Ocena uczelni


Komentarze (60)


  • Kamila_pedagogika

    Przez ostatnie 2-3 lata uczelnia poszła do przodu o naprawdę krok milowy... najnowszy ranking Perspektyw to nie ściema, kadra jeszcze lepsza, dużo dodatkowych praktycznych zajęć, sama po licencjacie na UMK przyszłam tu na magisterke i... niebo niebo niebo lepiej. polecam każdemu szczerze
    7/31/18
  • Maryla

    Uczelnia godna polecenia. Indywidualne podejście do studenta, domowa , przyjazna atmosfera. Zaletą jest też dogodna lokalizacja w samym centru miasta. Ceny przystępne
    11/29/17
  • kierunki ???

    Nie zgadzają i się kierunki studiów. Na wykazie jest psychologia, na stronie KJTSW nie widzę. W ogól na tej stronie nie ma wykazu tylko jakieś OBSZARY. Czy te pozycje pod obszrami to są kierunki? czy specjalności? Gdzie w Toruniu polecacie iść na psychologię???
    7/26/17
  • Adam_Regulski

    Uczelnia naprawdę podniosła w ostatnich latach poziom, wśród wykładowców zdecydowanie praktycy aniżeli teoretycy dzięki czemu o wiele łatwiej wchodzi cała wiedza. Do tego dziekanaty chodzą jak szwajcarskie zegarki - nie ma kolejek, naprawdę każdy problem jest załatwiany od razu na miejscu. Polecam 100%
    7/26/17
  • Strotar

    Uczelnia wystarczająca dla kandydatów ambitnych. Wykładowcy zapewniają indywidualne podejście do studenta. Jeżeli chcesz się uczyć, to tu znajdziesz swoje miejsce. POLECAM!
    3/20/17
  • Mgr

    Witam, Czy jest tu ktoś kto studiuje (bądź studiował) w zindywidualizowany trybie? Głównie chodzi mi o studia mgr administracyjno- ekonomiczne. Jeżeli tak to jak wyglądało to w praktyce? Czy dostawaliście jakieś konkretne materiały czy większość musieliście zdobywać na własna rękę?
    10/4/16
  • Paulina

    Jest tu może ktoś kto studiował na tej uczelni pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolną magisterke? Warto?
    6/18/16
  • Paulina

    Wybiera się ktoś może na magisterkę z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej w tym roku?
    6/18/16
  • ciekawa

    O to fajnie ja tez się wybieram na mgr z administracji ;) tylko że w Koninie ale moja uczelnia ma współpracować z tą uczelnią i od października ma powstać wydział zamiejscowy w koninie .. mają być nawet jakieś spotkania integracyjne ze studentami obu uczelni coś w tym stylu ;)
    5/31/16
  • Szymon

    Bardzo przyjazna kadra no i państwo w dziekanacie przemili! Studiowałem administrację 1st i na pewno będę tu kontynuować studia mgr. :)
    5/30/16
  • ciekawa

    A jak wygląda sprawa z czesnym ( chodzi mi o administrację mgr) i innymi opłatami bo na stronie internetowej nic nie znalazłam....
    5/28/16
  • swti

    a co to właściwie jest to businness management? jakie sa tam przedmioty? co można po tym robić?
    5/3/16
  • ola

    Na stronie uczelni widzę wiele nowości. Czy wybiera się ktoś z Was na Business management?
    4/20/16
  • Struś

    Polecam uczelnie dla wszystkich, szczególnie dla pracujących bo sam takim własnie słuchaczem jestem. Nie jest to moja pierwsza uczelnia w życiu, wiec stwierdzam na podstawie porównania, że warto TU studiować.
    4/13/16
  • kierunki - wykaz - psychologia

    Na stronie uczelni nie widzę kierunku psychologia, ale na kierunku pedagogika jest do wyboru wiele specjalności w pewnym sensie związanych również z psychologią. Warto przejrzeć je, może coś Cię zainteresuje :)
    3/30/16
  • podyplomówki

    możecie coś więcej napisać jeszcze o studiach podyplomowych, wiem że był wątek pedagogicznych podyplomówek, ale dosc zdawkowo, a przydałoby się rozwinąć ten wątek, kto prowadzi te studia i jak wygląda organizacja studiów? czy jest jakis śródroczny test lub egzamin? jak wygląda zaliczenie na koniec studiów? czy polecacie studia w tej szkole czy może w inej uczelni? z góry dziękuję za info, Alicja
    1/11/16
  • kierunki - wykaz - psychologia

    jak klikam na kierunki tutaj, to wyskakuje mi dużo propozycji studiów, między innymi psychologia, ale jak już jestem na stronie uczelni - to psychologii nie ma? to jest ta psychologia w KOlegium Jagiellońskim czy nie ma?
    1/3/16
  • jacek

    Super szkoła, przyjazne dziekanaty, w porządku wykładowcy. Nie jest łatwo, ale jeżeli potrzeba pomocy to zawsze można się dogadać, dopytać o wiele spraw. Polecam ;)
    11/5/15
  • a ..nitak

    Widzę, że kolega poniżej albo nigdy nie był na zajęciach w tej uczelni albo ma wszystko głęboko gdzieś skoro twierdzi, że wystarczy się tu tylko pojawić raz i podczas sesji.... dobre żarty, jakoś ja mam zupełnie inne odczucia. Po za tym skoro idziesz na studia i poświęcasz im 2 czy 3 lata to chyba warto się trochę postarać i z dobrym wynikiem je ukończyć??
    10/25/15
  • ewa

    socjoterapia i edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna naprawdę polecam z doświadczenia. Do pracy idealne przygotowanie jeżeli ktoś w tym kierunku czegoś szuka.
    8/20/15
  • mak

    JEstem absolwentem pedagogiki na tej uczelni i muszę przyznać, że naprawdę warto. Wykładowcy są do dogadania, dziekanat nie to co na państwowych uczelniach, że byleby się pozbyć studenta, tylko pomaga gdy potrzeba. Polecam tym którzy faktycznie chcą mieć ukończone studia na poziomie i jednocześnie muszą pracować
    8/18/15
  • anka18031

    Co sądzicie o studiach podyplomowych z pedagogiki (socjoterapia i studium pomocy psychologicznej) na kolegium?
    5/8/15
  • michalina

    informatyka? jak najbardziej! mój kolega jest na 2 roku i dostał się na jakiś miesięczny staż i zgarnął za to.... 3 tysiące! branża IT coraz bardziej sie rozwija, zapotrzebowanie na specjalistów rośnie także taki kierunek to świetna inwestycja w przyszłość !!
    3/10/15
  • gabii999

    co sądzicie o informatyce w tej szkole? warto?
    1/11/15
  • kasia

    hi hi hi no tak, znam takich którzy przyjeżdżali tylko na studia i imprezki, ale mieli dużo więcej problemów niż ja..
    8/25/14
  • Greg

    super szkoła, nie musisz nic robić nie musisz chodzić na zajęcia raz w semestrze jedziesz do Rzeszowa albo gdzieś tam na imprezkę i semestr zaliczony, kilka takich imprezek i dyplom w kieszeni, jaki tylko zechcesz mgr, dr albo lek.
    8/11/14
  • pozdro 600

    Ale jeśli jestem zainteresowany administracja to wszystko jest ok? No super, w dzisiejszych czasach nawet uczelnie chcą pozyskać nieuczciwe studentów...
    8/4/14
  • solar

    uwaga to szkoła ściema, nie maja uprawnień na prowadzenie zajęć w Toruniu, tutaj jest tylko rekrutacja a odbywają się maja tylko kierunki administracja, bezpieczeństwo, pedagogika i stosunki międzynarodowe tutaj można sprawdzić https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/kierunki/studia?execution=e1s1 nie dajcie się oszukać
    7/3/14
  • Jerry

    Mógłby mi ktoś powiedzieć coś o informatyce zaocznej na tej uczelni? Jaki poziom, czego dokładnie uczą i jak wygląda poziom matematyki i innych przedmiotów. Pozdrawiam.
    4/9/14
  • dove

    mnie się podoba, nie mam żadnych uwag, zajęcia zgodnie z planem, raz wypadły, info podane, kulturka, ludzie fajni, a co do poziomu, to nie dogodzisz wszystkim, dla jednych jest dobrze, jak jest trudno i wymagaja, inni by chcieli bez meczenia się pozaliczac przedmioty, rczej nerwicy sie nie nabawicie, cha, cha
    4/9/14
  • sabina

    Polecam zdrowie publiczne na TSW, bardzo rzetelnie prowadzone zajęcia, ciekawy materiał, ja nie miałam problemu z nauką i sesja poszła jak po maśle ;)
    4/1/14
  • nnn

    zgadzam się z Krissem, całkiem niskie czesne podłóg niektórych uczelni, wymagania wykładowców współmierne do naszych możliwości czasowych, atmosfera spoko, polecam ;)
    12/2/13
  • arek

    ale jeśli można dostać 3 bez wysiłku to po co zarywać noce na 4? Prawda jest taka, że ludzie od zawsze wolą iść na łatwiznę...
    12/2/13
  • kriss1992

    Kadra profesjonalna, ciekawe wyklady, niskie czesne. Studiuje administracje licencjat, magisterke bede robil na UMK. Zadne studia nas nie naucza, jezeli sami nie bedziemy pracowac!
    10/8/13
  • lekarz internetowy

    najpierw proponowałabym zainteresować się ofertą a później krytykować ... Nie widziałam w ofercie kierunku edukacja. Pracuję w tyg i czasami w weekendy a zarządzanie przez distance learning okazuje się idealna opcją dla mnie. Prawda jest taka że czy przez internet czy na studiach dziennych jak Sam się nie weźmiesz za siebie to niczego się nie nauczysz, a ja egzaminach i tak musisz się pokazać Stwierdzam to po 5letnich studiach dziennych
    8/19/13
  • kolejka do lekarza po edukacji zdalnej

    Przecież to jedna wielka ściema, chodzi o kasę wiedzą studenta nikt się nie interesuje. Lekarz, inżynier po edukacji przez internet to będą wysokiej klasy specjaliści, najlepiej żeby na tabliczkach sobie napisali, że są wyedukowani przez internet.
    8/3/13
  • Jacek M

    Witam, studiuje właśnie skończyłem magisterke(obroniłem) na kierunku stosunki międzynarodowe. Nikt nie mówi, że to nowa szkoła, jest to dawna Toruńska Szkoła Wyższa, która po prostu zmieniła nazwę na 10lecie, planuję teraz studia w formule distance learning, wydaje mi sie to dobre poniewaz pracuje i bede jechal tylko raz w semestrze na zjazd wg mnie jest to ulatwienie, ale oczywiscie moga byc tez inne opinie co do tego
    7/27/13
  • @uwaga ta nowa szkoła to ściema

    Uczelnia istnieje ponad 10 lat i wypuściła już sporą rzeszę absolwentów.
    7/24/13
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    7/21/13
  • kaśka

    z toruńskich szkół ta jest w porządku, nie wiem, jak jest na stosunkach miedzynarodowych, to by musial napisac ktos, kto studiuje ten kierunek, zna wykladowcow, wie, jaki jest poziom, co na egzaminach, itd. ale ogolna opinia o szkole jest w porzadku, bo sie staraja i to widzac
    7/16/13
  • stosunki międzynarodowe w Toruniu

    gdzie w Toruniu najlepiej iść na stosunki międzynarodowe??? jak to wyglada w TSW? polecacie czy omijać lukiem?
    6/24/13
  • KJT

    Uczelnia zmieniła nazwę z Toruńskiej Szkoły Wyższej na Kolegium Jagiellońskie- Toruńska Szkoła Wyższa. Związane jest to ze zmianami prowadzonymi na uczelni, jej prężnym rozwojem. Więcej informacji "dlaczego taka nazwa?" znajdą Państwo na stronie www.kjt.edu.pl Dodatkowo w tym roku planuje otworzyć przy współpracy z Uczelniami FUTURUS wiele nowych kierunków. Zapraszam!
    6/12/13
  • ????

    co to znaczy Kollegium Jagiellońskie? tak jest w nazwie uczelni, na ich stronie głownej, o co chodzi? oni sie polaczyli z jakas uczelnia? chetnie tez sie dowiem wiecej, na temat tego, jak sie studiuje w TSW na stosunkach miedzynarodowych?
    6/10/13
  • Katarzyna W

    Po 3 letnich studiach bez problemu dostałam podwyżkę w pracy. Dosyć zadawalająca oferta studiów oraz dobra atmosfera :). Na pewno widać, że wszystko tu idzie do przodu.
    5/28/13
  • Aleksander

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
    4/29/13
  • cigger

    nowa strona internetowa uczelni :) : www.kj.edu.pl Na tą stronę chyba nie można powiedzieć złego słowa!
    3/18/13
  • Kamil

    Jestem obecnie studentem administracji w TSW. Jeszcze nie było nic na co można by narzekać. Wykłady są zawsze ciekawe, przez dobór odpowiednio wykwalifikowanej kadry. Moje zdanie jest na plus. polecam :)
    3/18/13
  • ???

    za szybko mi sie zapisalo, czy ktos juz u nich jest na studiach darmowych? jak to wyglada i czy rozni sie czyms od studiow na uczelni panstwowej? przez cale 3 lata nie ma oplat, czy jakies ukryte, ze moze tylko pierwszy semestr albo rok?
    2/12/13
  • maja niby studia za darmoche

    napisali na swojej stronie: Z przyjemnością informujemy, że w roku akademickim 2012/2013 Toruńska Szkoła Wyższa przygotowała dla Państwa bezpłatne studia stacjonarne I stopnia na kierunkach BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE, PEDAGOGIKA I STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona. Wpisowe 300 PLN
    2/12/13
  • nerwowa

    może tak założyć konta dla studentów ,a nie każdy może przeczytać co chce . Nawet w bankowej nikt pośredni nie ma dostępu do planu zajęć danego kierunku, a w TSW wszyscy mają dostęp. To mi się bardzo nie podpba
    12/12/12
  • małpa

    Tylko cztery kierunki do wyboru na studiach licencjackich ? Nie zadowala mnie to zbytnio. Co to jest w ogóle za uczelnia? Warta polecenia? Czy ktoś, kto tam studiuje mógłby odpowiedzieć? Jeśli studia w Toruniu to właśnie tam ??
    11/21/12
  • nice

    ktora szkola w Toruniu z prywatnych jest najwieksza? gdzie jest najwiecej studentow? jelsi mysle o kierunku stosunki miedzynarodowe, to co polecacie? gdzie w toruniu?
    10/9/12
  • ewlira

    nie ma sie co czepiac strony, jest normalna, moze nie powala animacjami, ale jest co trzeba, ja bym sie dowiedziala czegos ale o podyplomowkach, ktos u nich robil i moze cos wiecej od sebie napisac, jak to wyglada?
    10/5/12
  • administracja

    interesuje mnie kierunek administracja w Toruniu, czy TSW jest dobrym pomyslem??? kto studiuje u nich administracje i moze napisac cos wiecej na temat studiow i uczelni?
    7/29/12
  • V masz racje

    ta strona rzeczywiscie dziwnie wyglada, az sie sama dziwie, no bo przeciez ta uczelnia prywatna raczej nie odwala takiej chały, nie wiem o co chodzi, moze robia nowa, ale to powinni dac info na glownej
    1/22/12
  • V

    Strona w przebudowie, niczego nie można się dowiedzieć... Są na Fejsie? może tam podpytamy się ludzi...
    1/18/12
  • Biki

    Koszmarna strone internetowa ma ta uczelnia. Co z tego, ze planuja psychologie, ktora mnie interesuje. Jak widze taka witryne,to zastanawiam sie, czy na takim samym poziomie beda zajecia w tej uczelni.
    5/29/11
  • małgosia

    zawsze chciałam pracować z dziećmi, pomagać im i ich rodzicom, zastanawiam się nad Socjoterapią, jakie opinie ma ten kierunek?
    5/24/11
  • michał

    jestem studentem 1 roku na wydziale administracji, zajęcia prowadzone w językach obcych, profesjonalna karda oraz dobrze wyposażony budynek w centrum miasta to główne atuty tej szkoły
    5/22/11
  • adam

    zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na stosunkach zagranicznych, ale nie wiem, czy będę miał problemy z pracą w przyszłości? chciałbym pracować w jakiejś dużej firmie.
    5/22/11