• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa w Siedlcach

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 08-110 Siedlce, ul. Sokołowska 172, (+25) 633 30 32, info@mazovia.edu.pl

Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa w Siedlcach to niepubliczna uczelnia ekonomiczna założona w 1999 roku.

W jej skład wchodzą trzy Wydziały: Nauk Stosowanych, Nauk o Zdrowiu oraz Nauk Technicznych. Oferuje studia I stopnia (licencjackie lub inżynierskie), II stopnia (magisterskie uzupełniające) oraz podyplomowe. Collegium Mazovia utrzymuje liczne kontakty krajowe i zagraniczne. Organizuje między innymi rekrutację do programu Erasmus. Wiodącym zadaniem uczelni jest kreowanie elit społecznych, kształcenie ludzi przedsiębiorczych i przejawiających troskę o dobro i interesy kraju. W tym celu szkoła stale umacnia swoją silną pozycję, rozszerza ofertę edukacyjną i polepsza warunki studiowania.

Sprawdź dostępne kierunki oraz specjalności i poznaj zasady rekrutacji.


Ocena uczelni

6.13 / 10
99 głosów

Opinie (54)
Collegium Mazovia Innowacyjna Szkoła Wyższa w Siedlcach, Mazovia Siedlce

mar
kiedy pojawi się plan zajęć na stronie? wchodzę w plan, ale niestety nic nie wyświetla😵‍💫
28.09.2022
26.09.2022
Kat
Czy ktoś ma informacje, czy zajęcia teoretyczne będą odbywały się online ?
Ania
Polecam, jestem na specjalizacji anestezjologicznej, super organizacja
09.08.2022
25.03.2022
Iwa
Kierunek pielęgniarstwo zaoczne. Nie polecam. Student traktowany ja dojna krowa. Jeśli ktoś chce papierek to ok. Nauczyć to oni nie tylko nie potrafią ale nawet nie chcą. Pandemia najlepszą wymówką na wszystko.
Zofia
Kończę specjalizację internistyczną, dla pielęgniarek, polecam , dziękuję za pomoc, teraz tylko egzamin mnie czeka
05.03.2022
11.01.2022
Tomasz
Jest na specjalizacji z anestezjologii polecam , bardzo profesjonalna obsługa,
PAWEŁ
Polecam jestem na specjalizacji anestezjologii, jest dobrze pomagają ale uczyć się trzeba nie ma lipy
27.12.2021
24.10.2021
Zosia
Jestem pielęgniarką i zapisałam się na specjalizację internistyczną i już kończę, jestem bardzo zadowolona i super Panie bardzo pomocne polecam i pozdrawiam
Marzena
Studiuję pilęgniarstwo i jest spoko. Wykładowcy w większości ok , ciekawe wykłady. Z paniami z dziekanatu też git, pomogą i pokierują jak trzeba. Jedynie problem jest z dydaktyką, ciągłe zmiany w planie na ostatnią chwilę, brak informacji o odwałanych wykładach albo zdarzały się nawet dwa różne w tym samym czasie!
15.02.2021
10.02.2021
Ewelina
CM w Siedlach tragedia, nie polecam! Wykładowcy dawno po latach swojej świetności, brak organizacji, brak kontaktu z dziekanatem oraz wykładowcami, to jakiś żart. Pielęgniarstwa w Siedlach nie polecam, panie z dziekanatu koszmar. Po dwóch miesiącach cierpliwości zrezygnowalam. Student to nie skarbonka, a jeśli wymaga się jakości od studenta to przede wszystkim samemu należy dbać o poziom!! Mamy XXI wiek i chyba wiele osób stamtad tego nie rozumie.....
Collegium Mazovia
Zachęcamy do zadawania szczegółowych pytań poprzez formularz Napisz do nas na www.mazovia.edu.pl lub fanpage na Facebooku. Żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi. Napisz lub zadzwoń. Pozdrawiamy!
25.01.2021
25.01.2021
Pielegniarstwo
Zachęcam do studiowania na kierunku pielęgniarstwo, jeśli pytasz czy jest ciężko..napewno trzeba się uczyć , kadra wykładowców bardzo przychylna studentom napewno dasz sobie radę, polecam
Marta
odpowiedź dla Missys z dnia 22.01.2021
Ja skończyłam rok temu i od razu do pracy, lekko nie było, ale za to dużo umiem i wykładowcy pomagają, zwłaszcza Pani dziekan bardzo miła! Było super, polecam
