Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie (WSEII Lublin)

Komentarze (64)

  • 123

    Przepisanie ocen z licencjata to trzeba zobaczyć czy nie było podobnych przedmiotów w programie na 1 stopniu. Jak nie było to prowadzący na pewno wyrażą zgodę, tylko musi być odpowiednia ilość godzin i materiał się pokrywać. A tak to nie będzie problemów.
    20.07.2017
  • Pielęgniarstwo

    Warto czy szukać uczelni medycznych?
    18.07.2017
  • Ania

    Rozważam podjęcie nauki na Kierunku Administracji II stopnia. Niestacjonarnych Prosze o informację czy jest bardzo ciezko, Z zaliczeniami,jestem osobą pracująca. Czy jest możliwość przepisywanie ocen z licencjata na magistra? Serdecznie dziękuję za podpowiedź.
    09.07.2017
  • ala

    Na psychologii na 3 roku wybieraliśmy specjalizację, ale teraz weszła licencjacka i tam się chyba wybiera na drugim. Na logistyce to chyba najtrudniejsza jest matma.
    03.07.2017
  • transport/logistyka

    Jak jest na tych kierunkach? Polecacie? Ciężko?
    29.06.2017
  • PSYCHOLOGIA

    jak jest na tej psychologii czy na trzecim roku też się wybiera specjalność czy to jest jak szkoła zawodowa masz być młotkowym i koniec
    28.06.2017
  • styp.

    Kwoty stypendium zmieniają się chyba co roku, różnice są niewielkie, najlepiej na bieżąco sprawdzać na stronie, powinny być takie informacje, jak nie to w dziekanacie najlepiej pytać
    21.05.2017
  • 5622

    wykładowcy są ściągnięci chyba ze wszystkich lubelskich uczelni
    19.05.2017
  • stypendia

    czytam o stypendiach, trochę z niedowierzaniem, że ponad 7 mln rozdysponowali , no ale ok. Ja mam pytanie: kto dostaje takie stypendium, jaki dochód musi być na osobe w rodzinie?
    29.04.2017
  • Adi

    Studiuję informatykę na WSEI i jestem bardzo zadowolony. Początkowo każdy mi odradzał prywatną uczelnię, ponieważ zależy im głównie na pieniądzach, a co za tym idzie, utrzymują studentów na siłę, ale to nieprawda. Poziom jest naprawdę zadowalający, ogólnie atmosfera na uczelni pozytywna, z tego co wiem, to szkoła oceniana pozytywnie przez pracodawców...
    29.04.2017
  • psychologia

    teraz chyba nigdzie nie ma problemu z dostaniem się także o to raczej nie musisz się obawiać, szkoły potrzebują studentów, bez nich by upadły
    21.02.2017
  • ZP

    Prywatna ale bardzo dobra, ja jestem zadowolona. Dokładnie to czego się spodziewałam. Jestem na zdrowiu publicznym.
    17.12.2016
  • Maja

    To jest uczelnia prywatna czyli jak to określiła Twoja nauczycielka to są płatne studia.
    10.12.2016
  • Łucja

    Mam dwa pytania. Pierwsze, moja nauczycielka powiedziała mi, że "to są płatne studia", wydaje mi się że jest to normalna uczelnia jak każda inna. A drugie czy mógłby mi ktoś powiedzieć o psychologii na WSI, np. czy trudno jest się dostać, jacy są wykładowcy, o atmosferze itp. Byłabym bardzo wdzięczna.
    06.11.2016
  • pyt. o stypenium 1000 zł

    czy ktoś z Was wybrał studia na specjalności Programista–operator centrów obróbkowych CNC na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn, gdzie podają że każdy na drugim semestrze otrzyma stypendium 1000 zł??? Czy to jest zapisane w umowie na naukę? I czy dalej na cały czas studiów jest to stypendium? czy tylko w tym drugim semenstrze?
    15.08.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    10.08.2016
  • ania06

    A jak jest z pielęgniarstwem na Wseii? Jak poziom? Wybieram sie od października i chciałabym się czegoś dowiedzieć ;)
    15.07.2016
  • Mary

    Witam, czy może mi ktoś dać znać jak jest na ekonomii..dokładnie II stopień- magister..?? Wybieram się od pażdziernika i proszę napiszcie czy bardzo ciężko..:):) Dzięki wszystkim!!
    03.07.2016
  • Ania

    Robiłam dwa kierunki jednocześnie na UMCS i WSEI jeśli mam porównać to na WSEI student jest traktowany o wiele lepiej. Jeśli chodzi o wiedzę i poziom na obu uczelniach jest bardzo dobry. Wyjątek stanową studenci, jedni chcą się czegoś nauczyć inni nie. Najlepsi są Ci którzy przenoszą się z WSEI twierdząc że tam się niczego nie nauczą a tak naprawdę ich oczekiwania były inne hehe myśląc że wystarczy być i zapłacić a wiedza była dla nich obca .... Jeśli ktoś ma pustostan to każda uczelnia będzie wielką zagadką.
    20.05.2016
  • pytanko

    Kto studiował tutaj LOgistyke albo Transport i mógłby się wypowiedzieć na temat tych kieunków, jak jest? Pytanie nr. 2. Jesli nie w WSEiI to gdzie na Logistykę najleiej? Macie jakieś rozeznanie, porównanie?
    25.04.2016
  • Elżbieta

    na 2 miesiące przed obroną, mój promotor został usunięty z uczelni a nas jako studentów nikt nie raczył nawet poinformować!!!! wymagają opłaty w terminie - inaczej brak dostępu do wirtualnego dziekanatu i e-learningu. Niestety nie działą to w drugą stronę - już 2 miesiące czekamy na materiały do modułu i nikt nie kwapi się ich wstawić na platformę ! Jeżeli profesora - wybitnego traktuje się w taki sposób, to co my biedni studenci możemy wymagać od władz uczelni ???
    12.04.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    27.02.2016
  • jak na psychologii jest?

    myślę o psychlogii, chcę się dowiedzieć jak najwięcej o tych studiach w WSEiI w Lublinie, jeśli są tuta studenci tego kierunki to każda informacja jest cenna, jeśli dotyczy programu, poziomu zajęć, specjalności nauczycieli, ogólnie klimatu w szkole.
    25.02.2016
  • podyplomowe

    Czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe: Bezpieczeństwo narodowe i zarządzanie kryzysowe? Warto?
    24.02.2016
  • Katia

    Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
    08.09.2015
  • NOGAL

    Strona uczelni piękna, przyjazność wielka, ale jak przychodzi do końca, to albo problem z przeliczeniem płatności za studia- przy przeniesieniu z innej uczelni wyraźnie zaznaczyli że obniżą opłatę to co już zaliczone na uczelni z której się przenosisz, a o wyniku na dyplom można się dopiero dowiedzieć po otrzymaniu dyplomu- bo na egzaminie mówią zupełnie coś innego. Pod płaszczem uprzejmości kryje się zupełnie coś innego.Nie polecam. Ale wybór i pieniądze Wasze
    14.07.2015
  • Ant

    Czy jest to trudne studia na Mechanika i budowa maszyn, który poziomie i które powinny iść specjalności?
    15.06.2015
  • kami

    Dodam jeszcze że osoby mające rodziny i pracujące mają wiele możliwości zdobycia stypendiów socjalnych ( 600 zł na miesiąc) czy z faktu urodzenia dziecka. Czesne można rozłożyć na raty tylko trzeba napisać podanie i go dopilnować bo Panie w dziekanacie jak to ktoś napisał są badzo zakręcone ( oczywiście pozytywnie) z pozdrowieniami dla Pań z Obsługi Studenta :) Po prostu jest tylu studentów i obcokrajowców że widząc jak pracują było mi ich naprawdę szkoda.. Kiedy one piją kawę to ja nie wiem :)
    02.06.2015
  • Kami

    Do Adam7: Jeżeli chodzi o matematykę to jest trudna, chodż idzie się wszystkiego nauczyć. Studiując ekonomię to informatycy mieli z nami bardzo dużo zajęć tych matematycznych, oczywiście mówię o wykładach bo ćwiczenia są w małych grupach ( 15 -25osobowych) . Na pierwszym roku macie matematykę tylko taką dość rozbudowaną, całki, macierze itp. Na drugim jest statystyka, badania statystyczne, a na 3 coś w podobie do ekonometrii :)
    02.06.2015
  • karolina

    Nie wiem kto pisał ten komentarz ale wcale nie chodzi tu o papierek. Jestem absolwentką tej szkoły i nie miałam nigdy problemu ze znalezieniem pracy czy praktyk jeśli studiowałam mówiąc gdzie studiuje. Papierek nie jest wcale tak łatwo zdobyć, wykładowcy z WSEI pracują także na UMCS a nawet na UW, czy KUL więc nauki jest bardzo dużo, uczelnia jest wyposażona w nowoczesną bibliotekę, nowoczesne sale i aulę, jest dużo fajnych konferencji, badań naukowych, kursów, można zdobyć wiele certyfikatów czy rozpocząć kursy z angielskiego na różnym poziomie. Wykładowcy są naprawdę wymagający: czasami z niektórych przedmiotów zaliczenie rozpoczyna się od 65 %, a na niektórych egzamin można zaliczyć na 60 % ale oprócz tego trzeba zrobić obszerną pracę naukową punktowaną na 40 %, więc aby uzyskać ocenę 5 czasem graniczy z cudem :) Polecam wszystkim którzy chcą coś zdobyć i coś wiedzieć. Oczywiście jak ktoś nie chce się nic nauczyć to się i tak nie nauczy czy będzie studiował na WSEI czy UMCS
    02.06.2015
  • Adam7

    Napiszcie coś proszę o "stopniu trudności " na Informatyce I stopnia, zaocznie. Z punku widzenia osoby pracującej z rodziną. Głównie pytam o przedmioty matematyczne. Nie będę miał za wiele czasu na naukę. Z góry dziękuję za informację.
    09.05.2015
  • Ewelina

    Czy ktoś mógłby napisać coś na temat promotorów na Wydziale Ekonomii?
    06.04.2015
  • ga

    Nie będę się wypowiadać na temat innych uczelni i porównywać je z WSEI bo studiowałam tylko tu. Początkowo planowałam się przenieść z tej uczelni, jednak zostałam tam do końca. Narzekać nie mogę, z racji bogatej oferty dla studentów. Jak ktoś chce poszerzać swoje horyzonty to ma tam okazję. To co uczelnia ma w swoich laboratoriach jest dla studentów i można z tego śmiało korzystać, i to największy plus tej uczelni.
    13.02.2015
  • Jan

    Ten portal to wielkie nieporozumienie bo gdyby się nim kierować w wyborze uczelni to ta szkoła jest lepsza niż KUL to absurd !!!
    25.10.2014
  • jak na psychologii?

    pytanie do studentów psychologii mam: jak oceniacie studia tutaj? poziom? wykladowcy? specjalizacje? czy warto?
    17.06.2014
  • kasia

    przepraszaam teraz szkola stara się o przyznanie im zasaz statusu uniwesrytetu.... fakt przez 4 lata jakos sie przeszło, ale łatwo nie było, teraz na ostatnim semesntrze mam dość, ciagle egzaminy itp. do jedenego wykladowcy 3 prace, hello?? ktos ppowie ze placi sie za nic?? babom w dziekanacie nigdy nic sie nie chce, zawsze wszystko w ostatniej chwili, np. w czawartek okolo.15 dowiadujesz sie,ze w piatek jednak masz zjazd i to na 8 hahaha
    05.02.2014
  • anita

    Ja skończyłam administracje rok temu i znalazłam prace w urzędzie więc w sumie jestem zadowolona. Studiowało się ok, najpierw chodziłam dziennie a potem zaocznie i rzeczywiście widać różnicę. Ale bardzo polecam WSEI. Mój brat tam tez poszedł i tez mu się podoba.
    21.01.2014
  • Paula

    Coś na temat administracji?
    11.01.2014
  • aneta

    Hej, Moja koleżanka studiuje na psychologii na WSEI i jest bardzo zadowolona. Ma bardzo dużo dodatkowych zajęć praktycznych w różnych placówka jakichś domach dziecka, domach pomocy społecznej itp. Nie wiem jak z innymi kierunkami ale na psychologii to jest raczej wysoki poziom
    03.12.2013
  • opinie o psychologii

    przeglądam sobie stronę uczelni, śliczna jest i naprawdę miło się ja przegląda, no więc czytam piękne okrągłe zdanka, zachęty, pochwały, słodycz bije z akcji stypendium na studentów od kanclerza czy rektora, no i aż wierzyć mi się nie chce: Czy to wszystko jest prawda? Czy są takie uczelnie, gdzie studenci nie narzekaja na bajzel, odwołane zajęcia, wykładowców z PRL-u, i takie tam??? ja planuję studia na psychologii, pewnie będeę próbować najpierw na państwowych, wseii jest w orbicie moich zainteresowań jako ta druga opcja, pytanie: jak jest na psychologii tutaj? bardzo poprosze o wyczerpujące informacje, za które z góry bardzo dziękuję,
    20.11.2013
  • beaciara19

    szukam osób którzy idą na mgr z ekonomi w tym roku ( II stopień)
    10.10.2013
  • niedoszły

    wysłali wam jakieś potwierdzenie przyjęcia na studia?
    19.09.2013
  • gdzie na Administrację?

    co sądzicie o Administracji tutaj? czy macie jakieś porównanie z Wyższą Szkołą Przedsiębiorczości i Administracji? ci tutaj - patrze na oferte, są podane specjalności i lista przedmiotów, i nieco wyższa ocena studentow, bo 6,1 punktow, tam szkola z nazwy administracyjna, wypowie się ktoś?
    09.08.2013
  • loki

    a takze bezpieczenstwo wewnetrzne jaki jest poziom
    18.06.2013
  • zdrowie publiczne

    jak okreslilibyscie poziom trudnosci zdrowia publicznego? czy to sa studia trudne? bp slyszalam opinie, ze zdrowie publiczne, to prawie jak isc na medyczne, co mi sie wydaje bzdura, z opisow wynika, ze to zupelnie cos innego, czego moge sie spodziewac na zajeciach i gdzie najczesciej po studiach pracuja absolwenci?
    17.06.2013
  • sorry Pika

    juz widze, że dziewczyny!!! pozdrawiam, krzysztof
    18.02.2013
  • do Pika

    malo znam osob, ktore studiuja informe i mowilyby ze to prosty kierunek, albo ze na niskim poziomie, ale szacun - widac, sa wsrod nas jednostki wybitne, to pochwal sie jeszcze, na jaka uczelnie sie przeniosles?(- słaś?, bo nie wiem, czy pisze facet czy dziewczyna?)
    18.02.2013
  • Pika

    Ja nie jestem zadowolona, po roku studiowania na informatyce przeniosłam się na inną uczelnię. Stwierdziłam, że studiuować trzeba po to, żeby się czegos nauczyć, a nie tylko żeby "byc przepchniętym" przez kolejne lata. Niestety na Wsei poziom był bardzo niski, nic się nie nauczyłam.
    11.02.2013
  • logistyka na WSEiI

    ja chcialbym pojsc na kierunek logistyka, do Lublina mam najblizej, wiec w gre najbardziej wchodzi Lublin, przejrzalem ich strone, informacje sa czytelne, jest program, sa nazwiska wykladowcow, prof i dr, czyli chyba ok, ale i tak chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej od studentow, jak jest trudno, jak wugladakja zaliczenia i pierwsza sesja, ile osob odpada przezd drugim rokiem? szukalem jeszcze, gdzie w Lublinie mozna studiowac logistyke, ale nic mi nie wyszlo, czy jakas inna szkola oferuje jeszcze ten kierunek?
    06.02.2013
  • upa

    kiedy się płaci za studia to wiadomo, że Cię lepiej traktują, że wszystko wygląda inaczej. Musza sie starac, bo im zalezy na studentach, w koncu te uczelnie sa dla nas, jak my chcemy sie uczyc, to oni maja z czego zyc, a to ze boli, jak sie placi - no trudno, taki life. Nawet w panstwiwych uczelniach zaoczniaki bula kase.
    28.11.2012
  • Gorycz

    Std napisał całą prawdę o tej uczelni. Ty im dobrze płacisz, oni dobrze wymagają. 3 i pół roku zmarnowałem na transporcie w tej uczelni, no i kilkanaście tysięcy. I ciągle tylko pilnują czy czesne zapłaciłeś w terminie.
    22.09.2012
  • żak /były/

    grzywa ma racje, jak ktoś studiował na uczelni państwowej i na wsei to wie że obsługa studenta na wsei jest o niebo lepsza niż na uczelni państwowej, i tu i tu trzeba się uczyć żeby coś osiągnąć, ale na wsei jest podejście bardziej praktyczne
    19.09.2012
  • WD*

    na zdrowiu publicznym siora mowi, ze jest ok, na bezpieczenstwie nie wiem, chyba za duzego wyboru w lublinie nie masz, to duza szkola, sporo kierunkow, fakt ze misz masz, ale jakas tam marke sobie wypracowali, raczej ludzie mowia pozytywnie
    12.09.2012
  • a kto studiuje bezpieczeństwo wewnetrzne?

    chetnie bym przeczytala cos na temat kierunku bezpieczentwo wewnetrzne, ale nie to co na stronce szkoly, czyli przedmioty, bardziej, jak sa prowadzone zajecia i kto je prowadzi? na ile sa to ludzie z branzy, znajacy sie na rzeczy? kiedy odbywaja sie praktyki i jak przebiegaja? czy szkola je zapewnia studentom i gdzie? w jakich miejsjcach?
    23.07.2012
  • w Lublinie chyba w czolowce

    w moim odczuciu chyba jedna z najlepszych prywatnych w Lublinie, ja slyszalam dobre opinie o nich, zwlaszcza od znajomej ktora studiuje u nich psychologie, sama sie zastanwiam nad nimi, jesli zabraknie mi punktow na maturze, na razie jeszcze czekam i robie rozezannie w terenie
    14.06.2012
  • do Marty

    starzy maja racje, ale problem polega na ty, ze jak nie masz predyspozycji, to przeciez na budowe maszyn ani ekonomie nie pojdziesz, bo po co? zmarnowane pieniadze tylko, wiec szukaj czegos, co Ci lezy, a z robota???? no coz, moze bedziesz miec szczescie :-)
    14.06.2012
  • marta

    co sadzicie o zdrowiu publicznym na WSEiI w Lublinie? czy jest sens wybrac taki kierunek? rodzice mi odradzaja, jak wyglada praca w regionie dla absolwentow? oreintujecie sie moze?
    28.05.2012
  • transport - adam

    mysle o kierunku transport, rozwazam WSEiI, kto studiuje ten kierunek i moze napisac cos o studiach i samej uczelni, ale bardziej konkretnie, chcialbym wiedziec ile jest fizyki na pierwszym roku, jak trudne sa to wedlug waszej oceny studia i czy wybor kierunku transport wydaje wam sie dobry, czy nie zalujecie, ze tu studiujecie? z gory dziekueje za komenty
    25.04.2012
  • norka

    grzywa pewnie dostał w łape za to, żeby reklamować tą uczelnie hehe. Nie jest źle aczkolwiek nie jest tez tak jak grzywa pisze przynajmniej z mojego punktu widzenia.
    24.01.2012
  • Std

    Nonsensy. Dyplomy za kasę, zero poziomu, uczelnia przyjazna chyba tylko dlatego ze zaliczenie masz na friko. Tylko co z tego jak sie z ciebie smieja, że tu studiujesz. Totalna wpadka
    12.01.2012
  • ibis

    hej, grzywa, czy ty przypadkiem nie robisz reklamy dla WSEiI w Lublinie? może ci za to płacą, że tak ładnie o nich piszesz, co?
    08.12.2011
  • grzywa~~

    z ręką na sercu bardzo, bardzo, bardzo przyjazna studentom uczelnia, z bardzo, bardzo zaangazowanymi ludzmi dbajacymi o wysoki poziom ksztalcenia, potwierdzaja to wyroznienia i rankingi dla Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie i opinie dobre opinie w srodowisku lokalnym o tej placówce, polecam
    03.06.2011
  • Ania

    Czy to prawda że uczelnia oferuje wysokie stypendia finansowane z środków UE? Jeśli tak to czy łatwo je uzyskać?
    25.05.2011
  • Ignacy

    Uczelnia o szerokich horyzontach. Posiada dobrą bazę dydaktyczną, Oferuje ciekawe praktyki. Bogaty system stypendialny.
    21.05.2011