Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach (WSTKiT Kielce)

Komentarze (61)

  • studia

    Witajcie, chciałbym wybrać studia w tej uczelni lecz nie jestem z Kielc, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak daleko jest akademik od uczelni ale tak w praktyce, ile czasu zajmuje dojście/dojazd na uczelnię?
    19.03.2017
  • f

    Super uczelnia, polecam
    23.02.2017
  • Adi

    Również jestem pozytywnie nastawiony do tej uczelni, powoli zbliżają się egzaminy ale póki co bez stresiku, wydaje mi się, że pójdzie gładko, przedmioty są na tyle "przyjazne", że nie będzie problemu z przyswojeniem wiedzy
    09.12.2016
  • Kamil97

    Drugi tydzień roku akademickiego i muszę przyznać, że jestem bardzo usatysfakcjonowany ze swojego wyboru. WSTKiT to był strzał w 10! Póki co sami przyjemni i pomocni wykładowcy, całkiem przystępny rozkład zajęć, spoko ludzie. Mam tylko nadzieję, że sesja mnie nie pokona ;)
    17.10.2016
  • Były student

    Bardzo dobra uczelnia, można się dużo nauczyć, a wykładowcy są naprawdę dobrzy i i życzliwi dla studentów.
    20.08.2016
  • miki

    Od października zaczynam tutaj edukację, słyszałem same pozytywne opinie, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)
    19.07.2016
  • ruda.95

    niestety często spotykam się z sytuacjami, że dany kierunek nie oferuje żadnej specjalności, jak są 2 to już jest coś, osobiście dziwi mnie taki stan rzeczy bo w tym wieku każdy już raczej wie czym chce się zajmować w przyszłości a nie można być najlepszym w każdej dziedzinie
    14.06.2016
  • marcin

    ja również nie mogę znaleźć informacji na ten temat, jak na uczelnię zajmującą się elektroniką i telekomunikacją to stronę mają kiepską, to chyba niemożliwe, żeby nie było żadnej specjalizacji.
    17.05.2016
  • rafi

    nigdzie nie mogę znaleźć na ich stronie infrmacji o specjalizacjach na Elektronice i Telekomunikacji. Czy możecie napisać albo podać ink? Co polecacie,?
    24.02.2016
  • anitka.kitka

    a jak wygląda sytuacja z akademikami w Kielcach? jaka cena i czy warto? w jakim stanie są pokoje i czy z łazienkami? :D
    24.11.2015
  • kielce

    Koszt mieszkania wychodzi tak do 500zł na osobę w maxie, to też zależy od lokalizacji i standardu mieszkania, pokój wynajmiesz juz za 200zł miesięcznie,,, a życie to już trudno powiedzieć :P
    12.08.2015
  • koszty życia w Kielcach

    ile trzeba liczyć na wynajem mieszkania studenckiego w Kielcach? ile wydajecie miesięcznie na życie bez szaleństw wypasionych? tak a przeciętnym poziomie?
    24.03.2015
  • jarek

    również polecam, jestem zadowolony z wyboru tej uczelni, zdecydowana większość wykładowców to ludzie z pasją przez co w odpowiedni sposób przekazują wiedzę studentom, do tego super ludzie na roku! aż chciałoby się zostać wiecznym studentem ;)
    30.12.2014
  • sonia

    uczelnia na wysokim poziomie, świetni wykładowcy, polecam każdemu!
    22.09.2014
  • rebela

    wspaniała uczelnia :) bardzo miło wspominam! pozdrowienia dla wszystkich profesorów!
    24.06.2014
  • pawełełeł

    Wiedzą, jak uczyć i czego uczyć, aby było przydatne… jeszcze nie miałem praktycznie żadnego beznadziejnego przedmiotu ;) polecaaaaaaaaaaam.
    24.06.2014
  • Ala

    Najlepsza szkoła! Nie mogłam lepiej trafić ;)
    24.06.2014
  • tomy

    Starszy znajomy mi polecił tę szkołę i korzystając z jego rady, wybrałem się tutaj… no i masz… bardzo dobrze zrobiłem :)
    24.06.2014
  • kacperooo

    Dobra opinia wśród studentów to podstawa, a ta szkoła taką ma ;) gorąco polecam.
    24.06.2014
  • polo

    Jest czas na zajęcia, jest czas na imprezy - plan zajęć w porządku, nie ma na co narzekać.
    24.06.2014
  • kamil0909

    Jest bardzo miło, wysoki poziom kształcenia mi jak najbardziej pasuje ;)
    24.06.2014
  • Andrzej

    Według mnie to najlepsza uczelnia w Kielcach!
    24.06.2014
  • gregory

    Poziom na uczelni coraz wyższy z tego, co widzę ;) i bardzo dobrze! tak trzymać!
    24.06.2014
  • mallorqa

    Chcę w tym roku iść na WSTKT i mam nadzieję, że się dostanę! ;D
    24.06.2014
  • qwerty

    Kadra na wysokim poziomie, widać to na każdych zajęciach praktycznie… nowoczesne sale to jest to czego szukałem ;-) polecam.
    24.06.2014
  • olek

    Problemu z dostaniem się na tę uczelnię nie ma, jeśli ktoś się dobrze uczy, także nie stresujcie się. Wszystko na spokojnie, a sobie poradzicie, jeśli to jest to, co chcecie robić.
    24.06.2014
  • Amelia

    Jestem zadowolona ze swojego wyboru… rodzice nie byli zachwyceni, bo gdzie dziewczyna do takiej szkoły, jednak sami się przekonali i przyznają mi dzisiaj rację, że to był dobry pomysł ;)
    23.06.2014
  • Michał M.

    Atmosfera naprawdę niezastąpiona, ludzie przyjemni, nie jacyś sztywniacy, da się z nimi wyjść na ‘sok’ czy do klubu ;) oczywiście zależy na kogo się trafi, ale ja akurat miałem najlepszą ekipę, jaka mogła być!
    23.06.2014
  • boy

    Profesorowie bardzo mili, czasami nawet pozwalają na terminy zerowe, co może być niekiedy bardzo pomocne. Polecam.
    23.06.2014
  • Aleksander

    Chyba nigdy nie chciałem wybierać innej uczelni, zawsze była tylko WSTKT i tak właśnie zrobiłem… pierwszy rok to pikuś! Kto się jeszcze waha, temu mówię - dasz radę ;)
    23.06.2014
  • areeeek

    Jestem jak najbardziej na tak. Skończyłem tę szkołę dwa lata temu i teraz mogę powiedzieć, że pracuję w zawodzie i jest naprawdę spoko.
    23.06.2014
  • ola

    Praca po tych studiach jest, tylko w między czasie, między zajęciami pamiętajcie o zdobywaniu doświadczenia… to niezwykle ważne, przydaje się potem w CV ;)
    23.06.2014
  • Seweryn

    zawsze wiedziałem, że pójdę do WSTKT. co tu dużo mówić - po prostu najlepsza uczelnia!
    23.06.2014
  • iwo

    akurat biorę udział w szkoleniu CCNA R&S i jestem zadowolony. nie dosyć, że niższa cena, bo jestem studentem WSTKT, to do tego naprawdę przydatny certyfikat ;)
    20.06.2014
  • ulla

    najlepsza szkoła!!!!!!!!
    20.06.2014
  • rawr

    już rok temu skończyłem tę szkołę i mogę dziś powiedzieć, że to był naprawdę dobry wybór :)
    20.06.2014
  • Adrian

    cieszy mnie, że tutaj jestem i się uczę. Dla mnie wszystko na plus, zajęcia, nowoczesne sale.. zawsze dogodne godziny. Polecam.
    20.06.2014
  • zheend

    mi tu się bardzo podoba, nie ma na co narzekać, wykłady da się znieść, prawie na wszystkie chodzę ;) do ćwiczeń nie mam zastrzeżeń, bo wyposażenie sal jest naprawdę bardzo dobre.
    16.06.2014
  • Bartek

    Jest super … profesorowie mają świetne podejście do studentów, nie robią problemów z zaliczeniem. Gorący okres egzaminów się zaczął, ale cały czas do przodu.
    16.06.2014
  • Chofi

    W sumie zawsze chciałam iść do WSTKT. Brat skończył także i był niesamowicie zadowolony... w sumie to dzięki niemu tam poszłam i nie żałuję :) Bardzo dobra uczelnia, wysoki poziom i atmosfera naprawdę przyjemna. Polecam!
    16.06.2014
  • moni

    a mnie na tej uczelni najbardziej spodobała sie atmosfera panująca na korytarzach między zajęciami a także relacja student-wykładowca.. tu nikt Ci nie robi problemów, że o coś zapytasz, poprosisz o dodatkowy termin zaliczenia ;)
    29.05.2014
  • zana

    po prostu przyzwoita uczelnia, uczciwe podejście do studentów, zyczliwa atmosfera, same studia do najłatwiejszych nie należa, ale ja jestem zadowoly i polecam
    29.05.2014
  • Tomasz G.

    To prawda. Dużo wykładowcy jest na tej uczelni z AGH, ale należy podkreślić, że dużo lepiej traktują studentów! :) Bez problemów ustalasz terminy, na pytania udzielają konkretnych odpowiedzi, a i z zaliczeniami nie robią problemów ;) Co ważne, bardzo pomagają w otrzymaniu stypendiów socjalnych! Ja jestem bardzo zadowolony!
    29.04.2014
  • marad67

    Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
    14.06.2013
  • marad67

    Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
    14.06.2013
  • marad67

    Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
    14.06.2013
  • marad67

    Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
    14.06.2013
  • port7^^

    Super szkoła! 10000 * lepsza od Polibudy!!!
    13.06.2013
  • Bartek W.

    Skończyłem tą uczelnie trzy lata temu i mogę śmiało polecić wszystkim przyszłym studentom. Na prawdę warto wybrać tę ścieżkę kształcenia. Polecam nie tylko Panom ale i Paniom, ponieważ wiedza, którą stamtąd wyniosłem zaimponowała mojemu obecnemu pracodawcy. Wiele się nauczyłem. Wykładowcy mają bardzo dużo cierpliwości i są ugodowi. Po tej uczelni łatwo dostać się na magisterskie studia na AGH. Polecam!
    06.03.2013
  • Student

    Studiuje na tej uczelni i szczerze moge ja polecic. Zajecia odbywaja sie w malych grupach przez co jest indywidualne podejscie do studenta. Wykladowcy raczej tez sa ok choc jak wszedzie niektorzy nie sa tak prostudenccy- choc to rzadkosc. Poziom nauki jest dobry i jak ktos chce sie czegos nauczyc to moze. Moj kolega poszedl po tych studiacj na mgr na AGH w Krakowie i dal sobie rade- wiec to swiadczy o poziomie:-)
    25.09.2012
  • irek

    Gramatycznym MÓZGIEM też nie jesteś, Rafał. Jak można takie błędy robić... Na informatyce łatwo nie jest, ale ja wielkiej wiedzy nie miałem rozpoczynając studia, a mimo to dałem w pierwszym roku radę, a myślę że dalej będzie łatwiej. Tzn zagadnienia są coraz bardziej skomplikowane, ale jak się ma opanowane podstawy, to łatwiej przejść na poziom zaawansowany.
    16.08.2012
  • rafał

    Czy tutaj jest tylko jeden kierunek informatyka? Czy trudno jest? Cięzko sie utrzmac czy jakoś przepuszczają. nie jestem informatycznym muzgiem ale kręci mnie ten kierunek i chciałbym sie tym w zyciu zając.
    06.08.2012
  • marek

    a ktoś mógłby napisać jak wygląda dojazd na uczelnię z obrzeży Kielc? Bo muszę znaleźć mieszkanie i mam jedno na oku ale jest naprawdę daleko.. Jak to wygląda z dojazdem i korkami?
    18.07.2012
  • kamila

    monika, ja jestem dziewcyzna i tutaj studiuje i naprawdę nie masz się co bać, zapraszam! jest nas tutaj mniejszość, tzn dziewczyn, ale to może nawet daje jakieś małe profity, wykładowcy naprawdę starają się nam pomagać, czasem nawet bardziej niż facetom ;)
    15.07.2012
  • impry

    na życie studenckie zawsze znajdzie się czas :). Juwenalia naprawdę były super, w klubach i pubach ceny są bardzo przystępne, więc można spokojnei zjeść i się napić i dobrze pobawić. pod tym względem naprawdę jest spoko :)
    04.07.2012
  • przyszły absolwent

    @monika: coraz więcej dziewczyn udaje się do takich szkół i to się bardzo chwali, naprawdę podziwiam że masz zacięcie techniczne. na pewno łatwiej będzie znaleźć pracę po Wyższej Szkole Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach niż po kierunkach humanistycznych! pozdrawiam
    02.06.2012
  • Monika

    Ja własnie poważnie sie zastanawiam nad wyborem tej uczelni. Nie uważam że to szkoła dla facetów a tymabrdziej że oni lepiej ogarniaja te tematy. Zacheca mnie perspektywa zostania inżynierem ;)
    29.05.2012
  • Moody

    Juwenalia były super! Ostatnio jakoś się 9 maja zaczynały a teraz w tym roku? ktoś cos wie?:)
    16.01.2012
  • Kiki

    Uczelnia jak każda , nic ciekawego. Uczyć się trzeba a na życie studenckie nie zawsze jest czas
    11.01.2012
  • Janusz

    jesli masz zaciecie inżynierskie i lubisz studia techniczne, to dasz sobie rade i w tym sensie szkoła warta jest uwagi, ale osobiście uważam, ze chyba jest lepszą propozycją dla facetów, nie żebym odradzał, tylko wiem z obserwacji, że dziewczyny słabiej łapią tematy informatyczne, programistyczne, webmasterskie, sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to twoja bajka
    05.12.2011
  • Ula

    Czy uczelnia jest warta uwagi?
    21.05.2011