Opinie o Uczelni Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza (PR, Politechnika Rzeszów)

Komentarze (63)

  • NiKo0o0o

    Mega spoko uczelnia, na spokojnie wszystko zdałem bez poprawek, nawiązałem super znajomości i przyjaźnie także polecam w Rzeszowie :>
    22.08.2017
  • Morda

    Odradzam kierunek budownictwo. Jest bardzo ciężko. Dodatkowo jest parę nieprzyjemnych osób np: Agnieszka Stec (zależy od humoru, ubiera się wulgarnie jakby nie miała męża, nie potrafi prowadzić wykładów, nawet nie potrafi czytać ze slajdów) albo Janusz Kulpiński (bardzo dziwny człowiek, niby miły jednak nie umiejący nic przekazać oraz wyżywający się na studentach w okresie sesji)
    05.07.2017
  • buc

    CiENSZko
    30.06.2017
  • Tina

    cienszko się dostać na logistykę ?
    27.06.2017
  • Kamileo

    do Patrycji Z tego co słyszałem, lepszym wyborem jest logistyka zaoczna, stąd też sam się na nią rekrutuję. Wszystko dlatego, że ponoć wykładowcy skupiają się na tym co najważniejsze pomijając tak zwane zapychacze, które nie mają takiej wagi jak na dziennych. Kogo bym się nie pytał, to transport/logistykę polecają zaoczną. Możliwe że się spotkamy od października ;)
    18.06.2017
  • Michał

    Cześć, chciałbym iść na Automatyke i Robotyke i rozważam dwie opcje Politechnike Krakowską i Politechnikę Rzeszowską. Która waszym zdaniem jest lepsza i dlaczego?
    19.05.2017
  • Patrycja

    Cześć, interesuję mnie logistyka na Politechnice Rzeszowskiej. Byłabym wdzięczna za udzielenie jakichkolwiek informacji o tym kierunku, np. czy jest to ciężki kierunek i jak jest z dostaniem się na niego, jak wyglądają zajęcia, czy ciężko z matmą i czy lepiej wybrać logistykę dzienną czy zaoczną. ;)
    26.04.2017
  • strona

    Przez święta dużo szkół miało prace konserwatorskie, strona działa prawidłowo ;)
    18.04.2017
  • ??? pol rzeszow nie działa ???

    ich stronka - Forbidden You don't have permission to access / on this server. Apache/2.2.16 (Debian) Server at www.prz.edu.pl Port 80 też tak u Was jest?
    17.04.2017
  • Wiki

    Hej ! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z dostaniem się na PRZ na logistykę. Jakie wyniki trzeba mieć żeby się spokojnie dostać :)
    08.02.2017
  • BUDOWNICTWO

    czy ktoś poleca ten kierunek na prz? jestem studentką pk, ale z powodów osobistych chciałabym spróbować się przenieść. pk nie polecam, ale też nie chciałabym się wkopać w to samo piekło jakie tu panuje :)
    04.02.2017
  • wydział chemiczny

    interesuja mnie studia na wydziale Chemicznym PRz, zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów.... no właśnie: co polecacie? Technologia Chemiczna? Inżynieria chemiczna i procesowa? Biotechnologia? Bede wdzięczna za wypowiedzi z uzasadnieniem :-)
    16.11.2016
  • aniarainbow

    Witam , podyplomowe z zarządzania logistycznego? warto? jak wyglądają zajęcia?
    22.09.2016
  • qwerty

    Energetyka na PRZ to cięzki kierunek? może ktos studiuje?
    13.09.2016
  • Magda

    Ktoś studiuje lotnictwo i kosmonautyka spec. pilotaż na URZ?? Mógłby opisać tzn. czy ciężko się dostać i czy ogólnie opłaca się??
    29.08.2016
  • Ewa

    Witam, co myślicie o pedagogice na URZ? A może ktoś zaczerpnął opinie o pedagogicznym w Krakowie ewentualnie na Fryczu w Krk tez na pedagogice.
    25.07.2016
  • logistyka

