Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • student
    Collegium Da Vinci w Poznaniu

    Zastanawiają mnie te pochlebne komentarze, stwierdzenia że okienka trwają max godzinę, że nie ma dni z zajęciami od 8-20 i że wszyscy wykładowcy przekazują niezbędną wiedzę. Wręcz przeciwnie, niektóre dni strasznie przeładowane ciężkimi zajęciami trwającymi 12 godzin z półgodzinną przerwą, plan zmienia się co chwilę, są zajęcia, na które nie trzeba chodzić, a jak przyjdziesz, to wykladowca da ci do zrozumienia , że w sumie to powinienes sobie iść. Oprócz tego przy wyborach specjalizacji na grafice nawet nie liczcie, że ktoś wytlumaczy wam na czym polega każda z nich - dostaniecie maila po pierwszym semestrze, że macie tydzien na podjęcie decyzji. Tak, po pierwszym semestrze, mimo że na stronie cdv jest wyraźnie napisane że po drugim. Terminy egzaminów u niektórych wykładowców są podawane z wyprzedzeniem 5 dni zamiast regulaminowych 14, a duża częśc zajęc wygląda tak, że po prostu siedzisz i czekasz, często po 6 h dziennie (bo programu jest za malo w stosunku do godzin zajęć, bo nie działa rzutnik, bo na komputerze nie ma programów, bo 6 komputerów w sali nie działa, bo kolejne nie mają myszki, a jeszcze inne klawiatury). Jedynym plusem tej uczelni jest chyba w tym momencie WF. Być może takie rzeczy zaczęły się dziać tam dopiero w tym roku, ale nie odpowiada to tym poztywnym opiniom, które czytałem w internecie przed rozpoczęciem studiów.
    2/21/20
  • Jaaa
    Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie

    Ja też się wybieram na pielęgniarstwo od marca. Jeśli chodzi oto czy ktoś się dostasnie czy nie to raczej nie powinno być probmelu. 40 pierwszych osób dostanie znizkę więc kto pierwszy ten lepszy :P
    2/21/20
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
    Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Filia w Skoczowie

    @Pola Do końca lutego trwa nabór marcowy. Zapraszamy do składania dokumentów rekrutacyjnych i skorzystania z oferty bonów edukacyjnych. Szczegóły są na stronie: https://www.wsb.net.pl/aktualnosci/zachowaj-energie-na-oszczedzanie/ Zapraszamy!
    2/21/20
  • Ateneum-Szkoła Wyższa
    Ateneum - Szkoła Wyższa w Gdańsku

    Szanowny autorze komentarza, nie możemy zgodzić się z opisem sytuacji. Domyślamy się, że chodzi o kierunek Dziennikarstwo i komunikacja społeczna - na którym to studiują studenci, rozchwytywani przez pracodawców z obszaru mediów, reklamy i PR. To właśnie dzięki doświadczeniu zdobytemu m. in. na zajęciach praktycznych w naszym Radiu Ateneum oraz na przedmiotach zawodowych z zakresu dziennikarstwa. Problemy opisywane przez autora komentarza, zazwyczaj dotyczą tylko osób, które nie uczęszczają w obowiązkowych zajęciach i z tego tytułu nie są w stanie uzyskać pozytywnego zaliczenia semestru. Co do kadry nauczającej w Ateneum-Szkole Wyższej w Gdańsku to obok praktyków zajęcia prowadzą osoby z tytułami i stopniami naukowymi. Wydaje się, że autor komentarza nie chodząc na zajęcia tego nie zauważył. Pozdrawiamy serdecznie
    2/21/20
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
    Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Filia w Skoczowie

    Dzień dobry, póki co nie mamy w planach otwarcia tych kierunków w Skoczowie. Zapraszamy do pobliskich Wydziałów. W Wydziale w Gliwicach mamy oba kierunki - Psychologię i Pedagogikę, a w Jastrzębiu-Zdrój Psychologię. Zapraszamy serdecznie!
    2/21/20
  • Monika42
    Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Wałbrzychu

    Witam, Pilnie potrzebuje informacji o tym jak wygladaja studia mgr 2-letnie na kierunku pedagogika - zaocznie/online czy można coś z tych studiow wynieść ? czy jest szansa obronić się wcześniej niż w 2 lata ? zaskoczyla mnie opinie Pani z sekretariaru ze mogę studiować ...po dowolnym kierunku ...ja np. mam inz. politechniki.. 'monika.getner@op.pl
    2/21/20
  • AA
    Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie

    No dokładnie, ciekawe kiedy dostaniemy informacje o tym kto się dostał a kto nie.
    2/21/20
  • Kosmetologia stacjonarna/niestacjonarna
    Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

    Czy plan zajęć na stacjonarnej jest bardzo słaby, żeby pogodzić to z pracą na tygodniu? Czy lepiej wziąć już tą przeklętą niestacjonarna
    2/21/20
  • Roberto
    Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej

    Biblioteka WSTiE wraz z czytelnią działa od ponad 30 lat.(((Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej)))) –(((((((. Powstała w 2001 roku))))) jak tak?
    2/21/20
  • Aga
    Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi

    Czy ktoś studiuje podyplomową oligofrenopedagogikę i może się podzielić wrażeniami czy warto? Dziękuję
    2/21/20
  • Magda
    Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie

    Jakie macie opinie o logistyce lub finansach i rachunkowości ? Jakie jest podejście wykładowców i jaki jest poziom matematyki na tych kierunkach?
    2/21/20
  • Marta
    Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie

    CHYBA NIKT DIETETYKI TU NIE STUDIUJE SKORO NIKT NIE ODPOWIADA :( SZKODA
    2/21/20
  • Anonim
    Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu

    A jakie przedmioty są na pierwszym roku na kierunku Turystyka i Rekreacja ?
    2/21/20
  • Anna
    Uniwersytet Zielonogórski

    Jak oceniacie kierunki artystyczne w Zielonek Górze?. Chodzi mi przede wszystkom o malarski.
    2/21/20
  • Mike
    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

    Czy ciężko dostać się na weterynarię w Lublinie?
    2/21/20
  • Maja
    WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa

    Prawo jest realizowane zaocznie?
    2/21/20
  • aga
    Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie

    Polecacie tu kosmetologię?
    2/21/20
  • Kaja
    Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Filia w Skoczowie

    Czy jest szansa na pedagogikę/psychologię w Skoczowie?
    2/21/20
  • Student
    Politechnika Gdańska

    Po roku na innej uczelni i jednym semestrze na PG mogę powiedzieć tylko jedno - Nigdy nie sądziłem, że jakaś uczelnia może wywoływać tak negatywne emocje... Jak pomyślę, że za kilka dni kończy się przerwa zimowa i będę musiał tam wrócić to robi mi się niedobrze. Zajęcia prowadzą ludzie pozbawieni sił życiowych i emocji. Wygląda jakby jedyną ich rozrywką było uwalanie studentów! Połowa przedmiotów kończy się w połowie semestru, a egzaminy z nich są na około 2 miesiące przed sesją. Uczelnia jedynie dla geniuszy z IQ 300 lub tych, którzy już wszystko wiedzą, a jedynie potrzebują na to papieru, bo nawet na uczenie się nie ma za bardzo czasu. Jeśli nie chcecie popaść w depresję to omijajcie PG z największej możliwej odległości!
    2/20/20
  • Iko
    Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie

    Czy ktoś już składal dokumenty na pielęgniarstwo od marca?
    2/20/20