• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna w Radomiu

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 26-600 Radom, ul. Wodna 13/21, (+48) 363 86 80,

Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna w Radomiu to niepubliczna szkoła zawodowa, która została założona w 2007 roku. Prowadzi studia stacjonarne i niestacjonarne pierwszego oraz drugiego stopnia, a także studia podyplomowe.

Misją Europejskiej Uczelni Społeczno-Technicznej jest propagowanie uniwersalnych wartości chrześcijańskiej myśli społecznej. Uczelnia obiera sobie za cel nakierowywanie ku dobru i szacunkowi wobec drugiego człowieka, kształtuje społeczność w duchu tych wartości, jednocześnie respektując indywidualizm. Wydział Nauk o Zdrowiu dba o edukację i promocję zdrowia mieszkańców regionu. Jego celem jest tworzenie przyjaznej atmosfery wśród kadry, organizowanie szkoleń, konferencji oraz seminariów. Nauczyciele akademiccy dbają o to, aby - oprócz przekazywania wiedzy - nauczyć studentów samodzielnego myślenia i otwartości.

Sprawdź, jak wygląda proces rekrutacji i zapoznaj się z listą kierunków.


Ocena uczelni

6.17 / 10
41 głosów

Opinie (51)
Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna w Radomiu, EUST Radom

Anonim
Prowadzą taki kierunek jak budownictwo na studiach pierwszego stopnia ? Jeżeli tak to jakie poziom?Jak z angielskim ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
07.11.2020
27.10.2020
Student
To nie jest uczelnia a wytwórnia dyplomów. Kadra nawet nie przyjeżdża na zajęcia a my milion razy staliśmy jak głupki pod salą. Ogólny bałagan. Nie polecam nikomu. Wykładowcy po 80 lat niektórzy. O wiedza sprzed 40 lat. Inni dopiero co po studiach i żadnego doświadczenia. Chyba biorą z lapanki.
Neeelka
Witam,czy jest ktoś kto studiował zdrowie publiczne w Warszawie i mógłby powiedzieć jak to wszystko wygląda ? Jak współpraca z wykładowcami ? Czy ta szkoła jest wgl zachodu ? Z góry dziękuję
10.07.2020
26.06.2020
Studenta
Uczelnia na 5-. Utrudnienia są z tym że z dużym opóźnieniem informacje przekazywane są o odwołaniu zajęć. Studiowałem na 2 uniwersytetach krajowych i mam porównanie. Wykładowcy w Eust są bardziej ludzcy, a przekaz wiedzy wcale nie odbiega od innych uczelni. Duży + za miły kontakt za miłą kadrę.
Student EUST
Uczelnia jest bardzo fajna i przyjazna dla studenta. Poziom jest bardzo dobry, wykładowcy wyrozumiali. NIE ROZUMIEM DLACZEGO KTOŚ KRYTYCZNIE podchodzi do tematu (pewnie są tacy którzy chcieli by coś za NIC" płacę i wymagam ". Tak nie ma. Uczelnia na 5+
26.06.2020
23.03.2020
Student
Nie polecam, na pewno nie dla osób, które chcą się czegoś nauczyć. Chyba, ze ktoś ma ochotę zapłacić za mało znaczący papierek z tej uczelni to śmiało. W dziekanacie cyrki się odprawiały, ludzie zapisując się na studia na konkretny kierunek po pół roku dowiadywali się że z kilku zaplanowanych kierunków tylko dwa się otworzą. Zdarzało się że zajęcia odwoływane zostały kilka minut przed albo po prostu się nie odbywały z niewiadomych przyczyn.
Kacperek
Ok
30.01.2020
01.10.2019
prawo i psychologia
No właśnie ja w temacie psychologii i prawa, bo oba kierunki mnie interesują, bardziej prawo :-) to jak jest z tymi studiami tutaj w Radomiu? ile to prawi jest warte? jaka kadra? jaki poziom? jakie warunki na uczelni? polecacie czy niekoniecznie?
