardzo fajny kierunek.
    08.12.2011
  • PolLub

    Studiuję zarządzanie. Dobry wybór. Na tej polibudzie jest ono bardzo przystępnie podawane. Atmosfera prawie kumpelska.
    08.12.2011
  • Lala

    Chciałabym po maturze uczyć się na pollub. Szukam fajnego kierunku. Co jest fajne, łatwe i przyjemne?
    04.06.2011
  • inez

    Zastanawiam się nad tą polibudą. Czy da się tutaj fajnie studiować?
    04.06.2011
  • Krzywy

    różnie można o Politechnice Lubelskiej pisać, ale powiedzmy sobie szczerze, tutaj w regionie jest to chyba najlepszy obecnie wybór dla maturzysty, ja bylem zdecydowany juz rok temu i nic sie nie zmienilo, oczywiscie kierynek informatyka, pozdrawiam
    03.06.2011
  • Inga

    Znam opinię o wysokiej jakości kierunku zarządzanie ale czy to prawda, że matematyka na polibudzie jest nie do przejścia? że dużo ludzi ją oblewa?
    25.05.2011
  • Iza

    Jestem absolwentką Podyplomowych studiów z zakresu Wzornictwa przemysłowego. Studia te były współfinansowane z środków EU. Dla studenta bezpłatne. Wysoki poziom nauczania. Sprawdźcie czy nie jest aktualnie przeprowadzana rekrutacja :)
    23.05.2011