Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. Lipińskiego w Kielcach (WSEPNM Kielce)

Komentarze (27)

  • Adam

    Studiowałem prawo, zdałem na aplikację, Uczelnię mogę ocenić tylko pozytywnie.
    14.08.2017
  • Kamil

    Poziom nauczania dno. Zmarnowałem tu 3 lata swojego życia. Pozdrawiam
    05.05.2017
  • Anna

    Witam serdecznie, Miałam tę nieprzyjemność bycia studentką niniejszej uczelni. NIKOMU NIE POLECAM tej "szkoły"!!! Absolutna żenada!!! Chyba, ze komuś zależy jedynie na papierku! Poziom nauczania tragiczny!!! Do tego oszuści i wyłudzacze!!! Studiowałam na WSEiP oraz na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie w tym samych czasie. Na jednej i drugiej uczelnie uzyskałam stypendium naukowe (co na WSEiP nie jest żadnym wyczynem). Ponieważ na 1 roku studiów magisterskich zjazdy zaczęły się pokrywać, zrezygnowałam z dalszej edukacji na WSEiP juz na samym początku roku akademickiego. Nie odebrałam indeksu, karty ocen itp. Byłam jedynie na pierwszym wykładzie i tyle. Dwa lata później, gdy juz dawno zapomniałam o przygodzie z tą uczelnią dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zadłużeniu z WSEiP. Skontaktowałam się natychmiast z uczelnią aby to wyjaśnić. "Przemiłe" Panie w sekretariacie powiedziały mi, ze nie będą ze mną w ogóle na ten temat dyskutować ponieważ oni już sprzedali moje zadłużenie i nawet nie poczuwają się do tego aby wyjaśnić mi z czego to wynika. Otóż okazało się, że zgodnie z regulaminem uczelni powinnam napisać pismo, że rezygnuję z dalszej edukacji, czego niestety nie zrobiłam. Wydawało mi się bowiem, że nieodebranie indeksu oraz nieprzystąpienie do żadnej z sesji egzaminacyjnych, a także nieobecność na żadnych zajęciach spowodują automatyczne skleślenie mnie z listy studentów. Ponieważ przyznane miałam jednak stypendium naukowe z funduszy unijnych Uczelnia nie wykreśliła mnie z listy studentów i przez 1,5 roku pobierała bez mojej wiedzy nielegalnie pieniądze z Unii przekazując je na poczet czesnego. Wezwanie do zapłaty z windykacji dotyczyło tych 6 miesięcy drugiego roku studiów uzupełniającyh! Prosiłąm Uczelnię o wycofanie roszczeń ponieważ łatwo można było stwierdzić iż nie byłam ich studentką przez cały ten okres. Ponadto nie miałam pieniążków na zapłacenie tak wysokiej kwoty, Wraz z odsetkami wyszło ok 2000 zł. Uczelnia wypieła się zasłaniając się zapisem w regulaminie, który jest tak sporządzony aby to zawsze uczelnie miała rację, a nie student. Regulamin w żaden sposób nie chroni studenta a jedynie władzee uczelni. Kosztem normalnych, biednych ludzi dranie się wzbogacają!!! TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ!!!!!
    29.06.2016
  • maci

    studiował ktoś bhp na wseip? proszę o opinie
    08.06.2016
  • bezp. wewn.

    jakie macie zdanie o kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne? warto? gzdie praca? jaki poziom trudności?
    02.02.2016
  • ciekawska

    dlaczego uczelnia która ma tak szroka oferte itak wiele ciekawych Studiów Podyplomowych ma taką niską OCENĘ??? Z czego to wynika? czy ktoś studiował tu podyplomówki z zakresu PRAWA? jakie odczucia?
    13.01.2015
  • cezi

    szkoła jak każda inna prywatna czy dobra? akceptowalnie niezła znam uczelnie państwowe które są gorsze mi dyplom tej szkoły nie przeszkodził a nawet pomógł w znalezieniu dobrej pracy na poziomie i tak po kilku latach pracodawcy bardziej zwracają uwagę na doświadczenie i skuteczność w pracy niż na skończoną uczelnie a ta szkoła ma rozsądne stawki i jest bardzo wygodna
    07.10.2014
  • fizjoterapia? jak jest?

    wydaje mi się, że ta ocena jest dość niska, jak porownać z innymi szkolami, nawet w Kielcach? z czego to wynika? czy moga cos wiecej powiedziec studenci? jaka opinia o fizjoterapii? warto?
    17.06.2014
  • janek

    w ogóle to nie studiujcie prawa szkoda nerwów i nic po ty nie ma nie bd wcale sędziami czy adwokatami bo nie wiadomo czy zdacie aplikacje a to graniczy z cudem , a nawet jak zdacie to na sędziego powołują moze 5 a przy dobrych wiatrach 10 osób ze wszystkich roczników odbywających aplikacje czyli z ok kilku tysięcy studentów taka jest prawda bez względu na to po jakiej sa uczelni prawo jest wszędzie takie samo, (tylko ludzie z zazdrości najeżdżają na uczelnie czy to na ta czy na inną,) . idźcie na kierunek ścisły bo zmarnujecie sb życia jak ja na uj a teraz tutaj się mecze.
    26.02.2014
  • Janek

    wcale nie jest prawdą to co tu piszecie, studiowałem na UJ nie zaliczyłem 2 roku bo dla nich liczy się tylko kasa i poprawki które bardzo dużo kosztują. Ludzie nie wyrabiają biorą prochy tam jest istny meksyk , wiec przeniosłem się do Kielc bo myślałem ze bd luźniej , pomyliłem sie ... tez lekko nie jest ale chyba na prawie trzeba zakuwać. Miejcie nade mna trochę litosci i nie dobijajcie mnie ze tu nie trzeba sie uczyc , ludzie błagam jak tutaj sa nawet poprawki na ćwiczeniach z cywila, co na uj wogole ćwiczenia byly malo wazne liczył sie egzamin, i kilku prof. jest z uj.
    26.02.2014
  • beagle

    jak jest z językami obcymi? tylko angielski, czy dają jeszcze jeden do wyboru?
    13.01.2014
  • niot

    Moris, jaki bezpłatny kurs na aplikację prawniczą ? czy ty wiesz o czym piszesz? i co dalej po czymś takim, na bazary? Żenada !
    03.01.2014
  • odo

    Jakie prawo , jakie nauki medyczne w kielcach !!! ??? Ludzie, bez jaj !!!!!
    24.11.2013
  • medycznych nauk?

    od kiedy ta Uczelnia jest też Nauk Medycznych? chce na stomatologiczny iść kierunek, czy to znaczy, ze w Lipińskim jest to możliwe?
    14.11.2013
  • iloo

    ja wybieram sie na prawo, nikt niestety z moich znajomych nie studiuje na wseip ale chetnie poznam kogos, kto rowniez wybiera sie na prawo od pazniedzirnika ;p
    30.09.2013
  • Kasia

    i ja też sie wybieram
    25.09.2013
  • Michał

    Ja wybieram się na prawo od października:) na wseip może ktoś da znać na stronie:)
    10.08.2013
  • Zygrryd

    słaba szkoła, nie polecam
    30.06.2013
  • jak jest na fizjoterapi?

    kto studiuje na WSEIP w Kielcach kierunek fizjoterapia? jak wam sie podoba ta szkola i te studia? gdzie w kielcach wchodzi jeszcze w gre ten kierunek zaocznie? macie rozeznanie i porownanie jakies?
    11.10.2012
  • eva

    Hej, co do uczelni ja gorąco polecam. Jeśli ktoś chce w Kielcach studiować na uczelni prywatnej to WSEiP chyba najlepszy wybór. Ja się bardo pozytywnie rozczarowałam. Dobra kadra, porządne wyposażenie szkoły. Siada trochę sfera administracyjna i lubią przekombinować ale tak jest baaardzo spoko. Polecam kierunki medyczne, a i prawo jest solidne.
    16.07.2012
  • follow

    nie wiem czy informatyka jest tak bardzo obleganym kierunkiem jak na przykład dziennikarstwo, czy prawo. Ludzie idą na informatykę bo wierzą, że dostaną od ręki pracę. i coś w tym jest, ale wiadomo też że musisz się nauczyć dużo na informatyce, więc odsetek osób które kończą taki kierunek jest dużo mniejszy niż tych którzy zaczynają
    16.07.2012
  • ksdf

    może i infa jest i będzie najbardziej obleganym kierunkiem, ale specjalistów będzie potrzeba coraz więcej też. Ja wybieram się na informatykę i jestem pewny, że za 5 lat będę miał robotę.
    06.07.2012
  • Moris

    polecam bezpłatny kurs na aplikacje pracownicze, który obecnie bedzie realizowany :) Dobra opcja ze strony szkoły
    16.01.2012
  • Włodzi

    Informatyka to już niedługo chyba bedzie najbardziej oblegany kierunek, albo już nawet jest.
    13.01.2012
  • Gofa

    Infa jak Infa - komputer masz i robisz to co musisz
    11.01.2012
  • infor

    A jak z informatyką? Na jakim poziomie? Wykładowcy są uniwersyteccy?
    11.12.2011
  • manio

    Czy na prawie uwajają? Słyszałem że czasem tak robią. Jakie jest wasze doświadczenie?
    11.12.2011