Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Finansów i Prawa w Bielsku-Białej (WSFIP Bielsko-Biała)

Komentarze (294)

  • Izi03

    Cześć. Jestem zainteresowana składaniem papierów na kierunek Informatyka ze specjalnością Grafika Komputerowa i Techniki Multimedialne. Czy ktoś wie coś więcej na temat tego kierunku i specjalności? Jakie są przedmioty na tym kierunku ( czy jest coś związane z programowaniem itp.) i na którym semestrze jest wybierana specjalność?? No i ogólnie czy warto składać papiery do tej szkoły. Chciałabym aby te 3,5 roku dały mi pełną wiedzę a nie że połowy rzeczy się nie wie jak to na niektórych uczelniach bywa bo słyszy się opinie. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam :)
    22.07.2017
  • Weronika.

    Cześć.! Czy ktoś wybiera się na bezpieczeństwo wewnętrzne ( zaocznie ).? :)
    20.07.2017
  • przyszła studentka

    hej ;) ja się zastanawiam czy nie złożyć papierów na finanse i rachunkowość zaocznie. Boję się tylko o poziom... Ktoś z was już się dostał albo składa papiery w najbliższym czasie?
    18.07.2017
  • andzelika

    Ja na zaoczne zastanawiam sie nad finansami przedsiebiorstwa lub rachunkowość w zarzadzaniu.
    17.07.2017
  • Angelika

    wybiera się ktoś na Finanse i Rachunkowość specjalność Finanse przedsiębiorstw zaocznie?
    17.07.2017
  • anna

    Hej, ja tez planuje isc na Fir zaoczne zastanawiam sie co z tą matma będzie jakie specjalizację wybierasz?
    14.07.2017
  • 00p

    Ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość?
    10.07.2017
  • Kacper

    @Krzysiek na dzienne
    06.07.2017
  • Krzysiek

    @Kacper: Wybierasz się na dzienne czy zaoczne?
    06.07.2017
  • Kacper

    Hej, wybieram się na prawo, jest tu ktoś, kto również idzie na ten kierunek?
    06.07.2017
  • Krzysiek

    Cześć! Czy na tą uczelnie trzeba się rejestrować przez internet czy wystarczy dostarczyć dokumenty do dziekanatu?
    05.07.2017
  • aga

    Cześć :) Wybiera się ktoś tutaj na prawo?
    29.06.2017
  • Patrizia

    witam ;) myślę o wybraniu sie na finanse i rachunkowość na tej uczelni i tu pojawia sie moje pytanie, jak duzo jest matmy i czy jest trudno ? nie jestem orłem z tego przedmiotu i myslalam raczej o wyborze kierunku gdzie tego przedmiotu nie bedzie ale teraz sama juz nie wiem.
    21.06.2017
  • Nick

    @Aga Tak, tylko potem masz jeszcze Statystykę i Ekonometrię, także przygotuj się na pisanie sporego projektu z tego drugiego przedmiotu.
    18.06.2017
  • Patricknug

    http://www.managerassociati.net/index.php/it/forum/benvenuto/659-leading-and-most http://www.baezaactualidad.es/index.php/forum/presentate/136-advertising-and-establishing http://htcclub.pl/member.php/24693-amjandbdj8m http://www.thegreensacademy.com/index.php/forum/welcome-mat/607-these-internet-driving-school-marketing http://rollerderbyphotographer.org/forum/jrda/27-truth-about-home
    17.06.2017
  • Patricknug

    http://www.mail.wechall.net/en/profile/aagnbngha1r http://www.ohmstudio.com/users/cicjjblfj6n http://forum.edbpriser.dk/members/jhiejckln4j/default.aspx http://www.gamemaps.com/profile/1050144
    17.06.2017
  • Patricknug

    http://minecraftpolska.pl/member.php?action=profile&uid=9781 http://www.kwiatyl.pl/members/cidbjfmma6f.html http://www.skills-hive.com/profile/7786 https://community.windytv.com/user/nkdcnlgdl9m
    16.06.2017
  • anet

    ja właśnie kończę magisterkę na FiR. Studiowałam całe 5 lat na tej uczelni i nie żałuje wyboru. Dużo się nauczyłam i na zajęciach i na praktykach które załatwia uczelnia
    13.06.2017
  • Jojo

    Hejka. Polecacie studiować na tej uczelni ? W tym roku skończyłam liceum i planuję wybrać się na Finanse i Rachunkowość na tej uczelni. Jakieś opinie ? Proszę piszcie bo naprawde niewiem gdzie się wybrać na studia.
    10.06.2017
  • Monia

    hej :) ja też wybieram się w tym roku na prawo na tej uczelni. Moja koleżanka studiuje na II roku i mówi że jest okej, wykładowcy są spoko
    06.06.2017
  • aga

    Czy polecacie studiować na tej uczelni prawo czy nie bardzo?
    30.05.2017
  • Aga

    Jestem na kierunku Finanse i rachunkowość. Matematyka do przejścia, tym bardziej że jest tylko na pierwszym semestrze :)
    29.05.2017
  • Dariusz

    Cześć, chciałbym zadać pytanie jaki jest poziom matematyki na kierunku finanse i rachunkowość?
    11.04.2017
  • Michał

    Cześć, mam pytsanie - jak jest z poziomem matematyki na studiach informatycznych, czy jest trudno?
    27.03.2017
  • AntonyEtTD

    Actually i looking for some sollutions to methods of snoring
    07.02.2017
  • Nikt

    A jak jest z progami? Ciężko się dostać na finanse i rachunkowość?
    24.11.2016
  • Patrycja

    Ktoś może jest z Cieszyna ?
    03.10.2016
  • noe

    co tam jest z matematyki? na FIR zaocznie
    30.09.2016
  • .....

    Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 🙂
    29.09.2016
  • lalo

    kto wybiera sie na RIF dziennie?
    27.09.2016
  • p.

    Kto wybiera się na FiR dzienne 1 rok? :)
    27.09.2016
  • :D

    Do :) link do mojego facebooka https://www.facebook.com/sylwia.marek.71
    27.09.2016
  • Żaneta

    Do Kasia: mój mail: czerneckaz@gmail.com ;-)
    26.09.2016
  • Kasia

    Do Żaneta: Ja się wybieram, może się jakoś skontaktujemy? :)
    26.09.2016
  • :)

    do :D : moze jakis kontakt do Ciebie ? :)
    25.09.2016
  • Patrycja

    do Paulina: Ja idę na prawo dzienne :) link do mojego profilu: https://www.facebook.com/patrycja.antoniuk.3 :)
    25.09.2016
  • Irena

    Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 🙂
    25.09.2016
  • Żaneta

    Wybiera się ktoś na finanse i rachunkowość zaocznie licencjat? ;-)
    25.09.2016
  • Paulina

    Osoby, które idą na prawo dzienne od tego roku może jakiś kontakt ? :)
    25.09.2016
  • :D

    Do :) ja sie wybieram na dzienne BW :)
    24.09.2016
  • A.

    Prawo niestacjonarne - zapraszam do grupy: https://www.facebook.com/groups/644339009066601/
    22.09.2016
  • Patrycja

    może kogoś znacie kto idzie na 1 rok stacjonarne/prawo? :
    20.09.2016
  • Piotr

    Do A: Przesyłam linka do mojego konta na facebook: https://www.facebook.com/piotr.boro
    20.09.2016
  • :)

    idzie ktos moze na bezpiczenstwo wewnetrzne na 1 rok licencjat ale na dzienne ?
    20.09.2016
  • Joanna

    Asia i N daje linka do mojego facebooka: https://web.facebook.com/j.romanowska
    20.09.2016
  • A

    Do Piotr: a masz konto na fb? Jeśli tak, to podaj swoje nazwisko albo linka do profilu i tam się skontaktujemy :).
    20.09.2016
  • A

    Do Piotr: a masz konto na fb? Jeśli tak, to podaj swoje nazwisko albo linka do profilu i tam się skontaktujemy :).
    20.09.2016
  • N

    Asia, Joanna dołączam do was :) jakiś kontakt ?
    19.09.2016
  • .......

    Ja też idę na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie:)
    19.09.2016
  • Asia

    Do Joanna: może się jakoś skontaktujemy?
    19.09.2016
  • Joanna

    Też idę na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie :)
    19.09.2016
  • Neta

    Do Dm : licencjackie, zaocznie ;-)
    19.09.2016
  • Asia

    Do N: Ja wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie
    19.09.2016
  • ....

    Do N: chodzi Ci o studia magisterskie?
    19.09.2016
  • Piotr

    Do,, A". Wybieram się na prawo w systemie niestacjonarnym.Jak mogę się z Tobą skontaktować?
    19.09.2016
  • N

    wybiera się ktoś na bezpieczeństwo 1 rok niestacjonarne?
    19.09.2016
  • dm

    Do Neta: Magisterskie czy Licencjackie? ;)
    19.09.2016
  • Patrycja

    do A: hej, chyba pisałaś do mnie na fejsie ale dałam przez pomyłke 'ignoruj' napisz jeszcze raz ;) ps. ide na prawo stacjonarne ;) Ale wiem kto idzie na zaoczne wiec jak napiszesz podam Ci link do profilu ;)
    18.09.2016
  • Can

    Jeżeli chcesz się uczyć to na pewno się nauczysz. Nigdy nie było tak, żeby wykładowca odmówił swojej pomocy. W szczególności mogę wyróżnić mgr J. Fibinger i mgr J. Jasińskiego za fenomenalną umiejętność przekazania wiedzy.
    18.09.2016
  • Can

    Jeżeli chcesz się uczyć to na pewno się nauczysz. Nigdy nie było tak, żeby wykładowca odmówił swojej pomocy. W szczególności mogę wyróżnić mgr J. Fibinger i mgr J. Jasińskiego za fenomenalną umiejętność przekazania wiedzy.
    18.09.2016
  • A

    Ktoś wybiera się na prawo niestacjonarne?
    18.09.2016
  • Neta

    Cześć ;) Jest tutaj ktoś kto wybiera się na Finanse i Rachunkowość - administracja skarbowa, I rok niestacjonarnie? ;)
    17.09.2016
  • Monika

    Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 :)
    16.09.2016
  • ...;)

    Hej, a kto wybiera się na bezpieczeństwo wewnętrzne 1 rok? Jest moze jakaś grupa ?
    15.09.2016
  • Patrycja

    Hej Piotrek! https://www.facebook.com/patrycja.antoniuk.3 tak będzie prościej i do szybkiego usłyszenia !
    15.09.2016
  • Piotrek

    Patrycja jak można sie z Toba skontaktować?
    15.09.2016
  • Patrycja

    Cześć wybiera się ktoś na prawo na 1 rok? może jakaś grupa, spotkanie ?:)
    14.09.2016
  • OLEOLA

    mam pytanie- chcę studiować na studiach niestacjonarnych, czyli zjazdy co drugi weekend. Pracuję na 3 zmiany i czasami może się zdarzyć sytuacja że po 3 zmianie bedę mieć zajęcia i nie będę w stanie od rana być na nich. Czy ze strony profesorów mogę liczyć na jakieś wyrozumienie, jak wygląda kwestia nieobecności na zajęciach?
    13.09.2016
  • Monika

    Dorota musisz skontaktować się telefonicznie lub mail do właściwego dziekanatu, jaki kierunek? Podadzą Ci dane.
    08.09.2016
  • dorota

    skąd mam zabrać identyfikator by się zalogować po raz pierwszy???
    08.09.2016
  • krzysiek86

    Tu w Bielsku ta szkoła jest uważana za dobrą, o wysokim poziomie, jeśli tylko ktoś chce się uczyć, ma pozytywne opinie, więc raczej powinniście być zadowoleni
    08.09.2016
  • robi

    dobrze że mamy taką dobrą szkołę wyższą w samym Bielsku, bo nie za bardzo mogłem pozwolić sobie na studia poza miastem. trenuję piłkę nożną, ale uczyć też się chciałem, bo kariera piłkarza wieczna nie jest. wybrałem WSFiP i sądzę że w tych warunkach lepiej nie mogłem trafić!
    07.09.2016
  • nadi

    według mnie ale i wielu innych osób, które maja rozeznanie wsród uczelni prywatnych, ta Uczelnia wypada zdecydowanie najlepiej, jeśli ktoś chce studiować prawo i nie dostanie się na uniwerek, to praktycznie tutaj jest jedyna szansa, ale wcale nie znaczy, ze jest gorzej, prawda jest taka, ze to co masz w głowie, w największym stopniu zleży tylko i wyłącznie od Ciebie.
    05.09.2016
  • Monika

    Do joasia: zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 :)
    31.08.2016
  • blondi

    No cóż. Uczelnia może ciekawa, ale niektórzy wykładowcy bez sensu. Zwłaszcza ci, którzy niedawno zrobili awanse i wydaje im się, że rozumy pozjadali. Taki np. profesor Wieczorek, udaje, że dużo wie... a nic nie uczy tylko filmy włącza i robi sobie coś swojego. Z jednej strony fajnie, ale nic nie umiemy z tych zajęć... po co takich zatrudniać i jeszcze im za to płacić. Filmy możemy sobie sami obejrzeć i to jeszcze w domu...
    30.08.2016
  • kaśka

    Ja jestem zadowolona ze studiowania, studiuje tu 3 rok i nie narzekam, wykładowcy kompetentni, dobra organizacja zajęć, dziekanat czynny 6 dni w tygodniu i zawsze pomocny więc wszystko załatwisz, pracownicy szybko reagują na nasze prośby a poza tym atmosfera w szkole jest miła i widać, że dbają o studenta :)
    26.08.2016
  • prawo

    ktos pisal, ze prawo jest slabe .... z tego co wiem z rozmow ze znajomymi, ci studenci prawa, ktorzy zaliczaja, przechodza z roku na rok nie narzekaja, choc musza sie duzo uczyc, sfrustrowani sa raczej tacy, ktorym nie udaje sie zaliczyc sesji, albo sami widza, ze nie daja rady i rezygnuja, ja studiuje prawo i naleze do grypy zadowolonych studentek , podoba mi sie klimat i atmosfera studiowania, to ze nauczyciele akademiccy traktuja nas z szacunkiem, jak osoby dorosle, odpowiedzialne, rownych partnerow do dyskusji, wlasiciwie nie znajduje takich rzeczy, ktore moglabym skrytykowac, bo to, co zastalam na tej Uczelni spelnilo moje oczekiwania o studiach, rowniez spośrod moich znajomych nie slyszalam opinii negatywnych, poza okazjonalnym narzekanie na koniecznosc nauczenia sie przed zaliczeniami, nikt nie zglasza zastrzezen, nigdy nie jest tak, ze lubi sie wszystkie przedmioty i wszystkich wykladowcow, ale trzeba im oddac, ze sie staraja, egzekwuja wiedze, wskazuja zrodla, tytuly, zawsze mozna sie umowic na dyzur, jeśli piszesz prace i potrzebujesz sie poradzic, w bibliotece jest wszystko, co musisz przeczytac, no i ludzie sa fajni,
    25.08.2016
  • :)

    Ja jestem teraz absolwentem kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne i naprawde polecam. teraz mam zamiar isc do szkółki policyjnej i z tego co się orientowałem będę miał skrócony cały kurs więc to też dla mnie lepiej bo zamierzam się niedługo ożenić a nie chcę zostawiać mojej lubej samej na długo :)
    24.08.2016
  • bezpie

    Obecnie jestem studentką II roku BW. Wybór był bardzo trafny, jeżeli mówimy tutaj i o uczelni i specjalizacji. Nie było dnia, żebym żałowała wyboru. Na I roku bardzo szybko przyszło mi się zaaklimatyzować ponieważ licencjata ukończyłam na innym kierunku i innej Uczelni. Szybko sie zaklimatyzowałam i nie miałam trudności z przyswojeniem materiału.Kadra dydaktyczna bardzo profesjonalnie podchodzi do własnej pracy. Nigdy nie spotkałam się z sytuacją żeby wykładowca podchodzi do studenta z wrogim czy wręcz chamskim nastawieniem. Wręcz przeciwnie, jeżeli wyszłam z prośbą, szybko została mi udzielona pomoc czy uzyskałam odpowiedź na różnego rodzaju ważne pytania. Wykładowcy budzą respekt, jednak w zwykłej codziennej rozmowie są po prostu ludźmi z którymi można pożartować.
    23.08.2016
  • absolwentka

    Jako zadowolona absolwentka powiem tak: moje oczekiwania zostały spełnione, nie zawsze byłam zadowolona, czasem kręciliśmy nosami na jakieś pomysły, ale jak porównuje ze znajomymi, gdy opowiadają, co się u nich dzieje, to u nas było wspaniale. W tym roku zapisuje się tu na podyplomówke. POZDRAWIAM
    23.08.2016
  • polaa

    Wie ktos cos o godzinach w jakich odbywają się wykłady na kierunku FiR na dziennych?
    22.08.2016
  • mika

    Ja zapisałam się do tej Uczelni w ubiegłym roku na studia II stopnia FiR, bo większosć znajomych mi ją polecało.Dziś wiem , że to dobry wybór. Oczywiscie jak w każdej Uczelni są plusy i minusy. Nie dogodzi sie każdemu, bo każdy ma inne oczekiwania. Jedni chcą by zajecia były tylko 8 godzin i co tydzień, inni by były dłużej ale co 2 tygodnie, by było dużo imprez , mało nauki, itp, ale pamietajmy to szkoła a nie klub:) Zdecydowanie mogę polecić Uczelnię. Zajecia są co 2 tygodnie i co najważniejsze nie trzeba przemieszczać się po innych budynkach na zajecia , tak jak mają to w innych Uczelniach. .Wszystko w jednym miejscu. Kontakt z wykładowcami też nie jest utrudniony wystarczy tylko chcieć. Przyjdzcie do uczelni i zobaczcie jak wyglada w środku .
    22.08.2016
  • prawo

    wybieram się na prawo i uważam, że to dobry pomysł tylko boję się trochę nawału nauki, tego, że sobie po prostu nie dam rady! ale moi koledzy kończyli prawo i byli w stanie to zrobić więc ja mam nadzieję, że też dam radę :P może mi ktoś przybliżyć jak wygląda edukacja na tym kierunku, żebym mogła się przygotować ;p
    22.08.2016
  • aniszka91

    do domka: anula1991@hotmail.com, napisz na ten mail:)
    21.08.2016
  • domka

    Do aniszka91: Daj jakieś namiary na siebie :)
    19.08.2016
  • aniszka91

    2 rok dzięki za info:) domka ja się wybieram na zaoczne z rachunkowości:)
    19.08.2016
  • domka

    Wybiera się ktoś na rachunkowość (mgr zaoczne)?
    17.08.2016
  • czecho

    moja siostra tu studiuję i mówi że jest ok. jeśli chodzi o integracje, ludzi itd to wiem że nie można się nie nudzić, Często gdzieś wychodzą. Nauki nie ma aż tak dużo, chyba ze w sesji.
    16.08.2016
  • marcek

    Wbrew wszystkim negatywnym komentarzom chcę powiedzieć, że to jest naprawdę dobra szkoła! uczymy się tak samo jak na uczelniach wyższych w Katowicach zdobywamy kwalifikacje, wiedzę i mamy zapewniony dobry start w przyszłość! Będę bronił honoru WSFiP!
    13.08.2016
  • 2 rok

    aniszka91 jak sie nie uczysz i nie chodzisz na zajęcia to jest ciężko ,ja też skończyłem inny kierunek na innej uczelni jestem przeciętnym studentem i nie mam większych problemów z zaliczeniem sesji
    12.08.2016
  • student

    Osobiście studiuję tu już drugi kierunek, więc jakby było coś nie tak, to dokonałbym zmiany uczelni.
    12.08.2016
  • monia

    Ja osobiście polecam studia na WSFiP. Studiowanie jest tutaj "na luzie"; dobrzy profesorowie, którzy w większości traktują cię, jak równego sobie, którzy pójdą nawet z tobą na pizze COLORATA; panie z Dziekanatu są zawsze pomocne; na całym Wydziale jest aura spokoju, a nie "wyścigu szczurów"; liczba osób na roku prawie na wszystkich kierunkach jest niska, więc każdy sobie pomaga, jak może; każdy jest dla siebie przyjacielem na każdym roku i także kierunku; sesje i egzaminy nie są tutaj "apokalipsą" nie do zdania; nie ma trudności aby się dostać na któryś z kierunków na tym Wydziale. Polecam i widzimy się w październiku
    12.08.2016
  • joasia

    Skończyłam tu licencjat z BW rok temu 2014 - i było extra, teraz zapisałam się na BW II stopnia, mam nadzieje że ekipa będzie równie fajna z jaka kończyłam licencjat
    12.08.2016
  • magdziula

    Wykłady są ciekawe, szczególnie polecam dr M. Wróbla
    12.08.2016
  • student

    Dobra Kadra, ciekawe kierunki studiów Do tego małe grupy, fajny kontakt z każdym wykładowcą- nie trzeba stać pod drzwiami godzinami. Nowoczesne sale i aule. Polecam!!!!
    12.08.2016
  • aniszka91

    Do Alllwka: Ja wybieram się na mgr. na Finanse i Rachunkowość i też mam lekkie obawy, bo również studiowałam zupełnie odmienny kierunek:)
    11.08.2016
  • moniaa

    Zapraszam studentów II stopnia bezpieczeństwa wewnetrznego 2016-2018r. https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel
    19.07.2016
  • Monia...

    Wybiera się ktoś na bezpieczeństwo Ii stopnia ?
    14.07.2016
  • lexis

    Hasant nie do końca zgadzam się z twoją opinią. Owszem można tam iść i przepłynąć ten okres a jakość skończyć tą szkołę. Natomiast jeśli ktoś naprawdę chce coś osiągnąć musi dać z siebie wszystko. A wykładowców wykorzystywać na każdy możliwy sposób.
    27.06.2016
  • hasant

    Idąc na tą uczelnie każdy powinien wiedzieć, że nic z niej nie wyniesie. Po studiach na wsfip nie wie się nic, kompletnie nic... Wszystko na uczelni jest nastawione na zbicie jak największej sumy pieniędzy od studentów a studenci i ich oczekiwania są spychani na bok. Wszystkim, którzy wybierają się na wsfip odradzam i nie polecam ze stanowczością ponieważ szkoda czasu i pieniędzy a można obie rzeczy spożytkować znacznie ale to znacznie lepiej .
    21.06.2016
  • Kamil

    Jak wygląda informatyka na tej uczelni ?
    20.06.2016
  • Alllwka

    Siemka, wybiera się ktoś na studia magisterskie Finanse i Rachunkowość ? Jestem po innym kierunku niż ten, zastanawiam się czy jest bardzo ciężko :) Powiedziano mi ze mozna studiować bez różnic programowych, dlatego pytam ;)
    18.06.2016
  • Arminda

    wybiera się ktoś na finanse i rach. ? Albo ktoś już studiuję? ciężko jest na tym kierunku?
    16.06.2016
  • Studentka

    Ta szkoła to jakieś nieporozumienie! Oddajesz indeks do dziekanatu a potem okazuje się,że go nie ma! i jeszcze Ci wmawiają,że go zgubiles... NIE POZDRAWIAM PAN Z DZIEKANATU! 4 tys. za rok a jak chcesz głupia kartkę wydrukować to trzeba płacić...parking 2 zł... Tragedia. NIE POLECAM!!!!!!
    07.06.2016
  • Szymek

    Myślę nad zapisaniem się na prawo na WSFIP jakie macie opinię o tym kierunku na tej uczelni - warto czy nie
    01.06.2016
  • Szymek

    Myślę nad zapisaniem się na prawo na WSFIP jakie macie opinię o tym kierunku na tej uczelni - warto czy nie
    01.06.2016
  • .....

    Mam takie pytanie czy istnieje możliwość zmiany kierunku w 2 semestrze ?
    15.01.2016
  • Piotrek

    osoby z BW1 - zapraszam!!! https://www.facebook.com/groups/1686534998226414/
    27.09.2015
  • Piotrek

    ja na bw dzienne. https://www.facebook.com/groups/1015529641800848/1016276345059511/?notif_t=group_activity kto BW niech dołączy do grupy ;)
    27.09.2015
  • bang

    kto bw dzienne ?
    26.09.2015
  • cv

    Takie małe pytanie, wie ktoś jakie były progi stypendium socjalnego w zeszłym roku i ile ono wynosiło?
    26.09.2015
  • absolwentka

    W każdej szkole są problemy... ale jako absolwentka WSFiP i studentka innej uczelni obecnie moge powiedzieć, że tęsknie za Paniami z dziekanatu i ta uczelnią... nie bylo problemu z załatwieniem niczego jesli tylko sie chciało, informacje dostepne, kadra wybitna... brakuje mi tej pomocy na obecnej uczelni
    26.09.2015
  • bw

    a ja tam nie mam problemu z paniami z dziekanatu.co semestr mam problem z uzupełnieniem indeksu , jakos nigdy nie moge tego załatwic do porządku . A one mnie pokierują i zawsze mozna na nie liczyć.
    25.09.2015
  • Zuzka

    Jak dla mnie szkoła COOOL ma swoje za i przeciw ale stwierdzam jednak po namyśle ze więcej jest tych za :)
    25.09.2015
  • bw

    a ja tam nie mam problemu z paniami z dziekanatu.co semestr mam problem z uzupełnieniem indeksu , jakos nigdy nie moge tego załatwic do porządku . A one mnie pokierują i zawsze mozna na nie liczyć.
    25.09.2015
  • Nikita

    ja się wybieram na prawo, mam sprawdzone info, że jest dobre, koleżanka skończyła w tym roku i sobie chwaliła, wykładowcy Ci sami co na uniwerku, nie trzeba za nimi gnać po 200 kilometrów, są na miejscu, 2 dni wolnego w tygodniu, więc mogę sobie dorobić... mam nadzieję, że po tych 5 latach swojej opinii nie zmienię;)
    25.09.2015
  • Daro

    Jak chcesz się dowiedzieć o rozpoczęciu to wejdź na swoje indywidualne konto studenta ;) poprostu
    25.09.2015
  • A2355

    https://www.facebook.com/groups/1619087588354159/ również zapraszam :)
    24.09.2015
  • Justii

    Ja BW dzienne ;)
    24.09.2015
  • yolo

    zapraszam do grupy na fb https://www.facebook.com/groups/1015529641800848/
    24.09.2015
  • studenciak

    ciężko to miejsce nazwać uczelnią. Nie liczy się człowiek,tylko pieniądz. Na każdym roku znajdzie się taki wykładowca,który musi zarobić dla uczelni poprzez wpisy warunkowe. Na początku twierdzą,że wpis warunkowy dotyczy dwóch terminów. Jednak kiedy przychodzi do płacenia- okazuje się, że wpłata 200 złotych obejmuje jeden termin. Drugi termin również jest płatny. A to wydatek kolejnych 200 zł. Śmiechu warte. Wszystko nakręcają panie z dziekanatu. Są nieuprzejme,notorycznie gubią indeksy studentów. Jednak na kawę i ciasteczka zawsze mają czas :) Nie można jednak nie docenić "perełek" wśród wykładowców. Profesor Żakowska-Henzler,Profesor Tyszkiewicz, dr Machay, dr Święcicka czy mgr Piątek. To naprawdę wykształceni i wspaniali wykładowcy.
    24.09.2015
  • Viki

    A2355 https://www.facebook.com/viktoria.gazurek
    24.09.2015
  • Bang

    Kto się wybiera na bezpieczeństwo? Dzienne
    23.09.2015
  • Bang

    Kto się wybiera na bezpieczeństwo? Dzienne
    23.09.2015
  • A2355

    Viki a masz może fb, bo chciałabym się skontaktować :D
    23.09.2015
  • Syll

    A kto się wybiera na bezpieczeństwo wewnętrzne, studia zaoczne ? :)
    23.09.2015
  • Viki

    A2355 ja się wybieram :D
    23.09.2015
  • Syll

    Wybieram się na BW, mógłby mi ktoś powiedzieć jak ogarnąć legitymacje studencką ? Gdzie jest ten wniosek ;>
    23.09.2015
  • beti

    Jestem absolwentem tej szkoły-potwierdzam wpis Anety-jak chcesz się czegos nauczyć-wybierz inna uczelnię.tak naprawdę na tej uczelni duzo się nie nauczysz.Wielka niesprawiedliwość, wykładowcy mało kompetentni-wykłady nie umia poprowadzic samodzielnie-sciagawki,oceny za obecnosć.czasami miałam wrażenie,że im nie zalezy-tylko żeby sie nazywało,ze wykład przeprowadzony i kase dostali!przychodzili nawet na zajęcia wykładowcy chorzy-to sobie wyobraźcie-podpis i puszczali 3 godziny wcześniej studentów,jak poszłam do pracodawcy to jak usłyszał o tej uczelni to powiedział:przecież tam pani się nic nie nauczyła,szkoda czasu i kasy było!Dlatego zastanówcie się odbrze,zanim tam zaczniecie-ja jestem bardzoniezadowolona-nie moge znaleź pracy po tej uczelni a znajomości nie mam!
    23.09.2015
  • A2355

    Wybiera się ktoś na prawo z okolic Skoczowa ? :)
    22.09.2015
  • A2355

    Wybiera się ktoś na prawo z okolic Skoczowa ? :)
    22.09.2015
  • Viki

    Zajęcia rozpoczynają się od 2 października na studiach stacjonarnych a na niestacjonarnych 3 października. 8 października jest uroczysta inauguracja :D
    22.09.2015
  • Jack

    @olaaa Ja tylko wiem, że 8 października jest uroczysta inauguracja roku akademickiego o godz. 11. Więcej nic mi nie wiadomo. Żadnych innychinformacji nie ma. :D Ciekawie się zapowiada xd
    17.09.2015
  • olaaa

    Czy gdzieś są jakieś informacje na temat rozpoczęcia ? Czy sama na własną rękę mam dzwonić i się pytać?
    17.09.2015
  • xxxx

    anettee ja się wybieram na rachunkowość zaoczną :)
    17.09.2015
  • aaaa

    Wybieram się na BW, mogłby ktoś dokładniej powiedzieć jak zajęcia wykładowcy ? i czy ciężko później z pracą ?
    14.09.2015
  • jack

    Witam, mam pytanie jak wyglądają studia informatyczne na tej uczelnii, a dokładnie profil Inżynieria oprogramowania i systemy sieciowe. Jest ciężko zaliczyć? Chodzi mi o studia zaoczne. Z góry dzięki za odpowiedź .
    13.09.2015
  • anettee

    ktoś się wybiera na rachunkowość (zaoczne)?
    03.09.2015
  • Żaneta

    Wybiera się ktoś na prawo z okolic Zywca na ta uczelnię? jesli tak proszę o kontakt 3421515
    02.07.2015
  • lukasz

    Szukam osoby która ukończyła magisterkę z gospodarki nieruchomościami na tej uczelni. luki63@vp.pl
    08.06.2015
  • piotrek

    Maturzystka- to chodzi o to, że kto pierwszy ten lepszy;) Też w tym roku składam tam papiery i miałem styczność z osobami z katowic które studjują w uczelniach jak ta- jak się sprężysz z dokumentami i wgle to jesteś. A mature musisz zdać- tyle tylko im potrzeba
    08.06.2015
  • maturzystka

    Co oznacza "przyjęcie w poczet studentów za kolejnościa zgłoszeń? Nie ważne sa wyniki z matury, czy jak? Szukam odpowiedniej szkoły dla siebie i nie mogę znaleźć informacji na temat punktów za maturę. Pomoże ktoś?
    06.05.2015
  • aneta

    jestem na drugim roku magisterki i mogę dużo powiedzieć, przeżyłam tu dużo różnych sytuacji,upokarzania,niesprawiedliwości, jeśli jesteście młodzi i chcecie się czegoś nauczyć,mieć papier który cośkolwiek będzie znaczył gdy będziecie szukali pracy to zapomnijcie o WSFIP. Jeśli komuś zależy tylko na papierku, nie chce mu się uczyć i nie ma jakichś wygórowanych ambicji to niech próbuje , zastanawiam się tylko co ten papierek po ukończeniu będzie kiedyś znaczył...chyba niewiele. mam wrażenie że osoby które opisują tę szkołę w aż tylu superlatywach są albo pracownikami uczelni albo podstawionymi osobami ,informacje które podają nie są prawdziwe,wyssane z palca,ale po co? każdy może spróbować tam postudiować i przekonać się sam,zawsze przecież można się przenieść....
    14.04.2015
  • zdererwowana

    na tej uczelni dzieją się jakieś jaja!!! Nie szanuje się studentów, nie sprawdza się przelewów tylko wysyła wezwania do zapłaty. Jestem studentką tej uczelni ale jestem BARDZO NIEZADOWOLONA z traktowania władz i dziekanatu studentów którzy ich finansują. Zdziercy, oszuści, lenie!!!
    03.04.2015
  • Filip

    Mam pytanie odnośnie prawa w systemie niestacjonarnym. Czy duże są grupy wykładowe? chodzi o ilość osób. Z doświadczenia wiem że że nadmiar słuchaczy niczemu nie służy. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    29.11.2014
  • Filip

    Mam pytanie odnośnie prawa w systemie niestacjonarnym. Czy duże są grupy wykładowe? chodzi o ilość osób. Z doświadczenia wiem że że nadmiar słuchaczy niczemu nie służy. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    29.11.2014
  • jn966

    Dostać się na prawo w WSFiP?.... wszędzie się dostaniesz jak wpłacisz wpisowe i czesne. Niestety :) w WSFiP trza się ucyć...
    20.10.2014
  • antek

    Czy ciężko się dostać do tej szkoły na PRAWO? Proszę o informacje...
    03.10.2014
  • xyz

    na ćwiczenia trzeba chodzić, na wykłady w zależności od wykładowcy. generalnie zazwyczaj mówią czy trzeba czy nie
    01.10.2014
  • studentka

    Czy trzeba chodzić na ćwiczenia na WSFiP ? Wykładowcy dużą wage przykładają do obecności na wykładach i ćwiczeniach ?
    30.09.2014
  • Magda

    Hej!!! Poszukuję kogoś kto jest na Finansach i rachunkowości na drugim roku studiów uzupełniających magisterskich. Przeniosłam się na tą uczelnię i od października będę na drugim roku. Proszę o wiadomości na maila(magda8.3@wp.pl).
    02.09.2014
  • Shakira

    ogólnie jest tu ok
    11.08.2014
  • MonikaOświęcim

    Czy ktoś z okolic Oświęcimia wybiera się na tą uczelnię na studia uzupełniające magisterskie na rachunkowość od pażdziernika 2014?Jeśli tak, to proszę o info mgalaz@wp.pl.Szukam kompana;)
    07.08.2014
  • studentka

    Ale sie rozpisali na opiniach ;), no cóż dodam też i swoje dwa grosze: ogólnie polecam szkołę Na Prawie nie jest tak łatwo jak inni piszą ale znośnie jak się postara człowiek to nawet stypendium można dostać (raz mi się udało i prawie starczyło na roczne czesne) a do Dara co pyta o stypendia z tego co słyszałamod kolegów z roku to dają wszystkie stypendia tak jak ustawa przewiduję i nie ma problemu - jeżeli się należy oczywiście.
    01.08.2014
  • do Micke

    są tak mało liczne grupe, że ja akurat tylko skorzystałem pod każdym względem. Traktowałem zajęcia jak indywidualne :) wiesz wykładowca na wyłączność :)
    01.08.2014
  • absolwent

    Skończyłem informatyke w tej szkole i POLECAM. dużo się nauczyłem i nie było problemu ze znaleziem pracy
    01.08.2014
  • absolwent

    Skończyłem informatyke w tej szkole i POLECAM. dużo się nauczyłem i nie było problemu ze znaleziem pracy
    01.08.2014
  • Micke

    dzięki za info ale jak mam rozumieć zajęcia indywidualne?
    01.08.2014
  • Micke

    dzięki za info ale jak mam rozumieć zajęcia indywidualne?
    01.08.2014
  • do Micke

    jeśli masz ambicje i interesują cię "indywidualne" zajęcia to tylko ta Uczelnia. Mała grupa, wykładowca na zajęciach praktycznych ma możliwość podejść do każdego studenta indywidualnie.
    01.08.2014
  • DARO

    yoo, czy ktoś poleca WSFiP Bezpieczeństwo wewnętrzne? są jakieś zniżki dla mundurowych, jakies stypendia? czekam na info
    01.08.2014
  • Micke

    piszecie tylko o prawie,finansach i bw, a kto coś powie o informatyce?kilku kumpli mi tą szkołę poleciło,ale kończyli jakiś czas temu. Czy coś się zmieniło?mam jeszcze na decyzję, bo podobno dokumenty można tu składać do końca września. Proszę o opinie!!!
    31.07.2014
  • absolwent

    Polecam Prawo na WSFiP, skończyłem, jestem zadowolony, 5 lat nauki, jak się uczysz, dasz radę, teraz złozyłam dokumenty na aplikację radcowską, egzamin 27 września, jestem dobrej myśli;)
    31.07.2014
  • do Karo

    hej, może jeszcze tego nie doświadczyłaś, ale dziś nie jest istotny "papier" tylko doświadczenie i umiejetności, studiowałam na WSFiP finanse i rachunkowość, nieraz na naukę zarywałam noc, ale opłaciło się, doceniono mnie...ufff, mój dyplom, umiejetności, uczelnia pomogła mi w znalezieniu praktyk, na staż tez się załapałam; skończyłam też na WSFiP podyplomówke z rachunkowości- zachecam, świetni praktycy, fajnie jest na podbeskidziu taka uczelnia, poziomem nauczania i swietna kadrą nie odbiegamy od "starych" ośrodków akademickich. Ja POLECAM
    31.07.2014
  • do Ady

    jestem po pierwszym roku BW. Zajęcia, wykładowcy - nie mam nic do zarzucenia. Uczelnia pomogła mi załatwić praktykę i jeszcze dodatkowo załapała się na płatny staż. Ogólnie jestem zadowolona
    31.07.2014
  • Ada

    Proszę o informację o kierunek Bezpieczeństwo wewnętrzne?
    30.07.2014
  • Mona

    jestem absolwentką kierunku Finanse i rachunkowość, studia uzupełniajace, powiem, że dwa lata mineły szybko, atmosfera przyjazna, wykładowcy prezentowali wysoki poziom nauczania przynajmniej w porównaniu z moją poprzednią uczelnią, gdzie zamiast profesor czy doktora, który była na planie pojawiała się pan czy pani magister, tutaj takie zdarzenia nie miały miejsca, ogólnie mogę powiedzieć, że WSFiP polecam, poza tym wielki plusem jest rozratowanie czesnego co przy studenckiej kieszeni jest jednak ważnym aspektem podjęcia decyzji o kontynuacji dalszego kształcenia
    30.07.2014
  • absolwent

    końcem czerwca ukończyłem studia na kierunku Prawa. Ten okres 5 lat wspomnam bardzo pozytywnie. Uczelnia pomogła mi odbyć praktyki i staż w renomowanych instytucjach. Ogólnie polecam
    30.07.2014
  • student

    poziom nauczania na prawie bardzo dobry, wykładowcy profesjonalni, a wiedza Pani prof. Żakowskiej czy prof. Tyszkiewicza praktyczna, a nie sama teoria
    30.07.2014
  • flappy

    A jaki jest poziom na wydziale prawa? Czy warto tam iść? Chciałbym faktycznie wynieść jakąś wiedzę ze studiów prawniczych, ale nie wiem, czy akurat na WSFiP warto. Będę wdzięczny za opinie już studiujących
    26.05.2014
  • karo.

    Witam, może dla odmiany napisze ktoś coś o kierunku finanse i rachunkowość? czy warto? zdaję na maturze m.in. rozszerzoną matematykę i zastanawiam się czy nie zmarnuje się na tej uczelni. Jestem nią zainteresowana ze względu na dojazd (jestem z okolic Żywca). Warto tu studiować, czy lepiej dać sobie spokój i iść na UE w Krk albo Kato? Pracodawcy chętniej przyjmą kogoś z prestiżowej uczelni publicznej niż z prywatnej z BB, czy może terazliczą się umiejętności?
    22.04.2014
  • Gośka

    Jak tam na kierunku bezpieczeństwa wewnetrznego, coś się dzieje, są jacyś ciekawi wykładowcy, zajecia. Czy warto wybrać ten kierunek.. Dajcie znać...
    03.03.2014
  • racio

    dramat - a tak naprawdę to czego nie zdałeś/zaliczyłeś? Jak powiedział Lec "To bardzo nieładnie dla swojej prywatnej sprawy robić publicznie koniec świata" więc skoro jesteś takim dupkiem że nawet w wsfip nie dałeś rady, to chyba tWOJE wkurzenie wynika z innych powodów...
    10.02.2014
  • Dramat

    Jaka ulga, że nie tylko ja wiem, jaka żenująca jest ta szkoła i jak bardzo niski poziom sobą prezentuje. I dobrze! Niech coraz więcej ludzi przekona się o tym! W tej szkole można spokojnie nic nie robić, nic się nie uczyć, nie chodzić na zajęcia, a i tak się zda. Nauczyciele "muszą" każdego przepuścić. To chore. A większość tych tępych, próżnych studentów (bo większość taka tam jest niestety. są tacy, co mieli 30% z matury i teraz teoretycznie są na prawie...) poprawiają nawet naście razy jeden egzamin i to dosłownie ciągnący się latami, że np. student jest na 4 roku, ale poprawia egzamin z 2 roku. Nie do ogarnięcia dla normalnego studenta, wykładowcy, człowieka... Nie wiem, w co ci nauczyciele się tam bawią. Jeszcze nigdzie czegoś takiego nie widziałam, ani w państwowej szkole/uczelni ani w prywatnej. To już przekracza wszystko. Jestem za zlikwidowaniem tej szkoły, tej pseudo szkoły. Choć ciekawią mnie tylko tegoroczni absolwenci prawa.
    31.01.2014
  • Benjamin Breeg

    Dziękuję za odpowiedź :)
    27.01.2014
  • odp

    w tym roku uczelnia wyda pierwszych absolwentów prawa tak więc dopiero się okaże jaki procent z nich zda na aplikacje.
    24.01.2014
  • Benjamin Breeg

    Według mnie jedynym obiektywnym miernikiem poziomu studiów prawniczych w Wyższej Szkole Finansów i Prawa jest poziom zdawalności na aplikacje. Chodzi mi tu zarówno o aplikacje prawnicze: ogólną, adwokacką, radcowską, notarialna komorniczą czy jakąkolwiek inną. Tak swoją drogą: mógłby ktoś podać jakieś wiarygodne zestawienia dotyczące zdawalności na poszczególne aplikacje dotyczące Absolwentów Wyższej Szkoły Finansów i Prawa? Sam jestem ciekaw...
    22.01.2014
  • Wracajac do prawa

    Odnosnie profesorow prawa to na 1 roku jest jeden na drugi 2 bardzo fajnych a na trzecim 1-slowak. To sa jakies bzdury z ta niepowtarzalna wiedza. Moze inaczej, ta uczelnia moglaby dawac ta niepowtarzalna wiedze ale wykladowcy musze dostosowac poziom do poziomu glupoty studentow dlatego jest taki niski, bo wiekszosci, w zasadzie wszystkim nie chce sie uczyc i dlatego tak to wyglada, a nie inaczej. wiele pozytywnych opini jest o tej uczelni wystawianych wlasnie przez tych gorszych studentow bo latwo jest zdawac. Naprawde jest latwo zdawac. I naprawde jest roznica pomiedzy stacjonarnymi studiami na uniwersytetach a na wsfip jesli chodzi o studentow ktorzy chodza na wyklady i chca zdobywac wiedze. Tutaj pomimo chodzenia na wyklady/cwiczenia tej wiedzy nie ma.Pozytywnie moge sie wypowiedziec jedynie o p cywilnym i karnym ktore jest na dobrym poziomie.
    11.12.2013
  • Dla przypomnienia cennego postu

    Nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie jako prawnika (2003 ukonczyłam studia, 2007 - uk. apl. adw) wydział prawa w tej szkole jest nieporozumieniem. Poziom nauczania w porównaniu do uniwersyteckiego jest żenujący i uważam, że to duża niesprawiedliwość wobec studentów uniwersyteckich, ktorzy aby skończyć ten wydział muszą w ciągu jednego roku przyswoić tyle materiału, ile w WSFiP za cały okres studiów. Wypowiadam się wyłącznie w temacie tego kierunku. Równie dobrze można niedługo otworzyć wyższą szkołę medyczną, każdy będzie mógł ją skończyć i nazywać się lekarzem. Bez urazy wszystkim. Pozdrawiam
    11.12.2013
  • Prawo?

    Prawo? Tak, zdecydowanie na tym kierunku nie wymagaja od studentow przyswajania materialow. jedynym wykladowcom ktory trzyma poziom jest prof. Tyszkiewicz jesli egzaminuje ustnie. Cwiczenia poziom raczej slaby. Przede wszystkim nie rozwiazujemy na nich zadnych kazusow ( moze jeden czy dwa zdazyly sie z prawa cywilnego przez 2 lata). jesli teraz licza sie umiejetnosc i ewentualne doswiadczenie najlepiej wybrac panstwowa uczelnie niz ta prywatna. Komentarze typu ze bez sensu jest wkuwac partie materialu na pamiec pisza studenci ktorzy nawet nie czytaja a co dopiero wkuwaja.
    11.12.2013
  • Ewcia91

    Pilnie poszukiwany ktoś z 1 roku prawa ! Zaocznie !
    22.10.2013
  • xxx

    Dlaczego tak uważasz?
    16.10.2013
  • pomylka

    prawo na tej uczelni to jakas pomylka...
    15.10.2013
  • flappy

    Sprzedam książkę do powszechnej historii panstwa i prawa
    14.10.2013
  • Ewcia91

    Szukam kogoś kto jest na Prawie zaocznie 1semestr ? Kontakt do mnie 1740236.
    11.10.2013
  • BW

    Mk podaj jakiś kontakt do Ciebie;)
    03.10.2013
  • mk1905

    Ja jestem na BW zaocznie w I gr ;)
    02.10.2013
  • BW

    Ktoś na Bw zaocznie grupa I?;
    02.10.2013
  • oberecka

    Siems:) Ktoś wybiera sie na finanse i rachunkowość specjalność ---- bankowość?:D Oczywiscie zaocznie?:D
    01.10.2013
  • Ewcia91

    Joanna odezwe sie dzis wieczorem do ciebie na gadu :)
    29.09.2013
  • Ewcia91

    Joanna odezwe sie dzis wieczorem do ciebie na gadu :)
    29.09.2013
  • Czesc

    Witam, ja rownież na bezpieczenstwo wewnetrzne :). A co z planem dostaliscie juz loginy do wirtualnego dziekanatu ?
    28.09.2013
  • joanna

    Ewcia 91 masz moje gg 12174104
    27.09.2013
  • Klaudia

    Również wybieram się na prawo-dzienne....i jak zobaczyłam,że w piątki zajęcia kończą się o 20.00...to zwątpiłam..Ktoś jeszcze idzie na ten kierunek?
    25.09.2013
  • foxik

    no witam wszystkich, kto wbija na bezpieczeństwo wewnętrzne (studia dzienne) :)
    24.09.2013
  • mr.m

    kiedy sie placi za legitymacje i indks?
    21.09.2013
  • xzz

    To niby dlaczego na stronie nic nie ma?
    21.09.2013
  • abc

    rozpoczęcie roku ( oficjalna inauguracja) zawsze jest już po pierwszych paru dniach zajęć
    21.09.2013
  • Ewcia91

    Joanna podaj gg zgadamy się ;)
    21.09.2013
  • xzz

    Jakim cudem skoro rozpoczęcie jest dopiero 2 października?
    20.09.2013
  • abc

    Plan zajęć będzie pod koniec przyszłego tygodnia (czyli na ostatnią chwilę-więc norma). Dzienni podobno zaczynają już 30 września.....
    20.09.2013
  • Joanna

    Hej ja ide na prawno, nic nie wiem ani jaki jest plan ani kiedy się wszystko zaczyna. Na innych uczeniach już dawno wszystko jest jasne. :/
    19.09.2013
  • Ewcia91

    Czy ktoś idzie na kierunek prawo teraz od tego semestru ?
    19.09.2013
  • eww

    kkk, gdyby coś to moje gg: 48533977 :)
    06.09.2013
  • kkk

    Tak, ja się wybieram na rachunkowość ;) Ktoś jeszcze? ;
    06.09.2013
  • eww

    Wybiera się ktoś w tym roku na rachunkowość? :)
    03.09.2013
  • kto

    Tak, zdecydowanie na tym kierunku nie wymagaj od studentow przyswajania materialow. jedynym wykladowcom ktory trzyma poziom jest prof. Tyszkiewicz jesli egzaminuje ustnie. Cwiczenia poziom raczej slaby. Przede wszystkim nie rozwiazujemy na nich zadnych kazusow ( moze jeden czy dwa zdazyly sie z prawa cywilnego przez 2 lata). jesli teraz licza sie umiejetnosc i ewentualne doswiadczenie najlepiej wybrac panstwowa uczelnie niz ta prywatna. Komentarze typu ze bez sensu jest wkuwac partie materialu na pamiec pisza studenci ktorzy nawet nie czytaja a co dopiero wkuwaja.
    25.08.2013
  • student

    Teraz już bardziej liczą się umiejętności i ewentualne doświadczenie. Mit o rzekomej wyższości szkół publicznych już pada. Na prywatnej i publicznej jak ktoś chce to się na uczy. żaden prof na siłę nikomu wiedzy do głowy nie wtłoczy. Zresztą jak idzie się na aplikacje to nie patrzą skąd jesteś tylko czy coś z Ciebie będzie....
    21.07.2013
  • Piotrek

    Witam, Mam dylemat ponieważ jestem z okolic żywca i muszę wybrać prawo zaoczne pomiędzy WSFiP a UŚ, katowice zniechęcają mnie przez dojazdy, a z drugiej strony słyszałem że lepiej studiować na uniwersytecie publicznym niż na prywatnej wyższej szkole. Chciałbym wiedzieć czy ta granica pomiędzy uniwersytetem a wyższą szkołą się już zaciera czy pracodawca nadal patrzy na ten szczegół?
    21.07.2013
  • abc

    Zapraszam Panią "prawnik" na sesję egzaminacyjną żeby zderzyć jej wiedzę na temat prawa na tej uczelni z rzeczywistością (ciekawe skąd takową wiedzę posiada). Prof Tyszkiewicz czy Prof Żakowska-Henzler zapewne z przyjemnością porównają ilość wiedzy jaką wymagają na WSFiP z taką rzekomo dużo większą jaka jest wymagana na innych uczelniach..... Ale grunt to masa nauki na państwówce....tylko ciekawe czemu właściciele kancelarii narzekają, że absolwenci uczelni publicznych prostego pisma nie potrafią napisać bo trzeba ich dopiero uczyć... Ciekawe...bo na WSFiP na ćwiczeniach studenci dużo piszą....
    19.07.2013
  • prawnik

    Nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie jako prawnika (2003 ukonczyłam studia, 2007 - uk. apl. adw) wydział prawa w tej szkole jest nieporozumieniem. Poziom nauczania w porównaniu do uniwersyteckiego jest żenujący i uważam, że to duża niesprawiedliwość wobec studentów uniwersyteckich, ktorzy aby skończyć ten wydział muszą w ciągu jednego roku przyswoić tyle materiału, ile w WSFiP za cały okres studiów. Wypowiadam się wyłącznie w temacie tego kierunku. Równie dobrze można niedługo otworzyć wyższą szkołę medyczną, każdy będzie mógł ją skończyć i nazywać się lekarzem. Bez urazy wszystkim. Pozdrawiam
    19.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • Ada

    Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
    11.07.2013
  • ell

    co z stypendiami? jest jakaś ciekawa oferta?
    25.06.2013
  • student

    Co do prawa na tej uczelni to ogólnie jest w porządku. Wykładowcy szczególnie z głównych gałęzi prawa (cywilne, karne, konstytucyjne i admin) stoją na wysokim poziomie i jako praktycy (a nie tylko teoretycy jak to bywa na uczelniach publicznych) przekazują dużo przydatnej wiedzy. Egzaminy nie są wcale takie łatwe, w ciągu 4 lat były może ze 2-3 testowe reszta w większości ustne. Jak ktoś się choć trochę postara to na 3 zaliczy, na wyższe oceny trzeba już się pouczyć - jak ktoś nie wierzy to studenci z prawa są w mniejszości osób które otrzymują stypendium za wyniki w nauce - może z 15 osób na 3 roczniki. Niektóre przedmioty stoją niestety na niezbyt wygórowanym poziomie za sprawą dziwnego czasem doboru wykładowców ale w są to głównie marginalne przedmioty. Zresztą jak ktoś chce się nauczyć to się przyłoży i będzie dobry w tym co robi. Uczelnie publiczne też kończą ludzie co do których wiedzy można mieć duże wątpliwości. Prawda jest taka, że liczy się Twoja wiedza a nie papierek. Na tej uczelni są dobrzy fachowcy, którzy jeżeli student ma chęci do go dobrze poprowadzą. Co do części osób, które są po prostu leniami i chyba się minęli z powołaniem ... no cóż. Studia i sesja to też dużo szczęścia;p
    17.06.2013
  • xyz

    przeciez to prywatna uczelnia nie trzeba miec pkt nominalne zeby sie dostac. co do prawa to polecam uczelnie publiczna jesli jest opcja zeby sie dostac na dzienne bo ta im nigdy nie dorowna i nie biore bod uwage przy ocenie zyczliwosci studentow i kadry czy pan w dziekanacie.
    08.06.2013
  • rachunkowość

    ile potrzba punktów aby dostać sie na finanse i rachunkowość?
    07.06.2013
  • xyz

    od kiedy d kiedy trwa rekrutacja?
    07.06.2013
  • prawo, prawo, prawo

    od jak dawna ta szkola ma kierunek prawo? czy sa juz absolwenci tego kierunku z tej szkoly? czy mozecie napisac wiecej o stdiach tutaj, na prawie oczywiscie
    26.05.2013
  • mikser

    Zastanawiam się nad studiowaniem bezpieczeństwa wewnętrznego. Można to stdiować zaocznie? Jest dużo zajęć fizycznych?
    20.05.2013
  • Ania152103

    Mniamałyga tyle kosztuje semestr w tej szkole a nie rok i to w zależności na jakim kierunku chcesz studiować. Atmosfera w szkole jest przyjemna. Wszędzie spotkasz się z życzliwością zarówno wśród uczniów jak i wykładowców. Jeśli chodzi o poziom nauczania to przyznam, że nie jest on zbyt wysoki. Są wykładowcy którzy wymagają jak i tacy u których łatwo jest coś zaliczyć. Uważam jednak ze to plus. Ponieważ trudność w zaliczeniu odnosi się gównie do stopnia w jakim dany przedmiot jest nam potrzebny na określonym kierunku. Osobiście polecam studiowanie w tej szkole jak i kierunek Finanse.
    09.05.2013
  • Mniamałyga

    Czy to prawda, że rok studiów na tej uczelni kosztuje tylko 2500 zł? Myślałam o niej, ale coś mi się wydaje dziwna ta kwota.
    25.04.2013
  • Aga

    Witam :) Czy ktoś studiujący na tej własnie uczelni ma może do odsprzedania książkę ,,Podstawy rachunkowości " Micherdy ? Jeśli tak proszę o kontakt 788870440 lub gg 12601680
    07.04.2013
  • finanse i rachunkowosc

    Witam. Mam pytanie odnoscie studiow na uczelni WSFIP. Czy ktos studiuje kierunek Finanse, rachunkowosc badz logistyke? Jaki klimat panuja na uczelni? Czy stypendia mozna w miare łatwo dostac (sr ok 4.0?) Z gory dziekuje za odp:)
    31.03.2013
  • anitaM.

    darujcie sobie handel pracami, albo oglaszajcie sie gdzies indziej, ja jestem zainteresowana politologia i chetnie byc sie dowiedziala jak najwiecej na temat tego kierunku, bede wdzieczna za rzeczowe i wiarygodne informacje od osob, ktore tutaj rzeczywiscie obecnie studiuja, byloby tez super, gdyscie podali do siebie GG albo maila
    18.03.2013
  • dyś

    mnie się ta uczelnia podoba, więc polecam
    09.03.2013
  • RR

    w razie czego moj email to roberto44@onet.eu
    08.03.2013
  • Robert

    Wybieram się w tym roku na prawo, do tej właśnie szkoły, ktoś z forumowiczów również o tym myśli? Może się spotkamy w październiku jak cos to piszcie moje gg 264573 ;) Co do prawa, to napiszcie czy bardzo ciężko jest, wiem że jest to ciężki kierunek ale jak to wygląda dokładnie ? ;)
    05.03.2013
  • Iza

    hah....etat powiadasz? :) Ja sobie bardzo chwalę. Mam porównanie z Uniwersytetem i piszę to z własnego doświadczenia. Zarówno profesorowie czy doktorzy są świetni i zależy im na tym abyśmy tą wiedzę nabyli. A co do ilości profesorów to w każdym roku się to zmienia niestety....ja mialam ich akurat więcej niż Ty piszesz. Bardzo sobie chwalę tę uczelnię jak i z resztą cała moja grupa, bez wyjatków!
    24.02.2013
  • ania

    bezpieczeństwo wewnętrze-kierunek świetny, ciekawe zajęcia. minus średni kontakt z dziekanem
    04.02.2013
  • juja

    a co powiecie o kierunku bezpieczenstwo wewnetrzne na tej uczelni?
    04.02.2013
  • kamil

    obsługa i wykladowcy w porządku, poziom niski (jak już wszędzie-znajmomi studiujący gdzie indziej też takich słów używają)- brak kandydatów równa się z pochłonięciem każdego, by studiował; z władzami trudno nawiązać kontakt
    04.02.2013
  • nie rozumiem

    przepraszam, ale nie rozumiem kamila i wpisu xyz-a, czy mozecie sie wyopowiadac w sposob, ktory pozwoli nam nabrac wyobrazenia, czy warto tu studiowac, czy tez nie, a jesli nie - to dlaczego szukac gdzies ingzdiej, z gory wam dziekujemy
    31.01.2013
  • xcd

    jestem studentem prawa na tej uczelni,wiadomo, że trzeba się uczyć za darmo nic nie ma, a co najważniejsze dziekanaty super miłe i przyjazne, nie ma żadnego strachu by tam wejść i się czegoś dowiedzieć,czy poprosić!!!
    30.01.2013
  • kamil

    iza i zyzia!!
    30.01.2013
  • zyzia

    ja wiem jedno, dzisiaj nie ma znaczenia jaką uczelnię kończysz liczą się tylko układy i znajomości ciekawe? myślisz że łatwiej zostać sędzią czy też notariuszem jak skończysz uniwersytet jeżeli tak to straszna naiwność z Twojej strony. Ja wiem jedno w tym roku kończę szkołe i chyba pójdę na prawo do wsfip bo niby dlaczego mam jeździć do Katowic jak wykładowcy przyjeżdżają do Bielska przynajmniej będę miała więcej czasu na imprezy
    25.01.2013
  • dfsdfs

    Widac ze IZA ma etat na uczelni. Odnosnie profesorow prawa to na 1 roku jest jeden na drugi 2 bardzo fajnych a na trzecim 1-slowak. To sa jakies bzdury z ta niepowtarzalna wiedza. Moze inaczej, ta uczelnia moglaby dawac ta niepowtarzalna wiedze ale wykladowcy musze dostosowac poziom do poziomu glupoty studentow dlatego jest taki niski, bo wiekszosci, w zasadzie wszystkim nie chce sie uczyc i dlatego tak to wyglada, a nie inaczej. wiele pozytywnych opini jest o tej uczelni wystawianych wlasnie przez tych gorszych studentow bo latwo jest zdawac. Naprawde jest latwo zdawac. I naprawde jest roznica pomiedzy stacjonarnymi studiami na uniwersytetach a na wsfip jesli chodzi o studentow ktorzy chodza na wyklady i chca zdobywac wiedze. Tutaj pomimo chodzenia na wyklady/cwiczenia tej wiedzy nie ma.Pozytywnie moge sie wypowiedziec jedynie o p cywilnym i karnym ktore jest na dobrym poziomie.
    22.01.2013
  • Iza

    Ale niektórzy piszą głupoty.....kierunek prawo na tej uczelni ma naprawdę świetnych profesorów! Są oczywiście również tacy wykladowcy , że ja nie mam pojęcia skąd się tam wzieli ale zdecydowana większość to wykładowcy z Uniwersytetów i nie jest tak że mniej wymagaja (ponieważ poprawek jest mnóstwo pomimo tego ze są bezpłatne) wygląda to po prostu tak, że na państwowej uczelni musi taki wykładowca meczyc się z "bydłem" , a u Nas ma szansę poznać każdego z osobna, ZAPAMIETAĆ JEGO IMIĘ, wie dobrze kogo na ile stać, komu w jaki sposób pomóc, jak nakierować, w małych bo ok 20-30 os grupach jest w stanie na spokojnie z rewelacyjnym kontaktem ze studentami wszystko wytłumaczyc. na UŚ na ktorym robiłam 1 rok większość poprostu nie chodzi, a potem liczy na cud rozgadując że tak wielce trudno jest zdac bo to taka renomowana uczelnia.....renomowana uczelnia zapewnia studentom taki dostęp do wiedzy, żeby każdy potrafił na zajęciach wszystko zrozumieć, dlatego z autopsji moge powiedzieć że gorąco polecam WSFiP bo nigdzie nie nauczycie się więcej,lepiej...Tylko tu macie niepowtarzalną okazję mieć profesjonalnie wytłumaczone wszystko przez profesorów z UW,UJ,UŚ czy KUL ....bo tu zwyczajnie dzięki mało liczącym sobie grupom są w stanie poświęcić Wam maksimum uwagi czego nigdy nie dostaniecie na państwowej uczelni. pozdrawiam.
    06.01.2013
  • xxx

    ile się płaci za rok studiów ?
    29.12.2012
  • JKJ

    Jesli ktos chce studiowac prawo i naprwde studiowac to nie polecam tej uczelni bo poziom jej mega niski, wykladowcy w wiekszosci(bo sa wyjatki) daja prymitywne pytania na egzaminach a studenci w wiekszosci to nieuki i sie z tego ciesza wiec w konsekwencji beda robic niemile wrazenie o tej uczeli u przyszlych pracodawcow.Pisze odnosnie tego konkretnego kierunku, nie wiem jak jest z innymi.
    24.11.2012
  • n

    Obecnie na tej uczelni studiuję finanse i rachunkowość (studia II stopnia) i póki co jestem zadowolona.
    01.11.2012
  • nieZGODA

    Pewnie, lepiej jest recytować z pamięci, ale bez zrozumienia, komentarz do kodeksu i podniecać się tym że mogę czekać 8h w kolejce do ustnego egzaminu na renomowanej uczelni. Uczelnie państwowe są lepsze? Pod jakim względem skoro Ci sami wykładowcy uczą zarówno na prywatnych jak i publicznych uczelniach? Nie zgadzam się w całości ze stwierdzeniem, że WSFIP jest dla ludzi mało ambitnych. Jeśli rzeczywiście chcesz być dobrym prawnikiem nauczysz się tutaj wszystkiego czego potrzebujesz a leserów można spotkać, jak wszędzie, i u nas i na UŚ czy UJ. Żadna szkoła niczego Cię nie nauczy jeśli sam nie będziesz chciał się uczyć.
    03.10.2012
  • Zgoda

    Polecam kierunek prawo na tej uczelni dla wszystkich ktorzy chca zdobyc tytul mgr bez wiekszych trudnosci, bez koniecznosci uczenia sie na sesje i miec stycznasc z takimi samymi ludzmi jak opisana osoba:) Bardzo nie polecam tej uczelni dla osob ktora rzeczywiscie zamierzaja pracowac w tym zawodzie i cos w nim znaczyc. Nie wiem czy wykladowcy maja obowiazek nie wymagania wiedzy na tej uczelni bo w przeciwnym razie musza byc niesamowicie slepi na glupote studentow.
    29.09.2012
  • Boni

    Studiuje na tej uczelni prawo i polecam ją każdemu. Nie ma co ukrywać, studiowanie prawa prawa jest wymagające, ale jeśli ktoś ja do tego powołanie, to ten kierunek daje ogromną satysfakcję. Mamy dobre sale wykładowe, małe grupy (!!!) i przede wszystkim świetną kadrę( z wyjątkiem wykładowcy i babki prowadzącej ćwiczenia z logiki prawniczej:P). Polecam!!
    28.09.2012
  • sudi

    jest ok.. polecam
    25.09.2012
  • jest strona, dziala

    jest podana strona szkoly, dziala, najedz i kliknij, pytanie ode mnie: kto tutaj studiuje politologie???? jakie macie odczucia? wybralibyscie jeszcze raz za te kase? chetnie poslucham waszych opinii
    16.08.2012
  • mat

    ooo dzięki! Na politologii jest specj dziennikarstwo i PR? dziwna sprawa, a czemu to nie jest normalnie osobny kierunek? co dziennikarstwo i PR mają wspólnego z politologią? Słabo trochę to zorganizowane chyba, zresztą najlepiej by było jakby ktoś opisał jak to funkcjonuje
    18.07.2012
  • strona

    czemu ta szkoła nie ma strony internetowej? Czy ktoś mógłby napisać coś więcej na temat prawa? tylko tak konkretnie
    07.07.2012
  • bonio

    też bym chciał przyjsć tutaj na prawo. mam nadzieje ze placąc i starając się utrzymać, ucząc na sesję nie wyrzucą mnie od razu. jak to z tym jest? naprawdę trzeba się tak dużo uczyć jak na przykład na warszawskim?
    04.07.2012
  • Biox

    Prawo jest godne polecenia, lecz to ciezki kierunek i też mysle, ze dla pasjonatów w pewnym sensie. Nic nie ma tam łatwego, jesli ktoś nie ma do tego zaciecia i checi studiowania tego. Ciezko jest, ale zanjomi chwala ten kierunek
    09.12.2011
  • Dogi

    Dlaczego tak malo osob pisze o tej uczelni? W innych jest po 30 informacji, a tutaj zaledwie kilka. Czy nie ma nikogo, kto zna te szkole i napisalby cos wiecej o niej. Mnie interesuje glownie bezpieczenstwo wewnetrzne. Ale poslucham tez opinii od kolegow z innych kierunkow na temat samej szkoly.
    04.06.2011
  • Arniko

    Jestem dobry z historii i WOS-u. Slysze od nauczycieli, ze powinienem sprobowac zdawac na prawo. Mam jednak swiadomosc, ze uniwerek wybierze najlepszych, a ja jakos nie wierze do konca w swoj dobry wynik maturalny. W koncu prawo to trudny kierunek. Rozwazam szkole prywatna, choc tez się boje, gdyby to miala byc utopiona kasa. Wiec pytanko, jak jest? jaki jest poziom iile osob odpada po pierwszym roku? jestescie zadowoleni z wyboru tej uczelni?
    30.05.2011
  • Robi

    Kazdy spodziewa sie czegos innego i ocenia wedlug siebie. Ja moge powiedziec z perspektywy drugiego roku politologii, ze jestem zadowolony. Zajecia prawie planowo, wiekszych wtop nie bylo, wykladowcy raczej bezproblemowi, kiedy trzeba przysiasc, to nie ma zmiluj, po prostu kujesz, ludzie fajni.
    25.05.2011
  • Dagmara

    A ja zrezygnowałam z tej szkoły :( nie miałam kaski aby zainwestować w naukę i teraz pracuje bez konkretnego wykształcenia w zasadzie bo jestem po liceum, żałuje bo miałam iść do tej właśnie szkoly.
    23.05.2011
  • necia

    Szkoła do której mój brachol uczęszcza. Jego opinia dosyc była na plus, takze z jego perspektywy warto, mówił, że jest sporo nauki. Sporo jego starszych kumpli pracuje już w zawodze, dużo też pomogły im praktyki.
    21.05.2011