    Opinie zawsze spotkasz różne, ja przy wyborze szkoły kierowałam się tym, przy której było najmniej negatywnych, ale takie zawsze się zdarzają, każdy wymaga czego innego od uczelni. Poza tym mam wrażenie, że złe opinie są często od osób, które miały problem z jakimś wykładowcą lub czegoś nie zaliczyły...
    20.07.2016
  • lolka

    cześć , słuchajcie studiuje ktoś zarządzanie bezpieczeństwem? może sie podzielić jakimiś opiniami w tym temacie jak jest?
    09.06.2016
  • aneta

    Ludzie to jak jest wkoncu z ta logistyka? Tyle chetnych az? Ja tez na logistyke. To jak jest w końcu jedni pisza ze to dobry kierunek na Prz a drudzy ze słaby? Może są tu jacyś studenci?
    12.05.2016
  • logistyk

    logistyki na PRZ nie polecam, nie trzeba sie nic uczyć, zajecia nudne, wykładowcy tez zaangazowanie 0%. Jestem na 4 semestrze i żaluję ze tu poszedłem, wydaje mi sie ze lepiej już pójść na zarządzanie i inż prod na wydziale budowy maszyn i tam wybrac sobie specjalizacje z logistyką, bo logistyka na WZ to porażka i typowy przedmiot na przeczekanie studiów.
    11.05.2016
  • zeneklog

    Jesli chodzi o logistgę, to na na PRZ bardzo cięzko sie dostać,ale z tego co wiem to jak i wszedzie. Kierunek innowacyjny, oblegany. Jeśli zdasz rozszerzenia na ok 70%, bo są podwójnie pkt-owane to się dostaniesz.
    01.05.2016
  • emma

    czy cieżko sie dostać na logistyke? czy jest tutaj ktoś kto studiuje logistyke, jakie miałeś/as wyniki na maturze? bardzo prosze o opinie
    28.04.2016
  • ala

    Polecam logistykę. Ogólnie jest to kierunek, który daje wiele możliwości jeżeli chodzi o pracę w przyszłości. Na tej uczelni jest to kierunek o wysokim poziomie nauczania, zajęcia są fajnie prowadzone, nie przysypia się, wykładowcy potrafią zainteresować. To ogromny plus.
    14.04.2016
  • matrii

    czy ktos studiuje logistyke na PRZ? jaki jest poziom na tym kierunku? polecacie? :)
    09.04.2016
  • stka

    Polecacie zarządzanie i inżynierie produkcji?
    30.03.2016
  • gryfo

    wielu maturzystów ma stracha przed polibudą i sam miałem.... do pierwszej sesji spory stresik, przy zaliczeniach przedmiotów typu mechanika, wytrzmalościówki chwile zwątpienia... czy się nie poddać, nie zmienić uczelni, nie pojść do prywatnej.... tylko trzymało nie to, że tutaj nie bule na naukę, a jednak czesne troche kosztuje. Powiem tak: udało się pozaliczać, jestem do przodu i czuje sie silniejszy, bo jest troche tak, że wykladowcy czasem chcą nas przeczołgać psychicznie, jakby sprawdzić, czy się nie poddamy, czy się nadajemy, czy damy radę, zy potrafimy wziąć się w garść i zawalczyć o siebie. Więc uspokajam - studia są dla ludzi. Miejcie wiarę w siebie, ne zrażajcie się drobnymi niepowodzeniami. Rozmawiam trochę ze znajomymi z wyższych roczników i wiem, że to jest spoko do przejścia, nawet te nudne wykłady, z których wiedza nigdzy mi się nie przyda w życiu czy pracy.
    10.03.2016
  • justa

    Czy mógłby mi ktoś ze studentów lub absolwentów PRZ doradzić czy lepiej zdecydować się studiować bezpieczeństwo wewnętrzne czy logistykę na Wydziale Zarządzania? Może macie jakieś osobiste doświadczenia lub znacie kogoś kto studiował na którymś z tych kierunków? Z góry dziękuję za odpowiedź!
    25.02.2016
  • Natka4

