Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej (WSTIE Sucha Beskidzka)

Komentarze (48)

  • tir

    Turystyka i rekreacja to chyba najprzyjemniejszy kierunek jaki istnieje. Nawet teoretyczne zajęcia są interesujące bo uczysz się o tym co już widziałeś lub zobaczyć możesz w Polsce i na świecie. Oczywiście są zapychacze w postaci socjologii, marketingu itp ale to na każdym kierunku, po prostu trzeba to zdać. Moim zdaniem największą zaletą Tir są wyjazdy i praktyczne poznawania zawodu ;)
    19.05.2017
  • kasia_lo

    chetnie dowiem się od studentów, jak jest na tej uczelni w sensie codziennych zajęć, wydładowców, poziomu, ogólnie atmosfery? myślę o turystyce i rekreacji :-)
    21.08.2016
  • Jogo

    Od przyszłego roku, jak dobrze pójdzie, zaczynam u nich turystykę ;) Jak ktoś szuka opinii, to polecam poszukać też na innych forach, ja spotkałem się z tymi pozytywnymi, dlatego też taka decyzja. Ale pisza o nich trochę, dla mnie to plus
    15.06.2016
  • Kek

    Nie jest masówką, dba o studentów, wyjazdy zagraniczne, praktyki, staże (część płatna) - dla mnie konkretnie podchodzą do temu, nie żałuję decyzji.
    03.06.2016
  • Igorro

    Informatyka II rok - zadowolony jestem nieziemsko! Bardzo praktyczne zajęcia, super rokkłąd zajęć, szansa na super staże, wybrałbym tą uczelnie kolejny raz :)
    02.06.2016
  • Ola F.

    Jestem na turystyce, rok II. Jestem zadowolona, mam super plan, godzę zajęcia z pracą, nie czuję się jak numerek, uczelnia docenia zdolnych, jestem bardzo zadowolona z wyboru!
    26.05.2016
  • Tomek

    Ja jestem na I roku informatyki, ale jest ok, bardzo ok :) sensowne zajęcia, szansa na dobre praktyki lub staże, mam czas na pracę dodatkową (front-end) - jestem zadowolony
    20.05.2016
  • Tesla

    Jestem na III roku - i sobie chwalę :) Praktyki, staże, ludzkie podejście do studenta, super rozkłady zajęć, pracuję od początku studiów na 1/2 etatu :)
    19.05.2016
  • Gewu

    Polecam, przyjazna dla studentów, program fajnie ułożony, więc faktycznie można się czegoś przydatnego nauczyć - doświadczenia z turystyki. Gdybym miałą sznase decydować jeszcze raz - też bym do nich poszła!
    12.05.2016
  • Ela

    Moim zdaniem bardzo dobra uczelnia, przynajmniej takie mam doświadczenia z turystyki I stopnia :) Fajne zajęcia, prowadzący ok, niewiele typowych zapychaczy - nauczyłam się tego, co chciałam ;)
    11.05.2016
  • Paweł.

    Witam. Gdyby ktoś poszukiwał stancji w okolicy Suchej Beskidzkiej to proszę o kontakt bat74@op.pl
    18.01.2016
  • zmywak

    Po 10 latach emigracji mi sie uczelnia przypomniala;)moja rada dla osob zastanawiajacych sie nad zapisaniem do WSTiE jest taka:Bardzo dobra decyzja pod warunkiem,ze wykorzystasz dana ci szanse!!Jezeli angazujesz sie w zycie uczelni i jezdzisz na praktyki plus dobrze zyjesz z wladzami to wygrasz na tym!!Jezeli nie wiesz po cos tam polazl i od razu masz nastawienie na nie to idz lepiej gdzie indziej,bo szkoda pieniedzy i czasu.Z perspektywy kilku milionow euro zarobionych od czasu ukonczenia uczelni musze przyznac ,ze pojscie tam, bylo najlepsza decyzja w moim zyciu.Jednoczesnie przypominam sobie znajomych z prestizowych krakowskich uczelni,ktorzy przez 5 lat wegetowali w pociagach i byli traktowani jak szmaty przez dziekanaty a ja siedzialem w slonecznej Grecji praktykujac turystyke czynnie;)
    06.01.2016
  • PaolaO7

    Witam ! Jestem tegoroczną absolwentką i przypatkowo trafiłam dzisiaj na tę uczelnię i moją uwagę przykuła Delfinoterapia jako nowa gałąź turystyki zdrowotne :) zawsze interesowały mnie delfiny i , ale nie sądziłam , że w Polsce dają możliwość studiowania pod tym kierunkiem ! Była bym wdzięczna gdyby ktoś mógł mi udzielić kilku informacji jak : - jakie trzeba zdać przedmioty na maturze - czy trudno dostać się na tą uczelnie - czy ogólnie szkoła jest dobra , wykładowcy itp - czy taki kierunek jest wart wyboru , bo szczerze kończę liceum i nie bardzo jeszcze wiem co bym chciała robić czy studiować i to wydaje się ciekawe :) z góry bardzo dziękuję ;-)
    17.04.2015
  • ziomeczek

    A ja jestem tegorocznym absolwentem, dobrze się bawiłem i korzystałem z praktyk,stażów i wyjazdów zagranicznych, Mieszkania tanie, życie tanie mamy biedronkę, jak by ktoś chciał coś więcej się dowidzieć to piszcie na emaila szklarczyk24@gmail.com
    20.06.2014
  • Plaza

    hmm czytając niektóre komentarze, zastanawiam się czy ich autorzy choć raz pojawili się na Uczelni. Małe możliwości?!! Mam tyle ofert pracy, że nie wiem na którą się zdecydować! Rejsy międzynarodowe, pilot wycieczek, asystent menegera... jeśli nie zagląda się choćby na stronę internetową szkoły to takie są skutki, że nic się nie wie. Wypowiadacie się za swoich znajomych, czyli rozumiem, żę w tym ich większym mieście są tak zagubieni, że nie umieją odnaleźć połączenia z internetem i wypowiedzieć się samemu. Dziecinada! Takiej atmosfery, grona specjalistów w swoich dziedzinach, pomocnej dłoni na każdym kroku - zaczynając od Dziekanatu do Profesorów nie znajdziecie w wielu uczelniach wyższych w Polsce. U nas to jest! Zapraszam w końcu na zajęcia i się przekonajcie! wiedza i praktyka przekazywana nam na Uczelni przygotowała mnie na najwyższym poziomie do pracy w organizacji podczas największych w Polsce konferencji i kongresów! wszystkich nudzących się i umiejących wymyślać beznadziejne historyjki zapraszam do powrotu do rzeczywistości, a osoby zainteresowane najlepszej edukacji do Suchej :)
    15.04.2014
  • Zimny

    Czytając komentarze poniżej aż mi witki opadły. Ustawiane rankingi, PR a nie pjar, Państwo po skończonych studiach jak na każdej uczelni na świecie są ludzie, którzy są zadowoleni i nie zadowoleni. Wczytałem się w opinie także ludzi, których znajomi studiowali i musieli wyjechać do większego miasta żeby kontynuować naukę, niestety taka kolej rzeczy, iż nie wszystkie studia II i III stopnia są możliwe na każdej uczelni. Uciekanie do dużego miasta w obliczu kalkulacji kosztów odnośnie studiów w Suchej... Policzcie sobie ile kosztuje mieszkanie w Krakowie na przykład a ile w Suchej, idąc dalej większe miasto, większe możliwości jeśli sobie nie potrafią poradzić w Suchej to jak myślicie co się z nimi stanie w dużym mieście? Po 5 latach studiów w Suchej stwierdzam, że jak każde miejsce ma ona swoje plusy i minusy, ale osobą niezadowolonym polecam zrekrutować się na chwilkę na jakiś państwowy uniwersytet i poczuć bluesa dziekanatu pracującego w wybranych godzinach w wybrane dni tygodnia a nie od poniedziałku do piątku od rana do wieczora tak jak w Suchej. I tutaj oczywiście przesłanie do głosów niezadowolonych: jeśli zajęcia będzie prowadził najlepszy profesor z kądkolwiek a student nie będzie miał zamiaru wysłuchać tego co on ma do powiedzenia to nawet Harvard okaże się kiepską uczelnią z kiepskimi wykładowcami. Możliwości, które WSTiE zaoferowało mi jako absolwentowi były bardzo duże, z wielu z nich skorzystałem, z kilku nie zmierzam jednak do tego, iż to jakie są studia i jakie dają efekty jest uzależnione tylko i wyłącznie od studenta i od tego czy chce czy nie chce. A jak dobrze sobie poszperacie w sieci to znajdziecie statystykę bezrobotnych absolwentów uczelni wyższych i ze smutkiem trzeba stwierdzić, że bardzo duże grono opisane tam to absolwenci naszych wspaniałych dużych uniwersytetów w dużych miastach. Jeśli ktoś ma ochotę dyskutować z tym to proszę uprzejmie najpierw się zastanowić nad tym co się robiło w trakcie studiów i z jak wielu możliwości oferowanych przez uczelnię się skorzystało a dopiero potem komentować negatywnie instytucję zamiast własnych błędów i zwyczajnego braku chęci do podjęcia pracy.
    15.04.2014
  • Manitu

    Czy wyście poszaleli z tymi negatywami - czy my chodzimy do tej samej uczelni? Ja jestem super zadowolony - korzystam w pełni z tego co się tutaj dzieje i jak nie chce się chodzić na zajęcia i uczyć to potem się takie brednie wypisuje. To nie szkoła średnia - tutaj się studiuje, a nie ma wszystko podane na tacy!!! Wszędzie są jakieś małe minusy, ale Ja z czystym sumieniem polecam - naprawdę warto!!!!
    14.04.2014
  • Manitu

    Czy wyście poszaleli z tymi negatywami - czy my chodzimy do tej samej uczelni? Ja jestem super zadowolony - korzystam w pełni z tego co się tutaj dzieje i jak nie chce się chodzić na zajęcia i uczyć to potem się takie brednie wypisuje. To nie szkoła średnia - tutaj się studiuje, a nie ma wszystko podane na tacy!!! Wszędzie są jakieś małe minusy, ale Ja z czystym sumieniem polecam - naprawdę warto!!!!
    14.04.2014
  • Aneta

    Niestety, nie mam podstaw, żeby polecić tą szkołę. Mam kilku znajomych, którzy po skończeniu studiów w WSTIE w Suchej, musieli przenosić się do większego miasta i tam uzupełniać swoją wiedzę... Zresztą, większe miasto =większe możliwości i więcej ofert pracy dlatego jak już wybierać się na studia to nie do Suchej, a do dużego miasta gdzie są jakieś perspektywy na dalsze życie...
    31.03.2014
  • Student

    Witam. Zdecydowanie odradzam tą uczelnię. Nie wiem jakim cudem i po co tam się dostałem. Chyba Bóg nade mną nie czuwał podczas składania papierów na tą h... uczelnię. 3 lata zmarnowane. Studiowałem turystykę. Rekrutacja polega na tym, że jeśli zapłacisz 400 zł to Cię przyjmą. Z resztą niemal podczas całych studiów jest tak, że jak płacisz, to studiujesz. Wyjątkami są tylko nieliczne przedmioty, z których wykładowcy są wymagający, ale reszta, czyli ok. 96% przepuszcza bez żadnych problemów. Uważam 3 lata studiowania tam za zmarnowane. Ta uczelnia ma dobrą reklamę i pijar, więc trzeba uważać, by nie dać się nabrać. Nie wiem jak jest na innych kierunkach. Rozmawiałem z ludźmi z mojego kierunku oraz innych kierunków i wszyscy żałują tego wyboru. Szkoda wydawać pieniędzy. Piszę te słowa, by Was ostrzec przed tą uczelnią. Nie dajcie się reklamom, ustawianym rankingom. Często miejsca są kupowane. Pzdr
    24.03.2014
  • ABC

    Absolwentko - chodziłam na wszystkie zajęcia i studia zakończyłam z sukcesem. Ale prawie nic się na nich nie nauczyłam bo było tak jak wcześniej napisałam - wykładowcy nie wiedzieli nawet czego mają nas uczyć. Dobrze,że przynajmniej wiedzieli jaki przedmiot prowadzą, chociaż też nie zawsze. Więc nie pisz, że nie wiem co się na uczelni działo bo wiem. Ty chodziłaś na licencjat i magisterskie a nie na podyplomówkę, więc być może było tam inaczej. Ale każdy ma prawo do swojej opinii i ja mam taką. Nie polecam absolutnie tej szkoły na studia podyplomowe - trzymajcie się od niej z daleka!!!
    04.01.2014
  • zaq123

    Nie polecam, skonczylem tam IT i nie polecam
    15.11.2013
  • Katherine

    Nie wiem, ale koleżanka Biedrona chyba pomyliła sobie Uczelnie!... Obrona mojego licencjatu odbyła się w maju, poprzedzona była konsultacjami oraz pomocą Promotora ZAWSZE kiedy tylko potrzebowałam rady! Dzięki temu powstała rewelacyjna praca do której jednak trzeba było się przyłożyć i poświęcić jej sporo czasu. Jeśli ktoś pisze prace mgr jak wypracowanie w szkole podstawowej i wydaje mu się, że to wystarczy to bardzo się myli. WSTiE charakteryzuje się wysokim poziomem kształcenia i polecam Biedronie i innym to zrozumieć. Poza tym studia w WSTE to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć! Trzy niesamowite lata podczas których zwiedziłam większość Państw Europejskich, niesamowite wakacyjne praktyki (Wyspy Kanaryjskie, Majorka) po których wracam z jeszcze większą ilością energii, radości i zapału do naszych samorządowych akcjii (Wampiriady, Juwenalia, Wymiany & Konferencje międzynarodowe i wiele innych). Dzięki tej Uczelni już na studiach zdobyłam więcej doświadczenia niż niektórzy po 5 latach po skończeniu studiów! Doświadczenie w pilotażu wycieczek krajowych i międzynarodowych, staż w Parlamencie Europejskim, asystentka menedżera sieci hoteli na Majorce, organizator konferencji międzynarodowych, organizacja zawodów sportów zimowych na arenie międzynarodowej oraz meczy reprezentacji Polski czy Brazylii !!! Jeśli tylko coś chcesz to wszystko da się osiągnąć a WSTiE na pewno wam pomoże i przygotuje do dalszego życia zawodowego i nie tylko ;) W końcu kilkoma małżeństwami też możemy się pochwalić :D Życie studenckie też jest ciekawe, a przyjaciele bezcenni w każdej sytuacji! Rozumiem, że wygodniej jest siedzieć przed komputerem i narzekać jaki ten świat jest zły i niedobry, bo złoto nie spada Wam z nieba, ale lepiej się obudźcie! Jest tyle rzeczy do zrobienia, więc polecam abyście zjedli sobie coś dobrego, a później pełni siły i pomysłów pomogli nam kolejny rok akademicki uczynić niezapomnianym! Do zobaczenia w Suchej! :):)
    11.10.2013
  • Absolwentka

    Zawsze znajdzie się ktoś kto narzeka - ja spędziłam tu 5 lat swojego życia (3 licencjat + 2 magisterka) i to był najlepszy czas w moim życiu!!!!!!!!!!Jak się komuś nie chce uczyć, nie chodzi na zajęcia, nie słucha tego co na uczelni się dzieje, nie działa w Samorządzie to potem takie rzeczy pisze jak kolega/koleżanka ABC i Biedrona - jak nie wiesz nie pisz!!!!!!!!!!!!! Ja z czystym sumieniem polecam i zachęcam - spędź w dobrej atmosferze swoje studia - ja czekam na studia MBA z turystyki - na pewno przyjdę!!!!
    09.10.2013
  • Maciek

    Jestem świeżym absolwentem studiów magisterskich. Moja obrona była pod koniec września. To co piszesz nie jest prawdą, wykładowcy zawsze mieli dla mnie czas i nie spóźniali się na zajęcia. Jakieś bzdury wypisujesz. Może jesteś jednym z tych co nie zostali dopuszczeni do obrony, bo słyszałem, że napisali takie gnioty, że nie dostali pozytywnych recenzji z prac dyplomowych, i dobrze bo uczelnia trzyma poziom. Ja cieszę się, że jestem absolwentem tej uczelni.
    07.10.2013
  • Student

    To fakt uczelnia jest bardzo kiepska a z połowy przedmiotów byli inni wykładowcy niż na planie zajęć. Na grafiku był np prof iksińki a prowadziła mgr igrekowska. Gdyby ministerstwo wiedziało jak to wygląda w reczywistości pewnie odebraliby im prawa uczelni
    07.10.2013
  • Biedrona

    Zamiast WSTE powinni się nazywać Wyższą Szkołą Złodziejstwa i Okradania Studentów w Suchej. Krótko mówiąc to masakra i dno! Własnie skonczyłam magisterke tutaj i mam porównanie z państwową uczelnią na której robiłam licencjat. Wykładowcy nie mają czasu i nie przychodzą na umówione spotkania. Promotorzy nie pomagaja w pisaniu prac, konsultacje z nimi to żenada. Opóżniają wszystkie terminy zeby uczelnia zarobiła na wpisach warunkowych.
    06.10.2013
  • ziomek

    jak chcesz jakieś rady to napisz tirdzienne@vp.pl
    29.08.2013
  • miszczu

    lux - polecam
    27.08.2013
  • Wojtek

    Najlepiej spędzone 3 lata życia. Pozdrawiam!!!!!
    07.08.2013
  • Absolwent

    Chcesz mieć wspaniałe 3 lata, wyjazdy na praktyki, staże i niezapomniane imprezy - to polecam WSTiE. Zawsze i wszędzie są plusy i minusy ale tutaj plusy przeważają!!!!
    30.07.2013
  • zyli

    Witam! Ja wstie oceniam bardzo dobrze! Uzyskałem na niej dwa tytuły! Najpierw poszedłem na informatykę i zdobyłem inżyniera, później natchnęło mnie na turystykę i uzyskałem magistra!;-) Atmosfera na uczelni dobra - jest przyjaźnie, sympatycznie, poziom - mojej ocenie - średnio trudny, ale warto jest tam się uczyć - w końcu to nasza przyszłość! Pozdrawiam!
    28.07.2013
  • ABC

    Tragedia!!!! Żenada i dno!!! Przychodzi taki wykładowca jeden z drugim i mówi: "a co to z państwem ja dziś mam...aha, no to może ja sobie przeczytam skrypt i na następne zajęcia będę wiedział/a co państwu powiedzieć". A wymagania takie jakby się co najmniej robiło studia doktoranckie. Tylko,żeby od siebie coś dawali. Nic się nie nauczyłam na tych studiach,kompletnie nic. Nie polecam, szkoda pieniędzy i szkoda czasu
    03.07.2013
  • TwistedFate

    WSTiE to specyficzna uczelnia. To fakt. Ponieważ nie jest "masówką" ma swoje wady, zalety. Ale z roku na rok sie w bardzo szybkim tempie rozwija. W której szkole KAŻDY może pojechać na zagraniczne praktyki? w których dostaje sie kieszonkowe 500-1150euro ? W której uczelni znają cie z Imienia I Nazwiska? Jeśli udzielasz sie dla szkoły, masz własną sekcje, jesteś w samorządzie lub jesteś już ukierunkowany to szkoła potrafi wszystko załatwić nawet praktyki jako asystent Menedżera np na Majorce. Trudno oblać egzaminy.. Chociaż w każdym semestrze trafi sie wykładowca który naprawde będzie męczył trudnymi egzaminami. Szkoła posiada Sekcje turystyczne,sportowe, kulturalne, promocji i marketingu, była muzyczna. Powstają koła naukowe. Wszystko dzieje sie dzięki studentom i jeśli będziesz chciał/a do czegoś dążyć ta szkoła na pewni ci nie zaszkodzi ! a i ty również możesz zostawić po sobie cząstkę siebie! Jeśli ktoś zastanawia sie nad wyborem szkoły. Z przyjemnością moge dokładniej napisać o życiu w suchej, uczelni, praktykach. imprezach :D pytania proszę przesyłać na e maila TwistedFate602@interia.pl Pozdrawiam!
    15.06.2013
  • wstie

    Jestem studentka 3 roku na kierunku TiR niestacjonarny. Szkoła jak szkoła, jeśli chcesz się uczyć to nawet tutaj nauczysz sie przyzwoitych rzeczy. Plusem jest, ze kłada nacisk na praktyczne nauczanie studenta tzn. kursy kierunkowe, różnego rodzaju wyjazdy na staże np. do Parlamentu Europejskiego itp. Wielkim plusem są praktyki zagraniczne. Kto tylko chce może jechać w jaki zakątek świata ci się marzy, Grecja? Proszę bardzo, powiedz tylko która wyspa, Grand Kanaria? Oczywiście, jeśli chcesz, Majoraka?Ibiza? Nie ma najmniejszego problemu. Osobiście byłam na praktykach we Francji i w Egipcie (w Egipcie z nieistniejącym już biurem SkyClub, z którym uczelnia współpracowała). Szkołe możesz kończyć jaką chcesz, ale jeśli nie masz obycia w zawodzie i praktyk to nawet dyplom z UJ ci nie pomoże.
    15.05.2013
  • Absolwent

    W 100% zgadzam się z Markiem i Pawłem - bravo - ja skończyłem szkołę - mam własną firmę - jak się chciało na studiach uczyć i wyciągnąć dla siebie wszystko co najlepsze to teraz są tego efekty!!!!! Ja na brak pracy nie narzekam, firma, którą prowadzę (żeby było jasne pracuję w branży IT) prosperuje dobrze! Cieszę się że skończyłem WSTiE!
    10.04.2013
  • stud.1

    .
    05.04.2013
  • Marek

    Jestem absolwentem między innymi informatyki w WSTiE. zaq123 mam wrażenie jakbyśmy studiowali w dwóch różnych szkołach. To co piszesz się kupy nie trzyma a wrażenie o beznadziejnych wykładowcach jest twoim subiektywnym odczuciem. Ja np lubię matmę i dr Stochel prowadził zajęcia rewelacyjnie czego ty już nie napisałeś bo pewnie ledwo ją zdałeś. Akurat uważam że uczelnia jest fajna, kameralna i daje dużo możliwości a przede wszystkim dyplom z nauczycielami z AGH. Jeżeli wykładowcy są z AGH to widocznie tam też zatrudniają same miernoty. Dziwne jest to że sieci uczył cię dr którego wymieniłeś za wzór i co się ich nie nauczyłeś? piszesz „Programować nie będziesz umiał, zarządzać sieciami nie będziesz umiał.” Robiłem mgr w Krakowie na państwowej uczelni i to był błąd bo tam się zajęcia w ogóle nie odbywały. Ja mam porównanie z inną uczelnią. Co do pracy same studia to zbyt mało żeby ją dostać, trzeba mieć doświadczenie i kursy o których piszesz. Zadowoleni nie mają czasu pisać na forum i mówić jak to było fajnie itp. Wypowiadają się na nim głównie frustraci, którym się nie udało, którzy się nie nauczyli, którym nie dano, którym nie napisano,… Wygłaszając swoje opinie wypowiadasz się w imieniu ogółu studentów. Dzięki opiniom takim ja twoja wszystkie nasze dyplom WSTiE są postrzegane jako coś mało wartościowego a to nie jest prawda – pomyśl o tym. Ja pracuję w IT również dzięki temu dyplomowi.
    03.04.2013
  • paweł

    Odpowiedz dla bbbb: jestem studentem II roku studentow niestacjonarnych i absolutnie nie zgadzam sie z twoja opinia. Tutaj po prostu trzeba sie uczyc, no chyba ze ktos nie ma na to ochoty, ale to juz inna sprawa. Poza tym bylem na platnej wakacyjnej praktyce zagranicznej gdzie moglem nauczyc sie praktycznych rzeczy zwiazanych z turystyka. Moim zdaniem Uczelnia jest bardzo OK. Wszyscy sa do siebie przyjaznie nastwaieni, a to ze sa egazaminy a niektore z nich do latwych nie naleza, to chyba dobrze, bo jak nie przylozysz sie do nauki teraz, to kiedy???
    26.03.2013
  • student

    zgadzam się ze wszystkimi którzy wypowiadają sie na tym forum. Ta szkoła to jedno wielkie bagnooo.... jednym słowem żenada
    10.02.2013
  • bbbb

    Jestem studentką WSTiE, i muszę powiedzieć, że ta szkoła to kompletna pomyłka! Niczego się nie nauczysz, w dziekanacie nie traktują Cię poważnie, egzaminy to ściema, bo każdy debil zda. Nie polecam.
    04.01.2013
  • zaq123

    Jestem absolwentem tej szkoły kierunek informatyka. 30% wykładów z M.Turek, P.Skrzynski, Rogus, R.Klimek uważam za extra i super jeśli chodzi o IT. Reszta, czyli 70% to dno, lipa, żart. Po ukończeniu IT na WSTiE, cv wysłanych około 100 = ofert pracy zero. Ani jednego zainteresowania, ani jednego interview. Dopiero, kiedy zrobiłem kilka szkoleń i ceryfikatów z Microsoftu i nauczyłem się systemów zostałem sys adminem. Ale tylko dzięki swojej nauce i własnych pieniędzy na szkolenia. Z naszego rocznika tylko 3 osoby jako tako pracują w IT, ale tylko dla tego ze przed studiami juz byli bardzo dobrzy w tym, co robią. Dzięki tej szkole nikt, ale to nawet jedna osoba nie zrobiła żadnej kariery. Totalnie nie polecam. Jeśli masz kasę to idź na szkolenia MS, zdaj kilka egzaminów, zdobądź certyfikaty takie jak MCITP, MCSA, CCNA, VCP to będziesz miał oferty pracy. WSTiE to tylko zmarnowany czas i pieniądze. Albo inaczej, chcesz mieć inż z IT i masz kasę? Bedziesz miał i nic więcej. Programować nie będziesz umiał, zarządzać sieciami nie będziesz umiał. Wypowiedz Mateusz 2012-05-24 10:33:10 Wygląda mi jako szkolny spam jednej z Pan z "Dziekanatu" Pozdrawiam
    02.12.2012
  • Kulas

    na każdym semestrze 2 ciężkie egzaminy na których bija kase za poprawki :) ale jak ktoś chociaż czasem zaglądnie do notatek, to łatwo skończy ta szkołe. Ogólnie polecam studia na tej uczelni. Fajni ludzie no i na zakmu
    07.11.2012
  • zastanów się dobrze co wybierasz

    Może i dzienni mogą byc zadowoleni,ale ktoś kto myśli o studiowaniu zaocznym(bo nie może sobie pozwolić na dzienne bo go po prostu nie byłoby stać i musi pracować) lepiej niech się tam nie wybiera, totalny bałagan i traktowanie studentów jak zło konieczne. Nie dość że płacimy to jeszcze pretensje jak próbujemy się czegoś dowiedzieć. Wybór specjalizacji w tej szkole to w ogóle porażka podają do wyboru 4 z czego jeśli wybierzesz coś innego niż HiG i ORT to nie otworzą twierdząc- za mało chętnych( mimo, że listę dostali z 20 nazwiskami a na roku osób 60)- coś tu nie tak. Plakaty i broszury zachęcają do przyjścia bo darmowe Zarządzanie Turystyką Zrównoważoną dla zaocznych, przychodzisz na III rok i już wogóle ich nie ma, a plakat wisi dalej, broszury też są. Informujesz, że zgadzasz się normalnie za nie płacić a i tak mają cię gdzieś. O otwarciu specjalności ( w moim przypadku nie otwarciu) poinformowali dopiero dziś, żeby nie było możliwości zapisu na studia gdzieś indziej. Ale czy to kogoś obchodzi? Dla zainteresowanych nie idźcie tam, bo szkoda kasy i nerwów, bo tego jest tam aż nadto.
    25.09.2012
  • piernat

    Mniejsze uczelnie mają tendencję do tworzenia dziwnych nazw, tylko po to chyba żeby przyciągnąć studentów. Większość z oferowanych przez WSTE kierunków można znaleźć na innych uczelniach, tutejsi założyciele jednak silili się w nazwie na oryginalność, no i chyba na dobre im to wyszło.
    11.08.2012
  • wisia

    no muszę przyznać mateusz, że do dziś zastanawiałam się czy podjęłam dobrą decyzję stwierdzając ze udam się do ws turystyki i ekologii, ale po przeczytaniu twojej opini od razu umocniłam się w swojej decyzji, dzięki!
    04.08.2012
  • klaudia

    Mateusz dzięki za taką obszerną informację. Właśnie jutro jadę złożyć dokumenty i mam nadzieję, że nie będę żałować a ich tendencja będzie cały czas wzrostowa w różnych rankingach. Widać, że ta szkoła chce się rozwijać i będzie dbała o prestiż, mam nadzieję że ja też będę miała w tym swój udział :)
    18.07.2012
  • sliwka

    poprosze o opinie o tej szkole i informacje, czy w ogole warto myslec o studiach tutaj?
    27.01.2012