Ocena uczelni


Komentarze (161)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • chaber

    Witam, planuję studia na kierunku zarządzanie w sporcie. Czy mógłby ktoś napisać jak mniej więcej wyglądają?
    11/22/19
  • Tomek

    Reply for the comment of Chucky from date 10/3/19
    Dziekanat wysłał maile z informacjami dla studentów filologii w tym tygodniu, w przyszłym wysyła dla wszystkich studentów pedagogiki i dziennikarstwa studiów niestacjonarnych.
    10/3/19
  • Chucky

    Witam, czy wiecie kiedy można się spodziewać informacji czy utworzono kierunek/zostało się przyjętym na studia zaoczne?
    10/3/19
  • Paulina

    licencjackie pierwszego stopnia
    9/26/19
  • N

    Paulina, filologia hiszpańska licencjackie czy magisterskie?
    9/26/19
  • Paulina

    Hej, czy zdecydował się ktoś na filologię hiszpańską niestacjonarnie?? Prosiłabym o odpowiedź
    9/26/19
  • Leirey

    Cześć! Jeżeli czytają to jacyś studenci filologicznych studiów stacjonarnych, to bardzo bym prosiła mniej więcej o zakres godzinowy zajęć, bo się zastanawiam czy zapisać się na fil. szwedzką dziennie czy zaocznie. Sama się utrzymuje więc nie wiem czy dam radę na dziennych
    9/24/19
  • Ania

    Kto się wybiera na filologię włoską niestacjonarnie?
    9/18/19
  • Karola

    Hej, może mi ktoś opowiedzieć coś wiecej jak wygladaja studia zaoczne na zarzadzaniu w Ateneum? Polecacie czy nie? Jak czesto sa zjazdy?
    8/24/19
  • KATARZYNA

    MINA ja rozważam pójście na filologię włoską niestacjonarnie. Wie ktoś może czy rozpoczynając studia 1 stopnia jest to nauka od podstaw?
    8/21/19
  • Becia

    Witam :) Chciałabym dowiedzieć się czegoś o filologii angielskiej niestacjonarnej. A mianowicie, czy osoba pracująca na pełen etat i posługująca się angielskim na poziomie B1 poradzi sobie na tym kierunku w Ateneum?
    8/16/19
  • Ania

    Tomek, dziękuję za pomoc
    8/15/19
  • Tomek

    Reply for the comment of Ania from date 8/10/19
    Zjazdy na studiach niestacjonarnych w Ateneum odbywają się od 9.00 a kończą najpóźniej o 19.30
    8/14/19
  • Ania

    Część wszystkim! Czy ktoś wie w jakich godzinach odbywają się zjazdy filologii hiszpańskiej s2 niestacjonarnie? Będę wdzięczna za każdą informację :)
    8/10/19
  • Asia

    Jakieś opinie o studiach podyplomowych z UX? Każda opinia będzie cenna
    7/19/19
  • Olka

    Czy ktoś wybiera się na filologie hiszpańską- stacjonarnie 2019/2020
    7/14/19
  • Mina

    Czy jest ktoś chętny na filologię włoską niestacjonarne 2019/2020? Proszę, piszcie!
    6/14/19
  • Dysia

    Poinformowany- na oficjalnej stronie internetowej nie ma takich informacji. Normalnie występuje ten kierunek na studiach pierwszego stopnia. Czy strona jest nieaktualna?
    6/7/19
  • Tomek

    Filologia szwedzka w Ateneum - jeśli chodzi o poziom jest dość wysoki, wykładowcy są wymagający ale sprawiedliwi. Ilość szwedzkiego na studiach dziennych to około 200 godzin w semestrze. W tygodniu zajęcia są w około 4 dni, w sumie około 20-25 godzin w tygodniu. Atmosfera - wszystko zależy od ludzi w grupie :) Klimat w Ateneum jako uczelni jest naprawdę pozytywny i pro-studencki - ale o tym się trzeba przekonać na miejscu :)
    6/5/19
  • Poinformowany

    Dysia - od tego roku akademickiego pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna jest tylko magisterska 5 letnia wiesz o tym ?
    6/5/19
  • Bartas

    Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat filologii szwedzkiej w Ateneum? Ilość zajęć godzinowo, poziom, atmosfera?
    6/5/19
  • Dysia

    Cześć, wybieram się w przyszłym roku na pedagogikę a dokładniej na edukację wczesnoszkolną i przedszkolną z logopedią. Macie jakieś opinie, rady? Czy p tym kierunku mogłabym startować na logopedię na magisterkę? z góry dziękuję :)
    5/29/19
  • filologia

    1. Jak oceniacie filologię hiszpańską na II stopniu? 2. Czy jest dużo godzin praktycznej nauki i tłumaczeń? 3. Z tego co widziałam, trzeba zrobić 240h praktyk... Czy te praktyki rzeczywiście muszą mieć coś wspólnego z hiszpańskim? Jeśli będę studiować zaocznie i pracować z innymi językami, to przecież ich nie zrobię :/
    4/16/19
  • werka

    planuję studia na kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna, rozważam także Ateneum. Dobry pomysł? Możecie napisać, jak oceniacie te studia? Czy warto?
    4/16/19
  • zarzadzanie

    czy ktos moze sie wypiwiedziec na temat zarzadania bede bardzi wdzieczna
    4/2/19
  • Aldona

    wdż - zajecia prowadzą same emerytki oczywiscie wszystko musi byc po katolicku. Nie mozna wypowiedziec wlasne zdanie na zajecoach. Promotorla omg ! Emerytka z fuzymi ambicjami. Praca badawcza 40 pozycji ludzie toc to podyplomowka nie praca mgr. W dodatku kontakt z nią kest fatalny. Nie odsyla poprawionych rozdzialpw kaze pezyjsc patrzec na jej komputer i notowac ... w zyciu nie spotkalam sie z takim kosmosem
    3/14/19
  • anna

    ja mam zupełnie odmienny osąd, jestem zadowolona i mogę się wypowiadać tylko pozytywnie
    3/14/19
  • Sluchaczka wdzwr

    Nie polecam. Praca dyplomowa gorzej od magisterki. Nigdy w zyciu takiego czegos nie przezylam. Dramat. Oczekiwania promotor nie z tej ziemi.
    3/14/19
  • podyplomowe

    Planuję w Ateneum podyplomówkę WDŻiR. Mam tutaj najbliżej, ale słyszałam różne opinie, nie zawsze dobre, jeśli chodzi o promotora pracy dyplomowej. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat?
    3/11/19
  • Sarik

    Bardzo polecam tę szkołę. Wykładowcy głównie z UG, posiadają wielką wiedzę i super podejście do studenta :) Co prawda wymagają dużo, ale jeśli chcemy się czegoś nauczyć to chyba oczywiste, że jest to plus
    2/26/19
  • Natina

    Hej, chciałabym iść na germanistykę właśnie do tej uczelni. Słyszałam, że nie trzeba zdawać niemieckiego na maturze, bo jest to germanistyka od podstaw. Ciężko jakoś mi uwierzyć, że bez matury z niemca mnie tam przyjmą. Proszę o odpowiedź kogoś z tego kierunku jak to rzeczywiście wygląda :)
    2/7/19
  • wika

    Hej czy ktoś idzie na dziennikarstwo niestacjonarne teraz od października? Z chęcią bym kogoś poznała z mojego kierunku
    9/27/18
  • Pelaa

    /przeps/ Możesz pracować na cały etat i zdążysz się wykuć , albo ściągnąć co u niektórych. Jeżeli chodzi o wykładowców to można się dogadać , hmm, zawsze doradzą co zrobić żeby poprawić się z danego przedmiotu .
    8/8/18
  • przeps

    Cześć. Chciałbym się dowiedzieć coś o filologii angielskiej w ateneum w Gdańsku? Jak dużo jest nauki i jakie podejście mają wykładowcy
    8/1/18
  • viki

    Hej. Zrozumiałam że idąc na f. hiszpańską bez znajomości języka nie mam za dużych szans??
    7/25/18
  • era

    A ja właśnie bardzo cenię sobie Fernando i Susanę, dzięki nim zmieniłam zdanie o uczelni.
    7/18/18
  • Leon

    Ja również nie polecam, zajecia z Fernadno kpina po wsze czasy. Nic wartosciowego, tylko jakies filmiki z Youtube puszczane... rzenada, płaci się mnóstwo kasy za lanie wody na zajęciach
    7/5/18
  • Victoria

    Ja byłam studentką filologii hiszpańskiej, ogolnie nie polecam, znecanie i upokarzenie słuchaczy na zajeciach to jest powszechnosc u P. Susany. Wiele dobrych studentów przez z nią się zniecheca do uczestniczenia u niej na zajeciach. Juz nie wspomnę o Pani M .z metodyki.
    7/5/18
  • Pelaa

    .....ale polecam...:))))
    6/18/18
  • Pelaa

    Wybierając się do tej szkoły(na filologię) trzeba być jednak na tym poz.b2. Jak większość z grupy ogrania no nie wiem gramatykę czy coś innego to Prof. jedzie dalej z tematem...albo każe zrobić w domu . No i na stacjonarnych jest więcej do ucznia niż na zaocznych .
    6/18/18
  • deron

    A p. A odnosi się do studentów bez szacunku.
    3/11/18
  • kik

    Moja opinia: Ateneum - uczelnia nieprzyjazna niepełnosprawnym.
    2/22/18
  • Monika

    Witam wszystkich,chciałabym się Was zapytać o kierunek dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jak oceniacie ten kierunek? Czy wykładowcy są w porządku? Czy trzeba przyjść już z jakimis podstawami i wiedzą o dziennikarstwie. Widziałam że jest tam taki przedmiot jak ekonomia,czy jest dużo tego? Proszę o odpowiedź :) u
    2/19/18
  • jolo

    jak Ateneum wypada na tle innych szkół prywatnych w Gdańsku??? Mam na myśli studia humanistyczne czy społeczne, bo nie lubię przedmiotów ścisłych. Macie jakieś rozeznanie w innych szkołach??
    1/29/18
  • Andre

    Czy wykłady na dziennym są obowiązkowe ?
    1/9/18
  • esyzy

    Jeśli ktoś myśli,ze pójdzie na jakąkolwiek filologie bez znajomosci chociażby podstaw tego języka to jest w błędzie. Filologia jaka by nie była to nie kurs językowy moi drodzy! Jeśli ktos w danym języku jest na poziomie B1/B2 to w miarę sobie poradzi w Ateneum. Ja ze swojej strony mogę polecić filologię germańską. Świetny kontakt z wykładowcami i ogólnie z uczelnią. Daje tej uczelni mocne 5+!
    1/9/18
  • z.

    Ja byłam na filologii włoskiej - pisanie, że jest od zera to jedna wielka pomyłka. Trzeba tam przyjść ze znajomością języka. Dodatkowo uczelnia pozbyła się świetnego wykładowcy. Nie polecam,
    11/15/17
  • l.l

    @mujer nie ma rozmowy kwalifikacyjnej,to kierunek od podstaw
    10/10/17
  • Mujer

    Jak wygląda rozmowa wstępną na stopień II filologii hiszpańskiej????
    10/7/17
  • SJ

    Najlepiej spędzone trzy lata na studiach dziennych w Ateneum na filologii angielskiej! Świetna uczelnia, super podejście do studenta, a dziekanat to mega pomocni i mili ludzie, którzy z chęcią rozwiązują wszystkie problemy :) Sam kierunek bardzo praktyczny, minimalna ilość wykładów i maksimum ćwiczeń pozwalających zasmakować i sprawdzić się w różnych dziedzinach dotyczących języka. Żal opuszczać uczelnię, dlatego nie pozostaje mi nic innego jak wybrać sie na magisterkę :) Ateneum - Szkoła Wyższa polecam i chwalę, oby tak dalej!
    10/4/17
  • Ola

    Czy ktoś na pedagogikę II stopnia zaocznie się wybiera?
    10/2/17
  • (:

    moglby ktos podać linka do grupy fil. hiszp?
    9/29/17
  • :)))

    Grupy hiszpańskiego nie zauważyłam, przynajmniej nie tej od tego roku, bo starsze są. Dostaliście już plan?
    9/28/17
  • Marta

    Hej na fb jest grupa dziennikarstwo dzienne 2017 dołączać do grupy
    9/28/17
  • Andre

    Hallo idzie ktoś na dziennikarstwo dzienne ?
    9/27/17
  • Evka

    Ludzie grupy są już dawno na fb na fillologie angielską i inne też pozdrawiam
    9/27/17
  • Klaudia

    Klaudia88101@wp.pl ;)
    9/26/17
  • Filo

    Klaudia podaj maila ja idę na filologię
    9/26/17
  • Klaudia

    Hejka😃 Idzie ktoś może na filologie angielska dziennie ? 😊
    9/26/17
  • :)))

    Hejka. Czy ktoś z was idzie na filologię hiszpańską stacjonarnie? Ja już się zapisałam i jestem ciekawe ile osób idzie ;)
    9/26/17
  • xxx

    Cześć mam pytanie odnośnie studiów podyplomowych z języka hiszpańskiego jako kolejnego przedmiotu , myslicie że dam sobie radę umiejąc hiszpański na B2 zamiast C1? proszę o opinie może ktoś był...
    9/25/17
  • Meg

    Hej :D wybieram sie tam na dzienną filologie angielską i szukam innych osób z mojego kierunku jakby co zostawiam mail mag.mil.7@wp.pl
    9/25/17
  • Emi

    Camilla- ja też zapisalam się na dziennikarstwo :). Niżej masz mojego fb. Odezwij się! Zbieramy grupę na spotkanie zapoznawcze :)
    9/25/17
  • zuzax

    @Styl , weż do mnie napisz agataslowik-1997@wp.pl
    9/23/17
  • Evka

    Idzie ktoś na dziennikarstwo dzienne?
    9/20/17
  • Ela

    Uczelnia o wysokim poziomie nauczania. Ukończyłam studia magisterskie II stopnia i jestem bardzo zadowolona.
    9/19/17
  • Syl

    @zuzax ja wybieram się na filologię zaocznie na specjalizacje nauczycielska :)
    9/13/17
  • Majk

    Ja wybieram sie na filologie hiszpańską zaocznie, zobaczymy jak będzie ;)
    9/12/17
  • zuzax

    hey , wybiera się ktoś na filologie ang. I stopnia , zaocznie ?
    9/7/17
  • Ola

    Czy ktoś wybiera się na magisterkę z pedagogiki spec. diagnoza i terapia? :)
    9/6/17
  • Mari

    Hej wybieram się na filologię angielska dziennie, czy może mi ktoś powiedzieć jak dokładnie wyglądają te zajęcia w tygodniu, z góry dziękuje
    9/5/17
  • karciaI

    Idzie ktos moze na 1 rok filologii germanskiej zaocznej ?
    9/3/17
  • Lila

    Czy ktoś wie czy rozmowa wstępna na filologie angielska magisterkę zaoczne to formalność czy można jej nie przejść?
    9/3/17
  • Agata

    Hey , wybiera się ktoś na filologie angielską ?
    8/30/17
  • Sara

    @Tala ja sie wybieram na filologie hiszpańską dziennie;)
    8/24/17
  • Mati

    Nie dostałem się na skandynawistykę, wybrałem filologię szwedzką w Ateneum. Ktoś może idzie ? Wziełem zaoczne bo teraz muszę znaleźć pracę :)
    8/23/17
  • Camilla

    W końcu znalazłam czas i zapisałam się na dziennikarstwo - marketing medialny. Pierwsze wrażenia, super, nowoczesna szkoła, fajne studio, w rekrutacji profesjonalne podejście do kandydata. Albo przy poniedziałku trafiłam na dobry humor pań w dziekanacie albo jest tam naprawdę cool.
    8/21/17
  • Sowa

    Do Nat. siatki i programy studiów są ułożone na całe studia. To plany zajęć układają we wrześniu. Ja dziś złożyłem dokumenty i mogłem w Dziekanacie sobie wszystkie siatki obejrzeć. Pytałem czemu ich nie ma na stronie to podobno kwestia konkurencji. Ale wszelkie programy bez problemu można obejrzeć w Dziekanacie. Ja od 30.09 zaczynam Filologię szwedzką 😎 też od podstaw.
    8/17/17
  • Nat.

    D. czy możesz napisać jak mocne trzeba mieć podstawy, żeby sobie poradzić? Ja dosłownie mam zasób około 300 słów, znam i rozumiem rodzajniki, liczbę mnogą etc. Ale czasów już absolutnie nie. Czy to starczy aby nie zginąć? Chce zacząć studia zaoczne, ale jestem już osobą pracującą. Przedmioty z psychologii sobie odpuszczę, bo mam magistra z psychologii. Czy nie okaże, że niewiele zajęć mi zostanie? Na wszystkich uczelniach są wykazy ilości godzin już przy rekrutacji, tutaj ich nie ma. Kiedy zadzwoniłam do dziekanatu powiedziano mi, że siatki zajęć są układane przed rozpoczęciem roku. To rozumiem, ale chyba muszą mieć jakiś plan programowy, żeby wiedzieć z jakiego przedmiotu będzie ile godzin prawda? Trochę mnie to zniechęca. :/ Ma ktoś jakieś info. nt godzin z poprzednich lat?
    8/14/17
  • Emi

    Hey :) Odpowiadając na pytanie, ja idę na Dziennikarstwo zaocznie :-). Zapraszam: https://m.facebook.com/emila.kwiatek?ref=bookmarks piszcie towarzysze, zawsze warto się wcześniej zgadać :D
    8/2/17
  • Tala

    Hej, czy ktoś będzie studiować filologie hiszpańska dziennie? Lub studiuje i może mi odpowiedzieć na pare pytań:) ?
    7/24/17
  • Lila

    Cześć, zastanawiam się nad filologia angielska studia magisterskie zaoczne jaki jest poziom? Czy dużo przedmiotów jest w języku angielskim? Na jakim muszę być poziomie aby sobie poradzić? Czy jest już ustalony wstępny egzamin?
    7/20/17
  • Dora

    Hej:) Wybiera się ktoś na filologie hiszpańską zaocznie? :)
    7/20/17
  • natka

    Witajcie ja też wybieram się na filologie włoska zaocznie do Ateneum , dokumenty już złożone .Pierwsze wrażenie bardzo dobre .Jak widzę grupa się tworzy .Carax Alex ma nadzieje że zobaczymy się we wrześniu :)
    7/17/17
  • Karamba

    Ja złożyłem dziś papiery na dziennikarstwo, kurde jestem w szoku. Mają niezłe podejście do studenta - po złożeniu papierów zabrali mnie do studia dziennikarskiego w szkole, pokazali co i jak. Dobre pierwsze wrażenie. Ktoś się wybiera na dziennikarstwo do Ateneum w tym roku ?
    7/11/17
  • Jaga

    Polecam wszystkim filologię angielską. Rok temu sama zastanawiałam się nad uczelnią, nie znałam Ateneum. Dziś bardzo się cieszę , że tu trafiłam . Studia są wymagające, trzeba się uczyć, ale progress jest ogromny. Większość przedmiotów jest prowadzona w j. angielskim. Wykładowcy to profesjonalisci, bardzo zaangażowani . Pani Dziekan dziękuję za to , że nudne dzieła literatury angielskiej po Pani wykładach zaczęły mieć sens. DrTillak dziękuje za żmudną pracę nad naszą wymową, Dr Janczyło dziękujemy za gram.morf.synt( czy to możliwe , żeby człowiek był taki mądry? ) , Dr Ross , you are the best teacher . We understand Your history and culture now, dziękujemy 😀
    7/3/17
  • Alex

    Carax, cieszę się że ktoś się znalazł :) Czy wiadomo w ogóle czy w systemie zaocznym ten kierunek będzie utworzony? Swoją drogą utworzenie jakiejś grupy jeszcze przed październikiem byłoby dobrym pomysłem :)
    6/21/17
  • Carax

    Mam znajomą na filologii hiszpańskiej w Ateneum na licencjacie na specjalizacji nauczycielskiej i bardzo sobie chwali. Poziom rzeczywiście wysoki, dla niektórych aż za bardzo ale to chyba tylko plus. Na włoskiej jest podobnie, grupki koło 20 osób. Też się wybieram w tym roku do Ateneum wiec do zobaczenia Alex ! Ja idę na zaoczne.
    6/8/17
  • Alex

    Hej! Interesuje mnie filologia włoska 2017/2018. Czy są wśród Was osoby chętne studiować ten kierunek w systemie stacjonarnym lub zaocznym? Informacja okaże się pomocna przy składaniu dokumentów :)
    5/15/17
  • D.

    Jestem studentką filologii włoskiej zaocznej - bzdura, że jest od podstaw. Trzeba mieć już wiedzę, bo inaczej ie ma szans na poradzenie sobie. Ogromny minus za bardzo dużą ilość psychologii - ogólna, rozwojowa, społeczna. Takie przedmioty powinny być po wyborze specjalizacji nauczycielskiej.
    3/6/17
  • olaf

    tam nie nauczysz się hiszpańskiego ja znałem podstawy i dużo nie wyniosłem cały dzień w szkole, a jedne zajęcia po hiszpańsku reszta zajęć po polsku MASAKRA!!!!!!! Szkoda czasu i kasy !!!!
    10/23/16
  • onnna

    Hej :) wybiera jest u ktos kto wybiera sie na hiszpanski dziennie i chcialbysie wczesniej spotkac? :D
    9/28/16
  • KAMA

    Czy ktoś z Was idzie za chwilę (październik 2016') do Ateneum na kierunek pedagogika na studia I stopnia ?????
    9/4/16
  • EŁK

    Heej! To jakie są Wasze opinie na temat pedagogiki na tej uczelni warto zacząć studia ???
    8/19/16
  • roma

    dzwoniłam właśnie, nikt nie odebrał telefonu, chciałam dopytac o studia, bo na stronce jest nie za dużo tych informacji, ale echo, a podają że od 8.00 do 18.00 mają czynne.
    8/4/16
  • Janka

    To jak tak jest? ok? niefajnie? szukac innej szkoły? co polecacie?
    8/1/16
  • ja

    - o tym, że nie otwierają studiów dziennych dowiedziałam się jakoś pod koniec września, więc nawet zaocznie na inną uczelnię (publiczną) nie mogłam się już dostać -zostałam poinformowana, że na 2 roku wybieramy specjalizację, co się okazało było to kłamstwo i ''decydowała większość'' więc nawet specjalizacji nie mogłam wybrać ciekawe jak będzie z drugim językiem. ;) nie polecam
    8/1/16
  • Natalia

    Wyczytałam niżej że ateneum nie oferuje hiszpańskiego od podstaw, ale ten komentarz jest z 2015 roku i mogło się coś zmienić, więc wie może ktoś czy taki kierunek jest na tej uczelni czy nie?
    8/1/16
  • JOKO

    Chcę w tym roku pójść na studia na kierunek pedagogika spec. Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna dziecka ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi właśnie w ATENEUM. Szkołę średnią skończyłam 8 lat temu,przez te 8 lat nie miałam za bardzo możliwości aby,odświeżyć język angielski i nie wiem czy nie polegnę na zajęciach z języka. Czy tam jest jakiś podział na grupy np.poziom podstawowy i rozszerzony bo ja to na podstawowy nadaje się na bank.
    7/20/16
  • KASIA

    Witam, Planuję złożyć dokumenty na kierunek PEDAGOGIKA biorę też pod uwagę kierunek NAUKI O RODZINIE w tym roku akademickim i tak zastanawiam się składać czy nie warto czy nie. Proszę o opinie.
    7/20/16
  • Aleksandra

    Ukończyłam 2 rok Filologii Angielskiej i jestem bardzo zadowolona. Nie przyszłam tu, bo nie dostałam się na inną uczelnię, tylko ze świadomego wyboru. Poziom jest bardzo dobry, zajęcia ogólnie w porządku, atmosfera świetna! Jak się człowiek trochę postara, to można naprawdę dużo wynieść z tych zajęć i mega się rozwinąć. Polecam!!!!
    7/19/16
  • emka

    Chciałabym zdementować wszystkie negatywne uwagi niżej napisane. Nie mam pojęcia kto za nimi stoi, ale z pewnością nie studenci tej uczelni, najwyżej konkurencja. Poziom - bardzo wysoki. I nie - wysokość poziomu nauczania nie jest proporcjonalna do trudności egzaminów i teorii, którą trzeba wykuć. To jest uczelnia zawodowa i nie uczą tu suchych regułek, a wiedzy praktycznej, dzięki której szybciej znajdziemy w przyszłości zajęcie. Pracują tu sami wybitni wykładowcy, nie zawsze z tytułem profesora nadzwyczajnego, czasem ze zwykłym mgr przed nazwiskiem, za to ich doświadczenie zawodowe jest olbrzymie i mają dużo do przekazania. Szkoła jest doskonale wyposażona, sala RTV, nowoczesny sprzęt, przystosowanie dla osób niepełnosprawnych, wszystko na plus. Wifi też już jest. Plany zajęć, faktycznie, wstawiane późno. Ale wykładowcy pracują dodatkowo w jednym, dwóch lub trzech innych miejscach, więc to logicznie, że zawsze coś się przesunie, zmieni, odwoła, w życiu nie ma nic jak w zegarku. I wypraszam też sobie nazywanie studentów uczelni niepublicznych pseudo studentami lub odrzutkami losu, "którym najczęściej rodzice tak czy owak zapłacą, aby dziecko popchnąć ku przyszłości". Na tej uczelni jest wiele zdolnych i ambitnych osób, które świadomie przyszły na tę uczelnię. Ja osobiście dostałam się na UG bez problemu i byłam na początku listy osób przyjętych, ale nie spodobał mi się sposób traktowania studenta - nie jak człowieka, a jak popychadło, które można poniżyć i oblać na egzaminie, a ono i tak ze schyloną głową przyjdzie i zapłaci za poprawkę. W Ateneum traktują Cię jak własne dziecko. Możesz iść porozmawiać z każdym, nawet z Rektorem, jeżeli czujesz potrzebę i o wszystko można pytać samorząd, pogadać z nimi na fejsie, na fanpage'u o każdej porze.
    3/5/16
  • Ola_a

    Hej, jestem zainteresowana filologią angielską II stopnia spec. translatorska (zaocznie), czy jest mi ktoś w stanie cokolwiek na jej temat powiedzieć? Jak wygląda poziom zajęć/egzaminów? I jakie jest podejście wykładowców? Zjazdy odbywają się w sob i nd, czy w piątki również? Jak wygląda 'obłożenie godzinowe' tzn. jak godzinowo prezentują się te zjazdy? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tej magisterki! :)
    1/25/16
  • uioj

    Wielki minus za dodawanie planów zajęć. Jest północ, czyli już wtorek w sobotę mają odbyć się jakieś zajęcia, tylko nikt nie wie jakie i o jakiej porze. Takie informacje powinny się pojawić z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem! a najlepiej byłoby, gdyby plan był tak jak w niektórych innych prywatnych uczelniach w Gdańsku - był podany na początku z góry na cały semestr albo chociaż miesiąc. Jak tu coś zaplanować czy wiedzieć jak się przygotować na zajęcia...
    10/12/15
  • Anglik

    Do Pati Owszem, ja wybieram się na fil. ang zaocznie, nauczycielskie. Wiesz coś nt samych studiów? Jakie wymagania itd.
    10/3/15
  • Student

    Cześć wszystkim! Widzę, że sporo osób jest zainteresowanych filologią włoską na Ateneum. Tak więc powiem Wam jak wyglądała moja sytuacja. Składając papiery zaznaczyłem, że idę na italianistykę, dla pewności zapytałem panią w dziekanacie, czy wszystko jest dobrze wpisane, na co odpowiedziała twierdząco. Minęły wakacje, a ja czekam aż rozpocznie się semestr. Zdziwiłem się, gdy na stronie szkoły znalazłem informacje o rozpoczęciu roku filologii angielskiej, więc zadzwoniłem by zapytać o swój kierunek. Jak się okazało - filologia włoska się nie utworzyła, a ja nic o tym nie wiedziałem, ponieważ zostałem wpisany na liste studentów ANGLISTYKI. Pytając o szczegóły zaistniałej sytuacji dowiedziałem się, że kierunek w ogóle się nie utworzył, a w papierach miałem błąd (dziekanat taki pomocny) i mimo podania kierunku jako italianistyka, to w specjalizacji wpisałem translatoryka angielska (specjalizacje wybieraliśmy i tak ostatecznie pod koniec drugiego semestru). Tak więc skończyłem na anglistyce. Język angielski znam bardzo dobrze, w wyniku czego przez większość czasu nie miałem za dużo do nauki, choć przyznam, że wykłady i podejście większości wykładowców do tematu jest naprawdę na wysokim poziomie. Teraz zbliża się trzeci semestr - czas by wybrać drugi język obowiązkowy. Z całej gamy języków dali nam do wyboru włoski, hiszpański, niemiecki i szwedzki. W dodatku tak naprawdę nie decydujemy indywidualnie, bo "nasza grupa jest bardzo mała i mamy zagłosować na konkretny język". FAJNIE. Zostałem w tej szkole, ponieważ zapewniano mnie, że w drugim roku będę mógł uczyć się włoskiego, niestety głosowanie aktualnie przechyla się na stronę języka hiszpańskiego, do którego nie czuję za dużej sympatii. Więc radzę Wam po kilka razy zapytać ile jest zgłoszeń na italianistykę, bo dziekanat jest naprawdę oporny w udzielaniu informacji o ktore wprost osobiście nie zapytacie po kilka razy. I w sumie to dziekanat jest największym minusem szkoły. Poza tym brak wifi, ponieważ "studenci zamiast na wykładach skupiają się na internecie". Mimo to zdarza się, że proszą nas o sprawdzanie czegoś w necie. Ale poza tym wszystkim, pozdrawiam wszystkich przyszłych studentów!
    9/17/15
  • Zosia

    W Ateneum nie ma filologii hiszpanskiej od podstaw, to tylko chwyt marketingowy
    8/28/15
  • pati

    hej, ktos na filo ang spec nauczycielska zaocznie?;)
    8/20/15
  • marta123

    hej, kto sie wybiera na filologie hiszpanska zaocznie od podstaw? :)
    7/30/15
  • maja

    hej ile osób wybiera się na filologie włoską od podstaw ??? ja mam ochotę ale nie wiem czy są chętni .nie wiem czy składać papiery bo jestem z południa polski.
    7/18/15
  • pablo

    Myślę też o włoskiej , specjalność nauczycielska. Jak nabór?
    6/27/15
  • maja

    hej ja się wybieram na filologie włoska spec nauczycielka zaocznie od podstaw.
    6/1/15
  • Wera

    Do Wioletty i Sary , ja chciałabym iść w roku 2015/16 na filologię włoską, specjalność raczej translatoryka. Jaki tryb wybieracie? Nie mówcie , że jest aż tak małe zainteresowanie, bo się załamie;o
    5/28/15
  • Wioleta

    Chciałabym pójść na filologię Włoską w Ateneum na specjalność translatoryka w roku 2015/2016. :) PS. Do Sary :)
    5/18/15
  • sara

    Jest ktoś chętny na filologię włoską w roku akademickim 2015/2016 w Ateneum? Proszę, ujawniajcie się! Zależy mi bardzo na specjalizacji nauczycielskiej, zainteresowanie jest podobno małe, więc chcę się dowiedzieć czy jest sens tu aplikować.
    5/10/15
  • gość

    kto robił w Ateneum podyplomówki z zakresu Pedagogiki Logopedii - pokrewne? jakie mace zdanie na temat programu, poziomu, kadry? warto?
    4/8/15
  • Majla

    Dokldanie tez koncze mgr na Ateneum i tez wydaje mi sie ze to konkurencja wystawia takie komentarze ja jestem rowniez bardzo zadowolona. Zerknijcie sobie na liste wykladowcow moze od tego trzeba zaczac. Jak na prywatna szkole poziom ok .
    3/6/15
  • Kamila Kizewska

    Zrobilam tam licencjat z pedagogiki obecnie robie magisterkę . Wykladowcy glownie z UG . Napewno gorsza uczelnia jest GWSH jeśli chodzi o poziom i wykładowców. Bez problemu po licencjacie w Ateneum dostalam prace pedagoga w szkole.
    3/6/15
  • podyplomowe pedagogiczne

    mnie interesuja studia podyplomowe z zakresu pedagogiki, terapii pedagogicznej, ewentualnie z logopedią, szukam wszelkich opinii, które pozwola porównać oferty z róznych szkół, ktoś robił podyplomówkę w Ateneum i może coś napisać więcej?
    12/21/14
  • mania

    czy jesy ciężko ??? o której zaczynają sie zjęcia w sobote i w niedziele i o ktorej się kończa ??? bardzo prosze oszczere komentarze naprawde interesuje mnie wszystko !!!
    12/21/14
  • mania

    hej jestem zainteresowana filologia włoska zaocznie od podstaw w przyszlym roku bardzo prosze osoby ktore tam studiuja o opinie ??? interesuje mnie wszytsko ilość zjazdów na miesiąc plan zajęć itp
    12/20/14
  • amelia

    starata czasu !!! a co najgorsze pieniedzy !!1
    12/13/14
  • Caroll

    Dziennikarstwo w Ateneum to dobry wybór. Ja sama je ukończyłam i nie żałuję. Wykładowcy to głównie praktycy, którzy wiedzą o czym mówią, a co najważniejsze - są bardzo przychylni studentom. Ciekawe zajęcia, możliwość zobaczenia i sprawdzenia się w radiu bądź telewizji. Gdybym miała wybierać drugi raz, z pewnością wybrałabym tak samo.
    12/10/14
  • Mint

    Hej. Szukam dla siebie dobrego kierunku studiów dziennych lub zaocznych. Oba pasują. Zastanawiam się nad "Dziennikarstwo i komunikacja społeczna" ze specjalnością "Dziennikarstwo internetowe". Ktoś może coś powiedzieć o tej szkole i tym kierunku? Jakie są przedmioty, praktyki itd?
    10/4/14
  • Aleks

    HEJ. Chce isc na Dziennikarstwo do Ateneum w razie jakbym się nie dostala na UG i mam pytanie.. Czy konczac w ateneum licencjat (bo magistra z dziennikarstwa w ateneum nie ma) moge isc na ten sam kierunek na magistra na UG? czy ktos ze studiujacych dziennikarstwo w ateneum moze sie wypowiedziec czy warto?
    3/19/14
  • kamilek

    He, he "wyższa szkoła niższa"-super określenie, które jest jak najbardziej adekwatne dla tej szkoły. Nie polecam nikomu. Strata czasu i pieniędzy.
    3/18/14
  • Diabełek

    Ukończyłam już licencjat na europeistyce i mam wkrótce obronę magisterską. Nie jest łatwo ukończyć studia na wysokim poziomie bo wymaga to wielu wyrzeczeń. Wykładowcy są ok, ale czasami zdarza się - jak wszędzie- nudny wykład. Ale za to mamy szanse realizować swoje pomysły na wykłady, podrzucać interesujące nas tematy wykładów lub prowadzić ciekawe dyskusje z wykładowcami. Szkoła jest przyjaźnie nastawiona do studentów - administracja czy wykładowcy, nawet dziekani wydziałów. A to bardzo jest cenione.
    2/11/14
  • Andreas2

    Nie zgadzam się z przedmówcą. Jestem studentem na filologii angielskiej niestacjonarnej, którą niebawem mam nadzieję ukończyć i jestem bardzo zadowolony. Kadra jak ktoś już wspomniał w większości z UG, wielu native speakerów. Wykładowcy wymagający, ale i zarazem bardzo przyjaźni studentom. Jeżeli student przyszedł do szkoły po określoną wiedzę, to otrzymuje ją na właściwym poziomie, zdając sobie jednocześnie sprawę, że studiując jakąkolwiek filologię będzie musiał sporo czasu poświęcać w domu na naukę i lekturę. Osobiście jakiś czas temu ukończyłem inną filologie na UG i specjalnie w poziomie różnicy nie widzę. Zajęcia w Ateneum są nawet bardziej ciekawe. Może wynika to z faktu, że za "moich czasów" szeroko pojęte multimedia nie były jeszcze tak popularne. Warto wspomnieć o bardzo dobrych warunkach lokalowych w nowej siedzibie uczelni. Pamiętam jak na Wita Stwosza zimą często siedzieliśmy w kurtach, albo po prostu byliśmy zwalniani z zajęć ze względu na panujące zimno w salach. Poza tym drogi przedmówco, co to znaczy, że nie trzeba czytać książek. U mnie na roku każdy student otrzymał listę lektur zarówno z literatury brytyjskiej jak i amerykańskiej. Kto chciał, przeczytał. Nie wiem, w jaki sposób wykładowca miałby zmusić studenta do przeczytania lektury. Natomiast wiedza była omawiana i sprawdzona na zajęciach. Rozumiem, że piszesz o własnych doświadczeniach, jesteś studentem Ateneum i nie chciało ci się czytać lektur. A może jesteś po prostu przedstawicielem konkurencyjnej szkoły?
    2/9/14
  • Andreas

    To rzeczywiście zabawne jak pracownicy probuja sfałszować w 'luzacki' sposób komentarze ! Anglistyka ? Jezeli masz dobry poziom to sie tylko zmarnujesz , nie wiem jak na włoskiej czy hiszpańskiej , ale w tej 'wyższej szkole niższej' jak to się mowi w Gdańsku spotkać Cię może jedynie regres językowy. Książek nie trzeba żadnych czytac , NIC.NIE.TRZEBA.ROBIĆ.przez trzy lata.
    1/19/14
  • Andreas

    Kryterium przyjęcia- zdana Matura Kryterium zaliczenia-permanentna płatność Kadra co prawda przednia , same tytuły , lecz poziom utrzymywany jest na tragicznie niskim stopniu adekwatnie do 'studentów' odrzutkow losu , ktorym najcześciej rodzice tak czy owak zapłacą , aby dziecko popchnąć ku przyszłości. Przykro-nie polecam
    1/19/14
  • Agat

    Dowiedziałam się, że grupy będą łączone, bo była za mała liczba chętnych. To do zobaczenia w sobotę :)
    9/27/13
  • ...

    Agat sprawdź jeszcze raz te plany lekcji. Ja idę na filologie włoską na poz. podstawowym i chyba dopiero dzisiaj dodali plan.
    9/25/13
  • Agat

    Hej ja się chciałam zapisać na zaawansowaną grupę włoskiego ale z tego co widzę chyba nie utworzyli tej grupy, bo nie ma planu zajęć. Meggi2203 wybierasz się na grupę początkującą? Ja teraz nie wiem co zrobić..
    9/25/13
  • pytanko mam

    co jest warte Dziennikarstwo i komunikacja społeczna w Ateneum??? kto wykłada? jak uczą? kiedy praktyki? czy ruszają wszystkie specjalności? piszcie, piszcie, piszcie
    8/30/13
  • Magda

    Hej, wybieram sie w tym roku na stacjonarną filologię hiszpańską od podstaw. Czy ktoś mógły mi powiedzieć czy na pierwszym roku jest dużo zajęć ? Nie mieszkam w Trójmieście i mój dojazd będzie zajmował półtorej godziny ;).. I chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy szkoła jest pod względem językowym wymagająca, bo chce się nauczyć hiszpańskiego a nie tylko odpękać studia ;)
    6/29/13
  • Ateneum

    odpowiedź dla Meggi2203: Nie trzeba zdawać języka włoskiego na maturze, aby zostać przyjętym na studia. Są dwa poziomy nauczania: od podstaw oraz grupa zaawansowana (dla osób, które w momencie rekrutacji zadeklarują, że ich znajomośc języka włoskiego odpowiada poziomowi europejskiej klasyfikacji B1 oraz, że ich znajomość tego języka jest na poziomie komunikatywnym).
    6/19/13
  • Pamela

    Ja się chciałam dowiedziec czy trudno jest sie dostac na filologie angielską lub hiszpanską? pisze w przyszlym roku mature rozszerzona i boje sie ze sie nie dostane. czy moze lepiej jest studiowac zaocznie? nei mieszkam w trojmiescie i nie jestem pewna czy nie bd mi ciężko, bo rodzice raczej nie beda mieli kasy zeby mi co miesiac placic . i przy okazji pytanko czy w gdansku cieżko o prace dla studentów studiujacych zaocznie??
    6/15/13
  • Meggi2203

    Mam pytanie odnośnie włoskiego. Nie zdawałam tego języka na maturze, tylko język angielski. Czy to ma znaczenie w przyjęciu na te studia?? Neo pytanie kieruję do Ciebie ponieważ ty studiujesz ten kierunek. Czy mogłabyś więcej powiedzieć mi coś na ten temat. Bo język ten znam i mówię na poziomie komunikatywnym i nie wiem czy jest sens zapisywać się na niego na poziomie dla osób początkujących??
    6/11/13
  • dawid

    Bardzo polecam tę szkołe!!!
    6/5/13
  • pola

    studiuję na 3-cim roku i nie polecam tej uczelni!!! jestem jedyna która wypowiada się źle o Ateneum,więc te komentarze pisane są chyba przez pracowników.Powtarzanie tego samego zakresu materiału na każdym kolejnym roku tylko pod inną nazwą przedmiotu to norma!!Nikt chyba nie konsultuje zakresu materiału przekazywanego studentom!Wiedza specjalistyczna na poziomie zero brakuje praktyków-wykładowców, głównie teoria nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością .Wymieniać dalej nie ma sensu....szkoda czasu i kasy. Nie polecam
    5/8/13
  • Aleksandra

    Ja również jestem studentką 2 roku Pedagogiki;) nie żałuję również swojego wyboru szkoły. Atmosfera jest bardzo miła. Prawie wszyscy wykładowcy są z Uniwersytetu Gdańskiego. Wykłady są bardzo dobrze przygotowane i bardzo ciekawe.;) Polecam jak najbardziej tą szkołę.;)
    3/16/13
  • justyna

    Hej! Ja studiuje na 2 roku w tej szkole. Pedagogika z angielskim. ;-) zajęcia bywają nudne albo bardzo ciekawe. Nauczycieli mamy głównie z uniwersytetu gdańskiego. Atmosfera jest fajna. Każdy sobie pomaga i podrzuca notatki...ja jestem zadowolona...dużo uczymy się angielskiego!!! Fonetyka na ten przykład to coś nowego co mi otworzyło oczy ;-) sorki za małą literę :-P
    3/11/13
  • jerry

    Moja znajoma tu studiowała i mówi, że nie żałuje, że dobrze jej się studiowało, że wszystko ok prócz czasem niemiłej obsługi w dziekanacie i długich kolejek (ale chyba wszędzie tak jest) ;d także chyba Ateneum nie jest najgorszą szkołą wyższą ;p
    2/10/13
  • filologia angielska

    wiem, ze temat filologii angielskiej juz byl poruszany, ale brakuje opinii o tm, jak sie studiuje w Ateneum ten jezyk? czy jestescie zadowoleni z poziomu? skad sa wykladowcy i ilu jest nativow? jakie sa mozliwosci wyjazdow na wymiane, tak realnie, np, na II roku? gdzie ewentualnie w Gdansku myslec o anglistyce (poza uniwerkiem, choc oczywiscie istnieje cien nadziei, ze sie uda), w ktorej z prywatnych szkol jest ok?
    2/6/13
  • magda

    co do przedmiotow, sprawdz na ich stronie, jesli nie podaja programu zajec czyli konkretnie przedmiotow na kazdym roku studiow, proponuje zebys zrobil, jak moj kumpel, zadzwonil, powiedzial, ze chce znac dokladnie caly program nauczania (z innej uczelni, ale to chyba bez znaczenia, chodzi mi o styl) i tego samego dnia mial na skrzynce pliki z rozpisanymi wszystkimi zajeciami od I do III roku
    11/19/12
  • nowy

    Witam, mam zamiar studiować pedagogike, specjalność Wczesna edukacja i logopedia. Mam pytatnie dotyczące poziomu nauczania, nazwy wszystkich przedmiotów na poszczególnym roku i ogólnie atmosfere na tych studiach (niestacjonarnych). Dzięki Pozdrawiam
    10/18/12
  • rold

    ja bym ich sprawdzila z tymi 60 osobami za darmoche, musza byc jakies jasne kryteria, kto sie moze uczyc w prywatnej uczelni za darmo, wedlug mnie powinni to byc najlepsi, czyli dopiero po zakonczeniu rekrutacji, jak beda mieli wszytskie wyniki matur, powinni to podsumowac, ocenic, wybrac te 60 osob z najlepsza matura i to oni powinni miec studia bez kasy
    10/5/12
  • wimbledon

    Niby niż demograficzny, ale kandydatów na studia dużo... Pewnie dlatego że w tym roku ostatni raz drugi kierunek jest darmowy. W każdym razie niestety nie dostałem się na kierunek na który aplikowałem na uniwersytecie gdańskim i teraz szukam w mieście jakiejś szkoły wyższej. Polecacie jakąś prócz tej?
    7/29/12
  • Paulina

    Witam, a czy znajdę tu kogoś rekrutującego lub już studiującego pedagogikę o specjalności wczesna edukacja z językiem angielskim?
    7/17/12
  • iwona

    Nie umiałaś ani jednego słowa? Czyli tutaj tez nauczają od podstaw hiszpański? Byłoby super, nigdy się ni uczyłam tego języka a marzę aby się go nauczyć. Jaki jest poziom? czy osoba która nic nie umie po hiszpańsku ma cięzko przejść sesje?
    7/17/12
  • magda

    ten budynek od razu sie rzuca w oczy będąc w Gdańsku. Ma bardzo dobrą lokalizację i naprawdę jestem zadowolona ze studiowania tutaj filologii hiszpańskiej. wcześniej nie umiałam powiedzieć ani jednego słowa, a teraz jadę na erazmusa! super, naprawdę polecam.
    7/3/12
  • Magda

    Wchodząc na stronkę uczelni od razu w oczy rzuca się napis: filologia angielska dla 60 osób współfinansowana ze środków z UE więc chciałam zapytać czy wie ktoś może co decyduje o przyznaniu? Czy wyniki matury? czy może sytuacja materiala? Czy może jeszcze coś innego? Kolejny napis to filologia włoska i hiszpańska bez konieczności znajomości języka. Więc jako to? Ktoś kto nie umie ani słowa po włosku lub hiszpańsku studiuje z ludźmi których poziom jest o wyższy? Czy jest jakiś podział na grupy? Czekam na wszelkie opinie.
    6/29/12
  • Hania

    złożę papiery na filologię angielską. znajomość angielskiego mam wysoką, ale nauczyłam się go z seriali i w ogóle nie mam zaplecza gramatycznego. czy kadra jest bardzo wymagająca co do tej części języka, czy może zdążę nadrobić braki w toku nauczania? tak czy siak zamierzam przysiąść nad tym tematem w wakacje, ale nie jestem pewna czy mi się to uda... Nie mniej jednak bardzo chciałabym dostać się na ten kierunek i naprawdę wierzę w swoje możliwości ;D
    5/15/12
  • balt

    Studiuję dziennikarstwo i polecam ten kierunek w Ateneum.
    3/6/12
  • malina

    jestem na hiszpańskiej. poziom jest bardzo dobry. wysokie wymagania jeśli chodzi o fonetykę więc dużo, dużo ćwiczenia.
    2/15/12
  • Elzbieta

    interesuje mnie filologia angielska, troche sie boje o mature i punkty, dlatego szukam czegos wsrod uczelni prywatnych, napiszcie prosze, jak wyglada anglistyka w Ateneum? jaki jest poziom? kto prowadzi zajecia? czy uruchamiaja pozniej wszystkie oferowame specjalnosci?
    2/11/12
  • Yetii

    jestem na marketingu medialnym. jest spoko. nauki jest dużo ale siedzących w temacie nie ma dramatu.
    2/1/12
  • neo

    Ja jestem co prawda na włoskim ale zasady uczenia języków obcych są wszędzie takie same. Wkuwać, ćwiczyć i dużo czytać.
    1/18/12
  • anka87

    na angolu jest ciężko, trzeba czytać mnóstwo książek po angielsku i sporo się uczyć, ale nie chcę nikogo zrażać do tego kierunku bo mi się on bardzo podoba, sama jestem na 1 roku studiów właśnie w tej szkole i mogę ją spokojnie polecić ;p
    12/7/11
  • grzeczna

    moim zdaniem spokojnie dasz sobie radę, jeśli miałaś w szkole średniej angielski na w miarę dobrym poziomie to nie powinno być problemu, wykładowcy są spoko wiec nawet w razie jakichkolwiek kłopotów zawsze pomogą
    5/25/11
  • nika

    chciałabym poznać opinie studentów filologii angielskiej o specjalizacji translatoryka, słyszałam, ze poziom jest bardzo wysoki i nie wiem czy dam sobie radę
    5/23/11