Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Kielcach (WSAP Kielce)

Komentarze (81)

  • MELA

    Fajna mała uczelnia z doskonałą administracją, pomocną i uczynną. Studiowałam tam na licencjacie, a teraz rozważam studia podyplomowe, ponieważ mają doskonałe propozycje dla samorządów. Chciałabym podjąć studia z Gospodarki przestrzennej i ochrony środowiska tylko nie wiadomo czy ruszą w marcu. Interesuje mnie system GIS, którego używają na kilku przedmiotach. Ze wszech miar polecam.
    23.02.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    20.07.2016
  • opinia

    opinia z rynku - bardzo dobrze prowadzona Administracja, w której Uczelnia się specjalizuje.
    23.11.2015
  • elka

    studiuje ktoś na tym kierunku MPA?
    28.06.2014
  • student

    budynek w weekendy przeznaczony jest w całości dla studentów, bo właśnie w takim niestacjonarnym systemie odbywają się studia
    14.05.2014
  • fryfi

    Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie internetowej WSAP, zajrzyjcie. W razie pytań po prostu dzwońcie do szkoły, tak Wam wytłumaczą co i jak.
    11.04.2014
  • Anna

    Jeśli kierunek Administracja w Kielcach - to śmiało tutaj.
    09.02.2014
  • Klaudia

    uprzejmie proszę o rzetelne opinie od studentow, jak wyglądają studia w tej szkole?
    08.02.2014
  • denat

    Moim zdanie w naszym kraju jest dość urzędników, którzy w większości przypadków zatrudniani są po to, aby uniemożliwić bezproblemowe załatwienie danej sprawy. Ja polecam ciekawsze kierunki niż administracja, która uczy "języka urzędowego", którego opanowanie wymaga od petenta wieloletnich odwiedzin w różnych urzędach i zazwyczaj ogromnych chęci.
    27.01.2014
  • moza

    kurcze, gdzie Ty widziałaś pajęczyny, bo ja tam studiuję i jakoś nie dostrzegłam, sale czyste pomalowane, korytarze, łazienki również, kompetentna kadra i przyjazna administracja, a przede wszystkim nie jest to moloch, gdzie student jest anonimowy i kwitnie godzinami pod dziekanatem, a potem czeka tygodniami na decyzję. Wiem coś o tym bo studiowałam na dużej uczelni inny kierunek, a teraz musiałam uzupełnić wykształcenie administracyjne, bo wymaga tego ustawa (USC). Zalety WSAP to , że jest wielu wykładowców - praktyków oraz ciepłą i pomocna administracja. Ktoś tam pisał, że się nie rozwija, ze nie ma innych kierunków - a może właśnie o to chodzi, że szkoła specjalizuje się od zawsze w ADMINISTRACJI, to po co ma szukać czegoś innego. Ja zdecydowanie polecam!
    26.01.2014
  • Maja

    czy wiszące na ścianach pajęczyny to dopełnienie wyglądu?
    26.01.2014
  • Nika

    A ja polecam i jestem zadowolona.
    23.01.2014
  • Telka

    nie polecam, słaba skuteczność nauczania
    18.01.2014
  • MarianoFuriano

    czy znacie jakiś inny przypadek że w szkole wyższej w tych samych salach uczą się również dzieci ze szkoły podstawowej??
    08.01.2014
  • Wacek

    KIEDYŚ CAŁKIEM DOBRA SZKOŁA - DZISIAJ GARSTKA STUDENTÓW. BRAK NOWYCH KIERUNKÓW STUDIÓW, BRAK POMYSŁÓW NA ROZWÓJ
    06.01.2014
  • luiza

    szkoła przygotowuje kiepsko, teraz to już nie wiadomo co to jest bo w tych samych pomieszczeniach mieści się podstawówka, słaba szkoła
    01.01.2014
  • gaja

    a dla mnie liczy się również to, czy budynek nadaje się do tego, aby studiowali w nim ludzie oraz czy jest czysto i schludnie!! jak by tu powiedzieć- PŁACĘ ZA TO !!
    15.12.2013
  • Aba

    Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Kielcach, a także dwóch innych szkół w Warszawie. Jeżeli dla kandydata na studia jest ważne czy sale są obdrapane czy nie, to znaczy, że nie zależy mu na zdobyciu wiedzy i nie ma zielonego pojęcia jak jest na innych uczelniach. Gdybym jeszcze raz stanęła przed dokonaniem wyboru co do uczelni, na pewno wybrałabym WSAP w Kielcach, bo: znakomita kadra, która świetnie przygotowuje do pracy w samorządzie. (Moje koleżanki z pracy są po administracji z innych uczelni i jak ja im mówię o jakiś innowacyjnych rozwiązaniach w samorządzie, to patrzą na mnie ze zdziwieniem, skąd ja to wszystko wiem. Odpowiadam, że w Kielcach mnie nauczyli, a to Wy nie miałyście tego na adm8inistracji?... Wiadomo jaka jest odpowiedź). Uczą tam praktycy. To niezmiernie ważne. Poza tym należy pochwalić znakomitą kadrę z dziekanatu, ze szczególnym uwzględnieniem Pani Gabrieli Deka. Odpisuje na e-maile, wyrozumiała, pomocna, no i przede wszystkim kompetentna. Kolejnym argumentem przemawiającym za studiowaniem na WSAP jest cena za studia. Tańszych studiów to chyba w całej Polsce nie ma i z taką ofertą!
    08.11.2013
  • Majk

    Kolega na wsh poleca? Dobry żart!!!
    23.09.2013
  • Yello

    WSAP jest nawet OK, faktycznie może nie ma rewelacji jakichś ale wykłądowcy spoko i chyba najlepszy wybór administracji. Zastanów się czy po tej administracji znajdziesz dobrą robotę....no...chyba że wiesz, ze znajdziesz :)
    27.06.2013
  • do Fałek

    widzę, że jesteś dobrze zorientowany w temacie szkół, to co polecasz w Kielcach? mam na mysli uczelnie prywatne i kierunki "ogólne", nie techniczne, nie medyczne, nie ścisle, moze być jakas administracja, może zarzadzanie, cos co warto studiowac, i daje rózne mozliwosci zatrudnienia pozniej, ja mam mętlik w glowie, bo kazdy radzi dobrze, a juz nie wiem, kogo sluchac, matka, jedno, brat drugie, znajomi swoje, zglupiec mozna
    24.06.2013
  • polip

    ja nie polecam tej szkoły
    25.05.2013
  • fałek

    ad1) studiuje się kiepsko,zaplecze sprzed 30 lat,ławy stare,śmierdzące sale,obdrapane ściany - chyba nie chciałbyś mieć tak w domu ad2) właśnie to robię ad3) nie polecam,nie wiem skąd jesteś ale sam podjedź i spójrz na ten walący się budynek i odpowiedz sobie sam na swoje pytanie ad4) na wsh
    03.04.2013
  • administracja

    jak sie studiuje Administrację w tej szkole? czy mogliby sie sie wypowiedzoec obecnie studiujacy studenci? jesli polecacie, to co Wam sie podoba i dlaczego? jak odradzacie te uczelnie, to gdzie w Kielcach isc na administracje?
    01.04.2013
  • Ilona

    a ja jestem ciekawa,ile czasu poświęcają pracownicy tej szkoły aby pisać super dobre komentarze!
    17.03.2013
  • ktos

    ja jestem na 2sem juz i wcale tak latwo nie jest. wiadomo ze z niektorych przedmiotow jest lzej ale sa przedmioty ktore sa ciezkie i nie da sie ich zdac ot tak... trzeba sie uczyc. a jesli chodzi o nauczycieli to sa bardzo fajni.
    16.03.2013
  • aggricola

    super szkoła,i,superbabcia w kwesturze
    22.02.2013
  • Agnieszka

    Lubię tę szkołe, jest ok. Pozdrowienia dla pani z dziekanatu
    02.02.2013
  • kingsajz dla kazdego

    i dlatego WSAP to najlepsze uczelnia na świecie !!!
    03.01.2013
  • Mariusz

    Jestem absolwentem WSAP w Kielcach. Po tej szkole dostałem się na mgr uzupełniające na UMCS w Lublinie - studia w Kielcach oraz Lublinie skończyłem z ocena 4,5. WSAP przygotowała mnie bardzo dobrze do zajęć i egzaminów na UMCSie. Obecnie pracuje w administracji w Warszawie jako starszy specjalista, współpracuje z wieloma wydawnictwami pisząc opinie z zakresu prawa pracy. Jestem doktorantem nauk prawnych i prowadzę zajęcia z prawa administracyjnego, prawa pracy. Dziś wiem, że wybrałem dobrą szkołę, która dobrze przygotowała mnie do pracy zawodowej. Jedno co mogę powiedzieć to, że jeśli ktoś myśli, że będzie się ślizgał na egzaminach i skończy szkołę obojętnie z jakim wynikiem i pracę dostanie - jest w błędzie. Po pierwsze trzeba chcieć się uczyć (możesz iść i na uniwerek ale jak się nie będziesz uczył to ci uniwerek na dyplomie nic nie da), po drugie trzeba chcieć coś osiągnąć.
    03.01.2013
  • Koli

    Tak ja dostałem i pracuję w Centrali największego pracodawcy w Kraju
    03.01.2013
  • jednorożec

    czy ktoś dostał gdzieś pracę po tej uczelni ?
    30.12.2012
  • Lmariachi

    to najlepsza uczelnia we wszechświecie!!! piękna i kolorowa z mnóstwem kierunków i pięknym polem parkingowym
    12.12.2012
  • suzi

    ....bo trzeba mieć zasady a nie stać się marionetką !!
    11.12.2012
  • niebieski ołówek

    Przestańcie narzekać,przecierz to świetna szkoła. Kto wie może najlepsza w Polsce !!! A może nawet w europie !!!
    19.11.2012
  • Administrator

    komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
    05.11.2012
  • Nastka

    Dlaczego macie takie podejście? Ja tam studiuję już trzeci rok i jestem zadowolony. Wszystko jest takie, jak się tego spodziewałem. Wykładowcy w porządku, ludzie są bardzo przyjaźni.. Mi się podoba ;)
    05.11.2012
  • high

    hmm, do tej pory byłem przekonany co do tej uczelni, chciałem tam studiować pomimo tego, że kilku znajomych mi to odradzało... Dlatego wszedłem tutaj i widzę, że wy też nie macie najlepszego zdania :) może rzeczywiście szkoła niewarta polecenia, muszę się nad tym zastanowić raz jeszcze :)
    30.10.2012
  • sodomaigomora

    może powinni kupić koce grzewcze ?
    29.10.2012
  • bryk

    liczy się tylko kasa i tylko kasa,ta szkoła nie ma nawet porządnego parkingu, do środka strach wejść bo starocie. NIE POLECAM
    25.10.2012
  • Jean Philip Żenua

    a jest tam francuski?
    18.10.2012
  • samuraj

    faktycznie, kanapka droższa niż metro w Japonii
    16.10.2012
  • smakosz

    czy będzie lazania, kopytka i warzywa na parze ....w tym barze :)
    15.10.2012
  • kazar

    Do buhaj: Mówiono nam na obronach, że E-Administracja to nowa specjalność na studiach na kierunku Administracja i to musiało ruszyć bo studia na kierunku Administracja się odbywają. A Public relations to podyplomówka, to nie wiem czy ruszyła, bo się tym nie interesowałam. Jeśli mieli odpowiednią liczbę kandydatów to może ruszyła. Nie wiem.
    15.10.2012
  • tornado

    bardzo drogie żarcie w tym barku
    14.10.2012
  • buhaj

    Kazar- tak świetnie zorientowany/a jesteś. Ruszają te zapowiadane kierunki Public relations i EAdministracja ?
    12.10.2012
  • kazar

    Ano właśnie! Czytam to czasem i oczom nie wierzę. Jestem tegoroczną absolwentką WSAP i niewiele rzeczy, o których tu czytam pisali ludzie, którzy kiedykolwiek byli w tej szkole. Jest to fantastyczna mała uczelnia nie taki kołchoz jak inne. Dobra, doświadczona kadra i przemiła obsługa, która bardzo pomaga w różnych problemach, które się zdarzają studentom. Wszyscy się starają stworzyć jak najlepszą atmosferę do studiowania, ale też wymagają. Trochę żałuję, ze dopiero teraz kiedy skończyłam zrobiono przyjazny bufet - kawiarenkę z daniami na gorąco i wyremontowano kilka sal. Ale dla przyszłych studentów to ważne, bo poprzedni sklepik był żałosny, po 12-tej pani już nic nie miała do sprzedania. Ja tę uczelnię polecam.
    11.10.2012
  • anna zaborowska

    jestem w szoku, czytajac te komentarze, mam wrazenie, ze tu sie odbywa jakas dziwna i niezrozumiala dla mnie, czyli maturzysty, wojna, o ile niektore opinie jeszcze wnosza jakies informacje, to bardzoe wiele ma charaktek jakich rozgrywek, ktos sobie tutaj zrobil poligon i strzela na oslep, chcialabym poprosic w imieniu swoim i wszystkich osob, ktore szukaja obiektywnych, prawdziwych i konkretnych informacji o szkolach w Kielcach, aby pisac na temat, czyli oceniach uczelnie, kadre, warunki socjalne, poziom nauczania, ro wszystko, co moze nam pomoc w porownaniu szkol i wyborze takiej, ktora w naszym odczuciu bedzie wlasciwa, bardzo dziekuje
    11.10.2012
  • xxx

    Chyba Wam się uczelnie pomyliły na WSAP nie ma windy. Chyba piszecie o WSEiP???
    11.10.2012
  • kowalsky

    a może "stare wraca bo nowe już było ? :)
    09.10.2012
  • zaq

    łączone zajęcia między rocznikami poslużą zapewne zmniejszeniu kosztów wykladowców. Ale my studenci płacimy cięzkie pieniądze i wzamian chcemy miec choć odrobinę JAKOŚCI, KULTURY I DOBREGO TRAKTOWANIA. Nie jestesmy dojarnią kasy
    08.10.2012
  • hop

    Niestety muszę przyznać,że braków jest nadal sporo.Winda nadal nie działa.W salach smród,nikt nie wietrzy.Bałagan
    07.10.2012
  • robespierre

    Podobno uruchamiają trzy nowe kierunki: - klasa I podstawówki, - klasa II podstawówki i - klasa III podstawówki.
    21.09.2012
  • nefertiti

    obsługa do bani !!!
    08.09.2012
  • smay

    nie polecam tej uczelni, chodzą pogłoski że upadną a poza tym kiepska obsługa
    08.09.2012
  • rysiek

    Nie polecam ani studiów z administracji publicznej ani studiów we WSAP. Pracę w administracji dostaje się po znajomości, a uczelnia upadnie albo w tym roku albo najpóźniej w następnym więc i tak trzeba sobie będzie szukać innej uczelni. Chyba, że ktoś będzie chciał kontynuować w podstawówce.
    06.09.2012
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    25.08.2012
  • hurdu

    nie "chyba" a "na pewno"
    16.08.2012
  • spiderman

    w budynku tej uczelni powstaje szkoła podstawowa, także chyba uczelnia się będzie likwidować
    14.08.2012
  • e-student

    ta e-administracja na tym wsapie,ktoś się wybiera?czym to sie różni od tej zwykłej?
    11.06.2012
  • sznycel

    siedzieć mi tu cicho kotlety i siekańce
    06.06.2012
  • kotletmielony

    masz w sobie więcej mięsa niż kotlet z PRL-u? czytaj człowieku co napisano
    06.06.2012
  • kotletmielony

    łubudubu łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu-nieeeeeeeeeech żyje nam. do "racja": -parkingu brak, -dostęp do netu jest, -baru nie ma (ps. chyba winno być stołówki :)),
    06.06.2012
  • bociek

    a ile macie jeszcze tego personelu na wsapie? bo z dnia na dzień chyba coraz mniej
    06.06.2012
  • racja

    ludzie, nie opluwajcie bez powodu, nie wylewajcie prywatnych kwasow, animozji, sympatii i antypatii, piszcie to, co jest dla nas wazne, czy jest dobra organizacja, czy odbywaja sie zajecia zgodnie z planem, czy wykladowcy sa zaangazowani, czy uczelnia robi praktyki, jak dziala od srodka i jakie daje mozlwiosci tym nieco ambitniejszym, czy jest parking, czy jest bar, czy jest dostep do netu, itd. takie rzeczy nas interesuja, z gory dziekuje
    05.06.2012
  • Poinformowani

    Szanowna Pani, Szkoda, że uwagi wysyła Pani na forum, zamiast porozmawiać z osobami, które mogłyby rozwiać wszelkie Pani wątpliwości, ale skoro już taką formę Pani przyjęła, to informuję, iż wyburzono dwie ściany w dwóch nieużywanych pomieszczeniach, aby zorganizować bufet ze stolikami dla studentów, ponieważ dotychczasowy bufet nie spełniał ich oczekiwań. I naprawdę wreszcie coś robi się dla studentów, a szkoła podstawowa nie ma z tym nic wspólnego. Co do nowych studiów zapraszamy na stronę internetową. Dodatkowych informacji udzielą Pani pracownicy WSAP, jak Pani zapewne wie - mili, uprzejmi i zawsze poinformowali i niekoniecznie portierzy. Z wyrazami głębkiego szacunku, personel szkoły
    05.06.2012
  • dfg

    Będąc w sobotę w szkole zauważyłam zburzonych kilka pomieszczeń (z brakiem informacji o wyburzeniu,czy choćby prostej tabliczki co się dzieje). Sądziłam,że jest jakaś mała przebudowa (remont) WSAP.,że wreszcie coś sie robi dla studentów.Jakież było moje zdumienie,gdy dowiedziałam się od portiera,że zburzono kilka pomieszczeń wewnątrz budynku na parterze gdyż będzie tam od września jakaś społeczna szkoła podstawowa !!! Nie dość że obecne warunki lokalowe były na poziomie miernym,to nawet my studenci nie mamy jak skończyć studiów,bo budują pomieszczenia dla podstawówki !!! Sytuacja jest groteskowa,gdyż nie tak dawno nowe władze WSAP mówiły o rozbudowie i nowych studiach.Cieszę się że już kończe tę szkołę.Zastanówcie się ludzie gdzie idziecie
    04.06.2012
  • puder

    czy to ta pani z duzymi buforami?
    03.06.2012
  • Henio

    a Panią Agnieszkę to najbardziej lubiłem, taka pomocna i zawsze otwarta, i taka fajna. Ludziska wpisujcie się kto p. Agnieszkę lubił!
    01.06.2012
  • judyta

    zastanawiałam sie nad tą uczelnią, ale jak patrze na te negatywne komentarze to juz nie wiem co zrobic. a wiecie czym są spowodowane te zmiany? Czy może zawsze tak było.
    29.05.2012
  • tomislav

    odchodzą cenieni pracownicy-szkoda!
    26.05.2012
  • tuba

    Zwalniają pracowników,zostało kilka osób do obsługi. Przecież to dążenie do samozagłady
    30.04.2012
  • tartinka

    Poziom nauczania jak wszędzie indziej, ale jest OK. Moim zdaniem zmiany w szkole (po odwołaniu p Bednarza) idą w dobrym kierunku. Powodzenia
    26.04.2012
  • jack_smith

    najfajniejsza to jest ta pani co jestw stypendiach, zawsze uśmiechnięta i pomocna
    24.04.2012
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
    23.04.2012
  • administracja

    czy to, ze ta uczelnia ta tylko jeden kierunek, czyli Administracje, to dobrze o nich swiadczy? czy oni stawiaja na to i sa dobrzy? kto u nich studiuje na administracji? jakie specjalnosci warto rozwazac?
    05.04.2012
  • wessena

    Ta szkoła to jakaś jedna wielka porażka. Zajecia nie dość że odbywają się w zatęchłych klitkach (bo salami to nazwać nie można) to jeszcze brud i smród. Ludzie gniotą się na korytarzach bo nie ma gdzie usiąść. I za to jeszcze sie płaci 2800 za rok
    29.01.2012
  • Sarna

    kuzynka studiuje, nie narzeka, mowi, ze przynajmniej sa dosc elastyczni, nie cisna za mocno, kiedy trzeba wykladowca idzie na reke studentowi, ona kiedys prace 3 miesiace oddawla jakas zaliczeniowa, i zdala oczywiscie
    11.01.2012
  • Ptyś

    Tak sobie, mi sie już nie chce studiować trochę żałuję, że się podjąłem tego wszystkiego, brak czasu na cokolwiek
    11.01.2012
  • Krzych

    Jestem zainteresowany studiami podyplomowymi z BHP. Czy ktoś może mi przybliżyć specyfikę studiów na tej uczelni? Warto wydać kasę?
    23.05.2011
  • Robert

    Jako człowiek aktywnie angażujący się w życie lokalne zdecydowałem się na studiowanie Administracji publicznej. Uważam, że to moja przyszłość. To czego nauczę się na tej uczelni zaowocuje moimi działaniami w strukturach lokalnych. Wiadomo, materiał obszerny, trzeba się ostro uczyć ale dla kogoś zainteresowanego nie jest to żadna przeszkoda.
    23.05.2011