Opinie o Uczelni Radomska Szkoła Wyższa (RSW Radom)

26-600 Radom , ul. Zubrzyckiego 2
+48 (48) 344 13 97,

Komentarze (18)

  • młody

    wybieram się na pielęgniarstwo, dużo słyszałem dobrego, mam do wyboru UTH i tą szkołę- ale na UTH jest tragicznie
    13.09.2016
  • aga

    Myślałam o Gospodarce przestrzennej na rsw. I jak czytam opinie to się załamuję... Tam jest aż tak źle? Większość komentarzy jest negatywnych. Bardzo chciałabym studiować na tym kierunku, ale nie ma innej uczelni go oferującej w Radomiu (przynajmniej nie znalazłam takich informacji). A nie stać mnie też na to, żeby gdzieś wyjechać. Najbardziej liczę na opinie studentów. Podobno są też źle traktowani, atmosfera jest niemiła, a inni piszą, że jest świetnie.
    28.06.2014
  • niezadowolony klient rsw

    Nie polecam tej szkoły. Zwłaszcza jeśli ktoś chce studiować pielęgniarstwo. 1. Na zajęcia praktyczne na uczelni igły, strzykawki, rękawiczki, nawet sól czy też płyn do dezynfekcji studenci muszą kupić za każdym razem sami. 2. Praktyki w Radomskim Szpitalu Spec. na Tochtermana są płatne, 100 zł za oddział- oddziału jest do zaliczenia kilkanaście. Płacisz prawie 2 tys. zł za semestr, a uczelni nawet za praktyki za ciebie nie zapłaci z tego... 3. Zajęcia są, zwłaszcza na pierwszym roku co tydzień...głównie od piątku do niedzieli. 4. Wykładowcy potrafią ściągać na egzaminy na tygodniu. 5. W szkole jest zimno, w łazienkach nie ma papierowych ręczników, zwykle również mydła. 6. Brak czytelni, brak komputerów, ksero niby jest, drogie i długo się czeka. 7. Studenta się nie szanuje i olewa. 8. Nigdy nic nie jest pewne. Drugi raz ten sam wybór- nigdy, nawet za darmo.
    03.12.2013
  • marta

    a ja osobiście jestem zwolenniczką poruszania się autem po Radomiu, zawsze udaje mi się znaleźć miejsce parkingowe a dla mnie jest to o wiele wygodniejsze niż obijanie sie w tramwaju, tyle, że mam auto na gaz :P
    08.03.2013
  • zosia

    nie jestem pewna czy poruszanie się samochodem po miescie jest wygodniejsze ;d jezdzac komunikacja miejska nie martwisz sie o miejsce parkingowe, o korki, o trudna sytuacje na drodze.. wsiadasz w autobus i jedziesz. tym bardziej ze jest tyle autobusow i tramwajow ktore podwioza cie pod sama uczelnie, zreszta komunikacja miejska wychodzi taniej ;p zostaje wiecej kasy na imprezki
    04.12.2012
  • zupkachinska

    Muszę ci powiedzieć driver, że nawet jak znajdziesz miejsce na parkingu i przejedziesz przez miasto w miarę bez korków, to i tak nie opłaca ci się autem dojeżdżać do radomskiej szkoły wyższej, bo gorzej na tym wyjdziesz niż opłacając komunikację miejską. chyba że jesteś burżujem i stać cię na paliwo!
    22.08.2012
  • driveer

    Czy opłaca się poruszać po tym mieście własnym pojazdem? Zaoszczędzi to chociaż czasu, czy raczej korki są za duże? Na 19stke dostałem autko, ale bez sensu byłoby zabierać je na studia jeśli nie będę jeździł. Nie wiem co zrobić... Czy Radomska Szkoła Wyższa ma chociaż parking?
    12.08.2012
  • rankingi

    te rankingi w ogóle nie są miarodajne,biorą pod uwage różne rzeczy i czasem kadra jest słaba a ocenę podnoszą budynki czy coś takiego. Ja zazwyczaj kieruję się opinią studentów i znajomych.
    06.07.2012
  • ktoś

    nie wiem skąd te 3 miejsce :) w tym roku mają 40 miejsce wśród uczelni magisterkisch a żadnego kierunku tego typu nie oferują . Świadczy to chyba o tym rankingu . Ogólnie nie polecam
    15.05.2012
  • 3 -cia w rankingu????

    sluchajcie, czy to prawda, ze ta szkola w rankingu wyszla trzecia wsrod prywatnych???? i najlepsza w Radomiu z prywatnych wyzszych? ja mysle o gospodarce przestrzennej i z lekka sie przestarszylem, czy aby nie za wysokie progi jak dla mnie, skoro tacy dobrzy sa teraz i taki poziom trzymaja? jak jest na tym kierunku w Radomskiej Szkole Wyzszej? Jaki poziom?
    07.05.2012
  • wojtal

    nauki jest wszędzie dużo, zależy od podejścia studenta ;p jak komuś zależy na stypendium to kuje całe noce, a jak nie to uczy się gdy musi (jak ja :D ) szkoła ogólnie spoko, wykładowcy sympatyczni, a jeszcze lepsi ludzie na uczelni ;p
    22.02.2012
  • dorota

    Sama nie studiuję pielęgniarstwa, ale mam kilka koleżanek które studiują ten przedmiot. WIem jedno, jest dużo nauki, ale to chyba wszędzie? A jeśli chodzi o wykładowców to polecam, bo sama studiuję tu.
    10.02.2012
  • MM

    Chcialabym studiowac pielegniarstwo. Czy ktos moglby mi opowiedziec o tym kierunku na tej uczelni? jak jest?
    06.02.2012
  • tomasz

    Studiuję na 1 roku Geodezji i Kartografii w Radomskiej Szkole Wyższej, wybrałem ten kierunek ponieważ chciałbym zostać architektem, kierunek ten kładzie nacisk na matematykę, nauki przyrodnicze i techniczne a przede wszystkim kartografię i geodezję, nauki jest dość sporo ale trzeba się z tym liczyć
    02.06.2011
  • antonio

    fajna uczelnia, spoko klimat, ciekawe kierunki, polecam
    25.05.2011
  • karolina

    studiuję na 1 roku o kierunku Zdrowie Publiczne, jest to nowy kierunek o ciekawym programie zajęć takich jak: nauka o człowieku, j. angielski, etyka, pedagogika czy podstawy żywienia, wydział ten to połączenie nauk medycznych oraz społecznych, co wydaje mi się bardzo dobrym pomysłem dla osób chcących ubiegać się o pracę w przychodniach, szpitalach czy branży farmaceutycznej
    22.05.2011
  • marysia

    wystarczy chyba tylko pogratulować :p ale czy naprawdę wynik pokrywa się z rzeczywistością i ranking odzwierciedla również sposób kształcenia przyszłych studentów?
    22.05.2011
  • asia

    Jestem studentką tej uczelni i chyba muszę się pochwalić! W „Rankingu Niepublicznych Uczelni Licencjackich” nasza uczelnia otrzymała zaszczytne 3 miejsce wśród najlepszych niepublicznych uczelni w Polsce! To świadczy samo za siebie...
    22.05.2011