25.01.2021
22.01.2021
Missys
Czy ktoś się wypowie na temat uczelni? Mam zamiar zacząć od marca pielęgniarstwo,jak jest? Bardzo ciężko?
Ala
Witam Proszę o opinie na temat pielęgniarstwa zaocznego licencjata, jak to wygląda? Czy warto i jak to jest z praktykami? Na stronie uczelni nie ma konkretnych informacji..
02.01.2021
13.12.2020
Kasia
Czy ktoś studiuje poloznictwo mógłby się coś wypowiedzieć o tym kierunku na tej uczelni?
Gocha
Potwierdzam Właśnie jestem uczestniczka specjaluzacji na Collegium Mazovia ..Pani Dyrektor cudowna , piękna, 👌👌👌 ...świetny menadżer...👨‍🎓... poprzednia ekipa bałagan ..jeśli chodzi o położnictwo i projekty
12.10.2020
12.10.2020
Koleś
Specjalizacje medyczne dla pielęgniarek 👌👌💪💪💪DYREKTOR KOBIETA 🌹 BARDZO OGARNÌĘTA to nie to co poprzedni PAN.....
Monika Żelazowska kierownik działu dydaktyki Collegium Mazovia
odpowiedź dla Ewa z dnia 22.03.2020
W odpowiedzi na komentarz dotyczący Collegium Mazovia zamieszczony na portalu Opinie o Uczelniach proszę przyjąć poniższe wyjaśnienia: Jakość kształcenia jest ważnym aspektem działalności Collegium Mazovia, do której władze uczelni przywiązują ogromne znaczenie od początku jej funkcjonowania. Świadczą o tym pozytywne oceny jakości kształcenia Polskiej Komisji Akredytacyjnej a także posiadane akredytacje Krajowej Rady Akredytacyjnej Szkół Pielęgniarek i Położnych. Ale odpowiadając na uwagi: Na stronie Uczelni: http://www.mazovia.edu.pl zamieszczona jest organizacja roku akademickiego, która zawiera terminy zajęć dydaktycznych (zjazdów) oraz terminy sesji egzaminacyjnej. Dzięki temu - z dużym wyprzedzeniem - można zaplanować sobie czas na realizację zajęć dydaktycznych na studiach. Nasi studenci mają także dostęp do planów studiów na stronie uczelni. Udostępnienie studentom pierwszego semestru pielęgniarstwa tylko bieżących rozkładów zajęć związane było z przedłużeniem terminu rekrutacji na semestr letni i pewnym niedoczasem. Zaraz po zjeździe dokończono planowanie zajęć ale ich realizacja była niemożliwa z uwagi na zawieszenie zajęć dydaktycznych w dniach 12-25 marca br. związanych z zagrożeniem rozprzestrzeniania się COVID -19. W czasie ograniczenia działania uczelni w Polsce rektor Collegium Mazovia z dniem 26 marca 2020 r. wprowadza realizację zajęć dydaktycznych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość. Uczelnia dołoży wszelkich starań aby, pomimo nadzwyczajnej sytuacji i podjętych środków ostrożności, umożliwić studentom realizację programu studiów, w tym zajęć praktycznych i praktyk zawodowych oraz zaliczenie poszczególnych form prowadzenia zajęć dydaktycznych. Prosimy o uważne śledzenie naszej strony: www.mazovia.edu.pl Nasi studenci i absolwenci mają ogromny wkład w doskonaleniu realizacji procesu kształcenia w Collegium Mazovia. Bardzo liczymy się z ich opiniami wyrażanymi w anonimowych ankietach oraz na portalach internetowych. Dziękujemy za rzetelne uwagi, dzięki którym możemy w jeszcze lepszy sposób realizować oferowane kierunki studiów. Kierownik Działu Dydaktyki Collegium Mazovia Monika Żelazowska
23.03.2020
22.03.2020
Ewa
Czysta żenada!!! Zero jakiejkolwiek informacji ze strony uczelni w sprawie planu zajęć dla kierunku pielęgniarstwo, które rozpoczęło się w marcu 2020, plan wstawiony wyłącznie na jeden zjazd. Brak jakiejkolwiek informacji w sprawie toku kształcenia, brak podania przedmiotów na każdy rok kształcenia, który będzie realizowany. Widać zarządzanie uczelnią w czasie kryzysu idzie bardzo ciężko władzom. Poziom wykładowców ma wiele do życzenia. Anatomia, czysty żart, wymagają wiedzy podstawowej o budowie człowieka typu dłoń składa się z paliczków- "starczy Wam wiedza podstawowa". Władze? Na pierwszym zjeździe można było poznać Panią Dziekan i Rektor uczelni,które raczyły nas odwiedzić na wykładach. Jedna z tych Pań powitała nas zdaniem, że to "nie szkółka niedzielna".Skoro nie jest to szkółka niedzielna to wypadałoby zwiększyć kompetencje wykładowców oraz całą organizację uczelni , a przede wszystkim zacząć POWAŻNE TRAKTOWAĆ STUDENTÓW, NIE JAKO SKARBONEK. Od Uczeni prywatnej wymaga się znacznie więcej niż od uczelni państwowych. Osoby, które chcą się czegoś nauczyć, a nie tylko mieć kwitek licencjata, czy magistra nie mają tu czego szukać. NIE POLECAM!!!
położnictwo - opinie?
hej, kto studiuje tutaj położnictwo? jak oceniacie studia? nie znalazłam na stronie ani programu zajęć ani nazwisk wykładowców. Czy warto tutaj iść na studia?
01.10.2019
02.08.2019
zażenowany absolwent
10 tys zostawione w dwa lata a na koniec edukacji, gdy zostało złożone podanie o przedłużenie terminu składania pracy, z prośbą o odpowiedz na maila, to Panie z dziekanatu nie raczyły nawet poinformować o ostatecznym terminie. Gdzie naocznie mówiły że można do końca sierpnia a po dłuzszym czasie bez odpowiedzi, gdy zadzwoniłam usłyszałam że termin jest do 16go sierpnia. Wszystko po co aby płacic dodatkowe 600 zł za przedłużenie semestru! BANDA naciągaczy i oszukańców!! Co lepsze do starszej Pani w dziekanacie jak ma zły humor to lepiej nie podchodzić bo potrafi nawtykac roznymi epitetami! Były też przypadki gdy wykładowca nie wiedział o tym że ma zajęcia.... SZCZERZE NIE POLECAM!
Xxxsw
Czy ktoś uczęszcza na kierunek finanse i rachunkowość?? Sprawdziłam, że nie ma rozkładu zajęć na żaden semestr tego kierunku. Czy to oznacza, że nikt na niego nie uczęszcza????
09.07.2018
05.01.2018
alldona33
Polecam
Absolwent
Collegium nigdy nie była kościelna :) a ksiądz, który wykładał etykę już nie uczy co najmniej 5 lat - ja przynajmniej z nim zajęć nie miałam. Ogólnie uczelnia fajna - wykładowcy spoko. No czasem się zdarzy jakiś wariat, ale to w każdej uczelni tak jest. Najważniejsze to dobre przygotowanie do zawodu tzw. praktyczna wiedza :))) No i czesne bardzo małe , w Warszawie za taki sam kierunek musiałabym zapłacić 3 razy więcej :)
18.04.2017
04.04.2017
świecka czy kościelna ta szkoła?
czy ta uczelnia jest świecka? czy kościelna? bo piszecie w postach o księdzu, co wykłada etykę i jakoś zgłupiałam. Ze strony i opisu nie wynikało to.
Ira
Czy może mi ktoś wydać opinię nt mgr studiów zaocznych kierunek-pielęgniarstwo?
19.03.2017
02.08.2016
4321
Jest coraz gorzej,dobrze jest tylko podlizywaczom.Wkładają mgr. wszystko od zmiany rektora.Zero obiektywizmu
fizjoterapia mnie interesuje
co moga powiedzieć o fizjoterapii studenci tego kierunku? czy polecacie takie studia? dlaczego tak lub nie? czy szkoła daje praktyki, staże albo pomoc w znalezieniu pracy? czy jesteście zadowoleni z wyboru tego kierunku?
02.02.2016
14.09.2015
maja
Od zmiany Rektora, po śmierci ś.p. Gadamskiego który był super , teraz za duży wpływ ma kosciół. Ksiądz wykłada etykę.
bbb
a jak z fizjoterapią? ktoś, coś? :)
14.07.2015
08.06.2015
Ah ta Collegium
w SGH poprawka u Januszka Ostaszewskiego kosztuje więcej niż na Collegium M.;)
jpsi
WWSI bierze 3-4 tys. za semestr, nie za rok.
30.01.2015
30.01.2015
jpsi
Ludzie, jak to jest drogo? 1900 pln za semestr? Widzieliscie ile biora inne uczelnie? PJWSTK np. bierze 11.000 pln za rok. A mniej znana WWSI? Pomiedzy 3-4 tysiace. To ponad 6 razy wiecej. W wawie sa kursy angielskiego, 3 razy w tygodniu po godzinie ktore tyle kosztuja. I to jest drogo za studia?
Mateusz.
Jak jest ze zdawaniem kolokwium,sesji na uczelni?Dużo trzeba uczyć się ,żeby zaliczać to chodzi mi o budownictwo ogólne.
02.01.2015
19.03.2014
Zibi
Budownictwo w Siedlcach, komedia - nie polecam, NIE WARTO, słabe i drogo
Ewi
Jeśli chodzi o budownictwo to tak-chodzą na ten kierunek kobiety:)
19.02.2014
30.09.2013
asdf
uczelnia dramat! ciągną tylko kupę kasy!!! nie polecam
Kingulinka
Ja studiuję Zdrowie Publiczne, wykładowcy są faktycznie spoko, na wysokim poziomie ciekawie prowadzą wykłady. Z paniami z dydaktyki i z dziekanatu nie jest już tak kolorowo. Zdarzało się że nie zostaliśmy poinformowani o przesunieciach lub odwałaniu wykładów. A pozatym droga uczelnia jak cholera...
19.09.2013
14.09.2013
Eloo
Siema, mam pytanie czy na kierunek budownictwo chodzą w ogole jakies dziewczyny ?
Ela
No właśnie nie mogę tego jakoś ogarnąć... Ale dziękuję, jeszcze wejdę :)
31.08.2013
29.08.2013
m.....
www.mazovia.edu.pl
m.....
wystarczy zajrzeć na ich stronę, tam wszystko jest opisane :)
29.08.2013
27.08.2013
Ela
A jakie trzeba spełniać wymagania? (zdrowie publiczne) Dziękuję :)
m.....
Czesc, byłam studentką tej uczelni. Jesli chodzi o poziom nauczania to jest spoko, wykładowcy posiadaja bardzo duza wiedze i fajnie sie z nimi pracuje - pisze tu o kierunku zdrowie publiczne I czy też II stopnia. Jeżeli chodzi o dziekanat i sprawy organizacyjne to TRAGEDIA. Panie, które pracuja w dziekanacie nie posiadaja zbyt wielkiej wiedzy, nie udziela dokładnej informacji, a studentów nie traktują z szacunkiem -jest dyskryminacja. Osobiście nie polecam tej uczelni
27.08.2013
15.08.2013
Ela
Dołączam się do pytania k2807, o kierunek zdrowie publiczne tylko mnie bardziej interesuje I stopnia. Dziękuję :)
aneta29
Polecam, szczególnie kierunek Administracja jest prowadzony na wysokim poziomie
10.06.2013
28.05.2013
k2807
Czy ktoś ma doświadczenia z tą szkołą i kierunek Zdrowie Publiczne, studia niestacjonarne II stopnia ( magisterskie). Interesują mnie jakiekolwiek informacje...
jaro
Podajcie więcej informacji o kierunku budownictwo, jaki poziom trudności w porównaniu z polibudą.
23.03.2013
06.07.2012
pawel
studiuje tutaj architekturę krajobrazu i jestem całkiem zadowolony. Podoba mi się i miasto, i uczelnia no i oczywiscie moj kierunek. zawsze sie interesowalem architekturą, głównie od simsów :). ale tak naprawdę to bez podstawowych zdolności techniczno- rysunkowych nie ma co tutaj przychodzić.
gdzie na administracje
Pytanie otwarte mam; mysle o administracji, podrzuccie kilka propozycji warszawskich szkol prywatnych wedlug was najlepszych. Najchetniej z uzasadnieniem, dlaczego ta uczelnia. Interesuje mnie kadra, skad wykladowcy, jaki poziom cwiczen, ile ludzi oppada po pierwszym roku? Dzieki.
15.02.2012
11.02.2012
do Bolka
no ale teraz juz musisz sie liczyc z duzo wiekszymi kosztami, bo zycie w stolicy kosztuje. No i sam pisesz, ze wybierasz Politechnike Warszawska. Ciekawe, czy tez bys chwali, gdybys od razu po maturze poszedl do Warszawy na polibude?
Bolek
Ja skończyłem budownictwo na Mazovii. Jestem zadowolony. Wydałem o połowę mniej kasy, niż miałoby to miejsce np. w Wawie. Z dyplomem inżyniera bez problemu znalazłem pracę w stolicy a w tym roku zamierzam podjąć magisterkę na polibudzie warszawskiej.
10.02.2012
30.05.2011
Japa
Od kiedy ta uczelnia prowadzi kierunek budownictwo? Czy wypuscila juz absolwentow. Mysle o budownictwie drogowym, bo to caly czas przyszlosc i jest na tym polu duzo do zrobienia, tylko zastanawiam sie, czy warto studiowac budownictwo akurat w Mazovii?
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Gdański