Opinie o Uczelni Europejska Uczelnia w Warszawie (d. Europejska Uczelnia Informatyczno-Ekonomiczna) (EU Warszawa )

Komentarze (241)

  • onaa

    Czy ktoś z Was dostaje stypendium rektora? Jaka jest miesięczna kwota?
    18.12.2018
  • Anna 5 semestr na EU

    Aneta i Kaśka. Też mnie zdziwiła niska liczba zjazdów. Z tego co się dowiedziałam jest to spowodowane przejściem na profil praktyczny, czyli lepszy dla studentów. Nie zgadzam się z opinią, że szkoła oszczędza. Ostatnio widać poprawę. Nowe okna, winda oraz ciągły remont budynku.
    26.11.2018
  • Ewka

    Szkoła ok, studiuję pedagogikę, wykładowcy życiowi, pracownicy pomocni.
    16.11.2018
  • Anka

    Czy ktoś studiuje zarzadzanie oświatą - podyplomowe? Potrzebuje terminarz zjazdów, może ktoś z was posiada
    02.11.2018
  • Nicola

    Liczba zjazdów jest niska bo ta szkoła oszczędza na wszystkim. Na wszystkich latach jest tak mało zjazdów. Odpuście sobie, szkoda czasu.
    26.10.2018
  • Kaśka

    Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna. Również zdziwiłam się ilością zjazdów.. podobno tak jest tylko na pierwszym roku
    16.10.2018
  • Aneta

    Witam wybieram się na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Wybiera się ktoś na taki kierunek?A może ktoś studiuje i może powiedzieć coś więcej na ten temat?Trochę dziwne jest to że zjazdy są raz w miesiącu czy to przypadkiem nie za mało?
    15.10.2018
  • Hubert były student zarządzania

    Organizacja nauki na tej pseudouczelni jest fatalna. Po roku zrezygnowałem i przeniosłem się tam gdzie studenta się szanuje. Najbardziej wnerwiały mnie ciągle podwyżki czesnego. UWAGA ta uczelnia nie jest tania.
    09.10.2018
  • Marzena

    Witam czy wybiera się ktoś na zarządzanie licencjat? fijynux
    04.10.2018
  • Ewela

    Hej czy ktoś wybiera się na Filologie na tej uczelni ? Albo już ktoś studiuje ?
    03.10.2018
  • Były student

    Jak na każdej Uczelń: jeden chce papier , drugi coś nauczyć. Znam lepsze Uczelnie , ale wykładowcy są ok. Ja polecam ludziom , kótrzy z jakiegoś powodu nie wybierają na : UW, POLITECHNIKĘ itp. Nie oceniajcie " ksiązki po okładce" wpisów jest ponad 200 a studentó kilka tysięcy.
    01.10.2018
  • Werr

    Wybiera sie ktoś na pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem j.ang?
    30.09.2018
  • Karolina

    Ta uczelnia to jakaś pomyłka. Szybciej wyszłam niż weszłam.
    18.09.2018
  • Gość

    Ktoś na filologię hiszpańską? Chce złożyć dokumenty ale nie wiem czy otworzy się grupa ?
    11.09.2018
  • Iwona

    Ktoś na administracje zaocznie ?
    08.09.2018
  • Magda

    Wybieram sie na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkola z diagnozą i terapią logopedyczną. Ktoś z Was też? Chciałabym się zapoznać
    08.09.2018
  • Karolina

    jak na ekonomii? warto? wybiera się ktoś zaocznie?
    06.09.2018
  • Marek - absolwent administracji.

    Omijajcie tę uczelnię szerokim łukiem. Cena czesnego jest względnie atrakcyjna tylko na 1 semestrze. Kolejne semestry coraz droższe a ostatni to już masakra. Większość osób płaci bo co ma zrobić na 6 semestrze. Budynek rudera. Obsługa dziekanatów opryskliwa. Często giną dokumenty w dziekanacie. Księgowość też trzeba ponaglać żeby zaksięgowali wpłatę czesnego. Jeden wielki bałagan. Od studenta wyciąga się kasę i to nie małą, w zamian produkt uczelniano-podobny.
    04.09.2018
  • Studentka 2 roku

    Wykłady prowadzone są przez wykładowców z Białorusi. Po rosyjsku. Niby jest jakieś tłumaczenie ale jakość przekazu mizerna. Przy zadawaniu pytań mieszają się unikając odpowiedzi.
    03.09.2018
  • Dorota

    Byłem zapisać się dzisiaj na studia. Zrezygnowałem i odradzam. Syf jakich mało.
    03.09.2018
  • Nowa

    Czy ktoś wybiera się na kierunek administracja zaocznie?
    01.09.2018
  • zefir

    Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
    29.08.2018
  • zefir

    Czy ktoś odważył się na filologie angielska i ma jakieś wsnioski?
    29.08.2018
  • Sandra

    Hej, ktoś na zarządzie licencjat 2018/19?
    24.08.2018
  • Norbert

    Na informatyce studenci muszą mieć własne laptopy i to z naładowanymi bateriami. Uczelnia nie ma porządnych komputerów i oszczędza na prądzie. Taka europejska tradycja. Z czesnym to prawda im bliżej końca nauki tym czesne idzie mocno w górę.
    21.08.2018
  • Jack

    Ta uczelnia ma dwie ogromne zalety: niskie opłaty i łatwość uzyskania dyplomu. Dla większości wykładowców jest to po prostu dodatkowe źródło pieniędzy, więc nie są specjalnie wymagający i można się dogadać. Jeśli ktoś ma w pracy problemy z powodu braku papierka, to polecam.
    31.07.2018
  • Jan

    Cześć, byłby ktoś w stanie napisać jak wyglądają za jęcia na informatyce? jak ćwiczenia z matmy? dzieki!
    22.07.2018
  • Demon

    Czy mógłby ktoś wyrazić opinie apropo studiowania tam na kierunku grafika? Czy uczą przydatnych rzeczy? Czy na zajęciach jest rysunek ręczny czy wszystko odbywa się na komputerze?
    17.07.2018
  • Ktoś

    Napisałem z pytaniem poprzez formularz na ich stronie do dziś nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi. Jak rozmawiałem z kimś z tej uczelni przez tel i pytałem pracownik odpowiadał niechętnie miał mnie w ... Z takim dziekanatem czy czyms w tym rodzaju ta uczelnia.. bez chodzenia stwierdzam ze to dno.
    06.07.2018
  • Anna

    Hej, Interesuje mnie kierunek: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem języka angielskiego. Czy ktoś planuje start 2018/2019 na tym kierunku. Warto?
    25.04.2018
  • Nowa

    Witam czy mógłby ktoś napisać co sądzi o zarządzaniu BHP na tej uczelni???
    13.04.2018
  • Aneczka

    Hej. Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kierunek pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna z diagnozą i terapią logopedyczną? Myślę, że warto by było się wcześniej zapoznać. :) A i jeszcze pytanie do osób które już studiują czy przypadł Wam do gustu ten kierunek i czy jest warty polecenia?
    12.03.2018
  • Lidia

    cześć. chciałabym się wybrać na kierunek zarządzanie oświatą. czy ktoś może też jest zainteresowany tym kierunkiem bądź uczęszczał na tej uczelni ?
    05.02.2018
  • sisia

    wybiera się ktoś na filologie niemiecką z językiem włoskim?
    07.12.2017
  • Diana

    Gabi ja wybieram sie na Pedagogike :)
    17.10.2017
  • sdn

    Witam, wybiera się ktoś na filologię angielską? Ja mam zamiar złożyć dokumenty w tym tygodniu. Miło będzie poznać kogoś wcześniej.
    25.09.2017
  • Gabi

    Wybiera się ktoś na tą uczelnie na Pedagogikę ? Fajnie by było poznać wcześniej kilka osób :)
    24.09.2017
  • eda

    Czy mógłby się ktoś podzielić opinią o studiach magisterskich zarządzanie BHP?
    11.09.2017
  • Sara

    Ja zamierzam iść na filologię hiszpańską z drugim jezykiem :)
    20.07.2017
  • Ada

    Hej, czy ktoś może odpowiedzieć na parę pytań odnośnie filologii?? 🙌😇
    14.07.2017
  • Eeeee

    A ktoś wie jak jest na kierunku filologia angielska ? ;)
    10.07.2017
  • Kuba

    Planuje rozpocząć od września studia na tej uczelni, konkretnie grafikę lub aplikacje mobilne. Macie jakieś opinie o tych kierunkach? jeśli ktoś miałby czas na odpowiedzenie mi na kilka pytań, w szczególności o kierunku projektowanie aplikacji mobilnych to będę mega wdzięczny za maila hello@kubajuncewicz.com
    27.06.2017
  • WiecznyStudent

    -NieStudent, zgadzam się z tobą, że wykłady i ćwiczenia z grafiki były prowadzone przez obcokrajowca, który starał się mówić, pisać po polsku , jego główne błędy językowe to nie poprawne odmienianie czasowników, jak ktoś chciał zrozumiał przekaz. Pewnego razu na wykładach przyznał się skąd pochodzi i nadal nie była to Ukraina. Jeszcze raz do Ciebie apeluje, nie wprowadzaj ludzi w błąd odnośnie wykładowców i przyznaj się do swojego błędu jak należy. Mogę się założyć, że za granicą nie chciał byś, być mylony z inną narodowością, bo masz np. podobny akcent. Nie jesteś kompetentny, nie dodawaj opinii. Sprawdź dokładniej z kim miałeś zajęcia a nie piszesz bzdur, lista kadry jest dostępna na stronie uczelni. Rzekomy absolwent a nawet nie wie kto go uczył.
    26.06.2017
  • Administracja EWSIE obecnie EUIE

    Nie polecam. Wykładowcy robią sobie jaja z wpisywaniem ocen, robią 0 później nie wiesz czy masz iść na egzamin czy nie bo nie ma ocen. Dziekanat nie działa. Wykładowcy dyktują wykłady, siedzisz spocony 10h i notujesz zamiast dać materiały i do domu (robią tak tylko jak im pasuje, żeby wyjść, tak zwany e-learning). Ocenę dostajesz np. 4,5 później masz wpisaną 4. Plany zmieniają się 4 razy w tygodniu, nigdy nie wiadomo jak się idzie na uczelnie. Sale obskurne, bez klimy, duszne. Po egzaminach 3 na raz wychodzisz śmierdzący i pół przytomny. Parkingu nie ma. Ogólnie paranoja i Bareja.
    22.06.2017
  • Przyszla Studentka 🎓 M

    Wybiera sie ktoś na tę uczelnie a konkretnie na ekonomie w tym roku 😀 Warto by było sie wcześniej poznać 😃😃
    21.06.2017
  • Student

    Właśnie skończyłem Informatyke na tej uczelni. Poziom w zależności na jakiego wykładowce się trafi. Jak sam się chcesz czegoś nauczyć to osiągniesz wiele i z pracą też nie ma problemu, dziekant działa słabo na maile odpowiedzi są rzadko osobiście można tam coś załatwić ale kobiety tam pracujące czasami nie mają pojęcia o dość istotnych rzeczach a na pytania odpowiadają ogólnikowo. @WiecznyStudent na uczelni pracuje kilku Ukrainców z czego jeden jest od zajęć związanych z grafiką. Nic nie mam do obcokrajowców ale jak komunikacja z uczniami odbywa się na poziomie tłumaczenia tekstu na translatorze to sorry a na wiadomości mailowe odpowiada regułkami, do każdego taka sama wiadomość to trochę średnio. Nie od uczelni zależy to jakie kto ma umiejętności. Uczelnie polecam bo można spotkać wiele ciekawych i ambitnych studentów ale czasem można się denerwować na to jakie mają podejście z dziekanatu do studenta, który ich utrzymuje
    21.06.2017
  • asaf avidav

    Co TO ma Byc?
    11.06.2017
  • WiecznyStudent

    Nie wprowadzaj ludzi w błąd, drogi NieStudencie - na Informatyce nie spotkałem wykładowców z Ukrainy(Nie myl Ukrainy z innymi narodowościami). Lista wykładowców jest dostępna na stronie uczelni, ich osiągnięcia naukowe i pochodzenie można sprawdzić w internecie. Uczelni istnieje od nie dawna, więc nie dziw się, że znajomi jej nie znają. Zaduch jest tam spotykam ale tylko na kilku ostatnich zjazdach letniego semestru, zależne od pogody w danym roku.
    05.06.2017
  • Pytanko

    Hej, planuje iść na Ekonomię od przyszłego roku w trybie zaocznym. Czy jest bardzo ciężko i czy organizacyjnie nie ma problemów i czy zajęcia tylko co 2 tygodnie sobota-niedziela?
    23.05.2017
  • Student

    Odnośnie wypowiedzi kolegi co do wykładowców z Ukrainy jakoś nie miałem problemów z trafieniem na jakiegoś na informatyce. Jest ich tam kilku, gdybym nie był, nie wiedział, to nie widziałbym sensu pisania czegoś takiego. Budynek nie przyciąga, na auli jest zaduch w cieplejsze dni, a obsługa budynku nie zezwala na uruchomienie klimatyzacji, która nie wiadomo czy działa. W salach są rzutniki, ale nie są one jakiejś szczególnej jakości. Czasem warto jest dołożyć parę groszy, ale mieć uczelnię na poziomie. Popytajcie znajomych czy znają tą uczelnię, ja na wielu spotkaniach informatycznych, ani razu nie spotkałem się ze znajomością Europejskiej.
    18.05.2017
  • WiecznyStudent

    Studiuje tam kilka lat informatykę i ogólnie nie jest źle, jak ktoś chce się czegoś nauczyć to są tam możliwości. Jeśli chodzi o kadrę to zdarzyło się kilku Profesorów z rejonów wschodni ale to co wiem większość z nich wykładają na państwowych Polskich uczelniach, Ukraińców w kadrze informatycznej tam nie spotkałem, więc kolego poniżej w komentarzu nie przedstawiaj się w nicku jako student tej Uczelni. Potwierdzam komentarze "kadra z renomowanych uczelni". Siedziby uczelni może nie jest estetyczna ale jak ktoś chce się uczyć to po jakimś czasie nie zwraca na to uwagi i tak większość czasu uczysz się w domu. Z zaoszczędzonych pieniędzy na czesnym preferuje zainwestować w sprzęt do pracy w domu lub mobilnie na uczelni. Oprogramowanie z MSDA jest, jak ktoś wybiera tą drogę. Z dziekanatem nigdy nie miałem tam problemów chodź zdarzają się tam kolejki. Negatywne komentarze są przez osoby dla których prawdopodobnie poziom był zbyt wysoki lub oczekiwali studiów artysta grafik a nie informatyk - programista, administrator sieci , bazaodanowiec, grafik komputerowy itp. . Pozdrawiam przyszłych studentów.
    28.04.2017
  • załamany

    Ocena nie zasługuje na 1 - to i tak zbyt wiele. Oferują administrację, a sami nie spełniają podstaw, łączą semestry np. administrację z pedagogika; semestr II z IV. Zmiana nazwy nie sama z siebie, statut Szkoły Wyższej nie bierze się z zachcianek uczelni, trzeba spełniać warunki, których oni nie spełniają. Dokumentacja odbytych praktyk jest gubiona, za co uczelnia nie bierze odpowiedzialności, należy mieć kopie w razie W. Powtarzają przedmioty w semestrach z tym samym materiałem. Z semestru na semestr gorzej Lepiej nie pisać tam pracy dyplomowej...
    23.04.2017
  • Student

    Radzę omijać szerokim łukiem, może i tanio, ale lepiej dołożyć parę groszy, a wszędzie indziej poziom znajdzie się wyższy. Wykładowcy z Ukrainy (nic do Ukrainy nie mam) mówią o rzeczach technicznych łamanym polskim, którego nijak nie idzie zrozumieć, brak możliwości nauki praktycznej Photoshopa, ponieważ nie ma licencji, więc nauka tylko z rzutnika, które różnie działały. Aula w okresie ciepła na dworze nie do wytrzymania, klimatyzacji nie można włączać. Budynek rudera, żeby zaparkować trzeba przyjechać dzień wcześniej, ponieważ parking zbyt mały. Odnośnie nauki w Stanach, to tylko propozycja była, nie wiem czy to weszło, ale koszt tego to 40 tys zł. Ogólnie coś załatwić w dziekanacie graniczy z cudem. Nie polecam.
    29.03.2017
  • viola

    na czym polega "Europejskość" tej szkoły? pytam z autentycznym zainteresowaniem, bo widze że ktoś pytał o możliwość studiów w USA. Czy to dobra jest uczelnia? jakie kierunki ma dobrze prowadzone? myślę o studiach ekonomicznych lub prawniczych ewentualnie coś z zarządzaniem.
    19.11.2016
  • Prace

    Prace zaliczeniowe z informatyki - sem 1-6 oraz prace mgr i licencjackie z administracji prosze o kontakt prace.mgr.licencjackie@wp.pl
    15.10.2016
  • od kiedy ta nowa nazwa?

    ta szkoła chyba zmieniła nazwę, tak? dlaczego? coś z nią jest nie tak?
    23.09.2016
  • Kasia

    Jak działa kontynuacja nauki w USA? :)
    26.06.2016
  • Bartosz

    Cześć, gdzie jest najbliższy akademik pasujący do tej uczelni?
    26.06.2016
  • ollla

    Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
    21.06.2016
  • ollla

    Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
    21.06.2016
  • ollla

    Czy ktoś może mi co nie co opowiedzieć o kierunku Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna z nauczaniem muzyki i śpiewu na tej uczelni? Jak to wygląda? I czy jest to uczelnia wyłącznie dzienna, czy da rade studiować ten kierunek zaocznie?
    21.06.2016
  • karol

    ponawiam pytanie: Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
    17.06.2016
  • nick

    na 1 sem, głównie podstawy programowania w C i matematyka, ciągi na grubo, i funkcje. Z programowania, od najprostszych po tablice, pisanie bezwzrokowe i komendy linuxowe na blache. Motyw jest taki, że trzeba mieć sporo czasu w domu na naukę bo samymi wykładami i ćwiczeniami bez doświadczenia sesji nie zdacie.
    13.06.2016
  • karol

    Czy można tam powtarzać semestr jak ktoś nie zaliczy? Ile się płaci za powtarzanie semestru czy tylko czesne?
    22.05.2016
  • absolwent

    Uczelnia kładzie spory nacisk na programowanie w ujęciu praktycznym. Wykładowcy są z renomowanych innych uczelni. Oczywiście jak wszędzie, to ile skorzystamy zależy od nas. Przez 4 lata zdobyłem sporą wiedzę z zakresu programowania, ale też sieci i baz danych, dzięki czemu mam teraz świetną pracę. Jako wadę uczelni wymieniłbym to, że nie mają siedziby z prawdziwego zdarzenia, ale jak sądzę to dlatego, że czesne jest niemal o połowę mniejsze niż na innych uczelniach.
    26.04.2016
  • Eli

    Studiuje Administracje 2 rok Jestem zadowolona. Dobre podejście do studentów
    22.04.2016
  • ostatni rok

    Totalne buractwo ze strony tej szkoły. Właśnie podnieśli czesne dla studentów ostatniego roku i nie tylko.. a już miałem polecać znajomych. Dzięki Bogu, że wstrzymałem się i nie poleciłem tej szkoły znajomym. uważajcie.
    29.02.2016
  • acha

    Zgadzam się, robić swoje na czas to zero oblewania, chyba że nic nie robić to nie ten adres.
    21.02.2016
  • miki

    Na informatyce poziom wysoki. Wykładowcy ok. Ilość materiału początkowo poraża ale nawet początkowy laik da sobie radę jeśli uczciwie popracuje. Polecam.
    14.02.2016
  • konrad

    Jest ktos z informatyki 2,3 roku? Ile średnio osob oblewa na 1 semestrze?
    03.02.2016
  • marek

    tak monkey , jest informatyka inżynierska ,ktora zaczyna się w semestrze letnim (bodajże od marca)
    03.02.2016
  • Jonka_iwonka

    Hej, czy ktos cos moze opowiedziec jak i co z administracja poprzez e learning?? Dzieki
    01.02.2016
  • Twelve Monkeys

    A czy są może studia od semestru letniego w połowie lutego? Chodzi mi oczywiście o inżynierską informatykę. Z góry dziękuję za info.
    28.01.2016
  • jojo

    Na Informatyce bardzo życzliwi wykładowcy w większości. Uważam że poziom jest b.dobry, trzeba się uczyć ale nie ma złośliwego oblewania połowy roku "dla zasady" jak na niektórych państwowych uczelniach. Można wynieść dużo z zajęć, tak. Polecam informatykę
    23.11.2015
  • Twelve Monkeys

    Hej! Jak tam poziom na inżynierskiej informatyce od października. Poziom zbalansowny? Nie za ciężko jak na Polibudzie, ale też nie za łatwo i można coś wynieść z zajęć? Da ktoś znać? Dzięki.
    31.10.2015
  • Kasia

    Hej a jak tam z zaliczeniami na ekonomii? dużo jest matmy? da się przejść chodząc na wykłady i lekko się ucząc? nie oszukuję, że dyplom jest mi bardziej potrzebny proforma :)
    31.08.2015
  • aadministracja

    mnie z kolei interesuje Administracja i chętnie cos bym się więcej dowiedziała od studentów tej uczelni
    31.08.2015
  • sdl

    jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
    12.08.2015
  • sdl

    jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
    12.08.2015
  • sdl

    jest ktoś na ekonomii? polecicie? warto? :)
    12.08.2015
  • lenaaaa

    Idzie ktoś w tym roku na Zarządzanie ??
    27.07.2015
  • absolwent informatyki

    Wykładowcy, życzliwi z profesjonalnym podejściem. Poziom chyba trochę zbyt wysoki jak na uczelnię niepubliczną, ale przynajmniej ma się poczucie, że coś się wyniosło z tych studiów. Z mojego rocznika do końca studiów dotarło około 50% studentów reszta zagineła w boju. P.S. Trzeba znać dobrze programowanie, albo uczyć się na bieżąco.
    18.07.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Sorki, że jeszcze tu wracam, ale chciałem dopytać. Czy to prawda, że na EUIE wykładają nauczyciele akademiccy z UW, PW, PCzęst.? Czy prawdą jest, iż większość profesorów, doktorów jest dosyć życzliwa i pomocna studentom oraz wsłuchuje się w ich pytania? Jak jest z dotępnością kadry po zajęciach i na dyżurach? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :) Pozdrawiam. J.I.
    06.06.2015
  • Janek I. - Rusty Sparks

    Hej, Co możecie powiedzieć/napisać o poziomie INŻYNIERSKIEJ INFORMATYKI? Czy w przypadku wspomnianych przez Nikę "najtrudniejszych przedmiotów" poziom jest jak z dziennych studiów na PW lub UW, czy może podejście jest bardziej wyrozumiałe i "życiowe" (co nie oznacza wcale aprobaty totalnej leserki)? Są na przykład jakieś zajęcia wyrównawcze na pierwszym roku? Ktoś kompetentny mógłby się wypowiedzieć i coś doradzić? Dzięki. Pozdrawiam. J.I.
    02.06.2015
  • Martyna

    studiuje na europejskiej administracje i nie ma raczej problemów z zaliczaniem egzaminów. Wykładowcy sympatyczni i co najważniejsze maja normalne podejście - jeśli sie choć troche uczysz nie ma szansy zeby nie zaliczyć. Plus duzy za stypendia - ja akurat mam socjalne i za naukę nic nie place.
    01.06.2015
  • nika

    Uważam że poziom zbyt wysoki jak na nie renomowaną uczelnię. Wykładowcy z uniwersytetu i politechniki mają wymagania , nie jest łatwo. Wiem że na pewnej renomowanej uczelni zaliczenia z tych "najtrudniejszych " przedmiotów polegały na pracy domowej a tutaj są normalne egzaminy
    01.06.2015
  • Maciooo0

    Hej własnie ukonczyłem liceum i chciałem dostac sie do tej ucznielni na kierunek ekonomii na studiach I stopnia a nastepnie na studiach drugiego stopnia na Rachunkowosc i Controlling polecacie ktos jest mozecie mi troche powiedziec myslicie ze ta dobry kierunek ?
    20.05.2015
  • xinfo

    На EWSIE teraz UE wykladaja specjalisci w swojej dziedzinie. По полске всо понимаетса. Jestem dobrego zdania co do fachowosci i kompetencji kadry. Zaliczenia wymagaja włożenia a wysilku w nauke. Jak dostane dyplom to bede zachwycony 2x bardziej, trzeba popracowac na informatyce.
    17.04.2015
  • Madziulla

    Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
    26.03.2015
  • Madziulla

    Hej :) chciałabym studiować grafikę komputerową, ale nie wiele wiem na ten temat :/ Czy na tej uczelni nie będę miała z tym problemu jeżeli się przyłożę? I oczywiście proszę o opinie na temat kierunku :):):) z góry dzięki :)
    26.03.2015
  • lusia

    Ja mam zamiar iść tam na zarządzanie Polecacie? Jest dużo matmy? I czy najczęściej zarządzanie jest na Modlińskiej?
    22.03.2015
  • Tomasz

    Bez przesady z tą matematyką. Przeniosłem sie do EWSIE z WWSI właśnie dlatego że pół semestru było przekoszone z matmy. Nie podzielam, opinii poprzedników. Jestem zadwolony z przenosin. Ponadto wiem że matematyka musi być na Informatyce. Moja siostra studiuje administracje i z tego co wiem to tam nie ma matmy
    18.03.2015
  • IT

    Więcej matematyki to chyba wcisnąć nie mogli i Ci wykładowcy ze wschodu co ledwo co potrafią się wysłowić. Poza tym wszystko w porzadku. Dobre podejście do studentów.
    16.03.2015
  • kolezanka

    pozimo chyba przesadzony, szczególnie z matematyki na informatyce. Wymagania kosmos. Wykładowcy okropni.
    09.03.2015
  • Ania

    Fajna szkoła. Dobre podejście do studentów. Studiowałam socjologię gdzie indziej, ale to był nie wypał. Teraz jestem na Administracji. Ogólnie jestem zadowolona :)
    20.01.2015
  • Karr

    W Szkoleń brakuje dostepu do internet I co jest zabawne zalaszcza na informie ;) na razie nie moge zbyt wield napisac ale jest problem z gowniana baza - zdezelowane Laptopki bez Sieci itd ale czesne faktycznie nizsze wiec Moze tak musi byc. Wykladowcy na razie malo znani I brak ocen - zreszta uczelni też malo informacji w necie (ktos zna jakies forum Moze ?)
    22.11.2014
  • Marti

    Studiuje na tej uczelni administracje i ukończyłam 2 semestr. Atmosfera fajna, zgrani ludzie, kadra ok . Nie ma większych bólów z zaliczeniem przedmiotów . Jak ktoś bardziej odporny na wiedzę to zalicza do skutku. Wykładowcy bez spiny generalnie polecam kierunek administracja
    28.08.2014
  • Ewa

    Witam, studiuję na ekonomii, szkoła ok. Najważniejsze, że wykładowcy są tolerancyjni :)
    25.08.2014
  • Kasia

    Studiuję Zarządzanie. Jestem na 5 semestrze. Atmosfera fajna. Wykładowcy ok. Ogólnie jestem zadowolona.
    21.08.2014
  • kamil

    siemka ja to samo przymierzam sie do kierunku marketing i reklama w sieci mgr zaoczne. tak jak patrze tobedzie git :D
    11.08.2014
  • Paula

    Hej! Zamierzam rozpocząć studia na kierunku Marketing i reklama w sieci. Ktoś może ma doświadczenia?? :) Gdzie się odbywają zajęcia? Widzę, że opinie o samej uczelni pozytywne!
    25.07.2014
  • magda

    Zamierzam studiować na EWSIE ekonomię przez E-learning. Czy ktoś ma doświadczenia w tym zakresie. Czy rzeczywiście wszystkie wykłady, materiały są tam dostępne?
    14.06.2014
  • Zen

    Studiuje sie przyjemnie bo Uczelnia ma dobre podejście do studentów Viki ale nie znaczy, że sie dostaje oceny za darmo.Wysiłek trzeba włożyć.Głupio ktoś myśli że jak jest szkola prywatna to sie płaci i zdaje.....Jestem na 6 sem Inf
    28.05.2014
  • viki

    czy jest ta uczelnia akredytowana? czy naprawdę tak łatwo studiować?
    25.05.2014
  • AngelinaH

    Ktos sie odchudzanie ze mna ? Wyszukajcie sobie w google - Skuteczne odchudzanie by TicAngelina - napewno sie przyda
    13.04.2014
  • Morten

    Spoko szkoła ogólny luz blus :)
    03.04.2014
  • Lech

    Bez większych problemów przeszedłem 5 semestrow zarządzania. Wykładowcy na poziomie, nie robią sztucznych problemów. Dla mnie uczelnia ok
    18.03.2014
  • Małgosia

    I rok administracji - nie mam zastrzeżeń. Kilka lokalizacji do wyboru, poziom dobry, jeśli się choć trochę uczysz nie ma problemów z zaliczaniem, czesne o połowę niższe niż u konkurencji - dla mnie ok i mogę polecić. Pozdrawiam
    04.03.2014
  • Kaśka 5 Zarządzanie

    Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
    14.02.2014
  • Kaśka 5 Zarządzanie

    Za poprawki nic się nie płaci.Warunek niewiem bo nie korzystałam ale z tego co wiem to niewięcj jak 100 zł. Jestem na 5 semestrze Zarządzania.Szkoła bardzo fajna.Czasem plan sie potrafi zmienić ale ogólnie ok. Grupa też fajna. Także polecam.
    14.02.2014
  • dianaaa

    Witam , chcialabym zaczac nauke od sem letniego kierunek administracja . Jakie macie opinie na temat tego kierunku na tej Uczelni ? Przy jakiej ulicy odbywają się zajęcia ? Jak jest z poprawkami , ile kosztują warunki ? (jestem po zlych doswidczeniach ) Proszę o Waszą radę , dzięki z góry i pozdrawiam :)
    14.02.2014
  • Pawlo

    Uczelnia jest OK!!! Zdecydowanie polecam!!!
    14.01.2014
  • Anja

    Ja akurat jestem teraz na magisterce i ukończylam w EWSIE I stopień. Podsumowując jestem bardzo zadowolona. Poleciłam również dwóch znajomych, którzy też sobie chwalą. Nie żałuję.
    06.01.2014
  • angela

    ta szkoła to porażka!!!!!! bedziecie żąłować
    05.01.2014
  • Robinson

    Całkiem mnie to cieszy , że mają nabór od semestru letniego .Przenoszę się z WWSI, która okazała sie wielką pomyłką.Znajomi przenieśli sie wcześniej i mnie namawiali. No.............Ale chyba poźno niż wcale ;)
    22.12.2013
  • JJJ

    KASIA NIE PRZEJMUJ SIĘ WSAS SZKOŁA JEST OK, WSZYSCY WYKŁADOWCY ZALICZAJĄ , CHYBA ŻE KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ROBI, NAJLEPSZA JEST SPECJALIZACJA SĄDOWA BO TAM SĄ LEPSI OPIEKUNOWIE SPECJALIZACJI, CHYBA ŻE TRAFISZ NA KSIĘŻOPOLSKIEGO LUB NA ROJEWSKIEGO TO JEST SUPER! NIE MARTW SIĘ UKOŃCZYLAM JĄ .
    18.11.2013
  • Zeus

    Szczerze anna to śmieszny jest ten Twój problem. Jeśli chodzi o mnie to wiem w jakim dzien mam zajęcia i tyle. Czesto są cały dzień i mam czas zarezerwowany na szkołę. Wiem jakie inne problemy byly na tej uczelni gdzie studiowałem, więc ciesze sie z tego jak w ewsie
    24.10.2013
  • anna

    ja też mam doświadczenie z innej uczelni, i czegos takiego nie widziała. Szkoła jest dziwna. wiadomo że trzeba zarezerwować sobie czas, ale jak w innej szkole miałam plan ze do 15 to wiedziałam jakie plany juz kilka miesięcy wczesniej. Najwyżej coś zmienili ale przez kilka lat nie bło zmian.Mogłam wtedy na tą 15 się umówić. A tak to cżłowiek nie wie do której co i jak. Dla większości to istotne. chyba że sam co wymysla to planów nie ma.To rozumiem. A tak to jest w ogóle dziwna sprawa.
    24.10.2013
  • ja

    dlaczego moje komentarze sa usunięte?
    24.10.2013
  • Zeus

    Generalnie anna to rozkład kiedy masz zajęcia to masz podany w organizacji roku akademickiego od samego początku więc wiesz kiedy masz zajęcia i w te dni trzeba zarezrerwoać sobie czas na szkołę. Ja jestem na Informatyce na 6 semestrze. Przeniosłem sie do ewsie po 3 semestrze z innej Uczelni gdzie becelowalem po 500 zl miesięcznie i w cale jakość kształcenia nie bylą lepsza. Niby plan byl tam podany z góry ale co z tego i tak go zmieniali.Takze rezygnować z tego powodu ze studiów to nie wiem czy to racjonalne rozwiązanie.Mam już doswiadczenie ze studiowania w innej uczelni, więc mogę smialo stwierdzić ze w ewsie jest calkiem ok
    22.10.2013
  • anna

    nie polecam ewsie, nie ma planu na cały semestr tylko co 2 tygodnie 2 dni przed plan. Osoby mające dzieci, rodzinę nie moga sobie pozwolić na to. W innych szkoąłch plan njest na cały semestr! odchodze.
    22.10.2013
  • edyta

    polecam EWSIE, konczę w tym semestrze licencjat i idę na mgr . Bardzo dobra kadra.
    16.10.2013
  • kasia

    uczę sie w WSAS, poziom nie jest niski, zaczynam sie bać, czy zdam. ale już kończe studia więc przyłoże sie.
    16.10.2013
  • ja

    no to dobrze, bo ktos kto się nie uczył języka moze mieć problem w gr zaawansowanej. Zobaczymy.
    16.10.2013
  • arnold

    Rozmawiałęm z Biurem Uczelni dziś bo mam ten sam problem.Na najbliższym zjedzie wykładowcy od ang mają robić podziały na grupy językowe
    15.10.2013
  • ja

    czy ktos zauważył że wysoki poziom angielskiego jest na bielanach na 1 sem informatyki? ja rezygnuję z tego powodu, ta pani jest niepoważna.
    13.10.2013
  • informers

    Szkoła fajna, poziom nauczania zależy od wykładowcy, ale co odjeba......................i w tym roku to karygodne przenieśli ludzi z III semestru na grójeckiej na modlińską 50 (troszkę ludzi odejdzie, widać im nie zależy).
    11.10.2013
  • miska

    ja dzis dzonilam i okazalo sie ze zarzdzadanie tylko na modlinskiej;/
    10.10.2013
  • mała

    Ja również na Grójecką :)
    10.10.2013
  • miska

    ja grojecka jest w centrum
    10.10.2013
  • elka elka

    5 semestr Zarzadzania
    08.10.2013
  • gość

    Do osób idących na administrację do ewsie - Jakie dwie lokalizację wybraliście?
    08.10.2013
  • JJJ

    DLACZEGO WYBIERAM EWSIE? PONIEWIAŻ OTWIERAJĄ TAM NOWY KIERUNEK NA KTÓRY OD DAWNA CHCIAŁAM PÓJŚĆ ALE NIE BYŁO TEGO KIERUNKU W CAŁEJ WARSZAWIE DOPIERO TERAZ JEST SZANSZA. W ŁODZI I W POZNANIU JUŻ OD DAWNA TEN KIERUNEK FUNKCJONUJE I MA DUŻE ZAINTERESOWANIE A WARSZAWIE DOPIERO TERAZ RACZKUJE. WCZEŚNIEJ NIE BYŁO TAKIEJ MOŻLIWOŚCI .
    08.10.2013
  • eeeem

    JJJ skoro.WSAS to taka dobra szkola to czemu wybierasz EWSIE?
    08.10.2013
  • k12

    w czwartek dopiero? kurcze no to ładnie
    08.10.2013
  • JJJ

    ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W 3 RÓŻNYCH MIEJSCACH : PERZYŃSKA , MODLIŃSKA I TARGOWA, DOPIERO W CZWARTEK BĘDZIE PLAN? CIEKAWA JESTEM KTO BĘDZIE WYKŁADAŁ CZY BĘDZIE TAKA SAMA FAJNA ZGRANA GRUPA JAK W WSAS BYŁA. PS. JEŚLI KTOŚ SIĘ JESZCZE NIE ZDECYDOWAŁ TO POLECAM WSAS, FAJNA SZKOŁA I OK WYKŁADOWCY ŁATWO UKOŃCZYĆ A WYKŁADOWCY BARDZO IDĄ NA RĘKE.CIEKAWE KTO TU BĘDZIE WYKŁADAŁ?
    08.10.2013
  • eeeem

    a zajecia odbywaja sie na Targowej czy na Bialostockiej? czy zakecia sanwnjednym budynku przez caly dzien czy trzeba sie przemoeszczac?
    08.10.2013
  • miska

    ja tez ide na zarzadzanie, wczoraj do nich dzwonilam i w czwartek ma byc plan podobno
    08.10.2013
  • eeeem

    elka elka a Ty na ktorym roku jestes i jaki koerun??ek jesli mozna wiedziec
    08.10.2013
  • k12

    no właśnie ja też od paru dni oczekuje na jakikolwiek plan bo nadal nie mam pojęcia gdzie będę chodziła a jak składałam dokumenty (na zarządzanie) to kazali mi obserwować często stronę bo tam wszystko będzie, no więc czekam
    07.10.2013
  • elka elka

    Hej wysokość czesnego nie ma żadnego znaczenia. Kadrę mają dobrą więc bez obaw.
    07.10.2013
  • eeeem

    hej zrezygnowalam z pedagogiki i wybieram sie na ewsie na administravje czy wysokosc czesnego wplywa na jakos nauczania?
    07.10.2013
  • JJJ

    CZY KTOŚ COŚ WIE KIEDY MA SIĘ UKAZAĆ NA STRONIE PRZYDZIAŁ GRUP I GDZIE ORAZ PLAN? W DZIEKANACIE POWIEDZIELI , ŻE PRZYDZIAŁ DO GRUP MIAŁ BYĆ NA STRONIE NAJPÓŻNIEJ DZISIAJ I NA RAZIE NIC NIE MA. CZY KTOŚ WIE JACY WYKŁADOWCY BĘDĄ WYKŁADAĆ NA ADMINISTRACJI?
    07.10.2013
  • Iza

    Jesteśmy małą grupą, a żeby uruchomić specjalność musi być 20 osób. Jednak po dzisiejszej wizycie w Dziekanacie udało nam się dojść do porozumienia i osoby chętne na inne specjalności dołączą do innych semestrów. Więc chyba nie jest tak źle ;)
    05.10.2013
  • irek

    jak to?
    05.10.2013
  • Iza

    Wszystko brzmi pięknie, ale niestety nie jest tak kolorowo. Jestem na 6 semestrze zarządzania i z 5 obiecanych specjalności została uruchomiona tylko jedna, o czym zostaliśmy poinformowani dwa dni temu. Nikt nas o nic nie pytał.
    04.10.2013
  • JJJ

    JA JUŻ WYBRAŁAM ADMINISTRACJĘ , MAM NADZIEJĘ , ŻE WARTO BO MAJĄ NOWY BARDZO CIEKAWĄ SPECJALIZACJĘ , KTÓRA JUŻ OD BARDZO DAWNA BARDZO DOBRZE FUNKCJONUJE W INNYCH MIASTACH A W WARSZAWIE DOPIERO ZACZYNA.MAM NADZIEJĘ , ŻE BĘDZIE ZGRANA I FAJNA GRUPA TAK JAK W WSAS I NAJLEPIEJ BY ZAJĘCIA ODBYWAŁY SIĘ NA TARGOWEJ BO TAM NAJBLIŻEJ.
    03.10.2013
  • wybór

    Jeszcze jedno: Tworzenie i testowanie oprogramowania czy Bezpieczeństwo i ochrona sieci?
    30.09.2013
  • admiral

    Wybieram się na informatykę. Różne komentarze przeczytałem o tej uczelni, ale chyba wyjdzie wszystko po drodze. Matematykę lubiłem i byłem nawet w tym dobry, niestety minęło już ponad 10 więc problemów nie uniknę na pewno by sobie odświeżyć pamięć związaną z tym przedmiotem. Nie zniechęca mnie to aż tak jak ekonomia czy filozofia.
    30.09.2013
  • miska

    a jak ogolnie kierunek zarzadzanie ?? mozesz cos wiecej powiedzieć, moze prestizowa i nie jest ale napewno w 80% lepsza od innych prywatnych szkol ktore zdzieraja kase a ucza tyle samo wiadomo jak jest na prywatnych studiach. Można sympatycznie spedzic czas dobrze sie uczyc a na magisterke isc do panstowej szkoly bardziej prestiżowej takie jest moje zdanie
    28.09.2013
  • Riki

    Jestem na V sem Zarządzania. Kadra spoko, choć zdarzają się jak już ktoś wspominał "upierdliwi" wykładowcy. Administracja dopiero rusza, więc wiadomo że trudno o opinie na jej temat. Nie jest to co prawda prestiżowa szkoła, ale przez te 2 lata studiowania widzę pozytywne zmiany :)
    27.09.2013
  • mała

    Ja również wybieram się do EWSIE na administrację, mam nadzieję, że będę zadowolona z wyboru szkoły ;)
    27.09.2013
  • JJJ

    CZY KTOŚ MOŻE PODAĆ JAKIEŚ WIADOMOŚCI JAK JEST NA ADMINISTRACJI? INFORMATYKA JEST NUDNA. NIE WIEM CO NIEKTÓRZY W TYM WIDZĄ NUDA I TYLE. PRAWO JEST DUŻO CIEKAWSZE .
    18.09.2013
  • arek

    duzo ludzi w grupach?
    14.09.2013
  • egdgaars

    Jestem na Informatyce 5 sem a moja dziewczyna na Zarządzaniu 3 sem.Ogólnie jesteśmy zadowoleni.Wykładowcy wporządku choć nieraz może trafić sie jakiś upierdliwy .Ludzie w gruptach też wporządku.Atmosfera ok. Ja polecam EWSIE
    12.09.2013
  • Eska

    Widać, ze Agent X i Sanino to jedna i ta sama osoba Widać, że przniosłeś z Politechniki i wszystko wiesz co i jak. Ciekawe ile tam miałeś matematyki. Matematyka musi być na Inforamtyce. Druga sprawa to odróźnij poprawki od warunków.Skoro byłeś takim asem na Politechnice i miąłeś dobre oceny to dziwne że tej Uczelni płaciłeś za poprawki ....hehe.
    11.09.2013
  • AgentX

    Eska co ty bredzisz? Po pierwsze płacisz i zdajesz. Po drugie egzaminy poprawkowe są płatne. Po trzecie matematyka wcale nie jest taka prosta. Owszem jeśli traficie na Panie z Politechniki Warszawskiej (są trzy), to będzie przyjemna nauka. Niemniej jednak na 3 i 4 semestrze przy matematyce dyskretnej i statystyce, jeśli wyjdą wam zaległości z matematyki, to nie ruszycie przedmiotów. Fizyka to w zasadzie formalność. Zwykle wystarczy napisać jakiś artykuł, albo zrobić np. projekt krzyżówki. Jak ktoś nie zrobi, to pisze test, też łatwy np. z podstaw elektroniki i miernictwa. (Do nauczenia w pół dnia). Jeśli myślicie, że matematyka jest prosta, to oświadczam wam, że matematyka jest najtrudniejszym przedmiotem na tej uczelni. Może ktoś stwierdzi, że napisanie projektu w PHP jest trudniejsze, ale projekt robicie w domu i macie masę czasu na kombinowanie. Z matematyki są albo prace do oddania (łatwo zdać), albo testy i na 4 semestrze egzamin - i tu się można wyłożyć.
    11.09.2013
  • Sanino

    Studiuję na tej uczelni już kilka semestrów. Nie czytajcie bzdur z ich strony głównej. Poziom tej uczelni jest bardzo niski. Materiały miały być zamieszczane na Moodle i nic tam nie ma. jeśli nie będziecie na zajęciach, to nie będziecie mieli się z czego uczyć. Matematyka i statystyka na informatyce ciągną się 2 lata! Programowania tam jest bardzo mało. Na I semestrze ładnie się zapowiada, ale potem jest kiepsko. W zasadzie liźniecie absolutne podstawy języka C, więcej PHP (aż do programowania obiektowego) i postgreeSql. A tak poza tym po 4 semestrach nic innego nie wyniesiecie z uczelni. Jeszcze nauczycie się trochę Linuxa, co jest bardzo korzystne. Według mnie jest tam za dużo wszystkiego po trochu, niepotrzebne przedmioty związane z matematyką, która w ogóle nie jest potrzebna przy projektowaniu web aplikacji i baz danych. Przynajmniej nie taka matematyka. Po uczelni będziecie umieli podstawy różnych rzeczy (moglibyście nie studiować, tylko przeczytać książkę), a niczego nie będziecie potrafili konkretnie, może poza PHP i bazami (poziom średni). Zamiast takich bzdur jak filozofia i psychologia czy socjologia na informatyce, powinien być przedmiot z programowania, lub bezpieczeństwa (sieci, WiFi, webaplikacji). Podsumowanie: Niski poziom, zbędne przedmioty źle dobrane, za dużo matematyki, za mało przedmiotów kierunkowych. Kłamstwo na stronie, że można samemu wybrać przedmioty, aby określić własną ścieżkę. Tak naprawdę ogranicza się do do 2 przedmiotów (w sumie) na ostatnich semestrach. Teraz bardzo żałuję, że przeszedłem tam z Politechniki Warszawskiej, tym bardziej, że miałem tam dobre oceny, ale uważałem, że jest za mało programowania, a za dużo matematyki. Tu jest jeszcze mniej programowania, a matematyki niewiele mniej (inna). Jedynie zdawalność jest wysoka. Czyli studia produkujące bezrobotnych głąbów. Co do współpracy z firmami informatycznymi i ofert pracy, to jedyne oferty jakie do tej pory widziałem, to oferty sprzątania i tym podobne.
    11.09.2013
  • JJJ

    CZY KTOŚ JEST NA ADMINISTRACJI, JACY SĄ WYKŁADOWCY NA TYM KOERUNKU, PROSZE O INFO JEŚLI MOŻNA. DZIĘKI.
    03.09.2013
  • JJJ

    MAM PYTANIE DO TYCH CO JUŻ STUDIUJĄ NA TEJ UCZELNI? JAKA JEST KADRA NA KIERUNKU ADMINISTRACJA BO NA STRONIE NIE MA PODANYCH OSÓB, JESTEM CIEKAWA CZY JEST KTOŚ KOGO ZNAM. DZIĘKI
    02.09.2013
  • ja

    czy moze ktoś podam maila z informatyki, mam kilka pytań
    01.09.2013
  • hamster

    Ostatnie pytanie. Czy ktoś miał jakieś doświadczenie z tymi firmami HR, z którymi współpracą chwali się szkoła??
    27.08.2013
  • Zonkil

    Ja jestem na grafice także nie wybierałem specjalności z sieciami.Ale nie słyszałem, żeby ktos narzekał
    27.08.2013
  • hamster

    Pytam, bo nie miałem kontaktu z matematyka jakieś 12 lat. A jak prezentuje się poziom przedmiotów związanych z sieciami?? Akurat w tym kierunku chciałbym iść.
    27.08.2013
  • Zonkil

    Własnie nie i to jest dobre.Matma na minimalnym poziomie .Do ogarnięcia
    26.08.2013
  • hamster

    Matematyke...
    26.08.2013
  • hamster

    Czy na informatyce kladziony jest duzy nacisk na matatyke i fizyke??
    26.08.2013
  • miska

    no to nie ma co czekac tylko sie zapisywac:) dzieki wielkie!
    23.08.2013
  • eska

    Atmosfera bardzo dobra, i przyjazne podejście do studentów. To że nie mają własnego budynku to uważam za zaletę bo można wybrać miejsce zajęć bliżej miejsca zamieszkania a po za tym mają niskie czesne.Jeśli chodzi o naukę to można się nauczyć jak ktoś chce. Wykładowców mają dobrych (SGH,Politechnika, KUL itd), ale napewno nie ma tak że sie płąci i się zdaje.Takie coś nie przejdzie.
    23.08.2013
  • miska

    Eska a jak warunki , atmosfera? Czy bardzo odczuwalne jest to że uczelnia nie posiada wlasnego budynku? Czy mozna tan naprtawde się czegos nauczyc?
    23.08.2013
  • eska

    Nie rosną o kilkaset złotych jak na innych Uczelniach.Były jakiś czas temu podwyżki ale to kilkadziesiat złotych Z poprawek nie korzystałam, ale są bezpłatne z tego co wiem
    23.08.2013
  • ja

    Krystian, ionteresuje mnie informatyka, prosze podaj maila, do siebie
    23.08.2013
  • miska

    eska oplaty na normalnym poziomie czyli??
    23.08.2013
  • eska

    opłaty są na normalnym poziomie.czesne niskie
    22.08.2013
  • miska

    jak z oplatami?czy czesne z roku na rok jest wieksze?i egzaminy?
    22.08.2013
  • Marcino

    Ukończyłem zarządzanie - było ok. Nauczyciele są sympatyczni, zbytnio nie gniotą. Nie miałem za dużo problemów - nawet jak czegoś nie zaliczyłem to po lekkiej nauce szło zaliczyć. Teraz wybieram się u nich na magistra.
    22.08.2013
  • MONIA

    Skończyłam tą uczelnie i jestem bardzo zadowolona - kierunek zarządzanie. Polecam studiowanie na niej :)
    05.08.2013
  • Ania S.:)

    Właśnie ja też sie wybieram. Mają fajną specjalność .Administracja wymiaru sprawiedliwości i prokuratury.
    31.07.2013
  • Annes

    Ja się wybieram do Europejskiej na administracje - mam nadzieję, że będzie fajna atmosfera i spoko ludzie :)
    30.07.2013
  • Krystianxmn

    Reszka bzdury piszesz. Ogólnie jest ok.Kończe teraz Informatykę i idę na Mgr. Stuidowałem 4 semestry w innej znanej dobrze zareklamowanej Uczelni w Warszawie. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że przeniesienie się do EWSIE to dobry wybór
    30.07.2013
  • OLA

    Reszka czy studiowałeś Zarządzanie Technologiami Informacyjnymi?
    30.07.2013
  • Reszka

    Studiowałem tu i niestety nie mam o tej uczelni najlepszego zdania - wszechogarniający bałagan jest męczący zarówno dla studentów, jak i dla wykładowców. Dziekanat? Nie mogę powiedzieć, że przyjazny. Poziom nauczania? Taki sobie. Ogólnie uczelni NIE polecam - drugi raz na pewno bym się tutaj nie zrekrutował.
    30.07.2013
  • OLA

    Witam wszystkich mam. Mam prośbe czy ktoś z absolwentów Europejskiej Wyższej Szkoły Informatyczno-Ekonomicznej w Warszawie studiował na kierunku Zarządzanie technologiami informatycznymi? Czy jest to Ciężki kierunek? Typowa Informatyka? Pytam ponieważ licencjat robiłam na kierunku Edukacja Informatyczna na uczelni Pedagogicznej ale to z typową Informatyką miało niewiele wspólnego dlatego szukam czegoś podobnego. Brdzo proszę o pomoc i ewentualne rady. Pozdrawiam
    04.07.2013
  • ana

    ja własnie skończyłam semestr VI info, i ogólnie jestem zadowolona ale to zależy kto czego szuka -ja poszłam po wyższe wykształcenie, nie chciałam żeby ktoś stał nade mną z pasem bo jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy sam przy pomocy zajęć lub pójdzie na studia dzienne. Wielu profesorów na szczęśćcie dla mnie i mi podobnych wychodzą z założenia, że jeśli chcemy nauczyć się czegoś dla siebie to się nauczymy a oni nas do niczego zmuszać nie będą A o tym, że grafikę będę mogła wybrać dopiero pod koniec dowiedziałam się już przy podpisywaniu umowy. Kadra w porządku, z dziekanatem nigdy nie miałam problemów, jedynie mogę narzekać na bałagan - zwłaszcza na Dział Planowania, który układa plany dla studentów i profesorów, gdyż zdarzało się, że profesorowie magicznie powinni być na 2 zajęciach jednocześnie w 2 różnych lokalizacjach. Kadra - myślę, że nie tylko dla mnie brawa należą się pani Blim i panu Berlińskiemu za ludzkie podejście.
    24.06.2013
  • kacper

    czy ta szkoła i Europejska Wyzsza Szkola Prawa i Administracji to jest jedna grupa szkol? w sensie - czy maja wspolnych wlascicieli? jakie macie opinie o obu tych szkolach? co mozecie powiedziec o studiach na kierunku Administracja???
    23.06.2013
  • Kaśka Zarządzanie

    Bardzo przyjazna Uczelnia dla studentów.Studiowałam na Innej prywatnej Uczelni, gdzie wykładowca terroryzował studentów swoją niekompetencją i który oblewał studentów bo mial dosłownie zly humor.Przeniosłam sie do EWSIE.Wreszczie widzę normalne zrównoważone ludzkie podejście do studentów , gdzie indywidualna sytuacja nie jest obojętna..
    21.06.2013
  • Ola

    Witam, czy jest tutaj może ktoś z 4 semestru zarządzania, bądź ktos kto studiował ten kierunek na EWSIE? Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt olaszku08@onet.eu
    12.04.2013
  • informatyk2

    Bałagan jak bałagan.Można się doczepic jak sie chce..Widzę że kolega to prawie profesor po dwóch Uczelniach hehe... nie bądź śmieszny.
    11.04.2013
  • informatyk

    nie twierdzę że tam gdzie jest wysokie czesne to jest dobry poziom nauczania - nie to miałem na myśli. a poza tym drogi kolego wyobraź sobie że skończyłem już dwie inne uczelnie więc jeśli chcesz się licytować proszę bardzo, ale chyba jakby nie masz zbyt wysokiej karty przetargowej skoro Ty tylko przeniosłeś się z innej uczelni a nie ją skończyłeś. mam zatem porównanie i powtarzam - w EWSIE jest bałagan który utrudnia studiowanie. mam swoją opinię a to forum służy do ich wyrażania - nie potępiam Twojej więc Ty nie rób tego wobec mnie.
    10.04.2013
  • informatyk 2

    Ja akurat byłem na innej Uczelni gdzie czesne jest znacznie wyższe.I co ? było lepiej phi.....właśnie ,żę nie...Więc nie gadaj bzdur, jak niegdzie indziej nie studiowałes. Przenioslęm sie do EWSIE po 4 semestrze i jestem zadowolony. Po za tym czesne nie ma nic do tego
    08.04.2013
  • informatyk

    generalnie to mają przeogromny burdel - i to często nam studentom znacznie utrudnia życie... gdyby nie niskie czesne na pewno bym to nie siedział...
    07.04.2013
  • informatyka w Wawie

    proponuje stworzyc ranking dla kierunku INFORMATYKA w Warszawie, które prywatne uczelnie wedlug Was prowadzą informatykę najlepiej? podawajcie swoje typy!
    28.02.2013
  • Zainteresowana

    Mam pytanie, może takie trochę śmieszne, ale dla mnie dość ważne; czy na studiach stacjonarnych odbywają się w soboty zajęcia albo zaliczenia?
    24.02.2013
  • do Marka

    w konkursie to ty chyba nie bierzesz udzialu? bo raczej z taką oceną tablecika nie wygrasz :-) a tak na powaznie - na zarzadzaniu mi sie podoba i jelsi bedzie tak dalej, to moja opinia jest "w porzo'
    22.02.2013
  • Informatyk

    Niewiem kto ty jesteś Marek , ale nie sposób przejść obojętnie obok tych bzfur na temat Dr. Witczaka. Akurat w mojej grupie praktycznie wszyscy zaliczyli z wyjątkiem tych co nie byli. Druga sprawa poprawki są bezpłatne i Uczelni wcale na nich nie zależy. Z tego co sie orientuję to wpis warunkowy kosztuje 70 zł . także o jakich pieniądzach mówimy..Więc nie bądź smieszny.Co więcej przykładowo wielu wykładowców robi tzw" zerówki" więc większoś na sesji to już robi wpisy... Koleś chamuj piętą bo sie na zakręcie nie wyrobisz hehe
    22.02.2013
  • Marek

    Zastanowił bym się dobrze nad wyborem tej uczelni na waszym miejscu. Kusi niskim czesnym i wpisowym ale i tak i tak to sobie odbije poprzez liczne poprawki/warunki u Pana Marka Witczaka. Bardzo arogancka wręcz bezczelna osoba.
    21.02.2013
  • Tralala

    Jak czytam te pozytywne komentarze, to się zastanawiam, kto je pisze, bo nie studenci;/ Konkurencja nie ma, co pisać negatywnych komentarzy.., bo one tworzą się same.
    10.02.2013
  • Gościu

    Zapisałem się do tej szkoły, bo uwierzyłem w pozytywne wpisy na tej i innych stronach, jednak przeliczyłem się i bardzo żałuję tego błędu i 4 lat płacenia czesnego (jakie wzrosło z czasem), gdzie grafika jest dopiero na roku 4;/, równie dobrze można zapisać się na kurs za 3000zł i nauczyć się 100razy więcej grafiki... Nie polecam. Jeśli się już zapiszecie i po pół roku stwierdzicie kicha, nie siedźcie tam więcej z nadzieją, że potem się zmieni, bo nic się nie zmieni:(, stracicie czas i pieniądze. Żeby jeszcze dziekanat i władze uczelni podchodziły do studentów jak do dorosłych ludzi i z szacunkiem.., ale niestety.
    10.02.2013
  • kiki

    no to spoko jak pójdziesz na rozmowę o pracę to powiedz to co napisałaś poniżej... No wiecie Państwo po tych studiach coś mi w głowie zostało... hi hi
    16.01.2013
  • pusia

    Ja skończyłam informatykę i powiem że coś mi w głowie zostało. Jeśli ktoś chce więcej niż papierek, to się nauczy w EWSIE czegoś fajnego. Wykładowcy rzeczywiście dobrzy i pomagają. Myślę że nie był to zły wybór
    16.01.2013
  • niko

    nie.musisz we własnym zakresie sprawdzić. zresztą wątpię aby w ogóle ktoś to weryfikował,,,, ale zawsze możesz spytać kierownika dziekanatu on zapewne udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi........
    14.01.2013
  • nowa

    Czy na tej uczelni prace licencjackie przechodzą przez antyplagiat?
    09.01.2013
  • gwiazda

    Super wykłady, merytoryczne, logiczne, świetnie podane (nie chce się wyjść na przerwę, ludzie słuchają i wyjaśniają wątpliwości), doskonały kontakt ze studentami, nie można się nudzić. Ludzie na poziomie, często studiujący równolegle na dziennych na wiodących uczelniach państwowych. Trafiłam tu z innej uczelni - niebo a ziemia. Przystępne czesne a czuje się dobry poziom pod każdym kątem. Widać, że wszystkim zależy: wykładowcom - by przekazać materiał dobrej jakości tak, by dotarło, studentom - by wyciągnąć z poświęconego czasu jak najwięcej dla siebie. Na EWSIE zwyczajnie opłaci się pod każdym względem studiować. Tam lipy nie odstawiają. Widać, że poziom nie zależy od wysokości czesnego a kultury uczelni.
    02.12.2012
  • Ciiiiizzzzz

    Dobra szkoła. Minusów można się doczepić na każdej uczelni:) Ale psorzy są zajebiści z najlepszych Państwówek z całego kraju np. Kul, SGH, Politechnika
    20.11.2012
  • absolwentka Zarządzania

    widzę xxx, że wybiórczo przeczytałeś co napisałam.Przekazem moim było pokazanie, że EWSIE nie jest złą Uczelnią. Uważam,ze jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy i w Uczelni prywatnej. Kadra w w EWSIE jest dobra a zdobywanie wiedzy zależy od indywidualnych predyspozycji.
    19.11.2012
  • xxx

    Masz rację też uważam , że lepiej studiować w EWSIE niż na UW. Zdobędziesz większą wiedzę i z lepszym papierem wejdziesz na rynek pracy.
    19.11.2012
  • absolwentka Zarządzania

    Jestem absolwentką EWSIE na kierunku Zarządzanie. Studiowałam wcześniej Socjologię na innej Uczelni, więc mam porównanie jak funkcją inne Uczelnie. Mam też wielu znajomych w innych Szkołach Wyższych. W każdej Uczelni do czegoś można się doczepić, nie ma idealnej Szkoły. Jeśli chodzi o EWSIE to tu przyczepię się do problemów z planami. Jednak wiem też, że jeśli chodzi o tą kwestie to gdzie indziej bywa różnie a wcale nie koniecznie lepiej. Jeśli chodzi o plusy to dobra kadra, dobre podejście do Studenta. Czesne na bardzo dobrym poziomie chyba nawet najniższe.Jak rozmawiałam, że znajomymi jak mają na niektórych innych Uczelniach i jak rozwiązują studenckie problemy to cieszyłam się w duchu,że tu studiuję. Od marca idę na magisterkę do EWSIE chodz pierwotnie miałam iść na UW. Podsumowując uważam,iż Uczelnia warta polecenia:)
    18.11.2012
  • Informatyk

    Ich strona w joomli rozpi##dala system xD
    17.11.2012
  • Luigi

    Kadra wykładowców spoko, administracja szkoły bez komentarza.
    17.11.2012
  • poksi

    Widzę że nie do końca potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ale cóż widać 5 semestrów nie pomogło.
    15.11.2012
  • Informatyk 5 sem

    oooooo a pozatym czy ja odesłałem kogoś do Działu Planowania czy Dziekanatu......własnie sam to zrobiłąs lub zrobiłes :)
    15.11.2012
  • Informatyk 5 Sem

    siedzę nudzi mi się to napisalem. a co w tym dziwnego ze odpisałem komuś zeby sie dowiadywal w sprawie specjalnosci w Uczelni..no comment
    15.11.2012
  • InFORMATYK 5 SEM

    DZIWNE...(INFORMATYK 5 SEM) PISZESZ ZE INFO DOTYCZĄCE SPECJALNOŚCI UZYSKA SIĘ POPRZEZ MAIL zapisy@eu.edu.pl. TAKIE INFORMACJE POWINIEN CHYBA RACZEJ POSIADAĆ DZIEKANAT, EWENTUALNIE DZIAŁ PLANOWANIA! WYDAJE MI SIĘ PANIE INFORMATYKU, ŻE JEDNAK NIE JESTEŚ STUDENTEM SKORO TAK ZWINNIE ODSYŁASZ ZAINTERESOWANYCH.
    14.11.2012
  • poksi

    z EWSIE ha ha
    14.11.2012
  • starosta grupy

    Kategorycznie potwierdzam, że kontakt z Władazami Uczelni jest bardzo dobry i Włądze są pomocne Studentom. Nie wiem kto to jest ten poksi, ale ten komentarz jest conajmniej niedorzeczny.
    10.11.2012
  • poksi

    pozytywny kontakt z Władzami Uczelni??? To jakiś żart... Zresztą cóż się dziwić jak pozytywne komentarze na temat EWSIE pisze administrator strony.
    07.11.2012
  • INFORMATYK5 SEM

    NAPISZ MAILA NA zapisy@eu.edu.pl
    04.11.2012
  • specjalności na informie

    jakie specjalnosci polecacie na informatyce? czy student moze wybtrac sobie kazda z oferowanych przez uczelnie? czy mozna wybrac dwie? da sie pogodzic plan zajec w taki sposob? i czy wiaze sie to z dodatkowa odplatnoscia?
    03.11.2012
  • starosta grupy

    Jestem starostą grupy. na informatyce. Studiuję 3 rok . Poziomo nauczania dobry. Pozytywny kontakt z Wladzami Uczelni. Naprawdę da sie odczuć ,że Uczelnia jest przyjazna Studentom
    02.11.2012
  • Asica i Azi to nie studentki

    po co pisać takie bzdury
    02.11.2012
  • student

    asica, zastanawijące jest to ,że studiujesz dopiero w tej szkole 2 tygodnie i już zobaczylaś ze sie zmienilo tylu pracowników haha
    02.11.2012
  • asica

    Patrząc na w kółko zmieniających się pracowników EWSIE można tylko przeczuwać , że coś od wewnątrz jest nie tak..Mam nadzieję,że w wcześniej wspomniana PAK-A dobierze się odpowiednio do całej tej powierzchownie prowadzonej dokumentacji. Wystarczy spojrzeć na decyzje przyjęcia na studia, którą otrzymałam na inauguracji....Żenujące. Ja po pierwszych zajęciach chcę zmienić Uczelnię, ale każdy niech tkwi w tej prowizorce tak długo jak tylko ma tylko na to ochotę.
    01.11.2012
  • Azi

    Piszecie, że od początku uczelni był "jeden, jedyny" regulamin obowiązujący do 30 października a dalej że ustawa nakazuje, by regulamin obowiązywał od początku do końca roku akademickiego. Uczelnia powstała w 2005 roku. Sami się w zasadzie przyznaliście do nie przestrzegania ustaw :) Na stronie Państwowej Komisji Akredytacyjnej jest informacja, o kontroli EWSIE. Ciekawe czy już była, czy jeszcze nie. Nie mogę doczekać się raportu. Oby nie było takich ocen jakie miała WSSE
    31.10.2012
  • Dziekanat EWSIE

    Od początku Uczelni do 30 października 2012 roku był jeden i jedyny niezmienny Regulamin Studiów. W związku z tym jak Student go oglądał za kązdym razem to był on coraz starszy :) Od 1 października 2012 roku mamy nowy Regulamin Studiów. Ustawa nakazuje aby regulamin obowiązywał od poczatku do końca roku akademickiego . A zatem maxymalnie można mieć jeden na rok.
    31.10.2012
  • Alex

    Przykro mi, że szkoła każe psorom, przepuszczać studentów na kolejny semestr tylko dlatego, że płacą. To zaniża tylko poziom uczelni. Tak było u mnie na semestrze. Doktor został zmuszony do przeprowadzenia 4tego egzaminu poprawkowego, na którym wychodził z auli, żeby zdający mogli ściągać. Powalił mnie egzamin z excela na kartce. Szkoła jeszcze przeprowadza nabór na pierwszy semest, a w sali gdzie mają "pierwszaki" zajęcia już nie ma miejsc i część studentów siedzi na podłodze. W dziekanacie tylko jedną porządną pracownicę można znaleźć i niestety nie często. Inna zachowuje się tak jakby pracowała tam za karę. Plusem szkoły jest kadra wykładowców, związanych z prestiżowymi uczelniami w Polsce, ekspertami w swej dziedzinie.
    31.10.2012
  • Michał

    Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić. Poziom odpowiedni, wszystko na swoim miejscu, jak trzeba. Fakt faktem, studiowałem tam przez pół roku tylko ale gdybym miał możliwość, wróciłbym na studia i to właśnie tam bez zastanowienia :)
    30.10.2012
  • student

    na szczęście odszedłem z tej uczelni. Poproście np. o regulamin studiów ja nie mogłem się nigdy doprosić, a jak mi pokazali to jakiś stary sprzed dwóch lat.
    28.10.2012
  • misiek

    e tam strona to strona, rzecz gustu mnie się tam podoba......Zresztą zapisujesz sie na studia nie dla strony internetowej.Spojrz zresztą na strony innych uczelni....wieć ta wcale źle nie wypada. Studiuję tu już 2 rok i jest przyzwoicie. :)
    12.10.2012
  • wirusik

    ale strone maja do tylka, jak bym szedl na informe, to u mnie juz byli zdyskwalifikowani, zenada, zeby szkola infmatyczna czy ekonomiczna pokazywala sie w taki sposob jakby czas zatrzymal sie 10 lat temu
    09.10.2012
  • Tomasz

    Poziom studiów dobry. Jak zauważyłem kadra z dobrych Państwówek. Czasem.Studiowałem na innej prywatnej Uczelni i zadowolony jestem, że przeniosłem sie właśnie tu. Tomasz Kos
    28.09.2012
  • Ania Z.

    Bardzo przyjazna Uczelnia dla Studentów.Podchodzą indywidualnie a nie masowo.Przeniosłam z innej Uczelni bo podnosili mi co roku czesne.Gorąco polecam Ania
    20.09.2012
  • Olga

    W ramach Zarządzania jest szereg różnego rodzaju specjalności w tym dla Administracji. Ja jestem zadowolona.Uczelnia się rozwija szybko i jest możliwość studiowania w róźnych cześciach Warszawy. Polecam :)
    28.08.2012
  • goska

    EWSIE ma informatyke, zarzadzanie i administracje???? bo z ich strony nie do konca to wynika!!! mnie interesuje wlasnie administracja, orientujecie sie, co to za uczelnia? czy przyzwoita?
    23.08.2012
  • Kaśka

    Jestem studentką Zarządzania już na 2 roku. Nie żałuję. Jest ok :)
    12.07.2012
  • krav

    Fakt na stronie nie ma informacji o wykładowcach, ale jako student to się zorientowalem,który z wykładowców gdzie wyklada i faktycznie. jest wielu wykładowców z renomowanych Uczelni Paśtwowych.
    15.04.2012
  • anna

    Na stronie nie ma ani zdjęć, ani nazwisk wykładowców, nikt nie wie do czego się ma wybrać. Wykładowcy z politechniki, sgh, kul - pytam sie kto?
    09.03.2012
  • p!

    Nowa strona Szkoły w budowie niebawem będzie publikacja. pozdrawiam Kasia
    15.02.2012
  • jawa9

    ale strone internetowa to maja toporną i jakby z innej epoki... co sadzicie o Informatyce w tej budzie? tylko szczerze i krytycznie, bez laurek prosze
    11.02.2012
  • krav

    Szkoła ok. Niskie czesne.Wykłądowcy z politechniki ,sgh ,kul. Jestem studentem informatyki i jestem zadowolony :)
    09.02.2012
  • BD18

    Chciałbym studiować Bazy Danych. Wg mnie to przyszłościowa działka.
    18.01.2012
  • Kapitan

    jak na uczelnie informatyczna to strone internetowa maja wyjatkowo przestarzala. wiec pytanie czego ucza studentow informatyki, ja konktretnie rozwazam aplikacje internetowe i sieci jako specjalnosc, slyszalem, ze szkola jest niezla, kto moze to potwierdzic?
    30.05.2011