Opinie o Uczelni Uniwersytet Wrocławski (UWr, Uniwersytet Wrocław)

Komentarze (149)

  • X

    Hej, chciałam zapytać o chemię medyczną? Czy to prawda,że rok temu dostali się wszyscy zainteresowani? Czy trudno się dostać?
    16.05.2017
  • zarządzanie środowiskiem

    Czy to prawda, że na Uniwerku we Wrocławiu nie trzeba zdać egzaminu z języka na poziomie B2, żeby dostać licencjat? Jeśli tak, jest tak tylko na zaocznych czy na zaocznych i na dziennych? Na UP jak się nie zda języka, nie dostanie się licencjatu.
    21.04.2017
  • "łatwo się dostać"

    To jest uniwerek więc nie dostanie się "elita" jak na pwsz-ty w Pcimiu Dolnym, to oczywiste. Znam uczelnie, oczywiście prywatne i o kiepskiej renomie, które nawet nie patrzą na wyniki z matury a jednie na kolejność zgłoszeń....
    18.04.2017
  • "trudno się dostać"

    Kolejne pytanie o to czy trudno się dostać, nie ma na coś takiego jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zależy od tego jak zda sie maturą oraz jak to wygląda na tle rocznika. Uczelnie bardzo często dostosowują progi punktowe co roku w zależności od wyników ogółu.
    20.02.2017
  • xxx

    Hej. Trudno dostać się na publikowanie cyfrowe i sieciowe i komunikacje wizerunkową?
    12.12.2016
  • nika

    Cześć. Czy jest ktoś, kto studiował matematykę nauczycielską (II stopień) na UWr? Chciałabym wiedzieć, czy materiał jest ciężki do opanowania, jak dużo osób odpada, czy jest dużo zajęć, czy można pogodzić zajęcia z drugim kierunkiem? Będę wdzięczna za każdą informację :)
    15.11.2016
  • nika

    Cześć. Czy jest ktoś, kto studiował matematykę nauczycielską (II stopień) na UWr? Chciałabym wiedzieć, czy materiał jest ciężki do opanowania, jak dużo osób odpada, czy jest dużo zajęć, czy można pogodzić zajęcia z drugim kierunkiem? Będę wdzięczna za każdą informację :)
    15.11.2016
  • rozczarowana

    Publikowanie cyfrowe i sieciowe (II stopień), z nazwy i niestety tylko z nazwy wydawać by się mogło, że jest to kierunek praktyczny, nowoczesny, opierający się w dużej mierze na nowych mediach i technologiach. Niestety jest to błędne rozumowanie. Jeśli pochodzi się z innego instytutu lub uniwersytetu ciągle myśli się "u mnie tak nie było". Wykładowcy negują twoją dotychczas zdobytą na innych kierunkach wiedzę, jedyne co to masz spoko jak jesteś po I stopniu publikowania, ale to też nie do końca bo musisz się liczyć, że będziesz dużo rzeczy powtarzać. Nie nauczysz się zbyt wielu nowych rzeczy, raczej utrwalisz stare. Program studiów zapowiadał się WOW, nie mogłam doczekać sie pierwszego tygodnia zajęć....teraz czekam tylko by to jakoś przebrnąć. Bo mam wrażenie że cofam się na tych studiach.
    15.11.2016
  • Dawid

    Jak na UWr wygląda kierunek geologia inżynierska? Czy bardziej opłaci się studiować geologię na PWr? A może ktoś studiuje "czystą" geologię? Proszę o opinie. Pozdrawiam i z góry dziękuję :)
    28.10.2016
  • Maja

    Cześć, chciałam zapytać czy poziom na Filologii Angielskiej na Uniwersytecie Wrocławskim jest wysoki? Chciałabym się przenieść na studia zaocznedo Wrocławia, bardzo proszę o poradę jak jest na studiach i jacy są wykładowcy? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam i dziękuje!
    15.09.2016
  • stypendium

    jaki dochód na osobę w rodzinie pozwala na otrzymanie stypendium z uczelni? czy jest to ściśle określona kwota czy raczej można przedstawiac argumenty życiowe, prywatne które zwiększają szanse? macie doświadczenia w tej materii?
    13.09.2016
  • Maja

    Cześć, chciałam zapytać czy poziom na Filologii Angielskiej na Uniwersytecie Wrocławskim jest wysoki? Chciałabym się przenieść na studia zaocznedo Wrocławia, bardzo proszę o poradę jak jest na studiach i jacy są wykładowcy? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam i dziękuje!
    09.09.2016
  • Pam

    Czy myślicie, że warto wybrać się na kierunek "zarządzanie projektami społecznymi"? Jest on nowy, więc nie mogę znaleźć zbyt wiele opinii na jego temat...
    11.08.2016
  • wahająca się

    Ja doszłam do wniosku, że lepiej zadzwonić do nich, bo niekoniecznie szybko doczekamy się odpowiedzi tutaj, ludziom z rekrutacji nie chce się odpisywać na nasze posty. Wieć zadzwoniam - kulturka, miła rozmowa, bez pośpiechu, o tym, co jeszcze mozna teraz zrobić, gdzie są miejsca, jakie możliwości. Nie powiem, super obsługa, fajnie i miło choć nadal nie do końca wiem, co chcę studiować, cha, cha, cha.
    05.08.2016
  • Jakub

    Hej :P Mam dla was jedno pytanie , czy jest osoba która przeniosła się z innego Uni na Wrocławski w czasie semestru ,na jakiej zasadzie to polega i co potrzeba żeby się dostać ?
    02.08.2016
  • Nauki biologiczne

    Podobnie jak parę osób poniżej, również nie będę polecać. Koleżanka, którą znam od dziecka, zrobiła tam wprawdzie doktorat i chyba ma nawet wykłady na UWr, ale racja: bardziej interesują ją badania niż studenci i się nawet z tym nie kryje.
    27.07.2016
  • @chica

    Szkoda czasu na fil. hiszpańską na uniwerku. Nauczanie na bardzo niskim poziomie.
    27.07.2016
  • maniek

    Po wrocławskim nie chcieli mi przepisać ocen na UE I Politechnice, musiałem się prosić łazić. To wiele mówi,
    21.07.2016
  • chica

    Czy może ktoś podzielić się ze mną doświadczeniami związanymi z filologią hiszpańską? Interesuje mnie, czy nauczanie jest tam dobre i ogólnie jak to wszystko wygląda.
    20.07.2016
  • moni1020

    Bardzo proszę o opinię o kierunku prawo (jaka zdawalność, dodatkowe zajęcia, atmosfer itd.), bo zastanawiam się czy wybrać Wrocław czy Kraków.
    14.07.2016
  • catalonio

    Polecam Instytut FIlologii Słowiańskiej, chyba jedyny, w którym studentów nie mają gdzieś, uczą czegoś i idą na rękę. Studiowałem tam i na prawie i nie ma w ogóle porównania.
    08.07.2016
  • Agata

    Cześć, bardzo proszę o rozbudowaną opinię na temat publikacji cyfrowych i sieciowych, ponieważ nie mogę znaleźć opinii na ten temat w internecie. Z góry bardzo dziękuję.
    06.07.2016
  • Ela

    Nie polecam Wydziału Nauk Biologicznych..... Jakbym miała iść jeszcze raz to wybrałabym UNIWERSYTET Przyrodniczy we Wrocławiu i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt albo jakąś inną prestiżową uczelnię np. SGGW). Na uczelni zawsze usłyszycie kilka różnych wersji jak trzeba coś załatwić co innego powie wykładowca, co innego dziekan, pełnomocnik ds. dydaktyki i co innego pani w dziekanacie...Plany zajęć na ostatnią chwilę.... rok się zaczął, pierwszy dzień a tu planu zajęć brak. Wykładowca zapomina o egzaminie w sesji i nikt nie wie gdzie On jest, nawet przełożeni... Bardzo często zajęcia nie odbywają się w ilości godzin którą wpisuje się do indeksu/ w USOSie (a biorą za to pieniądze od podatników). Niektórzy wykładowcy kiedy ja się tu uczyłam zrezygnowali z pracy na UWr i przenieśli się na Uniwersytet Przyrodniczy.... nie dziwię się... lepsze warunki pracy. Oczywiście nie wszyscy wykładowcy są źli jest trochę dobrych, którzy potrafią ciekawie wyłożyć nawet skomplikowane zagadnienie i zainspirować swoją dyscypliną -- niestety to jest jednak mniejszość... Poziom języków w studium praktycznej nauki języków obcych baardzo niski (przynajmniej język angielki u lektorów na których ja natrafiłam)..... Ta uczelnia ma dużo wydziałów i od groma kierunków (niektóre tworzone na wyrost, na siłę aby tylko przyciągnąć studentów.... ale EJ! "Reklama dźwignią handlu" prawda??). Na temat innych wydziałów się NIE wypowiadam bo nie wiem jak tam jest... może jest lepiej...
    04.07.2016
  • gonia

    świetna uczelnia, piękne miasto, super ludzie, sporo nauki, różni wykladowcy, ale większość spoko - to taka opinia w telegraficznym skrócie :-)
    01.07.2016
  • Navro

    Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku publikowanie cyfrowe i sieciowe?
    29.06.2016
  • agnieszka

    Hej! Czy ktoś mógłby napisać coś o mikrobiologii i biologii na uwr? Dziękuję za informacje :)
    26.06.2016
  • Olimpia.xd

    Nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, żeby ktoś na tym kierunku uczył złej wymowy, jedynie zdarzają się oporni studenci, którzy albo nie chcą się nauczyć albo po prostu nie mają predyspozycji w tej dziedzinie
    21.06.2016
  • Roman

    Romanistyka jest słaba na UWr, jeśli już to idźcie do Poznania albo do Krakowa. Niektórzy nawet po studiach mają złą wymowę i mimo to przechodzą dalej. Pracodawca na o patrzy.
    17.06.2016
  • ankaa96

    Chciałabym się coś więcej dowiedzieć o takich kierunkach jak chemia i toksykologia sądowa oraz chemia medyczna..czy trudno się jest dostać na te kierunki i czy jest na nich bardzo ciężko? Mój mail to xyzz196@o2.pl z góry dziękuję
    09.06.2016
  • palapala

    Kończyłam dzienną pedagogikę magisterską. Zycie uratowała mi specjalizacja- edukacja i rehabilitacja osób z niepełnosprawnością intelektualną. Jestem trzy lata po obronie- pracuje w państwowej szkole i prywatnie prowadzę terapię. Jestem zadowolona z wybranego zawodu. W kwestii zajęć- dużo specjalistycznych, wykładowcy praktycy- choc jak wszędzie zdarzały się też bloki z teoretykami i dyktowanie notatek. Żadnych taryf ulgowych, egzaminy nie łatwe- choć o to przecież chodzi. Najcenniejszy element to zdecydowanie praktyki- bo aż 150 godzin. Nie próbujcie ich "zaliczać" na papierze- nie warto- to one dadzą wam najwięcej wiedzy i dzięki nimi nawiążecie pierwsze kontakty pedagogiczne. Polecam- i pamiętajcie że na studiach to od Was zależy ile się nauczycie i co wyniesiecie ze studiowania.
    27.05.2016
  • ...

    Chciałabym się dowiedzieć coś o matmie, czy jest ciężko się utrzymać i jakie wyniki z matury pozwolą się dostac? :) dzięki z góry
    09.05.2016
  • taara

    rotacje studentów są zawsze, u mnie na kierunku w pierwszym tygodniu było 180 osób, do pierwszej sesji zostało chyba 150, także zawsze możesz próbować w trakcie semestru, może zwolni się na tyle dużo miejsc, że zostaniesz przyjęta w trakcie roku
    28.04.2016
  • Marcelina

    Witam. Mógłby mi ktoś coś opowiedzieć o prawie? Tj. progi, czy ludzie się przenoszą, a jeśli tak to z czy na ten uniwersytet? Jestem maturzystką i trochę skopałam sprawę, gdyż rozszerzyłam nie te przedmioty co trzeba, wahałam się zbyt długo i zostałam z ekhem reka w nocniku. Z tego wzgledu też, wiem, że na łódzki się dostanę, ale okropnie zależało mi na uwr.
    07.04.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    01.04.2016
  • abc

    Jeśli chodzi o studentach na kierunkach humanistycznych na uwr i nie tylko uwr ale także reszcie uniwerków na mieście to nie są oni zbytnio inteligentni, a kadra to wykorzystuje do manipulowania nim i wyciągania od studentów kasy. Generalnie uważam że jak ktoś jest inteligenty powinien zrobić tylko inż na politechnice lub skończyć medycynę albo it pod programowanie. Bo na razie po medycynie i it nie ma się problemu z pracą. A z resztą to jest to totolotek. Sami wiecie jaki jest rynek pracy w polsce dno i kilka metrów niżej. Pomyślcie o studiach zagranicą.
    31.03.2016
  • abc

    we wroc na każdej uczelni próbują człowieka z kasy uskubać, generalnie na studiach nauczycie się samej teorii, zero praktyki, niski poziom zinformatyzowania studiów (jeśli chodzi o humanistyczne kierunki), nepotyzm, układy i układziki, chora atmosfera, donosicielstwo, wazeliniarstwo, liczy się bierny, wierny i mierny. Jesteś zdolny nie studiuj w polsce, a tym bardziej prawa jak nie masz znajomości i grubych pleców (jak i każdy kierunek - tak samo jest po technicznych kierunkach po polibudzie). Po prawie to można zostać prawnikiem w jakimś kołchozie windykacyjnym skupującym przedawnione długi za marne grosze, bo ta branża tutaj się mocno we wroc rozwija.
    31.03.2016
  • Tomek

    Wszędzie próbują Cie oskubać, oszukać. Panie w dziekanacie zamiast pomóc próbują zaszkodzić za wszelką cenę. Nie rozumiem tego.
    30.03.2016
  • natala

    Witam, co powiecie mi o prawie ???
    13.03.2016
  • natan

    Hej! Czy ktoś mógłby napisac coś o biotechnologii, genetyce i biologii eksperymentalnej. jestem tegorocznym maturzysta i interesuja mnie te kierunki. Jak są prowadzone zajęcia, jaka atmosfera i poziom studiów?
    29.02.2016
  • martynak

    a jakie sa opinie o ekonomii na UW?
    23.02.2016
  • Arti

    Generalnie uczelnia nieprzyjazna studentom, zwłaszcza na kierunku Biotechnologia. Prowadzacy nie przychylni, myślą tylko o swoich badaniach a nie o studentach. Cwiczenia sobie, egzaminy sobie. Nie ma korelacji wogóle. Dziekan bardzo nieprzychylny dla studentow. Egzaminów od zarabania. Najczesciej ludzie nie zdaja. Odradzam studiowanie na tej uczelni.
    14.02.2016
  • Kinga

    Uczelnia sama w sobie jest dobra, mam dużo znajomych, którzy są zadowoleni, ale niestety nie mogę tego powiedzieć o moim kierunku tj. geografia. Jeżeli chodzi o licencjat to bardzo dużo przedmiotów, ogromne wymagania mimo, że nie jest to prestiżowy kierunek i nie ma po nim pracy. Osoby takie jak dziekan czy dyrektorka instytutu bardzo niemiłe, że odechciewa się ludziom iść coś załatwić. Jeżeli chodzi o magisterkę nie jest lepiej. Ja jestem na specjalizacji geoinformatyka i kartografia, bardzo zachwalanej i niby przyszłościowej. Niestety to jest jedno wielkie rozczarowanie, przedmioty takie jak matematyka czy programowanie, prowadzący dosłownie nic nie tłumaczą i trzeba się dosłownie wszystkiego uczyć w domu, z zajeć człowiek nic nie wynosi. Każą nam robić projekty na konkretnym oprogramowaniu, na które nie mają dla nas licencji, dodam że są to programy, które kosztują kilka stówek, zdecydowanie nie na studencką kieszeń ;) Studia bardzo, bardzo czasochłonne, część osób musiała zrezygnować z pracy, bo nie dało się jej pogodzić ze studiami, a perspektywy znalezienia po tym pracy dosć ograniczone. Serio odradzam.
    03.02.2016
  • jazz

    Cześć, czy studiuje ktoś może psychologię wieczorową? Zajęcia, jak widzę na planie, zaczynają się średnio o 15.00, więc nigdy nie będę w stanie przyjechać na czas (najwcześniej wyrobię się na 16.00). Jak traktowane są nieobecności lub ewentualne spóźnienia? Bardzo proszę o odp.
    09.01.2016
  • haaniiaa

    Czy jest ktoś tutaj z chemii i toksykologii sądowej, jak wrażenia ?
    03.01.2016
  • mati

    ja nie spotkałam się jeszcze z naliczeniem mi jakiejś opłaty po fakcie, dlatego jestem trochę zdziwiony z taką opinią...
    26.10.2015
  • Ma-na

    Najgorsza organizacja z jaką spotkałam się na uczelni. Idziesz/dzwonisz, żeby się czegoś dowiedzieć to odsyłają od jednego do drugiego, a na koniec i tak nie wiesz nic i tak przez 3 lata studiów. Plan zajęć dodawany na dwa dni przed zjazdem, płatności naliczane po terminie... Znalazłoby się jeszcze wiele innych sytuacji, w których uniwerek dał popis ale braknie mi na nie miejsca. Nie pozdrawiam i nie polecam...
    15.10.2015
  • xoxoxoxoxo

    na studia wybieram się dopiero w przyszłym roku, ale chciałabym wiedzieć, czy trudno jest dostać się na prawo?
    11.09.2015
  • Matylda

    Paula, mój e-mail: natka.ms@wp.pl. Dam Ci namiary na fb :)
    10.09.2015
  • PAULA

    Matylda podaj jakis kontakt do siebie to pogadamy :))
    10.09.2015
  • Matylda

    Paula ja to taka jestem, że wszystko za bardzo przeżywam ;) Ciągle coś wynajduje. Teraz zobaczyłam jaki tam egzamin końcowy. Oprócz obrony mgr jest dodatkowy egzamin, tak? A Ty Paula skąd jesteś i jakie studia już skończyłaś ? :)
    10.09.2015
  • PAULA

    Matylda wcale mi nie przeszkadza :) dodatkowe poł roku to dodatkowe bycie studentką ;)
    07.09.2015
  • Agata

    Czy ktoś wybiera się na Bezpieczeństwo międzynarodowe II stopnia zaoczne?
    07.09.2015
  • Matylda

    Wiadomo, razem zawsze łatwiej :) Paula, a nie przeszkadza Ci, że ten kierunek trwa 2,5 roku ?
    05.09.2015
  • PAULA

    Hej ;) również ide na polski system prawny ;) słuchaj jak bedzie ciężko to jakos razem damy rade ;)
    04.09.2015
  • Matylda

    Hej :) ja już się zarejestrowałam i teraz tylko dowieźć dokumenty. Wybieram się na polski system prawny. Tylko zastanawiam się czy zbyt ciężko nie będzie :(
    04.09.2015
  • ania

    witajcie ;) czy sa osoby tutaj które na 100 % ide na polski system prawny ?
    03.09.2015
  • klaudyna

    czy ciezko jest na zaocznym prawie, zjazdy są co 2 tyg?
    02.09.2015
  • Rewelacyijny Instytut Historyczny

    Jestem ogromnie zadowolona. Studiuję historię na UWr. Uciekłam z UŚ w Katowicach i nie żałuję. Wykłady rewelacyjne, kadra świetna i wymagająca, to lubię. Poziom wysoki, zajęcia ciekawe dające rozwinąć skrzydła. Reasumując jesli historia, to tylko na UWr. POLECAM
    23.08.2015
  • kotylle

    Uniwersytet to uniwersytet, jestem tego zdania ze sama ta nazwa pozycjonuje go najwyżej, ja bym się nie wahał...
    17.08.2015
  • binko5

    Hej, zastanawiam się nad wyborem tej uczelni kierunek bezpieczenstwo narodowe, a Wyższą Szkoła wojsk oficerskich tez we Wro i tez ten kierunek. Dalczego miałabym wybrać akurat tą uczelnię?
    01.08.2015
  • kontynuacja na mgr

    czy ktoś się przenosił po licencjacie z innego uniwerku (ja z Łodzi) na Uniwersytet Wrocławski??? Wydział Nauk Społecznych mnie interesuje - czy muszą mnie przyjac jak obroniłam pracę??? jeszcze nie dostałam dyplomu...
    22.07.2015
  • Matylda

    Siemka. Ktoś wybiera się na nowy kierunek - polski system prawny? Brzmi kusząco i zastanawiam się nad nim
    06.07.2015
  • jewka

    hej,mógłby ktoś powiedzieć kilka słów o etnologii lub filologii hiszpańskiej ? :)
    29.06.2015
  • PiotrPe

    Jestem studentem prawa zaocznego na Uniwersytecie Wrocławskim. Studiuję tu trzeci rok i śmiało polecam te studia. Choć na codzień spotykam się z różnymi opiniami na temat prawa, to moim zdaniem opłaciło mi się wybrać właśnie ten kierunek. Zyskałem juz (a jeszcze dwa lata ponad) sporą dawkę przydatnej w codziennym życiu wiedzy, który mogę wykorzystać praktycznie każdego dnia w mniej lub bardziej stresujących sytuacjach.
    01.06.2015
  • Patrick

    Artur, moim zdaniem WPAE UWr to Wydział reprezentujący niekwestionowany najwyższy poziom uczelni w Polsce. Wykształcona i doświadczona kadra oraz nowoczesność wydziału sprawiają, ze studia są niezwykle ciekawe. Co więcej w samym centrum miasta - to też duży plus. Można poznać bardzo ciekawych ludzi
    06.05.2015
  • blabla

    Witam. Czy może mi ktos powiedzieć cos o kierunku socjologia grup dyspozycyjnych ? Prosze o info :)
    28.04.2015
  • jenny27wroc

    Witam, poszukuję studentów zaocznych studiów I stopnia (licencjat) ze Szkół: - Dolnośląska Szkoła Wyższa - Uniwersytet ekonomiczny - Uniwersytet Wrocławski - Wyższa Szkoła Bankowa do wypełnienia anonimowej krótkiej ankiety dotyczącej satysfakcji. proszę o kontakt na m.k.a@tlen.pl pozdrawiam, Monika
    17.04.2015
  • Artur

    Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i zastanawiam się , gdzie lepiej studiować prawo. Na UWr , czy UG ? Chodzi mi o atmosferę na uczelni, poziom nauczania, warunki rozwoju, możliwość znalezienia pracy i odbycia praktyk.
    12.04.2015
  • Artur

    Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i zastanawiam się , gdzie lepiej studiować prawo. Na UWr , czy UG ? Chodzi mi o atmosferę na uczelni, poziom nauczania, warunki rozwoju, możliwość znalezienia pracy i odbycia praktyk.
    12.04.2015
  • Artur

    Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i zastanawiam się , gdzie lepiej studiować prawo. Na UWr , czy UG ? Chodzi mi o atmosferę na uczelni, poziom nauczania, warunki rozwoju, możliwość znalezienia pracy i odbycia praktyk.
    12.04.2015
  • ?

    Jak wyglądają zajęcia z komunikacji wizerunkowej?
    28.03.2015
  • ?????

    Jak się ma historia na tym uniwersytecie? W szczególności interesuje mnie specjalizacja: dokumentalistyka konserwatorska. Warto?
    24.02.2015
  • mirame_20

    Chciałabym się dowiedzieć jak jest na UWr z iberystyką, bo myślę nad tym kieruniem
    21.02.2015
  • Zuza

    Planuję studia magisterskie na uczelni. Dziennikarstwo i komunikacja społeczna (projektowanie komunikacji) to kierunek, który mnie interesuje. Jak to jest z łatwością dostania się, czy dużo osób ubiega się o miejsce ? Proszę o wszelkie info :)
    14.01.2015
  • Zuza

    Planuję studia magisterskie na uczelni. Dziennikarstwo i komunikacja społeczna (projektowanie komunikacji) to kierunek, który mnie interesuje. Jak to jest z łatwością dostania się, czy dużo osób ubiega się o miejsce ? Proszę o wszelkie info :)
    14.01.2015
  • Piotrek

    Uniwersytet, który zaprasza na wykład starego i obleśnego komunistę i morderce bohaterów (żołnierzy wyklęci) niejakiego zygmunta baumana(celowo z małej litery) nie jest dla mnie wartościową szkoła. Zresztą sztuczne zawyżanie punktacji przy rekrutacji czy chociażby pisanie dodatkowych prac np na studia drugiego stopnia dziennikarstwa jest śmieszne. Na UMK czy UŁ takich cyrków nie ma. Nie polecam.
    05.01.2015
  • staszek

    ja praktyki odbyłem w TVP, wiele się tam nauczyłam, ale studiowałem już kilka lat temu ten kierunek.,..
    31.12.2014
  • P.

    Witam. Planuje w przyszłym roku studiować dziennikarstwo i komunikacja społeczną. Czy ktoś ze studentów lub absolwentów UWr mógłby powiedzieć jaki jest poziom dziennikarstwa na tej uczelnie i czy trudno się dostać ? Interesuje mnie jeszcze jak wygląda sprawa z praktykami. Z góry dzięki za każdą opowiedz.
    30.12.2014
  • julsonka

    studiuje ktos filologie rosyjska od podstaw ?
    11.09.2014
  • damian

    wybierając studia miasto jest raczej drugorzędną sprawą... Ja od siebie mogę polecić uczelnie we Wrocławiu, a samo miasto bardzo otwarte dla studentów ;)
    27.08.2014
  • michasia

    ja polecam Wrocław, przede wszystkim ze względu na piękne miasto z bogatą historia
    07.08.2014
  • studia II stopnia

    Moglby ktos napisac o studiach magisterskich z fil. germanskiej na UWr? Polecacie Krakow czy Wroclaw?
    24.07.2014
  • rekrutują na UW

    Na Uniwerku Wrocławskim możecie skladać dokumenty nadal: http://www.uni.wroc.pl/wiadomo%C5%9Bci/rekrutacja-2014/dodatkowa-rejestracja-na-niekt%C3%B3re-kierunki-studi%C3%B3w-stacjonarnych-i-stopnia Zresztą na wielu szkołach państwowych w wakacje będą jeszcze wolne miejsca. Zawsze lepsza taka uczelnia niz prywatna za kasę.
    21.07.2014
  • plus ode mnie

    uczelnia z tradycjami, ambicjami, trzymająca poziom, nie rozczulaja sie nad nami, ale na studiach tak jest, masz narzedzia - sztalcisz sie pod okiem wykladowcy, chcesz byc dobry, ucz sie, zasada stara jak swiat i bardzo prosta
    13.04.2014
  • StudentPrawaUwr

    ja też studiuję prawo na UWr. Bardzo fajny kierunek, ludzie na roku rewelacyjni i bardzo zgrani. Szkoła nowatorska i ma fajne reklamy na mieście z luźnym podejściem ;) Ogólnie super super super. To moje pierwsze studia i mogę porownać uczelnię jedynie do liceum, ale po prostu niebo a ziemia :)
    25.02.2014
  • lmg003

    O tym można napisać książkę. Na tej uczelni nic nie wiadomo. Nikt nic nie wie, a interpretacja przepisów to u każdego prowadzącego wygląda inaczej. System USOS nie działa a i tak każdy twierdzi ze działa i wmawiają studentom że nie dopełnili obowiązków bo nie zapisali sie albo inne podobne. Brak jakiejkolwiek komunikacji ze studentem. A poziom kultury osobistej osób tytułujących się stopniem naukowym profesora pozostawia wiele do życzenia. Jedno wiem na pewno kolejny kierunek nie na Uniwersytecie, a jeśli już to na pewno nie we Wrocławiu. Czasami mam wrażenie, że uczelnia została ze swoim myśleniem i podejściem w poprzedniej epoce, nie dostrzegając że świat się rozwija poprzez ciągłe zmiany. Wystarczy spojrzeć jak Uniwersytet się reklamuje poprzez własne strony internetowe, każdy kto myśli o jakimś kierunku odwiedza strony internetowe np. strona Instytutu Historycznego pozostawia wiele do życzenia. Ja przeszłam już całe studia i szczęśliwie zakończyłam, a strona od kilku lat ta sama. Ktoś kto się nie rozwija i nie inwestuje w siebie to stoi w miejscu a jak stoi w miejscu to się tak naprawdę cofa bo inni się rozwijają a tym sposobem wyprzedzają. No samej renomie że jesteśmy Uniwersytetem to daleko się nie zajedzie. Bo jak długo można się powoływać, że jesteśmy starą państwową uczelnią? Nawet w śród znajomych, którzy wybrali inne kierunki ale na Uniwersytecie bo to jednak Uniwersytet to teraz w wypowiedziach często mówią, że są zawiedzeni funkcjonowaniem i poziomem Uczelni. Myślę, że renoma którą kiedyś Uniwersytet wypracował jeszcze przez jakiś czas się utrzyma. Jednak rynek pracy ma tyle mgr ,że pracodawca nie patrzy na uczelnię tylko doświadczenie. Coraz więcej potencjalnych studentów teraz to zauważą albo dopiero zaczną i będzie coraz mniej chętnych na studia. Myślę, że władze uczelni powinny się ocknąć i zacząć działać aby zachęcić młodzież do studiów a nie czekać, aż ktoś zapuka tylko dlatego bo będzie chciał studiować bo kiedyś uczelnia miała dobrą renomę. Z takim myśleniem to niedługo nawet grupy nie utworzą i to w cale nie dlatego, że niż demograficzny. Chciałabym coś dobrego napisać ale jak na razie to nic mi nie przychodzi do głowy. Ja wybierając Uniwersytet myślałam, że przecież to Uniwersytet a nie prywatna.
    18.02.2014
  • zbir

    Studiuję tu pół roku (magisterkę), wykładowcy dość kompetentni, choc zdarzają się tacy, co myślą że zyskają szacunek poniżając innych. Wiadomo, że nie wszyscy. Duża ilość teorii, szkoda że brak zastosowania w praktyce. Na licencjacie na innej uczelni już po pierwszym pół roku miałam szeroką wiedzę na temat związany z kierunkiem. Chyba spodziewałam się więcej, no ale czas jeszcze pokaże.
    02.02.2014
  • kicia

    ja studiowałem ekonomię zaocznie, mogę z przekonaniem stwierdzić, że studiowanie tu nie było marnowaniem czasu, materiału mieliśmy odrobinę mniej niż dzienni ale to normalne przy takim wymiarze godzin
    02.12.2013
  • Bociek

    Witam. Jak wyglądają studia na kierunku politologia? Mam na myśli kadrę nauczycielską, przedmioty, egzaminy, zaplecze socjalne, itd.
    07.10.2013
  • kidus

    czy się opłaca? zalezy, czy jestes dobry i skonczysz studia? mój dziadek mówil zawsze: ekonomia i prawo - to podstawa gospodarki, a takim wyksztalceniem zawsze dasz sobie rade w życiu, wiec chyba sie oplaca, cha, cha
    25.07.2013
  • Adina

    Opłaca się tutaj studiować ekonomie zaocznie ?
    18.07.2013
  • Marzycielka

    Orientuje się może ktoś od ilu punktów przyjmują na dziennikarstwo zaoczne ?
    18.07.2013
  • Urlich

    Hej, wypowiem się na temat ekonomii. Liczcie się z tym, że profesorkowie uwalają i robią to tylko i wyłącznie dla kasy. Specjalnie nawet nie kryją się z tym. Człowiek się nauczył i umie a oni go uwalają, bo przecież remont trzeba zrobić. Jestem na 3 roku od września i jak to skończę to wieję. Jak Wrocław to tylko Politechnika Wrocławska lub Uniwersytet Ekonomiczny. Pozdrawiam przyszłych studenciaków. Obyście dokonali trafnych wyborów, a studiowanie w sensie stricte było dla was przyjemnością, bo to też ważne.
    04.07.2013
  • paula

    Witam, podobnie jak carryouhome chciałabym dowiedzieć się jaskie mniej więcej powinny być wyniki z matury aby dostać się na dziennikarstwo. Proszę o odpowiedż
    01.07.2013
  • Martin

    Ja studiuję ekonomię zaocznie na uniwerku i w sumie mogę polecić, bez problemu można się dostać, zajęcia odbywają się 5 min. od rynku :)
    20.06.2013
  • Dodzia

    ile osób odpadnie na europeistyce po pierwszym roku mniej więcej? czy mozna zmienić kierunek w trakcie studiów bez starcenia roku, jeśli pozaliczam przedmioty?
    14.06.2013
  • Paula K.

    Administracja - nie ma tu wysokiego poziomu, łatwo się tu dostać.
    14.06.2013
  • Binka

    Zadowolona - z zajęć, z programu, z warunkow studiów, z mieszkania we Wrocławiu, ogólnie po prostu zadowolona i z poczuciem dobrego wyboru uczelni. Polecam.
    14.06.2013
  • carryouhome

    Czy ktoś wie jakie mniej więcej wyniki należy osiągnąć na maturze, żeby się dostać tam na dziennikarstwo? Bardzo dziękuję za pomoc
    11.05.2013
  • Kicia

    Miałem do czynienia z filologią romańską i ekonomią. Pierwszy kierunek to totalna porażka. Wykładowcy mają się za nie wiadomo kogo, mieszają ludzi z błotem a tak naprawdę to co sobą reprezentują to żenada. Nic nie pomogą studentowi. Nie potrafią zainteresować, i realizują tylko literaturę nic poza tym. Jak macie inny wybór to bierzcie to drugie. Ten kierunek dostaje ode mnie 1 punkt w 10 stopniowej skali na zachętę. Ekonomia tu jest lepiej, ale też ogólnie ocena negatywna. Z prowadzącymi ciężko się dogadać i dużo ludzi rezygnuje. Prawo też kwiczy. Ma opinię dobrego, bo w całym Wrocławiu jest tylko jedna placówka, która je oferuje, więc nie ma porównania i konkurencji. Ogólnie uniwerek naciąga na kasę i tylko na to jest nastawiony. Z tego co wiem honor tej uczelni ratują takie kierunki jak psychologia, pedagogika, dziennikarstwo oraz kierunki ścisłe.
    29.04.2013
  • e.

    Czy jest ktoś z dziennikarstwa sportowego?Trudno się dostać i dużo nauki?Czy ten kierunek studiują tylko faceci?pozdrawiam
    24.04.2013
  • yagoodowa

    UWR kusi pod kazdym względem. Ja osobiscie wybralam komunikacje wizerunkowa tylko zastanawiam sie czy jestem w stanie sie tam dostac.
    22.04.2013
  • GOŚĆ

    Wypowie się ktoś na temat filologii niderlandzkiej?
    22.04.2013
  • Katerina

    Czy ktoś studiuje lub wybiera się w tym roku na filologię romańską na UWr? Chciałabym się dowiedzieć czy dużo jest chętnych i czy ciężko się dostać...
    20.04.2013
  • bac

    Ja studiowałam na Uniwerku prawo i bardzo odradzam. Przeniosłam się na inną uczelnię, gdzie studiuje mi się znacznie lepiej. Mam wrażenie, że na prawie wykładowcy pracują za karę, a nie za kasę. Oblewają tyle osób, żeby tylko nabić uczelni kasę, a studentów nie szanują. Taka prawda, smutna niestety
    08.04.2013
  • s.

    chcę studiować dziennikarstwo sportowe na Uni we wrocławiu bardzo ciężko sie tam dostać? a jaki poziom jest na tym kierunku ?
    04.04.2013
  • gość

    To w takim razie lepiej studiować germanistykę w Wyższej Szkole Filologicznej?
    23.03.2013
  • Ce

    nt germanistyki po prawie całym roku tam powiem tyle - mało praktyki, wiele niepotrzebnych za to wg mnie rzeczy ;p kwestia tego, że jak się chcesz nauczyć, to się nauczysz, ale jak masz blokadę w mówieniu, to może być bardzo kiepsko; poza tym jest tu wiele wykładowców/ćwiczeniowców, którzy naprawdę nie powinni wg mnie uczyć ;p co do całego UWr, do kogoś na dole, nie przesadzaj z tymi progami, znam osoby które na niektóre kierunki się dostawały z maturami rozszerzonymi pozdawanymi na ~40% ;) ja na germanistykę się dostałam mimo, że miałam z pisemnych trochę ponad ~70%, i wcale nie byłam na końcu listy, potem nawet jak ludzie porezygnowali nawet byłam dość wysoko.
    22.03.2013
  • gość

    A jak jest na Germanistyce? Warto studiować na UWr? Może się ktoś wypowie? Sama zastanawiam się nad tym kierunkiem.
    21.03.2013
  • Efti

    Magisterka z pedagogiki na Uniwersytecie - polecam serdecznie! :)
    27.02.2013
  • sandra

    Widzę, że macie świetną opinię na temat Uniwersytetu Wrocławskiego. Ja również słyszałam, że warto się postarać o przyjęcie tam. Bo mają świetną kadrę, przekazywana wiedza jest przystępna i do ogarnięcia. :) Ale ciężko jest się dostać, czeka mnie pracowity czas, żeby zdać dobrze maturę!
    13.12.2012
  • Olek

    Lepszy pod jakim kątem? Chodzi o atmosferę czy wartości merytoryczne? Wydaje mi się, że jeśli chodzi o UW to jest on najlepszy w Polsce (ilość publikacji, kadra), ale rzeczywiście atmosfera do najciekawszych to nie należy...
    28.10.2012
  • urszula

    Jak na moje zdanie Uniwersytet Wrocławski jest lepszy od Uniwersytetu Warszawskiego nawet. Dużo lepiej robiło mi się tu licencjat niż teraz magisterskie w Warszawie. Atmosfera była świetna! A samo wykształcenie wykładowców, sposób prowadzenia zajęć - podobne.
    01.09.2012
  • teddy

    mała ilość chętnych na specjalizacje to masakra;/ mnie się tak trafiło na studiach właśnie na uniwerku wrocławskim i przez to zrezygnowałem ze studiów, bo tylko dla tej konkretnej specjalizacji przyszedłem na studia. duży minus za limity! ale to bardziej wina studentów, którzy wybrali inną speckę... bo ogólnie uni wroc na propsie
    27.08.2012
  • dziennikarstwo

    widzę, że na dziennikarstwie jest bardzo dużo specjalności. Dostałam się tutaj na studia i już tak się zastanawiam którą wybrać. Słyszałam, że nie wszystkie są otwierane z powodu niewielkiej ilości chętnych...
    22.08.2012
  • uwr

    Jedyne problemy jakie miałam na uniwersytecie wrocławski to brak czasu na naukę. Życie akademickie nie daje studentom wytchnienia, ale jest to bardzo jego pozytywny aspekt. Poza tym nigdy nie natrafiłam na problemy w dziekanacie, nieprzejednanych wykładowców ani niemiłych współstudentów. Wspaniałe środowisko (:
    11.08.2012
  • la-fą

    Żeby mieć ładne CV to dziś trzeba się postarać. Bardzo fajne jest to, ze uczelnie oferują nie tylko zajęcia w normalnym wymiarze godzin, ale też kursy,koła naukowe po zajęciach. Prawko zawsze mogę wpisać w cv, ale dzieki ofercie uczelni mogę pochwalić się ukończeniem kilku wartościowych kursów, jeśli nie na papierze, to podczas rozmowy kwalifikacyjnej ;)
    06.08.2012
  • usos

    Czy uniwersytet wrocławski nadal każde studentom na każdym kierunku mieć indeksy, czy może wystaczy usos? Przenoszę się tu z UAM, gdzie byliśmy pierwszym rokiem bez indeksów papierowych, jedynie z elektronicznymi i nie wiem na co się przygotować.
    05.08.2012
  • miśka

    Wydział ekonomiczny położony jest w świetnym miejscu – przy rynku, w ładnej i przyjemnej okolicy. Dojazd jest bezproblemowy. Budynki są różne. W starszych budynkach warunki nie są powalające, ale też nie ma na co szczególnie narzekać. Nowsze natomiast prezentują się bardzo korzystnie i przyjemnie jest mieć w nich zajęcia.
    03.08.2012
  • sztafeta

    Co to zapisów to ogarnij na stronie uniwersytetu, na pewno są informacje na ten temat. Jeśli chcesz jechać to warto się postarać o miejsce, ja byłam dwa lata temu i znajomości przetrwały do dziś, a czas ktory tam spędziłam - niezapomniany! Polcam!
    01.08.2012
  • campus

    jedzie ktoś z was na campus? mozna sie jeszcze zapisac? nie sadzilam ze sie dstane na te uczelnie, wiec sie nie zapisalam i nie wiem czyteraz nie jest juz za pozno. a moze ktos byl juz na takim wyjedzie, fajnie jest? warto pojechac ?;D
    25.07.2012
  • puszkin

    czy wiecie może jak będzie wyglądał egzamin wstępny na ekonomię na magisterkę? od tego roku są te egzaminy i kompletnie nie wiem czego się spodziewać...
    17.07.2012
  • patka

    zapisuje się dziś na drugi nabór architektury i urbanistyki,bo nie dostałam się na moje wymarzone studia. Mam jedno pytanie- czy trzeba mieć jakieś zdolności artystyczne, głównie jeśli chodzi o rysunek? B słyszałam że dużo się rysuje technicznie...
    17.07.2012
  • ;)

    no ja słyszałam własnie ze sportowe jest tutaj świetne, bo np w poznaniu mieli otworzyć taką specjalizację, ale niestety na razie nie doszło to do skutku. w kwestii dziennikarstwa uam pozostaje w tyle za wrocławskim
    08.07.2012
  • Absolwentka Uwr

    Witam, Uniwerek Wrocławski, jak zreszta caly Wrocław, ma świetna reklamę, ale niestety juz po pol roku w tym miescie mozna zauwazyc, ze reklama jest przesadzona. To jeden z najdrozszych osrodkow akademickich w kraju, zupelnie tego nie rozumiem, bo o prace tam cięzko, ceny mieszkan i utrzymania bardzo wysokie. a nic za tym nie idze, niestety. Jedyne co pewne to to, ze Wroclaw ma fajny klimat studencki, ale wszedzie gdzie sa studenci jest fajny klimat (odwiedzlam znajomych w warszawie, krakowie i gadnsku i wszedzie tam jest tam super zabawa np. gdy sa Juwenalia, bo to ludzie tworza klimat, nie miasto!) Co do samego UWr daleko mu do Poznania, Warszawy, do Krakowa. A sama socjologia, hmm wiekszosc abslowentow nigdy wiecej by na ten kierunek na UWR nie poszla, taka jest prawda. Jesli socjologia to tylko w Krakowie (UJ), Warszawie i Poznaniu, jesli chcesz sie czegos nauczyc to tylko tam. Odradzam socjologie na UWR, duzo toerii, Wykładowcy w wiekszosci przypadkow srednio ogarnieci i malo soba cos reprezentujacy, zamknieci w jednym osrodku akademickim, troche czuc tam jeszcze komune. Oczywiscie nie wszyscy prowadzacy, sa wyjatki, ale jest ich jak na lekarstwo. Gdybym miala teraz jeszcze raz wybierac gdzie studiowalabym socjologie nigdy bym nie wybrala wroclawia (i wiekszosc ludzi ode mnie z roku tez NIE). Celowalabym, jak wyzej pisalam, w Krakow, w WArszawe, POznan. Ponoc w Lodzi tez jest niezle, na pewno lepiej niz we wroclawiu. Polecam we Wrocławiu jedynie POLITECHNIKE WROCVŁAWSĄ, to uczelnia na poziomie! Powodzenia!
    08.07.2012
  • filip

    studiuję tutaj dziennikarstwo spec. sportową i jest świetnie! od zawsze chciałem być dziennikarzem sportowym i studia na UWr naprawdę w tym pomagają. Miałem praktyki w ekstraklasie i teraz dostałem już tam pracę. Polecam!
    04.07.2012
  • ewelina

    Witam! Czy poziom studiów na kierunku filologia polska jest wysoki? W tym roku chciałabym rozpocząć studia licencjackie w tej dziedzinie jednak nie chcę się rozczarować. PS. Wie ktoś może kiedy w tamtym roku były pierwsze listy przyjętych?
    24.06.2012
  • wroclove

    słyszałam taki tekst o trzech czołowych uniwersytetach w Polsce: UJ najstarszy, UW największy, UAM najlepszy. Gdzie to zostawia Uniwersytet Wrocławski? Chyba na 4 miejscu z przymiotnikiem najfajniejszy :D atmosfera na studiach świetna, wykładowcy kompetentni, sesja 'do zdania'. Czego chcieć więcej? :)
    20.06.2012
  • yo

    ogólnie to skończyłam licencjat z dziennikarstwa właśnie i naprawdę polecam ten uniwersytet. chyba drugi, najniżej trzeci w kolejności pod względem tego kierunku. dużo łatwiej jest dostać się na UAM niż na UW. ciekawe są spotkania z dziennikarzami, zajęcia w pracowniach. polecam każdemu kto chce kształcić się w tym kierunku.
    13.06.2012
  • uwr

    @nomenomen - to nie ściema, uniwersytet wrocławski jest naprawdę dobry, myślę że w pierwszej czwórce polskich, razem z jagiellońskim, warszawskim i uam poznań. więc i poziom na tych uczelniach jest porównywalny, ciężko to do końca zmierzyć, ale wrocławskiemu chyba najbliżej do uamu, takie mam wrażenie. wiadomo że wykształcenie w polsce nic nie gwarantuje, ale jak już decydujesz się na uczelnię państwową, to wrocławski na pewno nie jest złym wyborem.
    09.06.2012
  • nomenomen

    Uniwersytet Wrocławski robi sobie naprawdę dobrą reklamę, warto by zweryfikować jak to się ma do rzeczywistości. Co o tym sądzicie, jaka jest wasza opinia ? Warto tutaj studiować? Nie ma lipy, jak to mówi nasz zamorski kolega? Bo to różnie bywa z tymi reklamami.. Nie ufam im do końca, wolę wypytać ludzi się tam uczących. Ja przymierzam się do socjologii
    30.05.2012
  • łukasz

    oceniam uczelnie na 10, bo nie wiem czego mogłoby tu brakować. przynajmniej na moim kierunku - psychologii. było ciężko się dostać, ponad 20 osób na miejsce, ale od razu widać że wszyscy którzy się dostali chcą się uczyć i naprawdę zarówno wykładowcy jak i studenci podwyższają poziom. jest ciężko, ale naprawdę dobrze.
    23.05.2012
  • noja

    słyszałam ze dziennikarstwo jest tu na naprawdę wysokim poziomie, ale obawiam się, że się nie dostanę ;/ jakie miasto polecacie jako alternatywę - własnie z tym kierunkiem. Poznań? Podobno UAM też jest ok, ale i tak za Uniwersytetem Wrocławskim jest w tyle...
    17.05.2012
  • Polon

    Może i czasami rzeczywiście gadają głupoty, ale działają sprawnie, tak, jak powinni. Moja opinia jest przychylna, zdecydowanie podoba mi się na ten uczelni, zwłaszcza na polonistyce.
    30.04.2012
  • kłódka

    Czasami pomysły uniwerku brzmią co najmniej jakby wypowiadali się ujarani rastamani z jamajki, ale ogólnie rzecz biorąc fajnie jest. może czasami narzekam na ludzi na roku, ale to kwestia szczęścia pewnie. zdecydowanie warta polecenia uczelnia, ale i samo miasto. nie jestem stąd, ale jestem zdecydowanie zachwycony. kłódka.
    30.03.2012
  • asalways

    Ja nie wiem jak "prawo" można określić, że gdziekolwiek jest łatwiejsze. To bardzo ciężki kierunek, z którego zrezygnowałem po roku, ale - zdziwię was- sam z siebie, miałem wszystko zaliczone. PO prostu nie przemawia to jednak do mnie. Jeśli chodzi o aplikację to ciężko bez znajomości, ale to wszędzie,
    20.03.2012
  • prawem

    Co to za średnia w ogóle ! Masakrycznie wysoka. Czym to jest spowodowane? Generalnie interesuje mnie prawo i mam dylemat pomiędzy Poznaniem i Wrocławiem. Słyszałem, że jest tutaj całkiem dobrze jeśli chodzi o ten kierunek, aczkolwiek większe tradycje przemawiają za Poznaniem. Podobno jest tam też trudniej, tego nie wiem. Czy ciężko jest utrzymać się we Wrosku? No i jak z aplikacją później ?
    10.03.2012
  • smileup

    Nie zrażajcie się żadną teorią ! Jest tutaj naprawdę fajnie i jak przychodzi później do np. praktyk, to okazuje się, jak przydatnych informacji i umiejętności nauczyli was w toku kursów ! Serdecznie polecam i życzę miłego studiowania w doborowym towarzystwie !
    24.02.2012
  • doLabor

    Pierwszy rok na każdym kierunku studiów przesiąknięty jest teorią. Trzeba ją poznać, musi ona stanowić pewną podstawę, fundamenty, na które, idąc za Marksem, można postawić solidną nadbudowę. Nie wymądrzając już się za bardzo - drugi rok i następne, pokażą Ci co to jest stricte praktyka i co oznacza poprawka poprawki. Pozdrawiam
    17.02.2012
  • Katrina

    czy mógły sie zglosić ktos z europeistyki. Chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej na temat studiowania tego kierunku we Wroclawiu. Chodzi mi glownie o to, kto prowadzi zajecia, jak wygladaja poszczegolne bloki programowe, czy jest wymiana miedzynarodowa i kiedy mozliwa?
    16.02.2012
  • Labor

    biotechnologia, I rok, dzienne, spodziewalem sie wiekszego wycisku, a jest spokojnie, kulturalnie, przyzwoicie, przystepnie, czasami wrecz polozone na tacy. Rozczarowania? Na razie brak, choc ja najbardziej czekam na zajecia scisle praktyczne, bo teraz jestem przesiakniety teoria. Co moge poradzic? LUdzie, spokojnie, dacie rade. Tu naprawde sa zyczliwi i normalni wykladowcy. I oni sa dla Was, nie wy dla nich. Glowa do gory, powodzenia na maturze i do milego...
    14.02.2012
  • socjofilo

    Uniwersytet jest bardzo nowatorski, zwłaszcza w usługach, które oferuje ( \"kaligrafia chińska\"). Nastawiony zdecydowanie przyszłościowo, co odczuwam każdego dnia. Kadra przyjazna, nie miałem żadnych problemów z dogadaniem się, przełożeniem zaliczenia czy zajęć ( studiuję dwa kierunki).
    12.02.2012
  • filo

    Politechnikę jednak oceniłbym zdecydowanie niżej niż nasz Uniwerek, naprawdę kadra na wysokim poziomie - przynajmniej ta ściśle humanistyczna - takie moje zdanie. Polecam wszystkim
    28.01.2012
  • oofsik

    Nie to nasza ekipa jets naj i każdy o tym wie ;p Nie ma to jak browarek ze znajomymi w knajpce
    19.01.2012
  • kiciek

    polecam jak nic nigdzie nie ma takiej ekipy jak nasza pozdro FZN :D
    16.01.2012
  • Krzychuuu

    Uniwerek fajny, aczkolwiek sporo bym pozmieniał. Nigdy nie jest tak, że każdemu wszystko odpowiada. Ja akurat przeniosłem się z innego Uniwerku i mam porównanie. Lecz niestety tam nie dałem rady, tutaj daje nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia i odkrycia mojego stylu nauki moze
    13.01.2012
  • Jarosław D.

    Sam uniwerek jest na tyle duża organizacja, ze trudno go ocenic jednoznacznie i calosciowo. Wlasciwie powinno sie oceniac oddzielnie poszczegolne wydzialy, a moze nawet kierunki. Wsrod uczelni wroclawskich Uniwersytet stoi na rowni z Politechnika, ale tez Przyrodniczy na dosc dobra opinie. Na plus dla uniwerku na pewno baza dydaktyczna, zaplecze pracowni specjalistycznych, świetna kadra oczywiście, ktora wyklada tez niestety albo stety na innych prywatnych uczelniach wyższych. Finalnie, o tym jak student poradzi sobie po skonczeniu uczelni decyduje nie sama szkola, ale jego osobiste zaangazowanie, determinacja, doswiadczenie zdobywane juz na studiach, takze osobowosc i predyspozycje. Mozna skonczyc historie na uniwerku i byc nikim, mozna skonczyc te sama historie na tym samym uniwersytecie i zrobic prawdziwa kariere, zalozyc firme i prowadzic ja z sukcesem.
    04.01.2012
  • Eigan

    Studiuję Dziennikarstwo i Komunikację społeczna o specjalizacji PR. Zdecydowałam się na ten kierunek, ze względu na specjalność. Rewelacja, wykładowcy z pasją, utwierdzają o dobrym wyborze.
    13.12.2011
  • Chemik

    Studiuję Informatykę chemiczną na Wydziale Chemii. Studia te polegają na nauce nie tylko chemii ale również zastosowania w niej informatyki. Kierunek bardzo rozwojowy, ciekawy ale wymagający.
    21.05.2011