Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia K. Kujawskiego w Toruniu d. TWSP (WSP Toruń d. TWSP)

Komentarze (59)

  • Ok

    Mam znajomego, który studiuje na WSP w Inowrocławiu Kryminologie i jest bardzo zadowolony. Poziom taki jak na każdej uczelni, trzeba jeździć na zjazdy i "coś robić". Organizacja i wykładowcy w porządku.
    12.03.2017
  • wac

    To nie jest pierwsza uczelnia niepubliczna o samodzielnym profilu tylko filia toruńska (są dwa adresy podane na www a nie tylko jeden) poza tym to jest szkoła o profilu zawodowym.Poza tym niestety widzę że to jest szkoła widmo dla etatowców z określonej grupy "wzajemnej adoracji"... To taki pomysł na ratowanie niepowodzeń z innego miasta a nie rozwój.
    07.11.2016
  • Ino

    @wac przepraszam ale się nie zgodzę, że w Inowrocławiu są szkoły wyższe. Jest filia WSG ale to nie to samo to pierwsza szkoła wyższa z siedzibą w Inowrocławiu.
    13.10.2016
  • wac

    W Ino to nie pierwsza wyższa szkoła! Już mnie irytuje fakt, że wszędzie o tym trąbią w ten sposób, a Ino ma już uczelnie wyższe!!! Słabo to wygląda powiem wam ze względu na wizerunek miasta! Kulają się na patronie! Denerwuje mnie to!
    13.10.2016
  • ktoś

    szkoła ma zaskakująco niski poziom nauczania, płacisz zdajesz a nic z tego nie masz . Stanowczo nie polecam, Zmarnowane lata nauki , za rok wybiorę na pewno inna uczelnie
    21.09.2016
  • Mr.

    Jak to jest z tą uczelnią? Miała zmienić nazwę na Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego I przenieść się Inowrocławia.
    31.08.2016
  • kryminologia?

    to jest jakaś nowość w tej szkole? ktoś to studiował?
    26.07.2016
  • Kaf

    Czy ktoś się wybiera na zarządzanie zasobami ludzkimi na TWSP? Ktoś juz moze studiuje na tym kierunku?
    17.07.2016
  • Moni

    Sprawdzałam czesne w Bydgoskiej Szkole Wyższej i Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu opłat na kierunku Kosmetologia niższe o około 1000 zł za rok nauki. Moja koleżanka kończy kosmetologię w Toruńskiej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości mówiła mi że co nabór to studentów coraz mniej. Idę na którąś z uczelni z Bydgoszczy raz że sporo mniejsze opłat a dwa taka Bydgoska Szkoła Wyższa dużo większa uczelnia maja tam wiele kierunków np. fizjoterapię I stopień oraz stopień II BSW to duża i stabilna uczelnia około 10 kierunków.
    23.02.2016
  • pam

    Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
    07.09.2015
  • pam

    Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
    07.09.2015
  • AlaB

    Ktoś wybiera się na kosmetologię w tym roku?
    04.09.2015
  • KasiaK

    Kto idzie na Kryminologie ?
    26.08.2015
  • Ggosia

    Wybiera się ktoś może na transport i spedycję ?
    22.08.2015
  • Adam

    Właśnie skończyłem szkołę i wybieram się na studia. Moim marzeniem było studiować kryminologię, niestety najbliższa do tej pory była w Gdańsku (działa całkiem od niedawna, działa dopiero od 2 lat na UG). Niedawno dowiedziałem się, że TWSP otworzyło ten kierunek i mam zamiar się zapisać. Od jakiegoś czasu czytam opinię na temat tej szkoły i poznałem kilka osób. Uważam, że jest to mega dobra uczelnia i mam nadzieję na niej studiować.
    12.08.2015
  • Marta

    Moja znajoma studiowała na TWSP kosmetologię i była bardzo zadowolona. Ja też dotarłam do info, że otwierają kryminologię i idę na studia zaoczne, żeby pogodzić studiowanie z pracą. Super, że otworzyli ten kierunek, zwłaszcza, że TWSP znajduje się w miejscu mojego zamieszkania :)
    11.08.2015
  • Asia

