Opinie o Uczelni Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT we Wrocławiu (WWSIS Horyzont)

Komentarze (108)

  • do Kandydat

    To nie kwestia tego czy jesteś po chemii czy biologii tylko kwestia Twojego charakteru. Jeśli jesteś osobą dążącą do celu, nie poddajesz się po pierwszej porażce to na pewno sobie poradzisz. Musisz po prostu zdać sobie sprawę że będziesz mieć ciężej niż inni, ale nie jest to sytuacja kryzysowa. I na pewno nie byłbyś jedyną osobą bez biochema.
    23.08.2017
  • Kandydat

    Słyszałem sporo dobrego o Uczelni. Rozważam bioinformatykę, ale mam sporo obaw o chemię i biologię. Jestem po szkole o profilu informatycznym. Czy dam sobie radę? I jeszcze jedno - ponoć nowy rektor jest prostudencki i stara się zawsze pomagać w różnych kwestiach spornych. Czy to prawda? Czy to ten dr Długosz z politechniki?
    29.07.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Witamy, rekrutacja trwa. Na dzień dzisiejszy mamy wystarczającą ilość zrekrutowanych osób, aby od października ruszył pierwszy semestr na Kierunku Automatyka i Robotyka. Zapraszamy do dziekanatu w celu złożenia dokumentów rekrutacyjnych. Pozdrawiamy serdecznie.
    26.07.2017
  • lobi

    Chciał bym zrekrutować się na kierunek automatyka i robotyka. Czy kierunek będzie utworzony na najbliższy semestr ?
    26.07.2017
  • Przyszły student

    Czy są duże problemy ze studiowaniem na zaocznych studiach magisterskich z informatyki jeśli nie studiowalem na studiach inżynierskich, z matematyki znam co najwyżej podstawy analizy matematycznej i logiki, natomiast z programowania umiem co najwyżej tyle, by pracować jako junior java developer (teraz będę szukał pracy)
    21.07.2017
  • patrycja

    Hej, jestem po zarządzaniu, zastanawiam się nad magisterką z informatyki - programowanie. Czy warto jeśli moje pojęcie o informatyce jest niewielkie?
    19.07.2017
  • Issues

    Warto jeżeli nie ma się większego pojęcia o informatyce?
    18.07.2017
  • Anna

    Agnieszko, studiowałam na tym kierunku w poprzedniej edycji, jestem po architekturze krajobrazu więc w sumie przygotowanie artystyczne miałam niezłe (przynajmniej na tle grupy). Z zajęć "artystycznych" załatwiłam sobie zwolnienie u prowadzącego a na pozostałych zajęciach pracowaliśmy z pakietem Adobe, corelem i 3DS max praktycznie od podstaw więc myślę, że to dla Ciebie bardzo dobra opcja. Pozdrawiam i polecam
    07.07.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Witamy, dziękujemy za pozytywna opinię. Staramy się dokładać wszelkich starań, aby ciągle podnosić poziom nauczania oraz poziom obsługi studentów. Pozdrawiamy serdecznie.
    04.07.2017
  • Student MGR

    Uczelnia daje solidne wykształcenie, podejście do studentów jest indywidualne. Na uwagę i duży pozytyw zasługuje rektor Długosz. Mistrz w rozwiązywaniu konfliktów. Trzyma się przepisów i regulaminów, ale zawsze szuka najlepszego rozwiązania, żeby i student był zadowolony i żeby było z korzyścią dla uczelni. Właściwy człowiek na właściwym miejscu.
    03.07.2017
  • Agnieszka

    Witam! Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych na kierunku GRAFIKA KOMPUTEROWA z elementami wzornictwa przemysłowego. Czy jest ktoś kto mógłby podzielić się opinią? Dodam ,że ukończyłam studia artystyczne a teraz zależy mi na dokształceniu się z programów graficznych.
    03.07.2017
  • Inżynier z PWr

    Na początku miałem wątpliwości. Od znajomych wiedziałem, że uczelnia jest w porządku. A jak się dowiedziałem, że rektorem jest dr Długosz, który kiedyś uczył mnie na politechnice, to już w ogóle się nie zastanawiałem i wybrałem WWSIS. Studiuje się wyśmienicie. Nie dają tu papieru za kasę, oj nie - trzeba się pouczyć. I tak trzymać! Poziom jakiś musi być.
    30.06.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Witamy, informacje dotyczące czesnego na kierunku Bioinformatyka są dostępne na stronie uczelni w zakładce Kandydaci - Rekrutacja - Opłaty. Link - http://www.horyzont.eu/wroclaw/kandydaci/oplaty Rekrutacja trwa także zapraszamy do dziekanatu celem złożenia dokumentów.
    18.06.2017
  • w.

    WItam! Jak wygląda sprawa s bioinformatyką? Póki co jest informacja o tym, że studia są utorzone lecz nic nie wiadomo na temat czesnego. Czy kierunek faktycznie startuje?
    12.06.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Witamy, przy rekrutacji na studia II stopnia nie jest wymagane ukończenie Informatyki na I stopniu, jednakże osoba po innym kierunku zobowiązana jest do podpisania oświadczenia, że w przypadku braku koniecznej wiedzy i kwalifikacji niezbędnej do studiowania na studiach II stopnia na kierunku Informatyka, zobowiązuje się do jej uzupełnienia. Studia magisterskie trwają 4 semestry bez względu na tryb studiów stacjonarny, czy niestacjonarny. Rekrutacja trwa do początku października 2017
    21.05.2017
  • pytanie do WWSIS

    Czy do rekrutacji na studia drugiego stopnia magisterskie kierunek informatyka konieczne jest ukończenie informatyki na pierwszym stopniu, czy wystarczy tytuł inżyniera z dowolnego kierunku? Ile semestrów trwają? Do kiedy można się zarekrutować na te studia na rok 2017/18?
    16.05.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Zachęcamy do zadawania pytań. Postaramy się odpowiedzieć na każde nurtujące Was pytanie.
    25.04.2017
  • odp

    I to mi się podoba, szkoła weryfikuje informacje i odpowiada na pytania studentów. Bez olewania, tak trzymać!
    18.04.2017
  • Dziekanat WWSIS

    Witamy, w semestrze zimowym 2016 / 2017 na I semestr Automatyki i Robotyki zrekrutowało się ponad 50 studentów. W systemie zaocznym studenci byli ponadto podzieleni na dwie grupy ćwiczeniowe, tak aby zajęcia odbywały się w jak najbardziej komfortowych warunkach. Sesja egzaminacyjna odbywa się zarówno na koniec semestru zimowego jak i letniego.
    13.03.2017
  • pytanko

    ile jest osób na całym pierwszym roku na automatyce i robotyce? czy są podziały na grupy? ile jest takich grup, po ile studentów w każdej? czy sesja jest po połowie roku - można odpaść w zimie? czy dopiero latem przed wakacjami? jak oceniacie poziom trudnosci?
    28.02.2017
  • turystyka

    racja, na stronie widzę tylko informacje o informatyce i automatyce i robotyce, może nie mieli chętnych na inne kierunki, jak dla mnie to zmiana na plus, uważam, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, lepiej niech się specjalizują w 2 dziedzinach
    20.02.2017
  • Monika

    Hej :) zwracam się przede wszystkim do studentów Wrocławskiej Szkoły Informatyki Stosowanej, gdyż potrzebuję kilka kontaktów do wykładowców, a bez posiadania konta nie mogę ich uzyskać :( ktoś pomoże??
    15.02.2017
  • Student

    Z tego co widzę to uczelnia nastawiła się wyłącznie na kierunki związane z Informatyką a turystyka i rekreacja oraz kilka innych kierunków są już historią
    12.02.2017
  • TiR pytanie

    czy ta szkoła prowadzi studia na kierunku Turystyka i Rekreacja???? Bo tutaj się wyświetla, a na stronie nie widzę. To znaczy na prezentacji tej szkoly są różne kierunki studiów, a na samej stronie www tej szkoły - widzę tylko Informatykę i Automatykę i Robotykę. Gdzie ewentualnie we Wrocławiu warto iść na Turystykę i Rekreację, pytam o szkołę prywatną, na wypadek niedostania się do państwowej.
    10.02.2017
  • Student podyplomowy

    Kończyłem rok temu podyplomowe na kierunku Bazy Danych. Wszystko ułożone pod programowanie. Z baz danych jest tyle zajęć co kot napłakał. Prawie cały pierwszy semestr to C++ który jest już mocno archaiczny i w pracy z bazami danych nieprzydatny.
    09.02.2017
  • Absolwent_WK

    Zaczynając od poziomu to analizując uczelnie dofinansowane z UE , Prywatne to wysoki poziom. Sieci , bazy danych na bardzo wysokim poziomie - nie odbiegające od UE czy PWR. Matematyka - warto chodzić na wykłady gdyż przedstawiana jest w sposób klarowany. FizykaI czy II - ciężka i wykłada przedmiot sam rektor oceniając niedopracowane kolokwia jako metafizyka. Kilka przedmiotów humanistycznych - trochę nudnych. Ale całokształt należy pochwalić. Programowanie na ostatnim roku to pisanie gier w java , c++ czy C#. Uczelnia mało znana w świecie przedsiębiorców a szkoda bo z tego co mi wiadomo została utworzona przez ludzi z PWR w ramach projektów UE o czym kiedyś się chwalono a teraz trzyma w tajemnicy. Kolega w tym samym czasie chodził na podobną prywatną uczelnię (bez skryptoreklamy) i miał znacznie łatwiej ale kosztem wiedzy.
    28.11.2016
  • Student II roku AiR

    Wlash - jestem na drugim roku Automatyki i robotyki i mogę się odnieść do tego co już było. Na pierwszym roku masz wykłady i ćwiczenia m.in. z analizy matematycznej, algebry, logiki i teorii mnogości (sem. I) oraz algorytmów i struktur danych, fizyki i C++ (sem. II) prowadzone w dość przystępnej formie i z tego co się orientuję większość to zajęcia obowiązkowe na uczelniach technicznych o podobnym profilu. Poza tym jest kilka innych przedmiotów jak chociażby lektorat z angielskiego, przedsiębiorczość, bhp czy podstawy automatyki ale ogólnie wszystko da się ogarnąć i przejść. Na II semestrze masz też praktykę. Dodatkowo po III semestrze będziemy wybierać specjalność - roboty mobilne lub technologie informacyjne w automatyce. Tak więc ogólnie, większych problemów nie ma więc polecam bo z tego co się orientuję to kierunek ten jest rzadkością a szczególnie na prywatnych uczelniach. PS> A odnosząc się do ostatniego wpisu z 18 września, dot. wyłudzania opłat, to "Kropko" chyba nie sądziłeś, że idąc na płatne studia, na prywatnej uczelni będziesz się kształcił za darmo ???
    26.09.2016
  • Wlash

    Witam, jestem zainteresowany kierunkiem Automatyka i Robotyka na uczelni Horyzont. Czy jest ktoś skłonny podzielić się opinią o tym kierunku? Czego mogę się spodziewać?(np. ogrom fizyki) Jeśli ktoś studiował lub studiuje bardzo proszę o podzielenie się ogólnymi informacjami o kierunku.
    14.08.2016
  • Wlash

    Witam, jestem zainteresowany kierunkiem Automatyka i Robotyka na uczelni Horyzont. Czy jest ktoś skłonny podzielić się opinią o tym kierunku? Czego mogę się spodziewać?(np. ogrom fizyki) Jeśli ktoś studiował lub studiuje bardzo proszę o podzielenie się ogólnymi informacjami o kierunku.
    14.08.2016
  • ??

    polecacie turystykę i rekreację w Horyzont?
    21.07.2016
  • missEngineer

    O czym ty piszesz. Sama nie mam zadnego z opisywanych przez ciebie problemów, na platformie są dostępne oceny z zajęć a jak masz problem z chodzeniem na wykłady i usprawiedliwianiem obecności to mozna poprosić o indywidualną organizacje, wystarczy iść do pań z Dziekanatu. Jeśli chodzi o okienka to jest to chyba rzecz normalna bo wykładowcy tez chorują a osobiście zdarzyło mi się to może dwa razy przez co trzeba było je odrobić w innym terminie. Co do niskiego poziomu, to też się nie zgodze, wykłady owszem są ciężkie, bo kto lubi fizykę, analizę lub algebrę ale znajdź mi kurs który daje takie same możliwości jak ta uczelnia i który prowadzą pracownicy z wrocławskich firm IT zachęcający dodatkowo do podjęcia zatrudnienia w ich firmach. Weź się do nauki i przestań marudzić.
    23.06.2016
  • asd

    Witam Generalnie odradzam wam tę uczelnie. w uczelni panuje wielki bałagan,jest rzekomo platforma elektroniczna która powinna czemuś służyć a w rezultacie jest tylko info czy płacisz czesne (dzięki czemu jak lubisz biegać z fizycznym indeksem o określonej godzinie i terminie to dobrze trafiłeś), w momencie kiedy pojawia się problem związany z nieobecnością na zajęciach (mówie tu oczywiście o pojedyńczych przypadkach np ze względu na pracę, chorobę, ślub tp) to nikogo to nie obchodzi dzięki czemu prócz czesnego wpłacasz pieniądzę na warunek by móc być na semestrze wyższym..ewentualnie poprawiasz semestr. Rozkład zajęć na studiach niestacjonarnych..wielka kpina..zajęcia od godz np 8:30 do 12 później 3-4 godz okienek i wykłady/laboratoria do 20:20 (jak dojeżdżasz te 50-90km to można się bardzo wk.....) Pieniądzę które zamierzacie przeznaczyć na studiowanie w tej uczelni lepiej się zdadzą w momencie jak pójdziecie na jakieś ciekawe kursy które zaowocują wiedzą praktyczną i teoretyczną której na tej uczelni nie uświadczycie.
    20.06.2016
  • xyz

    polecam turystykę i rekreację! wymarzony kierunek, szczególnie dla osób, które lubią podróżować i nie jest im obca geografia
    28.04.2016
  • Magda

    Myślę, że uczyć należy się niezależnie od miejsca studiowania. Motywacja winna wypływać z człowieka, natomiast profesjonalizm nauczycieli akademickich, atmosfera na uczelni, przede wszystkim komunikacja student- uczelnia, student- wykładowca zdecydowanie są to niezbędne czynniki, które wspomagają motywację. Wszystko to można znaleźć na WSIS.
    12.03.2016
  • Andrzej

    Z prywatnych uczelni / unijnych chyba najwyższy poziom jednak zastrzeżenia mam co do terminów zjazdów gdyż na innych uczelniach kończą się one znacznie szybciej niż na WWSIS. Rektor oraz władze uczelni dziwnie powiązane z Politechniką Wrocławską ale może to tylko zbieg okoliczności. Za dużo przedmiotów z programowania oraz tak jak przedmówcy napisali z 6 matematyk i polecam Panią Królak (świetnie uczy). Co do kultury student - wykładowca to chyba przesadzone mocno. Podsumowanie takie, że bez nauki ciężko zdać i jeżeli kogoś interesuje sam papier to chyba lepiej poszukać innej uczelni.
    11.03.2016
  • Automatyka i Robotyka czy Informatyka - co lepsze?

    intersują mnie 2 kierunki; Automatyka i Robotyka oraz Informatyka. Z jednej strony bhuba nawet bardziej ciekawa zdaje mi sie A i R, jednak jak rozmawiam ze znajomymi, to ponoć po Informatyce łatwiej o pracę i wyższe zarobki. Pytanie: co polecacie? zależy mi opiniach studentów obu kierunków, jesliby mogli porównać i podpowiedzieć, byłoby super.
    26.02.2016
  • Pawel

    Zgadzam się z przedmówcą z tomasz 08.12.2015. Nie ma tak, że się płaci i zdaje bo się płaci. Trzeba się troszkę pouczyć. Super wykłada matematykę Pani Królak (a matematyk w ciągu 6 semestrów jest chyba z 6). Nie zgodzę się z poprzednimi wpisami o tym, że poziom jest niski. Szkoła nie uczy tylko student to ma robić i tak jak w każdej szkole są nauczyciele którzy to egzekwują i tacy co nie. Jest większa kultura student kontra nauczyciel (bez porównania z państwowym monopolistą).
    09.12.2015
  • tomasz

    Uczelnia pomimo niektórych negatywnych opini nie jest wcale zła. Negatywne opinie sądzę że są wystawiane na zasadzie konkurencji szkół niepublicznych. Jeżeli studencie nie zamierzasz się uczyć a wymagać zaliczeń bo płacisz to lepiej poszukaj innej uczelni. Sieci - wysoki poziom (szczególnie jak się trafi na Pana Radosława. Poziomu politechniki i wwsis nie ma co porównywać ale nie ma przepaści. Niektóre przedmioty jeżeli nie przewyższają to dorównują.
    08.12.2015
  • Maciej Morga

    Ja Maciej Morga oświadczam, iż informacje które zamieściłem w serwisie w dniu 25 listopada 2015 r. a dotyczące Wrocławskiej Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej we Wrocławiu są nieprawdziwe i zostały przeze mnie zmyślone. Równocześnie oświadczam, iż ocena jakiej dokonałem, jakoby to sposób nauki na ww. Uczelni był "tragiczny" została przeze mnie wypaczona i nie znajduje żadnego odzwierciedlenia w działalności Uczelni. Nie posiadam również żadnej wiedzy odnośnie struktury organizacyjnej Uczelni oraz liczby pracowników administracyjnych, którą Uczelnia zatrudnia. Zaprzeczam jednocześnie jakoby to opłata jaką ww. Uczelnia pobiera z tytułu czesnego była zawyżona a tym samym nie odpowiadała usłudze edukacyjnej przez nią świadczonej. Oświadczam również, iż z chwilą przystępowania do nauki na Wrocławskiej Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej zapoznałem się z trescią umowy o świadczenie usług edukacyjnych i nie wnosiłem do jej treści żadnych zastrzeżeń. Tym samym przepraszam Wrocławską Wyższą Szkołę Informatyki Stosowanej za pomówienie, którego jestem autorem.
    04.12.2015
  • Student

    Od rozpoczęcia roku akademickiego trochę czasu już minęło, niejednokrotnie wchodziłem, dzwoniłem, zadawałem pytania, na szczęście na wszystkie uzyskiwałem jasną odpowiedź. Panie z dziekanatu, wytrzymały mnie i były przy tym zawsze uprzejme i bardzo pomocne, dawno nie spotkałem się z takim zachowaniem, a nie jest to jedyna uczelnia na której studiuje. Nie wiem jak było w poprzednich latach, ale w tym roku zorganizowano bezpłatne zajęcia wyrównawcze z Fizyki i Podstaw Informatyki(programowania) są to dwa Projekty współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, ponadto w podstawowym programie znajduje się przedmiot Podstawy z Matematyki, świetna sprawa dla osób, które miały trochę przerwy w nauce i potrzebują szybko nadrobić zaległości. Póki co jestem bardzo zadowolony z wyboru tej uczelni. :)
    06.11.2015
  • tovgan

    Kiedy dzwoniłem do dziekanatu nie spodziewałem się natrafić na tak miłych i kontaktowych ludzi. Bez żadnego problemu udało mi się załatwić wszystko co chciałem i zdobyć informacje, których potrzebowałem. Nie musiałem długo czekać ani kilkakrotnie przedstawiać mojej sprawy. pracownicy dziekanatu bardzo chętnie odpowiedzieli na wszystkie moje pytania.
    11.09.2015
  • Darek

    Panie Tomku, Zapisało się jedenaście osób. Szczegóły w dziekanacie, zapraszam. Kierunek na pewno zostanie uruchomiony. Mamy wiedzę, że jest jeszcze wielu chętnych. Zapisy trwają. Automatyka i Robotyka to kierunek, który ma tylko Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej
    11.09.2015
  • tomek

    Jest nowy kierunek Automatyka i Robotyka. Dopiero się dowiedziałem. Nie ma tego chyba nigdzie we Wrocławiu. Wygląda, że pracownie mają bardzo dobrze wyposażone. Czy ktoś się już zapisał ?
    07.09.2015
  • maria

    Fajna uczelnia. W dziekanacie można się wszystkiego dowiedzieć, a jak nie wiedzą albo nie mogą czegoś załatwić to pod podpowiedzą. Zawsze uśmiechnięte.
    07.09.2015
  • maciek

    marku, zupelnie się tym nie przejmuj, moj brat zdał maturę na podstawie bez rewelacyjnych wyników, z matmy nigdy nie był orłem ale dał sobie radę, ilość matmy jest do zniesienia, głównie na pierwszym roku, dasz radę stary!
    17.08.2015
  • marek991

    Witam planuje wybrać sie na ta uczelnie na kierunek informatyki ale na licencjackie poniewaz ciezko mi z przedmiotami technicznymi i zastanawiam sie czy dam rade czy jest ciezko nawet na licencjacie? czy czy jest duzo matmy itp?
    27.07.2015
  • amber

    jestem bardzo zadowolona z tej uczelni. Zajęcia są na poziomie, poznaje się przydatne umiejętności. Po praktykach znalazłam dobrą pracę we Wrocławiu. Polecam jak szukacie studiów informatycznych.
    12.07.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    11.05.2015
  • Student

    Uczelnia słaba. Dziekanat ma w nosie Twoje sprawy, ważne by zgadzały się opłaty. Kompletny brak szacunku dla studenta - na obronę czeka się PÓŁ ROKU!
    05.05.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    19.04.2015
  • zamawiana informatyka

    czy opłata za zamawianą informatykę jest zaledwie 100 zł tańsza na miesiąć? czy stypendium motywacyjne w ogóle można w realu otrzymać? za jaką średnią i jak to jest liczone na pierwszym roku?
    09.03.2015
  • na Targach we Wrocławiu

    kiedy są jakieś targi edukacyjne we Wrocławiu??? czy ta szkola bedzie na takich Targach? jest sens iść osobiście czy wystraczy że siostra mi zbierze ulotki?
    03.03.2015
  • absolwent2

    Zgadzam się z przedmówcą że uczelnia udostępnia dane o zadłużeniu osób trzecich w mejlach grupowych co jest totalnie nie fajne. Poziom jest w zależności od wykładowcy i przedmiotu różny. Przez jedne przedmioty da się prześlizgać a na innych trzeba się przyłożyć. Generalnie nie jest aż tak ciężko. Programowanie nie jest rzeczą którą można nauczyć się zaocznie na tej uczelni(myślę że na żadnej zaocznej uczelni) aczkolwiek od kadry zawsze można uzyskać pomoc( w przypadku programowania, nie wiem jak inne specjalizacje). O ile przez studia można się prześlizgać tak obrona wymaga od studenta elementarnej wiedzy z zakresu sylabusa na studiach. Mimo wszystko polecam, blisko jest park i można tam spędzić wiele miłych chwil na integracji :D
    02.03.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    26.02.2015
  • Timon

    Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć kto studiuje, studiował bądź będzie studiował i ma jakieś info na temat specjalizacji Informatyka z Filologią Angielską. Jak wyglądają te studia, jakie przedmioty się ma, czy w ogóle warto, czy kadra jest spoko etc. Chciałbym zacząć ten kierunek w roku 2015/16 bo on łączy teoretycznie dwie rzeczy, które chciałbym w życiu znać. Każda informacja jest dla mnie bardzo ważna... liczę na obiektywne opinie :)
    01.02.2015
  • Zbogniew

    Najlepiej porozmawiajcie ze studentami osobiście. Zawsze można podjechać pod uczelnie WWSIS. Jak tylko będzie przerwa między zajęciami można podyskutować. Niektóre komentarze wydają się reklamą - wczytajcie się w nie. Chciałbym zaapelować do nie studentów aby nie mącić na forum. Proszę o uczciwość.
    22.01.2015
  • denpakei

    Mam pytanie odnośnie tej szkoły. Z strony wynika że można podjąć się kierunku "Programowanie" - czy ktoś studiował? Jak to wygląda? i jak dokładnie jest z tymi wyrównawczymi zajęciami z matmy oraz j.angielskiego. . . chciałbym mieć jakieś wyobrażenie. Czy ktoś na profilu programisty może brać udział na zajęciach dodatkowych z matmy oraz j,angielskiego? Proszę o odpowiedź.
    17.01.2015
  • denpakei

    Mam pytanie odnośnie tej szkoły. Z strony wynika że można podjąć się kierunku "Programowanie" - czy ktoś studiował? Jak to wygląda? i jak dokładnie jest z tymi wyrównawczymi zajęciami z matmy oraz j.angielskiego. . . chciałbym mieć jakieś wyobrażenie. Czy ktoś na profilu programisty może brać udział na zajęciach dodatkowych z matmy oraz j,angielskiego? Proszę o odpowiedź.
    17.01.2015
  • sonia

    musisz mieć zaświadczenie o stanie zdrowia (przyda się podczas wyjazdów i zajęć praktycznych :) ) jak ja brałam udział w rekrutacji obowiązkiem była też pozytywna ocena z WF, jeśli chodzi o kwestię czy trudno się dostać: wg mnie nie ;) zdawałam maturę z biologi i geografii (podstawa) i angielski rozszerzony z wynikami ok 70% i dostałam się bez problemu ;)
    31.12.2014
  • Szm

    Witam! Planuje wybrac sie na kierunek Turystyka i Rekreacja. Zastanawia mnie tylko czy ciezko jest sie dostac na ta uczelnie? Czy wymagane sa jakies rozszerzenia?
    04.11.2014
  • Szm

    Witam! Planuje wybrac sie na kierunek Turystyka i Rekreacja. Zastanawia mnie tylko czy ciezko jest sie dostac na ta uczelnie? Czy wymagane sa jakies rozszerzenia?
    04.11.2014
  • Szm

    Witam! Planuje wybrac sie na kierunek Turystyka i Rekreacja. Zastanawia mnie tylko czy ciezko jest sie dostac na ta uczelnie? Czy wymagane sa jakies rozszerzenia?
    04.11.2014
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    27.10.2014
  • poszukiwacz

    Ciekawy jestem czy jest tam dobra biblioteka i kompetentny bibliotekarz.
    11.10.2014
  • ania

    Hej! Możecie mi powiedzieć jakie przedmioty były na 1 roku filologii angielskiej?
    20.09.2014
  • janka777

    poziom nauczania jest całkiem dobry, przedmioty...jedne ciekawsze inne nie, sesja w każdym bądź razie do przejścia, mi się udało nawet bez poprawek ;) wykładowcy mili, osobiście zastrzeżenia mam tylko do 1 wykładowcy, reszta w porządku ;)
    02.09.2014
  • kinga93

    a co powiecie o filologii angielskiej w WWSIS? jaki jest tam poziom nauczania? sesja trudna? z ilu przedmiotów są egzaminy? poproszę również parę słów o wykładowcach ;)
    07.08.2014
  • michal

    Ja również polecam, ponieważ sam zacząłem naukę po naborze marcowym, nadgoniłem trochę materiału i dałem radę ;)
    29.05.2014
  • Margaret

    Do Sellona: poradzisz sobie. Od marca będą zajęcia wyrównawcze z informatyki i fizyki - bezpłatne, właśnie dla tych, którzy boją się że nie poradzą. Oni mają taki program dotowany z unii i w ramach tego programu te zajęcia. Naprawdę spoko.
    14.02.2014
  • Sellon

    Ja chce isc na nabor marcowy i nie wiem czy warto. Czy ktos moze mi cos podpowiedziec? Boje sie troche ze sobie nie poradze a z drugiej strony na jakas zupelnie badziewna uczelnie gdzie nic sie nie robi tez nie chce isc. szkoda kasy. Czy na WWSIS jest strasznie ciezko?
    14.01.2014
  • Graficzka to-be:P

    Ja też matmy nie kocham, ale jakoś daję tu radę. Nawet okazało się, że nie jestem najgorsza więc zorganizowali douczanie z matematyki. Nie no, ogólnie szkoła jeśli chodzi o informatykę to jest ok, podobno lepsza jest tylko na polibudzie, zresztą dużo ludzi właśnie statad się do nas przenioslo. Pozdrawiam wszystkich!
    07.01.2014
  • Vito

    Hej chciałbym iść na grafikę, ale nie wiem czy jest sens bo z matmy kuleję i to bardzo mocno. Ale jeśli chodzi o ps i ogólnie grafikę całkiem sobie radzę i jestem dosyć kreatywny czy jest sens wybrać się na ten kierunek do horyzontu?
    11.12.2013
  • Mateusz

    Witam, mam pytanie do osób studiujących informatykę na tej uczelni: czy jest możliwe przepisanie ocen z przedmiotów matematyczno-fizycznych z innej uczelni? Ukończyłem studia magisterskie kierunek Zarządzanie na Wydziale Informatyki i Zarządzania na PWr i chodzi mi o przepisanie ocen z analizy, algebry, statystyki i fizyki. Miał ktoś podobny przypadek? pozdrawiam
    21.10.2013
  • Józek

    Uczelnia spoko. Przeniosłem się Polibudy. Studiuję na magisterskich i jestem pozytywnie zaskoczony. Widać, że tutaj liczą się ze studentem.
    16.10.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    06.10.2013
  • już magister

    studia w sumie dają ogólną wiedzę na temat określonej dziedziny, teoria w połączeniu z praktyką, czyli po przyjęciu do pracy, stanowią całość.Prawda jest taka, że jeżeli ktoś chce być dobry w czymkolwiek, to musi wykonac określona pracę, nauczyciele akademiccy, sama uczelnia jest tylko drogą do osiągnięcia celu.Nieprawda jest, że tylko uczelnie publiczne same w sobie są gwarancją zdobycia wiedzy, a potem pracy. Taką szansę stwarza ambicja studenta, ogólnie mówiąc cechy interpersonalne . Pozycja, możliwości uczelni publicznych często jest przeceniania. Uczelnie niepubliczne rzeczywiście są bardziej otwarte na studenta, elastyczne. Czuję sie uprawniony do takiego zdania, ponieważ posiadam dyplom z uczelni publicznej i niepublicznej. Jeżeli ktoś chce być mądrym człowiekiem to przede wszystki musi wymagać od siebie! Horyzont jest ok, mila atmosfera, przyjazna kadra, wiele możliwości zdobywania wiedzy.
    10.08.2013
  • michal

    Uczelnia na wysokin poziomie, widac ze zalezy im na studencie w przeciwienstwie do niejednej uczelni publicznej gdzie studenta traktuje sie jak petenta w urzedzie albo gorzej. Tutaj mozna sie czegos nauczyc ale wiadomo nikt Cie do nauki nie zmusi jak sam nie chcesz. Informatyka to przyszlosc!
    07.08.2013
  • studentka grafiki

    Jak już ktoś wcześniej wspominał bardzo dużo matmy, dla informatyków jak najbardziej polecam. Sama natomiast czekam na więcej zajęć z grafiki komputerowej, może na drugim roku? Utrzymać się na uczelni nie jest bardzo trudno, zaległości z matematyki powoli można nadrobić. Orłem z matmy nigdy nie byłam, a stypendium wpada, także wystarczy się przyłożyć. :)
    05.08.2013
  • arbuz

    Miła przyjazna atmosfera. Zajęcia mamy dobrze rozplanowane bo okienek jest bardzo mało. Każdy znajdzie coś dla siebie- sieci, grafikę i telekomunikacje, poziom nauczania jest dostosowany do naszych potrzeb - bez większych problemów można zaliczyć poszczególne przedmioty, a nawet uzyskać stypendium naukowe przy odrobinie wysiłku . na działanie dziekanatu nie narzekam ale są sprawy które czasem nie można załatwić od razu - kuleją jak wszędzie
    04.08.2013
  • student90

    Ja studiuje naprawdę polecam, informatyka to przyszłość a ta uczelnia daje możliwosc pozyskania przydatnej wiedzy Horyzont gorą!
    04.08.2013
  • abzik

    Uczelnia daje dużo czasu wolnego - albo na imprezy, albo na naukę(we własnym zakresie) tego, czym się naprawdę interesujemy i co chcemy robić po studiach. Całonocnego wkuwania(jak na Politechnice) tu nie uświadczycie. No, może co najwyżej parę godzin przed kolokwium lub kilka dni przed egzaminem - odrobina własnych chęci i można dostać oceny, które wystarczają do stypendium. Poza tym fajna atmosfera, choć organizacja niektórych rzeczy nadal kuleje.
    22.07.2013
  • MAssa

    Ja jestem studentka grafiki komputerowej. Jeśli chodzi o matme to jest fajnie bo mamy wykładowców z politechniki wrocławskiej, są małe grupy więc można o wszystko pytać, są też jakieś zajęcia wyrównawcze, ale nie chodziła na nie. Jeśli lubicie programować, lubicie sieci i czysto informatyczne problemy szkoła jest spoko. Duuużo matematyki i programowania. BARDZO DUŻO. Dla grafików jest trochę gorzej. miałam zajęcia ze składu komputerowego, grafiki, ale trochę mało tych zajęć. Znacznie mniej niż pozostałych.
    22.07.2013
  • Gutek

    Ja nie płacę już 3 miesiące. Przysłali mi maila z dziekanatu ze mnie skreślą ze studiów jak nie zapłacę. Ale jakoś do tej pory mnie nie skreślili. W końcu chyba wezmę kredyt. Podobno są specjalne kredyty dla studentów, mozna dostać nawet 6 tys. na rok więc chyba się zdecyduję.
    17.07.2013
  • Zuza

    Nie wiem czy mi wystarczy kasy na studia....
    17.07.2013
  • jankes

    Heloł bejbe, a w czym jesteś mocna? Chetnie sprawdzę. A tak na serio, to z matmą powinnaś dać radę. Na początku robią ci test. Jak wypadniesz słabo to możesz chodzić na zajecia wyrównawcze. Masz pierwszy rok na podciągnięcie się z matmy. Właściwa matma zaczyna się od 2 roku. Program jest podobny jak na Polibudzie, ale zdecydowanie bardziej przyhylna kadra. A poza tym możesz liczyć na bardziej doświadczonych kolegów. Ja moge ci pomoc nie tylko w nauce :-)
    15.07.2013
  • Zuza

    Wybieram się na tą uczelnię na grafikę. Boje się, że nie dam rady z matmy, bo nie jestem zbyt mocna. Czy ktoś może mi napisać jaki tam jest poziom trudności z matmy?
    15.07.2013
  • jankes

    Studjuje w WWSIS Horyzont grafikę i sobie chwalę. Przeniosłem się z polibudy, to mam porównanie. Lepszy sprzęt, wykładowcy bardziej zaangażowani. Podejście do studenta bardziej ludzkie.
    14.07.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    14.07.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    06.07.2013
  • ewa

    Jestem absolwentką Filologii Angielskiej WWSIS. Obroniłam się w 2012 roku z wynikiem bardzo dobrym. Obecnie studiuję w Instytucie Filologii Angielskiej Uniwersytetu Wrocławskiego na magisterskich studiach stacjonarnych. Chciałabym wyrazić swoja pozytywną opinię o Wrocławskiej Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej (WWSIS), dzięki której zdobyłam wiedzę umożliwiającą mi dostanie się na te studia. Na pierwszym roku studiów magisterskich poczułam się jak „w domu” z dwóch powodów. Po pierwsze, ze względu na znajomość kadry nauczycielskiej, która również wykłada w WWSIS. Miałam przyjemność współpracować z młodą i energiczną kadrą, zaangażowaną w pracę i kompetentną w swojej dziedzinie. Wykładowcy WWSIS, poprzez swoje zaangażowanie, potrafią zarazić studentów fascynacją do przedmiotów, które wykładają. Po drugie, dzienne studia magisterskie na Uniwersytecie Wrocławskim nie przysparzają mi żadnej trudności, ponieważ Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej daje możliwość nabrania doświadczenia akademickiego oraz zdobycia wiedzy potrzebnej do studiów drugiego stopnia. Studia w WWSIS rozszerzyły moje horyzonty i były bardzo cennym doświadczeniem intelektualnym. Co więcej, praca dyplomowa, którą napisałam w ramach studiów wwsis stała się podstawą referatów konferencyjnych, które wygłosiłam na konferencjach naukowych adresowanych do doktorantów i młodych pracowników nauki. Świadczy to o wysokim poziomie wiedzy oferowanej przez WWSIS. Procentuje ona, o ile tylko chcemy z tej oferty odpowiedzialnie skorzystać. Studia we Wrocławskiej Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej "Horyzont" wspominam bardzo przyjemnie, dzięki możliwości rozwijania swojej pasji do języka angielskiego oraz przyjaznej atmosferze, która panuje na uczelni. Chciałabym tym samym zachęcić wszystkie osoby, które właśnie stoją przed wyborem odpowiedniej uczelni, do podjęcia nauki na wymarzonym kierunku studiów w WWSIS i tym samym otwarcia się na nowe horyzonty! Co więcej, szkoła ma znakomite zaplecze multimedialne i komputerowe, co też pozwala na zapoznanie się z nowymi technologiami oraz ewentualne studiowanie na dwóch kierunkach, co jest niezwykle korzystne w obliczu wyzwań stawianych przez obecny trudny rynek pracy. Będąc obecnie studentką Uniwersytetu Wrocławskiego mam szansę porównać poziom zajęć i jeżeli ktoś chce oraz potrafi skorzystać z profesjonalnej wiedzy oferowanej w WWSIS, to nie odbiega ona od oferty uniwersyteckiej.
    14.05.2013
  • pytanie

    czy to Horyzont łączy sie z Asesorem? ktos ze znajomych wspominal, ze ta Uczelnia ma wchlonac Asesora, czy to prawda? jak oceniacie studia tutaj?
    13.02.2013
  • krono

    hej moj znajomy zalapal sie na stypendium a orłem nigdy nie był :) jesli odnajdujesz się w temacie sieci to nie powinienes miec problemu
    05.02.2013
  • piotrek

    Planuje wybrać się na kierunek zamawiany Informatyka: Zaawansowane Technologie Sieciowe, wie ktoś może czy ciężko jest dostać stypendium na tym kierunku ?
    03.02.2013
  • ona25

    jestem osobą któradopiero zaczyna przygodę z językiem angielskim, chciałabym wybrać się na tą uczelnie jednak mam obawy, mianowicie takie czy odrazu mnie nie uleją, jakie maja podejście do osób z początkującym angielskim? czy jest podział na grupy? jak to wygląda napiszscie szczerze czy warto tam iść, i zdać
    15.01.2013
  • erasmus

    na ktorym roku moge wyjechac na Erasmusa? czy moge sobie wybrac dowolne panstwo z tych, ktore maja podpisana umowe? jakie macie doswiadczemnia z takich wyjazdow?
    03.11.2012
  • klapouchy

    Hehe, lubiimy mówić ze zajomymi że WSIS HORYZONT poszerzyła nasze horyzonty na wielu polach ;d Nie tylko wiedzy, ale też życia towarzyskiego, imprez! Dopóki człowiek nie jest studentem, to nie wie co to życie!
    11.08.2012
  • aga

    Studiuję filologię angielską i uważam że jest na dobrym poziomie, ja się duzo nauczyłam a moj angielski był na początku studiów na prawdę na niezadawalającym poziomie. poza tym fajna uczelnia, fajni ludzie. Mi się podoba
    23.07.2012
  • amelia

    Coraz bardziej zastanawiam się nad filologią angielską ze specką Tłumaczenia Specjalistyczne z Języka Angielskiego i Narzędzia Komputerowe. Angielski to mój mocny punkt i nie martwię się poziom nauki. Martwię się jedynie czy bedzie on wystarczająco duży. Jak tutaj jest? Chciałabym się sporo nauczyć. Nie chcę zostać zwykłym nauczycielem angielskiego, dlatego chyba wybrałabym ta specjalizcję. Tak się często słyszy że tłumacze tyle zarabiają.
    09.07.2012
  • grysik

    nie znam nikogo na filologii angielskiej w Horyzoncie, ale na turystyce i rekreacji jest spoko, poziom dosc przyzwoity, ale nie ma żyłowania maksymalnego, same studia sa ciekawe, wykladowcy daja materialy, wiec jak usiadzesz i zapamietasz, to idziesz do przodu
    01.04.2012
  • luśka

    czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku filologia angielska? Jaki jest poziom? czy jeśli mój angielski teraz jest dosć średni poradzę sobie tam?
    21.03.2012
  • program Erasmus

    przejrzalam informacje na stronie na temat Erasmusa, nie wynika z nich, czy na wymianę zagraniczną może pojechać student każdego kierunku, czy tylko filologii angielskiej badz filologii niemieckiej. i druga sprawa, czy kazdy chetny student moze skorzystac z tego programu?
    27.02.2012
  • do QQQ

    za wysoko to Ty, orle, sokole, nie polecisz w naukowych przestworzach, a tak na powaznie, to chyba dobrze celujesz, turystyka i rekreacja jest stosunkowo malo klopotliwym kierunkiem studiow, cos tam musisz ogarnac, zeby pozaliczac, ale nie am porownania z informatyka czy innymi kierunkami ścisłymi, technicznymi, takimi, jak na politechnikach chociażby, a przy okazji lizniesz troche geografii, poznasz stolice panstw, zabytki kultury .... sorry, mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale byles szczery, wiec ja tez
    27.02.2012
  • Informatyka ok

    na informatyce poziom jest dosc wysoki, ale uwazam, ze moglby byc jeszcze wyzszy. Moge byc w mniejszosci, ale uwazam, ze to taki kierunke, gdzie albo chcemy sie uczyc i rzeczywiscie staeiamy sobie wysoko poprzeczke, albo dajmy sobie spokoj. U nas jest troche powyzej sredniej z poziomem, ale to pewnie dlatego, ze wykladowcy dopasowuja sie troche do studentow. Wolalbym, by bylo odwrotnie. Zaplecze jest OK. Organizacyjnie w porzadku, ludzie tez calkiem, calkiem.
    14.02.2012
  • QQQ

    czy Turystyka i rekreacja to kierunek, na ktorym sie nie zmecze zbytnio? Sorry za doslownosc. Ale szukam studiow zaocznych, chce miec papier przynajmniej licencjata, nie zlaezy mi na pracy, wysokich wymaganiach i innych pierdolach na uczelni. Mam konkretne plany, wiem, co bede robil, papier jest po to, zeby wstydu w rodzinie nie bylo.
    14.02.2012