Opinie o Uczelniach

W polu WYSZUKIWARKI powyżej należy znaleźć uczelnię, a następnie dokonać oceny w punktach (0 - 10 pkt.) oraz wyrazić opinię w komentarzu.

Z ciekawością poznamy Wasze zdanie na temat uczelni, kierunku, specjalności, kadry naukowej, atrakcyjności oferty kształcenia, jakości współpracy międzynarodowej, innowacyjnych technologii w nauczaniu, perspektyw pracy dla absolwentów, oferty zajęć pozadydaktycznych, możliwości rozwijania pasji i zainteresowań, czy wreszcie atmosfery panującej na uczelni.

Liczymy na Wasze głosy, dzięki którym powstaje nasz unikalny ranking szkół wyższych.

To Wy - studenci - jesteście jego autorami i właśnie dlatego jest on tak ważny :-)

Ostatnio dodane komentarze
  • ET
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Witam. Chciałbym zrozumieć obliczenie punktacji: średnia z matematyki i informatyki - waga 100 %, a pozostałe 50 % --> (Mat. 70% + INF 50% + POL 1/2 x 80 + ANG 1/2 x 70 + historia 1/2 x 50)/5 = 44 punkty. Nawet mając po 100% średnia nigdy nie będzie większa od 115? Pozdrawiam
    8/13/20
  • Dział Praktyk
    Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

    Pojedyncze wyjazdy za granicę najczęściej trwają 3 miesiące. Takie wyjazdy oferuje Francja, Hiszpania, Włochy, Niemcy. Luksemburg... Zdarzają się też wyjazdy krótsze (nawet na 1.5 miesiąca), ale są to wyjątkowe i rzadkie oferty. Niektóre kraje z kolei (np. Irlandia czy Norwegia) chętniej przyjmują praktykantów na dłuższy pobyt (4-6 miesięcy). Każdy student wybiera więc taką ofertę, która mu najbardziej odpowiada.
    8/13/20
  • domka
    Wyższa Szkoła Lingwistyczna w Częstochowie

    cześć ! ja zapisałam się na angielski online - tłumaczenia (licencjat). są jacyś chętni? widzę same biznesy.. teraz mam stracha :) ktoś był na tym kierunku? jakieś informacje, co i jak ? :) Elle, jaka specj. ?
    8/13/20
  • wiki
    Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku

    Witam, jak wygladaja studia zaoczne na kierunku dietetycznym?
    8/13/20
  • Mag
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Czy mogłabym prosić o infomację o progu punktowym na II stopień studiów niestacjonarnych na kierunku Historia?
    8/13/20
  • ng
    Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu

    O super to trzeba jakos kontakt ogarnąć, bo ja nie mam nikogo kogo znam kto się wybiera.
    8/13/20
  • Ania
    Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu

    Czy ktoś studiuje kryminologię i kryminalistykę i mógłby się wypowiedzieć na temat tych studiów? Bo cały czas się zastanawiam a czasu coraz mniej 😅
    8/13/20
  • Karola 77
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Hej, czy ktoś wie jakie były progi w tamtym roku na Administracje stacjonarnie?
    8/13/20
  • Klaudia
    Wyższa Szkoła Pedagogiki i Administracji im. Mieszka I w Poznaniu

    To nie uczelnia wyższa tylko cyrk i to kiepsko prowadzony, omijać szerokim łukiem
    8/13/20
  • climatronic
    Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie

    byl ktos/jest na informatyce i moze opisac tutaj swoje odczucia ?
    8/13/20
  • Pem
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Wie ktoś jaki był próg punktowy na pedagogikę w tamtym roku?
    8/13/20
  • Karol
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Cześć! Czy ciężko jest się dostać na historię na II stopień studiów niestacjonarnych? Widziałem, że limit miejsc to 15 - trochę mało.
    8/13/20
  • Ola
    Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu

    Ja już jestem na liście na psychologię :)
    8/13/20
  • @Sandra
    Uniwersytet Łódzki

    Według planu studiów nie widzę: http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/Home/IIstopie%C5%84/StudiastacjonarneIIstopnia/Finanseirachunkowo%C5%9B%C4%87IIststac/tabid/1462/language/pl-PL/Default.aspx Zapytaj może konkretnie na Wydziale Zarządzania: https://opinieouczelniach.pl/opinie/uniwersytet-lodzki-wydzial-zarzadzania
    8/13/20
  • @Produkcja teatralna
    Uniwersytet Łódzki

    Hej, oczywiście, że tak ;) pozdrawiam
    8/13/20
  • Systematyczny
    Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Szczecinie

    Uczelnia dobra. Poziom kształcenia dobry. Wykładowcy na dobrym poziomie wiedzy praktycznej i teoretycznej. Wykłady dobrze prowadzone. Władze Uczelni ok. Mankamentem jest brak miejsca do wypoczynku w ogrodzie jakieś ławeczki by się przydały pergola coś w tym stylu. Ogólnie polecam.
    8/13/20
  • Michael
    Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie

    Czy warto iść na filologię nie zając danego języka, ale bardzo pragnąc się go nauczyć? Czy nauka na np. filologii włoskiej jest od podstaw?
    8/13/20
  • Patrycja
    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

    Dzień dobry , ile wynoszą progi punktowe na kierunek zielarstwo i fitoprodukty?
    8/13/20
  • Robert
    Wyższa Szkoła COSINUS w Łodzi

    Osobiście polecam kierunek Ochronę w Cosinusie w Olsztynie. Szkoła bezpłatna. Egzamin państwowy również bezpłatny. Fajna sprawa, maja też zajęcia na strzelnicy.
    8/13/20
  • GGG
    Akademia Wojsk Lądowych im. Gen. T. Kościuszki we Wrocławiu

    135246: https://wroclaw.wp.pl/wroclaw-ogrom-chetnych-na-studia-wojskowe-tylko-365-miejsc-6541301532141697a
    8/13/20