Opinie o Uczelni Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu (PWSOŚ Radom)

Komentarze (16)

  • opóźniony student

    Ukończyłem tą uczelnię w 2011. Powiem krótko. Mam wiele szacunku dla PWSOŚ. Można powiedzieć, że nauczyłem się tam inaczej żyć. Dalej się uczę ale już sam dla siebie i tego co chcę. Uczelnia jak gdyby z wtórnego analfabety zrobiła ze mnie człowieka, który ma cel w życiu .
    21.04.2016
  • Top-MC

    Ukończyłem magisterkę na Ochronie Środowiska. Właściwie zastrzeżenia mam głównie do grupy, która była zbieraniną nieciekawych ludzi, mogących nieźle popsuć humor. Poziom uczelni dość mierny ale to tylko od nas zależy ile wiedzy zostanie w naszych głowach. Wsród wykładowców jest kilka perełek o nieprawdopodobnej wiedzy. Są też i zwykłe kanalie. Ja wyniosłem z Radomia bardzo wiele i nie żałuję.
    20.08.2015
  • Janusz

    W 2000 roku ukończyłem tą szkołę. Zdecydowanie polecam ją. Wysoki poziom nauczania , doskonała kadra dydaktyczna, nie ustępująca szkołom państwowym.
    28.02.2014
  • dolores

    Bardzo dobra szkoła, można się sporo nauczyć i znaleźć pracę, trzeba tylko chciecieć.
    09.02.2014
  • marek

    ukończyłem tą uczelnie w 1997 r . wiadomości które uzyskałem od wspaniałych wykładowców pozwoliły mi ukończyć Politechnikę Białostocką Wydział Budownictwa i Inżynierii Srodowiska z oceną b. dobrą, bez żadnych problemów. Myślę, że warto ukończyć.
    09.10.2013
  • 123

    Nie polecam nikomu tej szkoły !
    01.04.2013
  • jak na logistyce?

    mnie interesuje logistyka, kto sie uczy w PWSOS w Radomiu na tym kierunku? co warto wiedziec na temat uczelni i studiow na tym kierunku? czy jestescie zadowoleni?
    01.04.2013
  • BZT

    Ja skończyłem tą uczelnie 2 lata temu, prowadzę prywatną działalność w sumie trochę związaną z ochroną środowiska i naprawdę wiedzę którą zdobyłem wykorzystuje u siebie.Czy prywatna czy państwowa wszystko zależy od studenta.Jeżeli chodzi o wykładowców to na każdej uczelni są kanalie i porządni ludzie.Uczelnie oceniam na 4.Uczelnie o tym profilu powinny dostawać duże pieniądze na rozwój.Osobiście nie żałuję, że wybrałem tą uczelnie mam wiedzę z hydrologii, meteorologii, socjologii, biologii, ekonomii, ekologii, informatyki, chemii, itd,itd....Jeżeli chcesz się uczyć to ta szkoła daje dobry warsztat teoretyczny z praktyką jest troszkę gorzej.Ogólnie polecam.
    27.11.2012
  • fruvita

    @nati: pracę owszem da się znaleźć, ale część moich starszych znajomych ma problemu. jednak to nie przez to, że Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu nie oferuje dobrego, wartościowego dyplomu, tylko dlatego że nie ma miejsc pracy. znajomości bardzo dużo dają, to oczywiste ale i bez nich nie ma co żałować że się ukończyło tę uczelnię a nie inną.
    29.08.2012
  • nati

    słyszałam bardzo dużo pochlebnych opini na temat tej szkoły. Ale cały czas się zastanawiamnad prywatną lub państwową. Zawsze mówiło się, że po prywatnej szkole to bez znajomości papierek jest nieważny. Czy ktoś kto tu studiował bądź studiuje mógłby mi powiedzieć jak to potem jest z tą pracą po prywatnej uczelni?
    04.07.2012
  • do Rafala

    w logistyce robi sie coraz ciasniej, jeszcze 3 lata temu, kazdy kto konczyl logistyke byl gosc i mial prace, lepsza gorsza, ale gdzies sie lapal, teraz troche sie zmienilo, nawet po bardzo dobrych uczelniach bywa srednio z robota, o uczelni nie bede pisala, bo nie znam sam, niech inni sie wypowiedza, ale od siebie poradze - ucz sie jezykow, a najlepiej perfect angielski, jak nie tu, to zagranica sie ustawisz
    24.02.2012
  • Rafal

    interesuje mnie logistyka w systemie zaocznym, czy mólby sie wypowiedziec ktos, kto studiuje logistyke na tej uczelni. Glownie chodzi mi o to, kto prowadzi zajecia i skad sa wykladowcy? i jaki jest poziom trudnosci, jak wygladaja zaliczenia i egzaminy, dzieki.
    14.02.2012
  • anita

    jeśli chodzi o wydział ochrony środowiska to mogę Ci z całą pewnością polecić tą szkołę, wszystkie kierunki są z branży nauk biologicznych, kadra wykładowców jest wysoko wyspecjalizowana, zawsze służąca pomocą, poziom przyzwoity
    02.06.2011
  • ela

    osobiście studiuję na UŁ ale mam kilku znajomych uczących się w Radomiu, słyszałam same dobre opinie, ochrona środowiska wydaje mi się ciekawym kierunkiem ale nie mam pojęcia czego można się spodziewać po tym kierunku w PWSOS
    25.05.2011
  • kwiat lotosu

    jestem mieszkanką Radomia i dużo słyszałam o tej uczelni, ale opinie są podzielone, dla mnie wielkim plusem jest to, że mogłabym mieszkać w swoim rodzinnym mieście i studiować, ale czy uzyskam tu odpowiednie wykształcenie? może odpowiedzieć ktoś kto skończył już tą uczelnie?
    22.05.2011
  • kamila

    myślę nad pójściem na studia o kierunku ochrona środowiska, jaką uczelnie wybrać?
    22.05.2011