• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Mazowiecka Uczelnia Publiczna w Płocku

uczelnia publiczna, woj. mazowieckie, 09-402 Płock, Plac Dąbrowskiego 2, (+24) 366 54 01, mazowiecka@mazowiecka.edu.pl

Mazowiecka Uczelnia Publiczna w Płocku (dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) to wiodąca placówka na terenie północno-zachodniego Mazowsza. Od ponad dwudziestu lat jest ważnym ośrodkiem akademickim w regionie. Obecnie trzywydziałowa uczelnia kształci na studiach społecznych, pedagogicznych, humanistycznych, medycznych i okołomedycznych, a także informatycznych i związanych z zarządzaniem. Organizuje studia w dogodnym trybie, uwzględniając potrzeby pracujących studentów.

W ofercie znajdują się także studia podyplomowe oraz kursy specjalistyczne dla pielęgniarek i położnych.

MUP może pochwalić się nowoczesnymi, dobrze wyposażonymi pracowniami, laboratoriami, aulami, salami dydaktycznymi.

Zobacz, jakie specjalności można wybrać na poszczególnych kierunkach studiów. Poznaj zasady i terminy rekrutacji, dowiedz się więcej o studiowaniu w MUP w Płocku.


Ocena uczelni

7.81 / 10
134 głosów

Opinie (160)
Mazowiecka Uczelnia Publiczna w Płocku , MUP Płock

Bartek
Hey, jaka opinia o informatyce?
08.08.2022
01.08.2022
Kasia
Hej, jakie opinie o kierunku ,, Zarządzanie,, jaki poziom trudności?
Larysa
Hej. Czy jednolite studia magisterskie pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna są trudne? Jacy wykładowcy? Jaka atmosfera i czy wgl polecacie?
18.05.2022
13.03.2022
Pielęgniarstwo
Czy ktoś wie jakie są progi na pielęgniarstwo? Jakie trzeba mieć mniej więcej wyniki z matury? Jakie przedmioty zdawać? z góry dzięki
Ilona
Czy ktoś studiuje pielęgniarstwo popołudniami? Jak to wygląda w praktyce?
21.02.2022
27.11.2021
N.
Jest wiele powodów, ale główne to problemy z praktykami dla osób na specjalizacji tłumaczeniowej i u niektórych wykładowców trudno dostać zaliczenie w 1 terminie mimo tego że się przykładasz i dajesz z siebie wszystko.
A.
Dlaczego nie polecacie filologii angielskiej ?
27.10.2021
02.10.2021
Arek
Hejka, wrażenia jak najlepsze, zapowiada się bardzo ciekawy pierwszy rok. Opiekunka naszego roku jest bardzo atrakcyjna.
Marek
Czy ktoś jest pierwszego roku nowych mediów? Jakie wrażenia po pierwszym spotkaniu?
30.09.2021
28.09.2021
Studentka
Nie polecam kierunku filologia angielska ...Tragedia...
IZa
Jestem studentką ostatniego roku i dziwią mnie pozytywne komentarze. Rozczarowała mnie ta "Uczelnia" swoim poziomem.
28.09.2021
26.09.2021
Karonia
Mazowieckiej jeszcze nie, ale szybko to wprowadza, ja będę w akademiku włodkowica i szczerze bardziej polecam niż ten mazowieckiej-wszystkie „pierwszaki” maja pokoje dwuosobowe, włodkowica ładniejsze i lepsze warunki myśle, plus możesz mieć pokój sama jak jeszcze są pokoje
Dominika
Wiecie może, czy jest już jakaś grupa np. na fb na kierunek kosmetologia? I czy osoby niezaszczepione będą mogły zamieszkiwać akademik?
24.09.2021
24.09.2021
Dominika
Już są wyniki ;)
A
Tak na Facebooku uczelni pisze ,że mamy sprawdzać na bieżąco na stronie irk
23.09.2021
23.09.2021
Grzegorz
Wyniki będą dostępne na stronie irk. ? Bo nie mam pojęcia gdzie mam sprawdzać.
Wika
Niestety nie mam pojęcia 😕 Jest tyle niewiadomych, że trochę to irytuje. Ciekawa jestem jak wgl wygląda próg punktowy. To pewnie jest kosmos
23.09.2021
22.09.2021
Kinga
Pielęgniarstwo studia stacjonarne I° format popołudniowy.Czy w ogóle został utworzony?
Dominika
Ja złożyłam na kosmetologie :)
22.09.2021
22.09.2021
Wika
Słyszałam coś, że do końca tego tygodnia będą wyniki 😀 Ciekawa jestem ile miejsc wolnych zostało... A wy na co składaliście w uzupełniającej?
Dominika
Dołączam się do pytania Malwiny, bo październik coraz bliżej, a jeszcze nic nie wiadomo :(
20.09.2021
20.09.2021
Malwina
Hej kiedy można spodziewać wyników tury uzupełniającej? Wiecie może?
Dara
Ktoś na nowe media ? Albo ogólnie chce się poznać ? :)
05.09.2021
22.07.2021
Kinga
Juz są wyniki :)
Dara
Czy wiecie kiedy będą wyniki rekrutacji ?:)
19.07.2021
09.07.2021
Ola
Hej, ja się wybieram na pielęgniarstwo ;)
Kinga
Kto jeszcze na pielęgniarstwo I stopnia? ;) Pozdrawiam
09.07.2021
29.06.2021
haśka
hej, czy polecanie położnictwo? Czy wie ktoś jakie są progi punktowe i czy ciężko się dostać? Od października chciałabym zacząć studiować ten kierunek. Na studia wybieram się po prawie 5 latach przerwy odkąd skończyłam technikum i nie wiem za bardzo jak teraz wygląda sprawa z rekrutacją itd.
Lena
Hej, czy trudno dostać się na bezpieczeństwo wewnętrzne i czy jest to ciężki i wymagajacy kierunek?
12.06.2021
10.06.2021
Stalowy
Do Wiki K, studiów zaocznych nie ma, ale na niektórych kierunkach proponują studia popołudniowe. Ja właśnie na takich jestem na ekonomii. Zajęcia są w trzy popołudnia i czasami w soboty, czyli możesz pracować i za darmo studiować.
Wiki K
Jakie są możliwości studiowania zaocznie na tej uczelni? Proszę, pomóżcie
07.05.2021
05.05.2021
ja0908
Hej. Czy jednolite studia magisterskie pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna są trudne? Jacy wykładowcy? ;)
Studentka
Hej. Wybiera się może ktoś na pielęgniarstwo pierwszego stopnia? 🙂
23.04.2021
16.04.2021
Gość9493
Hejka polecacie pracę socjalną? Łatwo się dostać?
R
Czy ktoś wie moze jak jest na kierunku administracja?:)
28.03.2021
21.02.2021
Studentka21
Hejka jak wygląda kierunek praca socjalna? Łatwo się dostać? Polecacie?
Julia
Polecam wybrać kosmetologie
13.02.2021
07.01.2021
Kasia
Jak wygląda nauka na kierunku praca socjalna? Warto iść? Polecacie?
Marek Arek
Hejka, Z chęcią bym wrócił jeszcze na Mup, bo mam dobre wspomnienia, ale teraz bym wybrał kierunek gdzie zajęcia prowadzą atrakcyjne wykładowczynie. Co polecacie?
29.09.2020
24.09.2020
Julia
Cześć, właśnie zastanawiam się nad studiami magisterskimi zaocznie z Filolologii angielskiej i myślę, czy wybrać specjalizację tłumaczeniową z tylko językiem angielskim czy angielski + niemiecki. Potrzebuję więcej info i opinii o specjalizacji z językiem niemieckim - czy trzeba mieć już jakiś poziom niemieckiego, żeby tam iść czy uczą jakby od podstaw? Czy tych zajęć z niemieckim jest jakoś dużo, czy dużo większy nacisk na angielski? Proszę o opinie
Adam
Piotrek, kierunek jest wporzo, nauczyciele ok, niezastawiaj się tylko składaj papiery.
30.08.2020
28.08.2020
Piotr
Cześć. Chciałbym poznać opinie o kierunku informarycznym. Planuje iść na programowanie i bazy danych. Ktoś może się wypowiedzieć co i jak?
Max
Do Dagmara, słyszałem od znajomej że mają uruchomić ten kierunek na zaocznych.
27.08.2020
26.08.2020
Dagmara
Hejka, czy na Mupie jest filologia polska? Jestem zainteresowana tym kierunkiem
Boguś
Hej, czy wiecie w jaki sposób będą prowadzone egzaminy na koniec semestru?
26.05.2020
22.04.2020
Zuza
Gabriel, nie tylko na filologii nauczyciele opowiadają o swoich przygodach, bo u mnie na bezpieczeństwie też są Panie, ktòre lubią snuć opowiastki o swoich życiowych perypetiach.
Gabriel
Studia na filologi to masalra. Nie mają gdzie nam prkatyk załatwić na 2 roku filologii angielskiej. Co roku zwiększają liczbę godzin praktyk, bo przecież,,jest to szkoła praktyczna ". W tym roku 1 rok ma 720 h praktyk. Dla spec.tłumaczeniowej MUP nie ma gdzie nam załatwić praktyk,bo rzekomo żadna instytucja z Płocka nas nie chce. Co mnie to obchodzi. Skoro szkoła oferuje tyle godzin praktyk i co roku zwiększa to kur...to w ich gestii jest zapewnienie studentom praktyk . Inaczej niech zamkną specjalizację i po problemie. A no tak..musieli by zwolnić wykladowcow którzy nie mają czesto pojecia o przedmiocie który prowadzą bo zajęcia tu to istny żart. Ludzie którzy studiują tu filologie wiedza ktorzy wykładowcy niczego nie uczą a albo obrażają studentów albo gadają o swoich życiowych przygodach caly semestr i niczego nie uczą. NIE POLECAM BO TO TRAGEDIA. Jeśli szkoła nie załatwi praktyk to nie będzie przyjemnie i tyle.
02.03.2020
04.02.2020
Studentka
Cześć. Wypowie się ktoś ogólnie na temat studiów podyplomowych na tej uczelni? Jak wyglądają, czy jest obrona pracy jak na zwykłych studiach lic czy mgr, czy mocno cisną wykładowcy?
Agnieszka M-R
„Anka” dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie ukończyłam trzeci semestr studiów licencjackich, więc jest to idealny moment, żeby się przenieść. W zasadzie został mi jeszcze tylko jeden egzamin. Nie wiesz czy jest w ogóle taka możliwość? Może znasz kogoś, kto się przenosił? Czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jak wyglądają zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe? Nie ukrywam, że w dużym mieście jest to dla mnie mocno obciążające, ponieważ musimy jeździć w naprawdę odległe od siebie miejsca. Tym bardziej, że to zupełnie nowe miasto i wszystkiego zawsze muszę długo szukać… Jak to wygląda w Płocku? Czy są wyjazdy do innych miast? Pochodzę z okolic Sierpca więc mogłabym spokojnie dojeżdżać z domu.
01.02.2020
30.01.2020
Anka
Agnieszka M-R o co dokładnie chcesz zapytać? Jestem absolwentką PWSZ w Płocku. Skończyłam pielęgniarstwo w tamtym roku. Uzyskałam zawód, dzięki któremu od razu znalazłam pracę. Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Co do uczelni nie mam żadnych zastrzeżeń. Aktualnie zrobiłam sobie rok przerwy, ale już od października planuję ruszyć z magisterką. Cieszę się, że otworzyli w Płocku.
Sebastian
Aga G.L, nie wiem o jaki kierunek konkretnie pytasz? Ja na studiach popołudniowych na ekonomii. Choć nie jest łatwo pogodzić pracę z nauką, to jestem zadowolony. Dla mnie najważniejsze jest to że studia są za darmo i mogę trochę kasy odłożyć. Wiadomo że trzeba się uczyć ale wykładowcy są w porządku. Moi znajomi opowiadali, że dziekan na pedagogice lub bezpieczeństwie zaproponował im studia popołudniowe od 10 rano. To chyba propozycja dla tych co lubią długo pić kawę.
29.01.2020
28.01.2020
Studentka III roku kosmetologii
Czytając komentarz "Studentki kosmetologii" mam wrażenie, że uczęszczamy do dwóch innych miejsc. Zarzut, że szkoła nie posiada sprzętu jest absurdalny. Zaplecze szkoły jestem jednym z lepszych w Polsce. Logiczne jest też to, że Uczelnia raczej nie posiada środków, aby zakupić sprzęt z różnej kategorii zabiegowej dla każdej osoby z grupy, tym bardziej, że grupa 16 osobowa to dosyć spora liczba osób, dlatego też część osób musi czekać na sprzęt. A jeśli ktoś się nudzi na zajęciach to tylko z powodu własnego lenistwa. Nasz rok oczekując na maszyny, robi sobie inny zabieg czy powtarza to, w czym czuje nie do końca pewnie, ewentualnie w czasie oczekiwania zawsze możemy wyjść zjeść, zadzwonić czy na papierosa i nikt nie robi o to problemów. Zresztą jak można chcieć wynieść umiejętności techniczne, skoro jeszcze nie ma się wiedzy? Według mnie to najpierw teoria, później praktyka. Nigdy odwrotnie. Co do egzaminów to kwestia co kto uważa za priorytet. Ja mam potrzebę nauki, więc dla mnie bez różnicy czy wykładowca przysłowiowo ciśnie czy nic nie wymaga. Jeśli się chce to można.
Aga G.L
Czy ktoś jest na studiach popołudniowych? Proszę o opinię.
27.01.2020
27.01.2020
Absolwentka Kosmetologii
A ja polecam kierunek Kosmetologia. Jestem absolwentką PWSZ w Płocku, teraz jestem na II roku studiów magisterskich w Łodzi i szczerze mówiąc poziom organizacji zajęć praktycznych oraz dostępność kosmetyków i innych rzeczy do pracy praktycznej jest nieporównywalnie mniejsza niż w Płocku.
Agnieszka M-R
Czy jest tu ktoś kto studiuje pielęgniarstwo? Chciałabym się przenieść i mam kilka pytań.
25.01.2020
24.01.2020
Monika
Polecam położnictwo. Dużo nauki, ale też trudny zawód i można się wykazać.
Studentka kosmetologii
Plan zajęć pojawił się pod koniec października, potem i tak zajęcia były zmienianej dnia na dzień. Czasem dowiadujemy się o obowiązkowych zajeciach 2/3 dni przed, które zostały wstawione w początkowo dzień wolny od zajęć. Na zajeciach praktycznych z kosmetologii wykładowczynie wychodzą z sali, nie obserwują nas kiedy pracujemy. Brakuje produktów do pracy i sprzętów. Czasem mamy 3 urządzenia podczas zajęć na których jest 16 osób. Musimy czekać na swoją kolej i marnujemy czas. Zajęcia praktyczne z modelowania sylwetki odbywają się tak samo jak teoretyczne bo szkoła nie posiada urządzeń tego typu na których moglibyśmy się uczyć. Ale za to nie ma problemu ze zdaniem sesji, łatwo można przebrnąć przez te studia żeby uzyskać papier, jednak ciężko z wyniesieniem doświadczenia które w zawodzie kosmetologa jest niezbędne do rozpoczęcia pracy. Nie polecam kierunku kosmetologia na tej uczelni.
18.01.2020
17.01.2020
Anonim
Serdecznie nie polecam. Zajęcia zmieniają się z godziny na godzinę, codzienne zajęcia od 8 do 21, w tym czasami po 6-8 godzin przerwy na studiach dziennych? Panie z dziekanatu na Gałczyńskiego są strasznie nieuprzejme i gdy idzie się po pomoc lub z jakąś sprawą albo odsyłają z kwitkiem albo wykonują swoją pracę z wielkim bólem. Organizacja szkoły to jakaś porażka. Informacje, że nie ma wykładowcy dostajemy często po godzinie czekania a nawet następnego dnia. Ciągła niewiedza, szukanie wykładowców, pytanie, kręcenie się od sali do sali... Jeżeli ktoś chce po prostu przebrnąć przez studia to jak najbardziej, lecz jeżeli komuś choć trochę zależy niech bierze nogi za pas!
....
Czy trudno jest się dostać na położnictwo??
14.01.2020
12.01.2020
Natalia
Cześć, czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś o położnictwie, warto iść?
Grzesiek
Hello, czy ktoś coś wie na temat stypendiów, czy będzie powtórka z ubiegłego roku że nikt nic nie wiedział? Bo nie wiem czy pora pomyśleć o chwilówce na świąteczne prezenty?
12.12.2019
15.11.2019
Piotrek
Do Paweł, Po pierwsze primo to chyba cenzura panuje w temacie stypendiów bo jakoś nie widzę swojego wpisu na ten temat. Po drugie primo, Paweł składaj jak najszybciej wniosek o stypendium, im szybciej tym lepiej, abyś miał za co kupić prezenty na gwiazdkę.
Studentka 2,5
Do Studentka Nie wiem , jak jest na filologii, ale na pedagogice to jedna wielka masakra. Nikt z wykładowców a nawet dziekan nie wiedzieli jakie specjalności będą uruchomione na tym kierunku. Ludzie pytali się nawet prorektorki ds.studencki i ona też nic nie wiedziała. Jedna wielka porażka jeśli chodzi o organizację studiów na tym kierunku.
06.11.2019
10.10.2019
Paweł
Ktoś coś wie do kiedy można składać wnioski o stypendium socjalne?
Studentka
Jestem już na drugim roku na filologi angielskiej w tej "Uczelni". Ogromne rozczarowanie , najbardziej chyba martwi mnie poziom tej anglistyki a właściwie jego brak. Przez ten rok , który tu spędziłam czuję jakbym cofnęła się w rozwoju swoich umiejętności... Wykładowcy są mili ale nic nie wymagają a niektórzy z nich to nie mają żadnych kompetencji. Śmieszy mnie też fakt , że tacy "profesorowie" jak Łozowiecka uczą ( myślę , że osoby , które miały z nią styczność wiedzą o czym mówię ) Do tego jeszcze organizacja w tej uczelni jest po prostu beznadziejna , Panie w dziekanacie najchętniej cały dzień piły by kawę i plotkowały bo gdy wchodzisz do dziekanatu to nawet nie raczą wstać i zapytać w czym pomóc , często nawet Cię nie zauważą. Można tutaj na prawdę łatwo zdać i uzyskać dyplom ale jeśli ma się ambicje i człowiek chce się czegoś nauczyć to polecam zdecydowanie wybrać inną uczelnie , która może chociaż coś zaoferować. I po takiej uczelni wychodzi później tuzin osób z dyplomami magistra , którzy w większości nie mają żadnego pojęcia o zawodzie , który uzyskali po studiach, jest to bardzo przykre. Sama jak najszybciej chce stąd uciec.
03.10.2019
17.07.2019
Viki
Witam, czy trwa jeszcze rekrutacja w Pwszetsch?
Michał
Ania, studiuję ekonomię na pwsz, jestem zadowolony. Wykładowcy są wporzo. Część zajęć w pracowniach komputerowych. Jest sporo wyjazdów z kołem naukowym. Spokojnie można pogodzić naukę z pracą. Polecam, warto.
30.06.2019
25.06.2019
Ania
Ekonomia na pwsz w Płocku. O opinię proszę :)
Marlena
Michał, mam koleżankami którzy studiują na PWSZ. Studiują na kilku kierunkach kończących się licenjatem i są zadowolone. Jest spory wybór kierunków, coś znajdziesz dla siebie
24.06.2019
24.06.2019
Michał
Czy na pwsz w Płocku jest jakiś licencjat godny zastanowienia?
Marcin
Dominik a co chesz robić po nowych mediach? Fejsa prowadzić, wrzucać foty na instę czy produkować komentarze na Twitterze, czy doginać w Biedrze na magazynie? Informatykę miałeś w gimnazjum czy szkole średnie? Po informatyce masz konkretne zajęcie jako sieciowiec, programista lub grafik. A tacy ludzie są poszukiwani.
22.06.2019
22.06.2019
Krystian
Magda, w PWSZ masz studia za darmo, we Włodku musisz płacić. Z tego co dowiedziałem się w dziekanacie ekonomii to na tym wydziale będą studia prowadzone popołudniami. Zawsze można to połączyć z pracą.
Dominik
Marcin, nie mam wykształcenia informatycznego i nie wiem czy się do tego nadaje. A to coś jest nie tak z nowymi mediami?
22.06.2019
21.06.2019
Magda
Hejka, gdzie polecacie studiować w PWSZ czy Włodkowica?
Marcin
Dominik, lepiej wybierz informatykę, pracę i to dobrze płatną znajdziesz jeszcze podczas studiów. Pracodawcy sami szukają pracowników wśród studentów. A po nowych mediach co będziesz robił?
21.06.2019
21.06.2019
Dominik
Cześć, studiował tu ktoś kierunku Nowe media na PWSZ w Płocku? Interesuje mnie opinia o tym kierunku.
Admin
Komentarz usunięty.
28.05.2019
25.05.2019
Marlena
Dowiadywałam się, rzeczywiście otwierają na ekonomi studia popołudniowe. Zamierzam złożyć dokumenty. Bardziej mi się opłaca studiować popołudniami niż zaocznie
Miki
Podobno ekonomia na PWSZ ma od października otworzyć studia popołudniowe.Ktoś coś wie na te temat.
24.05.2019
21.05.2019
Kinia
Grażul-Luft? Dno, koleżanka z samorządu mówiła że wogóle nie interesuje się samorządem, nie to co poprzedni pani Prorektor.
Paula
Isia, nie polecam położnictwa, przerost formy nad treścią, a większość zajęć prowadzą dublerzy. Idź na pielęgniarstwo bardziej się opłaca.
18.05.2019
18.05.2019
Isia
Czy warto rozpocząć studia na wnżecie, na położnictwo? Waham się pomiędzy nim a pielęgniarstwa i chciałabym odpowiednio wybrać.
Mizio
Ludzie rezygnują z tych studiów(mówię szczególnie o kierunku filologia angielska) nie dlatego że jesy ciężko ,a dlatego ze praktycznie NIC sie nie robi. Po dwóch latach nauki człowiek tak się cofa z językiem że masakra. Jeden wykladowca mówi tak,drugi powie inaczej i potem są spory który ma racje. Niektórzy wykładowcy nie mają podstawowej wiedzy na temat języka. A dziekanat to śmiech na sali. 0 organizacji na tej uczelni. Tutaj wykladowca ma bardziej wyje....niz studenci,którzy chcą się czegoś nauczyć a ta szkola im tego nie zapewnia
18.05.2019
18.05.2019
Miśka
Do Andrzej Miałam z nią w zeszłym semestrze zajęcia, przed ciekawy ale ona nie potrafiła przekazać wiedzy,często wyglądało że jest nie przygotowana lDziwna ona jakaś, taka typowa Barbi
Kacper
Do Mirek To raczej pedagogika ma być zlikwidowana, a reszta kierunków z WNHiS-u ma być wcielona do ekonomii i informatyki,tak mówi bratowa która pracuje w dziekanacie wnhis-u. Podobno niezły bajzel maja na tej pedagogice a dziekan przestał nad tym wszystkim panować.
15.05.2019
15.05.2019
Mirek
Witam, Chodzą słuchy o wcieleniu ekonomi do WNHiS-u? Ktoś coś słyszał. Mi mówiła koleżanka z tego wydziału, podobno ta prorektorka obojga nazwisk im wspominała na wykładzie. Ktoś coś wie.
Andrzej
Witam, jak oceniacie prowadzenie zajęć przez dr Grażul-Luft z WNHiS? Czy nie sądzicie że jest cał czas sfrustrowana?
15.05.2019
10.05.2019
SEBA
A co sądzicie o profesor Tomaszewskiej z Wydziału Informatyki ?
.
