• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie

uczelnia niepubliczna, woj. mazowieckie, 01-793 Warszawa, ul. Rydygiera 8, (+22) 243 73 37, rekrutacja@mum.edu.pl

Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie od kilkunastu lat kształci kadry dla systemu ochrony zdrowia w Polsce i Unii Europejskiej. Uczelnia oferuje kształcenie na kierunkach, przygotowujących do konkretnych zawodów medycznych – fizjoterapeuty, pielęgniarki, położnej. Realizuje również studia psychologiczne oraz z zakresu optometrii.

Programy studiów projektowane są przy współudziale i pod merytoryczną opieką praktyków z poszczególnych dziedzin, a praktyki kliniczne odbywają się w placówkach medycznych współpracujących z uczelnią. Zajęcia realizowane są w nowoczesnym kampusie VIZJA PARK, obejmującym nowoczesne aule, sale szkoleniowe, sale sportowe, centrum konferencyjne, strefę gastronomiczną oraz część rekreacyjną.

Sprawdź, jak wygląda rekrutacja do MUM. Poznaj szczegóły oferty studiów, terminarz naboru oraz opłaty związane z nauką.


Ocena uczelni

8.16 / 10
145 głosów

Opinie (204)
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie, MUM Warszawa

Adam
Czy ma ktoś plan z tam tego roku jakie były przedmioty na fizjo 1 rok chce się przepisać na ta uczelnie i potrzebny mi wykaz przedmiotów żeby zobaczyć ile jest różnic
03.09.2022
28.08.2022
Admin
Grupa na Facebooku: Mazowiecka Uczelnia Medyczna 2022 (Pierwszaki)
aaaaaaaa
hej, mógłby ktoś napisać ile jest przedmiotów na pierwszym roku studiów pielęgniarskich? Będę bardzo wdzięczna
27.08.2022
14.08.2022
X
Czy wie ktoś kiedy można spodziewać się jakiegoś planu zajęć na studia czy tez loginów na pocztę lub wirtualny dziekanat?
Kasiakk
Hej,czy polecacie fizjoterapie? Czy jest bardzo ciężko?
11.08.2022
31.07.2022
Xxx
Jest jakaś grupa dla kandydatów?
Papiery
Oryginały tylko do względu a tak to musza być kserokopie. Odpis jest teraz tez jako oryginał
30.07.2022
26.07.2022
papiery
Orientuje się ktoś czy przy składaniu dokumentów ma być oryginał czy kserokopia i czy może być jak coś odpis?
grupa
hej, jako ze nikt tutaj się nie odzywa może zrobimy jakaś grupę z wszystkimi kandydatami? piszcie: piele.polo2022@wp.pl i jakoś się zgadamy 😎
26.07.2022
21.07.2022
Kraska
Skończyłem Fizjo kontynuuje na Fico-Mum
xxx
Czy ktoś wybiera się na studia pielęgniarskie (licencjat) od października? Jest może jakaś utworzona grupa?
20.07.2022
06.07.2022
Xxx
Czy na pielęgniarstwie stacjonarnym zajęcia są w tygodniu czy w weekendy?
ja
czy na kierunku pielęgniarstwo zajęcia są tylko w weekendy czy też w tygodniu?
06.07.2022
28.06.2022
Isia
Czu uczelnia ma akredytacje zeby kształcić na kierunku pielęgniarstwo?na stronie gov tylko na położnictwo pokazuje że maja
Pacia
Cześć. Chciałabym zapytać o kierunek położnictwo. Jak wyglądają zjazdy i praktyki. I co myślicie o tej uczelni warto czy nie na ten kierunek ?
31.05.2022
07.05.2022
Ggg
Chciałam zapytać o pielęgniarstwo I stopnia. Jak z rekrutacja? Ciężko się dostać? Czy studia dzienne są płatne? Jest ciężko?
Mika
Hej :) Jak wam się studiuje położnictwo i fizjoterapie na tej uczelni? Proszę o opinie o tych dwóch kierunkach. Pozdrawiam
02.04.2022
30.10.2021
Maria
Czy warto się przepisać na tą uczelnie kiedy jest się osobą z niepełnosprawnością wzrokową. Osobą słabowidzącą. Na kierunek fizjoterapia czy oferują jakąś pomoc dla takie osoby?
fizjo
Dlaczego nikt nie odpowiada na pytania zadawane poniżej? chciałam zapytać o Fizjoterapię, czy warto tutaj, gdzie ewentualnie polecacie się rozejrzeć?
24.08.2021
14.07.2021
Pielęgniarstwo
Pielęgniarstwo niestacjonarne II stopnia. Zajęcia odbywają się w sb-nd co dwa tygodnie czy co tydzień? Czy zajęcia w piątki też są? Ciężko się studiuje czy raczej nie ma większego problemu z zaliczeniem przedmiotów? I czy rekrutując jest prawie pewna szansa dostania się?
Marzena
Coś o położnictwie? Jak to wygląda? Zajęcia są w tygodniu czy w weekendy?
05.07.2021
13.06.2021
Eliza
W jakiej dzielnicy najlepiej zamieszkać żeby dojeżdżać na zajęcia bez problemu? Czy szpitale na praktykach są przychylne żeby robić praktyki nie tylko w dzień a tez na nocki? Co sądzicie ogólnie pielęgniarstwie? Da się pogodzić z praca? Dziekuje z góry za odpowiedz ☺️
Ewelina
Czy studia stacjonarne są płatne?
