Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, poziomu kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych. To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • JeffreySog
    Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie

    ЧАСЫ НАПОЛЬНЫЕ http://workle.website/5n
    22.02.2018
  • Kandydat
    Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

    Witam. Bardzo proszę o opinie o pielęgniarstwie. Jak wygląda plan, wykładowcy itp. Czytam poniższe komentarze ale tam tylko jakieś dziwnie dyskusje o Pani A ( ktokolwiek to jest). A to chyba nie miejsce na takie wywody.
    22.02.2018
  • AnksAnka
    Bydgoska Szkoła Wyższa

    Przepraszam miało być BSW
    22.02.2018
  • AnksAnka
    Bydgoska Szkoła Wyższa

    Hej jak tam pielęgniarstwo na BAW jako nowy kierunek
    22.02.2018
  • Student
    Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie

    Nie polecam studiowania Logistyki na tej uczelni. Prawda jest taka ,że jedyne co ta Uczelnia mi zapewniła to zwątpienie w siebie i swoje umiejętności. Przedmioty niezwiązane z Logistyką ,a bardziej automatyką czy robotyką. Egzaminy z rzeczy, których nie powinno być na tym kierunku. Jeżeli cenicie swój czas i nie chcecie obudzić się na 5 roku z poczuciem ,że nie posiadacie kwalifikacji do pracy w Logistyce to lepiej omijajcie tą uczelnię i kierunek szerokim łukiem.
    22.02.2018
  • d12tt
    Akademia Sztuki w Szczecinie

    Jak to jest z malarstwem? Bardzo interesują mnie studia tutaj, jednak ciężko mi znaleźć jakieś konkretne informacje o tym kierunku. Jak wyglądają egzaminy na AS? Jak prezentuje się program? Czy uczy się solidnych podstaw z rysunku i malarstwa, zwłaszcza na 1, 2 roku? Czy na starszych (a może i również młodszych) latach faktycznie wspierane są indywidualne zainteresowania i cele? I jak to jest z promocją absolwentów i karierą po AS (ogólnie o to słabo w Polsce jeżeli chodzi o ASP i ich pochodne, ale łudzę się, że może tu jest inaczej). Pozdrawiam
    22.02.2018
  • opinie o kierunkach
    Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

    Czy ktoś mógłby się podzielić opinią o kierunku zarządzanie lub analityka chemiczna ?
    22.02.2018
  • opinie o kierunkach
    Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

    Czy ktoś mógłby się podzielić opinią o kierunku zarządzanie lub analityka chemiczna ?
    22.02.2018
  • Absolwent
    Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

    Ja też jestem byłym studentem i problemy w tej instytucji nie są winą Pani A tylko osób tam zarządzających. A skoro pracuje to widocznie jednak coś robi. No chyba ma przełożonych którzy oceniają jej pracę. Chyba że oni też nic nie robią...
    22.02.2018
  • Aa
    Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach - WSZOP

    Nowy semestr zaczyna się w połowie sesji ....4 semestr wykłady okazują się obowiązkowe na koniec zajęć puszczanie są listy obecności i przeliczają studentów ....wolne weekendy w ilości 2 tj weekend majowy i Wielkanoc. ...generalnie jeśli masz rodzinę to nie polecam , jeśli nie masz życia prywatnego i pracę na której ci nie zależy to jest idealna szkoła dla Ciebie
    22.02.2018
  • Kasia
    Bydgoska Szkoła Wyższa

    Po Politechnice Poznańskiej napewno sobie poradzisz na budownictwie w BSW!
    22.02.2018
  • Administrator
    Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    22.02.2018
  • kik
    Ateneum - Szkoła Wyższa w Gdańsku

    Moja opinia: Ateneum - uczelnia nieprzyjazna niepełnosprawnym.
    22.02.2018
  • XY
    Wyższa Szkoła Medyczna w Sosnowcu

    Jak to???? Na stronie FB ciągle ogłaszają nabór, że jeszcze 5 dni zostało i zapraszają
    22.02.2018
  • K.
    Wyższa Szkoła Medyczna w Sosnowcu

    Nam wszystkim poniżej przy składaniu papierów oznajmiono, że studia od marca ruszą. Jeżeli nie- to będę czekać do października :( pozytywne wrażenie zrobiła na mnie kobietka od praktyk i dlatego będę się trzymać tej uczelni. Zresztą dojazd prosty choć daleki
    22.02.2018
  • Hanna
    Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy

    Studia podyplomowe, jak i wiele kierunków w tym prawo, pedagogika i informatyka przechodzą ostatnio niesamowite oblężenie wśród studentów - byłam świadkiem co się działo na parterze koło pokoju Rekrutacji. Uczelnia z polecenia od znajomych i nie zawiodłam się studiuję pedagogikę i z pewnością będą też studia podyplomowe.
    22.02.2018
  • przyrodnik
    Uniwersytet Rzeszowski

    Poziom kształcenia Uniwersytetu Rodzinnego (UR) jest bardzo niski. Wynika to z wieloletnich zaniedbań w sprawach zatrudniania kadr. Zamiast robić prawdziwe konkursy na najlepszych wykładowców ( tak muszą robić państwowe uczelnie w myśl ustawy), zatrudnia się osoby kluczem znajomości z kierownictwem, ewentualnie pokrewieństwa rodzinnego (tatuś-córka, tatuś-synek, mąż-żona; teść, zięć, szwagier, dobry kolega...). Dla nich organizuje się "niby konkursy", dzięki którym zostają "przypadkowo wyłonieni " jako najlepsi. Pokutuje przez to poziom kształcenia Uniwersytetu Rodzinnego oraz opinia ogólna o nim. Rzutuje to negatywnie opinię o absolwentach UR i możliwości zdobycia pracy. To ich "kształcenie własnych kadr" wychodzi wszystkim bokiem. Tu słabe kadry kształcą słabe kadry, które kształcą słabych absolwentów. Dlatego warto uciekać poza Rzeszów ze studiami i mieć "pewniejszy" papier, bardziej szanowany i poszukiwany przez pracodawców.
    22.02.2018
  • Iza
    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie

    Witajcie. Co powiecie o kierunku budownictwa zaocznie? Cięzko jest się dostać ? Jakie są wymogi ?
    22.02.2018
  • stt
    Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach

    Ja mam bardzo pozytywne odczucia w stosunku do Uczelni. Zajęcia uważam za ciekawe i interesujące. Panie z dziekanatu normalne.
    22.02.2018
  • Student
    Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

    Do studenta: a ja droga studento mam wrażenie że Tomek, Mirka, Ty i Jan to też ta sama osoba i zamiast pisać opinie o uczelni i kształceniu urządzanie osobie prywatne krucjaty przeciwko Pani A. Jak masz coś do tej Pani albo osób pracujących na WSG to napisz oficjalną skargę do jej pracodawcy a nie wypisujesz bzdury na forach niczym nie poparte.
    22.02.2018