Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku, Wydział Ekonomii i Zarządzania w Gdyni (WSB Gdynia)

Komentarze (9)

  • amybar

    witam chcialabym sie dowiedziec jakie są rokowania wsrod pracodawcow po ukonczeniu WSB. ciągle waham się czy wybrac WSB czy UG. Wsb ma atrakcyjne kierunki inzynieryjne. studiowałam wczesniej na AM z bardzo dobrymi wynikami , niestety utrata węchu troche mnie zdyskwalifikowala i wylaczyla z wielu laboratorium. teraz chcialabym postawic na przedmioty scisle w kierunku matematycznym . slyszalam wiele razy ze wsb to typowa uczelnia "placisz i zdajesz" . Jednak ja znam wiele osob ktore nie ukonczyly studiów ze wzgledu na poziom niewiedzy . bedę nieskromna jesli powiem ze jestem naprawd eambitna osobą , ktora chce sie uczyc by cos osiagnac a nie zdawac lukiem szczescia. prosze o rzetelne doradztwo :) absolwenci wsb co byscie wybrali ?
    19.04.2017
  • logistyka w Gdyni

    szukam logistyki w Gdyni, wyskoczyła mi WSB - kto tu studiuje te kierunke i może więcej coś napisać, jak jest na logistyce?
    06.08.2015
  • TovekB

    bankowa to taka biedronka polskiej edukacji :-)
    23.08.2013
  • Czarownik

    WSB to typowa masówka, przeciętna kadra, dobra reklama, byle otworzyć kierunek. Uczelnia od wszystkiego , cha, cha
    22.08.2013
  • Jadzia

    Jestem już na 6 semestrze na kierunku Ekonomia. Łatwo nie jest, ale jak się chodzi na zajęcia i wykłady to jest wszystko do ogarnięcia. Wykładowcy są przeważnie z WSB i UG. Szkoła rozdaje stypendia rektora, socjalne. Radze jednak poczytać regulamin szkoły, bo nam podwyższali co rok czesne, zaczynałam od 325zł/12rat, w II roku 375zł/12rat, a na III roku 495zł/10rat. No i komunikacja ze studentami to jakaś masakra - np. plan zajęć zmieniany na dzień przed zajęciami, terminy poprawek podawane po terminie danej poprawki. Wybrałam tą szkołę, ze względu na bliski dojazd i stypendium, bo oferty pracy jak na razie się nie sypią. :)
    14.02.2013
  • Milena

    Ja jestem właśnie po 1 roku ekonomii i muszę przyznać, że nie było łatwo aczkolwiek ja wszystko zaliczyłam. Niestety nie wiem ile osób odpadło bo nie mam w zasadzie takiej informacji, jeszcze są poprawki. Poziom jest normalny, nie trudny i nie łatwy. Jest jednak sporo teorii a największy natłok nauki jest wiadomo w czasie sesji, ale nie jest aż tak źle. Ja jak najbardziej polecam tą uczelnię.
    05.07.2012
  • antek

    kto studiuje kierunek EKONOMIA? bylbym wdzieczny za opinie starszych kolegow z wyzszych rocznikow, interesuje mnie, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, co sprawia najwieksza trudnosc na pierwszym roku i ile osob odpada po drugim semestrze?
    26.02.2012
  • wafel

    zachwyty i westchnienia na nic sie zdadza, bo na kierunkach ekonomicznych zwyczajnie trzeba sie uczyc, i nie pomoze fakt, ze sa to studia w prywatnej szkole, gdzie niektorym wydaje sie, ze skoro placa, to im sie nalezy, nic bardziej mylnego, pewne kierunki studiow wiaza sie z tym, ze albo jtes bystry i w mig ogarniasz, czytaj: nie musisz zakuwac, albo przychodza zaliczenia i siedzisz nad ksiazkami i materialami.
    21.02.2012
  • iggy

    OOO fajnie. muszę się przyjrzeć :)
    18.01.2012