UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (120)
Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej, PSW Biała Podlaska

Honey
odpowiedź dla A z dnia 12.07.2021
Hejka, Studiuję filologię angielską na PSW i gdybym miała oceniać to bym dała 5 temu kierunkowi i wykładowcom 😄 szczerze mówiąc, jest parę rzeczy do których można by było się przyczepić, ale poziom nauczania jest serio wysoki i plus do tego nauczający współpracują z nami studentami. Próbowałam jeszcze swoich sił w Elblągu, również na państwowce i Biała biję na głowę Elbląg :D jeśli jesteś fair wobec wykładowców to i oni będą dla Ciebie i będą iść Ci na rękę, bo bardzo zależy im na tym, by wszystkim się udało i byśmy się czegoś nauczyli. Przekaz wiedzy też jest mega, z większością wykładowców można pożartować i na wiele sposobów próbują nam ta wiedzę przekazać. Nie wiem czy Ci wystarczająco dobrze pomogłam, ale podsumowując polecam, polecam i jeszcze raz polecam 😄❤ W razie jeszcze jakichś pytań to z chęcią odpowiem!
19.07.2021
15.07.2021
AG
Proszę o opinię na temat anglistyki na tej uczelni:)
A
Ma ktoś jakiekolwiek informacje o poziomie nauczania na anglistyce? Warto? No i drugie pytanie czy nie dostanę depresji w tej Białej Podlaskiej, czy może totalnie odradzacie to miasto? :D
12.07.2021
06.07.2021
Studentka socjologii
Do Izy - nie jest trudno się dostać, kierunek bardzo ciekawy i nie jest na nim ciężko, chociaż zależy też jaki masz umysł (ścisły czy humanistyczny). Do niektórych przedmiotów trzeba przysiąść i się poduczyć przed egzaminem, ale sama w sobie socjologia nie jest trudna :)
Iza-socjologia
Pytanie dotyczące socjologi i specjalności diagnoza kryminologiczna, trudny kierunek? Złożyłam dziś dokumenty do dziekanatu i czekam na odp, łatwo sie dostać? Mógłby sie ktoś wypowiedzieć studiujący lub absolwent?
15.06.2021
11.04.2021
Mil
Ciekawi mnie jak to jest z poziomem angielskiego na filologii angielskiej, ktoś ma jakieś informacje?
Graża
Mam pytanie o lektoraty na ekonomii. Jakie języki są do wyboru?
26.02.2021
01.10.2020
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Kaja
Witam jakie oferują Państwo w tym roku studia 1 stopnia (licencjat) lub ujednolicone magisterskie w trybie zaocznym
01.11.2019
28.10.2019
Chętni na podyplomówkę z BHP?
Jeżeli ktoś się zastanawia jakie studia podyplomowe wybrać to zachęcam do studiowania na kierunku Bezpieczeństwo i Higiena Pracy, brakuje kilku osób aby uruchomić kierunek. PSW oferuje bogaty program zajęć i doświadczoną kadrę dydaktyczną. Dokonałem analizy gdzie w woj. lubelskim warto podjąć studia podyplomowe BHP i niestety w większości przeważają uczelnie prywatne, które posiadają okrojony program zajęć a nawet zdarzają się takie, które nie prowadzą zajęć a jedynie oferują wysyłanie materiałów na e-maila. Jeżeli są chętni podnieść swoje kwalifikacje, zdobyć nowy zawód lub po prostu interesują się tematyką związaną z wszechobecnymi przepisami panującymi w różnych środowiskach pracy to zachęcam do rejestracji w systemie IRK i złożenia dokumentów.
Polecam
Hej wszystkim zainteresowanym i niezdecydowanym. Studiowałam na tej uczelni na studiach inżynierskich i polecam. Zastrzeżeń nie mam. Wiadomo raz było łatwiej raz było trudniej jak zawsze i wszędzie. Kadra nad podziw, bardzo dużo wykładowców przyjezdnych z renomowanych uczelni (Politechnika Lubelska, Politechnika Białostocka). Polecam
28.10.2019
21.08.2019
K
Na PSW raczej na większość kierunków łatwo się dostać, myślę, że na filologię angielską też. I nie jest to wina tego, że uczelnia ma słaby poziom, a mało studentów chce przyjeżdżać do takiej małej mieściny jak Biała Podlaska
Rekrutacja PSW
odpowiedź dla rekrutacja z dnia 13.08.2019
Aktualnie do 26 września prowadzimy rekrutację na ten kierunek studiów. Zainteresowane osoby prosimy o rejestracje w systemie IRK oraz złożenie kompletu dokumentów na uczelni. W razie dodatkowych pytań proszę kontaktować się z Sekcją Promocji i Rekrutacji +48 83 344 99 30 rekrutacja@pswbp.pl
14.08.2019
13.08.2019
rekrutacja
Jakie są szanse na dzienne studia na filologii angielskiej?
magda
Jakie języki obce są do wyboru na ekonomii. I na jakim poziomie?
