Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze

  • do administratora
    Uniwersytet Zielonogórski

    Dlaczego administrator portalu "opinieouczelniach.pl" usuwa wszystkie negatywne opinie na temat Uniwersytetu Zielonogorskiego? Czy na tym portalu mozna zamieszczac tylko pozytywne opinie na temat uczelni czy rowniez obiektywne, jak ostatnia opinia uzytkownika o pseudonimie "x", ktora byla negatywna opinia na temat uniwersytetu ale w mojej opinii bardzo obiektywna a nie subiektywna opinia bo ja sie z nia zgadzam w 100% a i w innych komentarzach mozna spotkac podobne opisy sytuacji, ktore maja miejsce na UZ. Czy ten portal ma za zadanie publikowanie tylko dobrych opinii? Bo jezeli tak to moze czas zmienic nazwe na "pozytywneopinieouczelniach.pl" !!!!!! W moich oczch straciliscie wiarygodnosc a na pozytywne opinie zamieszczane na tym portalu biore poprawke, skoro nie moge przeczytac tu tez negatywnych opinii i wyrobic sobie sam zdania o uczelni jako osoba samodzielnie myslaca.
    6/3/20
  • Studentka
    Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu

    W odróżnieniu od kilku zamieszczonych niżej opinii ja z kolei polecam tą Uczelnię i dziwię się tym opiniom. Jeśli dla kogoś problemem jest tradycyjny indeks i jakis niemily wykladowca, to chyba nigdy nie studiowal na uczelni panstwowej. Dla mnie głównym wyznacznikiem jest poziom nauki, a ten jest naprawdę wysoki, nawet teraz przy zajęciach on line. Mam córkę w wieku szkolnym, wiec wiem jak wygląda elerning w szkolach. Uwazam że w nwsm nauczyciele świetnie sobie poradzili i mam dla nich za to ogromny szacunek. Mimo wysokiego czesnego - polecam.
    6/3/20
  • Japonistka dzienna = od studentki
    Społeczna Akademia Nauk z siedzibą w Łodzi

    Hej, jestem studentka 2 roku Japonistyki. Jesli interesuje was japonistyka w Lodzi to zapraszam na grupe kierunku na facebook. Pytania mozna zadac na grupie! https://www.facebook.com/groups/1064349857286700/?ref=share
    6/3/20
  • Karolina
    Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

    Specjalność wybierasz na 2 semestrze (pierwszy rok), ale realizacja jest od 3 semestru (2rok). Ja osobiście wybrałam "bezpieczeństwo wewnętrze" i mam nadzieję, że będę z tego wyboru zadowolona :) Z tego co pamiętam to do wyboru była jeszcze administracja i psychologia polityki, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz :) Sama jeszcze niedawno szukałam podobnych wpisów więc wiem jak ciężko jest uzyskać ważne dla siebie informacje.
    6/3/20
  • Milena
    Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii im. prof. Kazimiery Milanowskiej w Poznaniu

    Mam pytanie dotyczące kierunku kosmetologia + technik usług kosmetycznych. Czy jest możliwość połączenia tych opcji jedynie w trybie niestacjonarnym (piątek - niedziela)? Po przeczytaniu oferty i próbie wybrania kierunku podczas rekrutacji online zdążyłam się pogubić. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział :)
    6/3/20
  • Morrigan
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Szanowni Państwo, Proszę o podanie informacji jaki był w ubiegłym roku próg na kierunek zarządzanie w oświacie i organizacjach pozarządowych. Z wyrazami szacunku Morrigan
    6/3/20
  • Anna
    Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Wałbrzychu

    witam. czy jest tutaj ktoś kto podjął lub niedawno ukończył podyplomowe studia online na kierunku ; pedagogika opiekuńczo - wychowawcza na WSZiP w Wałbrzychu? bardzo proszę o kontakt: ania.kontakt20@wp.pl
    6/3/20
  • Michalina
    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

    Dzień dobry! Czy mogłabym się dowiedzieć jaki był w zeszłym roku próg punktowy na kierunek Gastronomia i sztuka kulinarna?
    6/3/20
  • Wanda01
    Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej

    Świetnie, ze piszą tutaj studenci a nie tylko maturzyści. Dziekuje za pomoc w wyborze uczelni.pozdrawiam wszystkich z forum
    6/3/20
  • Karola
    Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

    Dziękuje za tak obszerna odpowiedz! Mam jeszcze jedno pytanie Co do wyboru specjalności odbywa się to na drugim roku tak?
    6/2/20
  • Karola
    Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

    Dziękuje za tak obszerna odpowiedz! Mam jeszcze jedno pytanie Co do wyboru specjalności odbywa się to na drugim roku tak?
    6/2/20
  • Noname
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Witam czy jest tu może ktoś kto studiuje/studiował etykę: mediacje i negocjacje? Czy ciężko się dostać? Jaki jest próg punktowy i czy warto studiować ten kierunek?
    6/2/20
  • Studentka AWL
    Akademia Wojsk Lądowych im. Gen. T. Kościuszki we Wrocławiu

    Stanag 2222 - słownictwo wojskowe, poziom matury rozszerzonej B1/B2 Aero/rozpo - trzeba przejść badania lekarskie rozszerzone oraz pod koniec 1 roku zdać testy sprawnościowe na wysokim poziomie. krzywa przegroda nosowa nie dyskwalifikuje Ciebie ze służby kandydackiej., jedynie na rozpo/aero dyskwalifikuje.
    6/2/20
  • Karolina
    Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

    Hej Karola, obecnie jestem studentką kończącą pierwszy rok na kierunku Politologia. Szczerze? Jestem bardzo zadowolona. Dużym plusem jest właśnie komunikacja o którą pytasz. I to zarówno ze strony studenckiej jak i dydaktycznej. Nawet gdy pojawi się jakiś problem to zawsze można się zgłosić do dziekanatu lub dydaktyka a nawet bezpośrednio do Dziekana kierunku, który ma wyznaczone dyżury na Uczelni. Uważam to za duży plus. Co do przedmiotów to głównie są to przedmioty kierunkowe, ale nie tylko. Na pierwszym semestrze mieliśmy filozofię, którą prowadził właśnie Dziekan naszego kierunku. Były też zajęcia z metodyki zarządzania kompetencjami, które są doskonała odskocznią od standardowych zajęć. Język angielki też jest spoko, ponieważ na pierwszych zajęciach wybierasz poziom zaawansowania, na którym pracujesz. Teraz na drugim semestrze kontynuujemy zajęcia z kreatywności i angielskiego, ale również bardzo ciekawe są zajęcia prawne z ochrony własności intelektualnej. Nie powiem, że wykładowcy nie są wymagający, ale przebiega to w naprawdę dobrej atmosferze a same egzaminy odbywają się w taki sposób, że Student ma wrażenie, że nie jest sam a to chyba właśnie o to chodzi.
    6/2/20
  • Wojtek
    Wyższa Szkoła Zarządzania i Coachingu we Wrocławiu

    Nie trzeba mieszkać we Wrocławiu ale trzeba przyjeżdżać na kilka zjazdów w ciągu roku (pierwszy weekendowy, potem jeden poniedziałek w miesiącu i dwa zjazdy 5-dniowe w styczniu i czerwcu). Najczęściej webinary czyli spotkana online odbywają się w poniedziałki i czwartki ok. godziny 21:00. Dostęp do nich jest z dowolnego miejsca na Ziemi z dostępem do internetu i urządzenia mobilnego.
    6/2/20
  • Tomek
    Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Wałbrzychu

    Witam, czy ktoś z Państwa może podzielić się opinią na temat studiów online- marketing internetowy ? tomekgjti@gmail.com Z góry dziękuję
    6/2/20
  • G
    Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego

    Nauczycielem jestem już od wielu lat i nie sądziłem, że w moim wieku zostanę jeszcze studentem. Z uwagi na zmianę aktualnych wymogów kwalifikacyjnych w edukacji zostałem skierowany na studia podyplomowe do Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego. Z racji mojego wieku i wątpliwego obycia z nowinkami technologicznymi, które dopiero odkrywam z pomocą wnucząt nie byłem przekonany co do takiej formy nauki. Moje obawy okazały się jednak zbyteczne. Taka forma nauki to czysta przyjemność. Dzięki Uczelni uzyskałem nie tylko wymagane kwalifikacje, ale także przekonałem się do takich nowych technologii. Pozdrawiam – Grzegorz z Kalisza.
    6/2/20
  • Ala
    Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu

    Mam pytanie o stypendium Rektora. Czy przyznawane jest za szczególne osiągnięcia, czy za uzyskanie określonej średniej ze studiów? Jeśli tak, to jaka jest ta średnia?
    6/2/20
  • Edyta
    Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa,Wydział Nauk Społecznych w Bartoszycach

    Mam pytanie czy wydział/filia w Koszalinie funkcjonuje?
    6/2/20
  • Maja
    Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Czy podział na specjalności następuje od pierwszego semestru? I czy się zdarza, że wybrane specjalności nie są uruchamiane?
    6/2/20