    Dowiedziałam się z facebooka, że w Toruniu otwierają kryminologię! Właśnie na taki kierunek czekałam, ale nigdzie w województwie go do tej pory nie było. Bardzo się cieszę, że w końcu będę mogła pójść na zaoczne studia na kierunku, który zawsze chciałam i jednocześnie pracować zawodowo.
    10.08.2015
  • bąbel

    Niedawno usłyszałam o tym, że na TWSP jest możliwość studiowania kryminologii i dobrze się złożyło, bo od dawna czekałam na taki kierunek. Zawsze chciałam poszerzyć swoją wiedzę w tej dziedzinie nauki, a TWSP jedyną jedyną uczelnią, która w moim regionie oferuje właśnie kryminologię. Pracując w Toruniu jest to dla mnie najlepsza z możliwości, dzięki której mogę dalej rozwijać się zawodowo, a do tego studiować kierunek, który od dawna mnie fascynuje.
    06.08.2015
  • M

    na TWSP jest nowy kierunek kryminologia
    06.08.2015
  • Nowa

    Hej, chciałabyym się zapytać czy ktoś się wybiera na inżynierie zarządzania ?
    06.07.2015
  • maja

    Poziom na TWSP jest dość wysoki a wykładowcy choć mili swoje wymagają. I naprawdę nie chce mi się już czytać tych żenujących komentarzy że nie trzeba się uczyć!!!
    26.04.2015
  • Wayka

    Widzę,że WSG za wszelką cenę idzie na ilość a nie na jakość. Piszecie ,że rozmowy są w toku o przeniesieniu studentów z TWSP na WSG. To jak to ocenić ? Zbyt niski poziom ze strony osób drugiej uczelni. Gdy ktoś się ceni i zna swoją wartość nie będzie musiał podstępnie odbierać drugiej uczelni studentów , bo sami do niej przyjdą. Czy UMK musi stosować takie chwyty reklamowe .NIE!!! Bo jest Uczelnią z długoletnim stażem i nie potrzebuje tego. Wszystkie te lata dały owoc prestiżowej Uczelni.
    06.01.2015
  • Mayka

    Czytam opinie i zastanawiam się czego tak właściwie oczekujecie od uczelni i wykładowców? Jestem studentką 3 roku i uważam , że poziom nauczania wcale nie jest zbyt niski. Największy nacisk jest na przedmioty , które naprawdę będą przydatne w pracy. I nic w tym dziwnego.Studiowałam również na UMK inny kierunek i niczym poziom się nie różni. ukończyłam tą uczelnię i mogę śmiało się na ten temat wypowiedzieć. TWSP jest dobrą uczelnią i jeśli ktoś uważa ,że bez nauki można ją skończyć to niech zaliczy bez zaglądania w książki biochemię , anatomię czy dermatologię . Powodzenia :) Zawsze możecie iść na Uniwersytet Jagieloński ,jeśli jesteście tak zdolni :)
    06.01.2015
  • Genek

    No to idą po was, WSG już zagięło na was parol, rozmowy ze studentami na przejście są w toku, hehehe
    27.11.2014
  • Aleksander

    A co za szkoła co za wyjątkiem 3 osób nie ma etatowej kadry dydaktycznej, taki widać z polonu. To jest dowód na to, że szkoła chyli się ku upadkowi.
    22.11.2014
  • xxx

    Polecam jesli ktos chce to da rade, atmosfera i ludzie jak najbardziej Spoko.:)
    04.11.2014
  • DidiZet