30.05.2021
06.03.2021
Student
Na pielęgniarstwie praktyki trwają przez 3 lata. Wykłady odbywają się pt-sb-ndz a zajęcia praktyczne w szpitalach są w tygodniu.
Pielegniarstwo
Hej! Wybieram sie na pielegniarstwo I stopnia od pazdziernika, jak wygladaja zajęcia? I czy bez problemu mozna je pogodzić z praca? Z gory bardzo dziękuję! ;)
03.03.2021
17.02.2021
Ada
Czy na pielęgniarstwie jest dużo chętnych. Jest gwarancja dostania się, czy różnie bywa?
Aleksander
fajne fizjo
12.02.2021
03.02.2021
Kamila
Hej! :) Planuję się wybrać na pielęgniarstwo od października, jaki jest poziom tej uczelni? Czy zajęcia odbywają się tylko w weekendy? Praktyki trwają 3 lata? Z góry dziękuję za pomoc :)
Lisia
W tym roku ruszyła tylko osteopatia na podyplomówkach? Bo w ofercie jest więcej studiów.
25.11.2020
23.10.2020
Alicja
Jak z podyplomówkami? Kierunki ciekawe, a realizacja?
INa
Fizjoterapia jest ok
14.10.2020
22.09.2020
Do osteo
Osteopatia to tylko po fizjo lub po lekarskim
osteo_pytanie
czy żeby zacząć studia podyplomowe z osteopatii, trzeba mieć skończone stydia magisterskie z fizjoterapii? czy po ratownictwie medycznych jest szansa po licencjacie? Jak oceniacię uczelnię?
16.09.2020
08.09.2020
beti
Ukończenie fizjoterapii nie daje jeszcze uprawnień do wykonywania zawodu? Czy potrzebne są dodatkowe kursy?
Ja
Jakieś rady na 1 rok pielęgniarstwa? Na co szczególnie zwracać uwagę na tej uczelni?
07.09.2020
07.08.2020
Paulina
Planuje rozpocząć naukę na położnictwie ;) mógłby ktoś powiedzieć jak wyglądają zajęcia, czy dużo jest praktyki?
Monika
Czy szkoła prowadzi pielęgniarstwo pomostowe?
28.07.2020
27.07.2020
Do iwona
Na wszystkich weekendowych praktyki są co najmniej jeden dzień w tygodniu, na 2 i 3 roku nawet dwa dni. Niewykonalne na pielęgniarstwie jest zrobienie i wykładów i ćwiczeń i praktyk tylko w weekend
iwona
Czy mogę prosić o opinie na temat weekendowgo pielęgniarstwa? Jak to jest z tymi praktykami w tygodniu w kolejnych semestrach? Można to jakoś załatwić w weekendy? Można się dogadać? Bardzo proszę o wasze dośwaidczenia. Pracuję i praktyki w tygodniu są właściwie niewykonalne :(
27.07.2020
26.07.2020
Fizjoterapia
Zaznajomić z anatomią 🙂
Agata
Jak warto się jest przygotować w okresie wakacyjnym do studiów zaocznych na kierunku fizjoterapia ?
25.07.2020
20.07.2020
monika
jet ok
Ola
Ktoś coś o pielęgniarstwie opowie? Jak wykładowcy, praktyki itd.?
11.07.2020
30.06.2020
Monika
Może ktoś powiedzieć coś o położnictwie zaocznie ? Jak studia ? Jak praktyki ?
wekk
Fizjo OK!
24.06.2020
03.06.2020
Alicja
Mam pytanie o studia podyplomowe. Jak oceniacie jakość kształcenia, dobór kadry, relację cena jakość? Ktoś może studiował?
Do ala
Nie można zacząć fizjo mgr nie mając licencjata. Teraz już jednolite są a magisterka ewentualnie dla tych co skończyli x lat temu licencjat. A przynajmniej tak mi się wydaje...
29.05.2020
28.05.2020
Ala
Czy studia drugiego stopnia na fizjoterapii przewidziane są dla absolwentów licencjata na tym kierunku, czy absolwentów również innych kierunków?
Ala
Mam pytanie o studia na fizjoterapii 5-letniej. Czy są studia zaoczne? Czy w tej sytuacji program jest mocno okrojony w stosunku do dziennych? Chodzi mi głównie o zajęcia praktyczne.
26.05.2020
18.05.2020
Aga
Proszę o opinie na temat studiów pielęgniarskich. Czy codziennie są zajęcia i czy jest trudno
Marta B.
Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych z Terapii rek. Jestem z poza Warszawy. Czy ktoś może coś więcej napisać o tym kierunku na tej uczelni ? Dziękuje i pozdrawiam
11.05.2020
10.05.2020
Do Mloooda
Tak to dawna Wyższa Szkoła Mazowiecka. Zawsze były kierunki medyczne. Wcześniej była fizjoterapia i zdrowie publiczne, które skonczylam 11 lat temu. Wtedy było ok. Na pewno kadra się zmieniła, chyba nawet wszyscy.
Paulina
Czy ktoś orientuje się, kiedy zaczyna się rekrutacja na pielęgniarstwo
07.05.2020
28.04.2020
Mariusz
Polecam studia na fizjoterapii. Organizacja jest dobra. Uczelnia dobrze naucza i dba o to, aby absolwenci byli wykwalifikowani. Kilka osób wypowiadało się, że pracodawcy są otwarci na absolwentów fizjoterapii.
ada
Poproszę o opinie na temat fizjoterapii.
27.04.2020
24.04.2020
Asia
czy pielęgniarstwo jest co roku uruchamiane? Są kandydaci?
Gosia
Czy uczelnia realizuje również pielęgniarstwo pomostowe?
14.04.2020
14.04.2020
Olek
Jak jest na pielęgniarstwie? Ile osobowe grupy na zajęciach praktycznych? Jak wykładowcy? POLECACIE?
Monika
Karolina z tego co mi wiadomo, to pracodawcy są otwarci na absolwentów tej uczelni. Warto się rozejrzeć wokół swojego miejsca zamieszkania gdzie chciała być, pracować. Nie wiem dokładnie, gdzie byś chciała pracować i jak daleko dojeżdżać. Zawsze możesz napisać do tych punktów i zapytać się jak postrzegają dyplom z tej uczelni.
14.04.2020
10.04.2020
karolina
Hej, czytałam komentarze i widzę , że generalnie polecacie fizjoterapię. Czy Uczelnia współpracuje może z jakimiś miejscami, gdzie chętnie przyjmują po ukończeniu tego kierunku na tej Uczelni? Czy nie ma problemu z praktykami?
Monika
Organizacja uczelni jest dobra. Poziom uczelni ciągle wzrasta. Ogólnie zajęcia są bardzo fajnie, Wykładowcy są gotowi podejmować dyskusje ze studentami. Czytałam kilka wątków, że absolwenci nie mają problemu ze znalezieniem pracy. Ma dużo pozytywnych ocen i opinii.
09.03.2020
09.03.2020
Tomasz
Dużym atutem jest to, że uczelnia posiada nowoczesny sprzęt. Po studiach jest się dobrze wykwalifikowanych w swojej dziedzinie. Zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób. Wykładowcy posiadają duże doświadczenie i są przyjaźnie nastawieni. Warto się zainteresować uczelnią.
Marcin
Poziom uczelni wzrasta. Wykładowcy są profesjonalni, Polecam studia na uczelni. Dobra organizacja i duży wkład w kształcenie studentów.
06.03.2020
25.02.2020
studentka
Polecam studia na fizjoterapii. Organizacyjnie nie mam zastrzeżeń, wykładowcy OK.
Iko
Czy ktoś już składal dokumenty na pielęgniarstwo od marca?
20.02.2020
06.02.2020
Ela
Rozumiem że położnictwa na drugim stopniu nie ma??
mat
Fizjo jest ok
30.01.2020
19.12.2019
Maja
JAkie języki obce można wybrać na fizjoterapii?
Jola
Czy kadra w MUM jest z uniwersytetu medycznego?
05.12.2019
02.12.2019
Olik
Jak jest na pielęgniarstwie na tej uczelni? Chcę się przenieść dlatego proszę o rzetelne opinie 🙂
Marta
Na początku na uczelni było dużo zamieszania i niedociągnięć. Obecnie jest dużo lepiej i poziom uczelni ciągle wzrasta. Wykładowcy są profesjonalistami a często nawet elitami w swoich dziedzinach.
25.10.2019
22.10.2019
Anna
Czy ktoś kończył studia podyplomowe w tej uczelni? Jakie macie opinie?
studia pielegniarstwo dzienne
Kto się wybiera na pielegniarstwo dzienne ? :) Jest juz m oże jakas grupa na fb ? :)
27.09.2019
27.09.2019
studia - osteopatia
Mam pytanie o studia podyplomowe na tej uczelni - z zakresu Osteopatii. Z opisu wygląda to poważnie, czas kształcenia to trzy lata, niby dużo godzin ... ale ... no właśnie tam jest zapis: "640 godzin nie kontaktowych (kształcenie własne)" - to co znaczy? Czym jest kształcenie własne? bo raczej nie jest w studia liczony czas, który ja poświecę w domu na naukę i przyswojenie wiedzy z zajęć? Druga rzecz - to kwestia dla kogo są to studia (generalnie lekarze), a co z osobami po ratownictwie medycznym, którzy NIE sa wymienieni? Na koniec pytanie, gdzie ewentualnie polecacie jeszcze podobne kształcenie?
Ewelina
MUM Fizjoterapia niestacjonarne jednolite Mgr 2019-2024
12.09.2019
10.09.2019
xyz
istnieje jakaś grupa na facebooku dla fizjo na rok 2019 niestacjonarnych? dostał ktos jakiegos maila?
bvx
czy ktos wie kiedy dostaniemy jakis email od uczelni czy cos?
06.09.2019
06.09.2019
Kasiaaa
zajecia teoretyczne na położnictwie odbywają się praktycznie co każdy weekend, harmonogram zajęć podobno ma być taki sam jak na pielęgniarstwie, od 2 semestru maja być zajęcia praktyczne w piątki
Ewelina
Czy studia położnicze są tylko w weekendy czy są dzienne ?
05.09.2019
02.09.2019
Kasia
Grupa na fejsie położnictwo: https://www.facebook.com/groups/486267515268307/
Kasia
Ja też idę na poloznictwo. Pani z rekrutacji powiedziala ze za około tydzien mozna sie spodziewać maila od nich. Jak ktoś chce sie poznać to zapraszam kbielarczyk@interia.pl
28.08.2019
08.08.2019
Kasiaa
Hej, idę od 28 września na położnictwo, czy ktoś może coś wie na temat harmonogramu zajęć i w ogóle co i jak?
Karola
Z tego co widzę na pierwszym semestrze wg planu podanego na stronie szkoły zajęcia są co tydzień w weekendy ale jeżeli jest ktoś w trakcie to też poproszę o jakiś opis jak to mniej więcej wygląda bo zaczynam od października i czuję że trochę na ślepo idę :)
19.07.2019
17.07.2019
Peter34
Witam , czy ktoś orientuje się jak wygladaja zajęcia na kierunku pielęgniarstwo? . Chodzi mi głównie czy zajęcia są od piątku do niedzieli w każdy weekend , oraz czy wykładowcy są przychylnie nastwaieni do studentów? . Istnieje możliwość przepisania przedmiotów z pokrewnego kierunku?
bea
Czy ktoś kończył podyplomówkę na tej uczelni? Co myślicie. Jaki poziom, jacy wykładowcy?
16.07.2019
16.07.2019
Paulina
Jak ktos wybiera sie na fizjoterapię i chce sie poznac to zapraszam paulina3p5@Wp.pl
Max
dobra szkoła
13.07.2019
12.07.2019
Położnictwo
Dzwoniłam i dowiedziałam się, że studia stacjonarne położnicze odbywają się od piątku do niedzieli. W dalszych etapach nauki dojdzie jeszcze jeden dzień.
Położnictwo
wie ktoś czy jest rekrutacja na zaoczne położnictwo ?
12.07.2019
04.07.2019
Zdesperowana
Hej, błagam powiedzcie mi czy jest zaoczne położnictwo???? a jesli nie to czy gdziekolwiek jest????
Karolina
Czy ktoś może jest w trakcie pielęgniarstwa weekendowego i jest w stanie powiedzieć jak to wygląda? Idzie to pogodzić z pracą na 3/4 etatu?
27.06.2019
26.06.2019
kasia
Hej, Idzie ktoś może od pazdziernika na położnictwo?
Zuzanna
jak wygląda sprawa lektoratów z języków obcych? w opisie na ich stronie są podane przedmioty ale powiązane branżowo ze studiami, a nigdzie nie widzę informacji o jaki jest wymiar angielskiego (na rok, na całe studia). Czy obok angielskiego jest np. norweski?
03.06.2019
03.06.2019
ivo
:)
mara
Jak ktoś idzie na fizjo w październiku i chce się poznać, to podaje mail: marysiakaczmarek2@gmail.com
26.05.2019
09.05.2019
Fizjo
Studiowałam zaocznie fizjoterapie na tej uczelni ponad rok. Osobiście odradzam. Wykładowców, którym zależy na pracy można policzyć na palcach jednej reki, wielu z nich po prostu nie przychodziła na zajęcia, bądź traktowali studentów - dorosłych ludzi jak dzieci lub idiotów. Sala fizykoterapii jest wyposażona, aczkolwiek w stare sprzęty, nie wszystkich ich można było używać z niewiadomych przyczyn. Sam wygląd tej szkoły jest szkaradny. W lato gorąco, w zimę zimno. Sale wyglądają jak wiejskie podstawówki 20 lat temu (kraty w oknach, niezadbane lazienki, kurz). Plan jest ustalany i zmieniany bez naszej wiedzy, z dnia na dzień dowiadujemy się o kolosach. Wykładowcy którzy wymagają najwięcej uczą najmniej, przychodzą na zajęcia odsiedziec, puścić nam prezentacje i wyjść. Jedynymi plusami uczelni są miłe Panie w dziekanacie i kwesturze. Jednym słowem, ja nie polecam.
Justiii
Hej ktoś idzie na fizjoterapia 2019 to może warto się poznać przed rozpoczęciem roku akademickiego justynalach55@ok.pl
07.05.2019
03.05.2019
Klaudia K
Rubicka, a Ty wybierasz sie zaocznie czy dziennie ?
Kamila Sowa
powiem Wam tylko tyle - świetny wybór uczelni. Skończyłam fizjoterapię w ubiegłym roku, już pracuje zawodowo. Uważam, że poza dużą dawką teorii potrafią tez świetnie przygotować pod katem praktycznym co potem można swobodnie wykorzystać w codziennej pracy.
27.04.2019
11.04.2019
rubicka
a może jest ktoś kto idzie na fizjoterapie w pazdzierniku :) ? fajnie byłoby się poznać przed rozpoczęciem roku akademickiego ?
Wiktoria
Jak ktoś chce się poznac przed rozpoczęciem pielęgniarstwa to podaje maila wiiktoriaa@icloud.com
29.03.2019
27.03.2019
Emi
Ja też idę na pielęgniarstwo od października 😋
tiklawa
ja też nie mam zastrzeżeń. nie robiłam tu co prawda ani licencjata ani magisterki ale jestem teraz na studiach podyplomowych, na zarządzaniu prawem medycznym i jest okej :)
27.03.2019
26.03.2019
gabryśka
to, że szkoła cieszy się dobrą opinią wcale mnie nie dziwi. Jestem co prawda dopiero na drugim roku pielęgniarstwa niestacjonarnego ale już wiem, że będę chciała tu kontynuować naukę na studiach II stopnia.
:)
witajcie:) wybiera się ktoś na fizjoterapię zaocznie od października? Jak to wygląda? Dużo praktyk w tygodniu? podaję meila : Znaczek15@wp.pl :)
25.03.2019
21.03.2019
Oburzona
Opinie to czysta fikcja. Nie dajcie się nabrać. Wszystkie te pozytywne opisy to marketing szeptany!
Ronia
ja ide na pielegniarstwo Wiktoria :) Juz sie nie moge doczekać! Ide w slady mojej mamy ;p fajnie, że po licencjacie mozna od razu zrobić sobie magistra :)
15.03.2019
15.03.2019
Wiktoria
Od października wybieram się na pielegniarstwo, kto tez?
Bernasia H
Maria odpowiadam tu bo pewnie znajdzie się kilka osób, które są zainteresowane tematem :) Studiuje fizjo na 2 roku ( licencjat). jestem mega zadowolona z wyboru tej właśnie uczelni. Też trafiłam tu z polecenia kolezanki, która studia skonczyła juz kilka ładnych lat temu ( wtedy szkoła działała jeszcze pod nazwa wyzsza szkoła mazowiecka). Fajne zajęcia, spoko wykładowcy. jest i teoria i praktyka.
10.03.2019
27.02.2019
Maria
Hej, hej ;] Wybieram się na fizjoterapię na tę uczelnię, chciałabym jednak najpierw poznać opinię osób, które juz tam studiują/studiowały. Będę wdzięczna za wszelkie informacje, proszę o pisanie na maila :strzala1109@gmail.com Ciepło Was pozdrawiam :]
Aga
Hej, jeżeli chodzi o pielęgniarstwo zaoczne, to jak to wygląda z pogodzeniem z pracą? Zajęcia są niby w weekendy, a jak jest z praktykami?
23.02.2019
22.02.2019
Elizka Czyżak
a ja czekam na dietetykę :) O uczelni mam jak najlepsze zdanie bo sporo moich znajomych tu studiuje a jak jeszcze ruszy ten kierunek to juz w ogole bedzie szał. razem ze mna co najmniej 3 bliskie mi osoby zamierzają się zapisać także fajne :)
Lajana
pielęgniarstwo mają bardzo dobre :) u mnie już za pasem obrona ( trzymajcie kciucki) i licencjat a potem od razu wybieram się na studia magisterskie :)
22.02.2019
19.02.2019
ewita
ja też od pazdziernika wybieram sie na pielegniarstwo. biore pod uwage tylko studia zaoczne bo w tygodniu zamierzam normalnie pracować.
Emi
Tak aczkolwiek nie pytałam o to, ale jak byłam w tygodniu w tej uczelni to było pusto..
03.02.2019
03.02.2019
joziu
A pielęgniarstwobto tylko niestacjonarnie jest? Bo w harmonogramie widze, że zajęcia tylko w soboty i niedziele :(
Emi
Pielęgniarstwo na semestr letni ma ruszyć. A od października też ruszy na pewno bo ja też zacznę od października
02.02.2019
02.02.2019
olllo
Wiecie, czy może będzie rekrutacja na pielęgniarstwo od października ? Czy tylko ta na semestr letni?
Awii
Ja złożyłam na pielęgniarstwo (weekendowe) na semestr letni. Tez jestem ciekawa czy ruszy.
01.02.2019
28.01.2019
Emi
Darina ja chyba będę musiała przełożyć na październik że względu na pracę... Żałuję, ale raczej tak się stanie 🙄
darina
emi przejdzie, przejdzie spokojnie :) nie ma innego wyjścia, ja sama zamieszam wybrać się na pielęgniarstwo także może spotkamy się niebawem w realu :)
28.01.2019
25.01.2019
Emi
Też zaczynam w tym roku naukę.. Będę studiować pielęgniarstwo.. Kto jeszcze zaczyna? Ciekawe czy od marca przejdzie
Ada
w tym roku bede robić licencjat na pielegniarstwie i juz wiem, że bede kontynuowac tu naukę na studiach II stopnia. Nie mm zastrzeżeń co do jakości prowadzonych zajęć i wykładowców, czuje się dobrze przygotowana zarówno od strony merytorycznej jak i praktycznej.
21.01.2019
13.01.2019
Nurse
Przede wszystkim brak opiekuna na zajęciach praktycznych w szpitalu. Wykładowcy zmieniają się co chwila o czym studenci nie są informowani.
Hania Słyk
ja wybieram się na tą uczelnię na połonictwo :) dzwoniłam już do dziekanatu i dopytywałam o szczegóły. Kierunek rusza na 100% więc we wrześniu składam papiery. Teraz tylko zdać maturę i z górki :)
09.01.2019
02.01.2019
Mirek
Cześć wszystkim , Skończyłem w tej szkole fizjoterapie oraz dodatkowa specjalizację "Rehabilitacja Dzieci i Młodzieży" w ramach projektu unijnego w jakim szkoła brała udział. Polecam wszystkim . Przestrzegam jednak, studia medyczne zwłaszcza zaoczne są wymagające czasowo. Dużo materiału do opanowania oraz konieczność brania urlopu na praktyki zawodowe. Sam zawód daje jednak ogromną satysfakcję i daje duże perspektywy na przyszłość. Pozdrawiam.
Choko Spoko Euro Koko
Budynek - remont już by się przydał. Kadra zmienia się, ale w większości jest przyjazna studentowi. Zarząd idzie tak "na rękę" studentowi ze szkoda gadać ."Zaoczne" pielęgniarstwo z zajęciami co dwa tygodnie to tylko na" papierze" bo zajęć jest tyle że niektórzy rezygnują z pracy -poza praktycznie wszystkimi( nie nie co dwa tygodnie tylko co tydzień!) sobotami i niedzielkami rezerwujcie sobie jeszcze co najmniej 2-3 dni w tyg. na zajęcia praktyczne.
14.12.2018
25.11.2018
Koko637
Szkoła jeśli chodzi o sam budynek nie powala i jakiś remont by się przydał, ale wszystko inne jest ok - od wykładowców, po sprzęt i kwestie informacyjne.
gdzie techniki dentystyczne w Warszawie?
Wiem, że MUM nie ma tego kierunku, ale może słyszeliście, że planują otworzyć? - chodzi mi o techniki dentystyczne. Gdzie najlepiej szukać w Warszawie? Co polecacie?
03.10.2018
26.09.2018
Renata Rucińska
Pielęgniarstwo
Patka
kto na I rok fizjo stacjonarne ? zapraszać https://www.facebook.com/patrycja.koprowska.16
25.09.2018
17.09.2018
mariooo
wie ktos czy przepisuja oceny np z ratownictwa na pielegniarstwie?
Ola
Hejka, jest tu ktoś kto zapisał się na Fizjoterapię Stacjonarną ?
11.09.2018
10.09.2018
Jula
Powstała grupa 2018-2021 na kierunku pielęgniarstwo, także można się dodawać ☺️ https://m.facebook.com/groups/2228765054026928
Patrycja95
Jula napisz do mnie na maila patrycjagorka2@gmail.com
10.09.2018
09.09.2018
Jolanta
Planuje studia podyplomowe z zakresu prawa medycznego. Widzę coś podobnego w Mazowieckiej Uczelni Medycznej (Zarządzanie Prawe Medycznym), której nie znam w ogóle jako szkoły, widać na stronie że zmieniali nazwę. Czy możecie się podzielić opiniami o tej Uczelni? Czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe i ma wyrobione zdanie na temat tego, czy warto się z nimi wiązać umową?
Arusia
Czego możemy się spodziewać na pierwszym roku fizjoterapii? Jak dużo będzie zajeć medycznych, anatomii, przedmiotów sprawiających kłopot? Na co się przygotować? Na jakich wykładowców uważać? Poratujcie dobrym słowem i wskazówkami, pliiizz.
03.09.2018
29.08.2018
Pacia
Czy jest może jakaś grupa ludzi pielęgniarstwo zaocznie 2018-2021
xkryskia
helo, helo! Ktoś zapisaal sie na fizjoterapię na II stopnia?? :)
20.08.2018
13.07.2018
dssdds
Hej hej jeśli mógłby mi ktoś udzielić kilka krótkich informacji o kierunku fizjoterapia to byłbym wdzięczny . dawid.piwnski@op.pl
Lukasz08
Dokumenty na pielegniarstwo zlożone i coś mi się wydaję że będę mesknim rodzynkiem w grupie. Ogolnie słyszalem dobre opinie o uczelni. Fajne podejscie z tym kierunkiem dla osób pracujących :) Do zobaczenia końcem września :)
07.07.2018
02.07.2018
Kaaasia
Oooo to witaj w klubie! Papiery złożone, więc wyglada na to, że będziemy razem na roku :p Ja niestety nie miałam możliwości podpytania się kogoś kto tam studiował pielęgniarstwo, więc poszłam troszkę w ciemno :D
Majka
Kassia ja wybieram się na piuelęgniarstwo w pazdzierniku. Przewertowałam kilka ofert różnych uczelni i uważam, ze MUM będzie najlepszy :) Moja koleżanka jest po pielęgniastwie tam i bardzo sobie chwaliła :)
17.06.2018
28.05.2018
Mlooooda
Czy ta szkoła zmieniała nazwę??? Tak mi się wydaje, że to dawna Mazowiecka Szkoła Wyższa? Pewnie dlatego, że mają teraz kierunki medyczne, bo fizjoterapia i pielęgniarstwo. Jakieś opinie?
Kaaasia
Hej, wybiera się ktoś a pielęgniarstwo zaocznie od października? :)
28.05.2018
25.05.2018
Ula Benc
Czytałam na fanpage na fb, że MUM planuje otworzyć dietetykę ale to w przyszłym roku dopiero. Fajny pomysł bo sama poważnie się nad tym zastanawiam. Teraz studiuję tu fizjoterapię, został jeszcze rok więc jeśli udałoby się z tą dietetyką może zostałabym na kolejne 3 lata :)
Iza
Halo Mazowiecka Uczelnia Medyczna! Otwieracie dietetykę? Jestem w 2 liceum i szukam dla siebie drogi. Pomyślałam o dietetyce, jeśli otworzycie, złożę do Was dokumenty.
20.05.2018
23.04.2018
joe
cześć, zastanawiam się nad podjęciem nauki na kierunku fizjoterapia od przyszłego roku, czy ktoś z obecnych studentów / absolwentów mógłby powiedzieć mi pare słów na temat tego kierunku na tej uczelni? mój adres e-mail: oneblinkgames@gmail.com z góry dzięki :)
Gosc
Jest na tej uczelni pielęgniarstwo niestacjonarne?
02.04.2018
27.02.2018
Gosc
ja jestem teraz w klasie maturalnej i studia na Mazowieckiej Uczelni Medycznej to jeden z moich wyborów. Pielęgniarstwo, albo jeżeli otworzą, to położnictwo. Ktoś z Was się wybiera?
K
Hej ja sie wybieram na semestr letni. Czekam na informacje czy ruszy kierunek. Pozdrawiam 😊 Myślałam nad utworzeniem grupy na facebooku. Zapraszam do kontaktu kamizuja@gmail.com
15.02.2018
31.01.2018
Gość
Hej wybiera się ktoś na pielęgniarstwo zaoczne od semestru letniego ?? Pozdrawiam M.
tola
Nie oceniaj Arturze szkoły po jej otynkowaniu, budynek co prawda wyglada jak koszary :), ale to tymczasowa siedziba, szkoła walczy o dofinansowanie z budżetu, kto jest jej studentem ten wie jak wyglada jej organizacja i sposob ksztalcenia, wykladowcy wiekszosci praktycznych przedmiotow bardzo wymagajacy , nie jest to miejsce dla obibokow i leni. A moze Ty jestes jednym z tych tepych nieukow , ktory odpadl juz na starcie i teraz robisz szkole czarny pijar? Zalosne zagrywki, dobra szkola sama sie obroni, nie potrzebyje sponsorowanych opinii.
25.11.2017
21.11.2017
Artur_WSM
Większość wpisów jest sponsorowanych, najlepiej pojechać obejrzeć jak wygląda uczelnia od środka - adekwatnie do poziomu nauczania.
Marek- Trzaskalski
Uczelnia nieźle się rozwija uruchomili nowy kierunek pielęgniarstwo jest dużo studentów, fajne dziewczyny na pielęgniarstwie, jeśli chodzi o sprzęt ciągle coś dokupuje teraz widać nowa pracownie pielęgniarstwa , o zaległościach do wykładowców nic nie słyszałem, raczej to nieprawda jeśli chodzi o dziekana jest jaki jest ale jest fajna atmosfera i dobry sprzęt chętnie zostanę na magisterce
21.11.2017
21.11.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
Kasia
halo! wyższa szkoła mazowiecka 1 rok zaoczni - ktoś z Was tu jest?
31.10.2017
12.10.2017
no name
odpowiedz do pytania o zarobkach ponizej, pielegniarki zarabiaja niewiele i jesli idziesz na te studia tylko ze wzgledu na zarobki tos sie pomylila, zreszta z takim podejsciem do tego zawodu to mozna wspolzuc tylko tym potencjalnym pacjentom , ktorymi opiekowalabys sie, lepiej youtouberka zotan.
zarobki pielęgniarki w szpitalu
mam pytanie; ile zarabia pielęgniarka w szpitalu publicznym? a ile w prywatnym? jak duże są różnice w pensji? jakie są możliwości dorobienia? jak wygląda rynek pracy dla pięlęgniarek obecnie w Polsce?
04.10.2017
03.10.2017
Monika
ja na dzienną fizjoterapię! wreszcie się doczekałam! jest bomba ;D
Klada
Klada *Hej. Wybieram się na fizjoterapię zaocznie 2017/2018 ,email: klaudyna.anusiewicz@onet.pl
27.09.2017
27.09.2017
frys
słyszałam sporo dobrych opinii, choć i te krytyczne do mnie dotarły, ale dotyczyły spraw mało istotnych, teraz najbardziej ciekawi mnie, jak to bedzie po pierwszym semestrze i roku, ile osób odpadnie, jaki będzie poziom?
Magda
Czy ktoś jeszcze wybiera się stacjonarnie na fizjoterapie?
26.09.2017
25.09.2017
Ola
Ja również wybieram się na pielęgniarstwo😊
Grzegorz
Hej, jest jakaś grupa na zaoczną fizjoterapie od 2017&2018? Jeśli tak to proszę o kontakt na grzegorzwardach1998@gmail.com :)
25.09.2017
23.09.2017
Marta
No ja też nie mogę znaleźć tej grupy
Karolina N.
Sasinka, nie mogę znaleźć tej grupy. Czy mogłabyś mi przysłać link do niej na adres: knowakowska1245910@op.pl
22.09.2017
16.09.2017
makpela
Czołem, ktoś wybiera się na psychologie zaoczną wsm?
....
ktoś na dzienna fizjoterapie?
09.09.2017
04.09.2017
Sasinka1990j
I ja. Tworzę gr na Facebooku. WSM Pielęgniarstwo 2017/2020 Dzisiaj będzie już dostępna
Sasinka1990j
I ja. Tworzę gr na Facebooku. WSM Pielęgniarstwo 2017/2020 Dzisiaj będzie już dostępna
04.09.2017
04.09.2017
omg
JA TEZ...
Marta
Hej ja się wybieram !
02.09.2017
01.09.2017
1rok
Hej,wybiera się ktoś na pielęgniarstwo stacjonarne od października 2017? :)
Pierwszoroczna
Hej, wybieram sie na fizjoterapie zaocznie . Jest ktoś kto to też się wybiera i chciałby nawiązać kontakt ?
29.08.2017
25.08.2017
Nesia
Hej ja się wybieram , czy ktoś jeszcze ? : ) Opinie są skąpe apropo fizjoterapii , hmm może ktoś coś wiecej powie ?
agatson
Hej, jest ktoś kto wybiera się na fizjo mgr zaoczne ?
07.08.2017
31.07.2017
gosc
wyższa szkoła mazowiecka spełniła moje oczekiwania. jestem zadowolona z poziomu, z ludzi, a atmosfery czy z zajęć. Polecam
*
Przyjmują
26.07.2017
26.07.2017
Kacper_19_L_98
Hej, wstyd pytać ale chłopaków na pielęgniarstwo też przyjmują? xd
ola
A ja jestem na 2 roku pielegniarstwa i jestem bardzo zadowolona, profesjonalna kadra, studia wymagajace, sporo materialu, ale jak komus zalezy i mysli powaznie o tym zawodzie , to na pewno sobie poradzi, w koncu to studia jakby nie bylo medyczne, a nie jakies zarzadzanie. Rowniez sami wykladowcy oraz Panie z dziekanatu , kwestury itp z bardzo zyczliwym podejsciem do studenta, no i co istotne to czesne, w porownaniu z innymi haraczowymi oplatamina innych uczelniami-ta naprawde jest ok
07.07.2017
26.05.2017
Frool
Hej. W jakich latach konczyliscie pielęgniarstwo?
dusiek
siemka, wybiera się ktoś zaocznie na fizjoterapie? Zgadajmy się: klaudunia889@wp.pl
24.05.2017
13.05.2017
Patryyk
Daria ,również planuje na fizjoterapie zaoczna na WSM. Jeśli masz jakiekolwiek informacje jak to wygląda i czy warto bardzo bym prosił o kontakt - patryk441@gmail.com
Daria
Cześć Wybieram się na studia fizjoterapii zaocznie 17/2018 Czy warto studiowac na WSM?
08.05.2017
05.05.2017
marta
Ja też się wybieram na pielęgniarstwo zaoczne w październiku 2017.
ja z WSM
bardzo sobie chwalę Wyższą Szkołę Mazowiecką. Skończyłam tam pielęgniarstwo, poziom był wysoki i kadra spoko, z dojazdem do nich też nie było żadnego problemu. Po studiach dostałam pracę w prywatnym szpitalu. Polecam!
24.04.2017
21.04.2017
Patryyk
Cześć :) Wybiera się ktoś na fizjoterapię dzienna lub zaoczna na rok 2017/18? :) Może ktoś podzielić się opinią na temat tego kierunku na tej uczelni? Jak oceniacie poziom nauczania , praktyki itp? :)
Anna
A ja w tej szkole skończyłam Europeistyke. Bardzo dobrze wspominam czas kiedy tam studiowałam. Teraz widzę, że już nie ma takiego kierunku tylko medyczne :) Po latach pracy w korporacji pragnę zmienić branże. Proszę o opinie o pielegniarstwie i kto się wybiera w pazdzierniku 2017? Na zaoczne
14.04.2017
24.10.2016
sudent
Uczelnia na pierwszy rzut oka nie powala wizualnie zważywszy, że studiowałem wcześniej na warszawskim AWF, ale poziom nauczania podobny...
jolka
mogliby poprawić obsługe w dziekanacie, bo pani wprowadza taką atmosferę, że strach się bać
16.09.2016
29.08.2016
Bogna
widzę, że jest sporo pozytywnych opinii, to fajnie! mam nadzieje, że są obiektywne i można Wam zaufać, bo właśnie zdecydowałam, że zacznę od października pielęgniarstwo. póki co jestem zadowolona z kontaktu z uczelnią! ktoś może mi coś więcej napisać o tym kierunku?
Eryk
fizjoterapię bardzo polecam! obroniłem licencjat bez problemu, studia były wymagające, ale przyjemne, ze wszystkimi można było się dogadać, sprzęt dobry, praktyki też było sporo!
24.08.2016
16.08.2016
riri
dobrze zorganizowana uczelnia, kontakt bezproblemowy, wyrozumiali wykładowcy (w większości), dużo zajęć praktycznych, bywało ciężko, ale da się przeżyć!
Kalina
skończyłam właśnie przygodę z tą szkołą i aż żałuję! bardzo profesjonalne podejście, dużo dobrego sprzętu, ciekawe zajęcia praktyczne, jak ktoś może sobie pozwolić na prywatne studia, to serdecznie polecam!
08.08.2016
03.08.2016
Fiolka
jak ktoś się zastanawia, gdzie w tym roku złożyć papiery na fizjoterapię, to polecam WSM!! jestem absolwentką od 2 lat, bez problemu znalazłam pracę w zawodzie, dzięki praktykom, które wcześniej odbyłam, zajęcia były ciekawe, nie mogłam narzekać, kontakt z dziekanatem również okej, naprawdę warto!!
Zośka
cieszę się, że nie robiłam roku przerwy, tylko znalazłam WSM. jestem na pielęgniarstwie. szkoła jest profesjonalnie zorganizowana, zajęcia są ciekawe, szczególnie laborki! nie ma co się obawiać tych opłat dodatkowych, jak ktoś się uczy, to nigdy nie zapłaci więcej niż czesne!
28.07.2016
31.08.2015
alicja
a to jest jakś nowa uczelnia??? bo mało tu piszą, na innych jest po 100 - 200 komentarzy, a tutaj głucho prawie, szukam kierunku fizjoterpai w Wawie, gdzie polecacie?
kaj
Z tej uczelni przeniosłam się na fizjoterapie do ALMAMER, bo tutaj wielka pomyłka. Zajęcia nie odbywały się.
30.06.2013
30.04.2013
Bidak
Moze byc - troch sciemy ale na+
Solo
Pozytyw niezy sprzęt
21.04.2013
04.12.2012
matylda
Kiedyś chciałam studiować fizjoterapię w Wyższej Szkole Mazowieckiej w Warszawie. Ale te wszystkie opłaty, opinie o tej szkole wpłynęły na zmianę mojego zdania. Teraz studiuję na Uniwersytecie Warszawskim i jestem zadowolona, nie żałuję swojego wyboru. W końcu UW to bardzo dobra, renomowana uczelnia! cieszę się ze swojego wyboru :)
jula
osobiście studiuję na uniwerku warszawskim ale moja siostra jest na 2 roku fizjoterapii w wsm i nie narzeka, teraz ma praktyki w jakimś ośrodku rehabilitacyjnym, co do jakości nauczania to poziom jest dość wysoki, szkoła działa dopiero kilka lat ale cieszy sie powodzeniem, nowe pracownie są bardzo dobrze wyposażone, szkoła sama w sobie jest całkiem ładna, ogólnie polecam ;)
10.02.2012
06.02.2012
Filipas
Po zdanej maturze chciałabym wybrać się na fizjoterapię. czy ktoś ma doświadczenie, wiedzę nt. tej uczelni? Jak przekładają się finanse na jakość nauczania? Przyznam się, że trochę się obawiam prywatnych uczelni...
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Akademia Zamojska
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej