Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Bielsku-Białej (WSIiZ Bielsko-Biała)

Komentarze (26)

  • Bella

    Jestem zainteresowana studiami na specjalizacji Grafika komputerowa. Czy mogłabym prosić o jakieś szczegolowe opinie na temat szkoły i tego kierunku? Z tego co wyczytalam to Szkola jest chwalona. Ale chcialabym więcej sie dowiedziec czy warto.
    21.07.2017
  • Ramzii

    Polecam ten kierunek, grafika rządzi! Świetni ludzie. Super atmosfera.
    11.05.2017
  • Tomasz W.

    Ktoś pytał o grafikę komputerową. Na tej uczelni, nie było zbytnio takiej specjalizacji tylko podstawy. Teraz ponoć rozkręca się też grafika. Było zawsze dużo programowania od assemblera włącznie, sieci i baz danych oraz telekomunikacja, która utorowała moją ścieżkę w ICT. Poziom był wysoki i bardzo dobra renoma u pracodawców też.
    19.03.2017
  • Krzysztof

    Gdy studiowałem jeszcze w 2006 roku, była to elitarna jedna z najlepszych uczelni wyższych informatycznych w Polsce. Wówczas również w rankingach - gazet Wprost oraz Perspektyw plasowała się w czołówce. Uczelnia ta ma już swoją tradycje, od roku uczęszcza do niej nawet mój syn. Jestem na bieżąco a niezdecydowanym polecam.
    17.03.2017
  • Mateusz

    Ukończyłem Wyższą Szkołę Informatyki i Zarządzania w Bielsku-Białej w 2009 roku, później jeszcze studiowałem na Uniwersytecie Warszawskim Informatykę robiłem wówczas magisterium. Cóż mogę rzec. Było różnie raz łatwiej, raz cholernie ciężko. Zarówno na WSIiZ jak i UW, ale to jednak na WSIiZ się najwięcej nauczyłem. Pracuję w najlepszej firmie - gracze znają CDP Red !!!! ps. nie zapomnę min. tych wtedy nie łatwych zajęć z programowania w C'epie
    16.02.2017
  • Marcin

    Jak wygląda z progami punktowymi? Ciężko się dostać?
    29.01.2017
  • Paweł

    Nie żałuję wyboru tej uczelni. Prowadzący zajęcia dbają o to, by nauczyć, a nie "uwalać" potem na egzaminach z materiału, którego nie było. Skończyłem naukę już jakiś czas temu, ale z tego co wiem, odkąd trochę młodszej kadry doszło - jest jeszcze lepiej. Zajęcia z programowania, grafiki, sieci i baz danych to głównie praktyka, co także jest na plus.
    26.10.2016
  • Dawid

    Interesują mnie studia ze specjalizacja Grafika Komputerowa na tej uczelni, ktoś może się wypowiedzieć na temat tego kierunku ? :D
    12.07.2016
  • Magda

    Nie polecam tej szkoły głównie dlatego, że ma "niby" specjalizacje a tak na prawdę na dyplomie nie ma słowa o tym. Inżynier informatyk i tyle, jak nie pójdziesz potem na specjalizacje to nic z tego nie masz
    18.11.2015
  • Krzysztof

    Znam gościa informatyka, pracuje w Jastrzębiu jako IT czy kierownik IT w jakiejś firmie dystrybucyjnej chemii i kosmetyków czy coś takiego. Jeśli ta uczelnia kształci takich informatyków to nic tylko ją polecać.
    01.10.2015
  • Zoltodziob

    zaczynam studia od pazdziernika, czy polecacie ta uczelnie??? ma jakies minusy???
    21.07.2015
  • Zoltodziob

    zaczynam studia od pazdziernika, czy polecacie ta uczelnie??? ma jakies minusy???
    21.07.2015
  • Ing. Daniel

    Wybór tej uczelni był dobrą decyzją w moim życiorysie. Po szczebelkach kariery jestem specjalistą IT w Microsofcie. Zajmuję się głównie bazami - hurtowniami danych. Dzięki pamiętnym zaliczeniom, poprawkom z baz danych na WSI w Bielsku, utrwaliłem wiedzę i rozwinąłem się do takiego poziomu.
    02.04.2015
  • Henryk

    Bardzo dobra uczelnia informatyczna. Kończyłem ją w 2009 roku. Obecnie jestem doktorantem informatyki w Niemczech.
    21.01.2015
  • Mateusz

    Wysoki poziom, ukończyłem szkołę w 2009, dzięki niej rozwinąłem swoją wiedzę IT do tego stopnia, że pracuję jako IT Direcotor w dużej firmie w USA.
    12.11.2014
  • Zdziś

    Po takiej szkółce można skakać po piwo prawdziwym informatykom. Mam kilku takich współpracowników.
    23.02.2014
  • Kacper

    Bardzo dobra szkoła. Znam kilku informatyków po tej uczelni i naprawdę zajmują dobre stanowiska w firmach.
    18.02.2014
  • Tomek

    Kończyłem WSIiZ w 2003 roku, poziom nauczania był wysoki. Jak jest teraz, nie wiem, ale ja mogę tylko pochwalić.
    21.01.2014
  • Krystian

    nie polecam tej szkoły
    27.12.2013
  • @paca

    ta średnia tutaj według mnie jest nieadektwatna do poziomu, jest absolutnie za niska! co do ulg to może nie o to chodzi że płacisz i masz ulgę, ale o to że płacisz to masz lżej jednak niż na państwowej uczelni zaliczyć egzaminy i skończyć uczelnię, w końcu płacisz więc dbają o to żebyś został :)
    18.07.2012
  • paca

    Z tego co widzę uczelnia specjalizuje się tylko w informatyce, czy to znaczy że poziom jest wysoki? Z czego wynika ocena 4,4, jest to raczej dość niska ocena. Którą speckę polecacie?
    11.07.2012
  • Dorota12

    Karci chyba sobie żartujesz :) Jakie ulgi. Ja o tym nie słyszałam. Nie wiem jak możesz tak myśleć. Pojdziesz i nie bedzie zadnych ulg to zrezygnujesz ?:) hehe
    02.06.2011
  • Karci

    Ja słyszałem, ze w niektorych jednak jest taki zwyczaj, ze jak płacisz masz jakies ulgi.I to nie tylko moja opinia,lecz te innych. Ale szkołę ludzie chwalą bo ma dobry poziom
    29.05.2011
  • Oliwia

    Coś Ty! Myslisz , że jesli płacisz to nic nie bedą wymagali od Ciebie? Nietstety muszę Cię zmartwić bo wymagają w takiej sytuacji również. I to nie jest tak , że tylko w tej szkole bo z tego co się orientuje to w każdej trzeba się uczyć . Nie ma zasady , że skoro płacisz to nic nie robisz.
    24.05.2011
  • maciek

    Chcialbym iść na grafike komputerową , możecie mi powiedzieć coś wiecej o tej szkole? Sporo się płaci za czesne? Czy jesli płace kase to dają luzy troche? Nie wymagaja aż tak wiele jak na Uniwerkach? Są jakieś taryfy ulgowe?
    21.05.2011
  • Olka

    Nooooo lubie tą szkołę , co tutaj dużo gadać ten niebieski budynek zostanie na zawsze w mojej pamięci . Oczywiście , ludzie , z którymi imprezuje się do rana oraz komputery do dyspozycji studetów , co na innych uczelniach jest żadko spotykane! !
    16.05.2011