    Nie wiem jak to wygląda na PR ale u mnie Studium Sportu to był obiekt, w którym większość kierunków miała prowadzone zajęcia z WFu a po zajęciach był on dostępny dla studentów za niewielką opłatą.
    02.01.2016
  • wychowanie fizyczne

    co to jest Studium Wychowania Fizycznego i Sportu Politechniki Rzeszowskiej???? Czy to jest rodziaj Wydziału, na którym można studiować wychowanie fizyczne? Bo nie widzę takiego kierunku w wykazie na Politechnice Rzesowskiej?
    23.11.2015
  • studia podyplomowe BHP

    Szukam informacji na temat studiów podyplomowych w Rzeszowie z zakresu BHP w budownictwie. Czy ktoś robił je na Politechnice i może się wypowiedzień na ten temat?
    19.11.2015
  • wydział elektrotrchniki i informatyki

    Najbardziej problemowy to kierunek Elektronika i Telekomunikacja, jeśli macie czas i pieniądze to możecie sobie to postudiować. Podejście tych osób od których zależy to czy student pójdzie na kolejny semestr czy nie jest poniżające i przeciwko studentowi. Zróbcie porządny wywiad, to gdzie się da NORMALNIE skończyć kierunek jaki was interesuje i pójść do pracy a nie studiować 10 lat i mieć zmarnowane młode lata. Ci prowadzący o których mówię NIE pomagają w zdobywaniu wiedzy tylko sukcesywnie przeszkadzają studentom życie na tym wydziale...znane jest także takie postępowanie na innych wydziałach na wybranych kierunkach także tam problemowych. Tegoroczni maturzyści, wybierajcie z głową uczelnie, Politechnikę ostatecznie także, lecz kierunek który jest możliwy do skończenia :)
    07.07.2015
  • się dzieje

    no trzeba przyznać że Politechnika Rzeszowska w ostatnim czasie jakby zrozumiała, że trzeba się trochę postarać i o tego studenta zadbać, więc przyznaje obiektywnie, że ruszyło się ku dobremu ... oby na długo i skutecznie, za co trzymam kciuki sama
    15.03.2015
  • wydział chemiczny

    który kierunek na Wydziale Chemicznym jest najsensowniejszy według Was? czym się różni technologia chemiczna od inzynierii chemicznej i procesowej?
    26.10.2014
  • lotnik

    jak mieliście zdaną maturę, że się dostaliście na dzienną logistykę? czy jakieś dodatkowe zajęcia, korki, konsultacje, a jeśli to gdzie, u kogo?
    18.10.2014
  • studia podyplomowe na PRz

    czy na Wydziale Wychowania Fizycznego i Sportu są robione studia podyplomowe??? Bo jestem zainteresowany w Rzeszowie i pomysłaem o Prz, ale szukam opinii od osób, które wcześniej tu studiowały???
    21.09.2014
  • mati

    a jest jeszcze nabór na Politechnikę Rzeszowską? gdzie znajdę info o kierunkach? na stronie nie widzę...
    20.09.2014
  • technologia chemiczna

    bede studiować na PRZ technologi chemiczną, czego mogę się spodziewać na pierwszym roku w znaczeniu poziomu trudności i jak dużo studentów zwyczajowo odpada po semestrze czy po roku?
    18.09.2014
  • kris

    czy na politechnice w Rzeszowie jest Wydział Wychowania Fizycznego???? od kiedy? studiuje ktoś tam i może sie wypowiedzieć?
    10.09.2014
  • michalina

    narzekałam? hmmm osobiście irytowało mnie, gdy któryś z wykładowców strasznie przynudzał, prowadził 3 h zajęć mówiąc jednym tonem bez odrobiny zainteresowania tematem... ja się wtedy totalnie wyłączam...
    02.09.2014
  • karolina

    wszystko super, a na co narzekałaś na uczelni? bo dzisiaj coraz częściej uczelnie są dobrze wyposażone, ale co Cię denerwowało? :)
    25.08.2014
  • niki555

    Świetna uczelnia z tradycjami, bardzo duży wybór kierunków, wyspecjalizowana kadra i świetne zaplecze naukowe np bardzo dobrze wyposażone laboratoria, polecam ;)
    05.08.2014
  • aneta

    Polecam Politechnikę Rzeszowską, mają fachową kadrę, która potrafi przekazać wiedzę studentom w należyty sposób, atmosfera w szkole bardzo miła, można spotkać mnóstwo fantastycznych ludzi ;)
    02.04.2014
  • wydział maszyn i lotnictwa

    pytanie mam; teraz jestem w klasie maturalnej, mysle o Polibudzie Rzeszowskiej, konkretnie interesuje mnie Wydzial Maszyn i Lotnictwa, chodzi o to, na co postawic w nauce? czy korepetycje sa niezbedne? jesli tak, to do kogo z wykladowcow? z jakimi wynikami na maturze udalo Wam sie dostac?
    23.09.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • 123456

    Witam, ja mam ogromną prośbe do studiujących na tej politechnice biotechnologie, mógłby mi ktoś udzielić mniej więcej program zajęć ?? w sensie działy jakie są brane w poszczególnych semestrach, dzieki z góry
    10.05.2013
  • kj

    Politechniki mają wzięcie w tych czasach. a czy to politechnika w Łodzi, w Warszawie, w Rzeszowie czy na końcu świata, nie robi to większej różnicy :))
    30.04.2013
  • marcin

    ale i tak w tym regionie jest to jedna z lepszych opcji na studia, i to juz nie chodzi o miejsca w rankingach, bo pewnie pozycje mozna sobie sztucznie zalatwic, tylko o fakt, ze to uczelnia panstwowa, techniczna no i z dlugimi juz tradycjami, oczywiscie nie kazdemu jest po drodze z kierunkami inzynierskimi, bo i studia techniczne nie naleza do najlatwiejszych, ale ja osobiscie zamierzam isc w slady starszego brata i studiowac wlasnie tutaj, dla mnie fizyka jest piekna dziedzina nauki i tego zamierzam sie trzymac
    06.02.2013
  • Adam

    Swego czasu studiowałem budownictwo na Politechnice Rzeszowskiej. Po roku stwierdziłem, że to jednak miasto, które mnie ogranicza, że duszę się tutaj. Postanowiłem więc przenieść się do Warszawy. Kontynuuję tam naukę na tym samym kierunku i w końcu czuję, że żyję. Nie ma sensu zatrzymywać się w Rzeszowie, trzeba poszerzać horyzonty :)
    05.12.2012
  • student

    Osobiscie bardzo polecam PRz jestem na kierunku inzynieria materialowa, rowniez goraco polecam ten kierunek ze wzgledu na jedne z najlepszych laboratoriow do badania materialow lotniczych w Europie. Ekstra kadra ;)
    29.11.2012
  • Realista

    Rzeszów jest pięknym miastem ale muszę przyznać że jestem niezadowolony z Prz. Mimo kilku ciekawych wykładowców poziom jest niski gdyż studiują tam w dużej mierze ludzie, którzy ledwo co zdali maturę, nigdzie się nie dostali i są to ludzie głównie z okolic,ze wsi. Nawet rzeszowiacy omijają tą uczelnie wybierając KRK, Lublin czy Warszawę. Kolejnym minusem jest to że w Rzeszowie brakuje życia studenckiego, wszyscy mądrzy wyjechali do innych ośrodków. Podsumowując PRz jest bardziej gimnazjum niż studiami (brak kultury niski poziom itp). Nie polecam dla ambitnej osoby Student pierwszego roku
    24.11.2012
  • gilla

    Może politechnika reszowska nie jest w top10, może nie wszyscy wyrobili sobie o niej najlepszą opinię, ale ja uważam że jest świetna! Otrzymuję tu przyzwoite wykształcenie, a to jest najważniejsze. Poza tym mam szansę na rozwój, zdobycie doświadczenia. Poznaję teorię i stosuję ją w praktyce, czego chceć więcej?
    29.07.2012
  • klei

    Ja wiem, że na studia się tutaj dostanę, bo wyniki miałam naprawdę dobre. Ale mam pytanie dotyczące chóru- uczyłam się śpiewu 2 lata, śpiewałam w chórze Kościelnym, czy z takim zapleczem mam szansę się dostać do chóru akademickiego? Marzy mi się solo, ale to już będę musiała tam na to pracować :)).
    06.07.2012
  • barabasz

    bardzo podoba mi się zdjęcie na głownej stronie politechniki rzeszowskiej. czy jest to jedyny budynek w jakim miesci sie uczelnia? czy wnetrze jestw miare nowoczesne i ogólnie czy uczelnia stawia na innowacje? no i jak jest z kadrą, ma dobre kwalifikacje do nauczania?
    03.06.2012
  • grgh

    Właśnie, ja słyszałem, że stypendium jest na początku dla wszystkich, a później zależnie od średniej, bo trzeba utrzymywać jakiś tam poziom.. czy to aby nie trochę głupie? Tzn. nie wiem do końca jak tam jest, jak funkcjonuje system, ale może ktoś kompetentny wyrazi swoją opinię ?
    29.05.2012
  • Polek

    Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to jest z tymi kierunkami zamawianymi ? Napisane jest, że przyznają stypendium na 9 miesięcy przez 3 lata, ale nie określają dokładnie ile i czy wszystkim.. Są jakieś dodatkowe kryteria, oprócz studiowania tego właśnie konkretnego kierunku ? Z góry dziekuję za każdą opinię i informację.
    14.05.2012
  • Wiktor - pytam o logistykę

    mnie interesuje kierunek logistyka i zamierzam go tutaj studiowac, mam pytanie do starszych rocznikow z logistyki, jakie specjalnosci macie do wyboru i czy wszystkie z oferty uczelni sa otwierane? czy sama Politechnika orgazuje studentom praktyki? a jelsi tak, to gdzie? czy macie informacje, jaki procent absolentow Politechniki Rzeszowskiej otrzymuje prace w wyuczonym kierunku studiow?
    13.03.2012
  • automatyka i robotyka

    interesuje mnie kierunke studiow automatyka i robotyka, czy koledzy mogliby cos wiecej na ten temat napisac? jaki jest poziom i stopien trudnosci? co sprawia najwiecej klopotu na zaliczeniach na pierwszym roku? i czy w Rzeszowie mozna studiowac ten kierunke na jakiejs uczelni prywatnej, gdyby sie okazalo ze tutaj nietety?
    28.02.2012
  • gapek

    zalezy, czego sie oczekuje od uczelnia, moje ambicje chyba sa wyzsze, bo spodziewalem sie wyzszego poziomu, ale znajomi w grupie nie narzekaja, i raczej sa zadowoleni ze studiow tutaj
    15.02.2012
  • biotech

    Jak jest na biotechnologii ?
    28.01.2012
  • owa

    mi sie tam podoba. Fajni są ludzie, nie jakies sztywniaki pod krawatem jak na innych SUPER uczelniach o poziomie do nieba
    23.01.2012
  • nosi

    no polibuda to jest polibuda, ale poziom według innych to taki średni. Nie ma co jednak narzekać. Sami studenci chyba tworza taki własnie poziom a nie inni? Orły cyba do nas nie przychodza.
    23.01.2012
  • Joasia

    politechnika rzeszowska - lepsza niż uniwersytet rzeszowski, ale w skali kraju dalej jesteśmy za murzynami. Z Politechniką Gdańską, Wrocławską, Poznańską, Lubelską, Krakowską czy Śląską nie mamy się nawet co porównywać
    16.01.2012
  • mati2

    Politechnika Rzeszowska słynie z bardzo dobrze prowadzonego kierunku studiów lotnictwo i kosmonautyka. POd tym wzgledem nie ma sobie rownych. Natomiast w samym regionie najwyższy prestiż maja 2 uczelnie; uniwersytet Rzeszowski i POlitechnika Rzeszowska. Zalety politechniki znane sa powszechnie z racji boomu na ksztalcenie techniczne, zapotrzebowanie na inzynierow, kierunki zamawiane dofinansowane przez panstwo.
    02.06.2011