UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (72)
Elbląska Uczelnia Humanistyczno-Ekonomiczna, EUHE

Marlena
Czy ktoś się wybiera na administracje na rok akademicki 2021/2022?
25.07.2021
05.07.2021
Asia
Dzień dobry, Studia licencjackie na kierunku administracja trwają 3 lata z podziałem na 6 semestrów, zajęcia odbywają się zazwyczaj co 2 tygodnie. W roku akademickim 2020/2021 większość zajęć odbywała się zdalnie ze względu na pandemie. Kierunek jest bardzo ciekawy a zajęcia prowadzi wyspecjalizowana kadra. Bardzo polecam EUH-E.
Miki
Witam wszystkich! Chciałabym zapytać czyli mozliwe jest studiowanie pielegniarstwa (licencjackie) na tej uczelni mieszkajac za granicą? Jak czesto sa zjazdy? Czy teoria jest online? Czy praktyki są w blokach np. codziennie przez cały miesiac czy rozłożone na cały rok? Ja mam mgr z pedagogiki ale zero pracy. Chcialabym sie przekwalifikowac jednak nie moge jeszcze zjechac do Polski. Dzieki jak ktos odpowie :)
28.06.2021
23.01.2021
Marlena
Chciałabym zacząć studia licencjackie Administracja .. może ktoś coś przybliży jak wyglądają wykłady itd w tej szkole
Okno
Jeżeli chodzi o przepływ informacji odnośnie zajęć to jest ich brak. Uczelnia całkowicie nie radzi sobie z organizacją planu oraz zajęć. Zarządzanie sekretariatem dziekanatu całkowicie leży i nic nie jest wstanie go podnieść.
25.10.2020
26.05.2020
Asia
Dzień dobry, Bardzo polecam EUH-E jest to uczelnia, która kształci praktycznie. Po za tym ma świetną bazę lokalową, położenie blisko dworca. Kadra wykładowa na najwyższym poziomie. Student nie jest traktowany przedmiotowo. Polecam!!!
dr Piotr Kulikowski Prodziekan Wydziału Administracji i Nauk Społecznych
Dzień dobry Jeżeli chodzi o studia na kierunku pedagogika, to wybór jest uzależniony jest od stopnia studiów (licencjat lub magisterskie uzupełniające). W przypadku szczegółowych informacji proszę o bezpośredni kontakt mailowy. Informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z dziekanatem Wydziału Administracji i Nauk Społecznych https://www.euh-e.edu.pl/pl/kontakt
26.05.2020
03.05.2020
Asia
Czy ktoś wybiera się na pielęgniarstwo w tym roku?
Nina
Polecacie jakieś specjalności na pedagogice?
25.03.2020
12.09.2019
Martka
Czu możecie polecić jakąś specjalność na zarządzaniu? Tematyka dosyć rozbieżna.
Jola
Czy ktoś studiował w tej uczelni psychologię? Od tego roku są studia magisterskie. Jak kadra, praktyki itp?
04.09.2019
29.07.2019
EUH-E
odpowiedź dla monika z dnia 25.07.2019
Dzień dobry, prosimy o kontakt bezpośredni z pracownikiem uczelni.
monika
Jakie są szanse na zmianę kierunku?
25.07.2019
18.07.2019
kasia
Czy ktoś studiuje pedagogikę? Może się podzielić opinią, radami?
Mila
Czy jest tu ktoś kto kończył administarcję II stopnia?
28.12.2018
04.10.2018
M.J
Zrobiłem licencjat z Zarządzania Kryzysowego dzięki czemu dostałem awans w pracy :-) Teraz kończę mgr i jestem zadowolony. EUH-E sporo mnie nauczyło, fajni wykładowcy z urozmaiconą tematyką + nowe znajomości. Panie w dziekanacie zawsze miłe i pomocne.
dziś
Byłem dziś na inauguracji roku akademickiego i zapowiada się ciekawie. Duży nowy budynek. Przyjazne nastawienie uczelni do studentów. Jest boisko i nawet plac zabaw dla dzieci mają. Pierwsze wrażenie ok wiec polecam.
29.09.2018
07.09.2018
podyplomówka
Kończyłam tu studia podyplomowe. Jestem bardzo zadowolona, fajni wykładowcy z Trójmiasta, ciekawe zajęcia. wykłady w jednym budynku nie rozrzucone po całym mieście. Sporo miejsc parkingowych więc z parkowaniem nie jest najgorzej.
Gośka
Studiowałam tu fizjoterapię kierunek nie jest łatwy, więc trzeba się dobrze przyłożyć do nauki, ale to akurat uważam za plus. Dziś prowadzę swój gabinet i jestem zadowolona z tego co się nauczyłam.
07.09.2018
07.09.2018
Ja
Ja studiję tu bezpieceństwo i jest zadowolony. Polecam.
pedagog
Studiuję tu pedagogikę i jestem zadowolona. Lubie dzieci i prace z nimi. Studia są ok. W jednym miejscu zrobisz licencjat ia potem magistra. Płatności konkurencyjne. A czy znajdziesz po nich pracę? To już wszytsko zależy od ciebie a nie od uczelni, którą skończysz.
18.10.2017
16.10.2017
Bezpieczeństwo
jestem absolwentem bezpieczeństwa wew. Same studia ciekawe, wiele praktycznych wątków poruszają wykładowcy. Uważam że warto tu studiować.
Bezpieczeństwo wewn,
Czy uważacie, że warto pójść na ten kierunek - Bezpieczeństwo wewnętrzne? Czy rynek nie jest przesycony studentami po tych studiach? Jak jest z pracą?
10.10.2017
04.10.2017
podyplomowe - Oligofrenopedagogika
kto robił studia podyplomowe z zakresu Oligofrenopedagogiki i może coś więcej powiedzieć z własnych doświadczeń?
pytanko - pielęgniarskie
mam pytanie; ile zarabia pielęgniarka w szpitalu państwowym? a ile w prywatnym? jak duże są różnice w pensji? jakie są możliwości dorobienia? jak wygląda rynek pracy dla pięlęgniarek obecnie w Polsce?
04.10.2017
24.08.2017
Zaint.
Chciałabym się zapytać czy ktoś studiował na magisterce na administracji? Warto czy lepiej iść gdzieś indziej?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
17.07.2017
28.06.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
GAJA
Ja z dziekanatem problemów nie mam, nawet jak trafi się niemiła babka to mam to gdzieś, wychodzę i zapominam o sprawie, ważne, że problem mam załatwiony. Jak dla mnie to uczelnia jest OK.
22.05.2017
23.02.2017
zdziwko
jestem trochę w szoku po przeczytaniu poniższej opinii, moja siostra skończyła tą szkołę i nigdy nie miała problemów z dziekanatem czy sekretariatem, czyżby przez 2 lata tak wiele się w tej szkole zmieniło?
bajzel
Kobiety w dziekanacie nieprzyjemne, w ogóle niepomocne, aroganckie. Ja zastanawiałam się nad pielęgniarstwem, jednak zrezygnowałam jak się okazało, że już na samym początku występują problemy. Jedna osoba mówi jedno, druga zupełnie co innego. Semestr studiów tani nie jest, ja osobiście nie będę się przykładać, żeby utrzymywać krowy w dziekanacie czy księgowość, która nawet nie pofatyguje się żeby udzielić poprawnej informacji (mam tu na myśli sprawę stypendium socjalnego). Pieniądze, które płacimy nie są małe a szkoła robi sobie ze studentami co chce. Atmosferę tworzą studenci i a nie uczelnia. Co do wykładowców, to przecież oni nie uczą tylko na EUH - dojeżdżają z innych miast z innych uczelni więc są dostępni nie tylko tutaj.
27.10.2016
07.09.2016
Asixa
Hej, wybieram się na studia magisterskie zaoczne z pielęgniarstwa. Chciałabym wiedzieć czy warto tu studiować oraz jak często są zjazdy?? Słyszałam,że co dwa tygodnie i zajęcia odbywają się w sobotę i niedzielę. Czy to prawda??
sylwia95
na administracji publicznej oprócz przedmiotów bazowych obowiązujących całą administrację, na publicznej będziesz mieć np ochronę środowiska, transport miejski, OWI, zamówienia publiczne i kilka innych, których nazw już nie pamiętam, jesli chodzi o ogólne wrażenia na studiach to ja jestem zadowolona
03.05.2016
24.04.2016
administracja publiczna
Witam, czy mógłby ktoś powiedzieć coś o administracji na tej uczelni a konkretnie na administracji publicznej?
Krzemyk
Chcę studiować tutaj pielęgniarstwo. Czy zajęcia są co tydzień ?
17.04.2016
11.04.2016
Dorka900
Czyli mam rozumieć, że studia pomostowe są lepszym rozwiązaniem niż klasyczne studiowanie? W tym roku piszę maturę i zastanawiam się co wybrać, proszę o pomoc.
kama89
Studia pomostowe to najkrócej mówiąc forma dokształcenia po ukończeniu liceum medycznego bądź szkół policealnych o podobnych kierunkach. Moim zdaniem jest to bardzo dobre rozwiązanie dla osób chcących podnieść swoje kwalifikacje w tej dziedzinie.
18.02.2016
27.01.2016
alicja
załóżmy że robię licencjat z pielęgniarstwa, odbieram dyplom i co dalej? są magisterskie uzupełniające? nigdzie nie widzę takiej oferty. czy to znaczy, że pielęgniarka może mieć jedynie studia licencjackie? jaki jest w takim razie system dokształcania? i jeszce takie hasło się spotkałam - "pomostowe" - jakie to są studia?
pedagogiczne podyplomówki
wiem, że już ktoś pytał, ale możecie napisać coś więcej o studiach podyplomowych pedagogicznych? jaka organizacja roku? czy jest jakiś test lub egzamin po I sesji? jak wygląda zaliczenie na koniec? jacy są wykładowcy?
11.01.2016
03.01.2016
studia od lutego
czy na EUHE mogę zacząć studia od lutego czyli w ramach naboru zimowego? gdzie znajdę informacje na ich stronie na ten temat? ktoś z was zaczynał takie studia i może powiedzieć, jak to wygląda w realu? czy ta zimowa rekrutacja jest tylko w szkołach prywatnych czy państwowe też ją mają? jest jakiś wykaz gdzieś uczelni, co przyjmują od nowego roku na studia?
administracja
kto studiuje ten kierunek - Administracja samorządowa i finanse publiczne??? jak jest? czy lepszy jest ten od zwykłej Administracji??
03.12.2015
25.10.2015
do moni
Nie będziesz żałować wyboru tego kierunku a przede wszystkim tej uczelni. Pielęgniarstwo tutaj jest nastawione przede wszystkim na praktykę, a chyba każdy zdaje sobie sprawę, że sucha teoretyczna wiedza ma sie daleko od rzeczywistości.. Dużym plusem tej uczelni jest kadra, w głównej mierze wykładowcy z uniwerków medycznych
podyplomowe w Pile?
czy ja dobrze idzę, że Elbląska ma studia podyplomowe w Pile? Czy ktoś robił podyplomówki z zakresu pedagogiki i może wyrazić swoją opinię na ten temat?
19.10.2015
25.09.2015
moni
Witam, od października zaczynam studia na kierunku pielęgniarstwo. Czy ktoś mi może podpowiedzieć jak jest ogólnie na tym kierunku, coś o wykładowcach?
SP
ja tez się rozglądam za podyplomówkami i chętnie poznam, co myśla inni o tej Uczelni??? myślę o Doradztwie zawodowym...
24.03.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
mieszkanie studenckie
czy EUHE ma jakiś swój akademik? czy trzeba na własną rekę szukać pokoju?
01.02.2015
21.01.2015
pedagogika podyplomowo
mam pytanie o studia podyplomowe z zakresu Pedagogiki: czy ktoś miał okazję robić je w Elblągu? Jaki konkretnie program? no i czy jesteście zadowoleni z poziomu, zajęc, itd.
hania
Nie ukrywajmy, że na każdej uczelni są dobrzy studenci, którzy nie martwią się o swoją przyszłość. Czasem kontakty, a czasem zaangażowanie, cel w życiu i pomysł na swoją przyszłość daje nam taką energię, żeby konsekwentnie dążyć do celu, a nauka i praca podczas studiów kiedyś naprawdę dają możliwości w przyszłości :)
30.12.2014
18.10.2014
opinia o EUHE
tu w Elblągu ta szkoła jest uważana za dobrą, o wysokim poziomie, jeśli tylko ktoś chce się uczyć, ma pozytywne opinie, więc raczej powinniście być zadowoleni
alorka21
Witam, zaczynam studia na administracji, czy może ktoś polecić fajnego promotora?
24.09.2014
02.09.2014
natalia
za miesiąc rozpoczynam tutaj naukę na kierunku zdrowie publiczne, czego powinnam się spodziewać po tym kierunku?
damian
powodzenia, ja już studiuję, polecam! Fajna atmosfera :)
25.08.2014
09.08.2014
drelo777
Słyszałem kilka pozytywnych opinii, w tym roku sam próbuje swoich sił na tej uczelni, zobaczymy...
bartosz99
Gorąco polecam kierunek zdrowie publiczne, bardzo ciekawe zajęcia, dużo przydatnej wiedzy dotyczącej zdrowego stylu życia, zapotrzebowaniu społeczeństwa na usługi medyczne czy promocji zdrowia, do tego profesjonalna kadra, oby tak dalej ;)
04.08.2014
01.04.2014
maja
oj widziałam już gorsze strony uczelni, ta jest znośna ;) a co do szkoły to dużo lepiej się prezentuje niż na stronie, dużym plusem jest miła atmosfera panująca na zajęciach ;)
ela
ja studiuje, warunki super, ktos pytał o parking - jest bardzo duzy doby dojazd, polecam
27.02.2014
20.11.2013
administracja lub zarządzanie - opinie
ich stronka www raczej mało zachęcająca :-( a jaki klimat jest ? myśle o studiach na Administracji, ale rozważam także Zarządzanie, co możecie powiedzieć na ten temat?
kejsi
Witam. Może ktoś się orientuje jakiego promotora najlepiej wybrać na studiach II stopnia z pedagogiki?? Prosze o pomoc, poprzednio kiepsko trafiłam więc przydałaby sie jakaś podpowiedź ;)
14.10.2013
08.08.2013
zdrowie publiczne
a kto studiuje tutaj zdrowie publiczne i mogly sie wypowiedziec? napiszcie wiecej, jak jest na uczelni, jesli nie tutaj, to co polecacie?
pedagogika ok
hmmm ... kumpela u nich robi pedagogike i jest zadowolona, i z samych zajec, i wykladowcow, organizacyjnie tez nie narzeka
29.01.2013
25.11.2012
fizjoterapia
Studiuję na kierunku fizjoterapii szkoła z nami robi co chce, w dziekanacie cały czas nas olewają mają nas gdzieś. Brak szacunku do 2 człowieka. Szkoła ogólnie do bani nie polecam jeśli ktoś chce czegoś więcej to ta szkoła nie jest odpowiednia. Biorą opłaty za wszystko za co się da zdzierają kasę z ludzi ale sami nic nie dają od siebie. Jeśli ktoś chce ryzykować to proszę bardzo ale to strata czasu pieniędzy i nerwów.
euh
No ja po ukończeniu ebąskiej uczelni humanistyczno-ekonomicznej pracy znaleźć nie mogłam, mimo że praktyki miałam tu na miejscu, ale powysyłałam cv do większych miast i w końcu wyjechalam do warszawy. nie spojrzei krzywo na mój dyplom, wykształcenie uznali za odpowiednie, wiec chyba nie ma co narzekać na uczelnię.
29.08.2012
09.08.2012
fizjoterapia mnie interesuje
kto studiuje na EUHE kierunek fizjoterapia? mozecie cos wiecej napisac o poziomie zajec? jak wygladaja pracownie z wyposazeniem, czy ok? skad maja kadre? jak wygladaja praktyki, gdzie sie odbywaja? czy na fizjoterapii wybiera sie specjalnosci? jesli tak, co polecacie? dzieki - zoska
kola
uczelnia fajna, super budynek, studiuje administracje i jest ok, , nauki w sesji troche jest ale polecam
07.08.2012
06.08.2012
małą
Ale to że w Elblągu ciężko o pracę nie znaczy że nie można tutaj studiować, bądź że nie warto. ja tu studiuję i jestem bardzo zadowlona ze studiów. Studiuję zarządzanie, fajny kierunek. Podobają mi się studia i co najwazniejsze nie nudzą mnie.
sonix
nigdy bym tutaj nie przyszła. Jestem z Elbląga i wiem, że tu nie ma w ogóle perspektyw, ciężko znaleźć nawet jakąś dorywczą pracę w pubie czy gdzieś... a co dopiero mówić o pracy po studiach. naprawdę lepiej wyjechać gdzies dalej, ja np jeżdżę aż do Poznania ale nie żaluję swojego wyboru
06.07.2012
29.05.2012
małkas
moja siostra tu studiuję i mówi że jest ok. Nie wiem jak jest z tym parkingiem, ale jeśli chodzi o integracje, ludzi itd to wiem że ona się nie nudzi, Czesto gdzieś wychodzą. Nauki nie ma aż tak dużo, chyba ze w sesji.
nowy
Jak na studenta zabrzmi może to trochę burżujsko, ale czy przy uczelni jest parking? Od kiedy mam prawo jazdy zrezygnowałem z komunikacji miejskiej i póki co nie zamierzam do niej wracać. A jak wygląda integracja studentów? wyścig szczurów czy raczej pozytywne kontakty?
15.05.2012
05.04.2012
ekonomia
a jak wyglada u nich ekonomia??? moze studenci tego kierunku cos skrobna wiecej o studiach i uczelni?
inka
ja robiłam lekkie rozeznanie w temacie i wybrałam zdrowie publiczne w tej szkole,studia w trybie niestacjonarnym, bo chcialabym zalapac sie do jakiejs pracy, generalnie w Elblągu za duzego wyboru nie ma, przynajmniej przy moim kierunku, mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje
09.12.2011
02.06.2011
Jaga19
POdrzućcie coś o administracji na tej uczelni. Kierunek raczej na 100% taki, ale zstanawiam sie jeszcze jak jest prowadzony na Elblaskiej Uczelni Humanistyczno-Ekonomicznej.
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie