Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracji Publicznej im. S. Staszica w Białymstoku (WSAP Białystok)

Komentarze (34)

  • jaro7

    Mnie dziwi że wykłada tu lub wykładał osobnik Aleksandr Krawcewicz którego poglądy na temat AK i Polski sa ...antypolskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/historyk-z-bielsatu-twierdzi-ze-armia-krajowa-palia-wsie-i-mordowala-nauczycieli
    30.10.2016
  • Studentka

    Jak dla mnie pełna profeska! Studia podyplomowe na poziomie jakiego się nie spodziewałam, głównie dzięki fantastycznemu promotorowi. Naprawdę jestem pod wrażeniem i na pewno wybór kolejnego kierunku zacznę od tej uczelni.
    18.06.2016
  • Dona

    Jestem na II roku i stanowczo polecam. Mam porównanie do innych uczelni i moim zdaniem zarówno wykładowcy, przedmioty jak i sama uczelnia są ok.
    23.04.2016
  • Wojciech

    Nie polecam-wykładowcy w przeważającej większości są nieprzygotowani do zajęć i żeby jakoś wypełnić czas zlecają studentom prezentacje lub włączają filmy, które niewiele mają wspólnego z tematem zajęć.
    19.04.2016
  • misiek

    Polecam! Wysoki poziom i wysoka kultura
    28.05.2015
  • misiek

    Polecam! Wysoki poziom i wysoka kultura
    28.05.2015
  • Rav

    Oferta WSAPu jest bezkonkurencyjna: zajęcia ciekawsze niż w Warszawie na Politechnice (Wiem bo sprawdziłem), kadra przyjazna i nastawiona pro-studencki (to wykładowcy są dla studentów a nie odwrotnie jak na uczelniach państwowych), przemiła obsługa w Biurze Obsługi Klienta itd. A o to właśnie chodzi jak musisz płacić za studia!
    01.05.2015
  • Do oszukanego

    Oszukany się zdenerwował bo sam chciał oszukać ale tym razem mu się nie udało :) wystarczy spojrzeć na słownictwo i logikę... Niestety ale w normalnym świecie trzeba płacić za zobowiązania a nie udawać wariata. Powodzenia na WSAP ie lub innej uczelni bo za każdą trzeba płacić jak się nie idzie na dzienne
    21.04.2015
  • Oszukany

    Firma jaką jest WSAP sprzeprzyła mi kawał życia. Zaczeło się od ich błędu tj. nie zaksięgowali płatności a tym samym zablokowali mi dostęp do informacji o dacie i miejscu egzaminów. Genalny myk - jak studnt nie placi, to obac go, jak bedzie musial powtarzac rok, na pewno z checia dopłaci. Z uwagi na zadluzenie 300pln zablokowno mi mozliwosc studiowania, wiec powiedziałem chuj** wam w dupę, ani zlotówki więcej skoro tak mnei trakctujecie. Sprawa ucichła, nagle nachodzi mnie komornik i mam mu dać 1,5tyś pln Powiadomienia byly wysylane na adres pod ktorym juz nie mieszkalem, nikt nawet do mnie nei zadzwonił. UWAZACIE NA WSAP! Nie tylko ich dyplomy nie są nigdzie uznawane, ale doprowadza was do ruiny tak jak teraz mnie. Komornik zabiera mi auto, moje narzedzie pracy, dalej starce mieszkanie ktore tylko wynajmuje, dalej ide życ pod most bo nawte w aucie ktore zabiera mi wsap przez komornika zyc nie moge. Wsap jest super, jeśli jest się dabilem. Ludzie jak najdalej od tego gówna
    10.04.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • Inga

    jestem świeżo upieczoną studentką wsapu i mogę jednoznacznie stwierdzić, że jak na razie jest super! Ciekawi ludzie, fajni wykładowcy i bardzo miła obsługa. Tutaj naprawdę stydent czuje się najważniejszy. Do tego ten tablet z internetem za darmo :) to wcale nie ściema...
    26.11.2014
  • Beta

    Żadna uczelnia nie gwarantuje pracy, niestety :( Ja będę studiować e-biznes w połączeniu z psychologią biznesu a to nowoczesne zawody więc może będzie łatwiej :)
    09.09.2014
  • aneta

    Słyszałam , że po wsapie wgl nie ma żadnej pracy , a pracodawcy jeżeli widzą , że jesteś absolwentem wsapu to właśnie od razu go odrzucają , to prawda ? Bo właśnie chciałabym studiować na tej uczelni , a nie wiem , czy warto..
    06.09.2014
  • Ela

    Daro, nie zastanawiaj się. WSAP każdemu studentowi daje tablet z internetem, na własność. A do tego jest tam najniższe czesne w B-stoku! Poziom i renoma też na pewno jedne z najlepszych.
    24.07.2014
  • Daro

    Jestem w trakcie decyzji o studiach i widzę, że WSAP ma bardzo nowoczesne kierunki w ofercie. Do tego niezłe promocje. Ale, czy w ogóle warto się na nie skusić? Może ktoś podpowie?
    23.06.2014
  • Emi

    Super nowoczesne kierunki w nowym roku akademickim. Można łączyć dwa w jednym np. e-biznes z psycholigią biznesu albo Handel z zasobami ludzkimi. Takiego rozwiązania i możliwości nie oferuje nikt na wschód od Wisły!
    18.06.2014
  • Tommy

    WSAP ma z pewnością najnowoczesniejsza uczelnie w Białymstoku. Wykładowcy też są ok. Studia ok.
    19.05.2014
  • Ewela

    Ja z kolei studiowałam gdzieś indziej i zmieniłam na WSAP. Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji bo i czesne niższe i szkoła nieporównywalna (ciekawsze zajęcia i dobre wyposażenie). Z tego co się orientuję władze planują nowe, ciekawe kierunki. nie wiem, czy nie warto spróbować dwóch jednocześnie... Zwłaszcza, że wtedy jest taniej a na UwB trzeba płacic jakieć chore pieniądze za druhi kierunek.
    01.02.2014
  • piotr

    studia na wsapie to zmarnowany czas i pieniądze... zmieniłem wsap na inną białostocką prywatną uczelnię i jestem dużo bardziej zadowolony
    24.10.2013
  • sylwek

    niech wypowiadaja sie Ci co sa studentami tej uczelni, a nie osoby spoza...kazdy chce miec dobra opinie o swojej szkole, badzcie tu wiarygodni i piszcie prawde
    11.10.2013
  • radek

    o fajnie ze ktos to zaczal, fajna stronka, patrze ze jest w miare aktywnie, posty z paru dni;)
    11.10.2013
  • aneta

    wlasnie, moze ktos sie wypowie o tej uczelni, a szczegolni o administr niestacj bo i ja sie wybieram;)
    11.10.2013
  • ewka

    do anka: a na ktorym roku jestes, zaocznie czy dziennie? moze powiedzialabys cos wiecej, czy jest ciekawie, jak egzaminy itp:) bo ja sie wybieram a chcialabym cos wiedziec o tej uczelni
    11.10.2013
  • anka

    Studiuję tutaj administrację i mam już dość tej uczelni. Chodzę na wszystkie zajęcia i się do nich przygotowuję. Niestety co chwilę zajęcia są odwoływane bez powiadamiania o tym studentów. W dziekanacie nic o tym nie wiedzą i nas nie informują. Państwo Profesorstwo olewa studentów... Zastanówcie się dobrze nad wyborem tej "uczelni"...
    10.10.2013
  • anka

    Studiuję tutaj administrację i mam już dość tej uczelni. Chodzę na wszystkie zajęcia i się do nich przygotowuję. Niestety co chwilę zajęcia są odwoływane bez powiadamiania o tym studentów. W dziekanacie nic o tym nie wiedzą i nas nie informują. Państwo Profesorstwo olewa studentów... Zastanówcie się dobrze nad wyborem tej "uczelni"...
    10.10.2013
  • Anna

    Jestem absolwentką tej uczelni (administracji). Studiowałam tu na I stopniu i chociaż na II stopień wybrałam inną uczelnię to bardzo pozytywnie oceniam lata spędzone na WSAP. Muszę przyznać, że wiele się tu nauczyłam i czuło się, że uczelnia dba o każdy szczegół (sprawy formalne, ogłoszenia, płatności itp.). Poza tym stypendia i nagrody uznaniowe rektora za działalność!!! Należy też zauważyć jak wiele projektów prowadzi ta uczelnia (staże, praktyki, możliwość działania w poradni prawnej, gościnne wykłady, kursy - naprawdę bardzo bogata oferta). Nawet wybierając tryb niestacjonarny można z tego skorzystać (co też uczyniłam!!!) Niestety kto tu nie studiował, ma zdanie iż za pieniądze zda się wszystko i po tej szkole pracy nie ma. A propos niestety w obecnych czasach żadna nawet prestiżowa uczelnia nie daje nam gwarancji znalezienia pracy :( P.S. Jeśli chodzi o wypowiedzi dot, czego można uczyć się przez tyle na administracji - wyraźnie wskazują jak osoby to piszące nie mają zielonego pojęcia o administracji publicznej - nawet studiując 7 lat dogłębnie nie zbada się tej dziedziny jest tak obszerna i niezmiernie ciekawa!!! Bo przecież to ona towarzyszy nam na każdym kroku!
    09.07.2013
  • Gabrysia

    Lepiej nie wybierajcie kierunków typu administracja czy stosunki międzynarodowe, bo one tylko produkują bezrobotnych. Serio - co np. można robić po SM? Języków można nauczyć się też na innych studiach albo poza nimi, a chyba niewielu będzie dyplomatów itp. po kierunku na takiej uczelni. To samo z administracją - czego przez tyle lat można się tam uczyć? Już chyba lepiej pójść na prawo...
    19.03.2013
  • Stosunki Międzynarodowe

    Mam pytanie. Czy stosunki międzynarodowe są to studia łatwe i przyjemne ? Czy należą do trudnych ?
    31.01.2013
  • masia

    ech... nie udało mi się dostać na studia na które planowałam i jestem zbyt daleko pod kreską żeby nawet marzyć o przyjęciu. A tak było fajnie dopóki nie ogłościli wyników! Najgorsze jest jednak to, że złożyłam papiery tylko własnie tam, gdzie się nie dostałam i teraz będę musiała iśc na uczelnię prywatną. Chciałam studiować w wyższej szkole administracji publicznej w Białymstoku, ale po waszych ocenach widzę, że chyba trzeba wybrać inną opcję...
    22.07.2012
  • dziennikarstwo

    reklamuja się, że dziennikarstwo jest jedyne w regionie. to prawda? coś mi się to dziwne wydaje... No a skoro tak jest, to jak sprawa wygląda z pracą i praktykami?
    05.07.2012
  • Dariuszek

    jestem studentem tej szkoły. Moja opinia jest bardzo pozytywna.Szkoła jest różnorodna co możecie zobaczyć po kierunkach studiów. Jest ich wiele do wyboru, są to kierunki bardzo opłacalne w studiowaniu. Nie ma nad czym się zastanawiać tylko przyjść tutaj do nas nie pożałujecie:) Fajne są imprezy integracyjne i fajni ludzie, nie ma sztywniactwa
    30.05.2011
  • bezpieczenstwo narodowe

    Studiuje tam bezpieczeństwo narodowe . Uczelnie śmiało mogę polecić . Jest bardzo nowoczesna moim zdaniem i ma wiele udogodnien dla studentów. Bardzo dobre zaplecze posiada. Wiele pomocy naukowych dla studentów.
    23.05.2011
  • Aldona

    Rozważam studia na administracji właśnie w WSAP. Interesuje mnie stopień ich trudności i to, ile osób odpada po pierwszym roku? Poprosze o jakieś opinie osoby, które tam studiują bądź mają wiarygodne informacje.
    13.05.2011
  • Olga

    WSAP w Biąłymstoku jest naprawdę przyzwoitą szkołą na wysokim poziomie. Mam okazję obserwować trzeci rok jej rozwój i zaangażowanie dla studentów. Mamy świetny kontakt z wykładowcami i poczucie, że uczelnia jest dla nas a nie odwrotnie. Nie wiem, czy po administracji od razu znajde pracę, ale póki co mam poczucie, że jestem dobrze przygotowaną i wykształconą osobą.
    09.05.2011