    Trzeba było skończyć Technikum i wtedy iść na szkołę wyższą. Jestem absolwentem Technikum Logistycznego i wybieram się na twsp, myślę że na poczatek jest to dobry wybór, mam nadzieje, że znajdą się odoby na kierunek logistyka w służbach mundurowych, bo taki jest mój cel nauki. Pozdrawiam.
    19.07.2014
  • a nam na WSG

    to nawet pracę załatwiają takie mamy chody.
    19.02.2014
  • tomi

    Jestem na 4. roku logistyki. Moja opinia: nie narzekajcie ludzie, bez przesady, szkoła jest bardzo ok, wykładowcy także. Wystarczy tylko chcieć. Wiele nie trzeba, by zaliczać. Trochę chęci, poczucia obowiązku i przekonania, czego się chce. A jeśli niektórym się wydaje, że poziom jest za niski, to niech zmieni uczelnię. Jeśli chcesz, nauczysz się tego samego, czego wymagają gdzie indziej. Program jest ten sam. Atmosfera w TWSP jest naprawdę ok, polecam.
    17.11.2013
  • Obserwator

    Totalny kretynizm tam panuje.
    12.10.2013
  • hajs_93

    juz podniesli a podobno ma byc jeszcze wyzsze czesne? daleko nie szukajac jest taniej...
    30.09.2013
  • student1

    ma ktoś na sprzedaż notatki z pierwszego roku z Logistyki z TWSP
    30.09.2013
  • brak wiedzy!

    widac juz po buzkach studencikow...odbieraja dyplomy barany i się cieszą, a nie wiedza jeszcze, ze na produkcji beda tyrac wielcy magristowie hahahahahah. barany
    27.09.2013
  • student1

    czy ktoś ma notatki z pierwszego roku z kierunku logistyka z TWSP
    27.09.2013
  • Student

    Szkoda, tylko że czesne jest wyższe, niż w poprzednim roku..
    16.08.2013
  • aska3371

    money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, to zalezy co bardziej Cie interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
    16.07.2013
  • aska3371

    money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, Gl zalezy co bardziej Cieply interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
    16.07.2013
  • aska3371

    Jak myslicie czy warto studiowac logistyke na twsp czy wybrac inna uczelnie ?
    16.07.2013
  • money555

    Jaki najlepiej wybrać kierunek logistyki na twsp? Trochę dużo ich się zrobiło...
    14.07.2013
  • wyrwacchwasta

    Sprzedam komplet notatek z 3 roku Turystyki (TWSP) wraz ze wszystkimi referatami zaliczeniowymi. Notatki kompletne i staranne, niczego nie brakuje. O kontakt proszę mailowo wyrwacchwasta@wp.pl
    19.06.2013
  • adi_comando

    Zgadzam się z Kiperem.., jeśli chodzi o poziom to każdy by sobie dał radę, bo wystarczy załatwić notatki. Zajęcia są w dwuch różnych miejscach więc się jeździ po całym toruniu bez konca.
    07.06.2013
  • Kiper

    Sorry, ale większość komentów jest chyba sponsorowana. Szkoła żenada, przyjemna kadra to fakt, uczyć się nic nie trzeba to fakt (na zal. wystarczy przygotować/ skopiować prezentację), ale w takim razie jak się przyuczyć do zawodu? Po tej uczelni ma się tytuł i można się nim podetrzeć.
    01.06.2013
  • Raf

    Taka opinia szola nic oznacza ze nie ukonczylas twsp. Poziom studiów wysoki. Osobiście studiuje, trzeba się uczyć i co najważniejsze to co mam na zajęciach przydaje mi się w pracy. Jednym słowem praktyczne studia. Logistyka jest górą.
    23.05.2013
  • Boss

    Studiowałem na tej uczelni. Spokojnie mogę ja polecić. Nikt nie podnosi czesnego w trakcie studiowania, wykładowcy ok. I zajęcia w samym centrum Torunia!!
    23.05.2013
  • magda

    powie ktoś coś więcej na temat turystyki i rekreacji ze specjalizacją hotelarstwo? mam zamiar się wybrać w tym roku na studia tam. najlepiej jakby ktoś dał jakiś namiar do siebie.. chętnie bym porozmawiała i podpytała o parę rzeczy.
    20.05.2013
  • szola nic

    beznadziejna, poziom zerowy, szkoda czasu i pieniędzy
    18.05.2013
  • apek

    jak coś o turystyce to naprawdę warto, można sobie pooglądać galerię na stronie twsp trochę się już najeździliśmy i mamy naprawdę fajnych profesorków, z którymi można konie kraść, atmosfera też fajna bo mała uczelnia i wszyscy się znają- jedna duża rodzina:)
    21.03.2013
  • do damiana

    dlaczego pytasz o lotnictwo i kosmonautyke? Torunska nie ma takich kierunkow?
    10.02.2013
  • hookah

    mógłby ktoś podać jakiś namiar do siebie studiujący hotelarstwo,w celu podpytania się o parę spraw ?
    06.11.2012
  • glob

    bartek - hotelarstwo to lepszy plan, zbyt dużo osób jest na turystyce teraz. Hotelarstwo jest ciekawsze, a jak pojedziesz na erasmusa to już w ogóle magia - na praktyki można się wybrać nawet do Singapuru, jeśli się jest na zagraniczenj uczelni
    28.10.2012
  • hello

    toruńską wyższą szkołę przedsiębiorczości mogę polecić wszystkim zainteresowanym, a to ponieważ uczelnia oferuje dobry poziom studiów. kadrze nie można nic zarzucić, wykładowcy cały czas się dokształcają. zaplecze naukowe uczelni też jest odpowiednie ;)
    16.08.2012
  • damian

    o co chodzi z tym kerunkiem Lotnictwo i kosmonautyka z WSSrodowiska z Bydgoszczy? Ktos to studiuje? a jesli tak, co jaki jest poziom i co sadzicie o tej propozycji dla maturzystow?
    29.07.2012
  • bartek

    zastanawiam się teraz nad wyborem specjalności, między tur międzynarodową a hotelarstwem. czy ktoś mógłby mi polecić co jest lepsze?
    04.07.2012
  • studentka

    No muszę przyznac miałam dylemat udając się na studia, wiele opinii o uczelniach czytalam, zastanawialam się jaki kierunek wybrać i na której uczelni studiowac. i własnie dość dużo osób polecało toruńską wyższą szkolę przedsiębiorczości jak pytałam o szkolnictwo wyższe w toruniu. z mojej perspektywy - polecam, naprawdę dobra jakość kształcenia.
    22.05.2012
  • Stąd

    Po logistyce dostaje się tutaj inżyniera, więc o pracę trudno nie będzie. To bardzo pożądany zawód w dzisiejszych czasach, a i prognozy z nim związane są ciekawe. Klepać biedy raczej się nie da. Stąd też mój wybór
    01.05.2012
  • kosmetologia jeszcze na UMK

    Toruńska SW calkiem niezle prowadzi kosmetologie i smialo mozecie dziewczyny uderzac, zreszta w Toruniu nie macie zbyt wiele mozliwosci, bo albo uda Wam sie dostac na Uniwerek Mikolaja KOpernika, jelsi srednia macie przyswoita, albo pozostaje wam Torunska, no chyba ze macie blisko do Bydgosczy, to tam macie dwie szkolki prywatne z tym kierunkiem, na pewno WSNauk o Zdrowiu i jeszcze jakas jest
    25.04.2012
  • kosmetologia?

    ja suzkam w Toruniu kosmetologii dla siebie i kolezanki, podrzuccie cos o Toruńskiej, jak wygladaja tu studia, jaki klimat, skad kadra, w sensie wykladowcy, jaki poziom, dzieki, jagoda
    05.04.2012
  • roman

    zamierzam studiowac bezpieczenstwo narodowe, orientujecie sie moze, jaka jeszcze uczelnia z Torunia prowadzi ten kierunek, czy w ogole jakas ma w ofercie? a jelsi tak, to ktora wedlug waszych opinii szkola bedzie lepsza? druga sprawa - jaka polecacie specjalnosc na bezpieczenstwie narodowym?
    28.02.2012
  • Logo

    Mysle nad logistyka sluzb mundurowych. jaki po tym bede mial zawod?
    18.01.2012