25.06.2019
12.06.2019
rekrutacja na dietetykę
Czy dobrze rozumiem, że na dietetykę (albo pielęgniarstwo też) brany jest pod uwagę wynik egzaminu maturalnego z języka obcego plus wynik z dowolnego przedmiotu który najlepiej mi poszedł? To nie musi być biologia ani chemia? Może być język polski? Zastanawiam się, jak t będzie potem porównane z innymi, którzy jednak zdawali przedmioty bardzej medyczne? Orientujecie się, jak duże jest zainteresowanie i ile było chętnych w tamtym roku na te kierunki?
Atom
A co ze studiami niestacjonarnymi? Jak z ceną i dostępnością? Jakie kierunki można studiować w tym trybie?
13.04.2019
01.04.2019
Magda
mnie też interesuje anglistyka i chętnie poznam wasze opinie na temat poziomu zajęć w BP na filologii angielskiej, z jakimi wynikami zostaliście przyjęci i jaki jest limit studentów na pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni ze studiów? jakieś wskazówki?
studia II stopnia anglistyka
czy oprócz specjalności nauczycielskiej będzie jeszcze jakaś inna do wyboru?
19.03.2019
28.06.2018
Ewcia - fizjoterapia
a propos tematu poniżej - to info z ich strony: Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej uzyskała po raz trzeci z rzędu I miejsce w dziewiętnastej edycji Rankingu Państwowych Wyższych Szkół Zawodowych Perspektywy 2018 Ja sama myślę o kierunku Fizjoterapia u nich, wiem że dość trudny, ale chce spróbować. Szukam jedynie listy nazwisk wykładowców i nie widzę na ich stronie. Podacie link? albo info o kadrze na Fizjo :-)
iza
No właśnie stoją dość wysoko w rankingach. Tutaj też mają bardzo wysoką ocenę, bo 8,19 pkt, to niektóre uniwerki czy polibudy nie mają. Tyle, że rankingami ja bym się za bardzo nie sugerowała, raczej wiele zależy od tego, na jakich ludzi trafisz w sensie wykładowców, na danym kierunku. Sama myślę o Dietetyce albo coś podobnego, a gastronomia związanego, bo w tym kierunku planuję przyszłość. Ale wcale nie zależy mi na wysokich rankingach, ani żeby windowali mega wysoki poziom. Każdy patrzy pod swoim kątem, dla jednym wysoka pozycja w rankingu to dobrze, dla innych niekoniecznie, bo się boją, że odpadną po pierwszym semestrze.
26.06.2018
05.02.2018
viola
jak oni wypadają w rankingach?
DIAGNOZA KRYMINOLOGICZNA na kierunku Socjologia
Co sądzicie o specjalności DIAGNOZA KRYMINOLOGICZNA na kierunku Socjologia? kto jest na tych studiach i może się wypowiedzieć? czy dzisiaj warto iść na socjologię? co można robic po takich studiach? gdzie praca?
19.06.2017
22.05.2017
Zdrowie publiczne
Wydaje mi się, że na studia zaoczne jest nawet więcej chętnych niż na dzienne dlatego nie ma się o co martwić, że kierunek nie zostanie otworzony.
Natali
Czy kierunek zdrowie publiczne jest prowadzony w trybie niestacjonarnym? Wiem , że rekrutacja jest prowadzona , ale zawsze może zabraknąć studentów. Jak to jest ?
26.04.2017
23.04.2017
filologia rosyjska
Nie wszystkie przedmioty są w języku rosyjskim, z tego co wiem sporo osób idzie na ten kierunek z nauką prawie że od zera także takie osoby nie dałyby sobie rady
Klaudia
Czy na filologii rosyjskiej w PSW w Białej Podlaskiej wykłady odbywają się również w języku polskim? I Czy w trybie niestacjonarnym jest tak samo?
15.04.2017
23.02.2017
Mania
Czy na filologii rosyjskiej odbywają się zajęcia w tym języku czy są po polsku? Konieczne jest zdawanie rosyjskiego na maturze? Chciałabym zacząć naukę tego języka od podstaw.
Suzii
przede wszystkim angielski o ukierunkowaniu na turystykę i hotelarstwo, słyszałam też, że można sobie wybrać drugi inny ale nie wiem czy to prawda
29.11.2016
24.10.2016
krono
jakie są języki obce na turystyce pozdrawiam
taki ktos
kierunki medyczne? gdyby nie to, że ktoś się nimi interesuje władza uczelni najchętniej by je zlikwidowała. Widać to po salach medycznych, niestety. Wiecznie czegoś brakuje wiecznie to i tamto a o fantomach to juz nawet szkoda wspominać. Polecam turystyke i rekreacje ew. fizjoterapie najwiecej kasy idzie wlasnie w te kierunki i tylko te w sumie. Panie z dziekanatu są super babeczki! Pani Mariola perełka załatwi wszystko na tip top!
27.08.2016
17.06.2016
student PSW
Do Reni, Zdrowie Publiczne do najłatwiejszych nie należy ale z pracą łatwiej. Łączenie kierunków jest możliwe i to nawet od pierwszego roku za zgodą władz uczelni, wykładowcy idą na rękę ambitnym studentom a przedmiotów sporo się powtarza i oceny po prostu się przepisuje. Jeżeli chodzi o kierunki "para medyczne" to są dosyć popularne i uczelnia bardzo dba o nie, od tego roku ruszają nawet studia doktoranckie na kierunku związanym z medycyną. Także do zobaczenia na uczelni-więcej informacji na meila gp-info@wp.pl
markk
Cześć, chciałbym nawiązać kontakt z osobą studiującą na PSW anglistykę.
11.06.2016
10.06.2016
renia
na ile trudny jest kierunek Zdrowie Publiczne? czy jest opcja, aby od 3-go roku zacząć inny, drugi? nie za ciężko będzie? ktoś może juz tak łączył studia? a może lepiej najpierw Pielęgniarstwo i pozniej zdrowie publiczne? jak myślicie?
student PSW
Według rankingu "Perspektyw" w 2016 roku PSW Biała Podlaska najlepszą uczelnią wśród uczelni zawodowych, zasługą tego jest aktywność kadry dydaktycznej, studentów i władz uczelni - brawo oby tak dalej.
09.06.2016
10.05.2016
student innej uczeli
Chcę nawiązać z kontakt z kimś kto studiuje magisterkę z ekonomii, program studiów i plany zajęć wyglądają dosyć ciekawie ale może ktoś jest w stanie udzielić mi więcej informacji na temat studiowania. Uczelnia oferuje dosyć dużo kierunków studiów zarówno I i II stopnia a opinii na temat studiowania jest bardzo dużo i to pozytywnych, raczej się zdecyduję ale chciałbym jeszcze zasięgnąć opinii jakiegoś studenta.
wysoki
Dużo się dzieje na PSW ostatnio byłem na dniach otwartych uczelni i muszę przyznać że uczelnia dosyć dobrze się promuje, dużo prac studentów, wykładów otwartych, pokazów a oferta edukacyjna dosyć bogata.
29.03.2016
25.03.2016
mieszkaniec Białej Podlaskiej
Słyszałem że na uczelni ruszają studia doktoranckie na początku na wydziale zdrowia a następnie na ekonomii, brawo dla władz uczelni pamiętam początki które nie były łatwe a tak dużo udało się zrobić-oby więcej takich przykładów że chcieć to móc. Oprócz studiów doktoranckich bardzo ciekawa propozycja edukacyjna studiów I i II stopnia i to zarówno kierunków technicznych jak i humanistycznych.
student innej uczeli
Same pozytywne komentarze to dobrze świadczy o uczelni, zastanawiam się nad studiami magisterskimi na tej uczelni myślę o ekonomii lub coś związane z zarządzaniem, może jest ktoś studiujący te kierunki chętnie dowiem się czegoś wiecej o studiowaniu na tej uczelni.
13.03.2016
05.02.2016
student
gp-info@wp.pl dla zainteresowanych studiowaniem na PSW, postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwośći
student
do Blanki. Jeżeli chodzi o zarządzanie to raczej z pracą nie jest łatwo ale mogę zaproponować studia inżynierskie na których obecnie studiuję a kierunek to gospodarka przestrzenna. Naprawdę fajny kierunek związany z urbanistyką, architekturą, budownictwem uczyć się trzeba ale z pracą dużo łatwej, po tym kierunku można być np. pośrednikiem w obrocie nieruchomościami, zarządzać nieruchomościami, pracować jako urbanista i innych biurach związanych z planowaniem i projektowaniem jak chcesz więcej informacji to z chęcią udzielę na temat studiowania w tej uczelni i na różnych kierunkach.
05.02.2016
22.12.2015
Blanka
Studiuje lub studiował ktoś zarządzanie i mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku? Co myślicie o znalezieniu pracy po PSW?
azalia
Uczelnia jak uczelnia ale z byłym komuchem to poziom spadnie migusiem.
10.11.2015
25.10.2015
kama333
moja siostra skończyła taki kierunek, zapytana o trudność studiów odpowiedziała: wszystko zależy od Twojej systematyczności i ambicji, jeśli nie zostawisz wszystkiego na ostatnia chwilę i wiesz po co tu jesteś to żadne trudność nie będzie dla Ciebie przeszkodą...
qojulx
hej, chciałabym nawiązać kontakt z kimś studiującym na PSW zdrowie publiczne o specjalności zarządzanie w ochronie zdrowia. potrzebuję informacji odnośnie trudności studiów
20.09.2015
28.07.2015
ANNA81
ZACHĘCAM DO STUDIOWANIA zDROWIA PUBLICZNEGO WŁAŚNIE DZIŚ SIĘ OBRONIŁAM. eXTRA SPECJALNOŚCI NA STUDIACH LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH. sAMA BYM STUDIOWALA JESZCZE RAZ LICENCJAT BO OD PAŹDZIERNIKA BĘDZIE KODER MEDYCZNY - ZACHĘCAM WSZYSTKICH
klaudia
Osoby,które dostały się na fizjoterapię! Co myślicie o zrobieniu jakiegoś spotkania organizacyjnego w połowie września?piwko?
08.07.2015
08.07.2015
kinga
Ktoś się wybiera na fizjoterapie w tym roku? ;d
maturzysta
mam zamiar studiować gospodarkę przestrzenną słyszałem że dosyć ciekawy kierunek i fajnie studia na tym kierunku, może jest ktoś kto jest na tym kierunku i może coś o studiowaniu na gospodarce napisać
06.07.2015
28.06.2015
student zaocznych
na zaocznych też jest fajnie ale pewnie trudniej więcej pracy samodzielnej także jak może to studia tylko dzienne
bialczanin
Cieszę się że jest u nas taka uczelnia słyszę same dobre opinie o niej i ciągle się rozwija.
26.06.2015
25.06.2015
PSW Biała Podlaska-II miejsce w rankingu Perspektyw
fajna uczelnia, dużo kierunków, każdy znajdzie coś dla siebie
jest ok
jeżeli chcecie fajnie spędzić czas podczas zdobywania nauki to dobre miejsce, ja jestem na gospodarce przestrzennej i jest super-ciekawy kierunek, fajni wykładowcy, miła atmosfera
13.06.2015
13.06.2015
wysoki
warto tutaj na studia, teraz sporo nauki. Zapraszamy serdecznie i na turystyce i na kierunkach medycznych jest ok. Turystyka dosyć przyjemna a pielegniarstwo ponoć sporo nauki ale z pracą pózniej nie ma problemu a jeszcze fajny kierunek para medyczny to fizjoterapia. Do zobaczenia na uczelni
klara
jestem zaskoczona ale pozytywnie, bo są bardzo pozytywne komentarze, co jest zupełnie niespotykane przy innych szkołach, gzdie prawie połowa to złe opinie, negatywy na maksa, aż się wierzyć nie che , czy tu naprawdę jest jakiś szczególny klimat?? ja myślę o turystyce i rekreacji, czyli kierunku z kategorii takich przyjemniejszych ... ma m nadzieję. Jak wy go oceniacie?
13.05.2015
02.05.2015
Nick
Hej, czy ktoś studiujący, absolwent, znajomy znajomego studiującego itp. mógłby wypowiedzieć się na temat studiowania na PSW BP pielęgniarstwa?
chudy
jest ok, uczyć się trzeba ale da się wytrzymać
18.04.2015
15.04.2015
polecam PSW
super uczelnia serdecznie polecam.
student zaocznych
Studjuję zaocznie nie wiem jak jest na dziennych tyle co mogę napisać to że jest super. Łatwo nie jest ale podejście wykładowców jest dosyć przyjazne zawsze można się dogadać.
12.04.2015
28.03.2015
PSW Biała Podlaska
Uczelnia na europejskim poziomie, wspaniali wykładowcy, super warunki, miła atmosfera. Dużo fajnych kierunków licencjackich, inżynierskich, magisterskich a od tego roku nawet studia doktoranckie.
polecam PSW
Fajna uczelnia, dużo się dzieje. Stypendia dla najlepszych, dodatki mieszkaniowe, ciekawe kierunki każdy znajdzie coś dla siebie.
21.03.2015
13.03.2015
absolwent PSW
Skończyłem tą uczelnię i już pracuję, nie żałuję że tu studiowałem, dużo atrakcyjnych kierunków każdy znajdzie coś dla siebie i chyba najważniejsze to uczelnia państwowa świetnie zorganizowana, w dobrej kondycji finansowej i ciągle rozwijająca się.
student PSW
Bogata oferta edukacyjna, świetne warunki, miła atmosfera którą tworzą sami studenci, wspaniali wykładowcy. Nie żałuję że wybrałem tą uczelnię, uczyć się trzeba a mity że egzaminy się zdaje za samo chodzenie to rozpowszechniają Ci którym się nie udało bądz o studiach nie mają pojęcia. Dla wszystkich niezdecydowanych, uczelnia posiada bogatą ofertę kierunków technicznych m.in. budownictwo, gospodarkę przestrzenną, inżynierie geologiczną, rolnictwo, mechanikę i budowę maszyn-co prawda dużo więcej nauki ale za to łatwiej z pracą. Do zobaczenia na uczelni.
13.03.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
ada
hejka, kończę licencjat ze zdrowia publicznego, zachęcam idę dalej na magisterkę, będzie nowa specjalność - edukator zdrowia. szkoda, że dopiero teraz będzie coś na zdrowiu publicznym związane z żywieniem. PSw ofweruje na licencjacie ze zdrowia publicznego żywienie i higiena żywności. Zapraszam wszytskich.
03.02.2015
27.01.2015
bazyl
super, że polecasz :) study4u, ale jesteś studentem? Chętnie usłyszałbym subiektywny komentarz na temat tej uczelni....
study
Zdecydowanie mogę polecić PSW w Białej Podlaskiej! Studiuje tam Pedagogikę i śmiało mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobra uczelnia! Świetna uczelnia, polecam każdemu!
26.01.2015
25.01.2015
Sabinaaa
Witam, jestem studentką pedagogiki, oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie, jestem zadowolona z poziomu nauczania i większości wykładowców; zmieniłabym tylko lekko godziny zajęć, po za tym jest super ;) muszę również wspomnieć o dobrej atmosferze na uczelni oraz sympatycznych kolegach ;)
duzy pozytyw
potwiedzam, swietna uczelnia, polecam bo po prostu warto
17.11.2014
14.10.2014
kasia
hej do wszystkich jestem na zdrowiu publicznym licencjat i jestem zadowolona. wybieram się na magisterkę. Wszyscy są tu za studentem, a uczyć się trzeba tak jak wszędzie, jak komuś zależy ma szansę na pracę też
mariusz
Nie wiem, wszystko zależy od pracy, ale zawsze można ukończyć kurs, zacząć pracę, praktykę i naukę... bo prawda jest taka, że wykształcenie wyższe jest najważniejsze :)
25.08.2014
12.08.2014
mariusz777
a co powiecie o ratownictwie medycznym? wydaje mi się, że bardziej opłaca się iść na kurs ratownika medycznego niż kończyć takie kierunek.. co myślicie na ten temat?
natiii
polecam każdemu, ciekawe kierunki, dobrze wykwalifikowana kadra, super ludzie ;)
23.07.2014
01.07.2014
pozytyw
uczelnia POZYTYWNA w każdym tego słowa znaczeniu, bezproblemowa administracja, porządek w planie zajęć, spoko wykładowcy, dla chętnych sporo zajęć dodatkowych, polecam
jest super
same pozytywy, świetna, klimatyczna uczelnia nastawiona na studenta, w tym dobrym znaczeniu, na pomoc, na rozwój, na dodatkowe inicjatywy, na to, zeby sie coś działo, jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam
29.05.2014
08.04.2014
misia odp
Misia, Ty zacznij szukać informacji sama, jak nie tutaj na tym portalu, to w sieci na innych, bedziesz wiedziala co mozesz robic
kinga333
Po zdrowiu publicznym możesz pracować np w zakładzie opieki medycznej, Państwowej In­spek­cji Sa­nitar­nej albo firmach farmaceutycznych ;)
02.04.2014
19.01.2014
Studentka Kinga \"misia\" ;) ;)
Ja tylko jedno: macie sprawny dział promocji ;) Wysilcie się lepiej. Chociaż odstęp czasowy w wychwalaniu siebie zróbcie ;) A i proszę o informację co można robić po Zdrowiu Publicznym. Niestety jedyną odpowiedzią Waszych studentów po tym kierunku jest: "No wszystko". Piękne ;)
misia
Uczelnia istnieje tylko 13 lat, a ma juz 18 kierunków w tym 4 magisterskie. Mimo, iż szkoła musi wypracować jeszcze renomę przez długie lata, jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Niedługo zyska status Akademii Bialskiej. Ciekawi, fajni ludzie, także wykładowcy - polecam.
19.01.2014
19.01.2014
Kinga
Nowoczesna uczelnia, super wyposażona, darmowe bilety dla studentów studiów stacjonarnych, ciągle rozbudowywany kampus, 4 kierunki magisterskie, 18 licencjackich/ inzynierskich, podyplomowe, kursy, wyjazdy zagraniczne, od przyszłego roku także doktoranckie. Polecam ta szkołę mimo wielu nieprzychylnych, fałszywych rekomendacji. Tu też są ludzie, którzy nie zdają, olbrzymi poziom ma szczególnie filologia angielska - po 5 kolosów tygodniowo. Wiele rozrywek dla studentów. Bardzo cieszę się z podjęcia studiów w tej szkole.
Studentka
Obecnie studiuję na 4 roku Zdrowia Publicznego w PSW. Poziom może nie jest olbrzymi, ale też trzeba się uczyć. Co do miasta to jest spoko - co wtorek i czwartek imprezy studenckie w kilku bialskich klubach; sądzę, że jest lepiej niż w syfiastym Lublinie. Nie brakuje rozrywek - super juwenalia i inne imprezy. Można wiele się nauczyć, ale także zażyć życia studenckiego. Dużo obcokrajowców - nie tylko z Białorusi i Ukrainy, ale i z Litwy, czy Bułgarii. Ciekawi ludzie z pasją. Oczerniana jest ta uczelnia na olbrzymią skalę, ale studiujący tam ludzie wiedzą, że to czarna promocja konkurencji, głównie AWF-u, oferującego 4 kierunki i wcale nie wspaniałego, bo i tam miałam okazję studiować.
19.01.2014
02.12.2013
bartosz
bardzo dobry i przyszłościowy, szkoda, że nie zalicza się do kierunków zamawianych :( gdybym lepiej napisał maturę, sam bym go wybrał :(
artur
Powiem szczerze wydaje mi się kierunek wart zachodu, Ja studiuję budownictwo i chciałem zacząć ten kierunek jako swój drugi... Jak sądzicie, warto?
02.12.2013
29.11.2013
sss
co myslicie o inzynierii geologicznej??
Ewa
Ja idę na turystykę słyszałam że jest super
31.08.2013
20.05.2013
miko
co sadzicie o tym nowym kierunku z mechaniką i budową maszyn i specjalnością inżynieria lotnicza???? ktos sie wybiera? macie porównanie, dowiadywaliscie sie czegos wiecej na ten temat?
mandoliniak
Akurat kończe tu studia, dokłądnie zdrowie publiczne. Poziom powinien byc wyższy, chyba w podstawówce się więcej uczyłam. mam porównanie, bo skończyłam licencjat na innym kierunku i innej uczelni (tu tez duży minus za to ,że bez problemu można przyjść na magisterkę po czym się chce). Ponadto wykładowcy też olewają sprawę ,bo więcej zajęć nie ma niż jest.. a praktyki to po prostu żal...
20.05.2013
29.04.2013
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
Marek
Uważam, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, np. do Warszawy. Poziom zdecydowanie wyższy, wybór znacznie większy, w dużym mieście łatwiej jest zdobyć pracę - nawet dorywczą, a z czasem stałą. Po prostu jest jakaś nadzieja i można myśleć o przyszłości.
08.04.2013
11.03.2013
Loczek
Uczelnia, jak uczelnia, posiada w ofercie różnorodne kierunki kształcenia. Każdy znalazł by coś dla siebie. Ja już w niej studiuję 4 rok ponieważ zaczęłam studia magisterskie, i na tym nie poprzestanę. Uczelnia ta posiada również ofertę kursów oraz studiów podyplomowych. Jak i również z każdym rokiem bardziej się rozwija, i powstają nowe dobra. Ostatnio powstał akademik- Dom Studenta. Uczelnia jest otwarta na nowych studentów i stara się im pomagać. Polecam studiowanie na tej uczelni, ale minusem może być to, że dział spraw studenta oraz dziekanaty są czynne od wtorku do piątku..przez 4-5 godzin dziennie. Plan dla kierunków medycznych zazwyczaj nie jest bardzo rewelacyjny ze względu na godziny zajęć :)
anka
Mnóstwo PZSWetów jest krytykowanych i niedocenianych a moim zdaniem te placówki kształcą na takim samym poziomie jak inne uczelnie, oczywiście to zależy od wykładowców ale w przypadku tej szkoły nie ma z tym problemu, bo pracują tu ludzie wyrozumiali i potrafiący przekazywać wiedzę
07.03.2013
19.12.2012
klaudia
A ja tam nie lubię dużych miast. Może i możliwości są większe, może i ogólna opinia jest lepsza. Ale ja nie zamierzam wiązać swojej przyszłości z dużym miastem. W Białej Podlaskiej dobrze mi się mieszka i studiuje, nie muszę szukać niczego więcej :)
adam
nie tylko poziom wyższy, ale również i budżet uczelni. W małej miejscowości nie możemy liczyć na takie pomoce naukowe jak w większych miastach. Nawet jakieś gorsze uczelnie publiczne zachęcają nie tak często ofertą co udogodnieniami jakie mamy zapewnione podczas zajęć.
20.11.2012
15.11.2012
mateuszzzz
Ja zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, jak Warszawa. Bo poziom jest zdecydowanie wyższy, w tak dużym mieście zawsze łatwiej jest załapać się do jakiejś pracy, najpierw dorywczo, później już znaleźć coś poważniejszego. Jedyne co może zniechęcać to fakt, że Warszawa jest strasznie droga, koszty utrzymania są strasznie wygórowane. Ale jeśli nie masz problemu z kasą to radzę wybrać Warszawę :)
daro
Czeka mnie teraz przeprowadzka z rodzicami do Białej Podlaskiej i jednocześnie wielkimi krokami matura, a później wybór uczelni. Czy warto studiować na tej uczelni? Czy nie lepiej właśnie wyjechać do warszawy w poszukiwaniu czegoś lepszego? A może inne miasto?
07.11.2012
05.11.2012
boniacz
Bezpieczeństwo jak niebezpieczeństwo kierunek nie za ciężki ale swoje trzeba się nauczyć potem na mg.r na AON i będzie w porządku :)
Ola
No i jak Ci idzie ? Możesz już powiedzieć coś po tym niecałym miesiącu nauki? Jak wrażenia? Z góry dziękuję za informacje !
28.10.2012
24.09.2012
STUDENTKA I r.
a ja wybieram się na studia od pazdziernika i mam nadzieje ze nie bede zalowala :) moze akurat nie bedzie az tak zle :) poza tym co ma wielkosc miasta do uczelni?? nie rozumiem, przeciez zawsze mozna studiowac w malej miescinie a pozniej poszerzyc horyzonty w innym , wiekszym miescie! pozdrawiam, ;p P.S wybiera sie ktos do PSW ?? ;)
gocinias
Właściwie największą zaletą panstwowej wyższej szkoły im JPII jest to że leży w Białej Podlaskiej, bo chociaż to miasto wcale nie jest malutkie, to na pewno łatwiej sie tu poruszać niż po warszawie. ALe na tym zalety się kończą, bo poziom jest średni! Nie najgorszy, trochę się tu nauczyłam, ale mam jednak większe wymagania.
30.08.2012
23.08.2012
sunny
Żałosne? Moim zdaniem bardzo pozytywne, widać że darren ma optymistyczne podejście, a to się zdarza coraz rzadziej ostatnio! Ja wolę do studiowania mniejszą miejscowość, gdzie aby dojechać z jednego końca na drugi nie trzeba spędzić 2h w korkach, dlatego także nie narzekam na PSW JPII w Białej Podlaskiej!
krys
mówisz, że najlepsza uczelnia w Białej Podlaskiej... hmm trochę to żałosne - szkoda, że zaledwie w Białej Podl. Ja studiuję w Lublinie i nie chciałbym spędzić czasu studiów w małej mieścinie :)
15.08.2012
14.08.2012
darren
Tak naprawdę cudze opinie, średnie, wstępne oględziny miejsca studiowania, rankingi mogą dopomóc w wyborze uczelni, ale koniec końców i tak rozpoczęcie studiów każdy przyjmie inaczej. Niektórzy moi znajomi krytykują PSW JPII, żałują że tu wybrali się na studia.Ja natomiast podchodzę pozytywnie do tej uczelni, najlepszej w Białej Podlaskiej, jak ją nazywam :)
bronx
@hortex: Jeśli to twoje jedyne kryteria, to widzę masz ciekawy sposób na wybór uczelni w której spędzisz kilka kolejnych lat. Osobiście podjąłem decyzję o studiowaniu tutaj po usłyszeniu kilku rekomendacji i odwiedzeniu placówki, ale każdy ma swoje sposoby.
08.08.2012
06.08.2012
hortex
logo z JPII i ciekawa oferta studiów tworzą całkiem pozytywne pierwsze wrazenie, niestety srednia uczelni i jej lokalny charakter dzialaja na niekorzysc. wyglada na to ze wady przewazaja nad zelatami, chyba jednak nie wybiore sie tu na studia.
cliv
to raczej nie jest szkoła dla ludzi z poza miasta, ew. województwa. nie prezentuje poziomu na tyle dobrego żeby przyjmować rekrutów z całej polski, ksztalci ludzi 'z jednego podwórka' dla jednych to fajna opcja, ale mnie nie odpowiadało.
31.07.2012
29.07.2012
kazek
Ta wyższa skoła to ściema, przepłaca się tu za całą edukację, bo tak naprawdę płaci się tylko za dyplom. Wiele się od studentów nie wymaga, tyle żeby czasem byli na zajęciach i pozdawali egzaminy. Bez sensu. Słaba uczelnia, nie polecam. Lepiej zapłacić za studia w innym miejscu.
pswbp
mieszkam w Białej Podlaskiej, mama mi mówi żebym tu studiowała i została w domu, ale nie po to składałam papiery na uniwersytet, żeby teraz zrezygnować. z resztą skoro nie jest to specjalnie dobra uczelnia, to nie ma po co na nią aplikować.
29.07.2012
14.07.2012
roman
ja także uważam, że studiowanie w Białej Podl. to szkoda czasu i energii, lepiej w dużym mieście studiować i mieć szansę na jakąkolwiek pracę !
do lola
Lol, Polska "B" to Polska "B" i emocjami nie zmienisz tego faktu, tu nie ma pracy i perspektyw, radzę Ci wyjedź ...
14.07.2012
10.07.2012
baśka
osobiście uważam ze muszą być uczelnie lepsze i gorsze, "Nom" jeśli jesteś bardzo ambitny to idź na uniwerek albo polibudę a mi sie tutaj podoba, jestem juz po pierwszym roku języka angielskiego i nie narzekam, wykładowcy sa mili, ludzie spoko, dla mnie +
lol
Co za głupoty o Polsce B, aż nie mogę o tym słuchać!!! Nawet jeśli kiedyś było u nas gorzej niż na zachodzie, to teraz to wszstko się zmienia, powstają miejsca pracy, a jak nie chcesz u kogoś pracować to jest tu dobre miejsce na założenie własnego przedsiębiorstwa. Jeśli ktoś nie chce tu przyjść na studia tylko dlatego, że to Polska "B", to lepiej niech nie idzie nigdzie jak jest taki ciemny
05.07.2012
20.06.2012
nom
Taka tam podrzędna, wręcz lokalna uczelnia drugiej klasy. Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej jest chyba dla osób bez większych ambicji, które po prostu chcą mieć papierek ukończenia studiów, po tym jak matura poszła im nie za dobrze. Jak dla mnie - bez sensu. Jak nie masz gdzie iść na w miarę dobre studia, to bez sensu jest strata czasu i pieniędzy
grunt to wiedza i umiejetnosci
skonczyly sie czasy, kiedy ludzie w jednym miejscu, w jednej firmie pracowali do emeryturki, to se ne wrati, dzis podstawa to jest to, co masz w glowie, czyli wyksztalcenie, wiedza, umiejetnosci, doswiadczenie, jak jestes dobry - to sie przebijesz, jak nie u siebie na podworku, to na obcym podworku 200 km od domu, mamy, taty i psa, takie sa realia, nie bez powodu ludzie potrafia wyjechac z Lodzi czy Torunia do Warszawki, albo z Bydgoszczy do Gdanska, ale zdtrugiej strony sa firmy, ktore sciagaja do siebie swietnych specjalistow, a maja swoje siedziby poza duzymi aglomeracjami, oferuje stanowiska, kase, opeike medyczna, zakwaterowanie, auto sluzbowe i bonusy, bo kusza chocby dlatego ze sa z dala od wielkich miast
11.06.2012
06.06.2012
Donek
Jednak, to jest Polska "B", tutaj szkoda czasu na naukę - co potem, brak miejsc pracy ...
informatyka
a jak wygląda kierunke informatyka w BP? jaki poziom, skad sa wykladowcy? nie znalazlem na stronce uczelni specjalizacji, sa problemy z dostaniem sie na wybrana? gdzie odbywaja sie praktyki i na ktorym roku?
07.05.2012
02.05.2012
z13
uczelnia na dorobku, ma swoje mankamenty, słaba i niewystarczająca kadra, zależy jaki kierunek się wybierze, ogólnie tak sobie ...
zet
Wciąż słyszę Polska B, Polska B, a to nieprawda. Bardzo fajnie się rozwijamy, zwłaszcza PWSZ tutaj w białej. Nie ma co narzekać, naprawdę warto tutaj się uczyć, wspaniała kadra i ludzie studiujący
01.05.2012
21.03.2012
bezpieczeństwo narodowe
interesuje mnie bezpieczeństwo narodowe, kto tutaj studiuje ten kierunek? jakie macie zdanie na temat uczelni i czy jesteście zadowoleni z wyboru studiów? jesli nie bezpieczeństwo narodowe - to co innego polecacie?
Olka
kurs pilotów wycieczek u nas jest, mozna zapisywac sie do konca stycznia chyba. Fana sprawa sama sie nad nim zastanawiam, kto idzie?
24.01.2012
03.06.2011
Grysik
całkiem przyzwoita uczelnia, ktora w ciagu ostatnich lat dosc mocno sie rozwinela, miedzy innymi strworzono dla studentow wirtualny dziekanat, co poprawilo jakosc obslugi i coraz czesciej ludzie wyjezdzaja na staże zagraniczne, glownie ci z filologi, turystyki, ale z zarzadzania tez, moja kolezanka studiuje zdrowie publiczne i przekonuje mnie, bym też wybrala PSW w BP, powoli sie przekonuje, ale chetnie poslucham jeszcze opinii innych, jelsi można
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet Gdański
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie