Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Medyczna w Białymstoku (WSM Białystok)

15-875 Białystok , ul. Krakowska 9
+48 (85) 749 94 30,

Komentarze (54)

  • kosm

    Polecam !
    27.06.2017
  • Kosmetologia - opinie o kierunku

    Planuję iść na Kosmetologię i zależy mi na opiniach dziewczyn, które tutaj studiują na WSM w Białymstoku.
    17.05.2017
  • Piele

    Jak jest na pielegniarstwie? Polecacie?
    12.08.2016
  • Kuba

    Czy cos sie zmienio na uczelni a dokladniej na fizjoterapii? i ktos poleci ta uczelnie?
    07.07.2016
  • Marti

    Pilnie potrzebuję odkupić materiały dydaktyczne z kosmetologii . Czy ktoś coś ? marti7652a@gmail.com
    21.06.2016
  • fizjo

    hmm ... to gdzie w Białymstoku na Fizjoterapię, jesli odradzacie tutaj? na panstwową sie raczej nie dostanę. Gdze prywatnie?
    23.05.2016
  • mn...,

    Stypendium socjalne na tej uczelni .... haha i nic do dodania , uległo zmianie od stycznia, ale co tam decyzje otrzymałyśmy w maju, z czego 40 % zaliczki niecałe 200zł, za kwiecień prawie nic, i teraz ludzie za co maja zapłacić za ten miesiąc. Na innych uczelniach nie ma takiego problemu,a tutaj zmiana non stop, i z dnia na dzień zostajesz bez środków. Wciskają ludziom kłamstwa .
    20.05.2016
  • K

    Szkoła okropna. W ogóle nie można się porozumieć z prowadzącymi, uważają Cię za śmiecia. Nie ma mowy o jakiejkolwiek pomocy od prowadzącego, a zwracają się z problemem dowiadujesz sie ze to jest tylko i wyłącznie twój problem i ich to nie obchodzi. Dopowiadają sobie i obgadują uczniów. OKROPNA. Nie polecam
    03.12.2015
  • masakra

    uczelnia straszna. studiuję na niej..... załatwienie czegoś w dziekanacie= zapłacone czesne. Większość wykładowców jest z Białorusi, mają super tytuły typu dr n. med. itp a nic nie potrafią przekazać. jestem na 3 roku a spotkałam tylko 4 wykładowców, którzy potrafili coś przekazać i czegoś nauczyc. Odkąd odeszła z dziekanatu Pani Kinga to jakaś katorga Panie z dziakanatu mają po 10 wersji do jednej sprawy niczego nie możesz załatwićone wiecznie nic nie wiedzą. Zaopatrzenie tej uczelni do zajęć praktycznych jest minimalne. Uczelnia ta łapie się wszystkiego typu liceum ogólnokształcące medyczne, szkoła mundurowa, studia, studium medyczne a nic nie jest porządnie zorganizowane. Niektórzy wykładowcy są sami znudzeni tym co mówią. Biblioteka jest gorzej niż minimum zaopatrzona bo posiadają po 4 egzemplarze jednej książki na studia dzienne i zaoczne jeżeli nie zwrócisz czegoś w terminie masz naliczane odetki.... szkoda gadać. Uważam że to był najgorszy wybór jaki mogłam podjąc.... jeżeli chcesz coś osiągnąc i jaką wiedze posiadać w kierunku studiów musisz samemu poświecic mase czasu wolnego żeby posiąść tę wiedze. masakra na magisterkę pójdę na pewno nie tu bo szkoda mejego czsu i pieniedzy. wole zapłacic innej uczelni i mieć nadzieję że bedzie lepiej. może to i prawda, że jak chcesz coś osiągnąc to uczelnia Ci w tym nie przeszkodzi ale warto też podkreślić że Ci w tym nie pomoże a jak zabaczysz jakie ta uczelnia i wykładowcy mają podejscie do Ciebie to w pepnym momencie zaczynasz mieć tak samo wyj***** co oni....
    05.10.2015
  • Przemek

    Ktos studiuje Ratownictwo? Mam pare pytań.Jak patrza na obecnosc na zajęciach,niestety czasem wypada mi robota w weekendy,2 pytanie da sie obejsc niektóre praktyki?
    21.09.2015
  • michał

    nie wiem jak jest na kosmetologii ale na pielęgniarstwie super. Dobry dojazd wykładowcy pracujący na stałe w szpitalach więc wiedzę książkową przekładają na przykłady z życia wzięte. Nie żałuję ani jednych zajęć praktycznych na tej uczelni.
    28.08.2015
  • oliwka

    Interesuje mnie Kosmetologia w trybie zaocznym na Krakowskiej ?? Kto studiował ,może coś więcej napisać na temat tego działu jakie są warunki i czy warto ? z tego co widzę są podzielone opinie ??
    09.07.2015
  • Aaaa

    Kosmetologia: Bardzo żałuję swojej decyzji i liczę już dni do końca roku akademickiego. Za tak wysokie czesne muszę nosić własne lakiery do paznokci na zajęcia praktyczne, maszyny są stare i często nie działają. Godzin praktycznych jest naprawdę niewiele za to czas w piątki musiałam marnować na wf... Nazwy przedmiotów sobie, a treść na nich wykładana sobie. Wykładowcy niezwiązani w żaden sposób z naszą branżą przekazują informacje na temat swoich zawodów. Królem w tej kwestii pozostaje doktor Balejko, który urządza na wykładach hurtownię swoich książek do logopedii! Skandaliczne zachowanie tolerowane przez władze uczelni... Bardzo słaba kadra, nie znalazłam nikogo, kogo mogłabym brać za autorytet. Młoda kadra kosmetologów na dużo wyższym poziomie niż 'stare wygi' zza wschodniej granicy, których znajomość języka jest co najmniej wątpliwa. Jeżeli nie masz matury ze ścisłego przedmiotu, to nie masz wyboru i drzwi UMB są dla Ciebie zamknięte. Wtedy licz tylko na siebie, szkolenia i pracę poza uczelnią, bo tutaj nikt w niczym Ci nie pomoże. A na pewno nie w zdobyciu wiedzy i kwalifikacji.
    23.03.2015
  • Były student

    Polecam tę Uczelnię!! Świetna kadra, dużo zajęć praktycznych nie tylko na Uczelni, ale i poza nią ( w szpitalach, Domach Pomocy Społecznej, w Hospicjum). Pozdrawiam wszystkich studentów z pielęgniarstwa.
    19.03.2015
  • studentka kosmetologii

    Nie podoba mi sie ta uczelnia. Zamierzam zrezygnować po zakończeniu semestru. Wykładowcy przychodzą albo nie przychodzą, tak jak im się podoba. Na zajęciach praktycznych róbcie co chceta i ogólnie są nudne i beznadziejne. Zdecydowanie nie polecam, za takie pieniądze, które placimy powinno być coś lepszego!!!!
    31.01.2015
  • Studentka Kosmetologii

    Obecnie studiuję Kosmetologię magisterską na tej uczelni i bardzo polecam. Żałuje że licencjat robiłam na Uniwerku Medycznym, bo posiadam wiedzę ale tylko teoretyczną. Brak mi praktyki, którą mają dziewczyny po licencjacie. Koło naukowe na kosmetologii rewelacja. Uczelnia ładna, panie w dziekanacie zawsze pomogą i nie strach tam wejść, wykładowcy dużą wagę przywiązują do ćwiczeń, nie ganiają jak psów z indeksami po kilkanaście razy jak to było na publicznej uczelni, zajęcia zumby rewelacja. Polecam każdemu.
    29.01.2015
  • pielęgniarstwo

    Jestem absolwentką pielęgniarstwa, pracę znalazłam praktycznie od razu i to w zawodzie (ps. dziękuję Paniom z dziekanatu za szybkie przygotowanie dyplomów, dziewczyny są super), jeżeli ktoś liczy na łatwiznę, że jak zapłaci to będzie miał wszystko łącznie z piątkami na dyplomie to się myli. Kształcenie praktyczne na bardzo wysokim poziomie, w większości w szpitalach, kadrę również stanowią pracownicy służby zdrowia. Ogólnie to polecam każdemu, kto chodź trochę ma zapał i chęci do nauki. Komentarze negatywne o tej uczelni są pisane chyba tylko przez osoby, którym nie zależy na nauce.
    28.01.2015
  • studentks

    WSMED-super szkoła-POLECAM!!!
    16.01.2015
  • Zadowolona Absolwent

    Jestem absolwentką WSMED mam pracę, dobrze płatną, którą lubię, a co najważniejsze w Białymstoku. Jestem zadowolona, że wybrałam tę Uczelnię dzięki temu nie miałam problemu ze znalezieniem pracy. Droga Absolwentki i drogi xDuranteVitax- trochę wysiłku, chęci do nauki i solidnej pracy, a na pewno Indeks WSMED nie będzie przeszkodą w znalezieniu pracy.
    28.12.2014
  • Absolwentka

    HAHA praca po tej szkole,śmiech na sali, wystarczy że spojrzą na dyplom i tej Pani podziękujemy. Nikt nie liczy się z tą uczelnią. Akademia Medyczna to co innego.
    12.12.2014
  • daga

    Jestem zadowolona z Uczelni. W końcu dużo zmian. Na pracowni są kosmetyki, kadra jest w większości nowa, na rzetelnym poziomie. Nic dodać nic ująć.
    10.12.2014
  • xDuranteVitax

    Jeżeli masz czas, żeby go tracić, to polecam tą uczelnie. Wykładowcy tutaj nie WYKŁADAJĄ danych treści z określonych przedmiotów tylko opowiadają życiowe historie jak to teść, mąż, siostra, czy babcia, coś tam zrobili. Studenci są traktowani tutaj jak dzieci, chociaż na moim kierunku są osoby, które mają ponad 20 lat, a zdarzają się i osoby po 50 r.ż. Zamiast uczyć przedmiotów zawodowych i przygotowywać do egzaminu państwowego, to opowiadane są opowieści dziwnej treści. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć musisz zrobić to na własną rękę, a dostanie materiałów czasem graniczy z cudem, bo jak sobie nie wychodzisz, to nie masz (niektóre rzeczy są udostępniane tylko osobom, które chodziły i prosiły, a nie dla całego roku). Zdecydowanie ODRADZAM.
    07.12.2014
  • student

    SZCZERZE ODRADZAM. wykładowcy (w większości ze wschodu) na wykład przychodzą albo nie, zależnie od humoru. poziom nauczania beznadziejny. wykład = czytanie przez profesora/doktora/magistra slajdów z prezentacji. ćwiczenia = tu macie to i to, róbcie, a ja w tym czasie będę klikać w telefonie/laptopie. plan zajęć nachodzi na siebie bardzo często, potem trzeba prosić o zmianę. UCZELNIA BEZNADZIEJNA
    08.11.2014
  • studentak

    Jestem studentką WSMED - dzięki temu obecnie pracuję i jestem zadowolona - polecam tę Uczelnię szczególnie kierunek fizjoterapii.
    26.08.2014
  • student

    Szkoła super-dzięki niej mam pracę
    25.08.2014
  • nick

    Nie polecam. Traktują studentów jak idiotów, ciągle tylko "kasa,kasa,kasa"-tam NIC nie masz za darmo.. Kosmetyki po terminie,albo ich brak. Coś załatwić? Zapomnij :) Wiecej nerwów niz pozytku.
    01.07.2014
  • Siwy

    Szkoła wyzyskiwaczy studentów.
    08.06.2014
  • aug

    dlaczego słaba
    15.02.2014
  • studentka

    Najgorsza szkoła na podlasiu, jakie koła naukowe?Możliwości studiowania za kasę i nic więcej. Nie polecam tej szkoły.
    12.02.2014
  • 000

    kochani szkoła daje dużo możliwości koła naukowe, wyjazdy. Trzeba się uczyć, jeśli ktoś jest w czymś dobry to niezależnie jaką uczelnię skończy zawsze znajdzie pracę w Polsce za godne pieniądze
    27.11.2013
  • Rozgoryczona

    Naprawdę odradzam studia na tej uczelni, szczególnie jeśli chcecie studiować zaocznie.
    23.11.2013
  • kasia

    sory :P podologi :)
    11.11.2013
  • kasia

    a był ktoś z was może na studiach podyplomowych na podoligii ?
    11.11.2013
  • cathy

    do Mercia: kosmetyczka to nie to samo co kosmetolog!! ogarnij się trochę.
    01.11.2013
  • cathy

    świetna uczelni? pff a potem zanosi się CV i wystarczy, że przyszły pracodawca zobaczy nazwę ukończonej uczelni i od razu na wejściu jest do widzenia. Wiem, bo moja koleżanka po kosmetologii została odesłana z kwitkiem i komentarzem:"jak Pani skończy dobrą uczelnie to proszę się zglosic" te same pieniądze na płatnych na umb a wiec logiczne która uczelnie wybrać
    01.11.2013
  • mdg

    super uczelnia polecam
    17.10.2013
  • angela

    Chciałabym się zapytać kto teraz idzie na fizjoterapie na studia dzienne?
    04.09.2013
  • maryjan

    hejterzy wszędzie się znajdą, ja studiowałem na kilku uczelniach i na prywatnych jest o niebo lepiej niż na państwowych, na umb do Dziekanatu strach było wejść bo zaraz leciało "zamknięte, wyjść! itp." a profesory ganiali ludzi jak psów
    02.09.2013
  • Naiwna

    Może i stronka ładna, ale nic poza tym. Najwięcej maja tam do powiedzenia osoby najmniej kompetentne. Naprawdę dobrzy wykładowcy (z tytułami, doświadczeniem, ogromną wiedzą i podejściem do studenta) już dawno opuścili mury uczelni. Nie polecam i żałuje zmarnowanych tam lat.
    13.07.2013
  • plg

    pozdrawiam Panią Agnieszkę z dziekanatu, zawsze można na nią liczyć, solidnie wykonuje swoje obowiązki zawodowe, aż miło tam zaglądać!!!!!!!!!!!!!
    10.07.2013
  • ela

    Studiują na tej uczelni fantastyczni ludzie,którym podcina się skrzydła.Nie zasłużyli na takie traktowanie za duże pieniądze płacą,by traktować ich jako zło konieczne......
    09.06.2013
  • emila7

    Hej Ola:) Mam do Ciebie pytanie interesuje mnie w jaki sposób przeniosłaś się na UMB?
    19.05.2013
  • ola

    Wyższej szkoły medycznej - Nie nazwałabym tego nawet uczelnią. Teraz studiuje na Uniwersytecie Medycznym i dopiero wiem co to są studia.
    14.05.2013
  • tali

    NIKOMU NIE POLECAM TEJ SZKOŁY!! W podstawówce można więcej się nauczyć. Zajęcia praktyczne na odwal - róbcie co chcecie. Fajnie róbcie, tylko żeby jeszcze było na czym, brak podstawowych sprzętów, kosmetyków. Za te pieniądze pracowania powinna być ful wyposażona, a nie wieczne pustki - brak nawet wacików. Wykłady - trudno to nazwać wykładami, jak wykładowca chce to sobie przyjdzie, jak nie to nie. Śmiech po prostu śmiech. Szkoda mi tylko zmarnowanych 3 lat
    14.05.2013
  • bio

    Jeżeli masz coś innego do wyoboru to lepiej zrezygnuj z WSMED. Kończe w tym roku tą tragiczną szkołe CHWAŁĄ CI PANIE że przeżyłam. Na pocżątku moze byc ok, ale potem sama zobaczysz ze cos jest tam nie tak jak trzeba. Podejscie do uczniów? Jestesmy debilami ktorzy wybrali prywatna szkole bo na nic wiecej ich nie stac-to jest wlasnie ich podejscie. Wszystko kosztuje,tam nic nie masz za darmo. Rok 6 400 ale co do czego to wyjdzie z 7 000.
    06.04.2013
  • ???

    napiszcie cos wiecej, bo ja jestem zainteresowana studiami tutaj, stronke maja super, wyglada to ladnie, jak sie czyta info, tez bez zarzutu, pomijam panie i obsluge w dziekanacie, bo to wszedzie chyba koszmar jakis, ale mnie interesuje jak studia wygladaja??? jakie sa warunki? sale na cwieczenia? wykladowcy jakie maja podejscie? no wszystko generalnie, asia
    06.03.2013
  • Kosm

    Nie polecam tej szkoły. Uczniów traktują jak głupków, w dziekanacie nigdy nic nie wie..0 ładu. Studiowałam kosmetologie. Na szczęście już ją skończyłam :)
    05.03.2013
  • aga

    z tego co widze to i pielegniarstwo jest zaoczne. był ktoś na fizjoterapi ? co sadzicie o tej szkole?
    17.09.2012
  • paulina

    kurde chciałam iść na pielęgniarstwo zaocznie a tutaj taki psikus że można tylko dziennie ;(. cholera, czy ktoś wie może jak wygląda to z planem zajeć? można się jakoś dogadać z przenoszeniem z grupy do grupy? mam dobrą pracę teraz i chciałabym ją utrzymać w trakcie studiów...
    18.07.2012
  • do marek

    marek, a mógłbyś napisać coś więcej o tym ratownictwie? właśnie mam zamiar tam iść, ale nie mam kompletnie kogo zapytać o info. Jak stoi sprawa z kadrą, praktykami itd?
    06.07.2012
  • marek wasilewski

    skończyłem Ratownictwo, ciężko było ale dzięki temu mam pracę
    11.06.2012
  • Joannaa

    Szkoła bardzo dobra moim zdaniem. Super spełnia swoje zadania jesli chodzi o nauczanie. ja byłam na kosmetologii i jestem bardzo zadowolona. Wiele wysniosłam wiaodmości i nie było nudno. Aczkolwiek ja jeszcze dodatkowo wiele robilam z własnej checi w domu
    13.12.2011
  • Mercia

    Obecnie myśle , że kosmetyczka to dobry zawód , ludzie coraz bardziej dbają o wygląd zewnętrzny . Jest to nasza wizytówka. Mam wielu znajomych , z którymi rozmawiałam na temat tej uczelni. Opinie są różne, jednak wiele moich koleżanek , które miały styczność z tą uczelnią potwierdzają opinie , że warto. Nic nie jest dane za darmo . Jeśli chcemy coś osiągnąc musimy włożyc trochę pracy w to. Czasami mówiły , że musiały się namęczyć aby zdać pozytywnie egzamin . Ale świdczy to bardzo dobrze o uczelni. Przecież chcemy w przyszłości udać się do specjalisty.
    21.05.2011
  • Jolka

    Jestem po tej uczelni . Ja byłam na kosmetologi. Obecnie pracuje jako kosmetyczka - uwaga w swoim gabinecie :) Jakoś mi sie udało i mysle, że pomogło mi to , że tam studiowałam . Ja byłam na niestacjonarnych , o ile dobrze pamietam to przyjeli 100 osób - taki byl limit na zaoczne. Teraz wiem , ze przymują 120 - moja dobra znajoma poszła w moje ślady .
    16.05.2011