• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (72)
INV
odpowiedź dla x z dnia 21.04.2021
Nie ma problemu z rekrutacją. Studia są wymagające, ale kadra bardzo profesjonalna, cierpliwa, możliwość spotkań na konsultacjach. Jest czas, aby nadrobić ewentualne braki i rozwinąć skrzydła. Zajęcia praktyczne, ciekawe wydarzenia, spotkania, eventy. Warto!!
22.04.2021
21.04.2021
x
czy ciezko dostac sie na filologie angielska i czy studia sa bardzo wymagajace?
anonim
Uważam że wykładowcy tacy jak pani Urszula Supińska nie powinni uczyć na tej uczelni jej zachowanie na zajęciach online jak i stacjonarnych pozostawia sporo do życzenia . Poza tym wyjątkiem uczelnia posiada fajne zaplecze sportowe a mianowicie wspaniałą pływalnię jak i halę sportową ;)
13.04.2021
05.02.2021
INNY
Ta uczelnia to nieporozumienie, żeby coś załatwić trzeba się naprawdę sporo natrudzić... Pisanie pracy inżynierskiej, magisterskiej, czy wgl licencjatu mija się z celem, wykładowcy są starzy, bez perspektyw, zmęczeni, nic im się nie chce, wymagają naprawdę wiele, jeszcze dokładają materiału aby człowiek nie mógł się wyrobić w terminie pisania pracy.... Zamiast "pomagać" jak student ma jakiś problem z którym sobie nie może poradzić to "wszystko było na wykładach, nikt się nie uczy", ta uczelnia jest dla osób, które nerwy mają na wodzy i nie przeszkadzają im staruszki zajmujące stołki tylko po to aby coś robić, mimo że są na emeryturach wojskowych... Ta uczelnia potrzebuje trzęsienia ziemi, inaczej nie ma mowy o normalnym nauczaniu na poziomie... NAWET Wrocław wysyłając nam wykładowców nie wie że wgl ta uczelnia istnieje... na arenie międzynarodowej i międzyuczelnianej to jest NAJGORSZA uczelnia na świecie....
Zofia
Na uczelni panuje przyjazna atmosfera , wykładowcy wszyscy uprzejmi i chętni do pomocy , poziom nauczania dorównuje innym ośrodkom akademickim w całej Polsce .Kampus z basenem , piękne miejsce , wszędzie blisko. Polecam
05.02.2021
29.01.2021
Gron
Jeśli ktokolwiek i kiedykolwiek pomyśli o studiowaniu na KPSW w ETI to niech zrobi kilka kroków w tył, rozpędzi się i walnie głową w ściane. Jest to jedno wielkie nieporozumienie. Kadra to stare leśne dziadki - Zostało tu 3 wykładowców ze średnią wieku 74 lata, poziom zajęć leży i raczej już nigdy nie wstanie. Ta uczelnia to jeden wielki MEM. Jeśli ktoś by chciał szukać po niej pracy w zawodzie to polecam jakieś 400 km dalej albo za granicą gdzie nigdy o tym pośmiewisku nikt nie słyszał.
Kik
Do kak: możesz powiedzieć coś więcej? O jakie decyzje Ci chodzi?
22.12.2020
02.12.2020
kak
Uczelnia ma głęboko w poważaniu czas i zdanie studentów. W obecnych czasach podejmują zupełnie niekonsekwentne decyzje.
KPSW
odpowiedź dla Kasia z dnia 15.09.2020
Na rok akademicki 20/21 nabór na niestacjonarne studia z dietetyki nie jest prowadzony. Tylko stacjonarne, bezpłatne http://www.kpswjg.pl/pl/dietetyka
15.09.2020
15.09.2020
Kasia
Hej! Pomoże ktoś ? Gdzie znajdę info o opłatach za dietetykę niestacjonarne?
Puk Puk
Państwowe uczelnie w Polsce nie mają czesnego :-) LOL nie rozumiem ludzi którzy płacą za dzienne studia, a pod nosem mają Państwową Uczelnie, do tego z gwarantowanymi praktykami w jednym z kilku uzdrowisk w promieniu 80 km i praktycznie pewną pracę w zawodzie. Mało tego KPSW ma dostępny dla studentów basen, akademik za pół darmo, a wszystko w jednym miejscu, bez latania po Instytutach po całym mieście. Pracownie są urządzone identycznie jak gabinety, a wykładowcy pracują najczęściej w zawodzie np w Cieplicach.
06.07.2020
06.07.2020
Maciej
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 05.07.2020
Hej, czy warto! Sądzę, że Jelenia Góra to najlepsze miejsce do studiowania germanistyki. Miasto z niemiecką przeszłością i blisko granicy. W KPSW jest wielu specjalistów, którzy na obcują z żywym językiem. Półroczne praktyki pozwalają zaczepić się w jednej z wielu firm z kapitałem z Niemiec. Nie ma problemu z dostaniem się, a absolwenci z 2017 roku wg danych Rządowej Platformy ELA (Ekonomiczne Losy Absolwentów - dane z ZUS i US), zarabiają lepiej niż absolwenci z innych Uczelni w Polsce (2 miejsce w Polsce). Najlepiej sprawdzić sobie na stronie Uczelni, ilu przyjmie kandydatów.
Puk puk
Dopiero zaczynam szukać uczelni na kierunek fizjoterapii, ale nie mogę znaleźć informacji na temat opłat w Jeleniej Górze. Chodzi mi o wysokość czesnego, bo jak porównuję różne uczelnie to niektóre mają dosyć wysokie koszty. Byłabym wdzięczna za pomoc w tej kwestii
05.07.2020
05.07.2020
Wiktoria
Cześć! Chciałabym się dowiedzieć czy warto studiować germanistykę w Jeleniej Górze? Jakie opinie mają osoby, które studiują tam bądź studiowały :) czy ciężko się dostać? Czy dużo jest chętnych na ten kierunek? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Jurek
Filologia angielska cieszy się dużym powodzeniem co roku. Filologia germańska, już tak popularna nie jest. Szkoda, bo przemysł w Kotlinie Jeleniogórskiej i okolicach, opiera się w dużej mierze na firmach z kapitałem niemieckim. Praktyki w profilu biznesowym, można odbyć w kilku naprawdę dużych i bogatych przedsiębiorstwach, co może zaowocować angażem jeszcze podczas studiów. Widziałem informację, że w Rankingu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego najlepiej zarabiających absolwentów po studiach humanistycznych, germaniści z KPSW są na 4 miejscu w Polsce.
02.10.2019
01.10.2019
Ala
Czy kierunki filologiczne uruchamiane są co roku? Zdarza się, że nie ma chętnych?
TechnikFarmacji37lat
Wszystkich przyjmują na pielęgniarstwo? Ile osób było do tej pory na roku.
01.04.2019
05.03.2019
Andrzej
Bardzo odradzam kierunek "edukacja techniczno-informatyczna" w KPSW: obecnie jest on "na wymarciu", studiuje tylko jeden rocznik, a zajęcia prowadzone są w większości przez emerytowanych wojskowych bez odpowiedniego wykształcenia. A szkoda - kiedyś były tam porządne studia techniczne (jeszcze w Kolegium Karkonoskim), potem jednak władze pozbyły się najbardziej wartościowych wykładowców i teraz już nie ma (prawie) nic.
praktykant
Właśnie gruchnęła informacja, że za praktyki dostaje się pieniądze, na pielęgniarstwie dają 800 zł, a potem absolwentom, którzy podejmą prace w zawodzie dają 1000 zł miesięcznie dodatku. Jak ktoś ma jeszcze stypendium socjalne, dostaje do rączki 1200 zł co miesiąc. Nie słyszałem żeby gdzieś indziej płacili.
30.08.2018
24.07.2018
pielegniarka ania
Na pielęgniarstwie sporo nauki, sporo osób jest które biologii nie pisały na maturze. Każdy da radę jeśli tylko chce. Akademik w tym roku ma kosztować około 430zł za dwójkę- za jedynkę chyba około 600 ale trzeba dopytać. WARTO I POLECAM
kamilwalus
Cześć, skończyłem właśnie Fizjoterapię na KPSW- ocena? 9,8/10. Wykładowcy większości z AWF Wrocław, paru miejscowych. Największy plus tej uczelni- nie jest się studentem z numerkiem tylko studentem z imieniem, czyli jeśli masz pytanie to je otwarcie zadajesz, po zajęciach otwarci na pomoc. Spore możliwości jeśli chce się ktoś wybić. Polecam jako osoba która jeździła na konferencje naukowe, jako przewodniczący koła. Warto- warto i jeszcze raz warto
24.07.2018
30.05.2018
Magi
Wie ktoś jak jest na pielęgniarstwie? Jak ktoś nie mial biologii w technikum to da radę? A ceny akademika za miesiąc?
Dietetyka
Hej. Ciężko dostać się na dietetykę? Ile osób jest przyjmowanych na ten kierunek?
24.02.2018
08.12.2017
pamela
Hej. Czy podzieli się ktoś aktualnymi wrażeniami ze studiów na kierunku fizjoterapia? Warto, polecacie?
megg
megg, mógłbym prosić o kontakt? Biorę różne PWSZ pod uwagę więc cenne są wszystkie opinie.
13.06.2016
11.06.2016
markk
@natka, może moglibyśmy się skontaktować przez e-maila?
markk
Czy mógłby ktoś szerzej opisać swoje wrażenia odnośnie filologii angielskiej?
11.06.2016
07.06.2016
megg
Widzę sporo negatywnych opinii, ale nikt nie zauważył, że kpswjg dzieli się na dwa wydziały. A to trzeba podkreślić. Jeżeli chodzi o wydział humanistyczny to wiadomo, że będą czytać tam odtwarzać wiedzę z książek i tylko tyle. A są głąby, które nawet tego nie będą potrafić zrobić i narzekają. Natomiast wydzial techniczny to inna sprawa poziom jest wysoki. Trzeba się uczyć, bo wykładowcy wymagają od nas tak samo jak np. We Wrocławiu (w zasadzie większość wykładowców mamy z Wrocławia itd) więc jak czytam, czy słyszę ze kpsw to masakra to przyjdź i zdaj egzaminy z np. anatomii czy biochemii to wtedy się możesz wypowiedzieć. I widzę wypowiadają sie przyszli bezrobotni z UE i polibudy z jg. Oj przepraszam pracujecie na zleceniowkach w odzieżówkach. Bo myślą ze jak dostana papierek to juz sa inz. A tu lipa brak perspektyw taki jakby przerost formy nad treścią. Kpsw jest coraz lepsza uczelnią i coraz bardziej starają się o udogodnienia dla studentów. Kadra pomaga i ułatwia załatwianie spraw. Polecam kierunki na wydziale technicznym bo jeżeli sie nauczysz( a nie tylko uczęszczasz na zajęcia) to pracy jest pelno zarówno po fizjo. Pielegniarstwie, dietetyce, informatyce czy nawet wf :) uwierzcie naprawdę warto. Ps szlam do tej uczelni myśląc ze jest beznadziejna MYLIŁAM SIĘ. . PRZEKONAJ SIĘ I TY.
natka@
polecam wszystkim filologię angielską na tej uczelni, w mojej opinii był to świetny wybór gdyż ukończyłam liceum lingwistyczne i na tym kierunku rozwinęłam swoją widzę i przede wszystkim znajomość j. angielskiego, już po pierwszym semestrze na KPSW zaczęłam udzielać korepetycji co pozwoliło trochę się usamodzielnić ;)
03.05.2016
21.05.2015
Studentka
ja tak jestem zadowolona, nie ma napinki, poziom w sam raz, jak nie masz ambicji na naukowe, to z e spokojem dasz radę
KK
Koszty za wszystko ponosi student, praktyk zawodowych szkoła nie opłaca, student we własnym zakresie musi zapewnić sobie rękawiczki do pracy w szpitalu, które są podstawowym elementem higieny i ochrony naszej i pacjenta. Jeśli chodzi o załatwienie jakiejkolwiek sprawy w tej szkole jest problem. Niedoinformowanie, brak organizacji. Nie zostaliśmy poinstruowani o wypełnianiu dokumentów i dzienniczków, po zrobieniu wszystkiego 'na wyczucie' były problemy z zaliczeniem
12.05.2015
12.05.2015
Weri
ja tam nie narzekam, jestem zadowolona, podobają mi się studia i nie dziwię się że wykłądocom czasem ręce opadaj, bo studenci potrafią być beznadziejnie głupi !!!! soryy, ale jak patrzę i słucham niektórych, bo uważam, że studia nie powinny być dla wszystkich
mikuma
Tak się chwalą, tak promują, a rektora wybrać nie potrafią...Oczywiście o fiasku wyborów ani słowa na "oficjałce" KPSW
02.03.2015
03.01.2015
Germanistka
Skończyłam w tej szkole Germanistykę w 2007 roku. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że były to studia na naprawdę wysokim poziomie. Uczyli nas świetni wykładowcy, bardzo kompetentni i ciekawie prowadzący zajęcia (no może poza kilkoma wyjątkami ;). Bardzo przykro mi się zrobiło, gdyż zobaczyłam, jak teraz wyglądają te studia. Najlepsi wykładowcy odeszli, program woła o pomstę do nieba. Co to za kierunek - niemiecki od początku? Od tego są kursy językowe, a nie studia. Mam nadzieję, że coś się jeszcze zmieni w Kolegium na plus...
Ula
Skończyłam fizjoterapię już prawie 5 lat temu. Uczelnia ogólnie ok, wspominam bardzo miło. Ja uczyłam się sporo, ale miałam bardzo dobrą średnią. Niektórzy nie uczyli się w ogóle (i nic nie umieli...), ale jakoś skończyli. Zajęcia teoretyczne chyba tak jak wszędzie - czasami nudne, odklepane, czasami przyjemne. Zajęcia praktyczne - w zależności od wykładowców. Z niektórych da się coś wynieść, niektóre to niestety porażka (na placówkach często szybciej puszczają do domu, więc zdarzało się, że niektórych nie mieliśmy wcale...). Wykładowcy ogólnie pozytywni: jest kilku, którym naprawdę zależy na przekazaniu wiedzy (np. mgr Dorota Cichoń, dr Rafał Szafraniec). Wybierając ten kierunek trzeba mieć jednak świadomość, że po studiach tak naprawdę niewiele wie się o faktycznej pracy w tym zawodzie. Prawdziwa nauka zaczyna się dopiero po studiach :) Co do obsługi dziekanatu i działu praktyk, to ja nigdy nie narzekałam - ale też nie załatwiałam tam niczego "specjalnego". Tylko już po skończeniu studiów mojemu rocznikowi wydali błędne suplementy, przez co miałam problemy przy rekrutacji na studia mgr UM we Wrocławiu.
19.10.2014
11.09.2014
WERA
Na uczelni panuje świetny klimat, który stwarzają wykładowcy wszyscy uprzejmi i chętni do pomocy (w razie potrzeby), poziom nauczania dorównuje innym ośrodkom akademickim w całej Polsce wiadomo wszędzie się trzeba uczyć.
zzz
Realizuję na tej uczelni studia podyplomowe (kierunek pedagogiczny), posiadam tytuł magistra zdobyty na Uniwersytecie Wrocławskim. Powiem wprost - poziom zajęć na dawnym Kolegium Karkonoskim jest żenująco niski. Wiele zajęć polega na tym, że co najmniej połowę czasu przeznaczonego na dany przedmiot zajmuje czytanie prac napisanych przez studentów. Czytanie, nie prezentacja, opowiedzenie itp. Strata czasu. Wykładowcy (może z jednym wyjątkiem) o praktycznych aspektach pracy mają bardzo nikłe pojęcie. Nie znają aktualnych przepisów dotyczących nauczanych obszarów. Niektórzy posiłkują się foliogramami chyba sprzed nastu lat. Na przedmiotach kierunkowych - czysta teoria (tzn. "podział xxx wg prof. XY", "rodzaje xxx wg YZ" itd.), odniesienia do aspektów praktycznych praktycznie brak. Zaliczenia wg widzimisię prowadzących - tzn. lubię cię =5; nie pamiętam cię/nie zrobiłeś dobrego wrażenia = 4. Faktyczny poziom wiedzy i umiejętności nie ma żadnego znaczenia. Parę lat temu realizowałem podyplomowe studia w Wyższej Szkole Bankowej we Wrocławiu. Tam również nie wymagano, by dużo się uczyć, ale zajęcia prowadzili w większości praktycy, były zazwyczaj ciekawe, prowadzący byli przygotowani, mieli aktualną wiedzę. Do tego zachęcano do dzielenia się swoją praktyką, dzięki czemu wymiana informacji między uczestnikami studiów była dość duża. Na KK wyraźnie tego brakuje - każdy na studiach podyplomowych jest traktowany jak świeżo upieczony maturzysta (tzn. "co wy możecie wiedzieć, ja wiem lepiej, bo w książce napisano tak i tak"). Nikomu nie polecam, a wręcz odradzam.
08.02.2014
09.01.2014
Angela
Uczelnia całkiem spoko, zależy czy komuś zależy na nauce... ja tam nie mam na co narzekać, fajne przedmioty, dużo informacji i dobre praktyki. No i basen, z sauną :) rewelacja.
student2
porażka masowa produkcja bezrobotnych
06.11.2013
11.09.2013
Lala
Pradukcja bezrobotnych. Dział Praktyk to jakieś kompletne nieporozumienie. Aż dziw bierze że ktoś nie zrobi z tą panią porządku. Część mgr wykładających to kompletne nieuki, klepią z książki wiedzę sprzed kilku lat. Zajęcia z nimi sa kompletnie nieciekawe niestety...
wf
Cześć jak wyglądają studia na wychowaniu fizycznym?? fajne mają zapleczy czy w jakiś barakach przeprowadzane są ćwiczenia?? jaki poziom nauczania? i jakie są dostępne specjalizację na tym kierunku. Dzięki z góry za pomoc pozdrawiam
27.06.2013
27.05.2013
dziennikarstwo
fajna stronkę mają, to duzy plus, bo ładnie to wyglada, jakbyscie podpowiedzieli, jak jest na dziennikarstwie i komunikacji spolecznej, co??? tez tak ladnie, jak na reklamie czy w realu slabiej? czego sie spodziewac na pierwszym roku? poziom wysoki i orka maksymalna, czy raczej spokojnie i bez fajerwerkow? dzieki z gory, kaska
dziennikarstwo
fajna stronkę mają, to duzy plus, bo ładnie to wyglada, jakbyscie podpowiedzieli, jak jest na dziennikarstwie i komunikacji spolecznej, co??? tez tak ladnie, jak na reklamie czy w realu slabiej? czego sie spodziewac na pierwszym roku? poziom wysoki i orka maksymalna, czy raczej spokojnie i bez fajerwerkow? dzieki z gory, kaska
27.05.2013
26.04.2013
fizjopiguła
Bardzo fajna uczelnia. Studiuję jednocześnie dwa kierunki - pielęgniarstwo i fizjoterapię. Uważam, że szkoła jest ogarnięta. Owszem, trzeba się sporo uczyć, ale kadra dydaktyczna jest świetna. Ludzie są życzliwi, chętnie pomogą, super tłumaczą. Szczególnie pani dziekan i pani Dorotka z fizjo są super. Kapitalny jest kampus uczelni. Mamy własny basen, saunę, debeściarską halę sportową. Pracownie są dobrze wyposażone, zarówno te do fizjo, jak i pielęgniarskie. Działam w kole naukowym i mimo, że mam sporo zajęć, daję radę. Po pielęgniarstwie mam perspektywy pracy. Po fizjo też, ale tutaj to już każdy musi sam znaleźć własną ścieżkę kariery. Znajomi byli na Erasmusie w Turcji, inni w Szkocji, Czechach i wielu innych miejscach. Współpraca zagraniczna jest spoko. Akademik jest trochę przydrogi, ale można wyżyć. jak ktoś mówi, że jest luzacko, albo jest kiepski poziom, to z reguły są to ci, co wylecieli, bo nie dali rady.
student
akademik 360zł/m. (jeden z droższych w tym kraju) a w tym wliczona cena internetu, który jest tragiczny o ile w ogóle jest czasami zdarza się, że nie ma tydzień z rzędu i nikt nic z tym nie robi
14.03.2013
13.03.2013
krzysztof
Uczelnia jest bardzo przyjemna, fajne wykłady, da się przeżyć :D nie mam się do czego przyczepić w tej szkole, no może jedynie do obsługi w dziekanacie :D
Babi
A jak się studiuje na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna? Jaka w ogóle jest Karkonoska Państwowa Szkoła Wyższa w Jeleniej Górze? Warto udać się tu na studia? Bo samo miasto mi się bardzo podoba , a co z uczelnia?
12.02.2013
12.02.2013
groszek
mnie się podoba, jest ok
Administrator
komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
30.01.2013
08.12.2012
quasiq
Skończyłem fizjoterapię na KK. Dopiero kończąc szkołę zorientowałem się jak mało umiem. Prawda jest taka, że na zajęciach na placówkach jest zwykła olewka. Wysyła się studentów do pacjentów i nikt nawet nie patrzy co robią. Zaliczenie za obecność. A żeby jeszcze coś przekazać... na szczęście jak ma się wystarczająco dużo samozaparcia to można samemu nadrabiać zaległości z wiedzy teoretycznej.
Laura
Też myślałam, żeby studiować anglistykę w Karkonoskiej Państwowej Szkole Wyższej w Jeleniej Górze. Nigdzie nie jest napisane, że ten kierunek połączony jest z pedagogiką. To mi się nie podoba. Dobrze, że się dowiedziałam, mogę jeszcze zrezygnować i wybrać inną uczelnię, gdzie są jasne zasady...
05.12.2012
19.11.2012
wowow
jestem na 3 roku anglistyki, i w sumie to srednio mi sie podoba. Tzn... o wielu rzeczach czlowiek sie dowiaduje jak juz jest za pozno. nie wiedzialem, ze to jest polaczona anglistyka z pedagogika. Jak bym wiedzial to bym tu nie poszedl. mecza bzdurami z pedagogiki a angielskiego w ogole prawie nie ucza. karda angielskiego srednia. juz pedagodzy lepsi. akademik cholernie drogi, ale za to wyremontowany - sie chwali. a baby z dziekanatu - wredne jak wszedzie indziej... ludzie z roku sa spoko
ozon
Fajna uczelnia i nawet jakieś stanowiska pracy dla absolwentów starają się pozałatwiać - to się ceni. Biuro karier zazwyczaj to jednak mit i pic na wodę.
28.10.2012
10.10.2012
wychowanie fizyczne
mnie interesuje wychowanie fizyczne, ale zaocznie, chcialbym wiedziec, na ile luzne sa to studia, w sensie, czy trzeba duzo pracowac w domu samemu, wiem, ze zajecia to nie wszystko, chc niektorym sie wydaje ze wychowaniu fizycznym to przyjemne cwieczenia i zero nauki, wiec ze to nieprawda, ale zastanawiam sie nad tym kierunkiem i jednoczesnie praca, dajecie sobie rade?
ania
czym się rózni zwykłe pielęgniarstwo od pielęgniarstwa "pomostowego" ?
09.08.2012
09.08.2012
KPSW
W razie pytań i wątpliwości najlepiej skontaktować się z Uczelnią. Nasi pracownicy chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania. Pozdrawiam
andrzej
na stronie mają napisane, że są przyjaźni osobom niepełnosprawnym. czy ktoś mógłby opisać jak wygląda ta pomoc? mamy jakieś specjalne akademiki z windą czy coś takiego? no i jak ta rehabilitacja, płaci się jakaś dodatkową kasę za to?
15.07.2012
09.07.2012
ola
Musiałam zostać w jeleniej na studiach, wybrałam tą uczelnię. Na początku nie byłam przekonana, jednak teraz zupełnie nie żałuję. Poszłam na fizjoterapię, kadra wymagająca ale bardzo w porządku. Nie mam na co narzekać, można się tu dużo nauczyć, szczególnie na praktykach.
akademik
mam pytanie o akademiki. Jestem prawie pewna, że na studia się dostanę. A jak to wygląda z akademikami? Mój dochod nie przekroczy 1000zł i mieszkam około 70 km od uczelni. I czy za tą kasę którą zapłacę za akademik nie dam rady wynająć pokoju w mieszkaniu?
06.07.2012
30.04.2012
nie nie ?
Nie wydaje mi się, żeby ta szkoła była odpowiednia dla mnie. Niemniej opinia o tej uczelni chodzi raczej dobra w mieście, więc można spróbować.
uka
Najlepiej ! Miałem opory przed tym, żeby iść na studia, alternatywą było coś w moim mieście no i nie narzekam, a nawet sobie chwalę, naprawdę fajnie tutaj, warto czasami się douczyć
01.04.2012
30.03.2012
anwufu
Na wfie nie narzekam, naprawdę spoko. Zajęcia, ludzie, wykładowcy - wszystko ok, przekazują co trzeba
kozar
szkoła dobrze wyposażona i ogarnięta że tak powiem. Je nie narzekam. Jestem na zarządzaniu i inżynierii produkcji. Ciężko było z matą i fizą, ale to w sumie podstawowe przedmioty na tym kierunku więc trzeba je dobrze opanować. Czasami zdarzają się jakieś wpadki organizacyjne, ale to chyba jak wszedzie.
21.03.2012
20.03.2012
możliwości
Jedna z pierwszych ośmiu wyższych szkół zawodowych - jak wiadomo, na celu było i jest dokształcanie, podnoszenie kwalifikacji etc. Wszystkie założenia spełnia na 4 z plusem, bo zawsze mogłoby być lepiej. Karkonosze to dobry region na tego typu szkołę, która otworzyła nam wiele możłiwości.
Olena
PWSZ to bardzo dobry krok w stronę dokształcania ludzi. Karkonoską polecam jak najbardziej, zwłaszcza pedagogikę. Jest fajnie, ludzie mili i ciekawi, większość z powołania, także zapraszam !
10.03.2012
24.02.2012
stasia
Polecam pedagogikę opiekuńczą i resocjalizacyjną. Naprawdę warto, duża ilość doszkoleń, wszystko fajnie. Wszyscy z jeleniej - nie ma na co czekać. Przepraszam za poprzednie posty - coś nie grało chyba
stasia
pedagogika specjalność: pedagogika opiekuńcza i resocjalizacyjna
24.02.2012
24.02.2012
stasia
pedagogika specjalność: pedagogika opiekuńcza i resocjalizacyjna
Monika19
interesuje mnie fizjoterapia na tej uczelni, poprosze o wypowiedz osoby, ktore juz studiuja i moglyby mi podpowiedziec, czego mozna sie spodziewac na pierwszym roku, chcialabym tez wiedziec, w jakich warunkach odbywaja sie zajecia, jak wygladaja sale do zajec praktycznych, i gdzie przewidziane sa praktyki?
16.02.2012
17.01.2012
Sanki
Jakie balety bedą niedługo? Karnawał jest i szukam czegoś jakas zabawa, bal coś ciekawego. Jak ktoś coś wie to prosze o informacje
Kozyra
Praktyki są z tego wszystkiego najlepsze. Ogolnie reso to fajny kierunek i o dziwo co słysze to fajni ludzie się na niego wybierają
13.01.2012
11.12.2011
reso
Studiuje resocjalizacje, jest dobrze. Tylko na praktyki trzeba się mocno psychicznie przygotować.
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu