Opinie o Uczelni Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach (UE Katowice)

Komentarze (82)

  • Patryk21

    Witam, chciałbym zacząć studia niestacjonarne na kierunku informatyka. Może ktoś wyrazić swoją opinię, jak wyglądają takie studia? Czy ciężko jest zdać itd.
    27.07.2017
  • Olcia

    Proszę o opinie na temat studiów mgr na kierunku finanse i rachunkowość. Czy przeciętny student da radę się utrzymać!?
    15.07.2017
  • Mati95

    Witam! Chciałbym zacząć od pazdziernika 1 rok magisterki zaocznej kierunek : Gospodarka Przestrzenna , wypowie się ktoś czy spoko wszystko , jak wykladowcy itp ? Dodam że mam zamiar dojeżdżać z Częstochowy. Pozdrawiam !
    11.07.2017
  • Dominika

    Czy ktos z was miał problem z wpisaniem przedmiotów kwalifikacyjnych? Bo mi wyskakuje nieznany błąd.
    28.06.2017
  • Jasiek

    Jak oceniacie FiR? Interesują mnie studia na tym kierunku a Katowice są jedną z moich awaryjnych opcji. Byłbym wdzięczny za szczegóły, co jest na plus a co minus
    20.06.2017
  • Kandydat

    Co sadzicie o kierunkach Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze ze specjalizacją Biznes Międzynarodowy oraz o kierunku Ekonomia ze specjalizacją Handel Zagraniczny? Głównie wchodzą w grę studia zaoczne.
    19.06.2017
  • studen_inf

    Informatyka lipa, prowadzacy zbytnio sami nie ogarniaja tego czego powinni nauczac, wyklady to czytanie slajdow z power pointa/pdfa, cwiczenia to szybkie rzucenie zadaniami bez wytlumaczenia. Czlowiek dam by sie wiecej nauczyl nie tracac czasu na te cwiczenia/laboratoria. Cena za studia zaoczne smiech na sali! Ogółem 4/10 za możliwość dostania papieru
    18.05.2017
  • Ola

    Polecacie bardziej Finanse i Rachunkowość w Katowicach czy Rybniku?
    07.05.2017
  • Patrycja

    Dziękuje Dominika za opinie ;)
    05.05.2017
  • Dominika

    Hej Patrycja :) ja studiuje zaocznie finanse i rachunkowość. Jest naprawdę przyzwoicie. Zjazdy są praktycznie co tydzień. Jeśli chodzi o materiał to trzeba nad nim posiedzieć też w domu co wymaga dobrej organizacji czasu zwłaszcza jeśli chcesz pogodzić to z pracą. Ale wszystko jest do ogarnięcia. Na początku byłam zmęczona bardzo i miałam kryzys ale z pierwszą sesja wszystko minęło. Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona z wyboru. Pozdrawiam
    04.05.2017
  • sfgdrg.

    Polecam kierunek LOGISTYKA (WZ)!! Ciekawie prowadzone zajęcia, zarówno praktyka jak i teoria, zaangażowani wykładowcy... Trochę sporo materiału, ale wszystko da się ogarnąć i z pewnością większość się przyda w przyszłej pracy związanej z logistyką.
    29.04.2017
  • Karol

    AnnaJ. Mnie własnie nie interesują wykłady czysto programowe, bo wiedzę praktyczną już jakąś mam (co prawda w Corelu a nie Adobe) lecz właśnie teoria na temat procesów myślowych, itp. A polecasz jakąś alternatywę zamiast tej uczelni (najlepiej Śląsk, Krk raczej odpada)?
    27.04.2017
  • AnnaJ

    Karol, to, co ta uczelnia mówi, a to, jak jest na prawdę, to dwie róże rzeczy. na 4 semestrze, czyli pierwszym ze specjalizacji, była grafika, komputerowa( ta, na której nie włączyliśmy komputerów cały semestr), projektowanie informacji i wprowadzenie do komunikacji wizualnej. Na 5 semestrze była animacja komputerowa gdzie robiliśmy na Adobe, witryny internetowe CMS i teoria design. A 6 semestr to już tylko seminarium, nie ma zajęć poza jednym wykładem z wyboru. I tak właśnie wygląda ta specjalizacja, której są 2 semestry, a nie 3. To, czego się nauczyliśmy z pakietu Adobe, można samemu sobie ogarnąć z tutoriali na yt. Tak więc jest 6 przedmiotów specjalistycznych, z których 'na programach' jest jeden.
    27.04.2017
  • Karol

    Do AnnaJ. Z tego co mi przysłali z uczelni wynika, że jest 8 przedmiotów specjalistycznych, z czego 4 są "na programach", a 4 teoretyczne? Tak więc... Jak to jest?
    24.04.2017
  • AnnaJ

    Żeby wylecieć z UE trzeba się bardzo postarać. Dziennikarstwo polecam każdemu, kto chce sobie przedłużyć wakacje o 3-5 lat. GRAFIKA na dziennikarstwie na specjalizacji projektowanie komunikacji wizualnej - praca na photoshopie, illustratorze i flashu. Zdecydowanie jest to dalej dziennikarstwo, bo przedmiotów 'grafika' jest... jeden ;) jeden na 4 semestrze gdzie nie włączyliśmy w ogóle komputerów cały semestr i na 5 animacja komputerowa, czyli praca na wyżej wymienionych programach. A wręcz powiedzenie, że jest to dalej dziennikarstwo mija się też z celem, bo większośc przedmiotów jest niezwiązana z kierunkiem, tak oto przez 3 lata mieliśmy ekonomię, finanse i rachunkowość, prawo, historię, zarządzanie itp, a z samego dziennikarstwa po zakończeniu studiów zostaje ci mniej napisanych prac dziennikarskich niż palców u rąk.
    24.04.2017
  • Programy

    Wie ktoś na jakich programach graficznych pracują na uczelni?
    20.04.2017
  • Patrycja

    Witam. Zastanawiam się nad kierunkiem Finanse i rachunkowość właśnie na tej uczelni. Chciałabym studiować zaocznie. Wiek ktoś może, jak wygląda nauka na tym kierunku? Jak często są zjazdy?
    12.04.2017
  • Natalia

    Nie polecam, jest po 10 przedmiotów na semestr na niemal wszystkich kierunkach studiów, z tego większość jest niezwiązana z kierunkiem/specjalnością.
    12.04.2017
  • Sylwia

    Również nie polecam Informatyki na tej uczelni.... PORAŻKA. Zero tłumaczenia. U części prowadzących zajęcia nawet nie są prowadzone... siedzą na 4 literach przy komputerze, a grupa na fejsie xD. Tak jak ktoś napisał, wymagania duże, a nauczanie żadne.
    11.04.2017
  • Karol

    Może ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa grafiki na Dziennikarstwie i komunikacji społecznej? Głównie chodzi mi o specjalność: Projektowanie komunikacji wizualnej i narracji. Jak często jest otwierana i własnie, czy jest tam więcej grafiki czy typowo dziennikarstwo?
    08.04.2017
  • Tofik

    Ciężko się dostać na dzienne ? Ciężko się utrzymać? Interesuje mnie zarządzanie/ przedsiębiorczość i finanse ostatecznie logistyka proszę o szczere opinie;)
    29.03.2017
  • asdf

    Ktoś studiuje Finanse i Rachunkowość? Polecacie, nie polecacie?
    16.03.2017
  • Marek

    Jestem studentem 1 roku informatyki. Moja ocena tyczy się tylko przedmiotów informatycznych. Ogółem jestem zawiedziony. Poziom NAUCZANIA jest bardzo NISKI - nie współmierny do wymagań, które są bardzo wygórowane... niektórzy najwyraźniej nie wiedzą co to znaczy wyskoki poziom... to nie tylko wysokie wymagania, ale i nauczanie na odpowiednim poziomie. Na wykładach prezentacje są czytane przez prowadzących, natomiast na ćwiczeniach prowadzący nie dają żadnych materiałów i nikt nic nie tłumaczy, a jak nikt nie zadaje pytań, bo nikt nic nie rozumie to wtedy prowadzący przechodzi do kolejnego zadania, a zadanie jest do rozwiązania w domu. Materiały na wykładach i ćwiczeniach z większości przedmiotów w ogóle się nie pokrywają. Dodatkowo prowadzący powiedzieli nam na zajęciach, że w tym roku uczelnia przyjęła za dużo studentów i dlatego chce jak najwięcej wyrzucić... oczywiście drogą eliminacji, czyli jak już wspomniałem wcześniej poprzez wygórowane wymagania i zerowy poziom nauczania. Poziom nauczania jest na tyle niski, że godziny spędzone na ćwiczeniach to zmarnowany czas... podczas którego można by się uczyć samemu wszystkiego.... bo inaczej się nie da..
    24.02.2017
  • logistyka

    Zdecydowanie warto, zanim poszedłem na te studia obawiałem się, że zanudzę się na zajęciach a ilość nauki mnie przerośnie, na szczęście program jest na tyle ciekawy, ze chodzę na większość zajęć a zaliczenia nie są tragiczne
    21.02.2017
  • Darek

    Cześć, chciałem się zapytać, czy jest ktoś do studiuje logistykę na UE w Katowicach? Jakie wrażenia, opinie? Warto, iść tutaj na studia magisterskie?
    22.11.2016
  • bubbba

    z tego co pamiętam to w formularzu rekrutacyjnym pada pytanie czy ma się nową czy starą maturę, jeśli podajesz rok to chyba wezmą pod uwagę chociażby różnice programowe także ja śmiało składałabym dokumenty, fajnie jeśli masz potwierdzone umiejętności językowe jakimś certyfikatem, to pewnie też da się gdzieś wpisać
    16.11.2016
  • andrzej

    Witam. Mam taką sobie maturę którą zdałem w 2006. Mam teraz czas i chęć by kształcić się dalej i chciałbym iść na zaoczne na UE w Katowicach. Mam lekkie obawy co do rekrutacji na niestacjonarne a mianowicie czy też patrzą na świadectwo maturalne? Mam języki bardzo słabe ...choć teraz jest świetnie :) może jakieś rady?..
    04.11.2016
  • andrzej

    Witam. Mam taką sobie maturę którą zdałem w 2006. Mam teraz czas i chęć by kształcić się dalej i chciałbym iść na zaoczne na UE w Katowicach. Mam lekkie obawy co do rekrutacji na niestacjonarne a mianowicie czy też patrzą na świadectwo maturalne? Mam języki bardzo słabe ...choć teraz jest świetnie :) może jakieś rady?..
    04.11.2016
  • hania

    Z jakiego powodu obrona nie odbyła się w terminie? Promotora nie było na uczelni? Trochę mnie to dziwi, zawsze myślałam, że po akceptacji pracy nie ma problemów z umówieniem się na obronę.
    30.10.2016
  • Tylko nie Pan P*rnes

    Powiem szczerze. Odradzam studia na kierunku DKS. Niczego się nie nauczyłam. To był mój 3 kierunek, a promotor PAN JAKUB P*RNES to dla każdego studenta informacja, że może już zapomnieć o obronie w terminie i szykować pieniądze na wykupienie semestru i przełknięcie wylecenia z hukiem z uczelni po 3 roku. Nie radzę też iść i na Niego skarżyć do PRODZIEKANA, bo mają ze sobą komitywę. Jeśli już to od dziekan lub wyżej, albo instytucje nadzorujące
    10.10.2016
  • Olga

    Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
    26.09.2016
  • Olga

    Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
    26.09.2016
  • Olga

    Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
    26.09.2016
  • Absolwentka

    Kilka lat temu zakończyłam swoją 5-letnią przygodę z tą uczelnią i z czystym sumieniem mogę ją polecić :) Wykładowcy są różni - niektórzy niczym gestapowcy sprawiają, że na zajęciach panuje bezdech, inni są luzaccy i mają prostudenckie podejście, są tacy, którzy usypiają już przy omawianiu warunków zaliczenia oraz tacy, przy których półtora godziny wykładu mija jak 10 minut. Uczelnia może się pochwalić świetną współpracą z placówkami zagranicznymi - oferta wyjazdów w ramach Erasmusa czy szkół letnich bije na głowy większość uczelni na Śląsku - mam znajomych, którzy dzięki UE mogli wyjechać np. do Korei Południowej czy Tajwanu. Na uczelni panuje miła atmosfera i nie czuć tak rywalizacji czy wyścigu szczurów. Szkoła znajduje dobry balans między utrzymaniem wysokiego poziomu nauczania a zadbaniem o to, by studenci mogli także ochłonąć na dobrze zorganizowanej imprezie :) Jedyny minus w moim odczuciu to wybór specjalizacji, który odbywa się online. Zostaje uruchomiony wybranego dnia o północy i faktycznie trzeba czatować do tej godziny, bo inaczej można się nie załapać na to, co chce się wybrać. Co jednak najważniejsze - pracę znalazłam bez problemu jeszcze w trakcie studiów i teraz, kilka lat po obronie, nie narzekam na zarobki, a studiowałam kierunek będący rzekomo kuźnią bezrobotnych, czyli zarządzanie :)
    25.09.2016
  • Yuzu

    Witam, czy ktoś studiował informatykę na UE zaocznie? Jak wygląda studiowanie w takim trybie na uczelni? Czy dużo można się nauczyć od prowadzących? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
    17.08.2016
  • gallito_jodye

    Czy są tu osoby które studiowały dziennikarstwo na UE w Katowicach? Jeśli tak, to polecacie te uczelnie? Jak wykładowcy?
    18.07.2016
  • kandyydat

    Cześć, co myślicie o kierunku gospodarka przestrzenna? Czy jest to przyszłościowy kierunek? A myśląc przyszłościowo, to powiedzcie mi proszę, jeżeli chciałabym robić magisterkę, to czy budownictwo czy geodezja nadałyby się, a jak nie to co innego? Niestety jeszcze nie jestem obeznana w tych sprawac, więc proszę Was o pomoc! Pozdrawiam :)
    16.07.2016
  • Kandydat

    Studiował ktoś może Biznes elektryczny ? Czy mógłby udzielić jakiś informacji na temat tego kierunku i czy warto się na niego wybrać? Czy jest programowanie i w jakich językach?
    30.05.2016
  • Kaja

    Od liceum wiedziałam, że chcę studiować jakiś ekonomiczny kierunek, więc wybór był prosty. UE w Ktowicach to strzał w dziesiątkę! Zdecydowałam się na kierunek ekonomia, a potem specjalność- handel zagraniczny. Uczelnia super, zajęcia nie usypiają, wykładowcy potrafią wzbudzić zainteresowanie studentów. Ogólnie szkoła stawia wysokie wymagania, poziom nauczania wysoki, ale w końcu "dla chcącego nic trudnego".
    05.04.2016
  • student

    W październiku 2015 nie było ciężko, przyjeli wszystkich bo nie było za dużo chętnych (tzn wg mnie tak, bo jest nas 300 zaocznych :P ).
    30.03.2016
  • depewu

    Mam pytanie. Planuję w tym roku spróbować swoich sił właśnie na UE w Katowicach. Chciałabym studiować FiR niestacjonarnie. I stąd pojawia się moje pytanie czy ciężko jest się dostać i czy zaocznie progi są wysokie? Pozdrawiam ;)
    15.02.2016
  • zainteresowany

    Dobry wieczór. Mam pytanie. Czy ktoś studiował może na UE w Katowicach studia magisterskie z gospodarowania nieruchomościami? Chciałbym znać opinie osób które studiowały ten kierunek i jak go oceniają z perspektywy czasu? Pytam gdyż rozważam studia z nieruchomości właśnie na UE w Katowicach.
    01.02.2016
  • olga

    kto studiuje kierunek International Business, bo chciałabym się skontaktować na prv i dowiedzieć szczegółów. Na stronie piszą, że studia są płatne, ale czy także na dziennych? no bo z reguły dziennne studia w uczelniach publicznyh są za darmo, ale tutaj nie zaznaczono, że chodzi o niestacjnarne.
    04.01.2016
  • zimowa rekrutacja

    czy na państwowych uczelniach jest realizowana rekrutacja zimowa? czy to jest tylko w prywatnych szkołach? gdzie szukać takich informacji? interesuje mnie kirrunek związany z finansami na uczelni państwowej w Katowicach?
    03.01.2016
  • ptanie

    macie porównanie jak wygląda ekonomia w Opolu? albo porównanie Katowice i Opole? myśle o ekonomii albo czymś bliskim, jakieś finanse, jak to wygląda na UE w Katowicach?
    14.12.2015
  • logistyka na podyplomówkach

    popatrz sobie na uczelnię z Wrocławia, oni mają głownie kierunki logistyczne i robią też podyplomówki: http://www.studia-podyplomowe-wroclaw.com/ znajomy chodził do nich, był zadwolony
    11.12.2015
  • studia podyplomowe na UE w Katowicach

    Interesują mnie studia podyplomowe z zakresu Logistyki w Katowicach (ew. niedaleko), na stronie widziałem ofetę UE - Menedzer Logistyki, wchodzi w grę. Czy ktos realizował ten program i może go zaopiniować??? Warto? Jeśli nie tu, to gdzie polecacie?
    27.11.2015
  • Aga

    Jest fajna strona nowego Wydziału Uczelni w Rybniku: http://www.ue.katowice.pl/uczelnia/wydzialy/wbfia.html - tam można znaleźć wszystkie informacje. Studia na tym Wydziale mają charakter praktyczny, myślę, że to dobra propozycja ;)
    10.09.2015
  • moni

    czy ktos moze sie wypowiedziec n tema ue w kato ale ODDZIAL RYBNIK ?
    06.09.2015
  • Angela

    Aga, ja studiowałam na specjalności dystrybucja i handel na ekonomii i moim zdaniem nie było jakoś bardzo trudno. Może dlatego, że interesowały mnie treści, których się uczyłam. Dosyć dużo marketingu i tego typu przedmiotów :)
    04.08.2015
  • mimi

    idziesz na UE i jeśli przetrwasz / pozaliczasz / obronisz się - to masz dyplom, z którego możesz być dymny, nie dajcie sobie wmówić, że jakieś szkoły prywatne mogą konkrować z nami, bo to śmiech na sali jest, zrszta sami się przekonacie ;-)
    04.08.2015
  • aga

    czy studiuje ktoś dystrybucje i handel na rynku krajowym i zagranicznym? jak to wygląda, bardzo trudne?
    29.07.2015
  • Karol

    Jak tu jest z otwieraniem specjalizacji na wydziale FiR, Gospodarowanie nieruchomościami? Często otwierana czy raczej nie ciesząca się zbytnim zainteresowaniem?
    19.03.2015
  • marcin

    bardzo dobra ale i wymagajaca uczelnia, jak ktos chce papier to radze odpuscic...
    06.11.2014
  • filo

    wszedzie jest tak ze specjalnosciami, podaj duzy wybór, a potem otwieraja te, gdzie sie najwiecej osób zapisalo, to norma na wszystkich uczelniach, z kim nie rozmawiam, to tak jest, ale ja z innej beczki, bo akurt osoby, które studiują na UE w Katowicach i które dobrze znam - one sobie chwalą studia i nikt nie mówił nic złego, no może oprcz narzekania na sesję, gdy nie mogli iść na imprezkę bo zakuwali, cha, cha
    03.09.2014
  • karolina

    Studiuję GOSPODARKĘ TURYSTYCZNĄ i polecam
    17.02.2014
  • volto

    Studiuję rachunkowość od 4 lat, teraz 5 ostatni rok...nie jest łatwo, uwierzcie mi, jesli ktoś mysli, że jak się dostanie, to jakoś to będzie, niech zapomni, naprawde trzeba swoje przysiedzieć i zakuć, nie ma taryfy ulgowej
    02.10.2013
  • Emi

    Wybrałam UE w Katowicach, bo to w powszechnej opinii najbliższa dobra uczelnia. Nie ma na Śląsku wybitnie dużego wyboru. Chciałam skończyć dobrą uczelnię, żeby mieć solidne podstawy na rynku pracy, a nie pchać się na uczelnię prywatna. Po roku mogę stwierdzić, że ta uczelnia to porażka. Największe grzechy uczelni moim zdaniem to: - wysokość czesnego - jeśli chodzi o studia niestacjonarne - chyba stawka najwyższa w województwie śląskim (uczelnia ekonomiczna); - kandydaci są wabienie niewyobrażalną liczbą specjalności, np. na ekonomi 13 do wyboru, przy czym otwiera się JEDNA i narzuca się ją 40 studentom. Nie ważne, że chcieliście coś innego. Wybór specjalizacji następuje po I semestrze, więc albo zawczasu odchodzisz i godzisz się ze strata pieniędzy, albo mecz się dalej i studiuj nie to co chciałeś; - to samo dotyczy tzw przedmiotów swobodnego wyboru; - zjazdy czasami przez 3 miesiące w KAŻDY weekend; - egzaminy w środku tygodnia na studiach zaocznych; - najlepsze na koniec: za to wszystko po roku następuje podniesienie czesnego (i tak bardzo wysokiego do tej pory). Naprawdę radzę przemyśleć 20 razy tę uczelnię i nie dać się nabrać na chwyty marketingowe. Może jednak lepsza jest już jakaś prywatna, tańsza, gdzie przynajmniej będzie się studenta traktować z szacunkiem.
    15.08.2013
  • Luki1985d

    Opisywana uczelnia to mistrzostwo świata w "biciu piany", że o kompetencjach kadry nie wspomnę. Przekazywana wiedza totalnie nieadekwatna do rzeczywistego zapotrzebowania rynku pracy i wymagań pracodawców, w zasadzie niewykorzystywalna w praktyce. Jako były student (obrona '09) stanowczo nie polecam.
    04.06.2013
  • xkatarzyna

    a jak z przedmiotami zdawanymi na maturze ? co trzeba zdawać i na ile. % , żeby się dostać ? myśle np. o analityce gospodarczej
    20.05.2013
  • Beti

    baaaardzo fajna szkoła, przyjazna studentowi :) studiowałam ekonomię na Uniwersytecie Ekonomicznym im. Karola Adamieckiego w Katowicach i jestem bardzo zadowolona, bardzo miło wspominam ten czas :) chętnie zamieniłabym teraz swoją pracę na przynajmniej jeden rok studiów :P
    18.02.2013
  • niki

    a jak pracodawcy widza dyplomy z Katowic i Wrocławia? czy jest roznica w prestizu? na ile odgrywa to role, gdy szuka sie pracy? ja mam tak samo daleko do Katowic jak i do Wroclawia, wiec co byscie doradzili?
    15.02.2013
  • klaudia

    ja próbowałam studiować dwa kierunki na raz i można się zamordować! musisz przepisywać oceny, zapisywać się osobno na zajęcia bo ci kolidują z drugim kierunkiem, a w czasie sesji to już jakaś masakra! dwa razy więcej materiału. ja ze swojej strony wybrałabym finanse i rachunkowość (mówię tu już na przyszłość;p) bo ekonomia to taki ogólny kierunek , a finanse już ściślej określone i ukierunkowane. ale wybór należy do każdego osobiście ;p
    04.02.2013
  • do biba

    nie wiem czy moja odpowiedź jest eszcze na czasie. Pewnie nie. Ale ja na Twoim miejscu studiowałabym dwa kierunki jednocześnie. Wiadomo - trudno. Ale nic nie tracisz próbując.
    23.08.2012
  • bila

    Dostałam się na tej uczelni zarówno na finanse i rachunkowość jak i na ekonomię. To pewnie podobne kierunki, choć ekonomia jest raczej szerszą dziedziną. Nie podjęłam jeszcze decyzji jakie które studia rozpocząć. Macie może jakieś rady na ten temat, związane np. z kadrą lub stopniem trudności studiów?
    22.07.2012
  • adam

    nie dostałem się na ekonomię, kurde a tyle się przykładałem do matury! idę na zaoczne, bo bardzo chcę tu studiować. powiedzcie mi, słyszałem że jeśli będę miał dobre wyniki w nauce to jest szansa, ze po pierwszym roku mogą mnie przenieść na dzienne, to prawda?
    17.07.2012
  • luza

    A co sądzicie o tym kierunku analityka gospodarcza? W tym roku to kierunek zamawiany to chyba warto to studiować, prawda? Jak widać potrzeba ludzi w tej dziedzinie skoro do tego dopłacają. Do tego czytając komentarze które są pozytywne coraz bardziej się przekonuje do tej uczelni.
    11.07.2012
  • Dżuuusti

    A mógłby mi ktoś powiedzieć coś o gospodarce turystycznej?
    06.07.2012
  • gazi

    widzę że analityka gospodarcza jest w tym naborze kierunkiem zamawianym, czy ktoś mógłby to przybliżyć, jak wyglądają zajęcia? studiowałam semestr msgi bardzo mi sie podobalo ale musiałam zrezygowac i teraz chcialabym wrocic na studia, ale moze coś innego?
    04.07.2012
  • me

    hehe, wiadomo że dobra impreza podstawą studiów. z moim rokiem integrujemy się podczas zajęć i po zajęciach i jest meeega. co do uczelni, to mam bardzo dobrą opinię o niej, ale wiadomo że na taką opinię składają się głównie ludzie. a że ludzie są fajni, to mniej przejmuję się sesją, czy denerwującymi wykładowcami. jest dobrze:)
    02.06.2012
  • pięść

    Dobra impreza to podstawa studiów, a takiej nam nie brakuje. W trakcie roku i tak lepiej się zintegrujesz, niż na takich wypadach, gdzie jest zazwyczaj zlepek ludzi, z którymi później się tylko witasz. Aczkolwiek jak już będzie coś wiadomo, to tutaj napiszę
    29.05.2012
  • integra

    Hej! Czy ta uczelnia organizuje wyjazdy integracyjne i jeśli tak, to czy warto na nie jechać? Wiele uniwersytetów ma coś takiego w ofercie, ale nie zawsze cieszy się dużą popularnością wśród studentów, chciałabym wiedzieć jak jest tutaj, bo dobra integracja to podstawa studiów!
    14.05.2012
  • logistyka

    ja mysle o logistyce, co sadzicie o studiowaniu tego kierunku na Uni Ekonomicznym? bo gdzie jeszcze w Katowicach warto isc na logistyke? z panstwowych uczelni rzecz jasna.
    18.04.2012
  • selfdefence

    Płatny staż to złapałeś Pana Boga za nogi chyba, co ? heh. UEK, że tak sobie skrócę, to dobra, państwowa uczelnia. Jako student nie wiem co mogę napisać, żeby zachęcać do studiowania tutaj.. właściwie, to moim zdaniem nie trzeba zachęcać, uczelnia broni się sama
    31.03.2012
  • stażysta

    To właśnie te " nie - orły" zaczynają błyszczeć na studiach. Ja w liceum miałem coś koło 3.5 średnią, a teraz na studiach mam 4.2 Ba ! Trudno jest dosyć, ale studia ciekawe, fajnie mi się tutaj pracuje, a pozostając w temacie, pracę też łatwo znaleźć dosyć - dorabiam sobie na płatnym stażu
    19.03.2012
  • informatyka i ekonometria

    kto studiuje informatyke i ekonometrie???? jak Wam sie podobaja te studia i ten kierunek???? ja sie przymierzam do niego, jestem w klasie matematyczno-fizycznej, ale do orlow najwyzej fruwajcych nie naleze, troche mam wiec obawy, czy dam rade, nawet jesli sie dostane, co wiecej chce studiowac dziennie, moze skrobniecie co nieco na temat studiow, poziomu trudnosci, wykladowcow i czy bardzo piłuja niemiłosiernie na pierwszym roku, dzieki adam
    11.03.2012
  • tomasz

    13-14 są dni otwarte, mam zamiar się przejść i zobaczyć co mają do zaoferowania. Dosyć wychwalana uczelnia wśród moich znajomych, ale nie należą do kujonów, więc nie wiem jak to odbierać. Jakby na to nie patrzeć, najlepiej przekonać się samemu
    03.03.2012
  • gospodarka przestrzenna

    kto studiuje na UE w Katowicach gospodarke przestrzenna? a jakimi wynikami sie dostawaliscie? i jak jest ciezko na studiach? jstescie zadowoleni?
    28.02.2012
  • Polecam

    Bardzo fajna i przyjazna uczelnia. A jeśli chodzi o przepływ informacji, to wszystko w czas i łatwo dostępne. Jedna z trzech najlepiej rozwiniętych uczelni pod względem social media - naprawdę zewsząd napływają do Ciebie informacje o kursach, praktykach, stażach, konkursach.
    25.02.2012
  • rorke

    Nie za dużo tego \"super\" ? Uczelnia jak uczelnia, kadra ogarnięta, ludzie też do pogadania, ale spodziewałem się czegoś więcej. Mam nadzieję, że kierunki są bardziej praktyczne niż mi się wydaje i będę miał dobrą pracę po ukończeniu
    19.02.2012
  • Antek2

    Daje rade. Fajnie sie tam studiuje i mozna zatrzymac troszkę młodosc. Super lata spedzone w murach tej szkoły. Super imprezki do rana, co wiecej nieraz trwajace 2 dni :)No super po prostu!
    09.12.2011
  • !:)

    Oceniam na poziomie 7:) Chodzę tam zadowolony i uśmiechnięty. Nie mam powodów do narzekań:)Logistyka to fajny kierunek, aczkolwiek słysze tez glosy przeciw. Wiara mówi, że jest już dużo specjalistów w tej dziedzinie. Ja tam jestem zadowlony i myśle, że nalezy być optymistą !
    07.12.2011