Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Informatyki i Ekonomii TWP w Olsztynie (WSIIE Olsztyn)

Komentarze (42)

  • bozka

    WSIiE TWP w Olsztynie ul.Jagielońska 59 , Super Uczelnia !! kończę magisterkę ekonomię polecam każdemu kto chce mieć wiedzę o ekonomii. Wykładowcy życzliwi i wyrozumiali, organizacja zjazdów świetnie zorganizowana a w dodatku zaliczenia i wykłady na platformie e-learningowej REWELACJA !!!!!!!!!! Polecam !!
    26.06.2017
  • Krokus

    Ja myślę o ekonomii ...mój email krokus622@wp.pl
    22.06.2017
  • Przyszla studentka 🎓

    Wybiera sie ktoś może na ekonomie w roku 2017/2018 na TWP w Olsztynie ? 😃
    21.06.2017
  • student

    masakra również nie polecam, pracownicy mowie np o paniach w dziekanacie siedzą jak za karę są niemili, nie pomagają, olewają gdy przyjdziesz. Co do zajeć coraz częsciej brak wykładowców nie raz trzeba czekać 3 godziny na następne zajęcia , ponieważ wykładowca po porostu sobie nie przyszedł. Płacimy duże pieniądze za nic, kase chcą dosłownie za wszystko za każdą drobnostkę trzeba płacić to 100zł to 200zł.
    21.10.2016
  • do przedmówcy

    żeby się nie obronić, to trzeba być chyba osłem .... sorry, ale wystawiasz sobie opinię, która dyskwalifikuje Ciebie, a nie promotora, recenzenta czy szkołę jako taką, nawet przeciętniaki sa w stanie obronić się na 3, jeśli Tobie to się nie udało .... żal mi Ciebie, chyba masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, w koncu nie każdy nadaje się na studia, Dorota
    02.10.2015
  • nigdy więcej

    A obrona to jakaś masakra, zwłaszcza na socjologii!!! Że niby formalność, taaa....Jeszcze nas pooblewali. odradzam wszystkim tą uczelnię.
    05.02.2015
  • studentka

    Nie wypisujcie bzdur, że się chodzi, płaci i zalicza to w ogóle nieprawda. Nie uczysz się, nie chodzisz, nie ma opcji, że zaliczysz. Uczelnia jest na wysokim poziomie - szczególnie socjologia- i nawet wykładowcy z UWM-u, z którymi mieliśmy zajęcia to mówili, że ciągniemy na bardzo wysokim poziomie, a zajęcia z dr Pawlusem czy prof. Kaczyńską czy prof. Mleczko - nieocenione
    18.10.2014
  • Ekipur

    Kiedyś w tej uczelni była Informatyka (2005 rok), kierunek zlikwidowali a nazwa została. Dawniej ta uczelnia tętniła życiem, na korytarzach było tłoczno, ciężko było przejść z jednego miejsca w drugie, teraz tam panuje pustka i ino po komnatach hula wiatr. Uczelnia miała wspaniałą kadrę dydaktyczno - naukową z UW, UWM, UG etc. obecnie jest może dwóch (trzech) wartościowych profesorów prowadzących seminaria magisterskie mające na swoim koncie znaczący dorobek naukowy, pozostała reszta tzw "słupy" na przyczepkę jak w bajce Juliana Tuwima - Rzepka : -))))))
    30.09.2014
  • alejaja

    Ta uczelnia ma w nazwie słowo "Informatyka", ale żadnej informatyki tam nie uświadczysz. Wstyd!!!
    15.09.2014
  • Tadek

    "Rozczarowany mówi - Oczekiwałem echa, a usłyszałem jeno pochwałę" - (F. Nietzsche, Poza dobrem i złem, vis-a-vis, Kraków 2012, dz. cyt., s., 73). Cogito ergo sum przyjacielu "TRAGEDIA". Wiesz, czym jest życie bez filozofii? Jest tym samym, czym życie bez "kręgosłupa moralnego". Bowiem filozofia to ujęcie idei bytu społecznego. Zaś sam byt społeczny jest fundamentem tożsamości narodowej, bez której człowiek w cieniu aksjologii oraz etyki staje się wyrachowanym OSZUSTEM, SZMALCOWNIKIEM i KANALIĄ. Znasz zapewne złotą myśl Herberta Spencera " Przeżyją najlepiej dostosowani". Używał on tej myśli w sensie moralnym i filozoficznym mówiącym, że najlepsze formy organizacji społecznej wyłaniają się w warunkach nieskrępowanego współzawodnictwa miedzy jednostkami ludzkimi, które pozwala na przeżycie najlepiej dostosowanych spośród nich, jednocześnie podnosząc przez to poziom społeczeństwa. Konfrontując Twoje wcześniejsze wywody na temat promotora oraz jakości tej placówki z myślą Herberta Spencera wniosek nasuwa się sam - jesteś nieudacznikiem życiowym. Nie radzisz sobie nawet w takiej placówce gdzie NIBY pieniądz załatwia wszystko i nie trzeba się uczyć – egzaminy same się zaliczają. Z przykrością stwierdzam, że jesteś jednostką obniżającą poziom społeczeństwa i w związku z tym, skazaną na wymarcie.
    04.02.2014
  • dawny absolwent

    Coś Wam powiem nowi absolwenci. Studiowałem na uczelni. Przez ostatnie 10 lat po ukończeniu szkoły, wziąłem udział w największych projektach informatycznych prowadzonych w kraju. Nie w Olsztynie, nie "na mieście", tylko w kraju. Nie ma problemu z uczelnią jako taką. Problem jest w tym, że wielu absolwentom brakuje optymizmu biznesowego, zdolności adaptacji w nowym środowisku, mobilności i zaradności. Nie ma znaczenia co mówią "na mieście" w Olsztynie. Uczelnia jest ok. Studiowałem potem również na innych, WSIIE TWP nie odbiega jakością kształcenia. Rzecz jest tylko w mentalności "człowieka z Mazur", który za bardzo przejmuje się tym co "ktoś powie". Trzeba Drogie Koleżanki i Koledzy myśleć przez cały tok studiów co robić by własną ofertę mieć interesującą. Mnie osobiście wiedza którą nabywałem w trakcie lat studiów przydaje się w pracy zawodowej.
    04.02.2014
  • Tragedia

    Tadek filozof : Aleś się Pajacu wykształcił na tych studiach!!!! Studiujesz lub studiowałeś na tej żałosnej pseudo uczelni. Szukaj lepiej pracy w zakładzie krawieckim i ceruj dziury zamiast wychwalać jakie to otrzymałeś wykształcenie. Po drugie nikt tam nie płakał, tylko psy wieszał, że takie przydupasy jak Ty zachwycają się żałosną organizacją studiów i lekceważącym stosunkiem do studentów. Bujaj się leszczu.
    08.12.2013
  • Tragedia

    Z tym wiekiem wykładowców to szczera prawda. Mój promotor miał 90 lat. Zamiast skupić się na merytorycznych kwestiach pisania pracy, wspominał czasy swojej młodości. A jak przyszło do terminu zdawania prac do oceny przez recenzenta to sam zaczął wycofywać wcześniej zatwierdzone przez siebie teksty, a prace były już oprawione. Porażka. Jak ktoś mnie pyta jaką uczelnię kończyłem, jest mi wstyd. Dobrze zastanówcie się w co się pakujecie.
    14.11.2013
  • Yes Yes

    Uczelnia jak każda inna. Nie odbiega standardom od innych. Jaką opanujesz i przyswoisz wiedzę, zależy tylko od ciebie - głąb nic nie przyswoi choćby wykładał sam Albert Einstein z Marią Skłodowską-Curie i Max Weber. Na zajęciach otrzymujesz temat do opracowania we własnym zakresie zaś na następnych zajęciach z tego przedmiotu odbywa się wymiana poglądów na wcześniej opracowany przez studentów temat. Co do kadry naukowej, nie mam zastrzeżeń. Najbardziej cenię wykłady i ćwiczenia prowadzone przez dr Tadeusza P. Prof. dr hab Elżbietę K. Prof. dr hab Bożenę D. dr Wojciech Siegień, Prof. dr hab Franciszek M. dr Wacław Edward D. dr Luba Sołoma. dr Anna Magdalena Sawisz, dr Wacław Sklinsmont, Prof. dr hab. Grażynę W i męża. i św. pamięci dr Stefana Strumiłło i innych.
    06.11.2013
  • nicki

    Studiowałam na WSIiE. I mogę powiedzieć, że jak na każdej uczelni wyższej są wykładowcy, którzy tylko są i są tacy co wymagają znajomości tematu, którego uczą. Ty płacisz ale to nie znaczy, że tylko dlatego masz patent na zaliczanie egzaminów i ćwiczeń. Wśród uczących miałam wykładowców z największych uczelni polskich i zagranicznych, z Olsztyna (UWM), ze Szczecina, Torunia, Warszawy, z Ukrainy. Jeżeli studiujecie dla papierka to będziecie robić to z musu. Ja pracując zawodowo wybrałam sobie kierunek zgodny z moimi umiejętnościami i zainteresowaniami. Studiowałam z przyjemnością. A z władzami uczelni ważne sprawy nie załatwia się na "gębę" tylko zawsze na papierze. Na pismo musi być odpowiedź na piśmie. Proste i skuteczne. W każdym razie polecam tę Uczelnię.
    22.10.2013
  • do ciekawego

    osoba rektora najmniej znaczy na uczelni, rektor zwykle to furant, ma miec tytul prof i nie musi za wiele wnikac, co sie dzieje, dlaczego, z jakiego powodu, wazne, zeby ludzie zarzadzajacy uczelnia wiedzeli, jak ma funkcjonowac uczelnia, co ma oferowac studentom, czego wymagac, jaki standard prezentowac, na jaka kadre postawic, itd, itd. reasumujac - olac rektora, bo nic nie znaczy, wnikliwe pytania zadawjcie w dziale rekrutacji, pytajcie tez innych studentow, oni sa najlepiej zorientowani
    31.07.2013
  • patryk

    Szkoła denna
    26.07.2013
  • mała

    Sama studiowałam na tej uczelni. Nie jest tak jak każdy mówi, że za chodzenie są zaliczenia. Wręcz przeciwnie. Aby zaliczyć przedmiot trzeba się nauczyć!! Wykładowcy wymagający wiedzy, a nie obecności. A jeżeli chodzi o koszty to niestety lipa. Spore czesne a do tego wszelakie inne opłaty, np. za egzamin końcowy. Uważam, ze cena egzaminu powinna być w cenie czesnego, a nie za dodatkową opłatą.
    12.06.2013
  • ciekawy

    Nędza z biedą. Pani rektor ma 80 lat i bredzi.
    10.06.2013
  • Cierpliwy

    Szkoda pieniędzy na studiowanie w tak nędznej szkole
    29.05.2013
  • kolega

    Mówił mi kolega, żę to szkoła opanowana przez byłych ubeków. Ale ja nie narzekam. Nic nie robię, a zaliczam.
    12.05.2013
  • cierpliwy

    Najgorsza szkoła w wojewódzctwie
    08.05.2013
  • józek

    super uczelnia dla tych, którzy chcą mieć dyplom i nic nie robić.
    06.05.2013
  • pedagog

    Kompletne rozczarowanie.
    27.04.2013
  • ex student

    Omijać szerokim łukiem tę tandetę
    26.04.2013
  • kolega

    Kolega studiuje i sobie chwali. Nie trzeba przychodzić na zajęcia, egzamin polega na wpisywaniu. jednym słowem super. Jeden drobny feler: po tej uczelni firmy nie przyjmują do pracy (na ogół).
    22.04.2013
  • oszukany

    Wielka lipa. Uczą 80 letnie dziadki i babcie.
    21.04.2013
  • student informatyki i ekonometrii

    Szkoła potwornie podupadła. Dziś brakuje mnimum kadrowego, wykłądają magistrzy, tragedia. Z tego co wiem szkoła upada, wiec zrobili straszne oszczędności kosztem studentów.
    21.04.2013
  • Magda

    WSIiE to porażka, strata pieniędzy, kilku dobrych wykładowców, jak np. Pani dr siegień-Matyjewicz, dr Kuberska-Przekwas, Pan dr Matyjewicz
    16.04.2013
  • gmys

    ze zrywaniem umow wszedzie jest problem, chyba na kazdej uczelni, nie ma sie co dziwic, ze nie chca wypuszczac studentow bo z was żyja, a jak jest na socjologii???
    29.03.2013
  • LINK

    KIEDY CHCESZ ZREZYGNOWAĆ ZE STUDIÓW PO PODPISANIU UMOWY PRZEZ TELEFON MÓWIĄ OK NIE MA SPRAWY A PÓŹNIEJ WYSYŁAJA NAKAZ PŁATNICZY PŁACZ I PŁAĆ
    27.03.2013
  • Studentka

    Beznadziejna uczelnia, beznadziejni wykładowcy, szkoda czasu i kasy. Będę odradzać wszystkim...
    05.02.2013
  • Lidka

    Czy ktoś studiuje tu podyplomowo logopedię? Jestem ciekawa, jak oceniacie ten kierunek na TWP oraz prowadzących?
    11.11.2012
  • nieznana

    beznadzieja
    10.11.2012
  • Marcin

    Witam. Proszę dwa razy się zastanowić zanim pójdziecie na ta uczelnie. Ja powinienem był ją skończyć w tym roku, ale Pani G. mój promotor nie miała zielonego pojęcia o pracy mgr. nie wiedziała co to są problemy hipotezy i co najciekawsze w ankiecie musi być, podkreślam MUSI co najmniej 30-40 pytań bo inaczej będzie niewiarygodna.. poszedłem na korki do metodologa a ona się pogniewała na mnie bo jak ja mogę podważać jej autorytet, w momencie kiedy sama w tym samym czasie chodziła na korki do tego samego metodologa u którego byłem ja:D. okazało się, że temat który dr G. pomogła mi wybrać jest stylistycznie i badawczo źle złożony inie zostałby dopuszczony do obrony, a zaakceptowany przez dydaktyczną komisję uczelnianą. jak widać wszyscy na tej uczelni mają takie same pojęcie jak dr G. czyli nie mają go wcale.dziekan obiecywał gruszki na wierzbie, Pani rektor oczywiście tak samo i teksty typu ja chcę Panu pomoc, ja Panu pomogę mogła sobie jednak schować do kieszeni bo na koniec całej sytuacji odwróciła się ode mnie i wyparła się prawie wszystkiego co mówiła. odradzam tą uczelnię, składy kadrowe pozostawiają wiele do życzenia, większość magistrów bo jest taniej, wykładający doktor to już powoli rzadkość na tej uczelni.. Pozdrawiam wszystkich razem z Panem dziekanem przez małe d bo to d*** a nie facet oraz z Panią rektor na czele.
    22.10.2012
  • kitka

    Wyższa Szkoła Informatyki i Ekonomii TWP w Olsztynie prowadzi głównie studia zaoczne, ale mnie to bardzo odpowiada, bo nawet nie chciałam studiować dziennie. Tutaj rozpoczynam swój drugi kierunek, mam już licencjat z innej uczelni i mam nadzieję że porównanie wyjdzie na korzyć dla wsiie!
    29.08.2012
  • do iwony

    A tak z ciekawosci gdzie pracujesz? w zawodzie?
    06.08.2012
  • iwona

    studiuję tutaj socjologię, studia które każdy ocenia jako nieprzyszłościowe i bezsensowne a mi się naprawdę podoba! Bardzo fajna kadra, na spokojnie wszystko tłumaczą, a jak miałam praktyki to od razu po nich dostałam pracę. Polecam :)
    16.07.2012
  • marco

    cos bym o informatyce sie dowiedzial wiecej u nich, na ich stronie sa tylko wydzialy, nawet kierunkow nie podaja, a juz specjalnosci to nigdzie nie widze, moze slepy jestem, podrzucie cos o tej szkolce, warto myslec?
    06.06.2012
  • amelia

    Z tego co się orientuje to informatyka i ekonometria jak i więszkosć kierunków prowadzona jest w systemie niestacjonarnym. Jedynie na wydziale socjologii i pedagogiki kierunek pedagogika prowadzony jest w trybie dziennym.
    29.05.2012
  • socjologia

    ja jest na socjologii? kto studiuje w TWP ten kierunek? jak jest?
    05.04.2012
  • adas19

    ta szkola prowadzi w ogóle studia w systemie dziennym? czy informatyka i ekonometria jest prowadzona tylko w systemie studiów stacjonarnych? a jesli tak to poprosze o opinie o kadrze, poziomie zajec, warunkach studiowania i egzaminach
    02.06.2011