Oceny wykładowcy wstawiają po znajomości, można się uczyć, być sprawiedliwym wobec nich a i tak nie wstawią dobrej oceny, bo muszą wstawić lepszą studentowi którego lepiej znają, nie polecam tej uczelni
22.02.2019
29.01.2019
asdfgh
Ten stary, zeskleroziały dziadyga, który znak nieskończoność nazywa ósemką i zasypia na wykładach już dawno powinien siedzieć w domu a nie wyżywać się na uczciwych studentach, którzy się uczą. Wychodzi z sali podczas zaliczeń i nawet nie wie co się dzieje. Stawia piątki tym którzy nawet nie potrafią dobrze skorzystać z kalkulatora i spisują od innych jak leci, a tym którzy mają wiedzą złośliwie zalicza na 3 lub nie zalicza. Jak uczelnie nie zrobi z nim porządku, to studenci zrobią to sami, bo mają dość schizofrenika.
Proktos
To chyba są jakieś żarty. Wykladowca każe zostać studentowi po zajęciach po czym wyzywa go bezkarnie, stresuje. Tak nje może być . Wykladowcy robią co im sie podoba bez względu na prawa studenta i regulaminu studiów. Takie akcje są ns filologi angielskiej. Strasznie nie polecam bo ta uczelnia to jeden wielki STRES i brak wiedzy niektórych wykladowcow rozsmiesza mnie. Jeden wykładowca nagaduje na drugiego. Albo wykladowcy bardzo często sobie nie przychodzą na zajęcia, dziekanat nic nie wie jak zwykle. Ta uczelnia to jeden wielki żart i stres. Nie polecam, nie tylko ja
24.01.2019
12.12.2018
Dobra rada
i nie słuchajcie tych bredni, że sąd zrobi z was chorych psychicznie. To jest próba zastraszenia i uciszenia Was. Tak, wszyscy najlepsi studenci na tej uczelni są chorzy psychiczne ha ha ha, bo walczą o stypendium, które im się należy. To osoba która serwuje tego typu brednie jest chora psychicznie, skoro nie rozumie, że stypendium to pieniądze dla studentów.
Dobra rada
Co za chamstwo na tej uczelni. Piszcie do interwencji na Polsacie, zasypcie ich mailami. Zróbcie uczelni prezent świąteczny.
11.12.2018
06.12.2018
Ewa
Uczelnia nie chce wypłacać stypendium, które się należy studentom, robią to specjalnie
gdrty
Najwyższy czas powiadomić prokuraturę o defraudacji pieniędzy skoro znów jest problem ze stypendium. Składamy zbiorowy donos?
04.12.2018
04.12.2018
ABCD
Obiecywali że po niedzieli będzie już wiadomo coś o stypendium, tymczasem znów panuje cisza. Robią to specjalnie, żeby uciszyć ludzi, a stypendium specjalnie nie chcą wypłacać, pewnie chcą dla siebie zatrzymać pieniądze.
Gh
Trochę zaluje ze tu zostałem bo tu 0 organizacji. Wogole kazdy nauczyciel od ang mowi inaczej te same slowka co jest moim zdaniem smieszne. Albo idzie sie na 8 a sie okazuje ze lekcje na 10 bo se wykladowca nie przychodzi. Nie ma tu zadnej presji ani zachety do nauki. Ja sie nie dziwie ze większość osób na magisterce jak i licencjacie chce się stąd wypisać. Wykładowcy potrafią obrazić studenta doprowadzając do łez. Pewna Pani magister mówiła o jednej dziewczynie ze jest gruba i ze powinna stąd wylecieć. To skandal. Albo Panie w dziekanacie to same,,księżniczki " mające problem podac podstawowe informacje studentom bo są zajęte swoimi sprawami typu plotkowanie czy co ona na obiad ugotuje. Nie polecam.
03.12.2018
25.11.2018
A
Koniec listopada, a komisja stypendialna dopiero teraz się zbiera. Żart jakiś, każda inna uczelnia już wypłaca studentom stypendia, a tutaj zmienili regulamin i nie potrafią go ogarnąć.
Krun
Organizacja na tej uczelni to totalne DNO. Dziekanat masakra. Nic nie wiedzą. Po zmianie planu wykładowcy sami nie wiedzą na którą godzinę mają zajęcia. Nie jedna osoba chce się stąd wypisać. Może i jest duzo praktyk,ale reszta to dno. Nie polecam
05.11.2018
12.10.2018
Mmm
Jestem studentem filologii angielskiej. Poziom tutaj jest niski naprawdę. Nauczyciele może i sympatyczni itp ale poziom nauczania to dno. Do poziomu C1 na licencjacie? Dobre żarty. Ledwo poziomu B1/B2 można tu sie nauczyć a co dopiero C1
Ktoś
Nie pyskuj tam smarkulo co siedzi w dziekanacie tylko przyjmuj wnioski na stypendia, bo zostanie powiadomiona prokuratura o defraudacji pieniędzy i bekniesz za chachmenty
10.10.2018
07.08.2018
K.
Wydział Nauk Ekonomicznych i Informatyki. Suplementy do dyplomów nie zawierają pełnych informacji (np. że było się członkiem danego koła, napisanych artykułach, bycie w zarządzie w danym kole). Człowiek stara się całe 3 lata, zdobywa osiągnięcia, a suplement niczego nie potwierdza, sporządzony jest jakby dana osoba skończyła studia bez żadnego angażowania się w żadne konferencje, zawody itd. Żadnej informacji nie było przed zakończeniem studiów, żeby donieść dokumenty potwierdzające dane osiągnięcia, z resztą takie rzeczy powinny być na bieżącą udokumentowane i powinni o tym wiedzieć. Co do wykładowców, niewielu jest takich, którzy naprawdę chcą czegoś nauczyć, sporo wykładowców w ogóle nie robi zajęć, przychodzą na jedne z ostatnich zajęć w celu zapowiedzenia kolokwium, robią na jednych zajęciach cały semestr, a potem na zaliczeniach, kolokwiach i egzaminach wymagają. Większość wykładowców także nie podaje sposobu zaliczenia zajęć (nawet jak się student pyta, udają że nie słyszą, albo mówią że jeszcze nie wiedzą) Nie wiem jak na innych wydziałach ten uczelni, ale akurat tego wydziału nie polecam, student traktowany jest jak śmieć na nim. Pozdrawiam
xxxxxx
wybiera się ktoś na pedagogikę?
18.07.2018
11.12.2017
hgyfd
To jakiś cyrk ta uczelnia. Rok się kończy i jeszcze ani razu studentom nie wypłacono stypendium, które im przyznano za najwyższą średnią. W innych uczelniach problemu nie ma, a tu cuda się dzieją.
Weronika
Czy ktoś idzie na kosmetologię?
16.08.2017
10.05.2017
Marzena
Czy któraś dziewczyna wybiera się do PWSZ po dłuższej przerwie od szkoły?
amator
Witam. Wybieram sie na ekonomie zaocznieY tylko ogólnie mam mało czasu na naukę i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z nauką na tym kierunku i i językiem angielskim bo u mnie angielski to klapa. Odpowie ktoś na pytania ??
08.03.2017
13.02.2017
M.
Witam, wybieram się właśnie do Płocka ale obawiam się o kwestie pracy po PWSZ. Czy ktoś może się jakoś wypowiedzieć na temat? Interesuje mnie szczególnie praca po kierunku anglistyki bądź administracji
ania18
Waszym zdaniem lepiej iść na pedagogikę w PWSZ czy w Włodkowic ?
11.07.2016
04.06.2016
AmbitnyMaciej
Cześć, Możecie mi powiedzieć jak studia zaoczne z informatyki? Interesuje mnie specjalizacja sieci komputerowych i nie wiem gdzie powinienem się udać, aby mieć dobrą pracę w IT. Włodkowic podobno dobry, ale jednak krążące złe opinie o tej szkole mnie odstraszają.
Kaśka
A widzieliście, że będą mieli w nowym roku akademickim magisterkę z ekonomii
26.04.2016
02.09.2015
nowaa
Witam, wybiera się ktoś na pwsz do płocka na ekonomie ?
Kandydat
Witam. Za rok wybieram się na studia i mam takie pytanie gdzie znajde informacje do tego jakie przedmioty muszę wybrać na maturze by dostać się na jakiś kierunek np. ekonomiczny.
01.09.2015
06.07.2015
Absolewentka
Jestem absolwentką PWSZ w Płocku z 2014 r. (kierunek ekonomia) i obecnie zaoczną studentką Uniwersytetu Warszawskiego. Na licencjacie przykładałam się do nauki, nie ściągałam, chodziłam na szkolenia organizowane przez Biuro Karier. Na Uniwerku Warszawskim daję radę, pracuję w zawodzie. PWSZ w Płocku to dobry start.
Absolwent
Dostać się łatwo, osoby z 30% na maturze dostają się bez problemów, przyjmują każdego, nawet największych głąbów. Poziom niski, brak przygotowania praktycznego do przyszłej pracy. Ogólnie rzecz ujmując - szkoda czasu. Śmieszny jest też napis na bramie przy instytucie na ul. Gałczyńskiego, cyt. ":) mamy magisterkę :)", po którym widać jak poważna to szkoła. PWSZty to DNO
23.06.2015
16.06.2015
Pszczolka16
A czy te studia są bezplatne? Czytalam,że tak się obawiam się,że może jednak jąkies koszty należy pokryć
Aldona
Nie jest trudno się dostać, może trochę trudno być na studiach (zwłaszcza chemia na I roku)
09.06.2015
15.05.2015
pszczolka28
HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
pszczolka28
HEj! Czy trudno jest się dostac na kosmetologie na PWSZ??? Pytam,ponieważ nie chodzilam na kierunek biologiczno-chemiczny,oraz zdawalam poslki rozszerzony...... zaczynam sie troche martwic,a przyznam,ze kosmetologia Jest moim marzeniem:(
15.05.2015
20.01.2015
kosmetologia
a kto studiuje / ował Kosmetologię na PWSZ? jak wam się podobało? pytam o zaplecze gabinetowe, kosmetyki, sprzęty, no i wykładowców?
do Gosi
Gosia, czy Ty przypadkiem nie promujesz Włodkowica??? trochę dzine, że odradzasz PWSZ w Płocku, która jakby nie było, uchodzi za jedna z lepszych państwowych szkół w mieście, ja wiem, że jeszcze jest PW, ale nie każdy chce iść na studia techniczne, ja nie znam takich zlych opinii o pwsz, słowo
25.06.2014
27.11.2013
Gosia
Odradzam wszystkim PWSZty, najgorsze dno jakie w życiu widziałam (studiując na trzech już różnych uczelniach, w tym Włodkowic o wiele lepszy i z czystym sumieniem to stwierdzam). Brak jakiejkolwiek organizacji, dosłownie niekompetentni ludzie w sekretariatach, jacyś "niewydarzeni" poziom nie niski, ale ŻENUJĄCY!!! lokalizacja dziwna, zwłaszcza Trzepowo, opierniczanie się całym rokiem a oceny dobre... zdarzało mi się zaliczać 3 kolokwia na jednym ostatnim zaliczeniu i czwórka na koniec... zajęć mało, dwa wykłady i do domu, nie odczułam tej szkoły, wykładowcy wywyższają się, zwłaszcza ci, którzy posiadają niski zasób wiedzy. Byłam wręcz zaskoczona faktem, że można upaść tak nisko. Dlatego proponuję PW jeżeli znajdą kierunek dla siebie, Włodka także, a najlepiej wyjechać do innego miasta aby nie musieć wybierać bo gdyby nie BŁĘDNA opinia o włodku wystarczyłby mi w zupełności.
ania
porządna uczelnia, program normalnie realizowany, raczej bez wiekszego bałaganu, poziom umiarkowanie wysoki, bez przegięć i napinki, swoej musisz odstac jak masz coś załatwić w administracji, ale to wszedzie, ludzie fajni, studiuje mi sie tu bardzo dobrze, no i niedaleko, co w moim przypadku wazne, ze moge codziennie dojechac bez kosztow wynajmu mieszkania
13.11.2013
24.09.2013
kaśka
co mamy w Płocku? Wydział PW, Włodkowica i PWSZ. Jak dla mnie kolejnosc tych trzech szkol jest taka: 1. PWSZ 2. PW 3. Włodkowic
halinka
Moze byc, nauki malo, dobre stypednia tylko roboty żadnej po tej szkole :D
20.09.2013
29.03.2013
rogallll
w tym roku zrobiłem licencjat z ekonomii integracji rolnej i regionalnej, uczelnie samą w sobie oceniam bardzo pozytywnie, nie mam większych zastrzeżeń co do prowadzenia zajęć :) jedynym minusem tej uczelni jest jej położenie trochę na uboczu miasta a co za tym idzie brak monopolu w pobliżu :P
szalona anka
rok temu zrobiłam w tym PWSZcie licencjat z turystyki i nie wiem skąd opinia, że wykładowcy wyzywają ludzi od debili, nigdy z czymś takim się nie spotkałam, no chyba, że nie miałam z tymi ewenementami zajęć..., co do poziomu to najwyższy nie jest ale jeśli czyjeś wymagania nie sa za wysokie to moim zdaniem ta uczelnia jest ok ;)
08.03.2013
25.11.2012
Studentka
Każda uczelnia tylko nie PWSZ... poziom żenujący, wykładowcy potrafią wyzwać (dorosłych ludzi!) od debili i to dosłownie. Przedmioty uogólnione i większość z nich nie jest przydatna. Sypiące się staare budynki itd itp.
magda
polecam kierunek turystyka i rekreacja na pwsz dla osób które nie chcą sie prawie nic uczyc a miec licencjat na koncie to "polecam" mam porównanie z Uł i tutaj poziom jest strasznie niski...
03.10.2012
06.08.2012
daga
wykładowcy różni, od przemiłych i uroczych pracujących z zamiłowania do ludzi chamskich i problemowych , nauki sporo, atmosfera w grupie ok, poza grupą lekkie spięcia, sekretariat nie udziela informacji na żaden temat nawet jeśli chodzi o zajęcia
asia55
Jestem studentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Płocku. Studiuje na kierunku Pedagogika Resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Serdecznie polecam tą szkolę, ponieważ jest bardzo dobra kadra pedagogiczna. Mamy również zajęcia z profesorami i doktorami z Uniwersytetu Łódzkiego. Zajęcia prowadzone są bardzo ciekawie, wykładowcy często stawiają bardziej na praktykę co przydaje się studentom. Mamy również praktyki obserwacyjne w różnego rodzaju placówkach. Polecam!
27.07.2012
21.07.2012
martin666
finanse publiczne i administracja, zaoczne: wbrew panującej opinii nie jest tak źle, ja sie prawie wcale nie uczyłem, a jeśli już to tylko przed egzaminami i mam wszystko zaliczone, wykładowcy są spoko, idą na rękę dając możliwość wielu popraw, materiał mamy prawie ten sam co na dziennych wiec można sie dowiedzieć co będzie na egzaminach, jedyne co sprawia naszej grupie problem to makroekonomia, ale podstawa to chodzenie na wykłady ;)
majka
ja studiuje ekonomię integracji rolnej i regionalnej w UE, szkola w porządku tylko trochę za miastem, z nauką nie przesadzają ale czasem trzeba sie postarać żeby zdać tylko na matmie i infie nie mogę wytrzymać :P jak ktoś sie nie dostał na uw lub polibudę to spoko alternatywa w płocku
19.07.2012
19.07.2012
antek19
Sieci komputerowe i sieciowe systemy operacyjne: uczelnia sama w sobie jest całkiem spoko, komputery czasem płatają figle ale to idzie wytrzymać, wykładowcy w większości ok, z nauką tez nie ma tragedi, ja mam trochę problemów z matmą ale to da sie przejść jak zna ktoś podstawy programowania.
adam
jestem po pierwszym roku informatyki na PWSZ w Płocku i niestety żałuje swojego wyboru, wykładowcy sa strasznie wymagający, szczególnie Ci z polibudy (mamy tylko wykładowców z uniwerku łódzkiego i politechniki, nikogo z płocka), mój kierunek zaczęły 103 osoby a teraz jest 38 wiec o czymś to świadczy...
05.07.2012
03.07.2012
Justyna
studiuję tutaj filologię angielską i jestem bardzo zadowolona. wybór padł na PWSZ bo Płock to moje rodzinne miasto, ale nie żałuję, że to właśnie tą szkole wybrałam. Polecam wszystkim!
mariusz
jak nie pójdę do włodkowica, to pewnie wybior państwową wyższą szkołę zawodową w płocku. i wlaśnie zastanawiam się jakie jest wasze zdanie, która szkoła lepsza? macie jakieś porównanie - gdzie jest wyższy poziom, lepsza kadra?
31.05.2012
19.05.2012
jurek
własnie przegladam oferty różnych uczelni i co uderza od razu to fakt że pwsz płock ma świetną szatę graficzną strony internetowej. przejrzysta na tyle, że łatwo znaleźć wszelkie pożądane informacje, zarówno dla kandydata jak i studenta. to od razu poprawia opinię o uczelni, bo czasem nawet najlepsze uniwersytety mają słabe witryny internetowe. jako - mam nadzieję - przyszły student jestem pozytywnie zaskoczony :)
wewer
Płockiej PWSZ to nawet nie trzeba reklamować. Po prostu jest dobra, taka jest moja opinia i nic jej nie zmieni. Często zaginam wiedzą tutaj zdobytą kolegów z Uniwerka w Bydzi czy Wawce..
17.05.2012
02.04.2012
głowa
W Płocku jest jeszcze ośrodek zamiejscowy z polibudy warszawskiej i tak się zastanawiam, gdzie się udać na uczelnię.. może ktoś doradzi? Coś mądrego powie ?
przyzwoity
Zawsze myślałem, że te PWSZ to młodszy, głupszy i lekko niedorozwinięty brat Uniwersytetów, jednak wcale tak nie jest. Funkcjonuje na takich samych zasadach, tylko nie jest tak rozbudowana jak uniwerki, ale to może i lepiej, bo organizacja konkretniejsza. poza tym poziom całkiem przyzwoity
31.03.2012
21.03.2012
gitesss
Bardzo dobrze, ze jest tego typu placówka oświatowa w Płocku ! nie trzeba się ruszać poza miasto, a można kontynuować naukę i zdobyć wyższe wykształcenie ! odsiew niewielki, wszystko w porządku !
hearter
PWSZ to nigdy to samo, co Polibuda. Wszystko zależy od Twoich ambicji i celów. Jeśli warunki są takie, a nie inne, i możesz studiować tylko w Płocku, to jak najbardziej polecam. Warsztatu Ci tu nie zabraknie na pewno, przygotowanie solidne jest, ale w innym wypadku, polecam polibudę jakąkolwiek .
11.03.2012
24.02.2012
Tomalao
Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
Tomalao
Mieszkam niedaleko od Płocka i moi rodzice chcą, żebym tam studiował, ja myślałam bardziej o Łodzi a nie o Płocku, chciałbym poznać Wasze opinie o kierunku matematyka z informatyką na PWSZ
24.02.2012
15.02.2012
Buzz
Ja na bazach danych. Jest ok choć nauki sporo ale dla mnie to dobrze, rozwijam swoje zainteresowania. Dość mocna selekcja na I roku wynikająca z niezrozumienia tematu wśród kandydatów. Generalnie polecam
HZAga
Jestem na handlu zagranicznym. Fajne, choć kobyła do nauki. Polecam tym, którzy interesują się tematem.
02.02.2012
23.01.2012
qi
Studiuje anglistykę. Jest ok. Poziom niezły, czytania i pracy dużo. Wg mnie uczelnia daje rade. na germańskiej będzie podobnie.
Aala
Przeglądając ofertę uczelni na www przykuł moją uwagę jeden z kierunków - Filologia germańska z wiedzą o społeczeństwie i edukacją europejską. Czy ktoś to studiuje? jak jest?
18.01.2012
15.12.2011
gazior
Studiuje Informatykę na pierwszym roku. Wykładowcy nacodzień wykładają na Uniwersytecie Łódzkim i Politechnice Łódzkiej i na (nie)szczęście wymagają bardzo dużo. Ogólnie atmosfera przyjazna i można poznać wielu wspaniałych ludzi.
piotras
mi ta szkoła średnio się podoba, wybrałem ją ze względu na lokalizację, dla mnie plusem są wykładowcy
08.12.2011
08.12.2011
łasica
Uważam, że PWSZ stwarza swoim studentom bardzo dobre warunki do studiowania. Ma bardzo dobrze wyposażone sale wykładowe. Ponadto na uczelni panuje sympatyczna, przyjazna atmosfera. Szkoła ta z pewnością daje możliwość dobrego wykształcenia oraz znalezienia pracy na rynku.
olka
pedagogika opiekuńczo - wychowawcza z praca socjalną. Uważam, że moja uczelnia była fantastyczna, wykładowcy wiele mnie nauczyli i mieli świetne podejście do uczniów. Wiadomo, że niektórzy mnie wkurzali, ale dawałam radę. a poza tym ludzie z którymi byłam na roku dawali mi tyle radości i śmiechu, że chciałabym tam wrócić.
08.12.2011
06.12.2011
informatyk
Studiowałem matematykę z informatyką, obecnie pracuje w wyuczonym zawodzie. O szkole mogę powiedzieć tyle: wielu wykładowców było świetnie przygotowanych do prowadzenia zajęć. PWSZ były dla mnie ogromnym przeżyciem. Zrealizowałam moje plany studenckie. Rozwinęłam zainteresowania. Uczelnia dała mi ogrom możliwości i perspektyw na przyszłość
zorro
W 2008 roku skończyłem edukację w PWSZ na kierunku filologia angielska. Wspominam tą szkole bardzo pozytywnie. Uważam, że nauka na PWSZ-ach a przede wszystkim wiedza zdobyta na tej uczelni dała mi możliwość rozwoju i zdobycia dobrej pracy.
06.12.2011
06.12.2011
ziomus12
Szkoła PWSZ jest szkoła, o dużej renomie. Posiada spory kompleks sportowy, ale także i edukacyjny dzięki temu studenci chętnie wybierają tą uczelnię, a jednoczenie mogą kształcić się na wielu kierunkach zupełnie za mały hajs :) Szkoła ta daje możliwość studentowi rozwijania swoich zainteresowań w zakresie rożnych dziedzin naukowych, a także sportowych. Trenowanie pływania, sztuk walki, gier zespołowych itd. Uważam ze ta uczelnia to dobry prognostyk na przyszłość, w znalezieniu odpowiedniej pracy.
maja
mówią ze to tylko PWSZ ale poziom jest naprawdę wysoki, wykładowcy wymagający..
06.12.2011
06.12.2011
RoGal
Uczelnia PWSZ w Płocku, do której uczęszczam to przede wszystkim dobry poziom nauczania. Jak w każdej uczelni bądź szkole są lepsi i gorsi pedagodzy jednak z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na całej placówce zdecydowana większość to solidna i bardzo kompromisowa grupa wykładowców, mających odpowiednią wiedzę i podejście. Jak w każdej renomowanej szkole wyższej są również kółka naukowe, oraz dodatkowe zajęcia lub zawody sportowe.
kamila
Anna20: a jaki jest z nauką na tym kierunku? jak sobie dajesz radę? angielski na dobrym poziomie?
02.06.2011
01.06.2011
Anna20
W naszych okolicach PWSZ w Plocku jest postrzegana bardzo dobrze, przez niektorych lepiej niz Wlodkowic. Z perspektywy drugiego roku anglistyki moge mowic o niej jak najlepiej. Szkola nie jest duza, ale dzieki temu panuje tu fajny kimat, ludzie sie znaja z akademika i z zajec. Wykladowcy sa pozytywnie nastawieni, zyczliwi. Ja osobiscie nie udzielam sie spiewajaco ani w zadnych sekcjach sportowych, ale koledzy z matematyki sa w swoim zywiole. Wiec moja opinia o PWSZ Plock jest bardzo dobra. Aha, jeszcze dodam, ze mam stypendium (wystarczylo zaswiadczenie o zarobkach i odleglosc miejsca zamieszkania brali pod uwage). Polecam.
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Lubelska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni