Ocena uczelni


Komentarze (107)


  • była studentka gwsp

    Uczelnia wykiwała i dalej oszukuje studentów. Niby każe nam się wynosić bo się likwidują a tak naprawdę przekształcają w centrum doszkalające. Nie zapewnili żadnej oferty zastępczej. A najlepsze są te posty pod spodem o kontynuowaniu studiów i magisterce, widać że to jakis pracownik pisał. Nie ma to jak wciskać we wrześniu że uczelnia będzie działała a we wrzeniu poinformować że się zamykają i radźcie sobie studenci na miesiąc przed nowym rokiem akademickim. Wszyscy wykładowcy stamtąd pouciekali bo nie płacili im od roku. Jedna wielka ściema. Można nawet znaleźć artykuł w internecie o tym. Gdyby jeszcze uczciwie powiedzieli, ale nie. A władze myślą że studenci tacy głupi i pokornie się przeniosą na ina uczelnię. Już sie konsultujemy jako grupa z prawnikiem
    9/18/17
  • Justyna

    Jestem bardzo zadowolona z GWSP. Uczelnia ta nie ma tylu studentów, co Politechnika czy Uniwersytet Ekonomiczny, ale ważniejsza jest panująca tu atmosfera i podejście wykładowców z tych uczelni do studentów. Szkoda tylko, że nie ma mgr na finansach a już za rok obrona. Nie narzekam na parkowanie, parking super i bezpłatny lokalizacja a do tego dobry dojazd z Rybnika.
    8/31/17
  • Jerzy

    Jestem zainteresowany kierunkiem Ekonomia, może ktoś coś napisac jak z tokiem nauki?
    8/21/17
  • Anka

    Witam, interesuje mnie Pedagogika, jak tam jest?
    8/20/17
  • Magda

    Ja przepisałam się do GWSP w Chorzowie. Rozmawiałam z władzami i przygotowali dla całej mojej grupy dobrą ofertę cenową. Gliwickie GWSP upadnie prawie na pewno, mówi się o tym już od ponad roku. Słyszałam, że dużo osób przepisuje się go GWSP w Chorzowie. Radzę gliwickie omijać z daleka... Uczelnia raczej w tym roku upadnie.
    7/27/17
  • MasterLeszek

    Jako za chwilę EX-student Finansów i Rachunkowości, chciałbym przestrzec cię czytelniku o błędzie który możesz popełnić zapisując się na ten kierunek. Na 1szym roku nie przerobiłem nawet podstawowej ewidencji przychodów i rozchodów, rachunkowość robiona została na zasadzie księgowania na "T", Żadnych programów czy czegokolwiek innego, a to przecież główny przedmiot. Potem mamy inne kwiatki jak ekonomia, czy prawo pracy. Oba przedmioty prowadzą ludzie którzy nie mają pojęcia o przedmiocie który prowadzą. Pani z ekonomii przerabia socjologiczne wpływy bezrobocia na zajęciach i robi to dość obszernie, natomiast takie zagadnienia jak geneza inflacji czy jej zwalczanie są robione po łebkach. Potem mamy prawo pracy na które poświęcono 3 zjazdy. Tak, 3 zjazdy. Na pierwszym przerobiliśmy pierwsze 40 artykułów kodeksu pracy, na 2gich drugie 40, a na 3cich Pani przyniosła nam... ustawę o pracownikach samorządowych. Co to ma wspólnego z prawem pracy? Do teraz nie wiem. Potem mamy takie inne przedmioty nie potrzebne jak komunikacja społeczna, marketing czy statystyka, gdzie nauczą was jak liczyć średnią i odchylenie standardowe. Także sami widzicie, samo konkrety do pracy w zawodzie wbijacza faktur. Generalnie sesja jest normalnie, tak jak wszędzie, czesne porównywalne, natomiast poziom nauczenia to żart. Generalnie jak chcecie marnować pieniądze, to idźcie do odpowiedniej ladacznicy a nie na GWSP.
    6/22/17
  • Wykladowczyni

    Uczelnia nie wypłaca wynagrodzeń Wykładowcom - omijać z daleka!
    6/18/17
  • czarny

    To dziwne, ta sama kadra co na UŚ i AE, to mają inne prezentacje? Ja sam wybrałem uczelnię bo mam blisko, mieszkam na Trynku, a jak komuś się nie podoba to może wybrać i Suwałki - będzie miał bliżej.
    6/14/17
  • hunyna

    Oszuści, naciągacze. Nie wypłacają wykładowcą udają, że nic nie wiedzą. Z nikim konkretnie nie można porozmawiać.
    6/10/17
  • huntna

    BEZNADZIEJNA SZKOŁA JAK I DLA STUDENTÓW TAK I WYKŁADOWCÓW! ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
    6/10/17
  • czarny

    Ja tam nie narzekam, całkiem spoko, finiszuję na finansach.
    6/1/17
  • Loki

    Podrabiają chorzowskie GWSP
    4/18/17
  • kris

    Uczelnia nie wywiązuje się z zawartych umów z wykładowcami stąd olbrzymia rotacja kadry co przekłada się na jakość studiów. Uczelnia oszukuje wykładowców, nie wypłaca wynagrodzenia co źle świadczy o tej instytucji.
    12/18/16
  • Sm

    Jestem zainteresowany architektura zaocznie. Jakie było zainteresowanie tym kierunkiem w poprzednim roku, czy było dużo osób chętnych ?
    8/17/16
  • Jerzy

    Jestem zainteresowany architekturą. Czy może ktoś napisać jak jest z przejściem na II stopień studiów? Czy po skończeniu GWSP mam szansę?
    7/22/16
  • Andrzej

    Skończylem w tym roku Architekturę, i uzyskałem tytuł inżyniera architekta. Moja praca pokazana zostanie (dyplomowa) pokazana w czasopiśmie" Architektura i Biznes". Jestem bardzo zadowolony, wykładowcy super, naprawdę kadra bardzo wykształcona i zna się na rzeczy. nauki troche jest ale jeśli kogoś naprawdę interesuje architektura to tylko do GWSP, rozwijanie pasji i mega zadowolenie
    7/5/16
  • bawmen

    W Gliwicach to mogę polecić wyższą szkołę bezpieczeństwa, dużo promocji, do tego pakiety, gdzie można studiować 2 kierunki w cenie 1
    5/25/16
  • Si

    Jak jest na kierunku architektury ? Pracy pewnie bardzo dużo :D, a jacy są wykładowcy i wgl. ? Bo sie zastanawiam nad tym kierunkiem na tej uczelni zaocznie.
    5/25/16
  • J.J.

    Właśnie zaczynam II rok FiRu i nie mogę powiedzieć złego słowa. Kadra zarządzająca, wykładowcy, nawet ''sławetne'' panie z dziekanatu ;) - wszyscy mili i pomocni. Jak wszędzie są wykładowcy bardziej i mniej wymagający ale kiedy komuś zależny i nie pojawia się po raz pierwszy dopiero na egzaminach z roszczeniową postawą to szacunek działa w druga stronę. Polecam
    10/9/15
  • Perka

    Uczelnia godna polecenia, studiuję drugi rok wzornictwo i jest super, wyjazdy, szkolenia i wszytsko bezpłatnie. Czesne nawet nie bd drogie. Wykładowcy sympatyczni choć wymagający. Polecam
    9/25/15
  • studentka

    podzielę zdanie z studenta ;( GWSP to tragedia, promotor ma cie w d...., liczy się kasa, jak płacisz jest ok jak przychodzi co do czego maja cie w d..., pani dziekan z ekonomi do studenta odzywa się per kolego/koleżanko?? i dopiero jak straszysz sądem zaczynają słuchać co masz do powiedzenia, szacunek wobec drugiej osoby, poziom nauczania, poziom załatwiana spraw itp można stwierdzić że dno i wodorosty najważniejsze żebyś płacił im więcej tym lepiej, nie polecam
    9/1/15
  • student;(

    Niestety nic dibrego nie napisze. Uczelnia totalna porażka. Cały zarząd myśli tylko o tym jak tu oskrobać studenta by oni wyśli w końcu z tych masakrycznych długów. Czesne stale? Chyba nie bardzo....co sem czesne sie zwieksza i niby wszystko w umowie zawarte...Otorza ci kierunek ? Chyba kazdemu to obiecuja. Byscie tylko sie zapisali i PŁACILI. Jesli bd was za malo co tam przenosicie sie na inny albo nara ze studiami na twoje miejsce znajdziemy kokejnych ciołkow ktorzy bd placic. Nie stać ich na stołowke bo niby sanepid cos tam....mydlenie oczu za kazdym razem. Chcesz cos zalatwic w dziale nauczania to powodzenia . Kolejki po 3 h bo tyle skarg. Plan zmieniany 2 dni przed zajeciami i rektor ma to gdzies. Wszystko wyglada pieknie z zew a w srodku tylko liczy sie hajs a nie student. Wykladowcy tez coraz mniej motywacji. Zdasz jak napiszesz prace na 4 kartki A4??? To sa studia ktore maja nas ksztalcic? Sale wynajmowane jak najwieksze by zaoszczedzic , wcisniemy kilka rokow niech sue mecza...Jesli malo Ci przygód śmualo wybieraj ta niby uczelnie gwsp....
    12/20/14
  • Asia 86

    Pierwszy raz słyszę, aby kobiety w ciąży miały problemy na Naszej Uczelni, chyba siostra ASIA 1991 nie podchodziła do egzaminów, ani nie zabrała w urlopu dziekańskiego bezpłatnego. Moje dwie koleżanki z grupy urodziły podczas studiów dzidziusie i normalnie zakończyły studia bez problemów ze strony szkoły czy wykładowców. Jedno wiem jak się unika szkoły- wykładowców to wtedy mogą być problemy jak wszędzie. Super szkoła. Polecam studentka Ekonomii Dystrybucja i Handel
    12/16/14
  • Asia1991

    PORAŻKA!! Najgorsza uczelnia o jakiej słyszałam! Sama osobiście tam nie studiowałam tylko moja siostra ale to co mi opowiadała o tej uczelni to się w głowie nie mieści! Odradzam wszystkim, którzy zastanawiają się nad wyborem tej uczelni. Wykładowcy to nie dorośli ludzi tylko dzieci wypuszczone z przedszkola - zero szacunku!! W trakcie studiów siostra zaszła w ciążę i akurat w okresie sesji miała termin porodu a więc od maja nie uczęszczała już na GWSP. Początkowo zapowiadało się super, zrozumienie przez wykładowców lecz później gdy tylko siostra urodziła wszystko obróciło się o 180 stopni. W tej szkole nie ma za grosz szacunku do studentów, nikt z pracowników nie zachowuje się jak dorosły człowiek. Tylko kasę chcą za wszystko a sami z siebie nic nie dają. Siostra ma już tak zszargane nerwy, a tu jeszcze małę dziecko na głowie. Juz lepiej nie miec wykształcenia i iść pracować do Auschwitz albo na syberie bo tam Cie chyba mniej wkur*** jak na GWSP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    9/29/14
  • OlaaaS

    Ukończyłąm na tej uczelni finanse i rachunkowość od niedawno pracuję w banku. Uważam, że uczelnia jest godna polecenia. Zajęcia i wykłady były prowadzone bardzo ciekawie. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej szkoły :)
    9/15/14
  • student

    ciekawa forma studiów. Zajęcia e-learningowe w dzisiejszych czasach jak najbardziej na TAK
    2/21/14
  • sara

    Witam ! Bardzo polecam, jestem studentką pierwszego roku, wykładowcy z renomowanych szkół, zajęcia bardzo ciekawie prowadzone, fajni ludzie. Szkoła godna polecenia ! Pozdrawiam!
    2/3/14
  • gosc

    od wrzesnia 2013 sie pogorszyło gdyz na zaocznych wymyslili wyklady internetowe ktore wiekszosci studentom sie nie podobaja co mamy zrobic zeby ich nie było??
    2/2/14
  • Piotr

    Ok
    1/30/14
  • Aagnieszka760

    a ja ukończyłam ekonomię ( licencjat) a teraz jestem na Politechnice ( zarządzanie) i poziom nauczania, profesjonalne podejście wykładowcow, wyposazenie, komfort itp na GWSP wspominam o wiele, wiele lepiej. Mam też takie wrażenie, że teraz mgr jest znacznie latwiejsze do zaliczenia niż licencjat. Albo tam był wyższy mimo wszystko poziom, albo tak dobrze mnie przygotowano do dalszej nauki :) W każdym razie ja wspominam bardzo pozytywnie i wszystkim polecam GWSP. PS. Ja nie slyszalam, aby wykładowcy opowiadali o studentach GWSP w sposób negatywny, a jestem już na 2 roku.
    9/27/13
  • Agata93

    Czy ktoś wybiera się na architekturę i urbanistykę teraz od października 2013 do Gliwickiej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości? :)) Jeśli tak to proszę o kontakt mój numer gadu-gadu : 38671853 :)
    9/22/13
  • kokosovelove

    Prawda jest taka, że czasy kiedy uczelnie prywatne były tymi gorszymi już dawno minęły. GWSP to fajna, nowoczesna i dynamiczna uczelnia. Kształcimy się w modelu biznesowym, a nie przepisujemy notatki ze slajdów, tak jak to ma miejsce na uczelniach państwowych. Studiowałam i na państwowym UŚ i studiuję na GWSP i śmiało mogę stwierdzić, że uczelnie prywatne górą. A co do opłat - mamy wysokie stypendia więc możemy studiować za free :) Ot, takie moje zdanie :)
    8/20/13
  • Ja

    jak można chodzic dziennie na studia i za nie płacić? jestescie az takimi tłukami? kadra z Pol Śl , to idzcie na Pol śl , oni przychodza bo Wy im płacicie ,apozaniej Nam na zajeciach opowiadaja o Was hahaha
    7/15/13
  • mateusz

    Witam, proszę o jakiekolwiek informacje o kierunku architektura i urbanistyka na gwsp. Czy jest ktoś kto studiuje ten kierunek? Pozdrawiam.
    7/7/13
  • Michał

    Jestem zadowolony z uczelni studiuje ekonomie wykłady prowadzone są bardzo ciekawie mamy wspaniałą kadrę prof z Politechniki Śląskiej , Akademii Ekonomicznej, Uniwersytetu Śląskiego. Nieprawdą jest że nauczenie jest na niskim poziomie ponieważ wykładowcy nauczają tak samo jak na innych uczelniach. Kolega z kierunku wzornictwo jest zadowolony ilością ciekawych zajęć na których wykonują różne projekty. Polecam ten kierunek osobą które mają chęć tworzenia i projektowania nowych rzeczy a także osobą chcącym studiować ekonomię ponieważ na tej młodej uczelni są przyszłościowe kierunki na pewno będzie większa możliwość znalezienia pracy.
    6/28/13
  • Student ekon

    Witam Jestem na 2 roku kierunku ekonomia. Bardzo mi się podoba uczelnia ciekawe wykłady dobra kadra. Większość prof jest z UŚ i UE. Zapraszam
    6/27/13
  • MMARZ

    Studiuję zaocznie na tej uczelni i nie mam żadnych zarzutów pod kątem nauczania - wykładowcy b. profesjonalni (kadra m.in. z Politechniki, Uniwersytetu Ekonom.) - nie jest tak jak mówią inni, że "zdaje się za kasę", duży wybór kierunków, ciekawy i nowoczesny design.
    6/27/13
  • gosian

    Nowoczesna uczelnia, fachowi wykładowcy, przyjazna atmosfera, ciekawie prowadzone zajęcia. Polecam.
    6/25/13
  • Marek

    Bardzo polecam te uczelnie. Trzeba przerwać dyskusję że to najgorsza uczelnia, a takie też słyszę. Dobra kadra ciekawe wykłady na poziomie to chyba to na czym studentowi powinno zależec. A GWSP to gearantuje. Wiem co mówie gdyż chodzę drugi rok i naprawdę polecam!! Niech ypowiadają sie Ci co tam studiują bo oni są miarodajni!!
    6/25/13
  • MISIA

    GWSP Gliwice to uczelnia w naszym regionie z dobrym potencjałem naukowym, młodzieżowym, kulturalnym, rozrywkowym:} szczerze polecam
    6/22/13
  • EWA

    czelnia wspiera studentów i absolwentów oferując dodatkowe bezpłatne szkolenia m.in. w zakresie komunikacji interpersonalnej, planowania i zarządzania sobą w czasie, współpracy w grupie, autoprezentacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Dzięki temu uczestnicy szkoleń bezpłatnie zdobywają dodatkowe kompetencje niezbędne na rynku pracy.
    6/22/13
  • Misia

    Polecam uczelnie w 100 % świetna kadra, bogate nowoczesne wyposażenie, idealne miejszce zdobywania wiedzy na interesujących kierunkach.
    6/22/13
  • Ewelina

    nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej uczelnie. polecam
    6/10/13
  • IZA

    MI sie tam podoba. Fajni są ludzie, nie jakieś sztywniaki pod krawatem jak na innych SUPER uczelniach o poziomie do nieba
    6/9/13
  • Andzik i Bepi

    Fajna uczelnia super kadra z wielu uznanych szkół wyższych i kasa nie za wysoka w porównaniu z innymi:)
    6/9/13
  • Andzik i Bepi

    Fajna uczelnia super kadra z wielu uznanych szkół wyższych i kasa nie za wysoka w porównaniu z innymi:)
    6/9/13
  • robsin

    Jest ok
    6/9/13
  • LUCY

    Witam ludziska chętne do nauki na nowoczesnej uczelni:)i Zapraszam w imieniu zadowolonych z trzech lat studiów tegorocznych absolwentów
    6/9/13
  • przyszły

    mają bardzo ciekawą ofertę edukacyjną, poznałem ich na targach, świetni ludzie !
    6/6/13
  • Justyna

    Jestem bardzo zadowolona z GWSP. Uczelnia ta nie ma może tylu studentów, co Politechnia czy Uniwersytet Ekonomiczny, ale ważniejsza jest panująca tu atmosfera i insywidualne podejście wykładowców do studentów. Dobrze wiedzieć, że wykładowca pamięta cię z imienia i nazwiska, a nie jest się jednym z licznych bezimiennych studentów.
    5/30/13
  • wierka

    Jestem studentką II roku ekonomi osobiście uważam, że nasza uczelnia jest godna zaufania i polecenia- profesjonalni wykładowcy / z renomowanych śląskich uczelni/, bardzo przyjazna atmosfera - wszystko na 5 -polecam.
    5/24/13
  • ewcia

    a jestem na zaocznych i szczególnie polecam właśnie taki tryb studiowania. Zaoczne dają Ci więcej odpowiedzialności i rygoru niż dzienne. Masz czas na prace i przeważnie studenci zaoczni korzystają z tej opcji. Studiując zaocznie wykształcenie idzie w parze z doświadczeniem.
    5/10/13
  • studentka GWSP

    Na uczelni jest bardzo przyjazna atmosfera, jak na razie nie było problemu z załatwieniem czegokolwiek. Studenci starszych lat są bardzo pomocni, nikt(łącznie z wykładowcami) nie zbywa cię, jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć, o coś zapytać. Nie ma zaciętej rywalizacji miedzy studentami, przy czym wszyscy starają się utrzymać poziom. Jeśli chodzi o kadrę, to ja jestem zadowolona, myślę, że uczelnia coraz bardziej się rozwija, mamy wielu specjalistów z danych dziedzin. Polecam
    5/10/13
  • temis

    Szkoła ok. Jestem na półmetku więc już coś mogę powiedzieć
    5/10/13
  • Krystyna

    Uważam, że GWSP jest uczelnią dość dobrą- jak na tak młodą. Wykladowcy w porządku.Studentów co rok przybywa, a to chyba o czymś świadczy... Jestem na trzecim roku pedagogiki, więc trochę czasu tu spędziałam. Żaluje tylko, że nie mogę tu kontynuować dalszych studiów II stopnia... Polecam wszystkim zastanawiającym się nad wyborem uczelni, przyszłym studentom.
    5/5/13
  • GWSP

    Ja osobiście uważam, że uczelnia jest na dobrym poziomie. Wątpię, żeby ludzie z innych uczelni posiadali większą wiedzę od tych którzy tam uczęszczają.. Wykładowcy są mili i wyrozumiali, zajęcia prowadzą bardzo profesjonalnie. Nie ma czego im zarzucić. Idą z godnie z materiałem jaki jest przeznaczony na danym kierunku, zajęcia się odbywają, starają się oceniać sprawiedliwie. A to, że podobno jak się płaci to się zdaje to totalna bzdura. Nie znam osoby która bez jakiejkolwiek wiedzy zaliczała egzaminy!
    4/27/13
  • ryba

    Mich jest ok
    4/16/13
  • Michał

    Witam! jestem studentem 1szego roku ekonomii na tej uczelni. . Mój kierunek ma naprawdę dobrych wykładowców którzy sa bardzo doświadczeni a także umieją nauczyć Atmosfera jest naprawdę bardzo dobra, . Bardzo dużo zajęć poza dydaktycznych
    4/16/13
  • JUSTYNAEKO

    Studiuję ekonomię i jestem bardzo zadowolona z uczelnii, z prowadzenia zajęć. Uważam, że wiedza jest przekazywana w sposób ciekawy przez profesjonalnych wykładowców. Nie muszę jechać do Katowic, żeby studiować pod okiem wykładowców z Uniwesrytetu Ekonomicznego czy Uniwersytetu Śląskiego. Tak, jak na innych uczelniach należy chodzić na wykłady i zajęcia, a także zdawać egzaminy.
    4/15/13
  • marcyś

    Polecam z ogromną przyjemnością :)
    4/12/13
  • EWITA

    Jestem zadowoloną studentką VI semestru pedagogiki Polecam :)
    4/12/13
  • Studentka Ekonomii

    Jestem studentką Ekonomii i oceniam prowadzenie tego kierunku bardzo dobrze. Kadra prowadząca zajęcia to wykwalifikowani wykładowcy (doktorzy profesorowie) z najlepszych uczelni jak Politechnika, Uniwersytet Ekonomiczny lub Wyższa szkoła Bankowa w Chorzowie więc nie trzeba szukać daleko (jeśli ktoś jest z Gliwic), żeby uczyć się pod okiem naprawdę dobrej kadry. Druga sprawa to nowoczesne zaplecze jakim szkoła dysponuje. Super sale wykładowe z dobrym nagłośnieniem i wyposażeniem. Chciałabym też wyprowadzić z błędu osoby, które myślą, że wystarczy płacić za czesne aby zdawać z semestru na semestr, otóż nie! Tak jak na absolwenta studiów przystało należy chodzić na zajęcia, przygotowywać się na nie i uczyć się bo aby zaliczyć przedmiot trzeba go po prostu zdać i tu w zależności od wymagań prowadzącego wariantów jest oczywiście wiele. Od kolokfiów opisowych, testów z punktami ujemnymi po prezentacje, referaty czy prace zaliczeniowe. Niestety nie ma nic za free trzeba się przyłożyć. Uczelnię polecam, gdyż studiując na niej nie czuję się gorsza od kolegów studiujących na Politechnice, gdyż porównując z nimi skalę trudności mogę powiedzieć, że nie odbiega ona w żaden sposób. A wymagania wykładowców są takie same na każdej uczelni. Mam nadzieję, że kiedyś otworzy się magisterka, myślę, że cieszyłaby się dużym powodzeniem.
    4/6/13
  • Sylwia

    Jestem dumna z faktu, że Gliwice mają kolejną Wyższą Uczelnię i to na dobrym poziomie. Sama jestem studentką tejże Uczelni i uważam, że zajęcia są prowadzone w bardzo ciekawy sposób i każdy może coś z nich wynieść pod warunkiem, że chodzi na zajęcia. Polecam z czystym sumieniem.
    4/5/13
  • Agnieszka86

    Jestem absolwentką V semestru ekonomii na GWSP. Jest to uczelnia, gdzie wykładają bardzo wykwalifikowani wykładowcy, którzy pracują również na innych uczelniach. Osobiście jestem zadowolona z nauczania, wykładowcy bardzo sympatyczni, ale trzeba się uczyć jak wszędzie! Szkoła bardzo dobrze wyposażona.Osobiście polecam tę uczelnię. Pozdrawiam!!!
    3/29/13
  • Edzia

    Ta uczelnia jest świetna ! wyposażenie sal wzornictwa i komfort tej uczelni są wspaniałe ! Obsługa także bardzo kompetentna
    3/28/13
  • Tomek

    Mam same pozytywne odczucia takze ocena rowniez pozytywna
    3/28/13
  • Mariusz

    Polecam pedagogikę- ciekawe zajęcia i niezły ubaw!
    3/28/13
  • Kasia

    Szkoła jak szkoła, budynek charakterystyczny i ładny, dużo da się załatwić polubownie, dobra kadra i dobre wspomnienia:)
    3/28/13
  • Michał

    Filologia. Polecam.
    3/28/13
  • Justyna

    GWSP to uczelnia dobrze wyposażona, na której wykładają wykładowcy z Politechniki Śląskiej , Akademii Ekonomicznej, Uniwersytetu Śląskiego z dużym dorobkiem naukowym. Nieporozumieniem jest twierdzenie, że GWSP jest uczelnią o niskim poziomie. Wykładowcy ci tak samo nauczają u nas, jak i na innych uczelniach.
    3/26/13
  • Marlena

    GWSP to uczelnia przyjazna studentom, wykwalifikowana kadra, możliwość zdobycia szerokiej wiedzy z zakresu ekonomi, pedagogiki i nie tylko.Gorąco POLECAM ta szkołe. Warto ją wybrać !!!
    3/26/13
  • Marek

    GWSP to uczelnia przyjazna studentom, wykwalifikowana kadra, możliwość zdobycia szerokiej wiedzy z zakresu ekonomi i nie tylko.POLECAM
    3/25/13
  • kropek

    może być, według mnie mocne 6 na 10 punktów
    3/25/13
  • OLI

    Jeśli chodzi o kadrę, to ja jestem zadowolona, myślę, że uczelnia coraz bardziej się rozwija, mamy wielu specjalistów z danych dziedzin
    3/23/13
  • Studentka :)

    GWSP to Uczelnia atrakcyjna z wyglądu, bogaty wkład finansowy, bardzo dobrze wyposażona, działalność na rzecz osób niepełnosprawnych. Organizowane są różnie konferencje ,akcje, zajęcia, tak naprawdę jak się studiuje wśród ciekawych ludzi i ma się wspaniałych wykładowców z wielu renomowanych uczelni, lubi się tematykę swoich studiów to się ma o wiele mniej powodów do narzekań.Wykładowcom zależy na studentach, to widać. Atmosfera sprzyjająca zdobywaniu wiedzy:) Polecam studentka III roku pedagogiki
    3/23/13
  • talcia86

    Jestem zadowolona z Uczelni. Ukonczyłam na GWSP studia z pedagogiki. Czekam na otwarcie studiów magisterskich, bo podczas obrony pracy licencjackiej udzielono nam informacji ze magister ma ruszyć!
    3/23/13
  • Pamela

    GWSP uczelnia, która ma naprawdę dobry fundament by wnieść coś nowego do nauczania i niezwykły potencjał do działania i poszerzania swoich ofert by dogodzić studentom. Negatywne opinie są od osób rozżalonych i niespełnionych zawodowo. Zapomina się o atmosferze, o ciekawych wykładach i spotkaniach organizowanych przez uczelnie, o stypendiach, o zawsze pomocnej kadrze, osiągnięciach i dokonaniach uczelni!! Uczelnia nie jest odpowiedzialna za rynek w Polsce! Żyjemy w takich czasach, gdzie niektóre zawody są oblegane z każdej strony stad wiele osób nie pracuje w swoim zawodzie. Kierunki, które poleca, specjalizacje są tak prowadzone by uczeń mógł być elastyczny co zdecydowanie jest na wielki plus. Przede wszystkim GWSP to nie suchy, zimny budynek wypełniony smutasami, warto dołączyć do naszego grona i dorzucić również swój uśmiech :)))
    3/23/13
  • Ewa

    Uważam, że GWSP jak na tak krótko istniejącą uczelnię, jest przyzwoita. Kadra dydaktyczna, jak wszędzie są tacy, którzy pragną przekazac jak najlepiej wiedzę, ale i zdarzają się Ci odmienni, którym się nie chce. Jednakże wciąż się rozwija... Jestem zadowolona z atmosfery panującej wśród studentów i wykładowców. Wspaniali ludzie :)
    3/23/13
  • Ewa

    GWSP mogę z pewnościa polecić. Nie wiem skąd wzieły sie opinie o niskim poziomie uczelni. Przedewszystkim ważne jest to, ze wynoszę z zajęć wiedzę, która przyda mi sie w przyszłości i to, że wiedza ta jest mi przekazywana w sposób ciekawy (pominąwszy oczywiści niektóre przedmioty, które polegaja faktycznie na szorskim przyswojeniu, typu matematyka, statystyka, etc). Kadra na wysokim poziomie, ceny czesnego przystępne, lokalizacja dla osob z okolic Gliwic bardzo dobra. Nic tylko sie uczyć ;)
    3/23/13
  • Antoszka

    Jestem na 4 semestrze ekonomii(zaocznie) na GWSP. Jest to uczelnia bardzo dobrze wyposażona, kadra bardzo wyrozumiała, ale to nie znaczy, że łatwo jest zdać. Jest to uczelnia jeszcze młoda i ciągle poszerza swoją ofertę edukacyjną. Ze swojej strony szczerze polecam.
    3/23/13
  • Studentka GWSP

    popieram przedmówce!!!
    3/23/13
  • Bartłomiej. S student GWSP

    Uważam że pani od pedagogiki troche przesadza bo to przecież nie jest wina uczelni że 2 z 10 absolwentów tego kierunku potrafi znaleźć prace w tym kraju.. opinia szkoly to tylko subiektywne odczucie ale moim jest ona jak najbardziej pozytywna. szkoła ma bardzo dobrze dobraną kadre pracowniczą, jest dobrze zorganizowana i jakoś nigdy nie miałem problemów z jakąś stroną internetową czy dziekanatem. aha i UWAGA GWSP to nie jest uczelnia prywatna !! tam trzeba się uczyć żeby zdać :)
    3/23/13
  • LandamarS

    Skońnczyłem pedagogike na tej uczelni i powiem wam jedno. Nigdzie nie przyjmują z tej uczelni, śmieją się prosto w twarz ze zapłaciliśmy więc zdaliśmy. Mój najwiekszy błąd ta szkoła
    3/18/13
  • tw

    Jak podała Wyborcza - Rektor GWSP był agentem SB
    3/14/13
  • mam problem ze stwona www tej uczelni

    probuje wejsc na ich strone www i nie dziala mi, tez tak macie, czy to u mnie na kompie brakuje jakichs wtyczek? mam biala strone i komunikat, ze blad wczytywania nastapil, przy okazji: ktory kierunek jest tu najlepiej prowadzony? mam na mysli kadre i poziom,
    3/12/13
  • V.

    Ciężko mi się wypowiadać n/t innych kierunków, ale z perspektywy wzornictwa przemysłowego jest wszystko cacy. Porządna kadra z ASP w Katowicach, Krakowie i Wrocławiu, świetna atmosfera, rzetelna wiedza i umiejętności przekazane na "start" w zawodzie. Pomimo średniej opinii o szkole, trzeba pamiętać, że to młoda placówka. Wszelkie uniwersytety, akadamie czy politechniki działają po -dziesiąt, niektóre -set lat, a GWSP póki co tylko kilka. Trudno walczyć z tak wiekowymi potworami ;) Jestem zadowolony i jako designer na pewno znajdę pracę, więc perspektywy mam. Jeśli jesteś na socjologii czy pedagogice nie narzekaj potem na brak pracy- ludzi o tej specjalności jest więcej niż mam włosów na głowie. Ogólnie uczelnię polecam, choć wciąż się dopiero rozwija.
    2/15/13
  • hdk

    zastanawia mnie,kto pisze te super pozytywne opinie,chyba sam dziekanat ;) kazdy w Gliwicach wie,ze szkkola ma baaaaaardzo niski poziom nauczania, robie teraz magisterke i papier z licencjata z GWSP to marny papier,nie ma za bardzo czym sie chwalic,chyba ze planuje sie jechac poza slaask,gdzie ta uczelnia jest mniej znana. nna GWSP placisz - zaliczasz,szczegolnie na zaocznej pedagogice, wiele osob przychodzilo pierwszy raz na zajecia na koniec - po wpis. jedynym sporym plusem to to, ze sa fajni wykladowcy, sympatyczni ale jak to wszedzie sa i oszolomy, ktore nawet nauczony musisz lazic i sie prosic, ale to jak wszedzie. ogolnie jesli liczysz na tylko papier, smialo,masz wieksze ambicje - odradzam :)
    12/25/12
  • dobre

    moze ta pani doktor dostaje procent z innej prywatnej uczelni, na ktorej dorabia i ma dzialke od kazdego studenta, ktory tam przejdzie, cha, cha, swoja droga - odwazna kobita - bo przeciez mogliscie pojsc do opiekuna roku, powiedziec co uslyszeliscie i pani doktor wylatuje z roboty, co nie?
    11/14/12
  • martyna

    Szkoła nie najgorsza, ale sami wykładowcy twierdzą, że uczelnia lipna. Jedna z pań doktor podeszła do nas na papierosie i powiedziała, że moglismy isc do kazdej innej prywatnej i bylaby lepsza od tej. Szkola na totalnym zadupiu. ja zrezygnowalam
    11/12/12
  • Aldona

    Polecam szkołę!! jest super w tym roku skończyłam pedagogikę i był to najlepszy dla mnie czas 3 lata w super towarzystwie i w super "rodzinnej" atmosfery - nauczyciele pierwsza klasa - kultura i ogromna wiedza oraz zaangażowanie, polecam !
    10/25/12
  • smialo

    smialo, uczelnia jest przyzwoita, staraja sie, a ze Gliwice to nie Wroclaw czy Krakow to i cena nizsza, korzystaj, na studiach i tak najwiecej zalezy od studenta, albo chcesz sie nauczyc, albo nie, taka jest prawda
    9/17/12
  • rachunkowosc

    ja sie zastanawiam nad gwsp ale w chorzowie maja rachunkowosc za 220 zl. to malo, w innych miejscach jest za 300 albo i wiecej, sliczna str. maja.www.gwsp.edu.pl
    9/13/12
  • Ewelina

    wybiera sie ktos na rachunkowosc ifinanse??
    9/3/12
  • darek

    polecam tą uczelnie, spędziłam na niej 3 naprawdę owocne lata studiowałam Pedagogikę na dziennych i jestem bardzo zadowolona Jeśli ktoś wie po co idzie na studia znajdzie się tam w 100% świetna kadra a co do zamieszania w administracji to jest ono na każdej uczelni
    8/6/12
  • interesuje mnie wzornictwo

    zamierzam studiowac wzornictwo z mysla o walsnym biznesie w przyszlosci, najwazniejsze jest dla mnie praktyczne przygotowanie orazozliwosc nawiazania jak najwiecej kontaktow, ktore w przyszlosci moga zaowocowac zleceniami, chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o studiach na tym kierunku w Gliwicach? nie wiedze na ich stronie przy opinie kierunku podanych specjalnosci, czy to znaczy, ze na wzornictwie nie wybiera sie specjalizacji? czy po prostu ta szkola nie podala?
    7/18/12
  • robson

    kto sie wybiera do nich na architekture i urbanistyke? co wiecie na ten temat poza info na stronce uczelnianej? warto placic im kase za ten kierunek???? i dlaczego nie podaja informacji o specjalnosciach???? dowiadywaliscie sie moze???
    7/16/12
  • robson

    kto sie wybiera do nich na architekture i urbanistyke? co wiecie na ten temat poza info na stronce uczelnianej? warto placic im kase za ten kierunek???? i dlaczego nie podaja informacji o specjalnosciach???? dowiadywaliscie sie moze???
    7/16/12
  • robson

    kto sie wybiera do nich na architekture i urbanistyke? co wiecie na ten temat poza info na stronce uczelnianej? warto placic im kase za ten kierunek???? i dlaczego nie podaja informacji o specjalnosciach???? dowiadywaliscie sie moze???
    7/16/12
  • Ania

    Spędziłam na uczelni 3 lata studiując pedagogikę i mam bardzo miłe wspomnienia. Szczególnie kadry, mieliśmy bardzo fajnych wykładowców, którzy umieli na nas wpłynąć. Uczelnia jest poza tym rewelacyjnie wyposażona i ma ładny budynek.
    7/10/12
  • pawellll

    nie ma nic wspolnego z chorzowem, chorzow byl pierwszy i maja zupelnie inne kierunki i specjalnosci, bo tez mnie to zmylilo....osobiscie znam 1 os. ktora sie nad ta szkola zastanawiala ale finalnie zrezygnowala, jest droga i na zadupiu, jak nie masz auta musisz derlowac sporo zeby dojsc
    7/5/12
  • jawa

    NIEEE, chyba nie maja nic wspolnego z chorzowem? a gdzie widzisz taka informacje? skad ci to do glowy przyslo? ze niby te szkoly sie polaczyly, czy jak? nie wydaje mi sie, mnie interesuej wzornictwo wiec jelsi ktos by mogl napisac cos wiecej o tym kierunku, to z gory wielkie dzieki, ile jest osob na roku? orientujecie sie moze, czy to jest liczna grupa? i skad sa wykladowcy?
    6/24/12
  • co to?

    hej, czy to jest filia gwsp w chorzowie? to ponoc bardzo dobra szkoła...
    6/12/12
  • architektura i urbanistyka

    od kiedy Gliwicka ma kierunek architektura i urbanistyka???? to jest jakas nowosc? czy moze ktos to juz u nich studiuje? bardzo poprosze o wiarygodne info, rowniez o samej uczelni, czy nie ma rozczarowania?
    5/31/12
  • ola

    Studiuję finanse i rachunkowość i w sumie nie mam na co narzekać, przedmioty typowe do kierunku, wykładowcy w miarę. Nauki trochę jest, głównie pamieciówka moim zdaniem.
    4/17/12
  • Sdam

    Klimacik może być. Jak dla mnie czasem lepiej czasem gorze. Czasem się coś dzieje, a czasem nuda i nie ma co robić ... to zalezy czy masz jakas paczke znajomych. Jesli tak to świetnie czas płynie
    12/14/11
  • Filusiek

    Jaki poziom w tej szkole? Sa jakies zajęcia pozalekcyjne? Jaki klimacik, fajna wiara?
    12/12/11
  • Daria

    Ja zamierzam wybrać się na wzornictwo i zastanawiam się nad tym intensywnie. Szukam też jakiś informacji o tym kierunku i o szkole również... Kierunek brzmi ciekawie i może być też ciekawy sam w sobie. Jestem bardzo zaciekawiona :)
    12/7/11