Opinie o Uczelni Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie (MUM d. WSM Warszawa)

Komentarze (78)

  • Choko Spoko Euro Koko

    Ciekawi mnie skąd te pozytywy . Chyba ktoś dorabia po godzinach. Budynek niestety nie remontowany od wieków - remont dawno już by się przydał. Kadra zmienia się jak w kalejdoskopie (ale w większości jest przyjazna studentowi choć nie wszyscy). Zarząd idzie tak "na rękę" studentowi ze szkoda gadać ."Zaoczne" pielęgniarstwo z zajęciami co dwa tygodnie to tylko na" papierze" bo zajęć jest tyle że niektórzy rezygnują z pracy -poza praktycznie wszystkimi( nie nie co dwa tygodnie tylko co tydzień!) sobotami i niedzielkami rezerwujcie sobie jeszcze co najmniej 2-3 dni w tyg. na zajęcia praktyczne. Najśmieszniejsze ze wg komentarzy niektórzy już skończyli pielęgniarstwo a nabór jest dopiero od niedawna - gratulacje :-)
    14.12.2018
  • Koko637

    Szkoła jeśli chodzi o sam budynek nie powala i jakiś remont by się przydał, ale wszystko inne jest ok - od wykładowców, po sprzęt i kwestie informacyjne.
    25.11.2018
  • gdzie techniki dentystyczne w Warszawie?

    Wiem, że MUM nie ma tego kierunku, ale może słyszeliście, że planują otworzyć? - chodzi mi o techniki dentystyczne. Gdzie najlepiej szukać w Warszawie? Co polecacie?
    03.10.2018
  • Renata Rucińska

    Pielęgniarstwo
    25.09.2018
  • Patka

    kto na I rok fizjo stacjonarne ? zapraszać https://www.facebook.com/patrycja.koprowska.16
    25.09.2018
  • mariooo

    wie ktos czy przepisuja oceny np z ratownictwa na pielegniarstwie?
    17.09.2018
  • Ola

    Hejka, jest tu ktoś kto zapisał się na Fizjoterapię Stacjonarną ?
    11.09.2018
  • Jula

    Powstała grupa 2018-2021 na kierunku pielęgniarstwo, także można się dodawać ☺️ https://m.facebook.com/groups/2228765054026928
    10.09.2018
  • Patrycja95

    Jula napisz do mnie na maila patrycjagorka2@gmail.com
    10.09.2018
  • Jolanta

    Planuje studia podyplomowe z zakresu prawa medycznego. Widzę coś podobnego w Mazowieckiej Uczelni Medycznej (Zarządzanie Prawe Medycznym), której nie znam w ogóle jako szkoły, widać na stronie że zmieniali nazwę. Czy możecie się podzielić opiniami o tej Uczelni? Czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe i ma wyrobione zdanie na temat tego, czy warto się z nimi wiązać umową?
    09.09.2018
  • Arusia

    Czego możemy się spodziewać na pierwszym roku fizjoterapii? Jak dużo będzie zajeć medycznych, anatomii, przedmiotów sprawiających kłopot? Na co się przygotować? Na jakich wykładowców uważać? Poratujcie dobrym słowem i wskazówkami, pliiizz.
    03.09.2018
  • Pacia

    Czy jest może jakaś grupa ludzi pielęgniarstwo zaocznie 2018-2021
    29.08.2018
  • xkryskia

    helo, helo! Ktoś zapisaal sie na fizjoterapię na II stopnia?? :)
    20.08.2018
  • dssdds

    Hej hej jeśli mógłby mi ktoś udzielić kilka krótkich informacji o kierunku fizjoterapia to byłbym wdzięczny . dawid.piwnski@op.pl
    13.07.2018
  • Lukasz08

    Dokumenty na pielegniarstwo zlożone i coś mi się wydaję że będę mesknim rodzynkiem w grupie. Ogolnie słyszalem dobre opinie o uczelni. Fajne podejscie z tym kierunkiem dla osób pracujących :) Do zobaczenia końcem września :)
    07.07.2018
  • Kaaasia

    Oooo to witaj w klubie! Papiery złożone, więc wyglada na to, że będziemy razem na roku :p Ja niestety nie miałam możliwości podpytania się kogoś kto tam studiował pielęgniarstwo, więc poszłam troszkę w ciemno :D
    02.07.2018
  • Majka

    Kassia ja wybieram się na piuelęgniarstwo w pazdzierniku. Przewertowałam kilka ofert różnych uczelni i uważam, ze MUM będzie najlepszy :) Moja koleżanka jest po pielęgniastwie tam i bardzo sobie chwaliła :)
    17.06.2018
  • Mlooooda

    Czy ta szkoła zmieniała nazwę??? Tak mi się wydaje, że to dawna Mazowiecka Szkoła Wyższa? Pewnie dlatego, że mają teraz kierunki medyczne, bo fizjoterapia i pielęgniarstwo. Jakieś opinie?
    28.05.2018
  • Kaaasia

    Hej, wybiera się ktoś a pielęgniarstwo zaocznie od października? :)
    28.05.2018
  • Ula Benc

    Czytałam na fanpage na fb, że MUM planuje otworzyć dietetykę ale to w przyszłym roku dopiero. Fajny pomysł bo sama poważnie się nad tym zastanawiam. Teraz studiuję tu fizjoterapię, został jeszcze rok więc jeśli udałoby się z tą dietetyką może zostałabym na kolejne 3 lata :)
    24.05.2018
  • Iza

    Halo Mazowiecka Uczelnia Medyczna! Otwieracie dietetykę? Jestem w 2 liceum i szukam dla siebie drogi. Pomyślałam o dietetyce, jeśli otworzycie, złożę do Was dokumenty.
    20.05.2018
  • joe

    cześć, zastanawiam się nad podjęciem nauki na kierunku fizjoterapia od przyszłego roku, czy ktoś z obecnych studentów / absolwentów mógłby powiedzieć mi pare słów na temat tego kierunku na tej uczelni? mój adres e-mail: oneblinkgames@gmail.com z góry dzięki :)
    23.04.2018
  • Gosc

    Jest na tej uczelni pielęgniarstwo niestacjonarne?
    02.04.2018
  • Gosc

    ja jestem teraz w klasie maturalnej i studia na Mazowieckiej Uczelni Medycznej to jeden z moich wyborów. Pielęgniarstwo, albo jeżeli otworzą, to położnictwo. Ktoś z Was się wybiera?
    27.02.2018
  • K

    Hej ja sie wybieram na semestr letni. Czekam na informacje czy ruszy kierunek. Pozdrawiam 😊 Myślałam nad utworzeniem grupy na facebooku. Zapraszam do kontaktu kamizuja@gmail.com
    15.02.2018
  • Gość

    Hej wybiera się ktoś na pielęgniarstwo zaoczne od semestru letniego ?? Pozdrawiam M.
    31.01.2018
  • tola

    Nie oceniaj Arturze szkoły po jej otynkowaniu, budynek co prawda wyglada jak koszary :), ale to tymczasowa siedziba, szkoła walczy o dofinansowanie z budżetu, kto jest jej studentem ten wie jak wyglada jej organizacja i sposob ksztalcenia, wykladowcy wiekszosci praktycznych przedmiotow bardzo wymagajacy , nie jest to miejsce dla obibokow i leni. A moze Ty jestes jednym z tych tepych nieukow , ktory odpadl juz na starcie i teraz robisz szkole czarny pijar? Zalosne zagrywki, dobra szkola sama sie obroni, nie potrzebyje sponsorowanych opinii.
    25.11.2017
  • Artur_WSM

    Większość wpisów jest sponsorowanych, najlepiej pojechać obejrzeć jak wygląda uczelnia od środka - adekwatnie do poziomu nauczania.
    21.11.2017
  • Marek- Trzaskalski

    Uczelnia nieźle się rozwija uruchomili nowy kierunek pielęgniarstwo jest dużo studentów, fajne dziewczyny na pielęgniarstwie, jeśli chodzi o sprzęt ciągle coś dokupuje teraz widać nowa pracownie pielęgniarstwa , o zaległościach do wykładowców nic nie słyszałem, raczej to nieprawda jeśli chodzi o dziekana jest jaki jest ale jest fajna atmosfera i dobry sprzęt chętnie zostanę na magisterce
    21.11.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    21.11.2017
  • Kasia

    halo! wyższa szkoła mazowiecka 1 rok zaoczni - ktoś z Was tu jest?
    31.10.2017
  • no name

    odpowiedz do pytania o zarobkach ponizej, pielegniarki zarabiaja niewiele i jesli idziesz na te studia tylko ze wzgledu na zarobki tos sie pomylila, zreszta z takim podejsciem do tego zawodu to mozna wspolzuc tylko tym potencjalnym pacjentom , ktorymi opiekowalabys sie, lepiej youtouberka zotan.
    12.10.2017
  • zarobki pielęgniarki w szpitalu

    mam pytanie; ile zarabia pielęgniarka w szpitalu publicznym? a ile w prywatnym? jak duże są różnice w pensji? jakie są możliwości dorobienia? jak wygląda rynek pracy dla pięlęgniarek obecnie w Polsce?
    04.10.2017
  • Monika

    ja na dzienną fizjoterapię! wreszcie się doczekałam! jest bomba ;D
    03.10.2017
  • Klada

    Klada *Hej. Wybieram się na fizjoterapię zaocznie 2017/2018 ,email: klaudyna.anusiewicz@onet.pl
    26.09.2017
  • frys

    słyszałam sporo dobrych opinii, choć i te krytyczne do mnie dotarły, ale dotyczyły spraw mało istotnych, teraz najbardziej ciekawi mnie, jak to bedzie po pierwszym semestrze i roku, ile osób odpadnie, jaki będzie poziom?
    26.09.2017
  • Magda

    Czy ktoś jeszcze wybiera się stacjonarnie na fizjoterapie?
    26.09.2017
  • Ola

    Ja również wybieram się na pielęgniarstwo😊
    25.09.2017
  • Grzegorz

    Hej, jest jakaś grupa na zaoczną fizjoterapie od 2017&2018? Jeśli tak to proszę o kontakt na grzegorzwardach1998@gmail.com :)
    25.09.2017
  • Marta

    No ja też nie mogę znaleźć tej grupy
    23.09.2017
  • Karolina N.

    Sasinka, nie mogę znaleźć tej grupy. Czy mogłabyś mi przysłać link do niej na adres: knowakowska1245910@op.pl
    22.09.2017
  • makpela

    Czołem, ktoś wybiera się na psychologie zaoczną wsm?
    16.09.2017
  • ....

    ktoś na dzienna fizjoterapie?
    09.09.2017
  • Sasinka1990j

    I ja. Tworzę gr na Facebooku. WSM Pielęgniarstwo 2017/2020 Dzisiaj będzie już dostępna
    04.09.2017
  • Sasinka1990j

    I ja. Tworzę gr na Facebooku. WSM Pielęgniarstwo 2017/2020 Dzisiaj będzie już dostępna
    04.09.2017
  • omg

    JA TEZ...
    04.09.2017
  • Marta

    Hej ja się wybieram !
    02.09.2017
  • 1rok

    Hej,wybiera się ktoś na pielęgniarstwo stacjonarne od października 2017? :)
    01.09.2017
  • Pierwszoroczna

    Hej, wybieram sie na fizjoterapie zaocznie . Jest ktoś kto to też się wybiera i chciałby nawiązać kontakt ?
    29.08.2017
  • Nesia

    Hej ja się wybieram , czy ktoś jeszcze ? : ) Opinie są skąpe apropo fizjoterapii , hmm może ktoś coś wiecej powie ?
    25.08.2017
  • agatson

    Hej, jest ktoś kto wybiera się na fizjo mgr zaoczne ?
    07.08.2017
  • gosc

    wyższa szkoła mazowiecka spełniła moje oczekiwania. jestem zadowolona z poziomu, z ludzi, a atmosfery czy z zajęć. Polecam
    31.07.2017
  • *

    Przyjmują
    26.07.2017
  • Kacper_19_L_98

    Hej, wstyd pytać ale chłopaków na pielęgniarstwo też przyjmują? xd
    26.07.2017
  • ola

    A ja jestem na 2 roku pielegniarstwa i jestem bardzo zadowolona, profesjonalna kadra, studia wymagajace, sporo materialu, ale jak komus zalezy i mysli powaznie o tym zawodzie , to na pewno sobie poradzi, w koncu to studia jakby nie bylo medyczne, a nie jakies zarzadzanie. Rowniez sami wykladowcy oraz Panie z dziekanatu , kwestury itp z bardzo zyczliwym podejsciem do studenta, no i co istotne to czesne, w porownaniu z innymi haraczowymi oplatamina innych uczelniami-ta naprawde jest ok
    07.07.2017
  • Frool

    Hej. W jakich latach konczyliscie pielęgniarstwo?
    26.05.2017
  • dusiek

    siemka, wybiera się ktoś zaocznie na fizjoterapie? Zgadajmy się: klaudunia889@wp.pl
    24.05.2017
  • Patryyk

    Daria ,również planuje na fizjoterapie zaoczna na WSM. Jeśli masz jakiekolwiek informacje jak to wygląda i czy warto bardzo bym prosił o kontakt - patryk441@gmail.com
    13.05.2017
  • Daria

    Cześć Wybieram się na studia fizjoterapii zaocznie 17/2018 Czy warto studiowac na WSM?
    08.05.2017
  • marta

    Ja też się wybieram na pielęgniarstwo zaoczne w październiku 2017.
    05.05.2017
  • ja z WSM

    bardzo sobie chwalę Wyższą Szkołę Mazowiecką. Skończyłam tam pielęgniarstwo, poziom był wysoki i kadra spoko, z dojazdem do nich też nie było żadnego problemu. Po studiach dostałam pracę w prywatnym szpitalu. Polecam!
    24.04.2017
  • Patryyk

    Cześć :) Wybiera się ktoś na fizjoterapię dzienna lub zaoczna na rok 2017/18? :) Może ktoś podzielić się opinią na temat tego kierunku na tej uczelni? Jak oceniacie poziom nauczania , praktyki itp? :)
    21.04.2017
  • Anna

    A ja w tej szkole skończyłam Europeistyke. Bardzo dobrze wspominam czas kiedy tam studiowałam. Teraz widzę, że już nie ma takiego kierunku tylko medyczne :) Po latach pracy w korporacji pragnę zmienić branże. Proszę o opinie o pielegniarstwie i kto się wybiera w pazdzierniku 2017? Na zaoczne
    14.04.2017
  • sudent

    Uczelnia na pierwszy rzut oka nie powala wizualnie zważywszy, że studiowałem wcześniej na warszawskim AWF, ale poziom nauczania podobny...
    23.10.2016
  • jolka

    mogliby poprawić obsługe w dziekanacie, bo pani wprowadza taką atmosferę, że strach się bać
    16.09.2016
  • Bogna

    widzę, że jest sporo pozytywnych opinii, to fajnie! mam nadzieje, że są obiektywne i można Wam zaufać, bo właśnie zdecydowałam, że zacznę od października pielęgniarstwo. póki co jestem zadowolona z kontaktu z uczelnią! ktoś może mi coś więcej napisać o tym kierunku?
    29.08.2016
  • Eryk

    fizjoterapię bardzo polecam! obroniłem licencjat bez problemu, studia były wymagające, ale przyjemne, ze wszystkimi można było się dogadać, sprzęt dobry, praktyki też było sporo!
    24.08.2016
  • riri

    dobrze zorganizowana uczelnia, kontakt bezproblemowy, wyrozumiali wykładowcy (w większości), dużo zajęć praktycznych, bywało ciężko, ale da się przeżyć!
    16.08.2016
  • Kalina

    skończyłam właśnie przygodę z tą szkołą i aż żałuję! bardzo profesjonalne podejście, dużo dobrego sprzętu, ciekawe zajęcia praktyczne, jak ktoś może sobie pozwolić na prywatne studia, to serdecznie polecam!
    08.08.2016
  • Fiolka

    jak ktoś się zastanawia, gdzie w tym roku złożyć papiery na fizjoterapię, to polecam WSM!! jestem absolwentką od 2 lat, bez problemu znalazłam pracę w zawodzie, dzięki praktykom, które wcześniej odbyłam, zajęcia były ciekawe, nie mogłam narzekać, kontakt z dziekanatem również okej, naprawdę warto!!
    03.08.2016
  • Zośka

    cieszę się, że nie robiłam roku przerwy, tylko znalazłam WSM. jestem na pielęgniarstwie. szkoła jest profesjonalnie zorganizowana, zajęcia są ciekawe, szczególnie laborki! nie ma co się obawiać tych opłat dodatkowych, jak ktoś się uczy, to nigdy nie zapłaci więcej niż czesne!
    28.07.2016
  • alicja

    a to jest jakś nowa uczelnia??? bo mało tu piszą, na innych jest po 100 - 200 komentarzy, a tutaj głucho prawie, szukam kierunku fizjoterpai w Wawie, gdzie polecacie?
    31.08.2015
  • kaj

    Z tej uczelni przeniosłam się na fizjoterapie do ALMAMER, bo tutaj wielka pomyłka. Zajęcia nie odbywały się.
    30.06.2013
  • Bidak

    Moze byc - troch sciemy ale na+
    29.04.2013
  • Solo

    Pozytyw niezy sprzęt
    21.04.2013
  • matylda

    Kiedyś chciałam studiować fizjoterapię w Wyższej Szkole Mazowieckiej w Warszawie. Ale te wszystkie opłaty, opinie o tej szkole wpłynęły na zmianę mojego zdania. Teraz studiuję na Uniwersytecie Warszawskim i jestem zadowolona, nie żałuję swojego wyboru. W końcu UW to bardzo dobra, renomowana uczelnia! cieszę się ze swojego wyboru :)
    04.12.2012
  • jula

    osobiście studiuję na uniwerku warszawskim ale moja siostra jest na 2 roku fizjoterapii w wsm i nie narzeka, teraz ma praktyki w jakimś ośrodku rehabilitacyjnym, co do jakości nauczania to poziom jest dość wysoki, szkoła działa dopiero kilka lat ale cieszy sie powodzeniem, nowe pracownie są bardzo dobrze wyposażone, szkoła sama w sobie jest całkiem ładna, ogólnie polecam ;)
    10.02.2012
  • Filipas

    Po zdanej maturze chciałabym wybrać się na fizjoterapię. czy ktoś ma doświadczenie, wiedzę nt. tej uczelni? Jak przekładają się finanse na jakość nauczania? Przyznam się, że trochę się obawiam prywatnych uczelni...
    06.02.2012