Studentka
Studiowałam Zdrowie Publiczne. Dziwie się jakim cudem dostali prawo i psychologie, wytwórnia papierów i nic więcej. Zdecydowanie nie polecam dla nich liczy się kasa a nie nauczanie. Omijać wielkim lukiem
15.08.2019
15.05.2019
studia prawnicze
Czy oni mają PRAWO? od jak dawna? to jakaś nowość na 2019 rekrutację??? co zanczy zapis Radom łamany na Warszawa????
Anonim
Ogolnie studia sa ok. Ja trafiłem tak ze wiekszosc wykładowcow była spoko, no i przede wszystkim plus za to, ze praktycy. Ale byli tez tacy, ze nie przychodzili na zajęcia i nawet nie dawali znać. Ja studiowałem zdrowie publiczne. Nie ma luksusów bale prawda taka, ze czesne tez nie jakies mega wysokie. Mialem problem z obrona bo osoba, ktoras byla moim promotorem to jakas masakra - nieuchwytna caly czas. No i ciagle zamieszanie z planami, wiec chyba Ci co to ukladaja slabo sie komunikuja z prowadzacymi. Koniec koncow dyplom mam, a szkołe oceniam na 4.
04.10.2018
18.08.2018
student
Dziwię się jak ta szkoła działa, bo wykładowcom wiszą nawet po kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych. chyba koniec jest bliski...
LUCK
Kadra jest dobra ale kazdy z nich zrezygnuje gdy im nie płacą i kazdy musi sie upominac o własne pieniadze miesiacami...
25.04.2018
14.12.2017
Tragedia
Tragedia- to jest najlepsze określenie. Nie polecam.
Niezadowolona
Nie polecam! Odradzam! Organizacja do bani, nigdy, nikt nic nie wie. Plany zajęć zmieniane co chwilę, wykładowcy kompletnie niedoinformowani, często nie wiedzą nawet, że mają mieć zajęcia w danym dniu i nie przyjeżdżają przez co studenci tracą czas. Postępują niezgdnie z regulaminem, ktory maja opisany na stronie. Małe sale, trzeba pisać na kolanie bo ławek nie starcza, zerowe zaplecze socjalne. Za takie pieniądze jakie się im płaci powinni zadbać lepiej o studentów i warunki studiowania. ODRADZAM!
14.12.2017
19.10.2017
Student
Moim zdaniem ta szkoła jest na dobrym poziomie, ma dużo kierunków i jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy. Wykładowcy w większości mili i można się z nimi dogadać. Nie zawsze jest tak prosto żeby zaliczyć. Ale nie oszukujmy się to jest uczelnia prywatna, student za nią płaci i w dodatku zajęcia się jedynie w weekendy więc ani studenci ani wykładowcy nie mogą zrealizować programu takiego jak jest w szkołach publicznych. Dla tych którzy pracują i chcą zdobyć większe kwalifikacje jest ok! Ja polecam!
student
Wydział zamiejscowy w Warszawie kuleje. Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć odradzam, żeli ktoś nie lubi się denerwować to tez odradzam. Ciągłe zmiany, niedomówienia, zero przebiegu informacji. Szkoła nastawiona tylko na pieniądze, studentów mają za nic. Nie wspomnę już o totalnym nieprzygotowaniu sal do zajęć. Zimą jak w lodówce, bez kurtki się nie obejdzie, latem skwar, Jeden rzutnik, żadnego automatu z ciepłymi czy zimnymi napojami, niedziałające gniazdka i wiele innych mankamentów.
12.06.2017
18.02.2016
luka
Uczelnia jak każda prywatna uczelnia, nawet ok. Nie ma co narzekać. Kadra sympatyczna, szczególnie Pani Madzia z dziekanatu bardzo pozytywna osoba.
AM
Uczelnia ok , nie zgodzę się z poprzednikiem że tak łatwo zaliczysz, jak wykładowca ambitny to trzeba się przyłozyć, ale sporo się wynosi, życiowo podchodzą na wykładach , a Dziekan Pałgan fajna babka. Polecam.
26.09.2015
25.05.2015
tofik300
Studiuje ktoś budownictwo energooszczędne???
Student budownicta
Chodzisz, czy nie, uczyszc się czy nie na ostatnim zjeździe prawie wszystko zaliczasz. Z semestru na semestr jesteś niepewny, czy kierunek na uczelni przetrwa, bo studentów coraz mniej a wykładowcy rezygnują z powodu braku otrzymania wynagrodzenia. Słaba kadra a jeszcze słabsze zaplecze dydaktyczne.
18.05.2015
30.11.2014
Absolwent
Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
Mery
Uczelnia jak każda inna prywatna, nie ma co narzekać.Kadra wykładowców sympatyczna i w większości z dużym dorobkiem naukowym. Po tegorocznej inauguracji odniosłam wrażenie, że wiele się zmieniło,miejmy nadzieje ,że na lepsze;) Jedno co wydaje mi się żenujące to konto pewnej Pani Dziekan, której nie wypada ze względu na zajmowaną pozycje umieszczać infantylnych wpisów na Facebooku, a robi to notorycznie,hehehheh....')
24.10.2014
19.09.2014
???
chodzi Wam ta strona uczelni? bo mi nie chce przejść i pokazuje, że niedostępna - białe pole. Potrzebuje info na temat Budownictwa, więc kto może, niech podrzuci, czego się spodziewać???
Małgosia
Ja obroniłam się w czerwcu i jest spoko, studiowałam zdrowie publiczne, kadra oky, mgr prawa jedyny w swoim rodzaju, naszej dziekan nie da się nie zauważyć, poziom zajęć na dobry oceniam, mnie zachwyciły zajęcia z patologii, nie widziałam by ktoś z takim zaangażowaniem wykładał, zrobię sobie chyba z tego zakresu podyplomowkę Gośka
15.09.2014
18.06.2014
Anka
EUST jest OK, Ukończyłam: )Polecam.
Ziuta
jestem studentką i polecam EUST z czystym sumieniem:) od 1 semestru otrzymałam stypendium za które opłacam czesne i jeszcze mi zostaje na tam takie tam:)
09.06.2014
09.06.2014
Ziuta
jestem studentką i polecam EUST z czystym sumieniem:) od 1 semestru otrzymałam stypendium za które opłacam czesne i jeszcze mi zostaje na tam takie tam:)
Kika
Jestem studentką 2 roku na Adm. moja opinia : 1.Wykładowcy Lublin/ Wa-wa, uczyć się trzeba na tzw. Konia nie zadasz ! ogółem ok 2.Dziekanat - babeczki są dwie obsługa miła 3.Dziekan dostępna na każdym zjeździe 4. Plany no tu Kicha powinny być wcześniej
26.02.2014
14.02.2014
Karol
Jeżeli chodzi o tą szkołę to największe oszustwo jakie widziałem wyzysk na każdym kroku tylko kasa i kasa oszukują kradną nie płacą wykładowca nawet rok zaległości nigdy więcej w tej szkole pozdrawiam wszystkich
Karol
Jeżeli chodzi o tą szkołę to największe oszustwo jakie widziałem wyzysk na każdym kroku tylko kasa i kasa oszukują kradną nie płacą wykładowca nawet rok zaległości nigdy więcej w tej szkole pozdrawiam wszystkich
14.02.2014
15.10.2013
Ziomek
W sumie to mogę polecić tę szkołę. Do szkoły dobry dojazd, obok jest biedra, zajęcia w większości ciekawe.
Libbi
wystarczy wejść na stronę ministerstwa i sprawdzić czy szkoła ma zgodę , a ja uważam , ze WSNSIT jest cool, studjuje tak już drugi kierunek i planuje jeszcze podyplomókę pedagogika to gittt!!!!!!!!!!
22.09.2013
17.09.2013
pytanie
jakie macie informacje z uczelni, na których składacie papiery w Radomiu? czy macie potwierdzenia, że wasz kierunek jest uruchomiony? która z prywatnych radomskich szkoł jest najsensowniejsza?
Adamek
Studiuję na ostatnim roku i w sumie nie żałuję, że wybrałem tą uczelnię. Dojazd autobusem jest dobry, a wykładowcy nie są najgorsi. Egzaminy zawsze mieliśmy rozkładane tak, że spokojnie dało się na wszystkie bardziej lub mniej nauczyć. Moja dziewczyna studiuje tu Zdrowie Publiczne i też jest zadowolona, ja jestem na Budownictwie.
17.09.2013
14.09.2013
Babe
Ja studiuję magisterkę w tej szkole , jest oky wymagająca kadra i dwie egzotyczne dziekanki, panie z dziekanatu są super zwłaszcza kierowniczka polecam
Studenciak
Nie, no nie przesadzajcie. Uczelnia ma dobrą kadrę. Naprawdę niezła Uczelnia. Coś się można dowiedzieć, ciekawi ludzie wykładają. A wiedza z WSNSiT przydaje się naprawdę w pracy zawodowej. A co najważniejsze dość dogodne czesne.
12.09.2013
10.09.2013
Nika
czy ktoś kończył lub jest w trakcie studiowania magisterki niestacjonarnej na zdrowiu publicznym. co o tym sądzicie? bardzo proszę o opinię. dzieki pozdrawiam :)
znam_temat
ODRADZAM!!!! "dziekanat" to PORAŻKA, brak kultury aż razi!!! Jak dla mnie nie ma ani jednego POZYTYWU tego miejsca!!!! ŻAŁUJĘ, że się tam znalazłam:( :( :( jeśli studia w Radomiu to tylko Uniwersytet czyli dawna PR!
20.08.2013
03.07.2013
gość
Gdzie na prywatnej uczelni się czegoś nauczysz opinie wyżej wymienione to sama szkoła wypisuje aby zachęcić do złożenia papierów i płacenia. Ta uczelnia jest tylko dla papierka nic poza tym egzaminy są w praktyce przepisz z zeszytu. Aby uczelnia miała podkład że egzamin się odbył. A co do tej uczelni na innych forach piszą że kradną.
była|_studentka
ta "uczelnia" to porażka, dziekanat pracuje fatalnie, w zimę trzeba chodzić w kurtkach bo tak zimno!!! cała administracja tej uczelni to ludzie bez kultury nastawieni tylko na kasę żałuje pieniędzy i lat tam spędzonych mimo że studiowałam zaocznie:( nic się tam nie nauczyłam, mają nawet problem z rzutnikami, a raczej z ich brakiem.... to jest żenada a nie uczelnia. Osoby, które chcą się czegoś nauczyć NIE POLECAM!!!
24.04.2013
18.02.2013
maja podyplomówki za free albo platne 80%
zagladajcie na stronke uczelni, bo WSNSIT ma sporo ciekawych propozycji, np oferty studiow podyplomowych bezplatnych, bo finansowanych ze srodkow UE, albo z duzym dofinansowaniem na poziomie 80%,
czarny
@mała, na którym roku jesteś? Powiedz jeszcze czy zajęcia prowadzone są tylko w Radomiu czy trzeba gdzieś jezdzić np. Kraków?
14.01.2013
14.01.2013
mała
Witam, studiuje na kierunku Budownictwo w WSNSiT w Radomiu. Szkoła w miarę ok, niestety na każdej uczelni trzeba się uczyć bo za darmo nie przepuszczają na kolejne semstry.To prawda wykładowców mamy z Warszawy, Krakowa, Opola,Częstochowy i niektórzy z nich są naprawdę wymagający,więc nie ma co liczyć na ślizganie się.
justy
ktoś wie, czy idąc na Pomoc psychologiczno-pedagogiczna z logopedią będą jeszcze jakieś wewnętrzne kursy sprawdzające naszą dykcję? bo wiem, że na wielu uczelniach są i to bardzo restrykcyjne. Proszę o szybką odpowiedź, bo tylko ta specjalność by mnie interesowała.
06.07.2012
06.05.2012
od kiedy oni maja budownictwo
pytanie ode mnie; od kiedy WSNSiT ma kierunek BUDOWNICTWO??? No i ile sa warte studia inżynierskie na budownictwie w Radomiu??? Prosze o szczere i krytyczne odpowiedzi. Zakladam, ze sa starsze roczniki, ktore sa tych studiach i moga od siebie cos wiecej napisac? Skad macie wykladowców? Czy to prawda ze przyjezdzaja z Warszawy? Jaki poziom jest w Radomiu? Czego sie spodziewac po budownictwie? W koncu na polibudzie jest to kierunek dosc mocno oblegany i wiele osob nie dostaje sie, jelsi nie ma silnej matury. Skrobnijcie prosze, czy warto o tym myslec?
dziunia
calkiem przyswoita uczelnia, a jak na warunki Radomia to super wypas, najwazniejsze, ze licza sie ze studentami i rzeczywiscie staraja, same studia jak studia, ja akurat na pedagogice sie nie przemeczam, ucze w miare systematycznie, z wykladowcami mam dobre relacje i ide sobie spoko do przodu, matomiast widac, ze szkola, zyje, cos sie w niej dzieje, sa wyklady, przyjezdzaja goscie, nie wiem, jak do konca jest z ta wymiana zagraniczna, bo tego sama nie przetarlam, ale znajoma z administracji sie interesowala, i mowila, ze spoko mozna wszystko zalatwic, jak sie chce
14.04.2012
14.03.2012
kosmetologia - plusy i minusy
od pewnego czasu jest moda na kierunke kosmetologia, jest sporo uczelni zarowno panstwowych jak i prywatnych, ktore wprowadzily ten kierunke studiow do oferty, i coż? no wlasnie, kierunek sam w sobie jest fajny, dosc nieklopotliwy w studiowaniu, choc nie myslcie, ze uczyc sie nie trzeba, bo musicie przyswoic spora partie materialu z zakresu biologi i nawet poganicza medycyny, ale jest tez duzo ciekawych, przydatnych w zyciu informacji, wszystko pieknie i ladnie na studiach, problem zaczyna sie PO. Bo wedlug mnie juz teraz rynek nie wchlania absolwentow kosmetologii. Sa to glownie dziewczyny, panowie nie wybieraja takich studiow. Te mlode dziewczyny zwyczajnie maja problem z praca w zawodzie, no... chyba ze zamozni rodzice zechca od razu po studiach wyposażyc córce gabinet i przez jakisczas do niego dokladac. powostaje ewentualnie opcja najczesciej stosowana - czyli 2 lub 3 w jednym. Czyli gabinet kosmetyczno-fryzjerski, przy czym z reguly na poczatku to fryzjerstwo ciagnie klientow, dopoki ludzie nie przekonaja sie do kosmetyczki - kosmetologa. Nasze spoleczenstwo chyba nadal nie doroslo do profesjonalnych uslug, jest tez za biedne. MOze duze miasta moga liczyc na duze obrony, mniejsze z pewnoscia musza sie mocno nagimnastykowac, by wyjsc na swoje.
fiti
a mozecie cos wiecej napisac o kosmetologii? bo jak patzre na te wszustkie kierunki, to zastanawiam sie czy to dobrze, ze szkola ma ich tak wiele, bo moze nie jest dobra i nie specjalizuje sie w okreslonej dziedzinie, a zdrugie jednak strony dzsiiaj nazwy uczelni nijak sie maja do kierunkow prowadzonych. Bede wdzieczna za info o kosmetologii? kadra, warunki, zaplecze specjalistyczne, poziom zajec, no wiecei.
11.02.2012
02.06.2011
agatka
ja tez nie narzekam, jestem na 2 roku i całkiem mi tu dobrze ;)
pawel
administracja prowadzona przyzwoicie, kadra z roznych uczelni, w tym Warszawka, ludzie sa zadowoleni po pierwszym roku, ja w sumie tez
30.05.2011
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie