• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa w Otwocku

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 05-400 Otwock, ul. Armii Krajowej 13, (+22) 719 52 15, rektorat@wspins.edu.pl

Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa - Filia w Otwocku została założona w 2019 roku. Oferuje studia I stopnia na kierunku pielęgniarstwo oraz studia podyplomowe Master of Business Administration. Uczelnia położona jest w mieście znanym niegdyś jako jedno z największych uzdrowisk nizinnych w Polsce. Nowoczesny budynek siedziby Filii w Otwocku otoczony jest świerkowym parkiem będącym wspomnieniem uzdrowiskowych czasów.

Collegium Mazovia obiera sobie za cel kształcenie elit społecznych, dbających o dobro i interes kraju, upowszechniających wiedzę i godne naśladowania postawy obywatelskie.

Sprawdź listę wymaganych podczas rekrutacji dokumentów i dowiedz się więcej na temat Filii w Otwocku.


Ocena uczelni

5.86 / 10
49 głosów

Opinie (24)
Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa w Otwocku, Mazovia Otwock

Jolanta
pielęgniarstwo polecam bo studia ciekawe, uczelnia jest przychylna studentom
09.08.2022
11.01.2022
Bożena
Polecam , MBA ciekawie, uczyć się trzeba, przedmioty zależy od wykładowcy zachowania organizacyjne ciekawe
Przemek
spoko, siostra jest na pielęgniarstwie jest zadowolona z ja budownictwienie
25.10.2021
24.10.2021
Zarządzanie i MBA
Jestem na ZARZĄDZENIU... mi się bardzo podoba , jest kobieta na Zachowaniach Organizacyjnych Pani Orzełowska ..konkretna, widać że bardzo ogarnięta ja polecam
Magda
Bardzo nieprzyjemne odczucia, szkoła przyjmuje zgłoszenia ( i opłaty ) na kierunki o których wie , że nie będą uruchomione narażając kandydatów na ponoszenie kosztów. Bałagan organizacyjny. Brak odpowiedzi na złożone pisma, brak zwrotu opłat. Jeśli takie sa standardy w prowadzeniu istytucji zaufania publicznego jakim jest uczelnia to zdecydowanie nie jest to to, czego powinna uczyć się młodzież. Nie polecam.
18.10.2021
27.02.2021
Ja
W 2012 r. pisalam prace na tej uczelni pod kierunkiem prof. dr hab. Andrzeja Jasińskiego, pracownika rowniez Katedry Zarządzania na Uniwersytecie Warszawskim. Powiedział jasno, szkoła w której uczę mnie nie interesuje, traktuje studentów na wszystkich uczelniach tak samo i na takim samym poziomie wymagam od nich zarowno prac jak i ich obrony. Nie wiem jak u innych, ale u mnie latwo nie bylo. Wiele razy jezdzilam na Uw cos dowieźc, cos poprawic, dopytac. Zdalam na 5. Skonczylam kilka innych szkol i poziom otwockiej byl wyrownany. Wtedy byla to Wyzsza Szkola Przedsiebiorczosci i Nauk Spolecznych. Nie wiem dlaczego tak czesto zmienia nazwy, a moze to inne szkoly?
Katka
czytam komentarze i zgłupiałam .... jakie pielęgniarstwo? oni mają studia ekonomiczne chyba tylko. Tak by wynikało ze strony z tych info tutaj na stronie: jest zarządzanie i FiR. Jak oceniacie Zarządzanie? warto?
01.10.2019
19.11.2016
maturzystka
dlaczego szkoła z Otwocka ma w nazwie Warszawę??? O co chodzi, że oni zmienili nazwę? jak jest na finansach?
pielegniarstwo
kto się wybiera do nich na pielęgniarstwo? jakieś opinie o tej szkole? dlaczego zmienili nazwę???
23.09.2016
31.08.2015
oferta
czy oni maja Administrację??? Kto tak studiował / studiuje i może coś więcej napisać?
Beata
Do anonimowego absolwenta. Także jestem absolwentką nr albumu 1091. To ty piszesz brednie i bez żadnych konkretów. Magisterkę robiłam na UW i mam porównanie, WSPiNS nie jest żadna lipą i jak komuś zależało to coś dostał. Ale miałam takich kolegów, co za przeproszeniem d… lizali aby dostać 3, a teraz głupoty opowiadają, że niski poziom. Jak ktoś miernota, to żadna uczelnia mu nie pomoże, a do tego jeszcze bez honoru. Pewnie tego nie zrozumiesz ale człowiek normalny, nawet gdyby studiował w kiepskiej uczelni, to do tego się nie przyzna, bo to świadczy o nim. To tak jakbyś wszystkim opowiadał, że twoja matka była dziwką a ojciec złodziejem.
13.11.2013
13.11.2013
podyplomowe
a podyplomowe ktoś robił o nich???
student
normalna porządka szkola, jestem zadowolony z wyboru,
13.11.2013
13.11.2013
ania s
Podyplomówka z Administracji super. Polecam!
absolwent
Jezu! Kto to pisze te opinie? Chyba komuś zapłacili albo sami siedzą i piszą te farmazony. Mała, nic nie znacząca szkółka, kadra średnia lub słaba - prawdziwych wykładowców na palcach jednej ręki policzyć, jednym słowem lipa nie żadna Uczelnia Wyższa, sklep z dyplomami po prostu.
22.08.2013
16.08.2013
monika
Polecam Wyższą Szkołę w Otwocku, wysoki poziom nauczania i fajnie prowadzone zajęcia
kaśka
fajna uczelnia, nieduża, ale z dobrą atmosferą. dobry kontakt z wykładowcami i miła, pomocna obsługa w dziekanacie
01.08.2013
10.06.2013
marek cabaj
absolwent wspins
aga
Bardzo dobra kadra, sprawnie działający dziekanat, dobrze zaopatrzona biblioteka, przyjazna atmosfera. Osobiście polecam.
19.02.2013
02.02.2013
alfa
zajęcia prowadzone na wysokim poziomie i miła obsługa
gospodarka przestrzenna
mnie interesuje kierunek gospodarka przedstrzenna, czy mozecie napisac, cos wiecej na ten temat?
26.11.2012
18.07.2012
sami
szkoła nauk społecznych a z kierunków tylko zarządzanie i administracja, o co chodzi? Dlaczego nie ma żadnej pedagogiki, socjologi czy czegoś takiego?
krystian
studiuję tu zarządzanie i wcale bym nie powiedział, że kadra jest na najwyższym poziomie. Tytuł profesora czy doktora nie świadczy wcale o ich wiedzy, albo może nie potrafia jej nam przekazać? bądź co bądź nie polecam, to strata czasu, i tak pracuję już w innej branży i na pewno po zakończeniu zarządzania na tej uczelni nie będę miał szansy na zmianę roboty. a szkoda
04.07.2012
07.02.2012
radzik
Miła atmosfera, kadra na najwyższym poziomie, właściwie sami profesorowie i doktorzy. Łatwy kontakt z wykładowcami i rzetelne prowadzone zajęcia
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Lubelska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Zamojska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie