Ocena uczelni

Komentarze (48)
Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Kyriana

    Kto w tym roku planuje iść na bezpieczeństwo wewnętrzne?
    4/5/19
  • bep. wew.

    Kto studiuje na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne i może napisać; jakie były progi punktowe? jaki jest poziom? ile osób odpadło po pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni z tych studiów? z góry dziękuję, Izabella
    3/19/19
  • kosmetologia - opinie

    interesuje mnie kierunek Kosmetologia, planuję studia w PWSZ, czy możecie coś więcej napisać o poziomie zajęć?
    6/5/18
  • dak

    Kolego Eloo a na jaki kierunek uczęszczasz ?? Bo mnie właśnie interesują łątwe studia :P
    4/18/17
  • fufcio

    jak określicie poziom studiów w Skierniewicach? czy na Informatyce można się czegoć sensownego nauczyć? zdobyć solidne podstawy, żeby potem kursami poszerzyć kompetencje? jak myślicie?
    3/7/17
  • Finanse i Rachunkowość

    W tym roku wybieram się na finanse i rachunkowosc na PWSZ w Skierniewicach. Mam pare pytan, czy trudno jest sie dostaci czy ciezkie sa zaliczenia ?
    2/27/17
  • nick

    Profesor nadzwyczajny (z łac. professor extraordinarius) – stanowisko na uczelni przewidziane dla pracownika naukowego lub naukowo-dydaktycznego, który ma stopień naukowy doktora habilitowanego lub tytuł naukowy profesora[1].
    11/23/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    11/5/16
  • lola

    “desert“ dzięki za info.
    4/12/16
  • desert

    Od 2016 będzie na pewno pielęgniarstwo, ale co do drugiego kierunku nie jestem pewien.
    3/31/16
  • tsl

    Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
    3/13/16
  • asia

    Hej:) studiuje ktos zarządzanie tls? Konkretnie chodzi mi czy matematyka jest do przejścia
    3/13/16
  • lola

    cześć podobno od października 2016 startują jakieś nowe kierunki. czy ktoś wie jakie?/
    3/3/16
  • Zarządzanie obszarami wiejskimi

    czy ktoś studiuje ten kierunek: Zarządzanie obszarami wiejskimi??? jakie macie odczucia, czy drugi raz byście się zdecydowali na takie same studia? Jak z pracą po szkole po tym kierunku?
    12/11/15
  • ???

    czy jeszcze w październiku jest rekrutacja??? do 17.10.2015???
    9/25/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - nruszenie zasad regulminu.
    8/11/15
  • dietetyka

    ktoś studiuję na kierunku dietetyka? może ktoś chciałby podzielić się swoimi opiniami byłabym bardzo wdzięczna ;)
    9/20/13
  • ania

    Czy ktoś oriętuje się jak wygląda warunek na pwsz
    9/18/13
  • dietetyka

    Ja też wybieram się na dietetykę do Skierniewic. Poszukuję współlokatorki do mieszkania.
    8/11/13
  • zzzz

    hej:) chciałam się dowiedzieć czy ktos studiuje pedagogike w PWSZ w Skierniewicach, chce wiedziec cz jest cięzko i tym podobne, jakie są przedmioty....
    7/1/13
  • ogrodnictwo

    Czy jest ktoś kto studiuje ogrodnictwo na tej uczelni? Jeśli tak to czy to ciężki kierunek i jak z pracą po tym kierunku?
    6/10/13
  • mag13

    Co po niektórzy ciężko myślą..... To, że ukończą UW czy UJ nie daje im pierwszeństwa w zdobyciu pracy. Ludzie spójrzcie realnie, a nie żyjecie marzeniami... Patrzcie: bo ja mam papier UW! Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Znam dziewczynę, która skończyła UW i co z tego pracuje przy składaniu pudełek i ma na rękę 1250 zł. Rewelacja. Teraz trzeba wiedzieć jak wbić się na rynek pracy. Czasem trzeba zacząć od małych kroczków w szczeblach pracy żeby coś osiągnąć, a nie podejście, bo mi się należy, bo mam UW. Teraz UW - powtarzam, pierwszeństwa nie daje. Ja też stałam przed wyborem - gdzie? - Mogłam na UW i w PWSZ i wybrałam to drugie... i nie żałuję. Kadra łódzka, Panie w dziekanacie super :) zawsze pomogą, doradzą. Ps. Tak na marginesie, koleżanka przeniosła się do PWSZ z Lublina i powiedziała, że poziom nauczania wcale nie jest niski. Szkoła jest naprawdę na dobrym poziomie.
    6/8/13
  • dino91

    Poziom jest średni. U niektórych wykładowców egzaminy/zaliczenia są powiedzmy, że łatwe - wystarczy przeczytać kilka razy notatki i się zaliczy, kuć nie trzeba. Ale są też wyjątki, gdzie łatwo nie jest i nie ma olewki, trzeba przysiąść trochę do książek. Polecam tą uczelnię. :)
    5/31/13
  • dietetyka

    mam pytanie: jak trzeba zdac maturę, zeby sie dostac na kierunek Dietetyka? szukałam informacji u nich na stronie, znalazlam opis zajec, pracy, itd, ale o punktach nic nie jest napisane, chetnie byc sie wiecej dowiedziala na tena temat, jak jest, jaki poziom, jak trudno na pierwszym roku?
    5/21/13
  • miki

    sama jestem ciekawa jak jest na BW opowiadaj dino91? czy trzeba bardzo wkuwac
    4/23/13
  • leon

    wybieram sie do tej uczelni na bw:) chciałbym dowiedziec sie czy warto, jaki jest poziom.
    4/23/13
  • dino91

    Ja studiuję BW na PWSZ. Chętnie odpowiem na pytania. :)
    4/22/13
  • julita

    Witam. Rok temu stałam przed wyborem kierunku studiów i uczelni. W ostateczności zdecydowałam się na studia niestacjonarne na kierunku finanse i rachunkowość w PWSZ w Skierniewicach. Dlaczego? Do szkoły mam blisko, opłaty są niewielkie, osoby, które tam studiowały bardzo polecały tę szkołę i pracującą tam kadrę pedagogiczną. Oczywiście na początku miałam wątpliwości czy podjęłam właściwą decyzję. Jednak teraz z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć, że był to świetny wybór. Panie w dziekanacie jak i bibliotekarki są bardzo miłe i wyrozumiałe, chętnie służą dobrą radą i pomocą. Wykładowcy w bardzo zrozumiały sposób potrafią wytłumaczyć trudne zagadnienia, mają dobre podejście do studenta co sprawia, że aż chce się chodzić na ich zajęcia, a także z łatwością można dojść z nimi do porozumienia zarówno w sprawie terminu zaliczeń jak i przełożenia jakiś zajęć na inny termin. Warto jeszcze dodać, że kadra pedagogiczna w większości wykłada także na Uniwersytecie Łódzkim więc na poziom nauczania nie ma co narzekać. Atmosfera panująca w tej szkole jest wspaniała. Szkoła ta istnieje dopiero 7 lat, dlatego też można się z łatwością do niej dostać. Warto jeszcze dodać, że ta szkoła podpisała porozumienie o współpracy z Business School University of Huddersfield w Anglii. Jest to państwowa szkoła wyższa, w której studenci PWSZ w Skierniewicach po ukończeniu drugiego roku studiów lub absolwenci uczelni, mają szansę podjęcia rocznych studiów w Anglii i zdobycia tytułu licencjata tamtejszej uczelni. Niestety moje słowa nie są w stanie w pełni odzwierciedlić tego jak tam jest, dlatego najlepiej przekonać się na własnej skórze. :)
    3/12/13
  • jaro

    jak na BW duzo nauki jest da rade ogarnac? dla zwyklego ucznia nie kujona?
    1/8/13
  • Marzeniasta :)

    mam pytanko, chce studiować pedagogikę i co muszę zdawać na maturze ? ogólnie łatwo czy trudno jest się tu dostać ?
    1/4/13
  • Greg

    Ukończenie renomowanej uczelni przez mało "gramotną" osobę nie zagwarantuje jej niczego. Poza wykształceniem trzeba mieć odpowiednią osobowość, żeby zrobić "karierę". Jeśli ktoś ma to coś, to nawet po uniwerku w Pcimiu Dolnym zrobi karierę.
    12/9/12
  • Paula

    Też mam znajomego, który studiuje w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Skierniewicach i nawet mu się podoba. Nie można nic powiedzieć, to całkiem dobra szkoła. Ale moim zdaniem nie ma to jak studia na renomowanych uczelniach w większych miastach. Tam jest większa szansa na zdobycie potrzebnego wykształcenia i dobrej pracy. Dlatego ja wybrałam Uniwersytet Warszawski :)
    11/19/12
  • adin

    To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
    7/12/12
  • adin

    To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
    7/12/12
  • adin

    To i tak ma dobrą prace. Nie wszyscy którzy kończą dobre i renomowane państwowe uczelnie mają dobrą pracę, nie wspominając już o pracy w zawodzie. A jak na skierniewice to jest co całkiem porządna szkoła wyższa.
    7/12/12
  • dzin

    a finanse i rachunkowość? mam kumpla który po tej szkole i po tym kierunku pracuje jako ekspedient w drogerii więc raczej lipa. czy to wyjątek czy tak to po tej szkole juz jest ze nie ma perspektyw?
    7/9/12
  • jola

    słyszałam że jesli iść do skierniewic to tlyko do tej szkoly bo jest najlepsza, to prawda? mieszkam miedzy sochaczewem a skierkami, czy ktoś mógłby mi tak szczerze poradzić które miasto i uczelnie wybrać? czy PWSZ w Skierniewicach daje jakieś szansę na pracę?
    7/4/12
  • do pyt. o bezpieczenstwo wewnetrzne

    nie zgadzam sie, ze roboty po tym nie masz, moja siostrzenica studiuje bezpieczenstwo wewnetrzne i JUZ ma robote w Policji, studiuje zaocznie, idzie jej dobrze, zalicza wszystko na luzie i mam etat, w pracy grafik pod jej zajecia, i perspektywa podwyzki sporej po odbiorze papieru
    6/1/12
  • opiniek

    Wszędzie trzeba trochę na pamięć jednak się wyuczyć, ale o to chodzi w studiowaniu. Kosmetologia jest trochę przereklamowana moim zdaniem, ale mało jest dobrych kosmetologów, więc warto próbować i zmieniać jakość !
    5/5/12
  • Joasia

    Na kosmetologii wcale nie jest tak łatwo, tzn jest trochę nauki na pamięć aczkolwiek jest to bardzo miły i przyjemny kierunek. Jeśli interesuję Cię robienia zabiegów kosmatycznych itp to polecam ;) Trzeba po prostu to lubic .
    4/30/12
  • kto studiuje dietetykę albo kosmetologię ?????

    kto studiuje w Skierniewicach dietetyke na pwsz? czy to prawda, ze w calej ofercie pwsz to jest kierunek najbardziej lajtowy? szukam studiów dość przyjemnych, zeby nie zakuwac non stoper i zastanawiam sie nad dietetyka, albo kosmetologia? macie jakies porownanie tych kierunków? gdzie jest mniej biologii i chemii?
    3/21/12
  • bezpieczenstwo wewnetrzne

    moze i studia na bezpieczenstwie wewnetrznym sa dosc fajne, ale jestem raczej przekonana, ze pracy po tym kierunku w Skierniewicach nie dostaniesz, jedyne co ci pozostaje, do dojazdy do Warszawy, labo przeprowadzka do stolicy, w sumie duzo studentow tak robi, ze tu konczy studia a pozniej czmyhaja do wawy, ale to oznacza spore koszty utrzymania w tym miescie.
    3/21/12
  • Lola

    Jestem na ogrodnictwie, mogę polecić tą uczelnię. Dobrze przygotowany i ciekawy materiał, dużo praktyki. fajne studia :)
    2/15/12
  • Ala

    Skończyłam na tej uczelni studia podyplomowe. Było warto. Dobrze przekazany materiał. Na pewno przyda mi się w mojej pracy.
    2/1/12
  • BW

    Myślę nad tą uczelnią pod kątem nauki na Bezpieczeństwie Wewnętrznym. Czy ktoś z Was ma doświadczenie?
    1/22/12
  • F2F

    Dietetyka jest tak prężnie rozwijającym się kierunkiem że musi mieć wyskoki poziom akademicki. Dobrze przygotowani wykładowcy potrafią przekazać wiedze.
    1/18/12
  • 2diana2

    dietetyka jest ciekawym kierunkiem, ale trzeba się poważnie zastanowić jaką szkołę wybrać, czytałam ofertę PWSZu w Skierniewicach i nie wydawała mi się kiepska, sama studiuję w Łodzi
    12/8/11
  • Jola

    Czy warto pojsc na dietetyke w tej szkole? Kto studiujeje na tym kierunku, chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej niz na stronie uczelni.Glownie interesuje mnie praca po skonczeniu licencjata.
    5/29/11