Opinie o Uczelni Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa im. W. Korfantego w Katowicach (GWSH Katowice)

Komentarze (129)

  • pielegniarstwo

    Proszę niech napisze ktoś czy na studiach z pielegniarstwa zajęcia odbywają się w jednym budynku czy trzeba się przemieszczać do innych????????????...............
    02.01.2019
  • Kacper

    Cześć. Chciałem zapytać o kierunek zarządzanie, czy warto na tej uczelni?
    19.12.2018
  • Ewa

    Skończyłam licencjat na kierunku Turystyka2015/18. Zanim wybrałam ta uczlenie przeczytałam wiele negatywnych opini. Jednak zapisałam się do tej uczleni i nie żałuj. Super podejście do uczniów, przesympatyczni wykładowcy a co najważniejsze dużo nauki !!!! Wiec niech ktoś nie myśli ze płacąc to nic się now robi !!!! Chyba wręcz przeciwnie.
    18.12.2018
  • HURRA

    OD 2019 GWSH WPROWADZA STUDIA II STOPNIA MGR NA KIERUNKU PIELĘGNIARSTWO.....................
    24.11.2018
  • Kasia

    Jak wygląda j.angielski na kierunku logistyka? Chciałbym rozpocząć studia na tym kierunku, ale nie wiem czy poradzę sobie z angielskim.
    07.11.2018
  • npaulina.

    Hejka. Studiuje ktos na fizjoterapi? Chcialabym bardzo na ten kierunek, ale niewiem czy sobie poradze. Bo w wieku 30 lat po takiej przerwie od nauki. Prosilabym o kontakt na npaulina@interia.pl Bardzo mi zalezy zrobic cos dla siebie.
    06.11.2018
  • Wiem2018

    @prawo Nie ma żadnego fermentu w przepisach. Ustawa 2.0 jasno precyzuje ile semestrów trwają studia a rozporządzenie w sprawie studiow z 01.10 jest również w tym zakresie jasne. Przyspieszone prawo to żadne studia tylko ściema.
    04.11.2018
  • prawo

    z tym PRAWEM w wersji krótszej, to się chyba pozmieniało, bo był ferment w ministerstwie, że ma wrócić Prawo jako studia jednolite magisterskie, a nie jak to robiły SWPS-y jako licencjat, albo przyspieszone szkoły dla "prawie magistrów", albo magistrów innych kierunków. Sama szukam informacji na ten temat, bo jest wiele nieścisłości. Jak masz jakieś dobre linki, to podrzuć, chetnie się zapoznam. Rzecz w tym, żeby mieć nie tylko zajęcia, ale i papier który coś znaczy.
    22.10.2018
  • Weronika

    Zaczynasz studia zaoczne - fizjoterapia (JSM) ? Będzie mi miło jeśli się ze mną skontaktujesz :) CrazyaNisia@onet.pl
    10.10.2018
  • studentkot

    hej! Doszły mnie słuchy, że była kiedyś taka możliwość zrobienia licencjatu z administracji a następnie można było zrobić prawo w wersji "przyspieszonej", czy nadal mają tam taką praktykę? Bo niestety magisterki z administracji się na tej uczelni nie doszukałam..
    04.10.2018
  • Bartek

    Jak idzie ktos teraz 2 padziernika na DZIENNE FIZJOTERAPIA pisz do mnie maila bartekm560@gmail.com :D
    29.09.2018
  • Kasia

    Czy ktoś studiował bądź studiuje logistykę na gwsh? Jaki zakres matematyki trzeba znać by sobie poradzić na tym kierunku? Chciałabym kontynuować naukę po 12 latach przerwy i trochę się boję że sobie nie poradzę. Czy studiuje ktoś kto miał podobną przerwę i mógłby się ze mną podzielić doświadczeniami? W szkole z matematyki byłam dobra, ale to było lata temu i wiele rzeczy zapomniałam. Nie wiem co powinnam sobie powtórzyć?
    29.09.2018
  • A.D

    Beznadziejna uczelnia. Wykładowcy od wielu lat gadają jedno i to samo. Sami teoretycy bez praktyki Teraz tylko dobry zawód albo kurs po państwowej uczelni. Żadnych prywatnych uczelni. Jak prywatna to na zachodzie Europy. Śmieszna metoda nauki języków.. Szkoda czasu. Pa. Pozdrawiam
    28.09.2018
  • Marta

    Ktoś się wybiera na psychologię zaocznie? piszcie na lucy098@o2.pl
    17.09.2018
  • Nicola

    Super kierunek psychologia !! Polecam
    17.09.2018
  • Ewcia

    Czy jest tu ktoś kto zaczyna studia od października na GWSH kierunek psychologia?psychologia w zarządzaniu?albo Żory albo Katowice?
    06.09.2018
  • Niki

    Witam, czy jest tu ktoś to zamierza się zapisac na studia zaoczne mgr Kosmetologia specjalizacja kosmetologia w medycynie estetycznej?
    02.09.2018
  • ania

    Zapomnialam dodać że ja jak chodzlam na zaoczne to bylo to CO TYDZIEŃ piątek od 16:00 , sobota i niedziela od 8:00 do ok 20:00. Z tym ze w piatki nie zawsze sie chodzilo. W każdym razie jak ktos pracuje w ciągu tygodnia to naprawde jest cięzko, bo nie masz dnia wolnego...........Caly tydzień od Poniedzialku do niedzieli zajęty i tak w kółko.............
    31.08.2018
  • ania

    Marzeno, oczywiście że byly, w mojej grupie była nawet 1 osoba przed 40-tka, była to połozna która chciała jeszcze doddatkowo podnieśc kwalifikacje pielegniarstwem. Nauki jest duzo, i mimo że sa to studia zaoczne, to przez praktyki jest tak jakby to byly studia dzienne. Bo tak naprawde najgorzej jest z praktykami bo trzeba je robic na tygodniu i jest ich bardzo duzo godzin n II i III roku. Jak wspomniałam wczesniej, w pracy musiała wziąść miesiąc urlopu bezplatnego że rano chodzić na praktyki.
    31.08.2018
  • Marzena

    Ania, mam jeszcze pytanie czy są też osoby które mają 30 lat? Czy byłabym śmiesznym wyjątkiem?
    31.08.2018
  • Marzena

    Ania, dziękuję za odpowiedź na moje pytania ;) serdecznie pozdrawiam.
    31.08.2018
  • ania

    Marzeno, zajecia praktyczne na studiach I stopnia z pielegniarstwa odbywają się z nauczycielem, zazwyczaj od godz. 8:00 do ok. 13:00-14:00 jakos tak po dokladnie nie pamiętam. Praktyk jest mnóstwo, zwłaszcza na II roku. Zajęcia sa codziennie. Ja musiałam się starac o urlop bezplatny żeby je wyrobić. Natomiast praktyki zawodowe można zalatwiac juz samemu i godzinowo jest podobnie, ale jak trafisz na fajna oddzialową to mozna sie dogadać żeby puszczaly wczesniej do domu, ale tez żadko sie to zdarzal
    30.08.2018
  • Marzena

    Mam pytanie o plan zajęć na kierunku pielęgniarstwo I stopnia , jak to wygląda godzinowo w tygodniu jeśli chodzi o zajęcia praktyczne?? Zajęcia są codziennie? W jakich godzinach? Mam dwójkę dzieci i zastanawiam się czy to ogarnę :) będę wdzięczna za odpowiedź.
    24.08.2018
  • Magda

    Jak wyglądają opłaty na Gwsh w Katowicach, czy za pierwsze terminy egzaminów też się płaci czy jak się wszystko terminowo ogarnia to nie? Jakiej wysokości to są kwoty? Zastanawiam się nad pedagogiką na tej uczelni zaocznie, jakieś opinie?
    17.08.2018
  • Iza

    Witam potrzebuje opinie o studia podyplomowych - Rachunkowść dzieki !
    23.07.2018
  • gość

    Dzień dobry czy ktoś z Państwa studiował na studiach podyplomowych Akademia praktyków jogi? Jakieś opinie???
    17.07.2018
  • finanse i rachunkowość

    Mam pytanie odnośnie kierunku finansów i rachunkowości na tej uczelni w oddziale zamieszczonego w Żorach. Czy poziom jest wysoki i czy wykładowcy potrafią skutecznie przekazać materiał (zwłaszcza z matematyki)? Zastanawiam się nad poziomem tej szkoły i czy pójście tam na tak trudny kierunek to dobry pomysł. Bardzo proszę o pomoc.
    05.07.2018
  • Marta

    Mam pytanie odnośnie kierunku Turystyka i rekreacja ze spec. turystyka międzynarodowa. Jak oceniacie same studia na tym kierunku, a jak całokształt, tzn atmosferę, wykładowców?
    30.06.2018
  • frutti

    każdy kto idzie na studia medyczne wie, że lekko nie będzie, to już norma, jest orka, zakuwanie, brak czasu na znajomych i imprezy ..... potem sobie odbijecie, jak już porobicie specjalizacje i otworzycie praktyke lekarską, nie będziecie tylko mieli czasu na wydawanie kasy :-)
    27.06.2018
  • Julka

    Zajęcia z pracowni kosmetologicznej po prostu porażka. Nie polecam tej uczelni.
    25.06.2018
  • Joanna

    Ha ha ha gwsh i pielęgniarstwo... Jak to wygląda na dyplomie później. Ukończyła pielęgniarstwo w uczelni handlowej ha ha ha. Tak samo tyczy się kosmetologii. Uczelnia medyczna i tylko medyczna, nie jakaś popaprana gwsh. Tak właśnie słyszałam,że anatomia tylko liźnięta , mniej notatek niż na uczelni medycznej. Bez komentarza
    10.06.2018
  • anka

    INFO DLA CHCĄCYCH STUDIOWAĆ PIELĘGNIARSTWO II STOPNIA MGR: GWSH W KATOWICACH PIOTROWICACH WPROWADZA STUDIA MGR (na razie czekają na decyję )......................
    10.06.2018
  • aga

    Sonczylam te uczelnie, ogolnie moge polecić, dobrze ucza, poziom wysoki. A że ciągna kasę, no cóż, państwowe szkoly tez to robia jesli studiujesz tam zaocznie....
    10.06.2018
  • Aneta

    Witam mam prośbę, pielęgniarstwo I stopnia na GWSH w Katowicach jakieś informacje o zjazdach itp .Dziękuje.Rozpoczynam przygodę od października.
    05.05.2018
  • Aneta

    Witam mam prośbę, pielęgniarstwo I stopnia na GWSH w Katowicach jakieś informacje o zjazdach itp .Dziękuje.Rozpoczynam przygodę od października.
    05.05.2018
  • Pytająca

    Witam od października mam zamiar wybrać się na studia zaoczne magisterskie na kierunek Menadżer Turystyki Międzynarodowej. Czy ktoś z was studiuje/studiował turystykę? Jak oceniacie ten kierunek, wykładowców, uczelnie, jakie są zajęcia ?. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:)
    02.03.2018
  • Sandra

    Czy ktoś mógłby napisać coś na temat kosmetologii na tej uczelni? Z góry dziękuje :)
    28.02.2018
  • Niezdecydowana

    Cześć! Czy jest ktoś tutaj kto myśli nad administracja od marca?
    26.02.2018
  • wiola

    Hej ja mam zamiar zapisać się dopiero na zarządzanie od marca, ale nie jestem zdecydowana. Odezwij się do mnie na maila wiolam@onet.eu
    11.02.2018
  • ania

    hej, czy jest ktos kto zaczyna zarzadzanie od marca w żorach??
    11.02.2018
  • izoda_2010

    HEJ! Czy jest tu może ktoś z pielęgniarstwa GWSH? Chciałam zapytać jak to jest z tymi zjazdami pt, sb, nd ?od której do której?Jakie są zaliczenia czy bardzo ciężko?Chciałam zapisać się od 2018 ale nie wiem czy dam radę? przyznam że maturę miałam już dość dawno, chodzę do pracy i mam dwójkę dzieci.
    05.02.2018
  • Odp studia od marca

    Kontynuujecie naukę razem z 1 rokiem, a więc wkrótce 2 semestrem. Studia skończycie po prostu o pół roku później, żeby nadrobić ten 1 semestr, prawdopodobnie będziecie do odrabiać z 1 rokiem, który rozpocznie studia od października.
    19.01.2018
  • studia od marca

    jak to jest z grupą, która ma zacząć studia od marca br.? Czy my też skończymy studia o pół roku później? czy mamy nadgonić cały program za I semestr i wskoczyć na drugi rok razem z obecnym pierwszym??? chodzi mi o kierunek Logistyka.
    15.01.2018
  • Ania

    Czy zajecia w Zorach sa tez w piatki na kierunku administracja I ile kosztuje semestr
    16.12.2017
  • Marheer199199

    Hej, jest możliwość przepisania się do GWSH jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego? Bardzo by mi na tym zależało bo popełniłam ogromny błąd!!!
    22.09.2017
  • Turystyka i rekreacja

    Czy są jakieś wyjazdy w ramach tego kierunku?
    26.07.2017
  • Abc

    II stopien bardzo fajny- jestem polecam. Wiem tez, ze najwięcej pretensji i problemów maja panienki z I roku - to juz legenda, ze jedna z nich przysłała RODZICÓW z takimi dąsami jak pisze XXX. Jak wiesz jak się studiuje na uczelni przyjdz, jak jestes na etapie gimnazjum odpuść.
    25.07.2017
  • None01

    Cześć, Polecacie kierunek Psychologia w zarządzaniu zasobami ludzkimi na oddziale w Żorach? Z góry dzięki za informacje.
    06.07.2017
  • studentka

    Pomijam same zajęcia, bo to każdy sam ocenia wg własnych oczekiwań i zaangażowania. Ale najgorsze jest to, że płaci się czesne za wakacje, tak jak normalnie za każdy miesiąc po 600 zl, to chyba przesada?
    10.06.2017
  • Edi

    Zalecam trzymać wszystkie kwity, potwierdzenia wpłat, itp przez dłuuuuugi czas bo na pewno się przydadzą w ciągu najbliższych 10 lat, a rozmowy z nimi prowadzić tylko na piśmie i to za potwierdzeniem odbioru. Ja mam szczęście bo odnalazły się papiery, z których wynika że nic im nie zalegam, niestety inni takiego szczęścia nie mieli i teraz płacą i to duuuużo.
    02.06.2017
  • kosmetologia

    Ceść! Polecacie kierunek kosmetologia || stopnia na GWSH w Katowicach? gdzie polecacie studia kosmetologiczne || stopnia w Polsce? Która uczelnia jest najlepsza? Z góry dziękuję :))
    29.05.2017
  • Annn

    Hej, planuje iść w roku 2017/2018 na kierunek kosmetologia i mam dwa pytania! Polecacie ten kierunek na tej uczelni? I czy ktoś może orientuje się od kiedy rozpoczyna się rekrutacja, bo na swsm już trwa a na Gwsh jakoś nie widzę. Z góry dziękuję :)
    29.05.2017
  • szok

    Nie rozumiem. Jak to możliwe, żebyś musiała płacić 6 tysięcy skoro nie byłaś ich studentką. O co chodzi?
    24.05.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    22.04.2017
  • Teresa

    Hej :) proszę o informacje na temat KOSMETOLOGI wybieram sie tam i nw czy to dobry pomysł jakieś odczucia? Tylko szczerze :) jak by co to proszę na e-maila teresa_98@interia.pl
    08.03.2017
  • psychologia od marca?

    czy ja dobrze widzę, że można rozpocząć studia na Psychologii teraz od marca??? ktoś się może zdecydował? jakie macie informacje o tym kierunku i poziomie studiów?
    16.02.2017
  • Becia

    przejecie słabej szkoły ŚWSZ Ziętka przez GWSH Korfanty to niestety problem i porażka Uczelni z Piotrowic. Słabego się zamyka a nie przejmuje, gdyż może on pociągnąć na dno. Tam coś musiało być niedobrego i wcześniej czy później i tak by padła. Szkoda GWSH i złej strategii zarządzania
    12.02.2017
  • Logistyka

    interesuje mnie kierunek Logistyka i wszystko co jest z nim związane, Czy warto wg Was - pytanie do studntów tej Uczelni. Jak jest z praktykami i z pracą po studiach?
    10.02.2017
  • GWSH Katowice

    Witam, zapraszamy na stronę www.gwsh.pl. Problem trwał 80 sekund i był związany z obciążeniem serwera. Już wszystko jest ok :)
    24.01.2017
  • problem ze stroną

    czy wy też macie taki komunikat, gdy chcecie odpalić ich stronkę? Error 509 / Błąd 509 Przekroczenie parametrów bezpieczeństwa serwera
    23.01.2017
  • Miss Qwert

    Hej, jestem absolwentem tej uczelni w kierunku TIR. Generalnie polecam dla ludzi, którzy faktycznie chcą się czegoś nauczyć i zależy im na dobrych wykładowcach (chociaż zdarzają się wyjątki), chociaż leniuchy też powinny sobie poradzić jeśli umiejętnie podejdą do sesji. W porównaniu do AWF, to ta uczelnia jest trudniejsza - mówie to przez wzgląd na o wiele szerszy zakres materiału teoretycznego oraz porównanie ilości egzaminów w sesji (zdarzało mi się mieć 6 egzaminów, podczas gdy AWF w tym czasie bawił się na spływie kajakowym czy ściance wspinaczkowej mając ze wszystkiego "zal" za prezentacje). Jeśli chodzi o finanse, to niestety trzeba liczyć się z niemałymi kosztami - tak jak na każdej uczelni prywatnej. Dla osób które chcą przyoszczędzić zdecydowanie odradzam. Za to funkcjonuje na gwsh całkiem fany system stypendialny, polecam zgłębić temat bo można uzyskać całkiem sporo (w moim wypadku stypendium pokryło większość kosztów czesnego). Pierwszy rok był lataniem z budynku do budynku, na szczęście później plan zorganizował ktoś z głową i nie było takiego latania - wszystko w budynku głównym lub bliźniaczym. Generalnie wydawało się przez jakiś czas, że uczelnia zbankrutuje ale jak widać trzyma się dalej, życzę jej dużego przypływu studentów. Dojazd z centrum Katowic całkiem fajny komunikacją miejską, autem w godzinach szczytu to niestety masakra. Jeśli ktoś ma pytania dodatkowe, chciałby się czegoś dowiedzieć to służę pomocą, proszę pisać na meila nmjkio227@gmail.com
    11.11.2016
  • Caryca

    Uczelnia dla snobów, bez szans na karierę...
    11.10.2016
  • agatkaaa11

    móglby mi ktoś powiedzieć, w ktróym semetrze rozpoczynają się zajęcia na basenie (kierunek fizjoterapia)
    26.09.2016
  • pio80

    Czy ktoś studiował Zarządzanie? Jakie opinie? (chodzi mi po głowie licencjat)
    08.09.2016
  • pio80

    Tak. Od Października 2016. Ma to być na zasadzie połączenia tych dwóch uczelni.
    08.09.2016
  • zapytam

    czy coś wiecie na temat tego, że Korfanty ma przejąć uczelnię ŚWSZ Ziętka?
    12.08.2016
  • Sofi

    Właśnie skończyłam studia podyplomowe: przygotowanie pedagogiczne. Przyznam, że jestem zadowolona z tej szkoły. Wszystkie zajęcia się odbywały, plany były dostępne z wyprzedzeniem, opłaty duuużo niższe niż na uniwersytecie (na moim kierunku prawie o połowę), a dokument dostanę ważny i dający mi uprawnienia. Miły pan w sekretariacie (zawsze odpisuje na maile, choć czasem po kilku dniach :) i bardzo oddana studentom pani M. M. Nie wiem jak jest na innych kierunkach, ale ja swój chwalę i polecam.
    09.07.2016
  • Oli

    Hej :) studiuje ktoś turystykę i rekreację na tej uczelni? Bądź wybiera się w tym roku na ten kierunek? Opłaca się wybrać ten kierunek na tej uczelni czy może lepszy AWF w Katowicach? jakiekolwiek informacje : ))
    28.06.2016
  • Marysia

    Hej,może mi ktoś powiedzieć o kosmetologi na tej uczelni ? Czy wybrać tą uczelnie w Katowicach pod względem tego kierunku,czy jest lepsza ?
    04.06.2016
  • tom

    również polecam administrację w GWSH, nie żałuję ani jednego spędzonego dnia na tej uczelni, no może jedynie tych na kacu :D
    03.05.2016
  • oliwiaswiatkowska

    Jestem absolwentem GWSH. Czy to był dobry wybór? Bardzo dobry! Kierunek administracja, mimo, że sprawy urzędowe, kodeksy, logika, prawo - było bardzo ciekawie. Koła naukowe i konferencje. Imprezy, akcje dla wolontariuszy i związek sportowy. Każdy mógł się wykazać. Kadra rewelacja! Zawsze uśmiechnięci, pomocni. Jeśli jeszcze nie wiesz gdzie się wybrać po maturze - to szczerze polecam!
    29.03.2016
  • iza

    czesć studiuje ktoś EB? można prosić o opinię o tym kierunku? dzięki!
    04.03.2016
  • inż.

    * nie spózniali
    14.02.2016
  • inż.

    Hej. Studiowałem na tej uczelni Gospodarkę przestrzenną, która nie wiedzieć czemu już na tej uczelni nie istnieje. I co mogę napisać... Jeżeli chodzi o poziom, to z tym bywało różnie. Raz wystarczyło zrobić jakiś projekt i przedmiot zaliczony, a raz trzeba było się niezle napocić żeby zaliczyć na jakąś lepszą ocenę. Fakt faktem, że podnoszą stale czesne, poziom raczej średni. W latach kiedy ja tam studiowałem jakoś wykładowcy się niespózniali i prawie zawsze zajęcia się odbywały.
    14.02.2016
  • M.C

    Hej !!! Chciałam się dowiedzieć na temat kierunku Bezpieczeństwo w centrach i portach lotniczych . Ciężko się dostać ? I ogólnie jeśli ma ktoś czas napisałby mi na czym mniej więcej to polega bardzo mi na tym zależy . Z góry bardzo dziękuję za pomoc
    06.02.2016
  • dropsa

    kto studiuje na kosmetologii i może napisać jak jest? z kim macie zajęcia? jak wygląda kwestia kosmetyków, sal, wyposażenia, praktyk, współpracy z zakłądami kosmetycznymi? czy biuro karier jakoś pomaga absolwentom?
    03.01.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    10.12.2015
  • Słodziak96

    Siemka ! ;) Studiował ktoś może z Was Turystykę i Rekreację na tej uczelni ??? Jeśli tak to prosiłabym o Wasze opinie na temat tego kierunku m.in jak wyglądają zajęcia, w którym budynku się odbywają wykłady itp. Z góry dziękuję. ;)
    18.09.2015
  • kandydat

    nooo, to zobaczymy, jak jest :-) powiem wam za parę tygodni
    29.08.2015
  • olka

    Studiuje psychologię, obserwuje, słucham. Powinien byc wg mnie wyzszy poziom. Może się rozkręcą, póki co lajt.
    29.08.2015
  • ksen

    nie polecam tej uczelni. szkoda nerwów, plan zmieniany nawet w tym samym dniu i błędnie napisany [ pomyłki w godzinach wykładowców w stosunku do godzin studentów]. Ważne że pieniądze wpływają na konto, organizacja bardzo kiepska. Wykładowcy- jak wszędzie, zależy jak się trafi i czy się samemu chce uczyć ;)
    30.07.2015
  • psychologia

    co sądzicie i psychologii w GWSH im. KOrfantego? Gdzie jeszcze polecacie psychologię w Katowicach?
    26.07.2015
  • ????

    dlaczego ktoś napisał, że ta szkoła w czerwcu przestanie istnieć??? to raczej nie jest prawda! bo dzwoniłam na uczelnię i potwierdzili, że normalnie działają a chyba ktoś sobie żarty stroi, ale nie ukrywam że myslę o tym, bo żeby się nie okazało we wrzesniu że mi papiery odeslą..... czy ktoś jeszcze potwierdał, że wszystko jest ok?
    20.07.2015
  • kosmetologia w Katowiacch

    gdzie polecacie studia kosmetologiczne (prywatne dzinne) w Katowicach? która uczelnia jest najlepsza? Kto robi kosmetologię na tej Uczelni i się wypowie?
    23.06.2015
  • do ja

    serio? ha ! Nie rób żartów. To że Tobie się nie podoba to nie znaczy, że musisz innych tak nastawiać. Jak każdej rzeczy znajdą się zwolennicy jak i przeciwnicy. Choć z reguły tych drugich niestety więcej. Rekrutacja trwa! ;)
    18.06.2015
  • ja

    nie napalajcie sie , uczelnia z dniem 30 czerwca przestaje istniec..
    18.06.2015
  • Ekans

    Siemmmka ! Co sądzicie o wydziale prawa na tej uczelni ?
    14.05.2015
  • pytanie

    czy arteterapia to kierunek pedagogiczny? czy po ukończeniu można pracować w szkole? czy jest sens iść na pedagogikę i dodatkowo na arteterapię? ktoś ma podobne doświadczenia?
    14.05.2015
  • Absolwent

    Ukończyłem Gospodarkę Przestrzenną, która dziś mimo chętnych praktycznie nie istnieje. Zlikwidowano także socjologię. Trwa pogłębiający się problem tej uczelni, który rozpoczął się z chwilą problemów pomiędzy byłymi wspólnikami. Ich wynikiem jest stopniowa agonia uczelni. Po ostatnim naborze zamknięto około połowę budynków. Odnośnie kadry naukowej to wykładali tam ludzie z np. Uniwersytetu Śląskiego, Uniwersytecie Ekonomicznym, a na samej Gospodarce Przestrzennej kadra z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, której dziś już nie ma. Więc poziom był praktycznie taki sam, a w niektórych przypadkach wyższy niż na opisanych uczelniach. Wraz z kolegami sądzimy, że obecny poziom uczelni jest nieadekwatny do ceny za studia. Z przekazu osób nadal studiujących wychodzi obraz nienaturalnie zwiększonych poprawek za które trzeba płacić dodatkowo. W ramach oszczędności oraz zmniejszającej się kadry naukowej na jednym wykładzie bywa po kilka różnych kierunków jednocześnie. Kilka lat wstecz trzeba było polować na miejsce parkingowe, dziś zaparkujecie bez większego problemu. Konkluzja jest taka; Jeżeli macie studiować identyczny, czy zbliżony kierunek to wybierzcie uczelnie, która ma ugruntowany prestiż. GWSH przykro mi jako absolwentowi to pisać dziś już go nie ma. Odnosząc się do kosztów to trzeba ze zrozumieniem czytać to co się podpisuje i każdy może się dokładnie dowiedzieć ile, w jakim przypadku i za co zapłacić musi. Pozostaje dziekanat - pierwsza linia frontowa pomiędzy studentem, a szkołą. Tu zalecam zwykły uśmiech na twarzy i merytorykę, a wszystko powinno przebiec gładko. Władze uczelni stawiają ponoć na prawo. Jednak nie sądzę, aby przyszły prawnik po GWSH został sędzią, czy prokuratorem. Wszystkie uczelnie wyższe borykają się z mniejszą ilością chętnych. Powodem jest niż demograficzny i spora ilość uczelni prywatnych. Tylko nie pojmę polityki Rektora polegającej na otwarciu kierunku Gospodarka Przestrzenna i praktycznie po pięciu latach jego zamknięcia, podobnie stało się z socjologią. Przyszli studenci dobrze się zastanówcie, aby później nie pisać głupot na forach, a obecni uważniej czytajcie, co podpisujecie, a jak już podpiszecie to nie róbcie z siebie indolentów, że "nie wiedziałem ile kosztuje, że zdzierają" itp.
    08.04.2015
  • matrix96

    Hej ;) chciałam zapytać czy ktoś się wybiera na 1 rok studiów stacjonarnych na kierunku Turystyka i rekreacja, specjalność: obsługa centrów i portów lotniczych w październiku 2015? Czy kierunek Turystyka i rekreacja jest warty studiowania właśnie na tej uczelni?
    31.03.2015
  • Przemek

    Kompletna amatorszczyzna. Szkoła prowadzona jest beznadziejnie, zajęcia i wyposażenie sal to jest chyba jakiś żart. Straciłem tam 3 lata i bardzo odradzam, szkoda waszego czasu nerwów i pieniędzy
    07.03.2015
  • studenko psychologii...

    Mogę Cię prosić o jakieś bardziej szczegółowe informacje? Na którym roku jesteś, czy jest ciężko? Jak wyglądają egzaminy? Włąśnie zastanawiam się nad tym kierunkiem, więc chciałabym wiedzięć jak nawięcej. Ewentualnie może podaj jakiś konktakt: mail, gg czy coś. Bardzo mi zależy
    18.02.2015
  • studentka

    Hej, jestem studentką psychlogii na tej uczelni i chętnie odpowiem na Wasze pytania. Jeśli chodzi o kierunek - jest ok. Bardzo ciekawi wykładowcy, ludzie z pasją i wiedzą. Ćwiczenia są ćwiczeniami a nie kolejnymi godzinami wykładów. Dużo młodych osób w kadrze psychologicznej i ewidentnie czuć fajne wibracje. Materiał realizowany jest ciekawie ale perspektywy mimo wszystko słabe... Mam wrażenie że na SWPSie więcej się dzieje więc jesli chcesz się zaangażować w studiowanie psychoogii to polecam SWPS. Jesli chcesz studiować ale nie poświęcać temu każdej wolnej chwii to GWSH w zupełności wystarczy. Na SWPSie więcej się dzieje w sensie organizacji uczelni, dodatkowych atrakcji studenckich, wykładów, spotkań z ciekawymi ludźmi ze świata psychlogii. Jesli chodzi o kasę to jest dosyć słabo. wszem , można spodziewać się wysokości czesnego jednak w trakcie toku studiów uczelnia może czesne podwyższyć. W naszym przypadku tak właśnie było. Co prawda podniesiono o 50zł ale w skai 3 lat to daje sporą kwotę. Ogromnym minusem GWSH jest organizacja studiów! Dział planowania! Plany zajęć! Informowanie o zmianach w planach zajęć! Praca dziekanatu! Kompetencja ludzi z punktów informacyjnych! JEDNA WIELKA MASKARA!!!
    04.02.2015
  • ika95

    Hej. Ja mam pytanie co do psychologii klinicznej w tej szkole? Ktoś coś może opowiedzieć? :)
    16.01.2015
  • o kosztach

    mam pytanie do tych osób, które pisały na temat cen wysokich: czy zanim zacznie się studia, nie wiadomo jakie będą koszty miesięczne czy roczne? Bo troche mnie to dziwi, gdy czytam o zaskoczeniu, opłatach za obronę, wręcz zdzierstwie ... ja w gimnazjum i liceum uczylam i ucze się w prywatnej szkole, ale wszystko jest jasne, miesięczna opłata, obóz zimowy, opłaty przez cały rok, łacznie w wakacjami - łatwe do obliczenia w skali roku. Czy tutaj jest inaczej? Przecież chyba umowe sie podpisuje, tak? To ile wyniesie roczna opłata za prawo???
    08.12.2014
  • Mała_Mi

    Cześć ludziska ;). Co powiecie o kierunku FIZJOTERAPIA na tej uczelni?
    09.11.2014
  • iga

    Po prawie będziesz wiedział gdzie i jak szukać pracy :) nie zawsze jest super, ale szukając zawsze można coś znaleźć :)
    25.08.2014
  • marek

    musisz też pamiętać o aplikacji, na rynku jest bardzo wielu chętnych a miejsc niewiele... najlepiej mieć wujka prawnika :P
    21.07.2014
  • prawo

    bardzo ciężki kierunek, musisz naprawdę poświęcić dużo czasu na naukę, a jest to głównie pamięciówka....wszystkie kodeksy, ustawy, łacina...nie ma lekko ale jeśli się poświęcisz masz szansę na bardzo dobrze płatną pracę
    01.04.2014
  • prawo

    kto studiuje tu prawo? piszcie wszystko, co się wiąże ze studiami na tym kierunku?
    09.12.2013
  • robert

    całkiem spoko atmosfera, nie tylko miedzy samymi studentami ale również mam na myśli wykładowców, ja już niestety tu nie studiuję bo zupełnie zmieniłem kierunek ale szkołę polecam
    02.12.2013
  • Prawo

    pytanko: od kiedy Korfanty ma w ofercie Prawo? kto studiuje te kierunek i może się wypowiedzeć na ten temat?
    18.11.2013
  • Lola absolwentka 2013

    W tym roku skończyłam licencjat na kierunku pedagogika. Poziom nauczania na GWSH wcale nie jest zły. Na egzaminy trzeba się na prawdę dużo uczyć jeśli ktoś chce mieć więcej niż 3. Jak wszędzie: są wspaniali wykładowcy, którzy szanują studenta i takich jest wielu ale jest - niestety - też kilku takich, którzy dla mnie to zupełne nieporozumienie, że wykładają w Szkole Wyższej. Tragedia jeśli ktoś miał wykłady z filozofii i etyki z Panem prof. Cz :-((( porażka to za mało powiedziane. Najgorzej się maja dziewczyny, "jeździ po nich równo". Przychylam się do wypowiedzi na temat opłat, ciągle aneksy do pierwszej umowy, opłaty przed obroną to wysokie koszty. Stypendium rektora może dostać tylko 10% danego kierunku czego w umowie z przed 3 lat nie miałam, miałam tam zapis że od 4,30 przysługuje stypendium w najniższej kwocie potem po rozpoczęciu roku akademickiego nagle się to zmieniło. W dziekanacie rzeczywiście obsługa studenta nie miła, ciągle "skwaszone miny", mania wyższości... oprócz jednej Pani w czarnych włoskach - przemiła :-)) Po odbiór dyplomu trzeba się nieźle na dzwonić i ciągle nie ma podpisanego przez rektora - 3 miesiące po obronie!!! Tak jest wszędzie ja już "obiłam się" o państwową Akademie Pedagogiczną to tam nawet za indeks opłatę pobierają, za legitymację czego akurat na GWSH nie było. Ogólnie poziom nauczania na pedagogice dobry czasem trzeba wypić meliskę i można wytrzymać słuchając pierduł Pana Cz. i innych nawiedzonych. Tylko te opłaty zżerają całą wypłatę. Ale jak się na to przymknie oko to można polecić GWSH nie jest takie złe. Jak coś to pytajcie.
    10.10.2013
  • Lukasz2247

    Lepiej niż średnia uczelnia
    24.09.2013
  • jawa

    normalnie, bez napinki, raczej spokój, zaliczenia też do przodu, więc gites
    13.07.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    08.07.2013
  • hortonka

    czy mogłabym poznać opinię poza finansową o tej szkole? opinie o wykładowcach, zajęciach, poziomie nauczania, wyrównywania różnic programowych? zastanawiam się nad zaocznymi mgr na kierunku inżynieria systemów informatycznych zarzadzania
    28.06.2013
  • ODRADZAM

    Bronię się w tym roku i jestem szczęśliwa, że moja przygoda z tą uczelnią się kończy. Totalny brak profesjonalizmu, ciągłe wyciąganie kasy za wszystko, maksymalnie duże odsetki, a do tego ciągłe problemy, nie wspominając o obsłudze, która w większości jest niemiła, a zamiast zajmować się swoja pracą np. dziekanat godzinami prowadzi prywatne rozmowy telefoniczne rozłączając telefony do dziekanatu... Aż wstyd przyznać, że się tam studiowało. Jedyne czym GWSH może się pochwalić to poziom nauczania, ponieważ uważam, że nie rożni się niczym od uczelni państwowych, ale po co iść na GWSH skoro można studiować za niższe pieniądze na innych uczelniach. POLAK MĄDRY PO SZKODZIE.. Jednym słowem GWSH sztukę naciągania i robienia ludzi w konia opanowało do perfekcji.. Moja opinia: Nigdy więcej! ODRADZAM!
    27.06.2013
  • ale wtopa

    Odradzam uczelnie , poziom niski a opłaty to zdzierstwo żeby się bronić w lipcu muszę zapłacić za wakacje i inne opłaty administracyjne łącznie 1990 zł. Na początku nie było o tym mowy nie korzystajcie z tej uczelni !!!!!!!!!!!!!!!1
    04.06.2013
  • grad

    Ja należę do tych zadowolonych i osobiście polecam. Ale rozumiem, że dużo aktywniejsi będą ci koledzy i koleżanki, którym się nie powiodło, maja zaliczenia w plaecy, nacisneli na odcisk wykładowcy, czyli krótko mówiąc chcą wylać trochę jadu, aby lepiej się poczuć :-)
    21.04.2013
  • Katarzyna

    Polecam kosmetologię na GWSH. Świetnie wyposażone sale i fajna atmosfera.
    06.04.2013
  • gospodarka przestrzenna dla kogo?

    jak mam ocenic czy kierunek gospodarka przestrzenna jest dla mnie odpowiedni? jak Wy podejmowaliscie tego typu decyzje? co was przekonywalo, czym sie kierowaliscie, na co zwrocic uwage? jestem srednio dobra zarowno z przedmiotow humanistycznych jak i scislych, bede zdawac oprocz matmy polaka i anglika WOS, napiszcie, jak jest trudno na gospodarce przezsttrzennej, bede wdzieczna za wszelkie wskazowki
    18.03.2013
  • erasmus w gwsh korfantego

    mam pytanie; zalozmy ze studiuje gospodarke przestrzenna w tej szkole, kiedy moge pojechac najszybciej na Erasmusa i gdzie? szukam info na ich stronie i nie widze, wiem, ze oge zadwzonic, ale wtedy uslysze okragle sliczne marketingowe zdanka, jak to wyglada w realu, czy robia jakies problemy przy wyjezdzie, oreintowlaiscie sie w temacie? i jakie kraje wchodza w gre?
    30.10.2012
  • do macieja

    co studiujesz i na ktorym roku? co ci sie nie podoba?
    26.10.2012
  • Maciej

    Gównowarta uczelnia jestem na 5 semestrze i naciągają jak mogą
    18.10.2012
  • j20

    a gdzie jest Mikolow? chodzi Ci o transport? wspolne dojazdy, zeby taniej bylo? podaj maila do siebie albo gg
    09.10.2012
  • eM

    WItam, wybiera się ktoś z okolic Mikołowa na gwsh na gospodarkę przestrzenną w trybie zaocznym?
    25.09.2012
  • za jakosc trzeba placic

    prawda jest taka, ze jaks cos jest na porzadnym poziomie, to musi kosztowac, to stara prawda, ale swiete slowa, dzis na kazdej prywatnej trzeba bulic kase, wiec jak sie placi, to lepiej wiedziec, za co, nawet gdy sie czuje po kieszeni, moj brat tam studiuje, ja tez sie wybieram na gospodarke przestrzenna, wiem, ze kasa niemala, ale to mi daje dodatkowa motywacje, by od pierwszego miesiaca sie uczycm a nie obijac, jak robi wiekszosc studentow na pozal sie BOze uczelniach
    23.07.2012
  • Arol

    Uczelnia bardzo naciągała na kasę, skończyłem tą uczelnię na szczęście, ale mój portfel a właściwie moich rodziców bardzo ucierpiał. Musiałem nawet płacic opłatę za obronę (teraz jest zabroniona). Jeśli chodzi o pozytywy to jednak sporo tam się nauczyłem, ale trochę nerwów zjadły mi te studia.
    10.07.2012
  • gwsh

    Ja też kończyłam GWSH i generalnie jest wiele + i wiele -. Strasznie łoili z kasy...za wszystko trzeba było płacić (wiem, że na innych uczelniach tak nie było), poziom ok-niektórych rzeczy trzeba było się nauczyć, innych mniej, kolejki do dziekanatu owszem-dłuuugie. Dobrze wspominam natomiast zajęcia praktyczne, byłam na dziennikarstwie, jak ktoś chciał skorzystać to mógł:) Teraz jest taka konkurencja w prywatnych szkołach że można wybierać i wybierać...liczy się chyba cena w stosunku do jakości!
    07.07.2012
  • zarzadzanie

    konczylam zarzadzanie w gwsh, moja mlodsza siostra poszla na gwsp-szkola goduli, ponoc lepsza atmosfera, bardziej przyjazni studentom, ja gwsh dobrze wspominam...poza kolejkami do dziekanatu....:)
    12.06.2012
  • zarządzanie!!!

    co polecacie, jelsi chodzi o kierunek zarzadzanie w prywatnych szkolach w Katowicach? Bo jest tego sporo, a zalezy mi na w miare przyzwoitej uczelni, patrze na Slaską, Korfantego, Gallusa, WSZOP i co jeszcze wchodzi w gre?
    27.04.2012
  • justa

    Wybrałam tą uczelnię zapoznając się z opiniami znajomych i również teraz mogę wyrazić pozytywną opinię na jej temat. Wiadomo nie jest idealna ale chyba zadna taka nie jest. To prawda jeśli chodzi o egzaminy to wcale nie jest tak łatwo, trzeba się przykladać i najlepiej uczyc na bierząco choć to dla niektórych wydaje sie nierealne;)
    17.04.2012
  • karmonia

    Prestiżowa uczelnia, wiele pozamiejscowych ośrodków dydaktycznych, bogata oferta praktyk i możliwość wyjechania na stypendium za granicę, niestety duża ilość studentów przekłada się na jakość obsługi studenta.
    29.03.2012
  • Werciak

    No ma tez minusy, nie skupiajcie się tylko na plusach;p Czasem na serio nie ma co robic i wieje nudą. Nie jest też łatwo zdać wszystkich egzaminów od razu, trzeba się czasem ostro pouczyc
    14.12.2011
  • xena

    ale jakieś słabsze punkty też chyba mają, co nie? nie ma uczelni idealnych, zawsze znajdzie się jakiś babol...
    12.12.2011
  • loo

    Wydział turystyki i promocji zdrowia to super sprawa. Ludzie są mega i mega imprezki się rozkręcają co sobote :D Bardzo dobra kadra i nauczają na wysokim poziomie. Dobrze, że jest czas na zabawe też więc wszystko jest tak jak być powinoo
    07.12.2011
  • karola

    Zgadzam się uczelnia bardzo dobra. Wszyscy ją zachwalają i mają racje. Od siebie dodam, że mimo, iż jets dobry poziom i wszystko bosko to nie ma sztywnej atmosfery. Bardzo dobra szkoła i super ludzie w niej! :)
    07.12.2011
  • inga21

    jedna z lepszych uczelni wyższych niepublicznych w Katowicach, ma swoją wypracowana dobrą opinię, pozytywny wizerunek u wladz miasta, firm lokalnych, w mediach, porzadne zaplecze w postaci budynkow, swietna kadra, duzo sie reklamuja, duzo sie dzieje na uczelni, slychac o nich w mieście
    05.12.2011