Opinie o Uczelni Świętokrzyska Szkoła Wyższa w Kielcach (ŚSW Kielce)

25-709 Kielce , ul. Mielczarskiego 51
+48 (41) 362 30 18, 332 74 51,

Komentarze (51)

  • student/ka

    Ucze sie w tej szkole i z reka na sercu powiem w ten sposob.. Wykładowcy jak najbardziej GODNI POLECENIA zazwyczaj sa to doktorzy z UJK wiec nauczyć nauczą :) ale na tym sie konczy.. Ogromne opóźnienia z wypłacaniem stupendium, problemy finansowe skłaniaja sìę do tego ze wpłata za czesne z roku na rok rośnie i to o nie mała kwotę, rozmawiajac z Pania pracujaca w dziekanacie zadając pytanie na które powinna odpowiedziec uslyszymy z jej ust " nie jestem osobą kompetentna zeby udzielić takiej informacji " wiec kolejnym moim krokiem byla prosba o kontakt z osoba kompetemtna.. jaka byla odpowiedz tym razem? Standard " jest na zwolnieniu lekarskim " i tak za kazdym razem.. wiec czemu płacic osoba niekompetentnym? No własnie zastanówcie sie 3 razy zanim tu przyjdziecie żeby później nie żałować ja z chęcią nawet teraz przeszedłbym na inna uczelnie ale jest tyle zaleglości jesli chodzi o rozłożenie przedmiotów ze masakra.. a do tego inne uczelnie nie sa chętne po tej uczelni przyjmowac na kontynuacje zaczetego kolejnego roku tutaj.. przykre ale prawdziwe
    08.03.2017
  • Korni

    Witam! Czy są tu osoby, które ukończyły neurologopedię lub się na nią wybierają? Interesuje mnie Wasza opinia na temat tych studiów
    22.10.2016
  • donia

    Co powiecie o studium pedagogicznym na ŚSW?
    20.10.2016
  • mlody

    Witam zaczyna ktoś w kielcach Gospodarke i administracje publiczna ?
    30.09.2016
  • magda

    aniia pisz na mmichalowska198@gmail.com czekam:)
    04.09.2016
  • Koteczek

    Uwaga na kasę, śmiało można po tej szkółce pracować przy otwartym oknie, orłami nie zostaniecie. Jedynie to co dostaniecie to parę tysiaków w plecy.
    03.09.2016
  • aniia

    Hey ja zaczynam pracę socjalną zaocznie!!!odezwij się!!!
    02.09.2016
  • magda

    hej czy jest tu ktoś co zaczyna pracę socjalną zaocznie?
    01.09.2016
  • ania

    Hey czy jest tu ktoś co zaczyna pracę socjalną????
    25.07.2016
  • ted

    Fizjoterapia naprawdę jest ok. nauczyciele spoko, a najważniejsze ze zajęcia prowadzą praktycy z sanatoriów i szpitali. mają najlepsze opinie.
    22.07.2016
  • Andzia

    Hej witajcie, zwracam się tu do studentów SSW w Kielcach, chcę się dowiedzieć jak oceniacie tą uczelnie a szczególnie kierunek fizjoterapia zaocznie ;) Warto czy lepiej poszukać innej uczelni? Z góry dzięki za odpowiedzi :)
    20.07.2016
  • TORUS

    Witajcie, przyszli słuchacze! Myślicie o swojej przyszłości? Jeśli tak, to bardzo dobrze. To pierwszy krok, aby zapewnić sobie lepsze wykształcenie, a w konsekwencji znaleźć satysfakcjonującą, dobrze płatną pracę. Profesjonalne Centrum Kształcenia TORUS przedkłada Wam bogatą i atrakcyjną ofertę liceów ogólnokształcących, szkół policealnych i kursów, które jednocześnie przerywają monotonię, jaką oferuje konkurencja i kształcą na najwyższym poziomie na kierunkach dostosowanych do aktualnych potrzeb rynku pracy. Nasza bogata oferta sprawia, że każdy znajdzie specjalizację, która mu odpowiada i z którą wiąże swoją przyszłość. Centrum Kształcenie TORUS oferuje Wam bogaty wybór kursów z szerokiego spektrum tematycznego. Wśród najpopularniejszych możemy wymienić: • wizaż • język angielski • modeling • fryzjerstwo • dekorator wnętrz • biomasaż • biomasaż leczniczy • kadry i płace Dodatkowo jako jedyna Szkoła w Kielcach posiadamy w swojej ofercie Szkoły Medyczne o kierunkach : • asystentka stomatologiczna • higienistka stomatologiczna • opiekun medyczny • technik dentystyczny • technik farmaceutyczny • technik masażysta • technik ortopeda • technik sterylizacji medycznej • terapeuta zajęciowy To tylko nieliczne kursy, jakie oferuje Centrum Kształcenie TORUS. Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami. http://www.szkola-torus.pl ul. Sienkiewicza 42, 25-507 Kielce tel.: 41 241 32
    12.03.2016
  • Morelove

    Dodam jeszcze tylko zdanie od siebie. Usłyszawszy i dowiedziawszy się wielu opinii na temat innych szkół wyższych w Kielcach, myślę, że właśnie ta jest chyba najodpowiedniejszą. Nie polecam UJK i WSEiP, radzę trochę poczytać, jeśli ktoś się tam wybiera. Słyszałam też, że Staropolska Szkoła Wyższa jest całkiem dobra, choć mały wybór kierunków, zależy kto na co się wybiera. Poza tym to dno. Jeśli ktoś ma naprawdę wysoki potencjał i pragnie się głęboko rozwijać to radzę wybrać nieco większe miasta i konkretny Uniwersytet. Moja sytuacja nie pozwala na studiowanie stacjonarne, w dodatku gdzieś dalej. Jeśli ktoś jednak tak jak ja, szuka czegoś w Kielcach na zaocznych to tylko któraś z tych 2 szkół. Ewentualnie Politechnika, choć to już nieco inna bajka. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale jeśli już ktoś potrzebuje wiedzieć to już wie. Pozdrawiam serdecznie.
    04.12.2015
  • Morelove

    Jestem na pierwszym roku fizjoterapii. Ogólnie szkoła całkiem ok. Plan zajęć podawany jest na stronie z przynajmniej tygodniowym wyprzedzeniem, pani w dziekanacie jest miła i cierpliwa. Profesorowie nawet ok, poza kilkoma wyjątkami (ale to jak w każdej szkole/uczelni), atmosfera również przyjazna. Jedyne do czego można się doczepić to bufet, a raczej jego brak, tylko marny sklepik z dość drogimi produktami, nie wspomnę o obiadach, których koszt wynosi 22 zł (jeśli by ktoś chciał) i to, że w szkole jest strasznie zimno. Trochę przykra sprawa, że płaci się za to, a w zamian nie można dostać odrobiny ciepełka. Poza tym może być.
    04.12.2015
  • Klamcio

    Kamila tak ja zaglądam
    05.10.2015
  • Kamila

    hej czy wogóle zaglądają tu jacyś studenci z pierwszego roku
    30.09.2015
  • Klamcio

    Cześć czy jest tu ktoś kto zaczyna studia na fizjoterapii? jak tak to piszcie klamcio@onet.pl
    27.09.2015
  • Kamila

    Cześć czy jest tu ktoś kto zaczyna pracę socjalna jeśli tak to piszcie kamila.kos@op.pl
    27.09.2015
  • KAMA 23

    CZEŚĆ czy sa na tym forum osoby które zaczynają studia w tej szkole na zdrowiu publicznym
    16.07.2015
  • Ela

    Jestem tu i sobie chwalę. Jest spoko.
    22.05.2015
  • nie

    NIE, nie, nie - nie dajcie sie nabrac
    01.09.2014
  • eryk

    Studiuję tu i polecam szkołę wszystkim.
    01.02.2014
  • student

    Wystawiam tej szkole bardzo pozytywną opinię. Niedużo studentów to zaleta, a nauczyciele to sami praktycy, przynajmniej na zdrowiu publicznym.
    28.01.2014
  • pol21

    Popieram pozytywne opinie. Ja tam nie chodzę tylko moja pani ale zawsze mi opowiada same pozytywne rzeczy z uczelni. Jest bardzo zadowolona że studiuje.
    03.01.2014
  • mac 32

    a co konkretnie cię interesuje ? ja przeniosłem się na drugi rok z UJK bo tam było znacznie drożej a plany zajęć czytaliśmy dopiero jak przyjechaliśmy na zjazd. To była dopiero porażka. Tu w Świętokrzyskiej jest bardzo fajnie, wykładowcy naprawdę ekstra.
    13.11.2013
  • o fizjoterapii napiszcie

    interesuje mnie wszystko, co wiąże sie ze studiami na kierunku Fizjoterapia, chcę go studiować, jeszcze nie wiem do końca, gdzie, rozważam Świętokrzyską, dlatego proszę Was o info
    07.11.2013
  • piotr

    Popieram odpowiedź kanclerza, szkoła godna polecenia a te głupie komentarze to na pewno nie od studentów bo fakty się nie zgadzają. Studiuję tu 2 rok i jest na prawdę w porządku.
    27.10.2013
  • kaska

    Rozpoczynam własnie 2 rok fizjoterapii i uwazam ze jest ok.. szkoła nie stresuje i wykładowcy bardzo przyjazni... czasem jest nie ok. np na zaliczeniu z biologii medycznej Pani. xxxxx nie sprawdzala w ogole prac, przejrzala tylko i wstawiala oceny jakie jej sie podobaly... prawda jest taka ze ja od mojej kolezanki mialam duzo wiecej napisane i z sensem, poza tym mialam wiecej w glowie ... ja dostalam 4 a ona 5 to trochę smieszne... pani trochę smieszna. Bufet przeszkadza to fakt jedyne co to mozna ciepla zupkę chinska jesc... i jeszcze wadą jest to ze plany zajec czy egzaminow daja pozno tak ze czlowiek nie wie na czym stoi i czego ma sie uczyc... Szkola ma pare zalet ale i pare wad... jak kazda... W kazdym badz razie jesli chodzi o naukę i cwiczenia to jest ok... łatwo się przyswaja wiedze... bo materialy są sensownie tlumaczone.
    10.10.2013
  • jaro

    brawo panie Kanclerzu !!!! całkowicie Pana popieram. Zakończyłem studia w zeszłym roku i pracuję w zawodzie, uczelnia jest OK !!!! Proszę się nie przejmować kretyńskimi komentarzami jakichś nieuków pewnnie skreślonych za brak postępów w nauce. Szkoła jest naprawdę SUPER !!!!
    07.09.2013
  • Milena

    Ja tez studiuje w tej szkole i jestem nawet zadowolona,wykladowcy bardzo przystepni i pomocni.grupy male i fajne,ogolnie plus.polecam:)
    07.09.2013
  • Kanclerz ŚSW

    Z dużym zażenowaniem przeczytałem komentarze "studentki" ukrywającej się pod pseudonimem: mała, sylwia i iwo. Z numeru IP komputera wynika, iż jest to jedna i ta sama osoba. Treść komentarza ( karygodne błędy ortograficzne, stylistyczne i brak interpunkcji ) świadczy o tym, że osoba pisząca nie posiada średniego wykształcenia, zatem nie może być studentką. Fakt ten potwierdzają także nieprawdziwe informacje podawane przez tę osobę jak również brak elementarnej wiedzy na temat Uczelni. Bufet przecież funkcjonuje a legitymacje studenckie to druki ścisłego zarachowania których wzór określiło Ministerstwo dla wszystkich szkół wyższych w Polsce. Pozostałe "argumenty" i inwektywy pozostawiam bez komentarza - bo z czym tu polemizować. Jestem przekonany, że każdy student jest zainteresowany dobrą opinią o Uczelni której dyplomem legitymuje się, bądź będzie się legitymował. Zapraszając do nowej siedziby Uczelni przy ul. Mielczarskiego 51, proszę jednocześnie czytelników komentarzy o zignorowanie poniższych "opinii" podpisanych nickiem mała, sylwia i iwo. Kanclerz Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej.
    09.08.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    24.06.2013
  • sylwia

    Zgadzam sie z komentarzem niżej jestem studentka tej szkoly i rzeczywiscie szkoła poste puje wedlug swoich zasad nie zważając na studentow i na to że płacimy i wymagam. Dziekanat tej szkoły jest kompletna klapom pracuje w tej szkole cała rodzinka nie miłych i nie przyjaznych ludzi bardzo ciezko jest z dziekanatu zaczerpnac jakich kolwiek informacji gdyz sa to ludzie bardzo niezorganizowani i nie wydajni w swojej pracy.
    24.06.2013
  • mała

    szkoła jest na bardzo niskim poziomie nie jest ciezko to jedyna zaleta tej szkoly. pod względem organizacji szkoła jest porażką: Dopisują studentów do protokolów długopisem, okropne legitymacje jak u dzieci z podstawówki, brak bufetu i automatu do kawy, brak klimatyzacji na auli skwar okropny, duzym minusem jest niemiły i nieprzyjazny kanclerz. Pozostali wykladowcy w porządku jednak warto sie zastanowic nad ta szkoła ponieważ dzieja się w nij cuda informacje o egzaminach nie sa podawane mozna nawet dowiedziec sie godzine przed ze jest egz z danego przedmiotui to z calkowicie inna osobą z którą w ogole nie ma sie zajeć. Kolejny minus to okropna strona internetowa szkoly na której nic nie jest czytelne i jasne w dzisiejszych czasach to dno totalne które bardzo utrudnia nam nauke w tej szkole.
    24.06.2013
  • poka 14

    Jestem studentką 3 roku i niedługo się bronię. Polecam tę uczelnię z czystym sumieniem dla wszystkich. Najważniejsze że mamy zajęcia w małych grupach i naprawdę można się dużo nauczyć bez większego problemu. Szkoła O.K. !!!
    20.05.2013
  • studentka

    Ssw to nie polibuda fakt. Ale oceniam szkole ok, kadra wykładowców z którą mozna sie normalnie porozumiec, zajecia w grupach do 50 osob. Ogólnie jestem zadowolona
    17.05.2013
  • Paweł

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Zapraszamy! www.written4you.pl Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!!
    29.04.2013
  • prcc12/85

    Ukończyłem w Świętokrzyskiej Szkole Wyższej studia podyplomowe bo tak wymagał pracodawca. Nie jestem młody więc bałem się czy dam sobie radę. Teraz jestem mile zaskoczony, bo wiedza przekazywana w sposób bardzo przystępny, mili wykładowcy, fajne warunki i ogólnie oceniam szkołę jak najlepiej.
    13.04.2013
  • radek

    Uczelnia przeniosła się na ul. Mielczarskiego 51 w tym roku akademickim . Jest lepiej bo blisko od dworca . Warunki fajne. Nauczyciele bardzo mili i nie katują ludzi tylko starają się wszystko dobrze przedstawić . Jestem na pracy socjalnej i bnardzo polecam tę szkołę. Jest naprawdę fajnie.
    26.01.2013
  • eli

    jestem studentką III roku pracy socjalnej i chciałam wam powiedzieć ,że bardzo będzie mi brakowało tej uczelni , fajni wykładowcy polecam ten kierunek jeden mały minusik to brak bufetu ciepłych posiłków po całym dniu siedzenia na uczelni człowiek naprawdę jest głodny pozdrawiam
    22.01.2013
  • lilly

    tak bardzo narzekacie, a według mnie ne jest aż tak źle. studiuję tutaj pedagogikę z resocjalizacją i mi się podoba. Może to nie jest spełnienie moich marzeń, bo chciałam się dostać na inny uniwersytet, ale daję tutaj spokojnie radę i wydaje mi się, zę nie ma aż takiego wyścigu szczurów
    06.07.2012
  • absolwent

    studiowałem fizjoterapię na dziadowskiej WSEIP, dno masaże ćwiczyliśmy na zwykłych ławkach !!! jacyś dziwni wykładowcy, za każdym razem inni, bałagan, wielka porażka. Przepisałem się do Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej i poznałem inny świat. Mili ludzie, małe grupy na ćwiczeniach, bez wysiłku nauczyłem się 100 razy więcej niż tam. Biorę stypendium i aż mi się nie chce jeszcze kończyć studiów bo tu jest naprawdę ekstra. Najmilsza nauka w moim życiu.
    06.06.2012
  • robert

    nie polecam,dno
    31.05.2012
  • Oliwier

    Ja studiuje tutaj i czasem narzekam na szkołe. Nic nie jest idelane pamiętajcie:) Nie ma co zachwalac tak tej nasze szkoły każdy ma inne preference
    16.01.2012
  • Isi

    Fajny program erasmus ;p jest moc
    11.01.2012
  • Iga

    I ja mogę się przyłączyć do opinii mai i Malwiny. Studiowanie tutaj jest na wysokim poziomie.
    02.06.2011
  • Kuba

    Fizjoterapia jest bardzo ciekawym kierunkiem. Studiuję ją ponieważ z własnego doświadczenia wiem jak ważna jest rehabilitacja. Opinię jaką wystawiam tej uczelni to: jest świetna!
    02.06.2011
  • Eric

    Uczę się tutaj na kierunku praca socjalna. Studia ciekawe. Program nauczania świetnie ułożony. Maturzyści, możecie śmiało zdecydować się na tą uczelnię.
    02.06.2011
  • maja

    Studiuję pedagogikę z edukacją dla bezpieczeństwa. Planuję w przyszłości nauczać w szkole. Uczelnia na dobrym poziomie.
    02.06.2011
  • Malwina

    Kontakt z ludźmi zawsze był dla mnie ważny. Nauczanie jest moją pasją dlatego wybrałam kierunek Pedagogika z edukacją dla bezpieczeństwa. Wybór uczelni był prosty, polecili mi ja znajomi. Nie zawiodłam się.
    23.05.2011
  • Kacper

    Jestem studentem Pedagogiki z resocjalizacją. Swoja przyszłość wiążę z pracą w więziennictwie. Szkoła przyjazna studentowi, ciekawe specjalizacje. Materiał przystępny, dość łatwo wchodzi do głowy.
    15.05.2011