• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie Filia w Sochaczewie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 96-500 Sochaczew, ul. Stadionowa 4, (+46) 862 50 80, info@wszim-sochaczew.edu.pl

Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie, filia w Sochaczewie kształci studentów już od ponad dwudziestu lat, na kierunkach i specjalnościach z zakresu nauk humanistycznych, społecznych oraz ekonomicznych. Szkoła zapewnia wysoki poziom kształcenia i nowoczesne programy nauczania. Kadrę dydaktyczną tworzą wybitni nauczyciele akademiccy, naukowcy i specjaliści – praktycy z kraju oraz zagranicy.

Uczelnia współpracuje z wieloma zagranicznymi ośrodkami akademickimi i naukowymi między innymi z: USA, RPA, Chin, Kolumbii, Francji, Portugalii, Hiszpanii, Chorwacji, Serbii. W fili w Sochaczewie placówka rekrutuje na studia z zarządzania zarówno na poziomie licencjackim, jak i magisterskim. Proponowane specjalności to np.: informatyka w zarządzaniu, finanse menedżerskie, controlling i rachunkowość zarządcza, logistyka w przedsiębiorstwie i wiele innych.

Osoby zainteresowane pełną ofertą uczelni oraz zasadami rekrutacji mogą przyjrzeć się bliżej ofercie studiów AEH w Sochaczewie.


Ocena uczelni

7.67 / 10
87 głosów

Opinie (15)
Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie Filia w Sochaczewie, AEH Sochaczew

Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie Filia w Sochaczewie
odpowiedź dla pytanko z dnia 01.10.2019
Szanowni Państwo, Uprzejmie informujemy, że władze uczelni podjęły kroki zmierzające do formalnego włączenia od nowego roku akademickiego 2019/2020 Wyższej Szkoły Zarządzania i Marketingu w Sochaczewie w struktury Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie. W związku z połączeniem uczelni Wyższa Szkoła Zarządzania i Marketingu w Sochaczewie stanie się filią Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie i kontynuować będzie kształcenie na kierunku zarządzanie (studia wyższe pierwszego stopnia o profilu praktycznym). A zatem od dnia 1 października br. dotychczasowa nazwa Wyższej Szkoły Zarządzania i Marketingu w Sochaczewie zostanie zastąpiona nazwą „Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie z siedzibą w Warszawie - filia w Sochaczewie”. Informacje dotyczące Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie znajdziecie Państwo na stronie internetowej Uczelni www.vizja.pl.
02.10.2019
01.10.2019
pytanko
hej Absolwent - a jaką TY szkołę polecasz???? Bo na stronie www jest zupełnie inna nazwa? ich www całkiem dziwne, bo zakładka kontakt podaje jedno, a na innych stronach ... drugie. Co tam się dzieje???? W tym roku kończyłeś? teraz? zarządzanie?
Absolwent
Osobiście polecam Wyższą Szkołę Zarządzania i Marketingu w Sochaczewie. Większość wykładowców na prawdę plusuje swoją wiedzą i sposobem nauczania. Od początku widziałam jaki kierunek chcę obrać oraz jaką specjalizację co bez problemu udało się zakończyć. Nigdy nie spotkałam się żeby ktoś odnowił pomocy a zwłaszcza dziewczyny z dziekanatu za co serdecznie dziękuję!
29.09.2019
26.09.2019
Pancia
Byłam już kiedyś studentką tej uczelni i przerwałam studia. Teraz ba nie wróciłam i uważam,że zarówno program,szkoła są dużo lepsze. A Panie z dziekanatu pracowite,uprzejme i przede wszystkim mają ogromną cierpliwość do studentów nawet tych zapominalskich. HANN95 jesli zdarzy sie gorszy dzień to normalne każdy je ma czasem my sami potrafimy im popsuć dzień.
studentka
Hann95 to chyba studiowala Pani gdzies indziej :) atmosfera na uczelni jest super, dziekanat zawsze trzyma reke na pulsie i jest bardzo pomocny. Wykladowcy absolutnie nie maja w nosie studentow, co to to nie... takze Pani musiala byc z tych wiecznie niezadowolonych i roszczeniowych osob, ktorym trudno dogodzic, innego wytlumaczenia nie widze :)
26.09.2019
26.09.2019
Melmaw
Hann95 nie wierzę w to co czytam.. zmiany zdarzają się w każdej szkole w i tak uważam, że tu są sporadycznie. Poza tym absolutnie nie zgodzę się z tym,że Panie z dziekanatu absolutnie nic nie wiedzą i 'przerasta ich drukowanie?? Nie spotkałam się z sytuacją żeby mi odmówiły pomocy i zawsze o wszystkim bez problemu informowały więc wydaję mi się że twoja opinia jest trochę złośliwa albo bezpodstawna. Poza tym uważam, że dzięki nim jest tam przyjemna atmosfera, ale zawsze się znajdzie ktoś komu wszystko nie pasuje.
Adzik
Szkoła bardzo w porządku. Najlepsza współpraca z Paniami z dziekanatu, zawsze można na nie liczyć i pomagają jak tylko mogą. Starają się żeby każdy ze studentów był zadowolony. Ciężko pracują na pozytywne opinie o szkole. Cena bardzo pzystępna tym bardziej, że dla większości osób jest "na miejscu". Wiadomo wszędzie zdarzają się jakieś zgrzyty, ale bardziej prawdopodobne są spięcia z jakimś wykładowcą niż z którąś z Pań z dziekanatu. Osobiście polecam, nawet jeśli ktoś jest nie do końca przekonany to na pewno da sobie w tej szkole radę :D
26.09.2019
26.09.2019
Łukasz
Jestem tegorocznym absolwentem tej uczelni i uważam, że Panie z dziekanatu robią świetną robotę, zawsze pomocne i można na nie liczyć. Nigdy nie zostałem odesłany z kwitkiem, wiedziałem, że są kompetentne i otwarte na studenta. Co do uczelni i zmian zajęć to szczerze , przez 3 lata nie zdarzyło się żeby coś nie było konsultowane ze studentami. Myślę, że warto najpierw popatrzeć na siebie sprawdzić czy aby na pewno jest sie krystalicznym a dopiero później oczerniać. P.S. czekam na decyzję o Magisterce bo mimo, że nie miałem tego w planach to chętnie się tam pojawię. Dla mnie uczelnia na duży Plus. Dodatkowo przeszedłem przez kilka uczelni w Warszawie i tylko w tej spotkałem ludzi bez ,,kija w tyłku ", bez opinii zadufanych w sobie, zawsze życzliwi. No ale to moje zdanie być może po prostu spotykając takich ludzi na roku miałem tyle szczęścia za które wielkie dzięki. i do zobaczenia.
Look92
Cieszę się z dobrej decyzji, że mogłam być studentem tej uczelni. Dziwi mnie opinia o Paniach, które pracują w dziekanacie, ponieważ zawszę są pomocne i wszystkie zmiany jakie zachodzily konsultowaly z studentami i zawsze były na korzyść dla nas😊 i pierwsze słyszę, że za brak obecności wykładowca stawiał 2 raczej wyciągali jak się da tych którym nic się nie chciało. Dla mnie uczelnia godna polecenia.
26.09.2019
07.06.2019
Hann95
Wszyscy są mili i zachęcający jak trzeba złapać chętnych, kiedy już jesteś ich studentem mają Cię w głębokim poważaniu. Zmieniają Ci plan zajęć bo wykładowcy chcą mieć przed świętami wolne, nie przyjedziesz na nagle zmienione zajęcia to już jesteś za to później przy zaliczeniu ganiany. Wykładowca potrafi w dniu egzaminu zmienić godzinę egzaminu z 12 na 10 bo tak, dziekanat nikogo nie informuje, nie zdążysz przyjechać i masz już 2. Za to Paniom w dziekanacie brak jakichkolwiek kompetencji, one nigdy nic nie wiedzą, nic nie umieją, przerasta je wydrukowanie czegokolwiek, a przerwij Paniom picie kawy albo papieroska, to dopiero będzie.
Alicja
Ale czy ta uczelnia działa jeszcze???? Bo jakieś nieaktualne info na stronie mają??
29.05.2019
07.03.2016
patyk
Szkoła przejęta została przy TE Vizja. Wyciągają kasę. Brak kompetencji.
oszczedny
Fakt faktem żeby gdzieś dojeżdżać będąc z sochaczewa to kase na to wydać trzeba. Albo zamieszkać poza domem i opłacać mieszkanie. Ja zdecydowałem się na studia w samym Sochaczewie, w wyższej szkole zarządzania i marketingu i mieszkam w domu rodzinnym, więc tak naprawdę dużo mniej wychodzi mnie za płatne studia niż ludzi na uniwerkach.
22.08.2012
04.07.2012
paweł
tragedii nie ma ale też bez szału. oczywiście jeśli ktoś chce studiować w Sochaczewie, to tylko na tej uczelni, ale według mnie już lepiej startować trochę wyżej, dojeżdżać do tej Warszawy ale mieć większe pole do popisu i więcej szans na rozwój.
Jagna
W Sochaczewie nie ma wielkiego wyboru, wiec jak ktos chce studiowac, to tutaj. Na szczescie szkola dba o poziom, staraja sie dla studentow, maja troche wzkladowcow ze stolicy, tragedii nie ma.
30.05.2011
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Politechnika Poznańska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie